Feyenoord klimt op ranglijst dankzij ijzersterk kwartier in Almelo

Feyenoord heeft de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo zaterdagavond tot een goed einde weten te brengen. Het elftal van Dick Advocaat stond na een zeer matige eerste helft met 1-0 achter, maar wist de schade na rust alsnog te repareren: 2-3. Het betekent voor Feyenoord de vierde competitiezege op rij. Daardoor is de ploeg voorlopig de nieuwe nummer drie van de Eredivisie; Willem II en PSV kunnen de Rotterdammers later dit weekeinde wel weer passeren op de ranglijst. Heracles blijft tiende staan.

Feyenoord speelde een ronduit dramatische eerste helft in Almelo en keek halverwege dan ook verdiend tegen een 1-0 achterstand aan. De Rotterdammers maakten in aanvallend opzicht een bijzonder povere indruk en oogden ook verdedigend bij vlagen kwetsbaar. De openingstreffer van Heracles na negentien minuten voetballen kwam echter toch enigszins uit de lucht vallen. Maximilian Rossmann kopte schitterend raak uit een hoekschop van Alexander Merkel: 1-0. In die fase van de wedstrijd hadden beide teams nog maar amper voor gevaar gezorgd.

Na het doelpunt van Rossmann ging Heracles beter spelen. Het elftal van trainer Frank Wormuth had in verdedigend opzicht weinig te duchten van Feyenoord en leek na precies een halfuur op weg naar de 2-0. Jeremy Cijntje werd alleen voor Justin Bijlow gezet door Mauro Júnior, maar de doelman van Feyenoord reageerde attent en voorkwam zo een tweede Almelose treffer. Feyenoord schoot in de eerste helft geen enkele keer op doel, maar kreeg op slag van rust nog wel twee goede mogelijkheden. Een kopbal van Eric Botteghin werd in de doelmond onschadelijk gemaakt door Merkel en even later produceerde Luis Sinisterra in zeer kansrijke positie een afzwaaier.

Advocaat besloot na de voor Feyenoord zeer teleurstellend verlopen eerste helft geen wissels door te voeren, maar raakte klaarblijkelijk in de rust wel de juiste snaar bij zijn manschappen. Feyenoord kwam na de onderbreking namelijk als herboren uit de kleedkamer en wist razendsnel orde op zaken te stellen. Jens Toornstra tekende twee minuten na de thee met een schot in de verre hoek voor de gelijkmaker en zes minuten later zette Sinisterra de 1-2 op het scorebord, door na goed voorbereidend werk van Toornstra vanaf een meter of acht raak te schieten.

Feyenoord was echter nog niet uitgeraasd en wist nog voor het verstrijken van het eerste uur verder weg te lopen van Heracles: Botteghin werkte na een hoekschop van Orkun Kokcü de 1-3 tegen de touwen. Het doelpunt van Botteghin leek de genadeklap voor Heracles, maar de formatie van Wormuth wist zich na een mindere fase weer op te richten en bracht de spanning in de wedstrijd twaalf meter voor tijd weer volledig terug. Opnieuw was Rossmann succesvol uit een hoekschop, ditmaal genomen door Mohammed Osman. Feyenoord had het daarna lastig, maar bleef uiteindelijk toch op de been en raakte zelf nog tweemaal de lat. Rick Karsdorp maakte in de slotfase als invaller zijn rentree voor de Rotterdammers na een afwezigheid van ruim twee maanden.

1
2

Op basis van de 2e helft een verdiende overwinning voor Feyenoord. Tot de 70e minuut was Feyenoord heer en meester. Fantastisch om die advocaat nog zo enthousiast en fanatiek te zien. Die corner waar Heracles de 2-3 uit maakt was toch helemaal geen corner? En ben ik de enige die Makkelie gewoon een slechte scheidsrechter vind? Mist heel veel dingen en acteert de rust zelve te zijn.

25 januari 2020 om 21:45

Snap niet dat er geen Var bij kwam, als het geen corner was. Kan me een doelpunt tegen ajax herinneren waar ze heel ver terug gingen om het doelpunt alsnog af te keuren

25 januari 2020 om 21:59

Een VAR gaat niet ingrijpen wanneer iets wel of niet een corner is. Het heeft geen direct effect op een doelpunt en ik vind het maar goed ook om dan niet in te grijpen. Wedstrijden gaan anders veel te veel stil liggen als we zelfs bij corners en vrije trappen (op ongevaarlijke posities) gaan corrigeren. Toen ze ver teruggingen was het waarschijnlijk omdat de bal nog niet uit was geweest, daar kan de VAR ook niet zoveel aan doen.

25 januari 2020 om 23:55

Dat zou ook de failliet van de VAR zijn als ze onterechte corners/inworpen/vrije trappen terug gaan draaien, want dan moet je elke keer als de bal uit gaat controleren, want dan zou je bij een onterechte inworp en de bal die 3 minuten in het spel blijft de aanval terug moeten draaien. Nou elke wedstrijd gebeurt dat wel 10 tot 15 keer.

25 januari 2020 om 21:46

Normaal is makkelie wel aardig volgens mij, maar vandaag.. twee keer niet affluiten als iemand aan zijn hoofd wordt geraakt. Ik denk dat die tweede goal idd geen corner was, maar dat is ook de grensrechter. twee potentiele rode kaarten voor overtredingen op kokcu en malacia weggewoven. En zes minuten blessuretijd?

25 januari 2020 om 21:57

Ook schandalig dat de VAR niks deed, maar wel even de 1-1 vanuit alle hoeken en standen terugkijken...

25 januari 2020 om 22:29

VAR mag niet terugkijken of iets wel of geen corner is. Gaat terug tot het laatste dode spelmoment, anders blijf je bezig

Sterke eerste helft van Heracles maar in de tweede helft toch wel uitgerookt en terecht geklopt. Dick bedankt!

Het wordt spannend doordat Heracles een wereldgoal maakt, maar in de tweede helft was Feyenoord heer en meester. Oh ja. Die van der Water kan er echt geen klote van.

Mooi resultaat, goede reactie na een zeer, zeer matige eerste helft. Verder geen idee waar 6 minuten extra tijd vandaan komt, heb op de wissels na toch weinig oponthoud gezien.

25 januari 2020 om 21:49

Blessurebehandeling van Sinistera duurde best lang.

3 punten binnen en focus op Fortuna Sittard. Ben redelijk tevreden met Feyenoord onder Dickie, mist naar mijn idee nog een voetballende cvm. Ben persoonlijk niet gecharmeerd van Fer, een nuttige kracht maar hoop dat er gekeken gaat worden naar een eventuele oplossing om meer voetbal in de ploeg te brengen.

Je hebt een cvm nodig die goed aan de bal is en het spel versnelt in plaats van vertraagd. Mogelijk kan je kijken naar ludovit reis?

25 januari 2020 om 21:52

Die zie ik ook graag komen. Was bij Groningen erg goed en schijnt het in Barca b ook gewoon goed te doen. Bovendien pas negentien of zo. Laat reis en Fer het volgend jaar maar uitvechten (mocht barca hem willen laten gaan).

25 januari 2020 om 22:48

Zeker. Je wilt een voetballende cvm en dan opteer je voor Reis. Dat is hetzelfde als vragen om een scorende spits en roepen om Rene van Rijswijk of Kazim-Kazim

1e helft weer slecht. 2e helft het begin uitstekend meteen 1-3 en dan word het toch nog spannend met 2-3. Beste spelers waren Geertruida, Senesi en Toornstra. Slechtsten waren Fer en Kocku helaas. Net als tegen Heerenveen blij met de 3 punten al was het slecht!

Zo zonde dat alles dat in de eerste helft goed ging (hoog drukzetten, fel opjagen, middenveld dat goed meeverdedigt, korte mandekking) in de tweede helft finaal mislukte... Zo zonde om een wedstrijd zo snel compleet uit handen te geven.

De eerste helft was zo ontzettend slecht. Tweede helft begon top, maar daarna ook weer niet veel. Berghuis is wat uit vorm.

Als Feyenoord een stijgende lijn weet aan te houden zie ik ze nog wel strijden voor plek 2/3. Wat misschien wel de eredivisie kenmerkt. Maar goed dat weten we al jaren lang dat in deze competitie niks zeker is, op dit moment doen ze niks onder voor PSV. Word een spannende strijd denk ik.

25 januari 2020 om 22:03

Als Feyenoord wint van AZ over 2 weken is het verschil nog maar 4 punten (ervan uitgaande dat beiden volgende week winnen). Dat is echt niks met nog maanden te gaan en in de huidige vorm van beide teams houd ik mijn hart vast.

Advocaat, meer hoef ik niet te zeggen.hij bewijst gewoon dat een trainer wissel gewoon goed kan uitpakken.toen hij begon stond Feyenoord roemloos 10e, het leek een hopeloze zooitje, en nu met Advocaat op de 3e plek.het voetbal kan nog altijd beter, maar de punten die op dit moment belangrijker zijn worden binnen gesleept.

Na de 1e helft wist je dat Feyenoord sterker uit de rust zou gaan komen. Advocaat heeft de manschappen een peptalk gegeven en dan zie je ook meteen dat Feyenoord zich zou gaan herpakken.

Die 2-3 was helemaal geen corner, 100 pingel niet gegeven voor hands, geen rood voor het op de enkel staan bij Malacia. Lekker laten doorvoetballen terwijl Sini een hoofdblessure heeft. Makkelie en de VAR hebben het geprobeerd, maar het mocht niet baten!

25 januari 2020 om 22:32

Vergeet het moment niet dat Malacia een vrije trap veel te vroeg neemt, Makkelie dit affluit, Malacia hier dikke lak aan heeft en vervolgens doet Makkelie helemaal niks. Wat een totale wanprestatie van zowel de scheidsrechter als de grensrechters(of assistent scheidsrechters zoals je ze moet noemen), en dan kijk ik nog niet eens naar partijdigheid.

Wat een verschil tussen Stam en Aadvocaat, nu ze wel de punten weten te pakken. Maar dat heb je ook vaak als je Advocaat aantrekt wat puur op resultaat is gericht.

1e helft drama. 2e helft eerste 30 minuten echt goed voetbal gezien van Feyenoord. Goed positie spel en veel diepgang. Ben benieuwd naar de spits en over die middenvelder wordt wel mistrieus over gedaan. Ben benieuwd wie dat zal zijn.

Dickie, je kan commentaar op hem hebben. Jeugd en de bank krijgen weinig kans,, maar sinds zijn aanstelling is Feyenoord debest prestereendw ploeg in Nederland.

25 januari 2020 om 23:14

Malacia, Bijlow, Senesi, Kökcu, Sinisterra, Geertruida. Allemaal jonge spelers. De oudste 3 zijn 22 jaar, de rest jonger. 6 jonge spelers. De rest is verhuurd. Hoeveel moet Advocaat er opstellen?

Heracles bracht de spanning 12 meter voor tijd weer volledig terug in de wedstrijd.

Dickie blijft ongeslagen, toch knap na zon start van het seizoen en de huidige selectie die toch wat zwakke punten kent. Hopen dat deze lijn doorgezet kan worden, al is het niet met sprankelend voetbal, er moet geld op de plank komen en daar helpt Europees voetbal bij uiteraard.

Weer drie punten onder tricky Dick. Er is geen ploeg die zoveel punten heeft gehaald als Feyenoord sinds dat Advocaat trainer is. Ik was ook geen fan van hem in eerste instantie maar eerlijk is eerlijk, hij doet het fantastisch.

Ik moet zeggen dat het een verdiende overwinning is maar vond het wel een overtreding van jorgensen waar de 1-1 uit viel, hij gaat gewoon aan zijn been hangen. Kantelpunt in de wedstrijd.

Wel raar dat er niets over de handsbal gezegd wordt. Daar kwam toch echt de 1-1 uit.

26 januari 2020 om 11:50

VAR heeft het bekeken en anders besloten.