AZ werkt niet mee aan binnenlandse transfer: ‘En dat is funest voor mij’

Zaterdag, 25 januari 2020 om

Thomas Ouwejan moet dit seizoen genoegen nemen met een plek op de bank, terwijl hij vorig seizoen nog vaste basisklant was bij AZ. Owen Wijndal heeft zijn plek op de linksbackpositie ingenomen. Zaterdagavond moet Wijndal de wedstrijd tegen sc Heerenveen laten schieten vanwege een schorsing, waardoor Ouwejan weer eens mag opdraven van trainer Arne Slot.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Thomas Ouwejan zou een goede linksback zijn voor PSV


Gerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door tinus45)

Dat kun je hem niet aandoen. Vooral als hij niet in jong mag. Az, werk mee aan een transfer! Verhuur hem desnoods

25 januari 2020 om 08:54

AZ wil ouwejan niet verhuren omdat achterin de spoeling vrij dun is. Achter wijndal zit ouwejan en verder niks. Wijndal is vanavond al geschorst en dus speelt ouwejan. Als wijndal geblesseerd raakt en je hebt ouwejan verhuurd, moet er een jeugdspeler opdraven die je misschien wel de tweede/derde plek kan kosten. Dan speel je straks gewoon weer play/offs. Nee, dan maar dit jaar nog even een goede back up hebben. In de zomer wordt er wellicht een van de twee verkocht en dan is dat prima. Maar dit seizoen gaat het goed, dan is het zonde om dat weg te gooien. Wijndal gaat echt nog wel wat wedstrijden missen, hij pakt veel gele kaarten.

Om het een keer voor de speler op te nemen: je hebt een contract getekend met je volle verstand, maar de situatie verandert dermate dat dat ineens een wurgcontract is. Ouwejan is geen werkweigeraar, volgens mij altijd volle 100% inzet.... laat hem toch gaan. Als je hem niet goed genoeg vindt als AZ zijnde, waarom is ie dan wel te goed voor een eredivisie club/concurrent dat je hem niet wilt uitlenen/verkopen. Gun het hem, want het is niet zo dat je hem niet kwijt wilt omdat je een goede back up wilt. Alleen niet aan een eredivisie club. Flauw van AZ.

25 januari 2020 om 09:08

Je hebt als speler nooit garantie op speeltijd. Dus cobtract is contract. Echter de belangrijkste reden voor AZ om Ouwejan aan boord te houden: de simpelevreden dat er geen back-up is als Wijndal er niet bij is en als Ouwejan verkocht is. Spijtig voor Ouwejan want ik gun het hem zeker en het is voor bijv. PSV geen verkeerde links back.

25 januari 2020 om 22:30

Maar AZ wil hem prima kwijt, alleen niet aan een eredivisie club. Dus je 'belangrijkste reden' valt weg. En dat vind ik niet ok van AZ.

25 januari 2020 om 12:28

@formus Nou ja, een wurgcontract? Hij krijgt gewoon prima betaald hoor, en er staat nergens in dat contract dat hij basisspeler moet zijn. Je kan ook overdrijven, Wijndal doet het gewoon heel goed dus Ouwejan staat even reserve, klote voor hem hoor, maar een ‘wurgcontract’ slaat nergens op. En waarom zou AZ hem dan meteen moeten verkopen? Je hebt meer dan 1 goede back nodig hoor. AZ wilt voor de 2e plaats gaan en speelt ook nog Europa League en beker. Ouwejan gaan ze nog nodig hebben in de 2e seizoenshelft hoor.

25 januari 2020 om 22:33

Maar AZ wil hem prima verkopen, maar niet aan een eredivisie club. Dus wel kwijt willen, maar alleen naar t buitenland. En dan voelt je contract als beklemmend en dus als een wurgcontract. Als AZ nou had gezegd: we hebben vertrouwen en willen je houden. Dat is anders

Geen idee wat hij moet kosten, maar Feyenoord? Sla je slag.

25 januari 2020 om 08:07

Waarom? Feyenoord heeft Haps en Malacia.

25 januari 2020 om 09:09

Zie hem wel heel erg graag bij ons komen. Als we 1 ding nodig hebben dsn is het een klasse back als Ouwejan. Helaas zullen we hem niet kunnen betalen.

25 januari 2020 om 10:28

Linksback is nu net níet wat we nodig hebben. Mochten Haps en Malacia er niet zijn geweest dan mocht hij van mij inderdaad best komen.

25 januari 2020 om 11:35

Sorry, maar ik vind Malacia echt een waardeloze speler, dus in plaats van Malacia zou hij zeker mogen komen wat mij betreft. Haps daarentegen is wel prima, dus dan loopt Ouwejan het risico dat hij bij Feyenoord ook tweede keuze is zolang Haps fit is (wat niet vaak zo is overigens).

25 januari 2020 om 15:59

Waarom vind je Malacia een waardeloze speler? Persoonlijk vind ik hem het niet slecht doen als vervanger van Haps, is soms een beetje druistig, mist weleens wat overzicht maar vind hem verdedigend beter worden.

25 januari 2020 om 12:19

Jij zegt Feyenoord maar ik zeg Psv, sla je slag.

25 januari 2020 om 14:18

Kan daarnaast ook op het middenveld spelen. Gezien de blessure gevoeligheid van Haps en de inconstante Malacia zou je een speler kunnen halen die én (mogelijke) restwaarde vertegenwoordigd én sterk inzetbaar is op meerdere posities.

Az begint tocg wel erg vervelden trekjes te vertonen de laatste tijd. Ze draaien ook een keer een goed seizoen en opeens wordt er geroepen dat het gat met Ajax helemaal niet groot is,wordt er zeker niet aan Ajax verkocht want dat is de concurrent en nu dit weer. gun die jongen gewoon een transfer joh. Hoogmoed komt voor de val...

25 januari 2020 om 08:27

Verkopen aan Ajax doen ze niet omdat dat simpelweg niet meer gaat ivm transfersom. Wij, als supporters,hebben nooit geroepen dat het gat klein is en de club heeft alleen gezegd rond de winterstop dat het gat op de ranglijst niet zo groot is. Az toont gewoon dezelfde trekjes als elk andere club die zichzelf serieus neemt.

25 januari 2020 om 09:56

Plus het maakt je eigen selectie slechter en dan nog maar te hopen dat het concurrentie niet beter maakt , want ondanks dat iedereen zegt dat het gat te groot is tussen Az en de echte top je speelt nog met 18 clubs in een competitie en hoopt nog altijd van elkaar te winnen.net alsof Az zijnde denkt van oh we draaien een goed seizoen dus we moeten onze spelers erbij houden om hoog te blijven staan? Is dat niet de insteek van de competitie en zo niet van iedere club?

25 januari 2020 om 09:11

Lekkere simpele en populaire reactie. En wat als Wijndal volgende week zijn kniebanden afscheurd en rest van het seizoen niet meer kan spelen? Als Ouwejan verkocht is is er geen plan B. En kan dat AZ veel punten kosten.

25 januari 2020 om 09:25

AZ wil gewoon een zo sterk mogelijke selectie, ook in de breedte, en denk daar Ouwejan bij nodig te hebben. Elke club zou hetzelfde doen. AZ is in de gelegenheid om aanbiedingen af te wijzen en Ouwejan heeft een doorlopend contract, dus AZ staat helemaal in zijn gelijk. Linksbacks zijn schaars, dus als AZ denkt dat Wijndal komende zomer verkocht wordt en men wil Ouwejan dan achter de hand hebben dan is dat een goed plan voor de club.

25 januari 2020 om 10:51

Poeh, stel je eens voor dat AZ stappen omhoog wil maken. Net alsof er ambitie is. Vreemd zeg voor een voetbalclub.

25 januari 2020 om 10:55

Haha, Aad. Ondanks dat het mooi zou zijn als ze deze knul een transfer gunnen maak je toch een opvallende opmerking. Ajax speelde vorig seizoen namelijk ook een keer een goed seizoen en meteen rekenen ze zichzelf tot de top van Europa. De pot verwijt de ketel, zeggen we maar.

25 januari 2020 om 11:00

Misschien moet je de interviews eens lezen en niet alleen de headlines. Er werd toen gezegd dat het gat in de eredivisie niet zo groot is, wat ook klopt(e) gezien de stand. Verder werd er ook helemaal niet zo stellig verteld dat er niet wordt verkocht aan Ajax. Er werd door Eenhoorn gezegd dat als je een sterke eredivisie wilt hebben dat het dan niet logisch is om je beste spelers aan Ajax te verkopen. Wat feitelijk ook gewoon klopt. Dat heeft niks met hoogmoed te maken. En wat is hier precies het probleem? Ouwejan heeft het vorig jaar heel goed gedaan, alleen heeft nu de pech gehad met een blessure aan het begin van het jaar. Iedereen snapt dat dit klote voor hem is, alleen willen ze hem in de winterstop niet laten gaan. Wat volstrekt logisch is. In de zomer willen ze met hem mee denken.

25 januari 2020 om 11:07

Dus omdat AZ zo ongeveer enige basiswaardige reservespeler niet wil verkopen, gooi je AZ op een hoop met het Ajax dat de halve Eredivisie aan talentvolle spelers leegkoopt om hun jeugdteam te vullen. Als je je zo druk maakt hierom maak je dan eerder druk om spelers als Scherpen, Schuurs en Pierie die echt bruikbaar zijn voor de meeste clubs in de Eredivisie en zelden verder komen dan de Toekomst. AZ heeft door blessures van Vlaar en Hadzidiakos al genoeg punten laten liggen.

25 januari 2020 om 12:28

Hoezo zou hoogmoed in deze situatie de val inleiden? Volgens mij moeten de mensen van de club in het belang van AZ denken. Ook in deze situatie hebben beide partijen een contract getekend en dat met het volle verstand. Jij zou die jongen lekker laten gaan? Wat zou je doen als Wijndal plots geblesseerd raakt?

Gewoon terecht dat is prof voetbal, AZ heeft al niet zo een breede selectie wanneer er iemand uitvalt op de back positie of op het middenveld heeft AZ iig hem nog achter de hand. Wanneer ze Wijndal verkopen aan het einde van het seizoen staat hij gewoon weer basis.

Als nu alle andere Nederlandse clubs zo met AZ om gaat, kortom: Niet verkopen aan AZ... Hoe zou de selectie er dan uitzien van AZ over een jaar of 3. Allereerst moet je je plek kennen, AZ is Nederlandse subtop. Als je een goede speler hebt die na een tijdje een stapje hoger wil, dan moet je bereid zijn te verkopen aan Ajax of PSV. AZ zal nooit een concurrent worden van Ajax, veel te kleine begroting, veel te kleine achterban. Ze zitten in het rijtje met Vitesse en Utrecht. Feyenoord staat daar nog iets boven en Ajax en PSV zijn de topclubs. Max Huiberts kan wel denken met beleid de aansluiting te vinden met de Nederlandse top, maar dat is een utopie, net als Ajax structureel zou willen aansluiten bij de Europese top. Dat lukt gewoon niet, de reguliere jaarlijkse inkomsten zijn daarvoor te laag.

25 januari 2020 om 10:25

Zo ruudje. Wat een zure neerbuigende reactie naar zowel Ajax als AZ. Tuurlijk wil AZ wel verkopen aan andere clubs in de Eredivisie. Maar niet deze transferwindow. AZ heeft inderdaad niet het niveau van Ajax, maar op moment staan ze vrij ruim 2e. PSV heeft een rampseizoen, Willem 2 gaat (verwacht ik) nog wel punten verspillen en Feyenoord, hoewel ze het qua punten fantastisch doen onder Dick, zullen waarschijnlijk ook nog wel potjes verliezen of gelijkspelen. De kans is dus aanwezig dat AZ 2e wordt. In de zomer gaat AZ gewoon zaken doen met andere clubs. Als Ajax, PSV of een andere club genoeg neerlegt, worden spelers ook aan deze clubs verkocht.

Is dit geen rare redenatie van een speler, ik wil veel spelen, dus het is aan de club om daar iets aan te doen? Hij is gewoon voorbij gestreept door Wijndal, dat soort dingen gebeuren in het voetbal. Hij heeft zelf een contract getekend, dus hij moet nu het probleem niet bij de club leggen. Ik heb niets met AZ, maar geef ze groot gelijk dat ze hem willen houden, het is een prima speler voor de breedte, die als linksback en als middenvelder kan spelen.

Als talent ga je niet meer voor az kiezen straks. Az is echt heel raar bezig. Geen enkel talent van az is doorgebroken in het buitenland. Die betalen straks echt de hoofdprijs niet voor stengs en boadu.

25 januari 2020 om 10:29

Een beetje whishfull thinking van je lijkt me, want dat geloof je toch zelf niet? Beide gaan voor minimaal 25 miljoen of meer weg. AZ heeft trouwens net een van de grootste talenten uit Noorwegen binnen gehaald en is juist zeer aantrekkelijk voor talenten.

25 januari 2020 om 10:38

Waarom niet? AZ geeft talent de kans waardoor ze zich in de kijker kunnen spelen van nog grotere clubs. Veel spelers dromen van het buitenland. Als ze bij AZ goed genoeg presteren hoeven ze de 'tussenstap' naar Ajax (of PSV) helemaal niet meer te maken. Daarnaast; als iedere club zijn 13e a 14e man in de selectie makkelijk laat vertrekken blijft er in de breedte weinig kwaliteit over lijkt me.

25 januari 2020 om 14:32

Ach Bram toch....ik denk dat je helemaal gelijk hebt jongen...wel in je eigen wereld, maar dat snap je zelf ook wel aangezien er talenten zat naar Az willen als we ze niet uit eigen huis kunnen halen.

25 januari 2020 om 16:03

Tinus; Lijkt mij sowieso wel dat talenten bij jouw cluppie niet uit eigen huis komen, de meeste dan, maar aangetrokken worden? (Of hebben jullie echt veel in de vroege jeugd elftallen rondlopen waarvan je kan zien dat ze later door kunnen breken)

25 januari 2020 om 17:33

De meeste spelen echt al heel lang in de diverse jeugd elftallen van Az.uiteraard komen er ook spelertjes van buitenaf bij, die worden dan op selectiedagen gescout of tijdens wedstrijdjes bij hun clubs, zo komen voetballertjes hoger op natuurlijk net zoals dat bij jou "cluppie" gaat of welke vereniging dan ook.en je kan op jeugdige leeftijd echt al wel zien of het wat word of niet toch.

Dus als je niet aan spelen toe komt nadat je vorig seizoen alles gespeeld hebt?dat is wel erg makkelijk opgeven... Je hebt de strijd verloren met Wijndal en De Wit maar probeer dan te strijden voor je plek en als je mag spelen geef dan alles wat je kan geven maar ik heb nou niet het idee alsof dat gebeurd bij Ouwejan , hij loopt er soms wat nonchalant bij alsof hij geen zin meer heeft om voor Az te spelen.

Man wat ben ik als Psv’er jaloers op die twee linksbacks die az heeft. Zowel Wijndal als Ouwejan zou meteen in de basis kunnen starten morgen. Ik mag hopen dat John de Jong een plan B heeft voor Rodriguez en wellicht al een belletje heeft gedaan naar Alkmaar.

Het is vervelend voor hem, vooral omdat hij vorig jaar bijna alles heeft gespeeld, maar zo gaat het in de top. Az heeft de competitie, beker en EL. Dat zijn behoorlijk wat wedstrijden en je hebt op elke plek het liefst dubbel bezet en met vergelijkbare kwaliteit als reserve.

Beetje kinderachtig wat AZ doet, maar PSV en Ajax zullen het welliswaar ook minder snel doen. Maar Ouwejan leek me een uitstekende linksback voor PSV. Maar verwacht dat de Jong geen eens een linksback zal gaan haken en anders zal het wel weer een gokje worden, zoals met Boscagli😞

25 januari 2020 om 12:26

Waarom is het kinderachtig wat AZ doet? Kijk naar de wedstrijd van vanavond tegen Heerenveen, Wijndal is geblesseerd, waardoor Ouwejan nu opgesteld wordt. Als AZ Ouwejan zou verkopen, zal er waarschijnlijk een jeugdspeler opgesteld worden die hier (potentieel) misschien nog helemaal niet klaar voor is, wat voor zowel AZ als deze jeugdspeler geen ideale situatie is. Wijndal past beter in het voetbal wat AZ wilt spelen en heeft een goede connectie met Idrissi. Ouwejan heeft nou eenmaal een contract en daar kan AZ hem aan houden. Lijkt me dat iedere club in de voetbalwereld die het zich kan veroorloven om een wat duurdere kracht op de bank te zetten zo redeneert.

Zowel logisch van AZ als ook van Ouwejan. Een duivels dilemma, maar Ouwejan moet zich toch komend halfjaar schikken in zijn rol. Nadeel voor AZ is, dat je met een ontevreden speler zit opgescheept die perse wil vertrekken. De praktijk is vaak weerbarstiger dan de theorie. Zal mij benieuwen. Oplossing is - wel behoorlijk wrang - dat Wijndal (of De Wit?) een flinke tijd uit de roulatie raken. In dat geval is de een zijn dood de ander zijn brood;-)).

25 januari 2020 om 12:38

Ik snap ook al die venijnige reacties richting AZ niet. Ze hebben de luxe dat ze twee goede linksbacks hebben, waarvan degene met de beste aanvallende kwaliteiten speelt - althans dat is denk ik de reden dat Wijndal nu de voorkeur heeft. Bovendien kan het snel gaan; stel dat Wijndal vanwege zijn goede spel voor een mooi bedrag wordt verkocht (aan een buitenlandse club dan gezien het AZ-beleid), dan speelt Ouwejan volgend jaar weer.

“daar kunnen wij als club niets aan doen. Ik ben niet degene die een speler verkoopt. Linksbacks worden veel gezocht en Thomas heeft twee jaar lang geweldig gespeeld. Dan zou je zeggen dat er heel veel belangstelling voor hem zou moeten zijn”, gaat Huiberts verder. AZ ontving echter geen officieel bod op de verdediger en Ouwejan hoeft ook deze maand wat zijn club betreft niet per se weg: “We denken echt wel mee met hem, maar het zou raar zijn als we nu, een half jaar later, maar even heel gemakkelijk gaan meewerken aan een vertrek.”bovenstaande staat letterlijk in een artikel van 10 dagen geleden. Niet meewerken aan een transfer gaat ook moeilijk als er geen officieel bod is binnengekomen of als geen club zich uberhaupt voor hem heeft gemeld... En maar klagen.

Laat die jongen lekker naar een andere club gaan als hij daarom vraagt zeker als hij alleen de bank maar mag warm houden. Wel transfereren naar het buitenland maar niet binnen Nederland zelf hslen ze wel spelers op bij andere clubs in Nederland dn als het moet ook in de winterse petiode. Az begint steeds hypocrieter te worden.

25 januari 2020 om 12:11

Er is niet eens een club die zich voor hem heeft gemeld gaat moeilijk dan

Beter om te blijven..ouwejan kan ook op het middenveld spelen Mochten er daar spelers wegvallen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5345
2.AZ5031
3.Feyenoord4613
4.PSV4525
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
O. IdrissiAanvaller2312
C. StengsAanvaller235
M. BakkerKeeper00
M. BizotKeeper220
R. de BoerKeeper20
P. HatzidiakosVerdediger111
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

1 fan
Middenvelder, 23 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 25 februari
AC Milan mengt zich in de strijd om Alexander Isak. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren