Het dilemma van Koeman op ‘de lastigste positie’ van Oranje

Vrijdag, 24 januari 2020 om

Met het EK in aantocht moet bondscoach Ronald Koeman zijn definitieve EK-selectie vormgeven. De meeste plaatsen lijken ingevuld, al is er hier en daar toch nog twijfel. Jasper Cillessen is al enige tijd de vaste doelman van het Nederlands elftal, maar de keeper maakt bij Valencia een moeizaam seizoen door. Mocht Koeman alsnog voor een andere keeper kiezen in de laatste maanden voor het eindtoernooi, dan lijken er voldoende alternatieven voorhanden te zijn.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Wie moet volgens jou als eerste doelman aan het EK beginnen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door otterreelick)

Echt werkelijk geen van deze namen kan mij echt bekoren. Waar is Edwin als je hem nodig hebt. Heel benieuwd of Cillessen zijn positie terugpakt bij Valencia.

24 januari 2020 om 17:24

Nee inderdaad. Cilessen en Krul zijn dan nog het beste. Wel vind ik Vermeer echt de beste penalty killer door z’n reflexen

Toch lijkt mij Bizot of Krul de beste optie. Spelen eigenlijk alles ipv Cilissen.

24 januari 2020 om 14:54

Maar hoe gaat Bizot met zo'n rol om? Hij heeft nog nooit boven de subtop gekeept en zit bij een club waar presteren nog relatief vrijblijvend is. Ik denk dat sommigen onderschatten hoe groot het verschil is tussen de Nederlandse top en Oranje, terwijl het verschil tussen de subtop en de top qua druk al immens groot is. In essentie gooi je de doelman van AZ voor de leeuwen bij een Europese topclub als je het qua niveau gaat vergelijken.

24 januari 2020 om 14:59

Ik vind dat met doelmannen toch anders. Als je normaal een stabiele keeper bent kan de druk best meevallen. Juist de aankomende wedstrijden moet je Bizot op doel zetten met de juiste verdediging ervoor om te kijken hoe het gaat met communicatie etc. Zie toch liever een keeper die wekelijks (goed) keept dan een bankzitter..

24 januari 2020 om 15:24

Juist bij doelmannen is dat effect groter naar mijn mening. Ik kan me geen doelman met het CV van Bizot (of soortgelijk) herinneren die goed met de druk om kon gaan. Zo'n Bizot gaat er ook niet ineens heel relaxed staan op zo'n EK. Je ligt onder een vergrootglas op (op dat moment) het grootste voetbalpodium ter wereld, alle clubs kijken naar je en elke fout word uitvergroot. Dingen waarbij je bij AZ geen enkele kritiek krijgt, zijn dan ineens kritiekpunten. Een paar verkeerde uittrappen vallen in Oranje (of een vergelijkbaar niveau) al op. Ik denk dat mensen onderschatten hoe enorm groot het verschil tussen AZ en Oranje is en dat geldt zeker op een eindronde. Maar goed, dat is mijn bescheiden mening.

24 januari 2020 om 15:55

Slaat helemaal nergens op. De positie van keeper was echt een discussiepunt er is eindelijl rust en duidelijk en dan wil jij een paar maand voor het EK het opeens gaan omgooien...

Lijkt me wel duidelijk welke 3 er mee gaan. Bizot, Cillessen en Krul. Dan zou ik Bizot lekker in de basis zetten😝.

niet alleen op de keeperspositie hebben we een probleem. de links- en rechtsback posities zijn ook uitermate zwak bezet en als Depay het niet red de spitspositie ook. op de links- en rechtsbuiten posities staan ook niet echt hoogvliegers en op het middenveld vind ik dat we creativiteit tekort komen. tegen de toplanden waren we met Depay voorin vanuit de omschakeling levensgevaarlijk maar moeten we zelf het spel maken zoals bv tegen Noord Ierland dan merk je dat gebrek aan creativiteit op het middenveld wel. Van Dijk, Frenkie, Wijnaldum, De Vrij/de Ligt en Depay zijn spelers van internationaal topniveau. de rest van de selectie is eigenlijk opvulling al zitten er wel een aantal leuke talenten bij als Ihattaran, Stengs en Boadu die nog kunnen uitgroeien tot toppers maar die zullen aankomend EK nog niet het verschil gaan maken verwacht ik

24 januari 2020 om 13:44

Tegen landen waar je het spel moet maken zou ik dan ook graag een speler als Berghuis of Stengs op rechts zien en geen De Roon (hoewel ik dat wel een waardevolle speler vind voor andere wedstrijden. De positie van linksback vind ik niet zwak bezet. Daar kun je altijd nog een Van Aanholt opstellen, misschien ook Aké. Dan heb je ook nog Wijndal, Haps. Rechtsback ben ik met je eens. Ik ben heel gecharmeerd van Dumfries, maar in Oranje kan hij mij niet overtuigen. Veltman al helemaal niet. Het is waardeloos om nu nog een systeem om te gaan gooien, maar een 3-5-2 lijkt mij zo gek nog niet. Dan kun je De Vrij opstellen en Promes als wing back op rechts gebruiken. Daar heeft hij mij in Oranje meer overtuigd dan voorin (los van zijn prestaties bij Ajax, waar hij het geweldig doet). Op links Van Aanholt of Vilhena, die daar ook sterk en gedisciplineerd kan spelen. Het lost de vraagstukken voorin niet op, maar achterin wel

24 januari 2020 om 13:53

Als je 3-5-2 gaat spelen vind ik niet dat je om Hateboer heen kan eerlijk gezegd, aangezien hij de enige is die momenteel in zo'n systeem voetbalt. Mocht Gosens nog niet voor Duitsland hebben gekozen zou ik daar ook een lijntje uitgooien, dan zijn je flanken uitstekend bezet. Ik zou Promes als zwervende aanvaller naast Weghorst in dit systeem, dan gebruik je hem optimaal zoals bij Spartak en in mindere mate Ajax.

24 januari 2020 om 13:50

Als je geen backs hebt kan je ook zonder backs spelen. Je hebt 3 wereldverdedigers en op het middenveld heb je en ruimere bezetting. Naast gini en frenkie kan je ook jongens als van beek, ihattaren, stengs, vilhena, de rhoon opstellen afhankelijk van hoe je wilt spelen. Dan hou je nog wel de problemen op goal en in de spits...

Ben toch best wel enthousiast over Flekken en Kelle Roos heeft zich af en toe ook wel laten zien betekent niet dat dat voldoende is maar zou toch wel een optie zijn. Flekken heeft zich daarin tegen toch wel echt laten zien en verdient een oproep naar mijn mening

Wat een vreemde poll om Tim Krul, die basisspeler is in de Premier League en het daar heel behoorlijk doet, niet als een van de opties weer te geven.ik zou Tim Krul direct inpassen in het systeem van Oranje en de komende wedstrijden met hem starten. Vind hem in alles minimaal gelijkwaardig aan Cillessen (als je naar het huidige seizoen kijkt) en ik ben van mening dat de beste spelers (op dat moment) naar het EK moeten en moeten spelen en niet op basis wat je potentieel is of wat je in het verleden hebt gepresteerd.

24 januari 2020 om 13:42

Keeper van de nummer laatst, als ik het goed heb. Jasper moet snel een tijdelijke transfer maken om te blijven keepen. Dit is de enige redelijke fatsoenlijke keeper die je op goal kunt zetten en van Jasper ben ik totaal geen fan. Dat zegt dus wel iets over de overige keepers.

24 januari 2020 om 13:56

Keeper van de nummer laatst is nog altijd beter dan bankzitter van de nummer zeven

24 januari 2020 om 14:13

Wel keeper van een team in een top competitie. En dat ze laatste staan betekend alleen maar dat Krul het heel druk heeft en dat is alleen maar goed.

Het is te hopen voor Nederland dat Bijlow zich stormachtig gaat ontwikkelen de komende jaren. Het EK komt nog te vroeg voor hem, maar hij is momenteel de enige (jonge) keeper op het hoogste niveau met enige potentie

24 januari 2020 om 13:45

Het zou ook niet gek zijn om hem mee te nemen als 3e keeper, maar ik vind dat hij op dit moment nog wel te kort komt. Hij zou zich dit seizoen wel kunnen ontwikkelen. Hij is idd zoals jij aangeeft nog erg jong en de meeste potentie op dit moment.

24 januari 2020 om 14:21

Mwah. Voor nu zou ik de 3 meest betrouwbare meenemen daar hoort Cillissen ook nog bij. Bizot - Krul/Vermeer - Cillissen. Gewoon omdat we niet beter hebben.

24 januari 2020 om 15:03

Paes?

24 januari 2020 om 16:08

Paes was ik vergeten. Die heeft ook wel potentie inderdaad.

‘Voldoende alternatieven’ als we elke keeper met de Nederlandse nationaliteit als een alternatief zien wel ja, maar van het lijstje zitten er misschien 2 of 3 echte alternatieven bij. Dat is ook juist waarom het de lastigste positie is. Lijkt mij dat als Cillessen het niet wordt Krul de kans moet krijgen. Zoet zal ook wel mee gaan want die heeft het hele proces meegemaakt en ik zie Koeman hem er niet zomaar uitgooien. Al is Bizot op het moment natuurlijk een betere keeper qua vorm.

Ja, keuze genoeg. Maar het zijn normale club keepers waaruit je kunt kiezen . Al zal de positie van de keeper niet echt een probleem zijn voor Koeman. Het probleem rondom Depay en hoe je dan gaat spelen is meer van zorg.

Nogmaals, Cillissen is al jaren bankzitter. Nu blinkt dat ie bij een club een stapje lager ook op de bank zit. Boeiend. Vast een vergelijkbaar bankje. We hebben geen keepers die punten pakken. Cillessen maakt niet zoveel blunders, dus daar kan je best mee thuis komen. Al zie ik persoonlijk liever Krul. Ik hou wel van een keeper met een waarneembare persoonlijkheid.

24 januari 2020 om 14:57

Precies. Toen hij bij Barcelona op de bank zat was er niets aan de hand en nu roepen mensen zelfs dat hij vervangen moet worden door de doelman van nota bene AZ, iemand die eerder nooit in verband is gebracht met Oranje en enkel de druk van een subtopper uit de Eredivisie kent.

24 januari 2020 om 15:02

Er zit toch wel een verschil of je op de bank zit achter een Ter Stegen bij Barcelona of achter een Domenech bij Valencia.

24 januari 2020 om 15:28

Maar z'n speelminuten blijven hetzelfde en de tweede doelman (zoet) zit nog in een veel lastiger pakket. Het enigste alternatief is eigenlijk Tim Krul, want de rest heeft simpelweg niet de ervaring en de bagage om met een dergelijke druk om te kunnen gaan.

Sommige namen in deze lijst slaan nergens op... Robin Ruiter? Serieus, de 3e doelman (nu 2e na verhuur Zoet) van Psv....laten we anders ook Mickey van der Hart noemen die wekelijks speelt bij Lech Poznan... Dan van de serieuze opties zijn er denk ik maar 2 om de plek van Cillissen in te nemen, Bizot & Krul. Zou persoonlijk voor Krul kiezen vanwege de meeste ervaring.

Als Paes niet geblesseerd was geraakt dan had ik zijn kansen best hoog ingeschat op mee te mogen gaan. Toch de keeper van jong Oranje en FC Utrecht.

Zeven keepers hiervan maken absoluut geen kans op een EK selectie (padt en alles wat in de tekst daaronder komt)

24 januari 2020 om 17:21

Ik zou Flekken zeker niet afschrijven als een van de drie keepers die mee gaan. Keepen in de subtop van de Bundesliga lijkt me niet minder dan op de bank zitten in La Liga of spelen bij de nummer laatst van de Premier league, en het is zeker niet minder dan Zoet die bij Utrecht voorlopig weinig indruk maakt of Vermeer die eerst nog maar moet zien of hij eerste keeper gaat worden in de Mls.

wie op dat moment de beste is..mei 2020..cillissen.krul of bijlow.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2210 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
J. ZoetKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
M. de LigtVerdediger
S. de VrijVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

284 fans
Keeper, 30 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Valencia 14 0 1 0
2018/2019 Barcelona 3 0 0 0
2017/2018 Barcelona 1 0 0 0
2016/2017 Barcelona 1 0 0 0
2016/2017 Ajax 2 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Frenkie de Jong: ‘Ik voelde zijn invloed: bij Ajax, maar ook bij Barcelona’

Frenkie de Jong verruilde Ajax afgelopen zomer voor Barcelona. De 22-jarige middenvelder speelde in zijn eerste seizoen voorlopig 34 officiële wedstrijden voor de Catalanen, waarin hij goed was voor 2 doelpunten...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 27 februari
Real Madrid hoopt Mohamed Salah te kunnen losweken bij Liverpool zodra Gareth Bale verkocht is. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren