Frenkie de Jong als een van de grote voorbeelden van begeerde Braziliaan

Woensdag, 22 januari 2020 om 14:02Rian Rosendaal • Laatste update: 14:00

Bruno Guimarães kan zijn loopbaan vervolgen in een van de topcompetities in Europa. De 22-jarige middenvelder is in verschillende buitenlandse media al gelinkt aan onder meer Arsenal, Benfica en Olympique Lyon. Guimarães, met een verbintenis tot 31 december 2021 bij Athletico Paranaense, wel echter een weloverwogen keuze maken wat betreft de volgende stap in zijn nog prille loopbaan.

In een interview met Globo Esporte geeft de jonge middenvelder aan dat hij als jeugdspeler enorm opkeek tegen Ronaldinho en Andrés Iniesta, die jarenlang een hoofdrol vertolkten bij Barcelona. De begeerde Braziliaan kijkt nog steeds met veel interesse naar de Catalaanse grootmacht, met Frenkie de Jong als zijn favoriet. Daarnaast behoren Toni Kroos en Luka Modric (Real Madrid) en Manchester City-middenvelder Kevin de Bruyne tot zijn voorbeelden.

Paranaense wil Guimarães niet zomaar laten gaan en zet naar verluidt in op een transfersom van 25 miljoen euro, met daarbij ook een doorverkooppercentage voor toekomstige transfers. De Braziliaanse jeugdinternational kijkt vooral naar het sportieve plaatje. "Ik wil naar een club waar ik progressie kan boeken, voor de prijzen kan spelen en veel kan leren. Het moet een club zijn waar ik een ontwikkeling kan doormaken."

Guimarães is momenteel met Brazilië Onder-23 in voorbereiding op de wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Uruguay. Beide landen gaan aan kop in de kwalificatiegroep voor de Olympische Spelen in Tokio van later dit jaar. Aan de poule doen verder ook Bolivia, Paraguay en Peru mee. De eerst twee landen kwalificeren zich automatisch voor het Olympische voetbaltoernooi in Japan.


Poll

Zie jij Bruno Guimarães slagen in Europa?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door kelseystone)

Arsenal word veel gelinkt aan hem. Iemand die deze speler kent en weet of Arsenal zo’n type speler nodig heeft?

22 januari 2020 om 14:27

Ik weet niet op dit moment waar Arsenal behoefte aan heeft, volgens mij is het probleem van Arsenal niet bepaald opgelost bij het aantrekken van één speler. Arsenal heeft volgens mij gewoon structureel behoefte aan kwaliteit, niet zozeer op één positie maar op 5/6 posities.om antwoord te geven op je eerste vraag en als ik deze jongen in één woord zou moeten omschrijven is dat allround. Hij is behoorlijk sterk, heeft een waanzinnige drive, heeft diepgang (hierin lijkt hij wel enigszins op Frenkie), hij heeft een fantastisch pass, goed schot, heel goed overzicht/kan het spel verdelen eh heeft een goede tackle. Ik zie in hem zeker een toekomstig vaste international en ik zie hem ook de wereldtop wel halen. Dus ja, voor 25 miljoen zou ik deze jongen altijd ophalen. Ik zou hem omschrijven als (in potentie) een Casemiro en Modric in één.

22 januari 2020 om 14:34

Ik weet zeker dat Arsenal een speler of 4 of 5 nodig heeft. Bedankt voor je omschrijving. Ik denk dat Arsenal hem echt wel kan gebruiken. Een potentiële wereldtopper voor 25 miljoen is natuurlijk een koopje.

22 januari 2020 om 14:34

Wat zijn op het moment eigenlijk de grootste talenten uit de Braziliaanse Serie A die jij ook succesvol de overstap naar Europa ziet maken? Zie jij bijvoorbeeld in Matheus Henrique en Reinier ook toekomstige toppers?

22 januari 2020 om 14:48

In Reinier en Matheus Henrique zie ik zeker twee toppers. Reinier heeft naar mijns inziens niet de beste keuze gemaakt door voor Real Madrid te kiezen, voor elke jonge speler is het daar gewoon heel lastig om een basisplaats te veroveren. Ik denk dat hij er goed aan had gedaan om een wat geleidelijkere weg naar de top te kiezen. Of Real moet nu gewoon een 4-jaren plan met hem uitstippelen zodat hij 4 jaar gaat spelen en vervolgens genoeg bagage heeft om bij Madrid te slagen. Dan zou ik bijvoorbeeld kiezen voor een route: eerst nog 2 jaar bij Flamengo, dan 2 jaar bij Porto/leverkusen/sevilla en als hij zich daar ontwikkeld hoe ik verwacht dat hij zich kan ontwikkelen dan is het zeker een wereldtopper in wording. Persoonlijk ken ik geen groter talent van 17 dan Reinier.ik denk dat je met Matheus Henrique en Guimaraes wel de twee spelers hebt die van de talenten het meeste potentie hebben en die nu klaar zijn voor een stap naar Europa. Hier hoort Everton natuurlijk ook bij, maar die heeft al bewezen het niveau aan te kunnen. Waar ik verder ook hoge verwachtingen van heb is van Artur, Pedrinho, Antony, Mateus Vital, Correa en dan zou ik speciaal nog de 17 jarige spits van Vasco in de gaten houden, Talles Magno en Yuri Alberto van Santos

22 januari 2020 om 15:03

Reinier naar Real is niet handig. Daar is hij nog niet klaar voor. Zelfs bij Ajax zou het voor hem nu nog niet gemakkelijk gaan vrees ik maar talent heeft hij zeker. Van wie ik echt gecharmeerd ben is Matheus Henrique. Wat had ik die speler graag bij Ajax gezien. Hoop dat hij zn kansen gaat krijgen bij Barca maar ik houd mn hart vast.

22 januari 2020 om 15:14

Matheus Henrique naar Barca? Heb ik iets gemist?

22 januari 2020 om 15:17

Ik denk dat Reinier bij het huidige Ajax nog genoeg kansen had gekregen om verschillende redenen. De meest voor de hand liggende is de blessuregolf waar Ajax nu door geteisterd wordt. Een tweede reden is dat Ajax creativiteit mist op het middenveld als Ziyech niet speelt. Dit kan Reinier wel brengen. Jammer dat hij niet naar Ajax is gekomen, maar 30 miljoen voor een 17 jarige vind ik zelf ook nog wat te veel voor Ajax.

22 januari 2020 om 15:18

Sorry Matheus Fernandes

22 januari 2020 om 15:22

@miccoli Nu hadden we Reinier best goed kunnen gebruiken. Mee eens. Maar zo creatief is hij niet hoor. Maar denk dat hij op 10 als vervanger van Ziyech redelijk goed uit de voeten kan hoewel ik m meer als 8 en een 6 inschat.

22 januari 2020 om 15:24

Aah ok, ja daar heb ik ook mijn vraagtekens bij of hij het gaat maken. Het is natuurlijk al veelzeggend dat Palmeiras hem voor 7 miljoen laat gaan. Dat doen ze niet als ze ervan overtuigd zouden zijn het ene toekomstige topper zou worden.

Kom dan maar naar Ajax en bewandel hetzelfde pad als Frenkie (van Ajax naar Barca).
Nee zonder gekheid ik ken deze speler niet of het wat is maar altijd goed toch om voorbeelden te hebben en ik hoop dat hij het gaat redden om in Europa te slagen.

22 januari 2020 om 14:51

En al was het serieus, hij kan naar Lyon,Arsenal, allemaal rond zelfde niveau maar betere competitie en waarschijnlijk Salaris,

22 januari 2020 om 16:39

Nee Maar Ajax doet echt niet onder voor Lyon. Leuk dat ze een betere competitie hebben gefeliciteerd. Dat houdt dus indirect ook in dat het groeiproces van Lyon sneller zou kunnen gaan door tv gelden en andere 'Franse extra's' des te knapper dus dat Ajax clubs als Lyon en AC Milan voorbij kan streven. Werd tijd. Groetjes Sjaak Swart

22 januari 2020 om 17:08

@evertje80 maar ik zeg toch ook dat ze van zelfde niveau zijn? Alleen Lyon en Arsenal hebben meer voordelen

Ajax kan altijd een visje uitgooien natuurlijk maar ik denk dat het onhaalbaar wordt als er nu al 25mio wordt gevraagd..

22 januari 2020 om 14:28

Ik hoop eigenlijk dat Ajax voor Carrascal (colombia) gaat. Die speelt ook op die -23 toernooi en kan spelers echt makkelijk voor de goal zetten.

22 januari 2020 om 14:29

Is Ajax daarmee bezig dan?

22 januari 2020 om 14:53

Helaas niet. Ze worden in verband gebracht met zijn oudere land en clubgenoot Quintero, maar ik heb liever deze jongen.

Dit is toch fantastisch dat onze Frenky het idool is van een Braziliaanse (jeugd)international. Daar mag Frenky best trots op zijn en wij ook wel een beetje.

22 januari 2020 om 14:28

Haha hoezo mogen wij daar trots op zijn?

22 januari 2020 om 14:32

Nou ik ben er trots op dat we (eindelijk) weer spelers hebben van het kaliber dat ze als idool gelden voor buitenlandse topspelers. Dat is toch mooi?

22 januari 2020 om 14:36

Ja is heel mooi dat je dat hebt, waarschijnlijk is het ook mijn eigen onbegrip. Ik zou nooit echt trots kunnen zijn op iets waar ik zelf niks aan bijdraag of geen invloed op heb (gehad). Dus ik begrijp dat gevoel ook niet echt. Zou ik trots zijn op eigen prestaties of prestaties van de mensen in mijn omgeving, ja waarschijnlijk wel. Maar dat trots zijn op een land, een club, een speler etc dat is iets wat ik zelf niet heb en mezelf altijd verbaas dat mensen dat kunnen zijn. Maar nogmaals, dat heeft waarschijnlijk ook vooral met mijn eigen onvermogen te maken.

22 januari 2020 om 14:43

Je geeft aan niet trots te kunnen zijn op een land maar je hebt wel de vlag van brazilie als profielfoto. Heeft dat niets met trots te maken?

22 januari 2020 om 14:43

@rugu Haha mooie reactie en persoonsanalyse. Eens in de twee jaar (als het goed gaat) komen dat soort sentimenten wat sterker bij me naar boven. Voor de rest valt het gelukkig ook wel mee.

22 januari 2020 om 14:44

Het werkt zo als het goed gaat dan is het wij en ons oranje, als het slecht gaat dan staat die individu ineens alleen met een bak kritiek, kijk maar naar de Ligt afgelopen tijd.
Het is prima om een gevoel te hebben dat je ergens uit deelmaakt maar dan moeten mensen zich niet daarvan distantiëren als het slecht gaat

22 januari 2020 om 14:51

Van iemand met een braziliaanse vlag als profielfoto klinkt het wel vreemd dat hij geen trots voor een land voelt.

22 januari 2020 om 14:51

Nee helemaal niet, ik kom niet uit Braziliã«, ik heb geen Braziliaanse roots of iets dergelijks. Dus hoezo zou ik trots zijn op Braziliã«? Geheel toevallig heb ik een bovengemiddelde interesse in Zuid-Amerikaans voetbal en was toevallig in Braziliã« toen ik deze account oprichtte. Maar ik snap dat link die je probeert te leggen.

22 januari 2020 om 14:56

@protheus De Ligt vind ik een ander verhaal dan Frenky en Virgil. Dat zijn echt wereldtoppers op basis van hun prestaties. En hoewel ik De Ligt ook heel goed vind is hij door ons wel wat groter gemaakt dan hij werkelijk is. Dat geldt niet voor Frenky en Virgil. Die zijn echt zo goed en absolute wereldtop. Maar ook op De Ligt ben ik trots zeker op wat hij met en bij Ajax heeft gepresteerd. Met jouw laatste zin ben ik het echt niet eens. Trots zijn mag namelijk niet leiden tot blindheid voor gebreken want dat kan echt tot enge dingen leiden.

22 januari 2020 om 15:39

Hoe trots was jij op Frenkie en Virgil toen zij 20 waren? Geef De Ligt nog 2 jaar en dan kan hij ook onderdeel zijn van de absolute wereldtop. In je tekst lijkt het wel alsof je De Ligt daarvoor nu al afschrijft.

22 januari 2020 om 14:43

Ik word niet zo snel trots op spelers. Frenkie komt net kijken en voor mij gevoel moet hij nog veel doen en als hij de komende 4 a 5 jaar op het hoogste niveau blijft voetballen dan kan ik zeggen ja ben trots. Ik ben trots op Robben, Snijder enzo die hebben het jaren lang laten zien

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Atletico Paranaense

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.Ceará24-2
13.Santos23-5
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
JulimarAanvaller
Renato KayzerAanvaller171
BentoKeeper60
SantosKeeper130
Pedro RochaAanvaller30
Voor de complete selectie: Clubpagina Atletico Paranaense.

0 fans
Aanvaller, 35 jaar
SeizoenClubW
2016/2017 Feirense 2 0 0 0
2016/2017 CFR Cluj 2 1 0 0
2015/2016 CFR Cluj 4 1 1 0
2014/2015 CFR Cluj 18 4 3 0
2013/2014 UD Oliveirense 36 11 10 2

In de wandelgangen

Woensdag 15 september
Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren