Thomas Ouwejan smeekt AZ om vertrek: ‘Ja, dit neem ik de club kwalijk’

Zaterdag, 25 januari 2020 om

AZ weigert mee te werken aan een vertrek van Thomas Ouwejan naar PSV. De 23-jarige linkervleugelverdediger is bij de Alkmaarse club voorbijgestreefd door Owen Wijndal, maar een winterse transfer naar een directe concurrent is ondenkbaar voor AZ. Ouwejan baalt van de starre houding van zijn werkgever en wil zelf maar al te graag naar Eindhoven verkassen.

De linksback mocht zaterdagavond in de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen (1-2) weer eens opdraven bij AZ omdat zijn concurrent Wijndal geschorst was. Het was pas zijn vierde basisplaats dit seizoen in de Eredivisie. Na afloop is hij een van de meest bevraagde spelers in de persruimte. "Ja, dit neem ik AZ kwalijk", vertelt Ouwejan in gesprek met het Algemeen Dagblad over het standpunt van de club om niet mee te werken aan een transfer naar PSV.

Ouwejan doorliep een groot deel van de jeugdopleiding van AZ en was de voorbije twee seizoenen een vaste waarde in de achterhoede van de Alkmaarders. Hij had op meer begrip van de clubleiding gerekend, erkent hij. "Dit is mijn dertiende jaar bij AZ. Ik heb altijd alles gegeven. Ik heb hier een zwaar halfjaar gehad. Ik heb twee seizoenen alles gevoetbald. Dan valt het rauw op je dak dat je nu bijna niks meer speelt. Nu komt PSV. Dit is zo’n mooie kans voor mij. Dan is het jammer dat AZ er zo mee omgaat."

Ouwejan vertelt dat PSV mikt op een verhuurperiode met een optie tot koop. "Je kunt het vanuit verschillende kanten bekijken. AZ denkt: we gaan onze concurrentie niet sterker maken en willen onze eigen selectie behouden. Ik sta er zo in: ik maak hier zo weinig minuten en krijg nu een mooie kans. Gun het mij", roept de linkerverdediger op. Tegenover FOX Sports laat Ouwejan doorschemeren dat een winterse transfer naar het buitenland wel tot de mogelijkheden behoort, met FC Zürich als serieuze gegadigde. "Ik moet daar nog even over nadenken”, zegt hij over de Zwitserse interesse. "En dan is het nog maar de vraag hoe AZ er tegenaan kijkt. Ik wil gewoon spelen. Nog zo’n halfjaar is natuurlijk niet de beste optie voor een speler."Gerelateerd

Meer sportnieuws

70 reacties (laatste reactie door speedyafc)

Van mij mag AZ hem laten gaan. PSV is met alle respect geen concurrent meer.

25 januari 2020 om 22:32

Dit is natuurlijk totaal misplaats. Op basis van wat is psv geen concurrent?Omdat az voor het eerst sinds jaren een paar punten boven psv staat? Dan noemen ze ajacieden arrogant.

25 januari 2020 om 22:34

Euh op basis van het feit dat PSV voetbalt als een degradatiekandidaat, al 4 maanden geen uitwedstrijd meer heeft gewonnen en buiten de aanval geen een speler heeft die bij AZ basis zou staan misschien?

25 januari 2020 om 22:41

Echt wel dat een Bergwijn in de basis staat bij az evenals een malen en ihataren. Dus nee op basis van jou verhaal zijn ze gewoon een concurrent.

25 januari 2020 om 22:46

Jij begrijpt niet wat 'buiten de aanval' betekent?

25 januari 2020 om 22:46

Niet dat ik me ermee wil bemoeien, maar je noemt aanvallers. Die had hij uitgesloten, de rest zou bij az niet in de basis staan. Kan ik me momenteel overigens wel in vinden.

25 januari 2020 om 22:57

Ja kan uitsluiten wat je wil. Da raakt het helemaal kant noch wal.

26 januari 2020 om 00:35

Hoe bedoel je? Hij zegt toch duidelijk dat er buiten de aanval geen speler in de basis zou staan bij Az. Nou ik denk dat dat klopt, normaal gesproken misschien nog dumfries maar dat is dan ook mijn enige twijfelgeval op dit moment. Daarnaast vooral totaal misplaatst van Az om deze jongen niet te laten gaan. Zijn nog totaal niet in de positie om deze jongen geen vertrek naar PSV te gunnen. Dat is slecht voor het aantrekken naar de toekomst toe. Maar dat is natuurlijk maar mijn bescheiden mening!! Ik vind die Ouwejan een prima back, zou prima meekunnen bij Feyenoord(totaal niet nodig) PsV( direct beste La) of Ajax(reserve).

26 januari 2020 om 00:58

Waarom is dit “misplaatst”? Met een lopend contract heeft AZ toch alle recht om die speler te houden zonder dat te moeten verantwoorden of te motiveren, En feitelijk zijn ze dus in de positie om hem geen vertrek naar welke club dan ook te gunnen?

25 januari 2020 om 22:34

"geen concurrent meer" is wel een tikkeltje overdreven. Als PSV morgen wint, staat het maar één of twee plekjes onder AZ.

25 januari 2020 om 22:37

Ja zo lust ik er nog wel een paar, City staat ook maar 1 plekje onder Liverpool. Volgende week AZ RKC en Ajax PSV , dan is het gat tussen PSV en AZ dus minimaal 9 punten. Dat maakt PSV nooit meer goed. Is niets overdreven aan.

25 januari 2020 om 22:44

Zo, het is je al aardig naar de bol gestegen, niet? Je club staat voor het eerst sinds tijden ook eens een keertje tweede en ineens zie je een club die morgen misschien derde of vierde staat niet eens meer als concurrent...

25 januari 2020 om 22:48

De voorspelling dat AZ volgende week thuis van RKC wint en PSV uit van Ajax verliest is er eentje die bijna iedereen zou maken. Dat betekent dus dat het gat 9 punten is, onoverbrugbaar voor PSV in deze vorm en met deze selecite. Volgend jaar zal PSV vast weer boven AZ eindigen maar dit seizoen zijn ze gewoon uitgespeeld. Heeft niets met arrogantie te maken.

25 januari 2020 om 22:54

Misschien moet je alvast een tattoo laten zetten met "az tweede plaats 2019-2020". Kun je een clubje beginnen met die jongen die in 2007 ook een mooie plaat liet zetten.

25 januari 2020 om 22:57

Daarnaast zou dit door een optie op koop ook betrekking hebben op volgend seizoen. Ik zou opletten met PSV ook al af te schrijven als concurrent voor volgend seizoen.

25 januari 2020 om 23:58

Op zich zegt 'ie niet veel geks toch. Feyenoord komt eraan met dickie, dat gaat nog een serieus zware dobber worden voor Az, maar niemand ziet Faber het bij Psv op de rails krijgen toch?

25 januari 2020 om 22:38

Als PSV 5 miljoen neerlegt dan ja.. maar huren? Los van de optie tot koop.... AZ moet hem of houden.. of verpatsen. Liefst houden gezien het een multifunctionele speler is en een van de lokale jongens

26 januari 2020 om 00:33

AZ schijnt naar verluidt 10 miljoen te verlangen voor Ouwejan. 😉

25 januari 2020 om 22:39

AZ heeft helemaal geen concurrenten meer. Heerenveen en co zijn ze voorbij gestreefd, en de traditionele top drie zullen ze nooit en te nimmer evenaren. Eigenlijk zit AZ een beetje doelloos in de Nederlandse competitie. Het zou goed voor ze zijn dat de traditionele top drie instroomt in de BeNeLiga, want dan hebben ze weer een doel: kampioen worden in een afzijdige Nederlandse competitie.

26 januari 2020 om 09:47

In jouw hoofd bestaat die Beneliga uit de NL'se top en de rest uit Belgie? Als er een beneliga komt, zal AZ daar vast in zitten.

25 januari 2020 om 22:52

Ik snap beide partijen maar AZ is hier de partij die de keuzes maakt. De bank van AZ is al matig qua spelers, dan kan je niet zomaar even een potentiele eerste elftal speler als Ouwejan laten vertrekken omdat hij ongelukkig is en meer speeltijd wil. Van de huidige reservebank zou heel misschien alleen Clasie een basisplaats hebben bij de huidige 7.

26 januari 2020 om 10:01

@JW10 "de bank van AZ is matig qua spelers" Eens als dat standpunt was dan zou ik het begrijpen van AZ. Maar die jongen mag wel naar Zurich. Dus dat argument gaat niet op. Ze ontnemen die jongen de kans van zijn leven. Met zijn kwaliteiten zou hij in principe nooit bij een PSV komen - net als Viergever dankzij zijn transfervrije status - wat natuurlijk nog gewoon een NL topclub is. Het is AZ echt te veel naar hun hoofd gestegen dat ze praten over direchte concurrent. Zelf maar al te graag spelers halen bij Ajax (Bergsma, de Wit) en PSV (Gudmomshon (i know fout getyp) en die Aboukhal (ook hier fout)) maar o wee als deze clubs belangstelling hebben. Dan staat iedereen in de kaasstad te schreeuwen. Intussen spelen ze een vies spel mt een jeugdspeler van Volendam. Laten hem eerst een seizoen overstappen naar amateurs om vervolgens over te nemen om zo 54k te besparen.

25 januari 2020 om 22:52

Maak je niet druk, AZ laat het nog wel liggen, doen ze immers altijd. Wel eens dat AZ en PSV geen concurrent van elkaar zijn overigens..

25 januari 2020 om 22:59

PSV is de grootste concurrent van az voor de 2e plaats en dat zal waarschijnlijk volgend seizoen hetzelfde zijn. Ik gun het die jongen enorm, maar er gaat teveel geld in voetbal om om dit te laten gebeuren.

26 januari 2020 om 11:11

Nee hoor. Feyenoord is de grootste concurrent voor de 2e plek. Daarna Willem 2. Psv gaat totaal geen rol van betekenis spelen...die zijn zo hopeloos uit vorm,dat gaat niet meer goedkomen dit seizoen.

26 januari 2020 om 11:38

@madmarcel nog zo’n waarzegger. Ik vraag me dan altijd af hoe lang kijk je al voetbal? Als er één regel is in het voetbal is dat er iets omkantelen in een zeer korte tijd. Ook teams/clubs die gedurende een seizoen tot de afgrond zakken en in datzelfde seizoen nog opbloeien. Zoveel voorbeelden te noemen. Door de gigantische vormdip valt ook alles net niet goed. Ik verwacht verder geen wonderen meer dit seizoen maar met nog een half seizoen alles al uitsluiten lijkt me zeer kort door de bocht.

26 januari 2020 om 18:02

Lang genoeg om te zien dat PSV het dit seizoen absoluut niet gaat redden. Ze hebben een matige selectie, aantal geblesseerden, matige trainer en een verschrikkelijk slechte vorm. Er is geen enkel signaal wat er op wijst dat dit zo ineens kan omdraaien. Een trainerswissel wil soms effect geven,maar dat hebben ze al gedaan en het is nog steeds drama. Ik zou gewoon absoluut niet weten welke spelers bij PSV nu ineens het verschil gaan maken...zit geen enkele creativiteit op het middenveld op die Ihattaren na...voorhoede is of matig,of geblesseerd,of bezig met een transfer..willem 2 speelt gewoon het hele seizoen al leuk voetbal en die hebben meerdere spelers die een goal kunnen maken. Feyenoord is heel slecht begonnen, spelen nu nog lang niet op hun top maar pakt sinds de trainerswissel veruit de meeste punten van alle eredivisie clubs. Als die iets het voorelkaar krijgen om de ondergrens in elke wedstrijd nog iets omhoog te krijgen zie ik die eigenlijk gewoon vrijwel niks meer verliezen dit seizoen (tenzij ze nog eens tegen Ajax moeten).

26 januari 2020 om 00:06

Tot AZ een paar blessures heeft en in eens punten gaat verspelen. Dan zit de rest in eens toch wel dichtbij.

26 januari 2020 om 00:51

Dit seizoen misschien niet, maar daarna echt wel weer. En als AZ Wijndal in de zomer verkoopt hebben ze dus geen linksback meer over.

26 januari 2020 om 04:50

Het gaat niet om concurrent of niet. Waarom zou je midden in het seizoen je tweede linksback verhuren? Dan moet PSV met een niet te weigeren bod komen. Maar daar hebben ze geen geld voor. Dat is naar Bruma, Baumgartl en Doan gegaan en naar wat nietszeggende gehuurde spelers. PSV begint een zielig clubje te worden. Een speler van AZ willen huren en een plan klaarliggen om bij de 32 beste clubs van Europa te behoren. Put your money where your mouth is.

26 januari 2020 om 11:36

@Boadurum: Ik zou Ouwejan ook niet naar RKC laten gaan of naar welke club dan ook. Heeft niks met PSV te maken verder, maar je ziet gisteren ook maar weer dat je alle posities dubbel bezet moet hebben. Wijndal geschorst, dus dan moet je een andere goeie linksback kunnen opstellen. Ik lees hier regelmatig dat de verwachting is dat AZ nooit kampioen kan worden omdat ze geen blessures of schorsingen kunnen opvangen en dat de selectie niet breed genoeg is. Nu kan het best zijn dat AZ het niet gaat redden omdat Ajax heel sterk is, maar we moeten niet onze eigen selectie nu gaan uitdunnen.

Tsjah az is geen filantropische instelling natuurlijk, PSV is momenteelnje concurrent en die ga je niet versterken met een verhuur periode. Je speelt op verschillende niveaus nog mee en hebt ook in de breedte spelers nodig

25 januari 2020 om 22:40

Idd of 4-5 miljoen vragen of niet. Een vrijblijvend verhuur heb je niks aan want AZ moet zelf de transfermarkt op als hij weggaat

26 januari 2020 om 00:19

Juist dit. PSV kan hem gewoon kopen. Als ze hem echt willen hebben dan leggen ze de gevraagde centjes neer. Maar een huurconstructie is natuurlijk onzin. Je gaat je concurrentie niet sterker maken als je er zelf niet wijzer van kan worden. Als PSV echt slim is halen ze Matthijssen van WillemII en geven ze de Jong een schop.

Ja het heeft 2 kanten natuurlijk. AZ heeft echt geen vervanger rondlopen en het vertrek van Ouwehand zou op deze korte termijn niet op te vangen zijn denk ik. Aan de andere kant verdient hij het wel om te spelen en kan hij ook bij alle eredivisieclubs aan de bak behalve bij Feyenoord (Haps) en Ajax (Tagliafico).

26 januari 2020 om 00:40

Pardon? Ouwehand is zijn basisplaats bij AZ allang verloren en zit op de bank te verpieteren. Zie hier het dilemma waar spelers goed voer na moeten denken wanneer ze bij AZ tekenen, je kan nimmer meer naar de traditionele top drie want AZ verlengt tegenwoordig mega bedragen. Ook voor een overbodige bankzitter.

26 januari 2020 om 01:07

Lul toch niet zo slap joh, als we zo gaan denken, waarom zou er dan nog een jeugdspeler naar Ajax gaan? Zeker omdat ze tegenwoordig duurdere spelers gaan halen waardoor de jeugd nog harder moet werken en wen nog beter moet voetballen om een kans te maken en natuurlijk verlangt men megabedragen, dat doet de rest immers ook of zijn de ligt en de jong voor een vriendenprijsje over gestapt?

26 januari 2020 om 02:28

De jong is zeker wel voor een vriendenprijsje over gestapt. Dus lul jij niet zo slap want met die opmerking op het laatst vergelijk je het met een transfer naar Barca en Juve en met alle respect voor AZ die reputatie is niet gelijk met Ajax.

26 januari 2020 om 13:57

@kaassie Ajax doet totaal niet moeilijk over de spelers die te kort komen voor het eerste elftal. Als je doorbreekt, dan wil men verdienen aan de transfer maar redt je het niet bij Ajax, dan laat men de spelers vrij makkelijk gaan.

26 januari 2020 om 15:27

Ouwejan zit toch bij het eerste elftal, hoe kom je erbij dat hij tekort voor het eerste komt? Hij heeft alleen de pech dat zijn concurrent beter wordt geacht maar dat is natuurlijk geen reden om hem te verkopen. In het verleden mocht Vermeer weg bij Ajax maar dat ging ook niet zonder slag of stoot. Op een gegeven moment mocht hij weg voor 1 miljoen maar als men toen bij Ajax wist dat hij naar Feyenoord zou gaan dan hadden ze hem nooit verkocht en al helemaal niet voor 1 schamel miljoentje. De Wit mocht naar AZ maar dat was ook alleen omdat hij nog 4 of 5 concurrenten had anders zat die ook nog steeds bij Ajax. Ouwejan heeft slechts 1 concurrent. Mag toch aannemen dat je dat verschil zelf ook wel zal snappen.

26 januari 2020 om 20:18

De Wit had geen vijf concurrenten, maar hij viel er buiten en mocht vrij makkelijk vertrekken, ook naar concurrent AZ. Bankzitter bij AZ mag niet weg naar Psv. Zo eenvoudig zijn de feiten.

27 januari 2020 om 17:42

Speedy als je het niet wil snappen, reageer dan niet. Ouwejan hebben we nog hard nodig, we spelen op 3 fronten mee. Hij staat dan geen basis, maar wissels kunnen ook ineens erg belangrijk worden. Dat snap je toch wel? AZ is geen liefdadigheids instelling.

Simpelweg voorbij gestreefd door Wijndal. Ook vandaag niet een al te sterke indruk gemaakt (Al speelde het hele elftal ondermaats). De club wil nou eenmaal de breedte van de selectie in stand houden en dan zit een winters vertrek er niet in. Waarschijnlijk zou er in de zomer anders naar gekeken worden door de directie. Ouwejan komt nu steeds meer over als een jankend kindje dat schreeuwt om te krijgen wat hij wil. Alle gunfactor van mij verloren.

26 januari 2020 om 00:41

Hi wil spelen. Dat is ook erg belangrijk als je 23 bent. Maar ja, voorbij gestreeft in het basiselftal maar mag niet naar de traditionele top drie want dat zien ze als concurentie. Dat krijg je als dus als je bij AZ tekent, het is lastig geworden om weg te komen ook als je buiten de boot valt.

26 januari 2020 om 02:37

Niks tegen jouw hoor Speedy. Maar kun je mij uitleggen wat het 'als je 23 bent' betekent in deze stelling. Je hoort het namelijk bij spelers van elke leeftijd: 'ja op deze leeftijd moet hij echt altijd spelen.' Maar komt het er niet gewoon op neer dat of je nu 17, 23, 27, 31 of 36 bent er altijd redenen zijn om op die leeftijd alles te spelen?

26 januari 2020 om 12:31

Als je 36 bent kan je het fysiek vaak niet meer aan om 50 wedstrijden per jaar te spelen. Ja Ronaldo misschien. maar een Huntelaar weet ook wel dat hij niet in staat zou zijn om zoveel als Ziyech te spelen. Dat trekt hij gewoon niet. Sommigen kiezen om te stoppen, andere gaan afbouwen als reserve. Ook jongens van 17 trekken dat over het algemeen niet. Dest klaagde na een halfjaar al dat hij vermoeid was en had lang niet alles gespeeld. Dus nee, je hoeft niet op elke leeftijd alles te spelen.

27 januari 2020 om 17:47

Dat krijg je als je bij AZ tekent? Ja, AZ wordt ook steeds beter en Feyenoord en Psv slechter, vrij logisch dus dat je je spelers niet gaat verkopen aan je concurrent. In de zomer denkt AZ heus mee. Dit is een belangrijke periode, dan heb je je spelers nodig. Overigens snap ik niet hoe je er bij komt dat spelers niet weg mogen bij AZ.

27 januari 2020 om 20:11

In het verleden verkocht AZ wel gewoon aan de top drie. Nu niet meer, nu moeten AZ spelers dus van AZ naar het buitenland. Is wel iets wat spelers wel moeten overwegen qua carriere planning voordat ze langdurig bij AZ tekenen.

Ouch, dit is lastig maar ik vind dat AZ de goede keuze maakt, hoe pijnlijk dat ook is voor Ouwejan. Ten eerste is er niemand achter Wijndal beschikbaar en is het belangrijk een brede selectie te hebben gezien het drukke programma. Ten tweede is de belangrijkste gegadigde ook nog een directe concurrent en kan je jezelf midden in het seizoen in de eigen voet schieten. Aan de andere kant is Thomas een jongen die al bijna zijn hele leven bij AZ zit en die gun je een vertrek door de voordeur. Lastige situatie, maar ik zou hem toch behouden als AZ-zijnde. En voor degenen die dat te bot vinden, dat zijn vast ook degenen die vooraan staan met kritiek op de AZ-directie als hij vertrokken is en het goed doet bij PSV, terwijl Wijndal dan bijvoorbeeld geblesseerd op de tribune bij AZ zit. Je moet het risico gewoon niet nemen nu.

25 januari 2020 om 22:47

Ik zou zijn positie op zich wel snappen als AZ hem echt geen transfer zou gunnen, dus ook niet naar het buitenland. Ouwejan is namelijk te goed om op de bank te zitten. Dat ze hem niet een transfer naar PSV gunnen, daar sta ik volledig aan de kant van AZ. PSV is momenteel jullie grootste concurrent voor de tweede plek (ik sluit trouwens ook niet uit dat jullie gaan concurreren voor de titel) en die mag je gewoon niet versterken. Misschien in de zomer weer, maar echt niet tijdens het lopende seizoen.

Dit is, vooral als het om de linksbackpositie gaat, wel echt het standaardverhaal van PSV van de laatste jaren (ook al in de tijd van Brands). Eerst wachten ze vrij lang met actie ondernemen. Daarna gaan ze eindeloos onderhandelen met een aantrekkelijke speler (in dit geval Rodriguez). Die blijkt uiteindelijk toch te hoog gegrepen, dus dat loopt mis. Dan schakelen ze halfslachtig over op een vrij kansloos plan B. En dan besluiten ze met "we halen niemand meer, want we gaan niets overhaast doen." Ik ben blij dat ik nog genoeg interesses heb naast het voetbal, anders zou je er bijna depressief van worden.

Hij kan de club heel veel kwalijk nemen, maar AZ doet niets verkeerd. Ze zijn samen een contract overeengekomen en omdat meneer nu een half jaartje minder speelt als gewenst is meneer ontevreden met de club. AZ heeft geen enkele reden om hem te laten gaan. Roepen dat je al 13 jaar alles geeft voor de club is prima, maar absoluut geen reden om je dan maar naar een concurrent te laten overstappen, hij kan zichzelf gewoon kwalijk nemen dat hij op twee positief uit het elftal als gespeeld. Dan moet je niet zeuren, maar gewoon zorgen dat je weer in de basis komt.

25 januari 2020 om 22:52

Dit dus. Volgens mij zit het mentaal helemaal niet goed bij deze jongen, ipv zeiken en weg willen moet hij toch juist zijn mouwen opstropen en die concurrentiestrijd aangaan met Wijndal?

26 januari 2020 om 00:44

Dat heeft hij gedaan en die strijd heeft hij verloren. Wijndal is de onbetwistte nummer een voor de linksback positie. Dus als Wijndal neit geblesseed raakt, speelt Ouwejan niet. Dus op zijn 23ste gaat hij achteruit, zijn carriere perspectief wordt wekelijsk minder en het dreigt dat hij komende zomer een stap terug moet doen. Nu heeft hij ineens door de problemen met PSV de mogelijkkheid een stap omhoog te kunenn zetten, weer wekelijsk te spelen en zijn carriere nieuw leven in te blazen. Maar ja, zie maar eens weg te komen naar een top drie club vanuit AZ, dat is zelfs voor een bankzitter niet meer mogelijk. Triest voor die jongen maar ja, hij had beter moeten nadenken voordat hij langdurig bij AZ tekende.

26 januari 2020 om 03:19

Speedy ik heb al een paar berichten van je gelezen en zou je alsneblieft je mond kunnen houden als je niets zinnigs te zeggen hebt. Kom net de kroeg uit rollen en zelfs ik kan nog duidelijk onderscheid maken.... Ouwejan is sinds dit seizoen pas voorbijgestreefd. Vanaf moment een loppt Ouwejan al te piepen dat hij meer moet spelen en dat geeft een beeld dat Ouwejan mentaal niet sterk in zijn schoenen staat. Ik gun Ouwejan zeker een transfer en het liefste via de voordeur. Feit is dat hij dus in het lopende seizoen voorbijgestreefd is en we geen andere back-up voor linksachter hebben. Nog een half jaar op de blaren zitten en met een rotgevoel Alkmaar verlaten of gewoon je schouders eronder zetten en niet zo piepen... hij maakt het zichzelf iniedergeval onmogelijk om na dit seizoen nog voor AZ uit te kunnen komen als hij zo blijft schoppen..

27 januari 2020 om 20:12

Nee hoor, Ouwejan mocht gewoon vertrekken aalleen niet naa Psv. Het argument over back up gaat dus niet op.

Toch volstrekt logisch dat je een speler niet naar de concurrent laat gaan midden in het seizoen? Ook heb je gewoon een reserve nodig voor als Wijndal uitvalt. Als je die hebt met Ouwejan ga je die niet midden in het seizoen laten vertrekken, want dan moet je zelf ook tussentijds een vervanger halen, die ook weer moet wennen. Ik zou ook een buitenlandse transfer uitsluiten.

Zou natuurlijk fijn zijn wanneer ze hem als stand-in kunnen houden, waar hij eigenlijk te goed voor is - maar dat lijkt gezien alle uitlatingen onmogelijk te worden. Ik snap dat hij wil spelen, maar ik zou zijn volgende club toch met enig kritisch oog bekijken. Deze winterse transfer kan hem gaan maken maar ook vooral breken. Half in een seizoen instromen is vaak niet ideaal qua in- en aanpassing.

Snap zeker dat hij baalt, maar az valt niks te verwijten. Je hebt nou eenmaal een contract getekend. Als wijndal geblesseerd raakt en AZ niet doorgaat in de europa league en wat mindere wedstrijden speelt, dan komt het weer doordat ze geen brede selectie hebben en te lief zijn. Zuur, maar ik snap het wel (van beide kanten uiteraard)

Dus jou een plezier doen en dan het seizoen afmaken met 1 linksback. Kom op dat snapt hij zelf toch ook wel. Az heeft nog heel wat wedstrijden te spelen en gokken op alleen Wijndal zou enorm dom zijn. Snap az heel goed hoe jammer het ook voor die jongen is

Ik snap niet dat men hier zo raar over doet. Natuurlijk is het vervelend voor hem, maar het zou toch idioot zijn als AZ halverwege het seizoen de directe concurrent gaat lopen versterken? Ik denk trouwens dat hij echt nog wel aan wat wedstrijdjes komt, AZ speelt toch ook nog beker en EL?

26 januari 2020 om 00:47

Het ligt er maar aan hoe je het bekijkt. Hij heet de strijd met Wijndal verloren en speelt niet meer. Dat is niet goed voor een 23 jarige speler, stilstand is achteruit gang. Nu krijgt hij een klans zijn carriere nieuw leven in te blazen, bij PSV weer in vorm te komen en de weg omhoog in te zetten. Maar ja, dat komt AZ niet goed uit, die willen tweede worden. Dus mag hij niet weg, moet hij wekelijks zich op de bank verbijten omdat hij niet speelt en zich opmaken om komende zomer naar een lagerre club te gaan, waarschijnlijk een B-team in het buitenland.

27 januari 2020 om 17:50

Of te wel, als Ouwejan logisch nadenkt is het ook voor hem te begrijpen dat AZ hem niet laat weggaan. Natuurlijk vervelend, maar dit gejank is nergens goed voor. In de zomer krijgt hij een nieuwe kans.

Vrij logisch dat AZ hem niet laat gaan nu. Ze doen het top dit seizoen en Ouwejan is nog altijd een vrij degelijke back die bij PSV zonder twijfel meteen basis zou staan ipv de troep die daar nu rondloopt. Waarom zou je een concurrent voor eventueel Champions League voetbal komend seizoen direct versterken met een speler voor een positie die juist zo'n probleem is bij PSV. Vervelend voor Ouwejan natuurlijk maar hij kan toch zelf ook wel bedenken waarom AZ hem niet naar PSV wil laten gaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5345
2.AZ5031
3.Feyenoord4613
4.PSV4525
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
O. IdrissiAanvaller2312
C. StengsAanvaller235
M. BakkerKeeper00
M. BizotKeeper220
R. de BoerKeeper20
P. HatzidiakosVerdediger111
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

1 fan
Middenvelder, 23 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 27 februari
Real Madrid hoopt Mohamed Salah te kunnen losweken bij Liverpool zodra Gareth Bale verkocht is. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren