‘Huurdeal tussen Real Madrid en Arsenal komt al na halfjaar ten einde’

Donderdag, 23 januari 2020 om 13:58Rian Rosendaal • Laatste update: 14:10

De verhuurperiode van Dani Ceballos bij Arsenal is nog geen doorslaand succes. Volgens onder meer AS en Marca wil de aanvallende middenvelder derhalve per direct vertrekken bij the Gunners, daar Ceballos naar verluidt vreest voor zijn plaats in de EK-selectie van Spanje. De 23-jarige Spanjaard is eigendom van Real Madrid, dat hem afgelopen zomer op uitleenbasis naar Engeland stuurde.

Ceballos kende een redelijk goede start bij Arsenal, maar al snel begon de huurling steeds minder goed te presteren. Tot overmaat van ramp raakte de jonge middenvelder begin november geblesseerd in de Europa League-wedstrijd van Arsenal tegen Vitória SC (1-1). De spierblessure hield Ceballos bijna twee maanden aan de kant. Unai Emery werd in de tussentijd ontslagen en diens opvolger Mikel Arteta kiest voorlopig voor andere alternatieven op het middenveld.

Mikel Arteta: 'Zou perfect zijn als Gabriel Martinelli international van Italië wordt'

Arsenal heeft volgens Marca geen problemen met een tussentijdse beëindiging van de huurdeal met Real, dat Ceballos nog tot medio 2023 onder contract heeft staan. Valencia zou willen toeslaan bij een eventuele terugkeer van de middenvelder in Spanje. Trainer Albert Celades kent Ceballos nog van zijn tijd als bondscoach van Spanje Onder-21. AC Milan wordt ook naar voren gebracht als mogelijke nieuwe club, maar Valencia lijkt duidelijk een streepje voor te hebben.

Ceballos leek eerst niet te mogen vertrekken bij Real na de zware knieblessure van Marco Asensio. Uiteindelijk slaagde Arsenal er toch in om de negenvoudig international van Spanje naar Noord-Londen te halen. Ceballos kwam in de afgelopen maanden op Engelse bodem tot een doelpunt en twee assists in zeventien wedstrijden. Real zag met Andriy Lunin eerder deze maand al een speler vervroegd terugkeren van een verhuurperiode. De doelman vertrok vanwege gebrek aan speeltijd bij Real Valladolid, om vervolgens verhuurd te worden aan Real Oviedo.


Poll

Arsenal moet Dani Ceballos tot het einde van het seizoen behouden


Gerelateerd

Meer sportnieuws

54 reacties (laatste reactie door samcro)

Volgens mij redeneert Arteta in zijn geval heel simpel. Heeft aangegeven volgend jaar te willen gaan voor zijn kans bij Real, dus heeft hij niks aan hem. Volledig terecht. Voor op de bank zou ik hem er desalniettemin wel bijhouden, Mikel kan nu eigenlijk geen wissels doen waar het team sterker of beter van wordt, met Ceballos is dat in ieder geval nog een beetje aan de orde

23 januari 2020 om 14:41

Arse/ dat is het goed recht van Arteta, ik denk dat hij Ceballos zeker wel had kunnen gebruiken nog maar dat men eerlijk naar elkaar toe is geweest. Ceb moet nu spelen, anders gaat hij misschien niet naar het EK en Arteta gaat hem niet wekelijks een basisplek geven. Tijd om verder te gaan voor allebei

23 januari 2020 om 15:05

Dat kon je ook op voorhand weten. Denk niet dat Ceballos onderdoet voor de spelers die er nu instaan.

23 januari 2020 om 15:12

rmadrid4ever/ Uitgaande van een Torreira, Xhaka en Ozil op het middenveld, wie moet hij dan vervangen volgens jou?

23 januari 2020 om 15:12

Idd rmad/ hij doet zeker niet onder maar ik begrijp dat arsenal niet gaat bouwen op iemand die over een halfjaar weggaat

23 januari 2020 om 16:44

Ceballos heeft een veel te lage handelingsnelheid.

23 januari 2020 om 16:52

Als "8" ipv Xhaka? Denk als Arsenal er tevreden over was en Ceballos wou blijven een definitieve overname er zeker in zat. Zeker in de veronderstelling dat Zidane blijft, heeft Ceballos geen belang om terug te keren.

23 januari 2020 om 20:17

Tja, ik weet het niet rmadrid4ever. Xhaka is ook niet je van het, maar Ceballos heeft geen discipline.. Op dit moment wint Arsenal alleen wedstrijden als iedereen volle bak het plan van Arteta volgt en alles geeft. En om heel eerlijk te zijn, zelfs Ozil werkt de afgelopen wedstrijden onder Arteta harder dan dat Ceballos deed onder Emery. Dus als hij al minder werkt dan Ozil, die daar altijd om wordt afgemaakt door alles en iedereen, dan heeft Ceballos helaas ook geen recht op speelminuten.

Ik hoop dat Milan toe kan slaan! Huren voor 1.5 seizoen en met een beetje geluk nog een koopoptie bedingen van een miljoen of 40. Blijft toch wel een heerlijke speler als hij goed wordt gebruikt en er zin in heeft.

Zidane kreeg steeds de schuld dat hij Ceballos zo weinig liet spelen maar bij Arsenal heeft hij ook niet echt kunnen overtuigen dus laat staan bij Real

23 januari 2020 om 14:18

Speelde best vaak onder Emery maar Arsenal was bar slecht dus ik kan dat niet op Ceballos schuiven. Is nu wel al een paar weken fit maar Arteta heeft hem nog geen minuut gegeven dus dat is wel opmerkelijk.

23 januari 2020 om 14:30

Bij Arsenal speelt hij niet omdat hij nog maar een paar maanden aanwezig is en dan weer vertrekt. Zou jij hem dan in gaan passen als nieuwe trainer? Kom op Japie, ik weet dat je fan bent van Zidane maar je hoeft niet alles van hem af te leiden.

23 januari 2020 om 14:40

Sam/ Het is niet geworden wat men er van verwacht had, ik denk dat Krekel dat vooral bedoelt. En Zidane kreeg echt veel kritiek dat hij deze jongen wegstuurde, maar ik vond de visie niet niet slecht van Ziz. Eigenlijk wilde Florentino deze Ceballos alleen halen om hem uit de handen van barcelona te houden, want Zidane had niet om hem gevraagd, desondanks nam hij hem toch aan in de selectie. Real Madrid heeft te veel goede middenvelders, en bij ons zou Ceballos niet spelen. Hij moet nu naar een club waar hij veel aan spelen toe kan komen. Ik vind Milan, Eintracht of Getafe wel iets voor hem. Hij wil graag naar het EK en moet dus gaan spelen de komende maanden

23 januari 2020 om 14:47

@samcro ik vind de middenvelders die nu worden opgesteld bij Real nog steeds betere voetballers. wie weet dat Ceballos nog uitgroeit tot een topper maar hij heeft nog niet het ongelijk van Real om hem te verhuren aangetoond imo

23 januari 2020 om 14:53

Insider/ Ik ben ook niet tegen zijn vertrek deze winter, maar de reden dat hij weinig speelt heeft imo meer te maken met het feit dat hij een passant is dan met zijn kwaliteiten.

23 januari 2020 om 17:35

Ja dus je wilt Ceballos laten gaan omdat hij een passant is, maar je vindt hem wel beter dan wat er nu rondloopt....
Het gaat niet op bij mij. Waarom zou je als coach zijnde hem weg doen als je weet dat je met hem meer punten zal binnen halen dan zonder hem? Uiteindelijk gaat het om dit seizoen. Volgend seizoen is een probleem voor later.

23 januari 2020 om 20:22

En hoe weet jij dat blink182? Want Ceballos heeft voor zijn blessure ook geen onuitwisbare indruk achter gelaten. En daarin was hij zelf ook schuldig, niet alleen de slechte vorm van het team. Ceballos vertraagde het spel, speelde zonder discipline en handelde continu te traag. Dat betekent dus dat hij niet beter is dan Xhaka. En de reden dat Xhaka dan speelt in plaats van Ceballos, is omdat Ceballos dus niet de discipline heeft om in zijn positie te blijven. Daardoor komt Torreira alleen te staan, waardoor Arsenal makkelijker overlopen wordt. Xhaka heeft die discipline meer en werkt beter samen met Torreira, wat beter is voor het spel van Arsenal. Jammer dus voor Ceballos, maar het is terecht dat hij die minuten niet krijgt op dit moment.

24 januari 2020 om 09:48

blink182/ Je vult zelf zaken in... Ik zeg helemaal niet dat ik hem beter vind dan wat er rond loopt.

23 januari 2020 om 15:06

Zidane kreeg veel kritiek over zich voor Ceballos, Kepa, ... Zeker nadat die in het begin goed speelden. Een jaar later blijken ze toch maar zo-zo te zijn en had Zidane het dan toch misschien goed gezien? Ceballos was vooral teleurstellend toen hij meteen natrapte toen Zidane weg was, en nu zelf niet bij een van de zwakste Arsenals in de basis kan geraken.

23 januari 2020 om 18:56

Zidane heeft zeker op deze site haast alleen maar kritiek gekregen dat het een matige coach is. (Dit na 3 cl en een titel) Nu hij matig begon in zijn tweede periode kwamen ze weer tevoorschijn om gelijk te halen maar hij lijkt een team dat vorig jaar nergens was toch aardig op de rails te krijgen

23 januari 2020 om 19:04

Ik was ook erg benieuwd wat Zidane van deze groep kon maken. Moet wel zeggen dat de explosie van Valverde en de balans die hij meebrengt een enorme switch heeft gemaakt. Toen het klassieke trio Modric, Kroos en Case er stond had je echt wel meer dat gevoel van vorig jaar en had ik ook wel de vrees dat we een remake van vorig jaar gingen zien. Mede door Valverde, en uiteraard ook Zidane is de dynamiek nu gewijzigd en zie je toch weer meer die wil en grinta. En dat was toch het voornaamste probleem.

Momenteel is een middenveld van Xhaka, Torreira en Ozil het beste wat we hebben dus hij blijft denk ik wel op de bank zitten. Zijn plek bij Spanje staat zeker ter discussie als hij bij Arsenal blijft. Daarvoor zou ik trouwens Laca op de bank zetten voor Auba als hij terug is en dan Pepe en Martinelli op de flanken.

23 januari 2020 om 20:25

Absoluut. Laca verdient geen basisplaats. Werkt hard en geeft alles, maar zijn doelpunten droogte is echt Giroud achtig triest. En qua mee voetballen is hij ook niet beter dan Giroud. Torreira, Xhaka, Martinelli, Auba en Pepe is het sterkst nu. Daarachter heb je wel een probleem nu, met de rode kaart voor Luiz, blessure van Chambers, niet fitheid van Holding en Sokratis. Mustafi speelt dus weer..

Op zich geen probleem mee, al helemaal aangezien ik Ceballos en Guendouzi eigenlijk vergelijkbare voetballer vind, heb je daarnaast ook nog Willock op de bank dus dat is prima. Misschien een iets meer verdedigende middenvelder erbij zou wel leuk zijn.

Ik mis bij hem volwassenheid. Als hij op het veld staat is hij vooral met zichzelf en zijn eigen show bezig. Veel te veel dribbelen en draaien zonder echt een goed idee, tot hij vastloopt om vervolgens alle zeilen bij te moeten zetten. Hij werkt hard, maar het is in de basis net een jeugdspeler.talent heeft hij zeker, maar hij is niet klaar om in de basis te staan bij een topclub.

23 januari 2020 om 14:28

Als ik dit lees denk ik dat je het over Lingard hebt.

23 januari 2020 om 15:13

Dan heb je vast het stukje: ''talent heeft hij zeker'' gemist.

23 januari 2020 om 15:15

Nee juist niet, Lingard is een zeer talentvolle jonge speler die ver kan gaan komen, let maar op!

23 januari 2020 om 15:19

Wellicht is een dansschool dan een betere optie van hem om dat talent te gaan etaleren. Op het veld van het Emirates komt hij daar namelijk bijzonder weinig aan toe tegenwoordig.

23 januari 2020 om 14:34

Ja, ik vind hem wel iets hebben maar hij haalt ontzettend vaak de snelheid uit het spel.

23 januari 2020 om 15:20

Ja echt een jeugdspeler, lijkt echt de basis te missen.

23 januari 2020 om 15:08

Ik snap je punt maar hij was zo goed bij Jong Spanje. Hopelijk kan hij die volgende stap nog zetten.

Stel je voor dat je een 20 jarige fransman, een verdedigende middenvelder die de helft van het seizoen op 10 heeft gespeeld, een speler die z’n eigen fans uit heeft gescholden en Joe willock niet uit de basis kon spelen bij Arsenal en vervolgens dan terug wil komen bij Real Madrid...

23 januari 2020 om 14:40

hmm hij wilt weg bij Arsenal niet persé terug naar Real. Deze man wilt gewoon weg om ergens anders te spelen zodat hij een betere kans heeft om mee te gaan met La furia roja. Lo Che zal verder met Dani in zee gaan (huur) dankzij Celades.

23 januari 2020 om 16:07

Je weet dat Ceballos geblesseerd was voor een lange tijd he, daarnaast traint hij nu voor anderhalve week mee en vind Arteta hem misschien nog niet goed of fit genoeg om te spelen. Dit weekend spelen we in de FA cup tegen Bournemouth en als hij dan niet speelt kan je er van uit gaan dat hij niet voorkomt in de plannen van Arteta.

Hij begon heel goed, maar ik was eigenlijk al weer vergeten dat hij bij ons speelde. Ik denk dat het voor hem beter is om terug te gaan naar Real, en dan aan een andere club verhuurd worden. Of hij toekomst heeft bij Real betwijfel ik, zeker nu Valverde en Odegaard het enorm goed doen.

Ceballos staat weer met beide benen op de grond. Heeft veel met Zidane in de klinch gelegen omdat hij een basisplaats wou. Valencia lijkt me een goede optie. Verhuren tot de zomer en daarna proberen te verkopen voor 40/45

Vraagje aan de arsenal supporters, waarom is het niks geworden tussen ceballos en Arsenal? Ik vernam in het begin van het seizoen dat hij het goed deed bij jullie.

23 januari 2020 om 15:00

Is een tijd geblesseerd geweest en past niet echt op ons middenveld. Daarnaast is hij over een paar maanden weg en ik denk dat Arteta daarom ook denkt: waarom zou ik hem opstellen? Het is maar een passant namelijk.. daarnaast heeft hij ook niet echt kunnen overtuigen. Veel draaien en veel balverlies..

23 januari 2020 om 15:14

Zeer jammer. Had verwacht dat hij met zijn spel en potentie heel belangrijk kon worden voor jullie. Jammer dat Arteta hem, met het oog op de toekomst, niet wil gebruiken want onder een wat meer aanvallende coach komen zijn kwaliteiten nog beter naar voren.

23 januari 2020 om 15:11

Heeft eigenlijk maar 1 goede wedstrijd gespeeld, dat was tegen Burnley in het begin van het seizoen. In alle andere wedstrijden was hij vooral bezig met zichzelf vast te lopen op het middenveld door continu rondjes te draaien. Hij was gehaald om het spel naar voren te bewegen en vanuit een diepere rol het spel te maken, echter vertraagde hij het spel alleen maar. Moet er wel bij zeggen dat alle spelers onder Emery ondermaats presteerde, en hij niet onder Freddie en Arteta heeft kunnen spelen vanwege een blessure.

Bij het project van Arteta horen alleen spelers die echt voor de club willen spelen. Een vent die al na 1 seizoen vertrekt is het niet meer waard om in te passen.

23 januari 2020 om 14:53

En omdat Ceballos dus gehuurd is, wil hij niet echt voor de club spelen? Nou, dat is wel een hele vreemde manier van conclusies trekken. Volgens mij wilde die jongen juist daar weer gaan lekker voetballen en voelde hij zich vanaf het begin thuis bij Arsenal.

Ik vind sommige reacties van Arsenal fans hier wel een beetje opmerkelijk. Aan het begin van het seizoen liep men weg met Ceballos, nu is hij een tijdje geblesseerd geweest, Arteta is gekomen en nu mag Ceballos ineens weg omdat hij geen long-term deal heeft? Dat wist je toch vooraf ook al. Dan moet je daar als club gewoon niet aan beginnen. Kwalitatief denk ik dat hij altijd nog éã©n van de betere middenvelders is bij Arsenal en helemaal onder Arteta zie ik hem wel redeneren. Alleen moet hij dan ook wel een kans krijgen natuurlijk. Mocht er nu kwaliteit zat zijn, had ik het nog kunnen begrijpen, maar dit is momenteel totaal niet het geval bij Arsenal. Als Ceballos dan binnen die zes maanden echt zijn steentje kan bijdragen, zou ik daar als fan gewoon blij mee zijn.

23 januari 2020 om 15:02

En waar zou hij moeten spelen volgens jou dan? Hij is geen echte nummer 10. Ozil zie ik het liefst zo snel mogelijk vertrekken maarja.. in een 4-3-3 zou hij prima kunnen renderen maar zo spelen we niet. Torreira is de cvm en Xhaka doet het de laatste tijd uitstekend op cm. Dan wordt het dus een lastig verhaal.

23 januari 2020 om 15:10

Na 2 wedstrijden moesten ze hem onmiddelijk definitef overnemen en was iedereen de polonaise aan het dansen

23 januari 2020 om 15:10

Mag je opmerkelijk vinden. Ik werd vooral enthousiast van de commentaren van de Real fans toen hij naar ons kwam, maar die bleken ook redelijk overdreven gezien zijn prestaties bij ons. edit Dejan, heb jij verwijderingsrechten hier? Want het lijkt er verdacht veel op dat jij mijn antwoord op maurootje hieronder meteen verwijderd hebt nadat je het zag.......

23 januari 2020 om 15:13

Er waren aan het begin van het seizoen ook genoeg Arsenal fans bijzonder kritisch over het presteren van Ceballos. Hij liep zichzelf continu vast en had 0 rendement. Het feit dat hij niet voor de lange termijn vastligt heeft daar weinig invloed op. Persoonlijk zou ik hem als Arsenal zijnde wel bij de selectie willen houden voor de breedte, echter is dat voor zowel Ceballos als Real Madrid uiteraard niet de beste optie.

23 januari 2020 om 16:11

Zeker, en daarnaast, we weten niet wat Arteta met hem wilt. Het is niet dat hij al 4 weken terug is van zijn blessure, hij traint pas anderhalve week mee met de team. Daarnaast hebben we de laatste 2 weken geen eens een volle programma waardoor we niet hoeven te rouleren en daarom spelen we gewoon met Xhaka en Torreira. Als Ceballos ook geen rol gaat spelen in de FA cup weten we dat Arteta hem niet wilt.

Begon zo goed in zijn eerste 4/5 wedstrijden, maar net zoals veel spelers bij Arsenal laatste jaren, wordt/werd het geen succes. of het aan hem ligt,aan Arsenal of speelstijl Bpl, de waarheid ligt waarschijnlijk in het midden. tis wel een lekker spelertje maar geen speler die constant een dikke 7 haalt, iets wat toch moet als je in de top wilt komen met Arsenal en als speler in de Bpl, maar aan de andere kant, is dat niet wat wordt verwacht van dit Arsenal... en waar Arsenal nu behoefte aan het is consistentie, wat natuurlijk moeilijk is in een wisselvallig ploeg als The Gunners

Deze jongen begon erg goed(meteen 2 assists tegen Burnley) maar het werd minder, wat logisch is. Heel Arsenal presteert ondermaats, dan kan je niet van zo een jongen verwachten dat hij meteen het kar gaat trekken in zijn eerste half jaar in de EPL. Toch wil ik dat hij tot de zomer blijft, hij heeft bepaalde kwaliteit wat andere middenvelders van Arsenal niet hebben. Gewoon hem op 10 zetten in bepaalde thuiswedstrijden wanneer je weet dat je + 60% balbezit hebt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.Arsenal10-5
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
E. Smith RoweMiddenvelder71
B. SakaAanvaller71
A. LokongaMiddenvelder60
P. AubameyangAanvaller62
A. Maitland-NilesMiddenvelder50
M. ØdegaardMiddenvelder51
N. PépéAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

0 fans
Middenvelder, 25 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 16 oktober
Fiorentina wil in januari een poging wagen om Andrea Belotti in huis te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren