‘Mijn vader en ik lachen Johan Derksen uit, die nemen we niet serieus’

Zaterdag, 25 januari 2020 om

In deze aflevering van 'Kijkje In De Keuken' is presentator Mounir Boualin te gast bij Rai Vloet in het Van Donge & De Roo Stadion van Excelsior Rotterdam. De voormalig middenvelder van PSV vertelt onder meer over zijn vader Wiljan Vloet en de stevige teksten die Johan Derksen over hem had. Verder gaat hij in op het versieren van meisjes en zijn voorkeuren op gebied van mode en muziek.

Bekijk de video hieronder of abonneer en kijk op ons YouTube-kanaal!

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.


Poll

Neem jij de commentaren van Johan Derksen serieus?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door regulator)

Dat gevoel dat je niet helemaal geslaagd bent bij psv hebben wij ook Rai...verder verbaasd het me dat voetballers zo ingewikkeld doen over uitspraken van analisten, neem het ter kennisgeving aan, die er iets mee als het zinnig is en laat lekker gaan als je het er niet mee eens bent,

23 januari 2020 om 14:06

Ben ik niet helemaal mee eens. Er zijn genoeg mensen die aan de lippen van Johan Derksen bijvoorbeeld hangen, ook al komt er onzin uit. Dus er wordt een biased gecreeerd waarbij je in je dagelijkse leven best wel vaak mee geconfronteerd kan worden. Denk bijvoorbeeld dat een Makkelie nu best vaak voor h*mo wordt uitgemaakt, omdat Derksen de hele tijd op TV roept dat hij op mannen valt omdat hij dat weer op "bronnen" baseert, terwijl Makkelie dat ook nooit bekend heeft gemaakt.

23 januari 2020 om 14:12

Dat van makkelie heb ik eerlijk gezegd nooit zo meegekregen, maar wellicht ook omdat ik het voor de uitoefening van zijn vak ook totaal irrelevant vind. Denk je dat als Rai Vloet zich druk maakt om deze uitspraken dat het dan minder wordt? Sta gewoon boven die uitspraken, laat lekker gaan. Als ik me de hele dag bezig moet houden met wat iedereen over me zegt en van me vindt, wat een gedoe.

23 januari 2020 om 14:35

Ja maar je moet het wel nuanceren. Ik bedoel zo'n Wiljan Vloet wordt regelmatig uitgemaakt door Derksen voor dorpsidioot zonder enig geldige argument. Niet hele toffe uitspraken, toch? Heeft niet eens te maken over iemands functioneren en niet over iemands uiterlijk, nationaliteit, gedrag, etc. Ik vind Makkelie ook geen enorm goeie scheidsrechter, fluit echt goed als hij zijn dag heeft, maar zal never nooit opmerkingen achterlaten over zijn priveleven als politieagent, of over zijn geaardheid, wat hij post op social media, etc. Interesseert me werkelijk waar geen fluit. En sommige analisten, die best een groot bereik hebben, doen dat wel, dus dat "lekker gaan als je het er niet mee eens bent" vind ik best wel makkelijk gezegd als je bijna elke dag ermee geconfronteerd word.

23 januari 2020 om 17:07

Ik snap wel wat je bedoelt, en ik zeg ook niet dat het goed is wat er geroepen wordt, maar ik geef aan dat het me verbaasd dat voetballers er zo op reageren want dat levert je namelijk helemaal niets op. Het enige dat je kan bereiken is dat er over je reactie weer een opmerking komt. Ze hoeven echt niet alles goed te vinden wat er over privéleven wordt gezegd, maar het lichtgeraakte dat veel voetballers hebben als er wat kritiek of satire komt over hen vind ik ook overdreven

24 januari 2020 om 22:31

Bias? Dat creeer je door bewust informatie achter te houden, zoals jij hier doet! Makkelie pakt poen met fluiten in een land waar homoseksualiteit met de dood wordt bestraft. Dat maakt het uiterst merkwaardig als je bedenkt dat Makkelie zelf homoseksueel is en daarom is het relevant. Dus jouw mening over Derksen is biased en in mijn ogen niets waard. Die haakjes om het woord bronnen zijn ook hilarisch als je bedenkt dat Derksen zijn hele volwassen leven in de voetbalwereld werkt en daarom een enorm netwerk in die wereld heeft. Ik kan me niet herinneren dat hij ooit voor smaad is aangeklaagd. Persoonlijk kan ik altijd erg lachen om Derksen en ik neem zijn voetbalinhoudelijke zaken met een korreltje zout. Je kan zijn toontje of de vorm waarin hij iets brengt niet prettig vinden, maar zijn informatie is niets op aan te merken. Wat heel hilarisch is, is dat niemand in de voetbalwereld kijkt en dat men zegt hem niet serieus te nemen, maar er wel over jengelt in de pers.

25 januari 2020 om 12:07

Idd erg makkelijk, als zijn mening honderdenduizenden mensen bereikt.. dan heeft zo n lul als Derksen invloed.. of zichzelf nu kroeg praat vinden of niet.. als volwassene man aan die tafel heb je echt wel hoor dat je een verantwoordelijkheid hebt met zo veel kijkers. Lekker laten gaan is zeker niet de oplossing.. je moet je juist laten horen..anders wordt t in rap tempo erger

25 januari 2020 om 13:04

@DonCoxxx - Hij is toch bias over Makkelie of niet dan? Elke Nederlandse scheidsrechter vind hij niks, op Nijhuis en soms Higler na, maar als het over Makkelie gaat, dan gaat hij helemaal over de rooie. Sinds wanneer is Makkelie homoseksueel? Heeft hij dat zelf bekendgemaakt, heb je bronnen? Ben wel benieuwd naar jouw journalistieke kunsten. Daarnaast vind ik Derksen enorm hypocriet, over alle landen heeft hij een mening, behalve over Amerika, terwijl daar bijna elke dag iemand wordt neergeschoten en de kloof tussen armen en rijken ook enorm is. Ik vind Derksen ook leuk als het tot grappen aankomt, want hij komt scherp uit de hoek. Maar mensen beledigen op basis van informatie die er totaal niet toedoet op zijn functioneren, is gewoon not done. Wat maakt het nou weer uit om dat continu als gespreksonderwerp naar boven te brengen?

25 januari 2020 om 17:04

@fcgrun050 Je vergelijking gaat mank. In de VS wordt niet van overheidswege bijna iedere dag iemand doodgeschoten terwijl de straffen tegen homo's in SA dat wel zijn.

25 januari 2020 om 17:42

@nico50 Ja en in Guantanamo werden alle Nationale en Internationale rechten van de gevangenen geeerbiedigd, vooral die van het verbod op foltering en due process. Kom op zeg, fcgrun050 heeft helemaal gelijk.

25 januari 2020 om 17:50

@regulator Ik zeg toch niet dat in de VS alles prima geregeld is qua mensenrechten? Ik zeg alleen dat zijn vergelijking mank gaat. Dus jouw reactie snijdt geen hout.

25 januari 2020 om 18:25

@nico Zijn vergelijking is helemaal niet mank. Hij geeft wellicht voorbeelden die niet sterk te onderbouwen zijn (daarom geef ik er 1 die dat wel is), maar dat maakt zijn vergelijking en hetgeen wat hij er mee impliceert niet opeens minder waar.

25 januari 2020 om 18:42

@regulator Als je niet begrijpt dat een vergelijking van hetgeen burgers elkaar onderling aandoen en hetgeen van overheidswege wordt opgelegd appels met peren vergelijken is dan geef ik het op. Ik praat niet goed wat er in de VS gebeurt, de doodstraf zou ook nog een goed voorbeeld zijn geweest, maar ik stelde alleen vast dat de vergelijking mank gaat. Kennelijk wil je ondanks dat je mijn reactie verkeerd interpreteerde toch je gelijk halen. Prima. Prettige avond verder.

25 januari 2020 om 09:29

Is ook wel erg makkelijk om te roepen dat voetballers zich niet druk moeten maken om analisten. Als iemand op nationale tv iets (onaardigs) over je zegt, geloof ik best wel dat dat iets met je doet. Kunnen wij niet echt over oordelen dus. Ik kom immers nooit ter sprake in voetbalpraatprogramma's en jij ook niet, gok ik.

25 januari 2020 om 16:14

Ik kijk graag naar veronica inside maar vind die Johan Derksen wel steeds vervelender worden, iedereen mag ze mening geven van Derksen zolang iedereen maar wel onthoud dan Johan Derksen zijn mening altijd de juiste is. Lult ook veel meer over randzaken dan inhoudelijk over voetbal en die Genee lokt het al te graag uit. Een goed voorbeeld hiervan is die vervelende Nijhuis die wekelijks een showtje mag geven bij Veronica Inside, iedere scheidsrechter in Nederland kan er niks van maar Bas Nijhuis is de allerbeste scheidsrechter ooit op de Nederlandse velden omdat Johan Derksen dit vind.. beetje eenzijdig word het allemaal en veel te veel gelul over dingen die niks met voetbal te maken hebben. En zoals hier boven met vloet ook constant zwakkere eruit pakken en die dan wekelijks belachelijk blijven maken dat vind ik ook een beetje triest.

Als je nooit een basisplaats hebt gehad en onzichtbaar vertrekt, kun je best stellen dat je helemaal niet geslaagd bent bij Psv, al is het natuurlijk wel relatief aangezien iedereen iets anders verstaat onder "geslaagd zijn". Verder is Rai Vloet een aardige speler voor de Keuken Kampioen Divisie, maar veel hoger dan een lage middenmoter in de Eredivisie zie ik hem eerlijk gezegd niet komen. Verder is de kritiek van analisten ook zo selectief en opportunistisch als maar kan zijn. De ene week heb je potentie en ben je een ruwe diamant, de andere week kun je er niets van en deug je niet.

Denk je? Niet helemaal? Helemaal niet zul je bedoelen! Bij NAC Breda vond ik hem er niet eens bovenuit stijgen, dus het lijkt me helder waarom hij niet bij PSV aan de bak is geraakt.

23 januari 2020 om 21:37

De schrijver van dit artikel zal die twee woorden vast verdraaid hebben hoop ik? Echt onthutsend hoe sommigen een gebrek aan zelfreflectie hebben.

Dan is dat weer in evenwicht want ik heb het gevoel dat dhr Derksen jullie ook niet serieus neemt.

Als jullie Derksen niet serieus genomen hadden hadden jullie niet steeds gereageerd als Derksen wat te melden had over jullie...

24 januari 2020 om 15:32

Precies dit, ze zijn er in ieder geval wel erg vaak mee bezig. Snap dat sowieso niet sta er gewoon boven en reageer niet zo op die uitspraken.

Nou, als je het over een analist gaat hebben dan zit je er niet om te lachen lijkt me. Het moet je dan toch behoorlijk dwarszitten.

nou, Vloet neemt dus blijkbaar Derksen als analist niet serieus en Derksen neemt Vloet als voetballer niet serieus. dat is dan toch helemaal prima verder?

Die jongen zegt dat natuurlijk omdat Derksen nogal eens kritisch is over Wiljan Vloet en hem een dorpsidioot vind. Logisch dat dan Rai Vloet zoiets zegt maar dat betekend wel dat hij het serieus neemt en zich aangevallen voelt. Want anders geef je er gewoon geen aandacht aan. En wanneer dit bij VI ter sprake zou komen dan krijgen de Vloetjes weer een draai om de oren.

Tuurlijk heeft die jongen nog niks gepresteerd en is hij bij psv mislukt. En tuurlijk is zijn vader ook geen topper. Maar beide zijn allebei beter dan wat johan derksen ooit op het veld heeft gepresteerd. Dat was een hele simpele back die totaal niet kon voetballen en alleen maar schopte op alles wat bewoog. Kon er echt helemaal niks van. Categorie Hans Kraaij junior, maar dan slechter. Dus ja snap best dat ze die totaal niet serieus nemen als het over voetbal gaat. Maar qua informatie zal hij wel goed ingevoerd zijn in de journalistiek en krijgt waarschijnlijk nog steeds veel te horen.

25 januari 2020 om 14:21

Inderrdaad. Derksen heeft zijn connecties en werkt al tig jaar in de voetbalwereld. En hij weet het vermakelijk te vertellen. Dat is ook zijn rol. Van het speleltje an sich moet je zijn kennis niet hoger inschatten dan die van de keeper van je eigen team.

25 januari 2020 om 16:08

Ik denk dat Wijan Vloet zeker wel kwaliteiten heeft en veel kennis van zaken maar de kritiek van Derksen was meer hoe Wiljan Vloet zich profileerde en het gedrag en dat de auto"s op een bepaalde manier moesten staan op de parkeerplaats en de grote ogen etc. Maargoed, ik denk zelf dat je van iedere coach wel wat kunt zeggen en dan is het maar net of je in de media zovaak komt en dan krijgt iemand een stempel. En Rai Vloet kan misschien wel een eredivisie speler worden want die is nog jong en kan zich nog verder ontwikkelen. Al moet ik eerlijk zeggen dat ik die jongen niet heel goed ken.

Als mislukt voetballer beginnen over het niet serieus nemen van een analist op tv. How low can you go? Het feit dat hij benoemt dat hij hem niet serieus neemt, geeft juist het tegenovergestelde weer. Anders had hij het niet eens benoemd. Zeer triest..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Excelsior

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
A. DamenKeeper
A. AberkaneVerdediger
S. FischerVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Excelsior.

9 fans
Middenvelder, 25 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Heracles Almelo 0 0
2019/2020 Excelsior 29 14 4 0
2018/2019 Sint-Truiden 2 0 0 0
2018/2019 Frosinone 5 0 0 0
2018/2019 Sint-Truiden 0 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Heracles haalt gewenste defensieve versterking op bij Borussia Dortmund

Heracles Almelo heeft zich maandagmiddag versterkt met Marco Rente. De Twentenaren maken via de officiële kanalen melding van de komst van de 23-jarige centrale verdediger, die overkomt van Borussia Dortmund. Rente...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 6 augustus
Barcelona laat de komst van Lautaro Martínez afhangen van Luis Suárez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren