Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Ajax volgt Bayern niet: ‘De tijd van de auto bij het hek komt niet terug’

Laatste update:

Ajax-supporters zouden graag zien dat meer trainingen van het eerste elftal openbaar worden. In gesprek met Ajax Life wordt Edwin van der Sar gevraagd hoe het komt dat de trainingen van de hoofdmacht vrijwel altijd besloten zijn. De algemeen directeur van Ajax wordt gewezen op Bayern München, waar wekelijks meerdere trainingen openbaar zijn. Van der Sar geeft aan dat hij probeert mee te denken met de achterban, maar benadrukt dat de fans niet te hoge verwachtingen moeten hebben.

In schoolvakanties en voorafgaand aan wedstrijden tegen Feyenoord zijn trainingen bij Ajax regelmatig openbaar. Van der Sar geeft aan dat het onderwerp tijdens ieder overleg met de supportersvereniging terugkeert. “Ik vind het belangrijk dat er een onafhankelijke fanclub is die weet wat er speelt, kan bemiddelen en supportersbelangen behartigt. We moeten samen proberen dit voor alle partijen zo goed mogelijk in te vullen”, aldus de directeur.

Ryan Babel ziet veranderingen: 'Je ziet dat Ajax groter is geworden'

Van der Sar zegt dat Ajax openbare trainingen in schoolvakanties als evenement probeert te realiseren. “Een wekelijkse openbare training zie ik niet gebeuren. De tijd dat je als supporter je auto bij het hek parkeert, komt niet meer terug. Nee, ook niet straks op het nieuwe trainingscomplex”, zo klinkt het. “De band met onze supporters is goed, vind ik. Maar supporters willen altijd meer. Sponsors ook. Wat is openheid? Hoe communiceer je? Wat laat je zien? Wat wil de trainer? Ik moet de balans bewaken.”

De Ajax-directeur reageert in het interview met Ajax Life ook op de vraag van een supporter, die zich afvraagt hoe het komt dat de club de Johan Cruijff ArenA niet wil kopen. “Op dit moment zijn we in overleg met de gemeente. In het kader van de naamgeving zijn er afspraken gemaakt. We kijken of we ons belang kunnen vergroten door certificaten van de gemeente over te nemen”, aldus Van der Sar. “Ik zeg niet dat we dit niet willen. Als er mogelijkheden zijn die Ajax een hoger budget geven om ons op een hoger plan in Europa te begeven, zullen we daar scherp op zijn.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Voor supporters is het natuurlijk wel leuk om hun grote helden in het echt te zien, ook die geen seizoenskaart hebben. Doe je een soort van uitloop training lekker een paar keer in de maand in de Arena. Gezelligheid gegarandeerd.

Sommige clubs wekken de indruk dat er staatsgeheimen tijdens de trainingen worden besproken. Schei toch uit zeg en gooi die deur lekker open.

24 januari 2020 om 18:58

Zo ontzettend kortzichtig dit. Hoe ga je een tactisch plan trainen zonder je tegenstanders in te lichten als je allemaal open trainingen hebt? Moeten alle bedrijven ook maar al hun plannen beschikbaar stellen voor hun concurrenten omdat het geen staatsgeheimen zijn?

24 januari 2020 om 19:03

Bij Bayern zijn de trainingen al jaren open zonder dat het ten koste gaat van de resultaten. PSV trainde vroeger ook altijd open, totdat ene Van Bommel kwam en het nodig vond om alle trainingen achter slot en grendel af te werken. Het kwam het resultaat niet bepaald ten goede. In praktijk valt het allemaal wel mee met die geheime tactische plannen. Open trainingen daarentegen zorgen voor meer binding met de fans en een betere sfeer.

24 januari 2020 om 19:03

Ik zie werkelijk het probleem niet vaan een openbare training per week. De tactiek wordt tijdens de wedstrijd vanzelf zichtbaar en de wedstrijd erop is het al geen verrassing meer. Alsof het nu nog verrassend is hoe Ajax speelt, daar kunnen tegenstanders zich prima op richten.

24 januari 2020 om 19:16

Geen 1 profclub speelt elke week met dezelfde tactiek natuurlijk, omdat zoals je zelf al zegt: "De wedstrijd erop is het al geen verrassing meer." Het is geen verrassing hoe Ajax wil spelen, maar er zal zeker getraind worden op hoe ze de zwakke plekken het best kunnen benutten met loopacties, individuele acties of misschien zelfs de tegenstander laten opbouwen, omdat ze achterin in de opbouw onzeker zijn. Daarnaast vergeten veel mensen dat Ajax tussen Augustus-Maart normaliter actief is in Europa. 16/17 19 Europese wedstrijden, 18/19 18 Europese wedstrijden, dit seizoen al minimaal 12 Europese wedstrijden. Zondag wedstrijd, maandag uitlooptraining, dinsdag naar Spanje vliegen, woensdag wedstrijd, donderdag terug vliegen, vrijdag normaal trainen, zaterdag wedstrijd, etc. Vind in zo'n patroon maar eens de ruimte voor een openbare training. Ja straks als we uit Europa liggen kan het prima, maar in dit drukke schema is elke training zowat een voorbereindende training op een wedstrijd.

24 januari 2020 om 20:06

Alsof Ajax wekelijks een andere tactiek heeft. Die spelen overwegend hetzelfde.

24 januari 2020 om 20:19

'Allemaal open trainingen' is ook te overdreven. Begin eens met paar keer in de maand. Dat is echt wel te doen zonder 'tactische plannen' weg te geven.

24 januari 2020 om 23:03

Ja tuurlijk spelen ze overwegend hetzelfde, maar op een paar facetten natuurlijk niet. Je kan bijvoorbeeld tegen een lang team zoals vvv wat bedenken bij een corner, nou train je openbaar en de scout van vvv ziet 25 keer dezelfde corner variant dan is de verrassing er van af. Donderdag straks EL in Spanje en zondag tegen vvv. Dan heb je alleen zaterdag een serieuze training. Nou verklap je gelijk alles. Als je geen EL of CL speelt moet die mogelijkheid er zijn, maar die is er simpelweg niet.

24 januari 2020 om 19:00

Ben het met je eens, Vind het een beetje overdreven gedoe. Als je gewoon lekker die deur open doet geef je mensen die in het weekend niet na de arena kunnen gaan ook de kans om hun helden te zien. De enige reden wat ik me kan bedenken waarom het niet te doen is dat tegenstranders mischien je tactiek kunnen afkijken, of zouden er nog andere redenen voor zijn ?

Wat ik vooral interessant vind: wat gaat Ajax allemaal met het geld doen? Een paar jaar geleden werd hier vrij veel over geschreven en gespeculeerd, maar de laatste twee/drie jaar niet echt. Ook in Het Parool heb ik hier geen uitgebreide analyse over terug kunnen vinden, terwijl die krant Ajax vrij nauwlettend in de gaten houdt. Van de beurs gaan werd vaak genoemd, maar dat lijkt nu heel onverstandig. En het stadion kopen is ook een interessante optie, al zou ik niet weten wat de voor- en nadelen hiervan zijn. Dat er in ieder geval in spelers wordt geïnvesteerd, is iets wat we wel terugzien. En bonussen, uiteraard. Maar dan blijft er toch nog echt heel veel geld over.

24 januari 2020 om 19:02

Voordeel van het stadion is dat je geld op de bank investeert waardoor je begroting omhoog gaat. Van de beurs halen doet naast een mini beetje dividend voor de begroting (en daarmee de ruimte voor je spelersbudget)

24 januari 2020 om 20:34

Geld op de bank investeert? Wat is dat? Sowieso schiet je op het moment ook niet veel op met kapitaal op de bank.

24 januari 2020 om 19:46

Daar worden verschillende dingen mee gedaan: ten eerste wordt zoals genoemd het trainingscomplex verbouwd. Daarnaast zal een club als Ajax veel reserves moeten hebben om structureel tot de Europese subtop te gaan horen, omdat de verschillen in inkomen voor Ajax erg groot kunnen zijn, vanwege het beperkte aantal Champions League plaatsen in Nederland. Een jaar geen Champions League kan zo meer dan 40 miljoen euro verschil maken. Ook gebruikt Ajax het geld om meer salaris te kunnen betalen, om zo topspelers aan te kunnen trekken en te behouden. Naast de salarissen zijn ook de transferbedragen enorm gestegen. Met het geld kan Ajax zich ook inzetten voor globaliseren. Ik verwacht dat Ajax uiteindelijk het stadion nog zal kopen, onder voorbehoud dat de inkomsten van Ajax blijven groeien en het geen behoorlijke tegenslagen te verwerken krijgt.

Wat ik zeer waardeer van Bayern is dat het ondanks de omvang en statuur toch altijd een voetbalvereniging is gebleven. De invulling van posities in de gehele organisatie door ex spelers die de cultuur bewaken is daar een voorbeeld van. Gelukkig is dat in zekere zin bij Ajax ook het geval. Jammer is wel dat men hierin Bayern niet volgt. Of niet helemaal. Ik weet nog goed dat ik zelf altijd even bij de training van het eerste van Ajax ging kijken als jongetje. Zelf voetbalde ik toentertijd bij Voorland, en wanneer het veld bij Ajax in slechte staat was trainde het eerste van Ajax soms bij ons op het hoofdveld. Dat was heel leuk om te zien. Die trainingen waren de eerste keren dat ik echt betoverd werd door de club. Voor mij als kind doorslaggevend om later naar de wedstrijden zelf te gaan kijken.

24 januari 2020 om 19:53

Herkenbaar :-) Het was altijd een magisch moment als de spelers opeens, een voor een, De Meer uitkwamen om naar het trainingsveld te gaan. Handtekeningen scoren!

24 januari 2020 om 20:13

Ja, dat was leuk hè? Inderdaad magisch. Zelfs een handtekening van Peter Boeve bracht me al in vervoering. Jammer dat kinderen dat nu niet mee kunnen maken. Maar ik denk ook niet dat de beleving nu hetzelfde zou zijn als toen op de middenweg. Leuke naam heb je gekozen trouwens.

Nieuw trainingscomplex? Dat stukje heb ik gemist, waar en wanneer gaat deze er komen. Zolang Ajax 1 maar op hetzelfde complex traint als de jeugd. Jeugdspelers hebben dan iets om tegenop te kijken. Volgens mij hebben Johan Cruijff en Frank de Boer dit destijds ingevoerd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren