Zaakwaarnemer Chong legt uit: ‘Solskjaer heeft andere opvattingen dan leiding’

Woensdag, 22 januari 2020 om

Tahith Chong mocht in het afgelopen jaar voorzicht aan het grote werk ruiken bij Manchester United en de twintigjarige aanvaller speelde tot nu toe een ruime handvol duels voor de hoofdmacht van the Red Devils. Chong beschikt echter over een aflopend contract in Manchester en de kans lijkt steeds groter te worden dat hij aankomende zomer uit Engeland zal vertrekken.

Internazionale en Juventus azen inmiddels op de komst van het talent. Manchester United zou zijn aflopende contract wel willen verlengen, maar wordt daarbij tegengewerkt door manager Ole Gunnar Solskjaer. De Noor heeft momenteel geen plannen met Chong, zo maakt zaakwaarnemer Erkan Alkan duidelijk in gesprek met Voetbal International.

Solskjaer: 'Duidelijk dat United niet meer zo goed is als vroeger'

“Die heeft andere opvattingen over Tahith dan de leiding. Een trainer denkt aan zichzelf, ik aan mijn speler. Hij is op een punt gekomen dat hij voelt dat-ie zo niet meer verder komt. Dan is het tijd om verder te kijken”, laat de belangenbehartiger optekenen door het weekblad.

Als Chong, die in de zomer van 2016 de gang van Feyenoord naar Manchester United maakte, inderdaad bij een van de twee Italiaanse grootmachten aan de slag gaat, is de kans groot dat hij in eerste instantie binnen de Serie A verhuurd zal worden om ervaring op te doen. “Belangrijkste is dat de club een goed plan voor hem heeft, zodat Tahith zich in een goede omgeving verder kan ontwikkelen”, sluit Alkan af.


Poll

Denk jij dat Tahith Chong beter kan vertrekken bij Manchester United?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door sirius)

“die heeft andere opvattingen over Tahith dan de leiding. Een trainer denkt aan zichzelf, ik aan mijn speler.nee vriendelijke vriend. Je denkt aan je portemonnee. Anders had hij wel zijn debuut bij Feyenoord gemaakt.

22 januari 2020 om 15:45

Je wil zeggen dat er de laatste jaren zoveel talenten zijn doorgebroken bij Feyenoord en nu op hoog niveau spelen?

22 januari 2020 om 15:57

Inkemontana, dat is kort door de bocht. Waren Chong, Bogarde en Zirkzee bij Feyenoord gebleven, dan had het er al anders uitgezien. Chong had na het vertrek van Elia al in aanmerking kunnen komen voor een basisplek bij Feyenoord, dan had hij zich de afgelopen 2,5 jaar waarschijnlijk beter ontwikkeld dan nu het geval is. Neemt niet weg dat er genoeg aan te merken valt op de opleiding, maar het is niet zo dat je bij Feyenoord niet door kunt breken als jonge speler met kwaliteit

22 januari 2020 om 15:58

Dat zegt, helaas, meer over het niveau van de talenten dan over Feyenoord kan ik je verzekeren.

22 januari 2020 om 16:14

Chong na het vertrek van Elia in aanmerking kunnen komen voor een basisplek bij Feyenoord? Als 20 jarige heeft die het al lastig om bij Jong oranje te presteren, laat staan als 18 jarige bij een slecht draaiend Feyenoord. Die was nu echt niet verder geweest als die bij Feyenoord was gebleven, zowel sportief als financieel. De kans was aanwezig dat die nu zijn minuten had gemaakt bij FC Dordrecht, nou dan had ik het wel geweten hoor.

22 januari 2020 om 16:41

Welke talenten hadden door kunnen breken bij Feyenoord? Ik zie zo even geen jongens in de Eredivisie spelen die Feyenoord hebben ingeruild voor een andere club en nu de pannen van het dak spelen. Er liep gewoon geen kwaliteit rond en dan kun je dus ook geen talenten inpassen. Hadden ze dan met spelers als Verdonk, Vente enzovoort moeten spelen? Zelfs Kokcu komt vooralsnog hooguit leuk mee, want indrukwekkend is het zeker nog niet. Hij is uiteraard nog jong, maar wel de enigste die op dit moment aanhaakt.

22 januari 2020 om 19:19

@siriusieder zijn mening natuurlijk maar Kokcu doet het gewoon uitstekend en verder kun je Bijlow en Geertruida wel als basiskracht rekenen en de blessuregevoelige Haps mag oppassen dat Malacia zijn plek niet gewoon het hele seizoen inneemt want die doet het uitstekend, als je er dan ook rekening mee houd dat Bannis en Burger aan de deur kloppen en Summerville het ook bij Ado laat zien ziet het er prima uit qua jeugd.

22 januari 2020 om 15:48

Nou ik denk dat Feyenoord momenteel niet echt de club is waar je als jeugdspeler wilt zijn. Dan kan je inderdaad beter naar een united verkassen, dan bij zo'n amateuristische bende als de Feyenoord jeugdopleiding.

22 januari 2020 om 15:59

Als je niet weet waar je het over hebt, kun je beter niet reageren.

22 januari 2020 om 16:11

Ah de jeugdopleiding is een geoliede machine? De grote talenten weet Feyenoord niet te behouden (geen goed teken) en Jong Feyenoord heeft jaren in een competentie van niks gevoetbald, als er al werd gevoetbald. Dan heb je nog verhalen van jeugdspelers die ook niet bepaald rooskleurig waren. Dan kan er wel weer gezegd worden dat die spelers dat uit rancune zeggen, maar als het echt allemaal zo geweldig was, dan zouden die spelers dat echt niet zeggen hoor. Nee ik zou als ouders zijnde de afgelopen paar jaar wel gaan twijfelen of Feyenoord de beste keus is, om opgeleid te worden tot profvoetballer.

22 januari 2020 om 16:23

Zoals ik al zei, je kunt beter niet reageren als je niet weet waar je het over hebt. Al je argumenten hoeven een talent helemaal niet in de weg te staan om een prof bij Feyenoord te worden.

22 januari 2020 om 16:32

Tja dan kan je net zo goed de jeugdopleiding gaan opdoeken, aangezien de professionaliteit blijkbaar 0,0 uitmaakt? Voor een (jeugd)speler is het voetballen op een zo'n hoog mogelijk niveau zo belangrijk. Als jij jeugdopleidingen om je heen ziet waar na de jeugdopleiding er gewoon een degelijk plan ligt ipv 'we zien wel wanneer en tegen wie wij voetballen', dan zou ik ook eieren voor mijn geld kiezen. Heb je ook nog een technisch directeur (van geel) in die tijd die alles bagatelliseert omtrent zo'n voetbal pyramide en uit pure nood een samenwerking aangaat met fc Dordrecht. De grotere talenten om je gaan hun heil ergens anders zoeken (natuurlijk gebeurt dit bij elke club, maar bij Feyenoord is het de laatste jaren wel veel), dan zie je dat andere jeugdspelers in de club dus wel een (genoodzaakte) stap maken. Dan kan je netjes blijven zitten en uiteindelijk je minuten gaan maken tegen andere jong elftallen, maar daar wordt geen speler beter van. Vooral niet met de uitgeklede versie van de afgelopen jaren. Overigens verplaats ik mij nu in de generatie van Chong. Dat Feyenoord nu weer stappen maakt is goed en staat hier los van.

22 januari 2020 om 16:37

@stefan: Dat klopt. Alleen wanneer je als jeugdspeler ziet hoe de dingen geregeld zijn bij je club, zul je bij een goed aanbod eerder naar een Man U vertrekken, dan wanneer de zaken wel op orde zijn.

22 januari 2020 om 16:46

@puntnaarachter - Sorry hoor, maar jouw argumenten slaan werkelijk nergens op. Feyenoord moest de opleiding gedeeltelijk wegsaneren toen ze in de schulden zaten en als je dat weer wilt opstarten, duurt het wat jaren voordat je de resultaten ervan ziet. Jong Feyenoord moest jaren in een competitie van niets spelen? Je vergeet gemakshalve even dat je in de Keuken Kampioen Divisie grotendeels profcontracten nodig hebt en dat kost je veel geld. Je hebt contractspelers voor twee elftallen. Hoe wil je dat betalen als er geen geld is? Bovendien braken er ook wel talenten door bij clubs toen de voetbalpiramide nog niet bestond en toen de beloften nog niet werden toegelaten in de Keuken Kampioen Divisie. Dat is absoluut geen essentieel onderdeel in de doorstroom van talenten.

22 januari 2020 om 16:55

Voor een jeugdspeler is het volgens mij het belangrijkst dat hij kansen heeft op een doorbraak en je kunt zeggen wat je wilt, er krijgen genoeg talenten de kans bij Feyenoord.

22 januari 2020 om 16:59

Volgens mij zeg ik toch ook dat dit ten tijde van chong zo was bij Feyenoord? Wat er nu gebeurt staat daar los van. Ik vond het van Chong gewoon een gerechtvaardigde keus dat hij het boek Feyenoord dicht deed. Dat Feyenoord uiteindelijk moest saneren omdat er schulden waren dat weet ik ook, maar die schulden komen ergens vandaan, dus waren die de consequenties. Dat er dan fans zijn die krokodillentranen huilen omdat de grotere talenten weggaan, en dat zij voor hun eigen bestwil hadden moeten blijven, ja daar ga ik dan weer niet mee in. Dan had Feyenoord de zaken maar beter voor elkaar moeten hebben. Tuurlijk braken er talenten door toen de voetbalpiramide nog niet bestond, maar dat hoeft nog niet te betekenen dat clubs geen stappen hoeven te maken? Stilstand is achteruitgang. Daarnaast is de Jong competitie zwaar in niveau gezakt, vanwege de voetbalpiramide.

22 januari 2020 om 16:23

Chong is natuurlijk gedwongen door zijn zaakwaarnemer om te vertrekken bij Feyenoord. Iedereen denkt aan zichzelf. Chong ook en Manu ook.

Heeft dan ook lang niet genoeg laten zien om de indruk te wekken dat hij het niveau kan halen dat United moet nastreven. Gomes zie ik liever blijven dan Chong, maar ben bang dat ook hij vertrekt.

“Hij is op een punt gekomen dat hij voelt dat-ie zo niet meer verder komt. Dan is het tijd om verder te kijken”. Dan zijn clubs van het kaliber Internationale en Juventus inderdaad wel geschikt om je als jonge speler verder te ontwikkelen.....not. Als je bij dit Manu niet aan speeltijd komt, ga je het zeker niet krijgen bij goedlopende clubs als Inter en Juventus. Daarbij, ik heb Chong werkelijk waar nog geen enkele goede of zelfs redelijke wedstrijd zien spelen, niet bij Manu en niet bij Jong Oranje. Wat een zelfoverschatting om te denken dat je wel even naar de Italiaanse top kan overstappen om daar speeltijd te krijgen. Ik denk dat het gewoon even gebruik maken is van de hype rondom deze jongen (waar die hype ook gebaseerd op mag zijn), om zo ergens een vet contract er uit te slepen.

22 januari 2020 om 15:56

Zou jij niet hetzelfde doen? Ik heb hem inderdaad ook nog geen fatsoenlijke wedstrijd zien spelen, dus kan die cashen? Dan moet die het direct doen. Nu heeft die nog zekerheid, gaat die een step terug doen is de kans groot dat die geen stap vooruit meer kan maken.

22 januari 2020 om 16:50

Als hij daar ook nauwelijks tot niet speelt, heb je over een aantal jaren een 23-jarige speler die nauwelijks ervaring heeft, flink heeft ingeleverd aan zelfvertrouwen en waar de subtop in Nederland niet eens meer voor komt. Geld raakt een keer op en zo'n degradatiesalaris is ook niet alles. Het is slechts 1 van de vele scenario's, maar ook absoluut niet ondenkbaar. Als je geld hebt, ga je er ook naar leven.

22 januari 2020 om 15:58

Hype is gebaseerd op het feit dat hij een tweetal jaren werd gezien als de beste jeugdspeler bij Man Utd (tot Greenwood bij de U23 kwam) van een getalenteerde lichting. Zoals altijd met getalenteerde jeugdspelers waren er fans die hem al te gemakkelijk overschatten zonder dat ze hem ooit deftig hadden zien spelen. Denk ook niet dat hij het gaat redden in Manchester en je hebt gelijk dat hij beter een stap omlaag zou zetten, maar anderzijds is een evolutie zoals die van Gnabry bv (die bij Arsenal ook werd afgeschreven na een aantal dramatische optredens) ook niet uitgesloten natuurlijk. Dat is waarom clubs als Juve en Inter wel een gokje op hem durven wagen.

22 januari 2020 om 15:59

Het lijkt erop dat je het stukje waarin staat dat hij dan eerst verhuurt zal worden om ervaring op te doen gemist hebt.

22 januari 2020 om 16:36

Dat kan hij ook bij Manchester United. Zij kunnen hem ook verhuren en vooral als de coach geen plan met hem heeft.

22 januari 2020 om 16:59

Ja maar dat gebeurt dus niet, dat ze het ook kunnen is evident, neem aan dat als Man U met een gelijkwaardig voorstel zou komen Chong en zijn zaakwaarnemer niet op een vertrek aan zouden sturen.

22 januari 2020 om 19:55

Heb het gevoel dat United u23 echt wil laten promoveren maar goed ik kan ook niet in de keuken kijken.

Maar als je het idee hebt dat je in dit United niet meer verder komt, hoe wil je dat dan in hemelsnaam dan wel voor elkaar boksen bij Internazionale en Juventus waar de concurrentie heviger is? Dat stuk over het verhuren gaat ook niet op, want Manchester United kan hem ook gewoon verhuren om z'n ontwikkeling min of meer te 'herstarten'. Dit gaat gewoon om geld. Dat is niet zo moeilijk te raden.

22 januari 2020 om 17:01

Lijkt het wederom wel op, ja. Voor 'het plan' waar deze zaakwaarnemer het over heeft ging hij ook naar United toe. En nu gaat hij weer naar topclubs waar hij amper zal kunnen spelen. Maar goed, ze hebben wel 'een plan', hè.

22 januari 2020 om 21:36

Ik snap zo'n jongen ook niet. In de Nederlandse top verdien je ook al veel geld en hij ziet in Jong Oranje toch zelf ook wel dat hij momenteel tekort komt ten opzichte van een aantal andere jongens? Die concurrentiestrijd wordt de komende jaren nog heviger, want er lijken veel aanvallers aan te komen. Ik heb het idee dat die jongen zelf niet doorheeft hoe snel het compleet de andere kant op kan gaan als hij niet regelmatig gaat spelen. Een Bouy-scenario is helemaal niet ondenkbaar als hij tijdens een eventuele verhuurperiode een valse start heeft.

Ja natuurlijk wil hij spelen bij United maar hij moet ook reëler zijn. Bij United heeft hij een fatsoenlijke helft gespeeld de rest was gewoon niet goed genoeg om te mogen spelen. Hij kan vanuit United ook gewoon verhuurd worden. Echt onzin dat de club dat niet wil. En kan me niet voorstellen dat Ole geen plan met hem heeft. De club en Ole zien al jaren hem als talent waarom stap je dan in hemels naam over van Feyenoord. lekkere idioot deze zaakwaarnemer, hou gewoon je mond heb klasse en teken bij of niet maar speel geen spelletjes.

Als deze jongen slim is gaat hij lekker spelen bij PSV, Feyenoord, Ajax, AZ of een subtopper in Spanje of Duitsland. Daar kan hij wedstrijden spelen. Deze jongen is een hype en al was hij echt heel goed, had hij allang een basis plaats afgedwongen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Liverpool7947
4.Chelsea448
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
O. SolskjærAanvaller
N. BishopKeeper
David de GeaKeeper270
M. RashfordAanvaller2214
L. GrantKeeper00
S. RomeroKeeper00
E. BaillyVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

Nederland
3 fans
20 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 27 februari
Real Madrid hoopt Mohamed Salah te kunnen losweken bij Liverpool zodra Gareth Bale verkocht is. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren