Solskjaer schudt kritiek van zich af: ‘Klopp heeft er vier jaar over gedaan’

Vrijdag, 24 januari 2020 om

Ole Gunnar Solskjaer begon in december 2018 zeer voortvarend aan zijn klus als manager van Manchester United, maar inmiddels is de euforie rondom de Noorse keuzeheer allang weer verdwenen. Solskjaer blijft ondanks de tegenvallende prestaties strijdbaar en verwijst naar de moeizame aanloop die Jürgen Klopp had bij Liverpool.

"We hebben hier een bepaalde manier van werken", laat Solskjaer optekenen in de Engelse media. Met geld smijten is volgens hem ook niet mogelijk bij Manchester United. "Andere clubs zijn op hun manier ook succesvol geweest. Klopp heeft bij Liverpool vier jaar lang aan een elftal gebouwd en is daar nu succesvol mee. Het is een proces van de lange adem." Solskjaer gelooft dan ook niet in tussentijdse paniekaankopen. "Acht tot tien spelers halen in deze transferwindow is niet de oplossing. We hebben pas een fatsoenlijke transferperiode achter de rug, in de zomer, want in januari spelers halen is erg lastig. We blijven desondanks op zoek."

Ole Gunnar Solskjær doet oproep aan fans: 'Blijf alsjeblieft achter Manchester United staan'

Solskjaer denkt te weten dat de fans van Manchester United voldoende geduld hebben. "En ik ben aangesteld om deze klus te klaren", vult de opvolger van José Mourinho op Old Trafford aan. "Het herstelproces gaat echter niet over een nacht ijs en zal ook zeker niet alleen maar succesvol zijn." Solskjaer gebruikt een opvallende vergelijking om de huidige situatie te duiden. "Als een huis gesloopt dient te worden, wordt niet alleen het dak verwijderd. Je start altijd met de fundering, het dak komt later wel. We hebben de nodige regenachtige dagen gehad, toen hadden we graag een dak boven ons hoofd gehad. Er is echter geen kans om ons te verschuilen."

Manchester United maakt een zeer wisselvallige indruk, waardoor er steeds meer kritiek komt op het functioneren van Solskjaer. Laatstgenoemde is echter niet bang voor een ontslag bij the Red Devils. "De herrie van buitenaf mag geen invloed hebben op onze manier van werken. Kritiek is van alle tijden. Je moet mentaal ijzersterk zijn, meer dan bij welke club ook ter wereld. Ik ben sterk op mentaal gebied en denk dat de club dat ook zeker is. De technische staf kan ook wel tegen een stootje en ik heb nog steeds het idee dat we op de goede weg zijn." Manchester United, dat woensdag met 0-2 verloor van Burnley, staat zondag in de vierde ronde van de FA Cup tegenover Tranmere Rovers.


Poll

Ole Gunnar Solskjaer is nog steeds de juiste manager voor Manchester United


Gerelateerd

Meer sportnieuws

53 reacties (laatste reactie door gloryunited)

Dit is het excuus dat je hoort bij Arsenal en Man United fans. Het kostte Klopp 4 jaar om dit te doen alleen hebben zowel Man United als Arsenal een trainer met bijna geen ervaring. Klopp had met Dortmund de BL gewonnen en een CL finale gehaald. Ik hoop dat zowel Man United als Arsenal de weg terug omhoog weet te vinden en niet eindigen zoals Leeds of Nottingham Forest.

24 januari 2020 om 14:07

Onder arteta heb ik er wel vertrouwen in als er aankopen komen. Onder OGS zie ik het niet gebeuren. Dan zouden ze een nieuwe coach moeten halen zoals Pochettino.

24 januari 2020 om 14:19

Tijd geven om het tijd geven is natuurlijk onzin. Er moet een lijn, een idee en/of visie bespeurd worden. En weet de trainer dit over te brengen en tot uiting te laten komen, krijgt hij de spelersgroep mee in zijn plannen etc? Dit zie ik nauwelijks bij Solskjaeralleen als de tekenen er zijn dan is onvoldoende tijd een valide argument, nu lijkt het net alsof Solksjaer al te horen heeft gekregen dat het vijf voor twaalf is.

24 januari 2020 om 15:10

Er is een periode geweest dit seizoen dat het spel vormen aannam die vaker terugkwamen. Snel de aanval zoeken en met Rashford, Martial en James veel positie wisselingen. Helaas zijn ze totaal niet constant

24 januari 2020 om 14:21

Bovendien haalde Klopp in de tussentijd ook even drie Europese finales. Bij binnenkomst van de huidige eigenaren van Liverpool waren de plannen duidelijk, dat heb ik bij de leiding van Manchester United niet.

24 januari 2020 om 14:25

De ervaring vind ik niet eens zo relevant. Want hiervoor waren een paar erg ervaren trainers die ook niets bereikten. Ik vind echter dat je alleen dit soort uitspraken mag doen als je een stijgende lijn te pakken hebt. Die kan ik eigenlijk al sinds Sir Alex weg is niet vinden.

Lachwekkende reactie natuurlijk. Klopp heeft er iets langer dan een jaar over gedaan om mee te strijden om de titel. Dat deze dit seizoen pas gepakt gaat worden zegt niks over prestaties van de 3 seizoenen ervoor. Waarin men overigens 1x de Champions League won en 1x tweede werd in de Champions league. Solskjaer heeft nog een lange weg te gaan en lijkt zich naar mijn mening steeds slechter een houding te kunnen geven in de media.

24 januari 2020 om 14:13

Dan vergeet je ook nog dat Klopp in zijn eerste seizoen de EL-finale bereikte met Liverpool. Kortom er waren toch wel heel veel lichtpuntjes in die jaren dat Klopp nodig had om de top te bereiken. Bij Man Utd is het voorlopig nog alleen maar dieptepunt naar dieptepunt.

24 januari 2020 om 15:11

Dit is ook pas Ole's eerste volledig seizoen. Hij kan ook gewoon de EL-finale halen. Daarnaast had United een beetje pech dat ze moesten aantreden tegen Barca. Had United Porto geloot dan hadden ze waarschijnlijk in de halve finale gestaan

24 januari 2020 om 15:24

Klopp heeft volgensmij de EL finale gehaald toen hij in december werd aangesteld. Dacht ik.

24 januari 2020 om 15:37

Ja en als ze die onterecht penalty niet hadden gekregen dan waren ze uitgeschakeld door PSG in de ronde ervoor. Was echt een lachertje dat United doorging..

24 januari 2020 om 16:34

hoezo onterecht. Hands is hands. Daarnaast over onterechte dingen gesproken. Kipembe had in de heenwedstrijd rood moeten krijgen. En zou dan dus nooit de 0-1 op OT kunnen maken. Dan was 1-2 in Parijs sws al genoeg.

24 januari 2020 om 16:40

Gloryunited, we kunnen het er toch echt over eens zijn dat United over 2 wedstrijden het totaal niet verdiende om door te gaan. Thuis en uit compleet weggespeeld, maar gered door geklungel bij PSG en natuurlijk die handsbal in de laatste minuut. Solksjaer en zijn team hadden in principe echt niks te zoeken in de kwarte finales van een Champions League.

24 januari 2020 om 17:12

Ik ben het zeker met je eens dat United niet verdiende door te gaan. Maar uiteindelijk zijn ze op een rechtmatige manier doorgegaan. Dan vind ik het erg vervelend dat er rondom man U een populistische sfeer hangt waarin alles maar afgekraakt en afgezeken wordt. Natuurlijk er gaat veel fout maar niet alles is per definitie fout. Feit was dat United in de koker van de kwartfinale zat op een legitime manier en met een beetje meer mazzel Porto had geloot in plaats van Barca. Dat is mijn punt.

24 januari 2020 om 17:53

Dan begrijp je me verkeerd. Ben zelf Arsenal fan al ruim 20 jaar. De enige club waar ik altijd respect voor heb gehad buiten Arsenal, is United. Altijd een fantastische club gevonden en ook echt fan van een hoop spelers die ze hebben gehad. De koers die ze nu varen, is gewoon alles behalve hoe ik United ken. Het is triest dat wat jongere voetbalfans straks alleen dit Arsenal en United kennen. Als ik soms lees hoe hier gepraat wordt over deze clubs dan lijkt het net of je alleen maar te maken hebt met 16-jarigen op dit forum. De kritiek is terecht maar mensen overdrijven altijd vind ik. Met een aantal aankopen hebben United en Arsenal gewoon prima selecties. Alleen dan moeten ze wel de juiste doen.. OGS is trouwens ook niet de juiste persoon voor deze job..

24 januari 2020 om 17:53

*engelse club bedoel ik dan haha..

24 januari 2020 om 17:57

Ah mijn excuus dan. We zitten in hetzelfde schuitje vrees ik. beide opgegroeid met het Arsenal van Wenger en United van SAF en nieuwkomer Chelsea om de top 3 compleet te maken. wat een tijden. Ik houd mijn hoop door te kijken naar Liverpool. 30 jaar ellende en Klopp heeft het in notime succesvol gemaakt. Ben het met je eens dat Ole het niet gaat lukken. Ik zie het Pochettino echter ook niet lukken.

24 januari 2020 om 18:03

Bij Liverpool zag je een stijgende lijn. Bij Ole zie ik stagnerende lijn. Liverpool heeft in 4 jaar al zoveel bereikt, dat gaat Ole niet lukken. Hij is daar niet goed genoeg voor om dat allemaal voor mekaar te krijgen.

24 januari 2020 om 20:23

Hoezo pech? Jullie hebben super veel geluk gehad in de Cl. Psg onterecht verslagen. Door een cadeautje zwaren ze door.

24 januari 2020 om 14:42

Je weet nu wel dat je gewoon echt totale onzin aan het verkopen bent he? Liverpool werd in het 1ste jaar van Klopp 8ste. Het seizoen daarna 4de waar ze 17 punten achter Chelsea eindigden. Het jaar daarna eindigden ze 25 punten achter City. Pas in 18/19 gingen ze meedoen om de titel dus niet na 1 jaar zoals jij zegt.. in de PL was Liverpool gewoon zwak in de 1ste jaren van Klopp.. deden absoluut niet mee om de titel.. En @Master-D, daar heb je zeker een punt maar vergeet niet dat heel veel clubs de EL toen compleet niet serieus namen omdat er geen CL ticket mee te verdienen viel. Zelfs PSV stelde een B-ploeg op in de Europa League vroeger..

24 januari 2020 om 14:51

Tja, de druk op hem neemt steeds verder toe en Solskjaer ziet ook wel dat het er heel slecht uitziet voor hem. De selectie is gewoon te matig om potten te kunnen breken en de speler die met afstand het hoogste rendement heeft, is nu ook nog eens geblesseerd. Dan weet je als coach wel dat er zware weken aan komen en dat je er waarschijnlijk niet lang meer zit. Solskjaer is ook gewoon een onervaren coach die er enkel zit vanwege zijn verleden bij de club als voetballer. Maar goed, momenteel is er voor geen enkele coach een eer te behalen daar.

"met geld smijten niet mogelijk bij Manchester United" wat een je reinste kolder. Volgens mij laat Woodward het geld juist stromen als water, maar mist het gewoon aan enig logisch beleid waar een idee en filosofie achter zit?

24 januari 2020 om 14:25

Het is gewoon steeds een speler die het goed doet bij een club kopen en hopen dat dit het ontbrekende puzzelstukje is. Het vormen van een team werkt helaas gewoon niet zo en dat moeten ze in de top van zo'n grote organisatie echt wel weten. Ik kan ook veel goede spelers identificeren.

24 januari 2020 om 17:07

Dat is wat United de afgelopen tijd juiat niet doet. De afgelopen periodes hebben ze, omgerekend maar rond de 50 miljoen uitgegeven. Bijv. Maguire voor 80 gehaald. Maar Lukaku ong hetzelfde bedrag verkocht.

Nou was Klopp natuurlijk al een bewezen coach overgekomen van Dortmund. Niks wijst erop dat OGS succes gaat behalen met Man U. Ook heeft RVP gelijk als hij zegt dat Solksjaer vaker boos mag worden. Ik denk niet dag hij de persoonlijkheid heeft om te slagen, veel te aardig jegens zijn spelers.

Het koste klopp 4 jaar. Even serieus wat klopp presteert met liverpool vergeleken met andere grootmachten is gewoon fenomenaal. Hij heeft e 4 jaar over gedaan maar haalt wel elke x de top 4 makkelijk. Dit united kan je hem ook niet kwalijk nemen is veelste zwak de basis laat staan de bank. Hij heeft tijd nodig en united moet begrijpen dat ze moeten investeren in top spelers en niet elke x van die net niet spelers. Kijk alleen hoeveel united heeft uitgegeven sinds van gaal tot nu, is niet normaal en daar zit niet 1 fatsoenlijke speler met alle respect. Lichtpuntje bij united is Rashford.. wat zou ik die jongen zo graag bij Barcelona willen zien dan zit je voor komende jaren goed in de punt

24 januari 2020 om 14:47

Nou ja, Klopp werd in zijn eerste seizoen achtste, maar moest dat wel doen met een al aangekochte selectie. Hij stapte immers in oktober 2015 pas in. Daarna heeft hij het inderdaad fenomenaal gedaan en dat zie ik bij Solskjaer en United simpelweg niet. Het lijkt er eerder op dat de gifbeker nog lang niet leeg is en dat de malaise nog een poosje voort blijft duren. Het word nog steeds slechter en de club oogt stuurloos op sportief gebied. Verder durf ik niet zover te gaan dat er geen 1 fatsoenlijke speler bij zat, want de meeste jongens presteren bij andere clubs wel. Dat is geen toeval.

Zo een reactie is zoeken om excuus, Klopp begon na een een jaar al te draaien met zijn ploeg. Daarnaast is Klopp gewoon veel betere trainer, klaar. En als hij 4 jaar krijgt, solksjaer, waarom kreeg van Gaan die niet en denk dat er dan nu wel beter team had gestaan.

24 januari 2020 om 14:29

Hij krijgt geen 4 jaar. Als hij zo doorgaat gaat hij terecht ontslagen worden, evenals Moyes van Gaal en Mourinho. Waar die laatste 2 het nog erger hebben liggen, want die hadden veel meer ervaring en zijn veel harder gesteund op de transfermarkt. Bij Ole kun je nog pleiten dat zn halve aanval en middenveld verkocht is en hij er niemand voor terug gekregen heeft behalve een championship jongetje. Maar dan nog gaat hij ontslagen worden als het niet snel beter wordt.

24 januari 2020 om 14:40

Maar als 4 coaches (waarvan 2 erg ervaren) het niet aan de praat krijgen, kun je dan de coaches nog wel grotendeels de schuld geven? Die club is organisatorisch gewoon een ramp (op sportief gebied). Daar zijn de coaches natuurlijk ook onderdeel van, maar ik geloof niet dat ze toevallig 4 incapabele coaches hebben aangesteld die er niets van kunnen. De andere coaches zijn allang weg, maar Woodward zit er nog steeds en het lijkt nog slechter te worden. Het is dan ook een klein wonder dat ze nog vijfde staan.

24 januari 2020 om 14:46

Nee ben ik helemaal met je eens Sirius. Alleen is Woodward een verlengstuk van de eigenaren en die lijkt niet ontslagen te worden. Dus in de tussentijd zullen ze trainers blijven ontslaan die het, ondanks hun eigen falen, niet op de rit krijgen. Oneerlijk, maar waar. 5e is inderdaad zeker niet lager dan ze horen te staan gezien het materiaal.

Met de spelers die United heeft kun je niet veel aan bouwen. Je hebt met Jones en Maquire spelers die traag zijn en te duur zijn ingekocht. Je hebt op het middenveld weinig creativiteit. Solkskjear hebben ze vooral omdat die niet met de vuist op tafel slaat bij de directie. En omdat hij bij de fans wel goed ligt vanwege een intikkertje in de CL finale van 99 toen ze met mazzel de CL wonnen.bij United zie ik dezelfde problemen als bij PSV waarbij er maar lukraak spelers zijn gehaald voor te dure prijzen. En die Chong die er ook bij zit heb ik nog nooit op een goede wedstrijd kunnen betrappen.united is ver afgezakt en die zullen ook nog hun best moeten doen om europees voetbal te halen. En dat mag ik best slecht noemen voor een club met een enorme grote omzet!

24 januari 2020 om 15:15

wat een lulkoek. Solksjear heeft 13 jaar voor United gespeeld. Hij wordt echt om veel meer gewaardeerd dan alleen het winnende doelpunt.

24 januari 2020 om 15:27

Jij mag dat vinden maar Solkskjear is vooral bekend vanwege die goal tegen Bayern in de finale. En verder was Solkskjear nou niet bepaald de beste spits die United in al die jaren heeft gehad. Ik wil Solksjear nou niet in het rijtje van York, v Nistelrooy, C Ronaldo plaatsen. En je weet zelf ook wel dat de directie ook Solkskjear zien als iemand die geen onrust gaat veroorzaken naar de leiding toe.

24 januari 2020 om 15:47

Nee, solskjaer is veel groter dan diegene die jij opnoemt. Solskjaer kon in zijn loopbaan vaak naar clubs waar hij wel in de basis stond en belangrijker zou zijn maar koos vanwege clubliefde en en geloof in zijn rol als nummer 12 in het team om bij united te blijven gedurende zn hele loopbaan. Bij mensen buiten de club zal die altijd om die goal herinnerd worden, maar bij de supporters om veel meer

24 januari 2020 om 16:30

Natuurlijk is die goals zijn grootste moment geweest maar het is niet, zoals jij voor doet komen, zijn enige moment. Solksjear was de subersub van Fergie. in 235 wedstrijden bijna 100x gescoord. Voor een sub is dat meer dan behoorlijk. Vindt het rijtje York, RvN en CR sowieso gek. Wat moet Ronaldo in een rijtje met 2 pure spitsen. Ronaldo was veel completer

Klopp liet echter in zijn 1e seizoen al meermaals zien hoe hij graag wil spelen. Oogstrelende combinaties en het vol gas kamikaze voetbal wat soms geniale wedstrijden opleverde. Dit United speelt niet vanuit een visie of iets. Allemaal over betaalde bij elkaar geraapte vedettes.

24 januari 2020 om 15:16

wat een nonsens. United heeft juist amper vedettes is de ploeg. Alleen pogba zou ik een vedette noemen. United heeft 1 vd jongste selecties van de Bpl.

24 januari 2020 om 16:50

Had beter het woordje "zogenaamde" erbij kunnen zetten spelers als Shaw, Lingard, Pogba, De Gea en Rashford zijn spelers die allemaal denken dat ze de beste zijn terwijl alleen Rashford het dit seizoen enig sinds laat zien. Lingard heeft een hoger salaris dan bijvoorbeeld: Firmino, van Dijk en Mane. Shaw was aan het begin van het seizoen gewoon te dik. De Gea is dit seizoen bezig aan zijn slechtste seizoen in dienst van United. Zelfs zijn 1e grabbel seizoen was sterker dan dit seizoen.

24 januari 2020 om 17:09

denk eerder dat je jouw betekenis van 'vedette' kan toelichten. Ik zie vedette meer als de ster van een ploeg en ook sterallures vertoond. Bij Shaw, Rashford, Lingard en De Gea heb ik dat idee totaal niet.dat de Gea nu een minder seizoen heeft, doet toch niet af van wat hij de 7 jaar ervoor heeft laten zien. Op basis van die jaren kan hij prima stellen dat hij tot de top behoort. Dat United meer geld te besteden heeft dan Liverpool, Kan Lingard toch niks aan doen? Als Ik firmino was zou ik gaan klagen bij Liverpool .

24 januari 2020 om 17:36

Een zogenaamde vedette is iemand die denkt dat ie de beste is en dat ook uitstraalt maar er werkelijk weinig van kan. En jouw laatste zin is precies de houding die jullie hele fanbase heeft en clubleiding erbij. Spelers als Gomez, TAA, Firmino verdienen geen £100k per week omdat het ook niet nodig is. Natuurlijk zullen deze een upgrade krijgen na dit seizoen . Maar Pogba £360k per week geven is natuurlijk complete nonsens. En met De Gea idem dito. Dit is gedaan om deze spelers tevreden te houden. Maar dit United heeft geen eigen identiteit meer. Geen visie en geen fatsoenlijke basis om verder te borduren. Met deze situatie als gevolg na het vertrek van SAF.

24 januari 2020 om 17:47

Over Pogba ben ik het met je eens. Maar de gea heeft jarenlang tot de top3 keepers gehoord. Natuurlijk wordt hij beloond voor zn prestaties. Hij is sws nog top 3 in de Bpl. overigens: Van Dijk heeft op dit moment nog een meerjarig contract met een weeksalaris van 125.000 pond. Naar verluidt gaat de centrale verdediger in de nieuwe situatie het dubbele verdienen: zo'n 250.000 pond per week, omgerekend zo'n 275.000 euro. Daarmee volgt hij onder meer Jordan Henderson, Trent Alexander-Arnold en het trio Sadio Mané, Roberto Firmino en Mohamed Salah. Dit komt van soccernieuws van afgelopen augustus. Daarin staan 2 van de 3 namen die jij noemt en volgens jou nog geen 100k per week krijgen. Kennelijk krijgen ze ruim 2,5x zoveel per week

Klopp liet echter in zijn 1e seizoen al meermaals zien hoe hij graag wil spelen. Oogstrelende combinaties en het vol gas kamikaze voetbal wat soms geniale wedstrijden opleverde. Dit United speelt niet vanuit een visie of iets. Allemaal over betaalde bij elkaar geraapte vedettes.

Dat is alleen een goed argument als er progressie in zit. Nu denk ik overigens niet dat je Solskjaer alles kunt verwijten, maar dat ook hij ondermaats presteert, kun je ook wel redelijk concluderen. Hij maakt te veel fouten op tactisch gebied. Bovendien heeft Klopp een visie die hij kan overbrengen op een ploeg. Dat zie ik bij Solksjaer simpelweg (nog) niet.

Klopp is een trainer waarvan je weet dat het op den duur goed gaat, de passie die hij erin gooit en zijn spelers voor elkaar door het vuur laat gaan. Ogs zit heel de wedstrijd op de bank, armpjes over elkaar heen en kauwgom lopen kauwen, dat is het verschil tussen klopp en trainers zoals ogs en Mourinho etc

Daar heeft Ole wel gelijk in alleen begon Klopp meteen te bouwen en werd als snel een stijgende lijn zichtbaar binnen en buiten het veld. Probleem bij Man Utd ligt op het veld dat er geen peil op te trekken is zo inconsistent als die ploeg presteerd en buiten het veld is het al jaren een puinhoop en daar kan OGS niets aan doen

Solskjaer vergist zich behoorlijk. Liverpool trok Klopp in 2015 aanen stond aan het einde van het seizoen 2017/2018 al in de Champions League finale. Die verloor het vooral door enkele arbitrale dwalingen. Maar duidelijk is dat Klopp er geen vier jaar over deed voor hij Liverpool zo nadrukkelijk in de goede richting stuwde. Sinds de aanstelling van Solskjaer is hij de vierde trainer (na Moyes, van Gaal en Mouriho) die het team helemaal niets verder heeft gebracht.

24 januari 2020 om 17:23

arbitrale dwalingen noemt hij het... Karius kan niet keepen, dat was het

ManU doet er langer over. Alleen met telkens wisselende trainers. Niet handig. Weinig beleid, slechte aankopen, wordt niks daar

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Liverpool7947
4.Chelsea448
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
O. SolskjærAanvaller
N. BishopKeeper
David de GeaKeeper270
M. RashfordAanvaller2214
L. GrantKeeper00
S. RomeroKeeper00
E. BaillyVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

In de wandelgangen

Donderdag 27 februari
Real Madrid hoopt Mohamed Salah te kunnen losweken bij Liverpool zodra Gareth Bale verkocht is. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren