René van de Kerkhof eist ontslag na dramatische avond voor PSV

Vrijdag, 24 januari 2020 om

PSV kreeg donderdagavond de zoveelste teleurstelling van het seizoen te verwerken. De Eindhovenaren werden in de achtste finale van de TOTO KNVB Beker uitgeschakeld door NAC Breda na een 2-0 nederlaag. Clubicoon René van de Kerkhof eist in gesprek met Omroep Brabant het ontslag van technisch directeur John de Jong.

“Er is er maar een die zich dit moet aantrekken en dat is John de Jong. Hij krijgt het niet op de rit”, stelt Van de Kerkhof. Zijn tweelingbroer Willy wil niet zover gaan. “Deze selectie is niet goed genoeg om mee te strijden om het kampioenschap. Daar moet je als technisch directeur wel heel erg naar kijken. Misschien moet je daar als bestuur wel consequenties uit trekken, maar ik vind het een moeilijk gegeven.”

“Het is géén moeilijk gegeven! De Jong moet gewoon zijn conclusies trekken. Hij heeft slechte spelers naar PSV gehaald. Dit is PSV-onwaardig. Dan moet hij gewoon de eer aan zichzelf houden. Maar het zijn allemaal egootjes die daar zitten”, reageert René van de Kerkhof. Hij wil de schuld niet bij algemeen directeur Toon Gerbrands neerleggen. “Toon runt de toko van PSV en dat doet hij naar mijn mening fantastisch. Maar op een gegeven moment moet hij natuurlijk ingrijpen.”

“De spelers die John de Jong heeft gehaald, zijn allemaal een beetje B-keus. Dadelijk ontstaat er een probleem. Als PSV play-offs moet spelen en daarin Europees voetbal misloopt, is er een grote kans dat de spelers die je wil halen niet willen komen, omdat ze hier geen Europees voetbal kunnen spelen”, zegt hij. Willy van de Kerkhof noemt de vermeende interesse van Leicester City in Steven Bergwijn ‘het volgende probleem’. “Zonder zo iemand wordt het een heel zware kluif voor PSV om dit jaar Europees voetbal veilig te stellen.”


Poll

Ben jij het hiermee eens?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

61 reacties (laatste reactie door mayarood)

Normaal ben ik het niet vaak eens met de Kerkhofjes maar hier kan je niet omheen. Het spel is nu nog slechter dan onder van Bommel en die ergerde zich ook al kapot aan de Jong want de TD kon geen creatieve middenvelder vinden. PSV had door moeten pakken met Lyanco, een creatieve middenvelder en nu Rodriquez maar de Jong gaat liever voor een B-keus als Schwaab. PSV moet de schade beperken en afscheid nemen van de Jong.

24 januari 2020 om 12:50

En jij denkt dat PSV het geld heeft om drie keer zo daadkrachtig toe te slaan op de transfermarkt?

24 januari 2020 om 12:52

PSV heeft de afgelopen jaren wel een eigen vermogen opgebouwd. Daarnaast staat er met Malen, Bergwijn, Gakpo, Lammers en Ihatarren aardig wat kapitaal op het veld. En in mijn reactie kwam ik terug op afgelopen zomer en niet op de situatie van nu.

24 januari 2020 om 12:57

Dat eigen vermogen valt echt wel mee. Bovendien zal PSV er rekening mee moeten houden dat de inkomsten aankomend jaar door wederom wegvallen van CL geld sterk zullen tegenvallen. De Jong heeft geen toegevoegde waarde en zijn vertrek is slechts een kwestie van tijd. Maar PSV zit met een ongekend dilemma want alles wat ze doen kost geld terwijl de spelers die voor betere prestaties moeten zorgen (o.a. Bergwijn) richting de uitgang gaan. Daar krijg je dan wel wat geld voor maar dat ben je in meervoud kwijt als je dezelfde kwaliteit wil/moet terughalen. Kortom; ik zie de oplossing niet zo snel

24 januari 2020 om 13:03

@spotgod PSV begroot op EL-deelname dus het missen van CL zal geen invloed hebben. Dit betekent natuurlijk wel dat het missen van EL grote problemen gaat opleveren in inkomsten en toekomstige transfers. Een Bergwijn zou deze zomer toch al weggaan ondanks deze wanprestaties. Met een beetje geluk doet Nederland het goed op het EK wat de marktwaarde van Bergwijn goed kan doen.

24 januari 2020 om 13:08

En met een beetje pech is Bergwijn zo uit vorm dat hij niet speelt of er niks van bakt op het EK. Ik ben heel erg benieuwd wat hij gaat opleveren. Ik denk niet dat een buitenlandse club meer dan 30 miljoen wil betalen.

24 januari 2020 om 13:10

PSV zal 5 a 6 spelers moeten lozen die het gewoon echt niet waarmaken. Daar is De Jong voor verantwoordelijk te houden. Echter, deze spelers zullen een fractie opleveren van wat ze gekost hebben.. De aankoop van 5 a 6 nieuwe spelers kost veel geld en zal gedaan moeten worden in overleg met de nog nieuw aan te stellen trainer. Het vertrek van Bergwijn zou op dit moment wel erg slecht uitkomen omdat PSV dan helemaal inzakt en ook EL voetbal uit het zicht verdwijnt. Kortom: De oplossing is het vertrek van Faber en het aanstellen van een sterke coach die tijd heeft en krijgt om in maximaal 2 jaar een jong en renderend team op te stellen. Wellicht een mooie klus voor Frank de Boer?

24 januari 2020 om 14:45

Ze vertegenwoordigen waarde maar niet zoveel, hebben in europa nog niets gepresteerd en daar wordt naar gekeken

24 januari 2020 om 14:49

" PSV heeft de afgelopen jaren wel een eigen vermogen opgebouwd. ". Je had je beter eerst eens n de FFP regels kunnen verdiepen alvorens dit te roepen. Je redenatie klopt nl. niet. De eigenaren van PSG hebben een paar honderd miljard eigen geld en toch moet PSG zich bijna ieder jaar verantwoorden voor het overtreden van de FFP regels. Dat komt omdat een club haar aankopen moet bekostigen uit de begroting en dat komt weer omdat in die begroting duidelijk moet worden aangegeven waar het geld vandaan komt. Als dat niet zou moeten, zou het voetbal binnen de kortste keren worden overgenomen door de georganiseerde misdaad omdat het met de bedragen die er tegenwoordig op de transfermarkt over de toonbank gaat, kinderlijk eenvoudig eenvoudig zou worden om zwart geld wit te wassen. De geldstromen van veel clubeigenaren zijn allesbehalve transparant, vaak is volstrekt onduidelijk waar het geld vandaan komt. Dat was ook de reden waarom het Jordania jr. niet werd toegestaan om Den Bosch over te nemen, omdat hij niet kon aantonen waar het geld waarmee hij dat wilde doen vandaan kwam. PSV zal net als Ajax de aankoop moeten bekostigen uit de inkomsten op de begroting en aangezien die net kostendekkend is dus spelers zal moeten verkopen om nieuwe te kunnen aantrekken als de club zich niet weet te plaatsen voor de CL. Zo makkelijk als de supporters het zich voorstellen, gaat dat niet, dus de kritiek op John de Jong is niet helemaal terecht. Als hij net zoveel geld van Gerbrands mee zou krijgen als Overmars, komt hij ook wel met goede spelers thuis. Aangezien hij veel minder te besteden heeft, is het ook niet meer dan logisch dat hij met mindere spelers terug komt. Daarnaast is aankoopleid geen absolute wetenschap, maar komt daar ook het nodige geluk bij kijken. Ook de aankopen van Overmars hebben niet allemaal de toets der kritiek kunnen weerstaan. Zolang de baten hoger zijn dan de kosten, is dat echter geen enkel probleem. De TD die alleen maar voltreffers weet te plaatsen woont in Utopia. Overigens bedraagt het eigen vermogen van PSV naar verluid tussen de 30 en 40 miljoen. Daar kan je tegenwoordig ook geen wonderen meer mee verrichten op de transfermarkt en bovendien zou de club direct weer in de problemen komen en weer bij de gemeenschap moeten aankloppen als men dat geld op zou maken en tegen verlies op zou lopen. Dat zou neerkomen op regelrecht wanbeleid. PSV schrijft al jaren zwarte cijfers, maar de winsten die worden gemaakt zijn minimaal en de club bouwt dan ook nauwelijks eigen vermogen op. Dat van AZ is inmiddels al hoger volgens mijn informatie.

24 januari 2020 om 14:54

@spotgod "'de aankoop van 5 a 6 nieuwe spelers kost veel geld " PSV heeft een paar spelers verhuurd die ik niet slechter vind dan wat er nu rondloopt. Obisibo en Mauro kunnen mogelijk selectiespelers worden. Mogelijk geldt dat ook voor Romero als back-up voor Lammers en Malen. Dat Engelse talent kan ook volgend jaar vast zitten bij de selectie. Ook in de jeugd lopen een paar spelers die kunnen aansluiten.

24 januari 2020 om 16:27

Ah daar hebben we Scepticus weer met zijn nonsens, open deuren en zijn idee dat de hele wereld er niks van snapt. We weten allemaal waar PSV hun eigen vermogen vandaan heeft gehaald. Uit uitgaande transfers en CL-inkomsten. Als PSV besluit hun eigen vermogen van 40 miljoen in 1x te verbrassen door spelers te kopen, dan mag dat. Net als dat Ajax dat met hun 180 miljoen op de bank mag. We weten immers allemaal dat die ook uit CL-inkomsten en transferopbrengsten komen. John de Jong heeft 35 miljoen mogen spenderen afgelopen zomer. Dan mag je toch wel iets meer verwachten dan wat er nu geleverd is? Natuurlijk is niet elke aankoop een voltreffer, echter 8 spelers halen die allemaal niks toevoegen is weer het andere uiterste. Er mag er toch wel eentje tussen zitten die wat kan? Ook vist hij met de bedragen voor Bruma en Baumgartl niet in een andere vijver dan Overmars hij haalt echter 1 of 2 spelers minder.

24 januari 2020 om 12:52

Lyanco had ook totaal geen garantie geboden. Dit is weer zo'n naam die onder PSV-fans enorm groot is gemaakt, maar dat eigenlijk nergens op gebaseerd is. Guti zou ook de verlosser zijn op het middenveld, blijkt achteraf ook niet zo goed als men had verwacht.

24 januari 2020 om 12:59

Of Bruma. Die vooral door reaguurders op dit platform als veel grotere speler werd neergezet dan Promes.

24 januari 2020 om 13:17

Zelfs van bommel haalde het niet in z'n hoofd om met het middenveld van gisteren te spelen. Dit was nog een erger antivoetbal middenveld dan dat van vorig jaar. V bommel en nu Faber beide maken ze werkelijk waar de lafste opstelling op basis van defensieve zekerheid ipv voetballend vermogen en steeds wordt dat gebrek aan voetballend vermogen afgestraft...

Natuurlijk heeft De Jong slecht werk geleverd maar met spelers als Malen, Pereiro, Bergwijn, Gakpo, Guti, Viergever, Lammers, Ihataren, Unnerstal moet je toch gewoon prima voetbal op de mat kunnen leggen? En de strijdt met AZ en Feyenoord moet je toch ook gewoon kunnen winnen? De selectie van psv doet echt niet onder voor die van Az.

24 januari 2020 om 12:55

Je noemt aan aantal spelers waarmee je inderdaad mee moet kunnen strijden, echter is het elftalnuit balans, geen middenveld en slechte verdediging. Hoe kan dit komen als je 37 mln hebt geïnvesteerd?, Antwoord is de Jong. Mark moest weg, de roep om Faber zn scalp zal er ook wel komen maar daar ligt de oorzaak niet.

24 januari 2020 om 13:02

Het vertrek van De Jong zal het elftal niet direct beter laten spelen. PSV zal crisismanagement moeten toepassen en een plan van aanpak moeten samenstellen en heel snel tot uitvoering overgaan. Elke dag wachten is een dag te laat

24 januari 2020 om 15:03

Het zal het elftal niet beter laten spelen, maar het zorgt er wel voor dat je de volgende transferperiode weer kunt bouwen en niet nog een keer zo'n 30 miljoen euro door het toilet spoelt.

24 januari 2020 om 13:33

Precies dit. Natuurlijk is de selectie niet sterk genoeg om kampioen te worden, dat mag je De Jong zeker aanrekenen. Echter, met deze selectie moet je wel van vvv en nac kunnen winnen. Dat verlies kan je echt De Jong niet kwalijk nemen.

24 januari 2020 om 13:52

En die speler wie je niet opnoemt maar wel elke week basis stond bij vBommel en nu ook Faber: Rosario. Wat zien deze trainers toch in hem?

24 januari 2020 om 15:02

Maar goed, Gutierrez heeft het nog nooit echt laten zien, terwijl Lammers net terugkomt van een blessure. Het is maar afwachten hoe goed die jongen nou daadwerkelijk is. Een goed seizoen bij Heerenveen zegt nog niet zoveel. Gakpo is vooralsnog eigenlijk bankzitter en simpelweg nog onervaren. Dan heb je nog de ongemotiveerde Pereiro die al met z'n hoofd bij z'n transfervrije status zit. Er is gewoon totaal geen balans in het elftal en dan maakt het niet uit hoeveel kwaliteit je voorin hebt. Als dan ook nog een groot deel van het rendement geblesseerd raakt, heb je gewoon een groot probleem.

Ik eis al jaren op de maandag geen commentaar van de kerkhofjes meer maar dat lukt ook niet... Heb het wel een beetje gehad dat de broeders elke keer weer open deuren in komen trappen. Maar goed misschien moet gebrands eens in Tilburg langs gaan?

24 januari 2020 om 13:04

gelukkig is het vandaag geen maandagoverigens ben ik het wel eens. de toegevoegde waarde van de heren is nihil. Kijk maar eens terug hoe blij ze ooit waren met spelers die er nu niets meer van kunnen.

24 januari 2020 om 14:24

Vandaag eis ik het ook niet

Vooralsnog vind ik het aanstellen van Faber zijn grootste fout. De spelers die hij heeft gekocht kunnen echt wel een hoger niveau halen, zeker goed genoeg voor de top van de Eredivisie. Je hebt met Bergwijn, Malen, Gakpo, Pereiro, Bruma, Doan, Ihattaren, Afellay, Lammers, Guti en Mitroglou ruim voldoende spelers met een prima tot erg goed niveau om een goed voetballend team te kunnen formeren. Met deze spelers kan je er een counterploeg van maken, maar ook aantrekkelijk en dominant spelen of "alle ballen op een kopsterke spits".. Je kan er alle kanten mee op, maar niks van herkenbaarheid is terug te zien. Hetzelfde geldt voor de verdedigende kant. Je hebt internationals als Zoet, Dumfries en Rosario. Je hebt uitermate stabiele jongens als Viergever, Hendrix, Schwaab en Baumgartl. Of Sadilek als draver. Je gaat mij niet vertellen dat je daar geen solide verdediging van kan maken. Dat dit niet gebeurd is, lag aan Van Bommel. Onder hem is het voetbal constant minder geworden en uiteindelijk volgde natuurlijk de resultaten. Logisch dat hij daardoor ontslagen wordt, maar kies dan niet voor een trainer die qua handelen en spelopvatting erg dicht bij Van Bommel ligt en zichzelf nog nergens bewezen heeft. Nu gaat PSV op dezelfde voet door en dat is echt een hele grote, verwijtbare fout geweest van De Jong.

24 januari 2020 om 13:01

Het ligt allemaal aan de trainer, altijd makkelijk om daar naar te wijzen. Het is mij een raadsel hoe je baumgartl en hendrix als stabiel kan benoemen, sadilek een draver? De hele selectie is gewoon totaal niet in balans en daar is de technisch directeur verantwoordelijk voor. Echt geen 1 aankoop rendeert. De aankopen die spelen, spelen alleen omdat er niemand anders is. Dat je al het hele seizoen zonder linksback speelt, is toch gewoon ongelooflijk? Aanvallend (waar het probleem dus niet ligt) heb je genoeg mogelijkheden om met spelers te schuiven. Achterin waar haast geen basisspeler goed genoeg is, heb je geen mogelijkheden om spelers te wisselen? Dat is gewoon echt slecht inkoopbeleid.

24 januari 2020 om 13:29

Baumgartl was begin van het seizoen en vorig jaar in Duitsland een uiterst betrouwbare verdediger. Viergever en Schwaab hebben bewezen een erg goed duo te kunnen vormen, zeker voor Eredivisie begrippen. Dumfries heeft zich vorig seizoen terecht in Oranje gespeeld en daar ook nog enkele keren indruk gemaakt. Rosario was vorig seizoen goed en debuteerde in Oranje. Zoet zat heel dicht tegen Cillessen aan. En Lato, die liep er toch ook gewoon een halfjaar bij, was jeugd-international van Spanje en dat bij een topclub als Valencia dicht tegen de basis aan. Hendrix en Sadilek zijn geen hoogvliegers, maar kunnen echt wel een hoop puin ruimen met hun instelling. Hier kan je echt wel iets van maken dat beter presteert dan het nu doet, want zo'n beetje alle spelers hebben al aangetoond een stuk beter te kunnen. Kortom, als een groep spelers structureel minder presteert dan zij kunnen, ligt het aan de trainer. En in bovenstaande reactie geef ik Faber niet de schuld. Faber kan er niks aan doen dat hij erg op Van Bommel lijkt qua opvattingen en (nog) niet goed genoeg is om hoofdtrainer bij PSV te zijn. Ik begrijp hem ook volkomen dat hij is ingestapt, want voor hem is dit een grote kans en "het zal maar goed uitpakken". Faber zal ongetwijfeld alles doen wat binnen zijn mogelijkheden ligt om het tij te keren. Dat neemt allemaal echter niet weg dat hij een slechte keuze was om Van Bommel op te volgen.

24 januari 2020 om 13:02

Deels mee eens. De verdediging is echter heel erg zwak. Viergever is defensief de enige die voldoende is. Dumfries laat enorme ruimtes achter, waar niet (meer) goed mee wordt omgegaan door de restverdediging, Schwaab is het na Ajax uit helemaal kwijt en met de vage keeperskwestie en het gebrek van een linksback maakt het voor mij ergens wel begrijpelijk waarom van Bommel dat beruchte blok ervoor zette. Plus het feit dat van de 6 defensieve spelers er slechts één is die op niveau een bal naar de goede kleur kan spelen maakt dat fatsoenlijk voetbal er al niet in zit. Voorin zijn we afhankelijk van een talent van 17, een geblesseerde spits en een goede speler die nog lang niet de vedette is als dat er gehoopt en verwacht werd. Er is met belachelijk veel geld gestrooid voor spelers die juist niet nodig waren en het niveau niet hebben. Het ergste is nog dat ik onder het rampjaar van Cocu nog het idee had dat er ergens naar toe werd gewerkt maar nu zie ik echt niets rooskleurigs aan mijn club. Ik ben geen fan van het roepen om iemands ontslag maar een grotere rotzooi dan dit heb ik in de 20 jaar dat ik PSV echt volg nog nooit gezien. Van Bommel kan daar niet het enige slachtoffer van worden. Het meest trieste vind ik het nu nog wel voor Faber. Die heeft eindelijk iets gevonden wat hij fantastisch vind om te doen, moet noodgedwongen inspringen bij het eerste elftal om daar met een selectie te werken die mentaal zo geknakt is dat er geen eer aan te behalen valt.

24 januari 2020 om 13:20

In m'n optiek zit dit probleem ook dieper, want want is de herkenbare speelstijl van psv? Ajax heeft een herkenbare speelstijl die je van de jeugd tot 1e ziet. Ik zie werkelijk waar het ene jeugd team van psv dominant spelen en de ander weer counter en de volgende met de lange bal. Ga eerst een bepaalde speelstijl kiezen wat je wilt spelen met een nieuwe coach ga in de jeugd dan ook die speelstijl hanteren en daarop scouten

24 januari 2020 om 13:31

Heeft er ook mee te maken dat Ajax een van de beste opleidingen ter wereld heeft en al tijden lang zweert op eigen jeugd. Ze hebben er notabene een catchphrase van gemaakt op social media. PSV is pas sinds kort bezig serieus bezig met de opleiding en is absoluut (nog) niet te vergelijken met Ajax. Ik ben het helemaal met je eens verder maar dat is een proces wat jaren duurt. In de tijd dat het werd ingezet liep Luuk de Jong in de spits en je kan moeilijk zo'n type opleiden voor elk elftal en de lange bal gaan hanteren. Wat ik tot op dusver wel positief vind aan de PSV opleiding is dat er in ieder geval ruimte is voor aanvallende spelers om zich te ontwikkelen in alle vrijheid. Met Depay, Bergwijn, Lammers, Gakpo, Ihatarren en aangekochte jeugd als Madueke loopt dat in ieder geval goed.

24 januari 2020 om 13:39

Die herkenbare speelstijl had je er natuurlijk nu al lang ingeslapen moeten hebben, maar het zit ook helemaal niet in het DNA van PSV om zich qua speelstijl, jeugdbeleid of aankoopbeleid vast te leggen. PSV is in mijn ogen juist een opportunistische club die via alle wegen succesvol kan zijn, juist door die flexibiliteit. PSV is niet perse een club van dominant voetbal of jeugdspelers, maar ook geen handelshuis of perse een counterploeg. PSV zie ik als een kameleon.

24 januari 2020 om 13:40

Dat zeker, echter vind ik het dan wel vreemd onnodig dat 017 bij wijzen van spreken hoog pressie zetten en 019 de lange bal hanteren. Verder hebben we ook trainers steeds die vanuit angst opstellingen en tactieken bedenken. Stom nu verdomme eens met die punt naar voren. Dat de verdediging zwak is klopt, echter komen ook gisteren weer de goals uit counters omdat je middenveld wat is opgesteld niet kan voetballen.

Spijker op de kop. Als je dit jaar Europees voetbal misloopt vang je niet meer de hoofdprijs voor Bergwijn, en nieuwe spelers willen minder snel komen. En wat wil Ihattaren bijvoorbeeld zonder Europees voetbal in zo’n matige ploeg.. al verwacht ik dat hij gewoon zal willen blijven. Wie had dit verwacht nadat PSV vorig jaar van de 1e 17 wedstrijden 16 keer won, niemand had kunnen bedenken dat ze is 14 maanden zo zouden afglijden, John de Jong moet zijn conclusies trekken.

Als je in 1 seizoen 1 miskoop doet, dat kan gebeuren, als je dan ook een 2e miskoop doet, dan moet je gaan twijfelen maar, bij een 3e miskoop en dat alles heeft rond de 35 miljoen gekost dan vraagt dat om maatregelen.

Ja.wanneer gaat hij een keer zijn conclusies trekken of die andere trekpopmanier van n gerbrands

Daar zijn de wauwelende mannetjes weer hoor... Natuurlijk zou PSV moeten ingrijpen, maar wat Ren㩠hier aangeeft - “toon runt de toko van PSV en dat doet hij naar mijn mening fantastisch." - hoe kun je dat nou zeggen? Alsof hij als algemeen directeur niet direct verantwoordelijk is voor de aanstelling en het functioneren van John de Jong. Als John de Jong faalt, dan is dat toch ook indirect het falen van Gerbrands? Ren㩠met z'n "hij runt de toko fantastisch"...

Hoe kan je beweren dat iemand de toko geweldig runt als je tevens het technische falen benoemt wat diegene heeft neergezet. Gerbrands heeft prima jaren bij Psv neergezet, maar het is ook wel duidelijk dat hij de afgelopen 2 jaren aan de technische kant gigantische steken heeft laten vallen. Dat doet hij overigens nu nog steeds door de Jong te laten zitten en goedkeuring te verlenen aan het vervangen van v. Bommel voor Faber.

24 januari 2020 om 13:13

Gerbrands heeft PSV uit een diep dal gehaald in het verleden, die heeft in mijn ogen nog wel krediet. Denk ook niet dat PSV haar TD na een maand of 6/7 gaat ontslaan. Zo’n Brands heeft bijvoorbeeld ook 5 jaar op zijn eerste kampioenschap moeten wachten en een waslijst aan miskopen gehad, maar word meestal geprezen voor zijn daadkracht.

24 januari 2020 om 13:48

El_guajeja dat hij krediet obv het verleden heeft kan ik me voorstellen en kan je ook beweren. Maar je kan obv de laatste 2 jaar niet beweren dat hij de toko geweldig aan het runnen is, dat is weer de andere kant.

24 januari 2020 om 18:21

Sanders heeft PSV uit een diep dal gehaald zodat Toon met een schone lei kon beginnen.

24 januari 2020 om 13:13

Wie had jij dan als Technisch directeur aangesteld ? en 2 jaren aan de technische kant gigantische steken heeft laten vallen. Kijk even naar wat PSV vorig seizoen binnen heeft gehaald: Viergever, Sainsbury, Thomas, Behich, Angelino, Dumfries en Guti. Nou je kan stellen dat Behich gefaald heeft maar het verlies op hem is zeer laag, dumfries en Angelino waren goede aankopen, Thomas heeft bij de eerste training zijn kruisband al afgescheurd maar had zeker een goede wissel kunnen zijn naar mijn mening en Guti heeft teleurgesteld maar die moet ook echt nog wel te slijten zijn voor een miljoen of 5. Vorig seizoen is er niet veel misgegaan PSV heeft het grootste gedeelte van de competitie boven aan gestaan maar heeft het uiteindelijk zelf weggegeven want Ajax bakte er niks van naar de winterstop waardoor PSV gewoon de race had kunnen winnen. Dit seizoen is er 60 miljoen binnengekomen en zijn de spelers voor het juiste bedrag verkocht naar mijn mening. De aankopen Baumgartl, Bruma, Doan en Boscagli(erg goedkoop) ter waarde van 35 miljoen stellen teleur. Van Baumgartl en Doan heb ik nog wel het idee dat het nog wel wat kan worden Boscagli zou een aardige wissel kunnen zijn. Daarnaast zit het PSV ook niet mee geblesseerde spelers, rode kaarten. Dat van Bommel is ontslagen is een domme zet geweest die had je net zo goed het seizoen af kunnen laten maken. Maar wij weten niet wat er speelt misschien vinden de spelers hem wel een enorme eikel. Als PSV het niet om kan draaien en geen 2e of 3e wordt dan zal dit seizoen een gigantische teleurstelling zijn, maar het is geen reden om een algemeen directeur te ontslaan. Zeker niet als hij jarenlang goed werk heeft geleverd en een nieuwe directeur ligt ook niet voor het oprapen.

24 januari 2020 om 13:52

Is toch juist het werk van Toon Gerbrands om een geschikte technisch directeur te vinden en aan te stellen. Hij heeft De Jong aan het werk kunnen zien als scout en in de opleidingsjaren onder Gerbrands, op dat moment had hij moeten kunnen inschatten of De Jong al dan niet de kwaliteiten niet had. Tot nu toe is het technisch beleid belabberd de laatste 2 jaar. En op basis daarvan kan je volgens mij niet beweren dat iemand op dit moment de toko geweldig runt. Dat hij dat in het verleden wel heeft gedaan geeft hem inderdaad krediet om te blijven zitten, maar dat is een ander verhaal.

24 januari 2020 om 14:06

Tja maar het is niet zo dat je even een nieuwe td binnen kan halen. Kijk maar naar Feyenoord. PSV heeft de Jong dan laten meelopen om zo'n scenario te voorkomen. Als je kijkt naar de technisch directeuren bij de overige eredivisie clubs dan denk je ook niet die zou ik willen hebben. Die van AZ trekt ook veel spelers aan waarvan je denkt hoe haal je het in je hoofd om die te halen, verder heb je nog Mathijssen en van Leeuwen maar of die nou echt garanties hadden geboden dat het beter ging. Het technisch beleid is niet 2 jaar belabberd maar 0,5 jaar belabberd en nu is het aan de Jong om te laten zien dat hij wel de selectie kan versterken in de zomer als hem dat weer niet lukt dan moet je na gaan denken of je iemand anders aan moet gaan stellen. We kunnen hem wel alles kwalijk nemen maar er is ook een reden dat de spelers niet goed spelen want Guti is Mexicaans international en Baumgartl is een speler met bijna 100 bundesliga wedstrijden in de benen, je kan toch wel stellen dat die meer moeten laten zien dan. Bij Bruma was de gedachte ook niet zo gek dat die meer kon laten zien in de eredivisie want hij heeft wel een goede dribbel en is erg snel, Doan zal wat meer tijd nodig hebben.

Als er iemand verantwoordelijk is, is het Gerbrands wel. Als hij De Jong aanstelt, weet je dat je geen ervaren persoon aanneemt. Dan moet je diegene ook maximaal ondersteunen om in de functie te groeien. Ook had Van Bommel (met Van Marwijk op de achtergrond) een stevige vinger in de pap mbt transfers. Als iemand zich moet verantwoorden voor de fouten is dat Gerbrands. Zo gek dat hij amper wordt benoemd vanuit de psv-achterban.

24 januari 2020 om 13:42

Dat wordt aan de andere kant ook wel overdreven. Van Bommel heeft Sainsbury en Behich binnen gehaald de ene was transfervrij de ander koste 1,5 miljoen maar hij heeft uiteindelijk ook weer een miljoen opgeleverd. Verder zullen de meeste namen die nu gehaald zijn wel van het lijstje Brands en de Jong komen want ook een Bruma was al jaren in beeld bij Psv.

24 januari 2020 om 14:18

Gebrands heeft natuurlijk wel wat krediet opgebouwd want hij heeft ook al veel goed gedaan voor Psv. Dat het dan nu niet goed gaat daar is hij ook wel verantwoordelijk voor, maar dan wordt er actie van hem verwacht. Ik snap wel dat hij niet meteen zowel Van Bommel als De Jong heeft ontslagen, met een andere coach zou je direct resultaat kunnen zien in het spel, maar bij een TD is dat niet het geval. Dus het is wel logisch dat De Jong nog een kans heeft gekregen om te laten zien dat hij wel wat kan. Hij heeft nog een paar dagen tot ook de winterse transfermarkt sluit. Als hij dan niets bereikt, geen enkele versterking voor het eerste haalt, dan mag ik hopen dat Gerbrands dan wel ingrijpt. Doet hij dat niet, dan is het wellicht tijd dat iemand boven Gerbrands ingrijpt...

Het hele scoutingsapparaat moet op de schop. Na Lozano is er geen fatsoenlijke aankoop meer gedaan. Het is nogal simpel om te denken dat John de Jong de enige verantwoordelijke is voor de karrenvracht aan miskopen die er de afgelopen jaren zijn gedaan. Naast John de Jong zal ook hoofdscout Jan Vennegoor of Hesselink zijn biezen moeten pakken. Weer zo'n figuur die is aangesteld op basis van zijn verleden als voetballer, en niet op basis van zijn competenties voor de functie. Illustratief voor het probleem van PSV. Mensen die heel hun leven niets anders hebben gedaan dan tegen een bal getrapt, bekleden functies die een enorm vakmanschap en enorme verantwoordelijk met zich meebrengt. Niet gek dat dat niet goed gaat.

24 januari 2020 om 13:44

Zeker waar, is echt een grote vriendjes politiek aan het worden/geworden

Dat De Jong ongeschikt is daar kan De Jong ook verder niks aan doen. Je moet ook kijken wie hem aangesteld heeft. Gerbrands heeft die grote blunder gemaakt en hij is verantwoordelijk. Miljoenen zijn verdampt en je kunt weer helemaal opnieuw beginnen. In het echte leven was Gerbrands al lang op staande voet ontslagen vanwege mismanagement. Ik heb de stand er eens bij gepakt en met dit elftal word zelfs plaatsing voor EL nog een grote klus.en Gerbrands zit er al jaren bij PSV maar had met Brands wel iemand met verstand van zaken waardoor men nog meedeed voor prijzen. Maar door het aanstellen van De Jong heeft Toon een wanprestatie geleverd en de club naar de afgrond gebracht . Kapitaal is vernietigd en dit gaat weer jaren kosten.voor mijn gevoel beseffen PSV fans nog niet wat de gevolgen zijn,

Laat die twee zotten dan zelf eens een keertje trainer zijn. Nee dat doen de heren niet. Kijk Van Bommel en Faber zitten met een ploeg waarbij de belangrijkste spelers niet fit zijn en daarnaast is de angst in de ploeg geslopen tel daarbij op een achterhoede die voor geen meter klopt en kwaliteit mist. Daarnaast heb je naast Ittaheren op het middenveld niet veel kwaliteit rondlopen. AZ en Ajax hebben veel betere middenvelders (uitzondering Ittaheren) en zeker betere achterhoede. Zelfs Feyenoord onder advocaat ziet er meer in balans uit. De Jong heeft 24 miljoen aan twee spelers uitgegeven die absoluut niet brengen wat er verwacht wordt

Maar wat er gisterenavond gebeurde had niet alleen met kwaliteiten of een gebrek daaraan te maken. Zelfs een elftal kreupelen kan nog op zijn minst zijn best doen voor een resultaat. Volgens Faber zelf was het PSV van gisterenavond zelfs daar niet mee bezig. Ik zou zeggen: jullie doen niks voor jullie geld ? Dan betalen we toch gewoon niet ?!

Ik weet hoe jullie je voelen, wij hebben Jan van Halst gehad in deze functie. Die dacht het ook wel even te kunnen. Nou wat een drama is dat gebleken en de bron voor de degradatie. Technisch Directeur zijn is een vak apart. Onze Ted werd aan het begin van het seizoen ook de hemel ingeprezen en zou zelfs naar Feyenoord moeten gaan. Ook eigenwijze Ted is geen wonder dokter. De resultaten zijn dramatisch en er is totaal geen structuur zichtbaar op het veld, elke wee rare fratsen in opstellingen. Wordt nog een interessante wedstrijd zondag, maar ben bang dat het te pijnlijk voor de ogen wordt. Of je nou voor Twente of PSV bent. Gaat super k*t.

Hoewel twee dagen geleden een van deze twee jokers nog beweerde dat PSV alsnog kampioen ging worden – ik neem deze praatpoppen doorgaans net zo weinig serieus als Aad de Mos, Sjaak Swart en Willem van Hanegem – maar het lijkt me evident dat alle pijlen inmiddels allemaal naar John de Jong wijzen. Die loopt op eieren bij PSV en kan geen scheet meer laten of hij ligt er uit vanaf nu. Wat ik wel vreemd vind is dat de gebroeders menen dat Gerbrands ‘de tent fantastisch runt.’ Als je hardleerse trainer na een jaarlang visieloos geschuif op het middenveld je club in een vrije val brengt voordat hij wordt ontslagen, je technisch directeur een halve zool is zonder kennis van zaken en je met hem een interim-trainer kiest die van dezelfde middelmaat is als de selectie en hem bovendien omringt met jaknikkers, vrienden en gelijkdenkenden, mag je gerust je bijdrage als bestuurder aan het sportieve succes – en het uitblijven daarvan – eens kritisch tegen het licht houden. Toon heeft onterecht zijn vertrouwen en zijn budgetten gegeven aan beginners en lichtgewichten en er zo voor gezorgd dat hij praktisch in zijn eentje de senioriteit in de organisatie nog omhoog houdt. Gerbrands is over het algemeen een betrouwbaar bestuurder, die er van mij niet direct uit hoeft. Maar het is belachelijk te veronderstellen dat de man PSV ‘fantastisch runt.’

Met deze spelers zou je toch wel van NAC moeten kunnen winnen. Faber weet deze spelersgroep ook niet te prikkelen

Die ouwe lullen weten het weer mooi te brengen. In het begin was iedereen lovend, speelde PSV fris en aanvallend zeer gevaarlijk. En nu is het allemaal de Jongs schuld. Hij heeft mij tot nu toe niet overtuigd, maar ook niet perse slecht werk geleverd. Wanneer er zo dramatisch gepresteerd wordt, is de trainer aan de beurt zoals bij v bommel gebeurd is, maar bij PSV wordt nu gewezen naar de TD. M.i. moet er veel meer te halen zijn uit dit team. Er moet wat mij betreft een sterke trainer met ervaring en discipline komen. Eentje die de spelers aanpakt. Talent is er echt wel, oke verdedigend wat minder maarja wanneer een club slecht presteert wordt al snel als eerste gewezen op de slechte verdediging en financiële middelen zijn er ook nauwelijks. Misschien een tegenvaller wanneer Bergwijn vertrekt, maar ook hij laat het niet zien. Gooi dan Gakpo maar voor de leeuwen en investeer in een evenwichtiger selectie.

Hahaha kom op man, dus Toon doet z'n werk wel goed dan? Tis heel wat minder sinds Marcel Brands weg is gegaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5345
2.AZ5031
3.Feyenoord4613
4.PSV4525
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
P. RosarioMiddenvelder242
C. GakpoAanvaller246
BrumaAanvaller163
D. MalenAanvaller1411
K. MitroglouAanvaller111
L. UnnerstallKeeper120
S. LammersAanvaller52
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

46 fans
Aanvaller, 22 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Tottenham Hotspur 3 1 0 0
2019/2020 PSV 16 5 4 0
2018/2019 PSV 33 14 4 0
2017/2018 PSV 32 8 5 0
2016/2017 PSV 25 2 0 0
Laatste voetbalnieuws

De Mos ziet potentiële international bij PSV: ‘Hij gaat aankloppen bij Koeman’

PSV nam in januari afscheid van Steven Bergwijn en Cody Gakpo speelt sindsdien op de open plek die de Oranje-international heeft achtergelaten. De twintigjarige aanvaller laat in de afgelopen weken een...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 27 februari
Real Madrid hoopt Mohamed Salah te kunnen losweken bij Liverpool zodra Gareth Bale verkocht is. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren