GA Eagles ontsnapt na penaltythriller aan blamage in beker

Donderdag, 23 januari 2020 om 21:16Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 21:28

Go Ahead Eagles heeft zich ternauwernood voor de kwartfinales van de TOTO KNVB Beker geplaatst. Het team van Jack de Gier had donderdagavond een strafschoppenreeks nodig om zich van IJsselmeervogels te ontdoen, na een tussenstand van 1-1 na 90 én 120 minuten. Hobie Verhulst keerde drie strafschoppen en nam vervolgens de doorslaggevende penalty: 6-7. In de kwartfinales is FC Utrecht de tegenstander van de Deventer club. De Domstedelingen waren dinsdagavond nipt te sterk voor FC Eindhoven (1-2).

De eerste kans van de wedstrijd was na vijf minuten voor Alexander Bannink, die binnen het keepersgebied op Sven Brummel stuitte. Het was in de eerste helft op Sportpark De Westmaat vooral Go Ahead Eagles dat de bal had, terwijl IJsselmeervogels zich noodgedwongen beperkte tot tegenhouden en niet verder kwam dan enkele, uiteindelijk, ongevaarlijke uitbraken van Ahmed El Azzouti en Robbert Olijfveld.

Vijf minuten voor rust kreeg Bannink opnieuw een goede kans toen hij bij de tweede paal opdook. De kopbal belandde echter recht in de handen van Brummel. Enkele minuten na de onderbreking was het het team van Gert Kruys dat aan de leiding ging. El Azzouti ging op Verhulst af, waarna de bal via de keeper voor de voeten viel van Olijfveld. Hij tikte de bal van dichtbij binnen: 1-0.

De ploeg van De Gier ontsnapte niet veel later zelfs aan de 2-0 toen een kopbal van Jeffrey Buitenhuis maar net naast ging. Het was uiteindelijk Gino Bosz die ternauwernood een verlenging kon afdwingen. De zoon van Peter Bosz schoot de bal vanaf een meter of 25 achter Brunmmel, die verrast werd door het effect van de bal: 1-1. In de slotfase van de reguliere speeltijd kon het duel nog alle kanten op. Pogingen van Sanny Monteiro en weer Buitenhuis gingen naast, net als een inzet van Zakaria Eddahchouri.

In de eerste minuten van de verlenging kwam IJsselmeervogels meteen goed weg, toen een poging van Maarten Pouwels op de paal eindigde. De ploegen kwamen in de verlenging niet tot scoren, waarna een spannende strafschoppenreeks uitsluitsel moest bieden. Daarin misten Mael Corboz de derde strafschop van Go Ahead en Maikel de Harder de vijfde en doorslaggevende voor de thuisploeg. Ook Gillian Justiana en Pouwels faalden, waarna uiteindelijk de misser van Marciano Van Leijenhorst de doorslag gaf: 6-7. Het was Verhulst, de man die de drie penalty's van de thuisploeg gestopt, die de beslissende strafschop verzilverde.Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door harmr)

Go ahead eagles moeten zich schamen doen alsof ze de beker gewonnen hebben terwijl ze op penalty's winnen van een amateur club

23 januari 2020 om 21:27

En wat was Go Ahead slecht zeg, ongelooflijk konden geen fatsoenlijke aanval opzetten.

23 januari 2020 om 21:36

Eens! Het verschil tussen tweede divisie en KKD is zoooo groot, echt belachelijk dat ze blij zijn dat ze door zijn.

23 januari 2020 om 22:04

Duidelijk een nepsupporter van een betere club. Dit zijn de mooiste wedstrijden die er zijn man, al is het tegen een 5e klasser. Heb iig een geweldige avond gehad en nu is Utrecht de volgende ❤️💛

23 januari 2020 om 22:27

Ja het is heel mooi om erachter te komen dat je team op amateur niveau is

23 januari 2020 om 22:59

Ja en toch al 22 wedstrijden ongeslagen! Niet slecht voor een amateur team. Wie kan dat zeggen

24 januari 2020 om 00:57

Dat andere amateur teampje ergens in het midden van Engeland.

23 januari 2020 om 22:58

Schaam mij nergens voor. Dit is bekervoetbal puur sang. Zitten altijd verassende uitslagen tussen.

23 januari 2020 om 23:57

Bij zulke wedstrijden komen juist de emoties los. Scoor je in de laatste minuut na een spannende pot dan komt er ook meer ontlading dan als je dik zou winnen. Had zelf niet de illusie dat we makkelijk zouden winnen, zeker uit. Beker blijft altijd vaag (zie gvvv - psv, nac-psv en de uitslagen in spanje). Ijsselmeervogels zijn geen koekenbakkers natuurlijk en het gaat om de kwartfinale.

In deze tijd is het toch geen blamage meer als je als jupiler league club verliest uit bij een club uit de tweede divisie?

23 januari 2020 om 21:39

Zeker niet tegen een club met dit tenue 😉. Maar kom op, je traint in de KKD toch zeker twee keer zoveel als in de tweede divisie? Moet je toch kunnen winnen lijkt me

23 januari 2020 om 22:13

Het niveau tweede divisie/keukenkampioen divisie/eredivisie ontloopt zich niet zoveel meer de laatste jaren.

Verhulst, wat een held!

Wat jammer zeg. Leuke pot om te zien. Had wel zin in een stuntje van ijsselmeervogels. Dat ze bij go ahead zo uit hun plaat gingen, dit vond ik toch vrij beschamend.

23 januari 2020 om 21:27

Nou ja, kwartfinale van de beker gehaald he, dat ze daar blij mee zijn is natuurlijk logisch. Dat kunnen een hele boel clubs niet zeggen. Maar vraag inderdaad niet hoe...

23 januari 2020 om 23:01

In Deventer beleven ze voetbal nog met de juiste mindset. Altijd vol passie voor hun club ongeacht de tegenstander.

Word dus een avondje Deventer zal een leuke wedstrijd met veel sfeer worden. Jammer voor Ijsselmeervogels had bij deze wedstrijd niet echt een voorkeur had het Gert Kruys ook wel gegund tegen Utrecht te spelen. Hopen dat wij ons plicht gewoon gaan doen en dan de halve finale thuis tegen Ajax of Vitesse.

23 januari 2020 om 21:23

Prachtig hoe Kruys aan het coachen was langs de lijn, vol passie en vuur..

Wat een blamage zeg! En dan nog uitgebreid vieren ook. Snap de oplichting maar dikke duim voor de Vogels. Goed gespeeld en hadden vlak voor einde reguliere speeltijd natuurlijk een pingel moeten krijgen. Maar goed, niet gegeven dus nu Utrecht thuis..

23 januari 2020 om 21:22

#opluchting

23 januari 2020 om 23:03

Dus een supporter en team mogen niet oprecht blij zijn?

24 januari 2020 om 08:03

Natuurlijk wel, maar ik zou mij er niet prettig bij voelen om me zo te laten gaan nadat je na pingels van een amateur team hebt gewonnen. Ik sta ook al meer dan 10 jaar bij de Eagles op de tribune en ben blij dat ze door gaan, maar de manier waarop ben ik minder te spreken over, niets ten nadele van Ijsselmeervogels want die hebben het super gedaan..hopelijk heeft deze slijtageslag niet teveel invloed op a.s. zondag tegen Nac. Veldmate moest er geblesseerd af en zo'n verlenging gaat je niet in de koude kleren zitten voor de rest van het team..

Ik snap dat je blij bent dat je door bent, maar man, man. Dit is toch niet iets om voor uit je dak te gaan als speler van GAE zijnde? De kwartfinale is mooi, maar hier kruip je als BVO gewoon door het oog van de naald. Wat zeg ik? Je hebt gewoon geluk dat Bax er slecht voor stond bij die 100% penalty situatie. De volgende ronde moet echt uit een ander vaatje worden getapt willen ze een kans maken.

23 januari 2020 om 21:28

In het ameteur voetbal gaat veel meer (zwart) geld om als je denkt waardoor het niveau verschil echt niet zo groot is als je zal denken. Sommige ameteur teams hebben nog meer uit te geven dan een BVO die onderaan in de JL meedoet.

23 januari 2020 om 21:46

Ik ben geen vreemde in het amateurvoetbal en weet dat deze jongens prima verdienen, maar dan blijft het feit nog steeds dat ze bij een BVO twee maal per dag trainen i.p.v. drie keer per week en daardoor dus conditioneel, technisch en tactisch een voorsprong zouden moeten hebben. De kwaliteiten van beide selecties kan ik lastig vergelijken, omdat ik beide teams niet goed genoeg ken.

23 januari 2020 om 22:39

Traint ijsselmeervogels maar 3x per week??

Het blijft de charme van het bekervoetbal.

Jeffrey buitenhuis zou niet verkeerd staan bij een eerste divisionist vond hem echt sterk spelen..

Sorry maar iedereen die reageerd van hoe kun je hierom juichen... Als je na zo'n thriller van een penaltyserie wint (nadat Pouwels m al op z'n schoen had en m richting de blauwe buren schiet) is de ontlading gewoon terecht. Hoe slecht t voetbal ook was, want dramatisch was het. Het gemis van vd Venne en lieftink is blijkbaar bijna niet op te vallen, plus je mist duidelijk een spits. Maar nu lekker een paar pils in de auto terug met de auto, de groeten allen en bij Utrecht thuis mogen jullie weer lekker inschakelen op Fox sports.

23 januari 2020 om 21:49

Mijn reactie komt inderdaad een beetje zuur en misschien te realistisch over, maar de ontlading is inderdaad volledig te begrijpen. Wat je ook aangeeft mag je 100% trots zijn op wat er behaald is: de kwartfinale en zoals je zelf al zegt de manier waarop moet gewoon beter. In de kwartfinale zijn de rollen omgedraaid en heeft GAE alles te winnen. Succes!

23 januari 2020 om 22:13

Het is echt het gemis van je 2 middenvelders en het ontbreken van een klassieke nummer 9 die je nekt. De buitenspelers (vooral edqvist en Berden, navratil vond ik tegenvallen) zorgen echt wel voor creativiteit. Je mist gewoon iemand die de bal tegen de touwen schiet.

24 januari 2020 om 08:05

Edqvist mag van mij sowieso veel meer speeltijd krijgen. Steeds als hij erin komt kantelt de wedstrijd de laatste tijd..

Komisch dat iedereen zegt dat de ontlading niet zo groot hoort te zijn en Go Ahead zich zou moeten schamen. Maar Go Ahead is ook maar gewoon een subtopper uit de KKD met een elftal zonder creativiteit. Geen goede spits. Slechts een degelijk middenveld en een degelijke verdediging. Geen bijzonder team maakt weinig goals. Dit zijn dan allemaal mensen die verder dus nooit een paar wedstrijden van de Eagles hebben gezien. Nog los van dat: De afgelopen jaren zijn er veel betere clubs vaak gesneuveld tegen laag geklasseerde teams. Het is gewoon wat hoort bij de beker. De 1 moet de ander mag. En volgens mij mag je altijd euforisch zijn na een overwinning. De kwartfinale is voor zo'n kleine club gewoon knap. Laten we niet vergeten dat er hoger geklasseerde clubs (Sparta, PEC en PSV) gewoon al gestrand zijn.

23 januari 2020 om 23:13

Ik ben zelf geen supporter van Go Ahead en ik bekijk lang niet iedere wedstrijd, dus ik ga er vanuit dat jij praat vanuit je ervaring. Maar als ik de selectie zo zie en met de komst van Ahannach mag je als supporter van Go Ahead op z'n minst wel eisen dat je meedoet om promotie. Ik schat Go Ahead puur kwalitatief gezien hoger in dan Volendam en Cambuur waar ze onder staan.

23 januari 2020 om 23:45

Dat valt dus wel mee. Opzich is het een prima selectie tot aan de aanval. Solide verdediging, sterk middenveld maar het belang van een spits is echt groot en die hebben ze niet en komt er niet. Rabillard is te klein voor de voorzetten en Ngombo heeft al helemaal geen rendement. Pauwels komt uit de 4e klasse amateurs daar kan je niks van verwachten. Ik spreek dus inderdaad uit ervaring. De meeste mensen gaan er vanuit bij het zien van bepaalde namen dat het meteen een goed team is, maar sterke namen betekent echt niet meteen dat het een goed team is. In dit geval omdat er niemand is die ze erin schiet. Een lieftink of Vd Venne deden dat nog wel eens maar de 1 heeft een blessure en de ander is verkocht. Dan mis je echt behoorlijk wat hoor als Go Ahead zijnde. De 2e garnituur is meteen echt een stuk minder, jeugd eigenlijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ijsselmeervogels

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
P. van ArnhemMiddenvelder50
G. VlakMiddenvelder50
A. El AzzoutiAanvaller56
J. SchaapKeeper50
M. van de LaarMiddenvelder40
J. Buitenhuis Verdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina Ijsselmeervogels.

In de wandelgangen

Vrijdag 26 februari
Roman Abramovich heeft Chelsea-manager Thomas Tuchel groen licht gegeven om Borussia Dortmund-spits Erling Haaland komende zomer te verleiden tot een overstap. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren