‘Het halen van de Europa League-finale is een serieus thema in de groep’

Woensdag, 22 januari 2020 om

Ajax schopte het in het seizoen 2016/17 tot de finale van de Europa League en in de afgelopen voetbaljaargang haalden de Amsterdammers zelfs de halve finale van de Champions League. Door de uitschakeling in een groep met verder Chelsea, Valencia en Lille OSC moeten de manschappen van trainer Erik ten Hag het na de winterstop opnieuw in het tweede Europese bekertoernooi laten zien en Noussair Mazraoui heeft hoge verwachtingen van die campagne.

“Eigenlijk kunnen we het gewoon zeggen, we hoeven er niet moeilijk over te doen: we zitten tegen de Europese top aan. Maar kijk je naar de Eredivisie, dat is dan weer geen topcompetitie. Als we het laatste stapje willen zetten, moeten we steeds overwinteren in de Champions League”, vertelt hij in gesprek met Voetbal International.

Babel ziet veranderingen: 'Je ziet dat Ajax groter is geworden'

Doordat het avontuur in het miljardenbal er al op zit voor Ajax, rest nu wederom de Europa League als podium om een prijs te winnen. Het Spaanse Getafe is eind februari de eerste horde op weg naar een eventuele finale in het Poolse Gdansk. “Die finale halen is een serieus thema in de groep”, zegt Mazraoui daarover.

“We willen opnieuw laten zien dat we tot grote dingen in staat zijn. Wat ik van Getafe weet? Nog niet heel veel, ze doen het goed in Spanje, dus is het een lastige tegenstander. Maar dat zijn ze vanaf nu toch allemaal.” Getafe bezet momenteel de vijfde positie in LaLiga en laat zo voorlopig onder meer Real Sociedad, Valencia, Athletic Club en Villarreal onder zich.


Poll

Denk jij dat Ajax de Europa League gaat winnen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door hansje1969)

Mooie ambitie, maar veel hangt af van de fysieke gesteldheid van Ziyech op dit moment in het bijzonder, maar ook de overige bepalende spelers. We missen Blind al en als er nog twee belangrijke jongens ontbreken kan het niveau zomaar flink wegzakken. Laten we daarom eerst van Getafe zien te winnen over twee wedstrijden om weer een beetje die Knock out fase-vibes op te wekken rondom de club. Daarna zien we wel verder. Ik denk dat die instelling ook enorm bijgedragen heeft aan het succes in de Europa League toen en in de Champions League vorig seizoen.

22 januari 2020 om 16:42

Als de EL echt de ambitie is dan zou ik maar snel jongens als Alvares, Schuurs en Dest minuten laten maken ipv Eiting en Ekkelenkamp. Dat zijn de jongens die je straks nodig gaat hebben en dan helpt t wel als ze al wat meters op de teller hebben.

22 januari 2020 om 16:44

Is goed man, zal Ten Hag gelijk opdracht ertoe geven. Beschouw het als geregeld.

22 januari 2020 om 18:37

Vraag gelijk even of hij Veltman uit het centrum verwijdert. Anders is je ambitie om de finale te halen niet erg reëel.veltman maar naar rechtsback. Masraoui bank. Zeg dat ook even.

22 januari 2020 om 18:46

@Hansje, prima, maar wil je dan ook een vervanger van Veltman doorgeven voor in het centrum? Ik moet wel met een duidelijk verhaal aankomen bij Erik.

22 januari 2020 om 18:59

@De Toekomst Per Schuurs en misschien Alvares (maar die hebben we daar nooit gezien)

22 januari 2020 om 19:13

@detoekomst, Als Blind weer fit is kan je gerust met Martinez en Blind spelen in het centrum. Veltman dan laten banken of Rechtsback opstellen als Nous als natte krant blijft spelen.

22 januari 2020 om 20:47

@De Toekomstwe hebben toch 15M uitgegeven voor de vervanger van de ligt? Schuurs was een gokje maar die heeft al aangetoond het niveau niet te hebben.dus lijkt me logisch toch wat je moet doen?laat even weten wat hij er van denkt

22 januari 2020 om 17:20

Natuurlijk bekijk je het van wedstrijd tot wedstrijd, maar het uiteindelijk doel/ambitie is winst Europa League. Niks mis mee om dat uit te spreken, liever dat ze zich daar terughoudend over uitspreken.en Holland8, je noemt 3 verdedigers die er in moeten ipv 2 aanvallende middenvelders? Welke we ook gewoon hard nodig hebben bij nog wat blessures. Valt me nog mee dat vd Beek mag blijven staan.

22 januari 2020 om 17:59

Ik geef ook aan het een mooie ambitie te vinden toch? Wat ik alleen wil zeggen is dat Europees succes van Ajax van veel factoren afhankelijk is. Wij moeten echt top zijn om het zelf af te kunnen dwingen. Als het iets minder gaat, kunnen we ook door iedereen worden uitgeschakeld. Kortom, ambitie is goed, want dan weet je naar welk doel je toewerkt, maar de focus moet wel steeds liggen op de volgende tegenstander.

22 januari 2020 om 19:10

@no.2 Alvares en Dest zie ik niet perse als verdediger. Schuurs zou ik naast Martinez doen. Dest en Alvares kunnen beiden (ook) op 6 en Dest kan ook als 8 spelen. Brengt veel dynamiek op beide posities. Zou naast Gravenberch kunnen spelen. Wat een power duo heb je dan.

Zou wel mooi zijn om de Europa League te winnen. Als je tegen de Europese top aan wil zitten is het winnen van een Europese prijs de eerste stap.

22 januari 2020 om 17:03

Een hoop is ook wel van geluk afhankelijk. Stel je krijgt nu na Getafe meteen Internationale gevolgd door Manchester United in de kwart finale. Sevilla in de halve finale. Je kunt zeker winnen over 2 wedstrijden. Als als je het toernooi wilt winnen moet je van iedereen kunnen winnen. Maar laten we wel wezen, als je 3 grootmachten achter elkaar loot op de weg naar de Finale. Is de kans dat je struikelt een stuk groter dan wanneer je er maar 1 of helemaal geen 1 keer mee te dealen hebt.

Niet meer dan logisch dat het een serieus thema is, maar het spel moet wel weer een niveautje omhoog om dat te kunnen bereiken. Met het niveau zoals het vlak voor de winterstop was en de eerste wedstrijd tegen Sparta zie ik Getafe ons als uitschakelen. Ook de fitheid van onze topspelers zal alles bepalend zijn. Blind verwacht ik tegen die tijd nog niet terug, maar veel zal al afhangen van een al dan niet fitte Ziyech en Neres.

22 januari 2020 om 16:38

Dit dus. Als iedereen fit is en/of Ajax zit in een serieuze flow (vaak wordt een afwezige dan ineens een stuk beter opgevangen) kan het een realistisch doel zijn. Kampen we met teveel blessuregevallen dan wordt het eigenlijk onmogelijk en kan elke ronde, ook deze tegen Getafe, zomaar de laatste zijn. Aan de ene kant hoop ik daarom dat Ajax ergens nog een creatieve nummer 10 kan huren, zoals we met Babel ook een perfecte stand-in voor Promes, Neres en Tadic hebben. Aan de andere kant zou ik het schitterend vinden als er een andere speler opstaat. Gravenberch, Unuvar.. Dat hoort namelijk ook zeker bij Ajax en moeten we niet verwaarlozen.

22 januari 2020 om 17:02

Dan moet je dus een speler hebben die goed genoeg is om wat aan Ajax toe te voegen, maar weer niet goed genoeg om een basisplaats bij zijn huidige club af te dwingen, en dan moet de club in kwestie ook nog bereid zijn om aan een verhuur mee te werken. Ik heb geen idee wie dat zou moeten zijn.

22 januari 2020 om 18:02

Ik ook niet, maar ik ben ook geen Overmars met een wereldwijd netwerk. En nogmaals, het moet ook de charme van Ajax blijven dat we jeugd kansen geven. Ik zou het schitterend vinden als Unuvar basis staat tegen Getafe. Ik bedenk mij trouwens ineens, hoe is het met Labyad? Daar hoor ik niks meer van..

22 januari 2020 om 18:28

Jij ,als Ajaxsupporter, zou toch moeten weten dat Labyad een knieblessure heeft?.... dat weet ik nog wel

22 januari 2020 om 18:48

@Voetvolley, ik weet dat Labyad geblesseerd is ja, maar hoe lang is blijkbaar niet blijven hangen en ook uit jouw reactie kan ik dat niet halen.

22 januari 2020 om 18:52

Labyad zal als ik Ten Hag mag geloven dit seizoen grotendeels aan zich voorbij moeten laten gaan en zich moeten richten op 20-21.

Dicht tegen de Europese top aan? Ik ben wel voor Ajax maar afgelopen jaar was gewoon een heel mooi incident (verwacht ik). Denk dat dit jaar de finale ook te hoog gegrepen is. Sterker nog, tegen Getafe, in deze vorm, en wellicht zonder Ziyech, zal het me niks verbazen als Ajax vroeg gaat stranden deze editie van de EL

22 januari 2020 om 16:42

En de Europa League finale was ook een incident? Twee keer in drie jaar erg goed presteren in Europa... Qua prestaties en basiselftal zijn we nu gewoon Europese subtop, maar het probleem is dat we bij blessures kwaliteit in de breedte tekort komen. Babel is al een mooie toevoeging, maar op het middenveld, in de defensie en in het doel komen we natuurlijk kwaliteit tekort in de breedte.

22 januari 2020 om 16:53

Subtop dat zijn we inderdaad ja! En EL finale was imo ook een incident. 2 keer met de hakken over de sloot naar de volgende ronde (lyon en Schalke uit). Weliswaar afgedwongen door een goed thuiswedstrijd! Maar het blijft lichtelijk mazzel..

22 januari 2020 om 16:58

Tuurlijk, allemaal mazzel en de wens is de vader van de gedachte. Maar ook zonder Ziyech en Blind is Ajax in staat tot grote prestaties.

22 januari 2020 om 17:01

@DeToekomst: Sevilla had destijds de EL een paar keer gewonnen, gaan we die dan ook gelijk bestempelen als de Europese top? Laten we wel wezen: de geboden weerstand in de Eredivisie is van een ander niveau dan in de grotere competities. Ajax kan het zich permitteren om zo nu en dan het gaspedaal minder in te trappen. We zijn zeker geen Topploeg in Europa, maar zoals jezelf al aangeeft, we behoren tot de subtop van Europa. De missie is om daar vast toe te behoren en daarom vind ik dat je elk jaar minimaal de laatste 16 cl of de laatste 8 van de EL moet bereiken. En eens in de 5 jaar uitschieters naar boven toe, maar zeker niet naar beneden toe. Wil je echt meedoen in Europa, dan moet je gewoon jaarlijks de poulefase overleven in de CL. Al vraag ik me af of dat echt realistisch is. Ajax wilt het gat verkleinen, maar ik heb het idee dat het gat alleen maar groter en groter wordt.

22 januari 2020 om 17:05

Haha hoor jezelf eens bazelen... Er zijn haast geen clubs die de voorrondes, groepsfase en knock out rondes allemaal glansrijk doorlopen zonder zwakkere wedstrijden, krappe overwinningen of spannende (uit)duels om een ronde verder te komen. Dat hoort erbij. Je rug rechten na tegenslagen, ervoor strijden, doorzetten. Dat zijn ook kwaliteiten gebleken van Ajax. Op momenten dat het nodig was, vloog men erin en daardoor kwamen wij tot 2x toe zo ver en schakelde we andere clubs uit. Ook dat telt. Wij hebben het nu 2x laten zien en behoren nu tot de subtop tot het tegendeel is bewezen.

22 januari 2020 om 17:06

Ik ga heel ver met je mee, denk echter wel dat de strategie van Ajax op dit moment gericht is op jaarlijks overleven van de poulefase CL en dat is zeker niet onhaalbaar. (halve) finales zullen we niet jaarlijks gaan halen maar dat is niet erg, ik verheug mij nu al op de vele CL avondjes die we in het vooruitzicht hebben!!

22 januari 2020 om 18:35

We moeten het seizoen met als afsluiting de verloren finale in de EL en het vorige seizoen koesteren. Ook het huidige Europese seizoen is wat mij betreft zeer goed te noemen. Ga je er tegen Getafe uit dan verliest het seizoen toch behoorlijk wat glans. Je kan wel roepen dat ik Bazel, maar je zal in de topsport toch echt doelen moeten stellen, of zien we maar wat we moeten doen? En laten we wel wezen, tot het seizoen van de EL-finale, was het Europees gewoon heel matig en Ajax onwaardig wat mij betreft. Dus wil je tot de subtop behoren, dan zal je gewoon jaarlijks in Europa moeten presteren. En natuurlijk kan je een keer een minder seizoen hebben in Europa, maar Ajax moet meer pieken en niet meer door pak en beet Kopenhagen en Rosenborg uitgeschakeld worden.

De uit wedstrijd tegen Chelsea vond ik tot zo verre de beste wedstrijd van Ajax dit seizoen, als zij dat niveau halen op Europa league avonden dan zijn zij wat mij betreft de favoriet. Maar helemaal niets wijst er op dat dat hen gaat lukken!!

Prima als je als groep die ambitie hebt. Echter is het wel slim om dat ook zo naar buiten te brengen?? Wat nou als je er tegen Getafe uitvliegt?? Op grond van deze uitspraak zou je dan moeten concluderen dat Ajax (nog) niet tegen de Europese top leunt. We zullen zien.

22 januari 2020 om 17:02

Vergeet niet dat Ajax tegen Valencia een ongelukkige wedstrijd speelde met veel afwezige en een aantal spelers die tijdens de wedstrijd zeker niet 100% fit waren. Als er gelijk was gespeeld of gewonnen (wat zomaar had gekund) was Ajax nog gewoon volop actief in de CL. Het vertrouwen van de spelers is groot en dat is toch wel een voorwaarde om succesvol te zijn. Finale EL is geen rare ambitie maar.. we zullen zien!

22 januari 2020 om 17:10

Valencia miste de laatste wedstrijd ook 8! Man he

22 januari 2020 om 18:40

Het wordt steeds meer joh 😂 Valencia miste inderdaad ook een paar basisspelers, maar zeker geen 8. Als er zo schromelijk overdreven wordt vind ik het argument toch altijd net wat minder! Edit: Maxi Gomez, Kondogbia, Piccini en Cillessen waren er niet bij van de spelers die regelmatig basis staan (daarvan speelden alleen Gomez en Cilissen in het heenduel in Valencia overigens). Hoe je bij 8 komt is me echt een raadsel.

22 januari 2020 om 18:14

Winst of verlies tegen Getafe veranderd er niets aan dat Ajax tegen de Europese top aan zit. Tegen aan zitten betekend dat je er onder zit, dat noem je de Europese subtop. Precies waar Ajax zit, de nummer 21 van Europa. En het doel van Ajax is om bij de eerste 16 te komen, elke winter overwinteren in de CL.

Wat een grappenmaker zeg! Tuurlijk moet je als ploeg zijnde voor het hoogst haalbare gaan, maar het is dit seizoen toch gewoon aantoonbaar drie slagen minder dan vorig jaar? De echte veegpartijen komen steeds minder vaak voorbij, ze houden zelden de nul en het sprankelt niet als voorheen. Dit geeft wel aan wat voor sleutelrol de Ligt en de Jong in het team hadden. Tevens zijn Tadic en vd Beek minder dominant en het rendement van deze twee is ook een stuk lager dan vorig seizoen. ik zet mijn geld op Inter.

22 januari 2020 om 17:07

Chelsea - Ajax alweer vergeten? Ongelukkig aan het einde maar verder een echte Ajax veegpartij

22 januari 2020 om 17:16

Er is natuurlijk wel het een en ander gewijzigd bij Ajax. Twee basisspelers weg op het middenveld en Donny die nu meer controlerend speelt en Hakim die op 10 staat ipv een vrije rol vanaf rechts. Neres is natuurlijk een tijdje geblesseerd, Promes is een nieuwe speler (die het gelukkig heel goed doet) en de man van vorig jaar (tadic) die nu iets minder in vorm is. Achterin mis je natuurlijk Matthijs, maar Blind moet je ook niet onderschatten. Hoop dat hij snel terugkomt mits zijn gezondheid dat toestaat. Het huidige Ajax is minder constant dan die van vorig jaar. Een aantal nieuwe spelers of positiewisselingen zorgt er ook voor dat bepaalde automatismes verdwijnen. Als ze het op hun heupen krijgen kan er nog steeds mooie dingen gebeuren, denk aan Utrecht thuis of Chelsea uit.

22 januari 2020 om 17:52

Ik ben het geheel met je eens maar juist daarom is het zo onwerkelijk om zulke verwachtingen te hebben.

22 januari 2020 om 18:15

En daarom speelt Ajax dit jaar geen CL meer maar EL. En dan is Ajax een van de hoogst genoteerde ploegen in de EL met haar 21 plaats in de Uefa ranking.

Juist voor dit soort dingen is het belangrijk dat een jongen als Babel gehaald is. Als je dit seizoen wilt mee doen heb je een grote selectie nodig, inclusief de Alvarezjes en Schuursjes. Ik hoop dat Ziyech er niet te lang uit is, hij is onvervangbaar, voor mij de meest belangrijke speler. Blind en Onana zijn daar ook een paar van, ik houd mijn hart vast voor Getafe uit en er zijn natuurlijk genoeg andere top teams in de EL, maar als je echt er bij wilt horen (niet dat de Finale van 2 jaar en vorig jaar niet telleen) moet je van de Getafe's kunnen winnen. Het blijft zuur dat we er niet bij zijn in de CL, waren verreweg het best voetballende team. Er zitten echt grote een goede clubs bij, Benfica, Inter, Man Utd, Salzburg, Leverkussen, Arsenal (zeker verzwakt).

Leuk dat ze de EL serieus gaan nemen maar als Ajax serieus in de CL mee wil gaan doen moeten ze dus nu voor volgend seizoen Er ook voor gaan zorgen dat de bank een serieuze bezetting heeft. Je zag gewoon dit seizoen tot dat een probleem was in de laatste beslissende wedstrijd. Neemt niet weg dat je gewoon de CL uit ligt door grote blunders in de duels tegen Chelsea maar goed dat kan gebeuren (ook al hoort het niet en loop je nu enorme miljoenen mis daardoor). Dus ik ben blij dat ze hun blik vooruit richten en de EL willen winnen. Ik hoop nog wel dat Ajax wat gaat doen op de transfermarkt en dan met name nu een serieuze optie als vervanger van Ziyech halen en ook achterin want ik ben ondertussen wel klaar met Veltman daarmee gaan we echt geen EL winnen, tegen Sparta weer een drama. Dus Overmars moet nog 2 echte versterkingen halen en we kunnen echt in mijn ogen een gooi doen naar de EL.

Gaan ze niet redden ben ik bang. Ze kunnen niet datgene opbrengen wat ze in de Cl deden. Ze zullen nu vaak de favouriet zijn en dat gaat ze opbreken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5346
2.AZ4729
3.Feyenoord4312
4.PSV4224
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller229
L. TraoréAanvaller82
I. El MaachKeeper00
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper210
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

3 fans
Verdediger, 22 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Jong Ajax 1 0 0 0
2019/2020 Ajax 13 0 1 0
2018/2019 Ajax 28 1 2 1
2017/2018 Jong Ajax 22 6 2 0
2017/2018 Ajax 8 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Ten Hag krijgt goed en slecht nieuws uit ziekenboeg voor bezoek aan Getafe

Ajax heeft woensdag het vliegtuig gepakt richting Spanje, waar de Amsterdammers donderdagavond om 18.55 uur aantreden tegen Getafe. Trainer Erik ten Hag kan voor dat duel niet beschikken over Noussair Mazraoui,...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 22 februari
Barcelona hoopt te kunnen profiteren van de Europese uitsluiting van Manchester City. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren