‘Geweldige aankoop, maar ik zie niet in waarom hij voor Liverpool zou kiezen’

Woensdag, 22 januari 2020 om

Timo Werner staat volgens El Desmarque op het punt om bij Liverpool te tekenen. De aanvaller van RB Leipzig zou de Premier League-koploper als favoriete club hebben en in dat kader al een principe-akkoord hebben bereikt met manager Jürgen Klopp. Oud-verdediger Steve Nicol voorziet echter problemen voor Werner, mocht hij daadwerkelijk een contract tekenen op Anfield.

"Deze jongen is op dit moment zonder twijfel een van de beste aanvallers in Europa", vertelt Nicol, met 468 wedstrijden voor Liverpool achter zijn naam, in gesprek met ESPN. "Hij kan zeker nog een decennium mee als voetballer. Het zou een geweldige aankoop zijn." Werner heeft naar verluidt een clausule in zijn contract bij Leipzig, waardoor hij aankomende zomer voor een bedrag tussen de dertig en zestig miljoen euro mag vertrekken bij de koploper in de Bundesliga.

Jürgen Klopp: 'Natuurlijk mogen de fans dromen'

Nicol adviseert Klopp echter om een bod op Werner achterwege te laten. "Ik zie echt niet in waarom Werner voor Liverpool zou kiezen, mocht hij wekelijks aan spelen willen toekomen. Dat is het grote probleem dat speelt. Het is een centrale aanvaller en je gaat mij toch niet vertellen dat Roberto Firmino hierdoor op de bank terechtkomt?" Werner is ondanks zijn jonge leeftijd (23, red.) al een gevestigde naam. "Dat is de reden dat hij niet naar Liverpool komt", aldus Nicol.

Werner is in de afgelopen periode naast Liverpool ook gelinkt aan onder meer Real Madrid, Manchester United en Bayern München. Laatstgenoemde club zag er afgelopen zomer vanaf om de trefzekere spits voor het relatief lage bedrag van 25 miljoen euro over te nemen. Kort daarna tekende Werner een nieuw contract, waardoor de begeerde aanvaller tot medio 2023 vastligt in Leipzig.


Poll

Zou Timo Werner een aanwinst zijn voor Liverpool?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

58 reacties (laatste reactie door jarijari)

Werner zou ik zonde vinden bij Liverpool. Of Firmino moet weg maar die past juist precies tussen Salah en Mane. Vind Arsenal meer een club voor Werner maar waarom zou je naar daar gaan?

22 januari 2020 om 14:57

Arsenal is in alles een stap vooruit als ik de kenners moest geloven. Een half jaar geleden werd ik nog uitgelachen, maar Leipzig is Arsenal duidelijk voorbij. Voorlopig zie ik nog duidelijke groeimogelijkheden bij Leipzig en Arsenal zie ik niet zo snel meer aanhaken.

22 januari 2020 om 15:04

Arsenal is ook een stap vooruit: sportief en financieel. Arsenal is de afgelopen 25 jaar een stabiele topclub in Engeland, en heeft in de periode een karrenvrachten aan prijzen gewonnen en Europese finales gespeeld. Dat het de laatste 2-3 jaar minder gaat ( al speelden ze vorig seizoen nog de EL finale) is een feit maar alsnog is Arsenal in alles groter dan het artificiële RB Leipzig. Nogal lachwekkend te vermelden dat Leipzig Arsenal voorbij is, op basis van wat? 1 minder seizoen van Arsenal? Mocht je nu stellen dat Leipzig aan het inlopen is op Arsenal, had ik je serieus genomen. Want dan zou je feiten benoemen. Nu doe je enkel een nogal wanhopige poging om likes te krijgen door te provoceren.

22 januari 2020 om 15:12

Tja AC Milan is ook een Italiaanse topclub. Punt is dat Arsenal na 2006 gewoon subtop is. Als je nooit meet in de top-2 eindigt mag je toch echt niet spreken van een Engelse topclub. Qua grootte en prijzen horen ze daarbij, maar daar is alles meegezegd. Maar was Arsenal 10 jaar geleden ook niet in alles beter dan Manchester City? Zo zie je maar weer hoe snel voetbal verandert. Leipzig en Arsenal doen nu niet zoveel van elkaar onder, maar over paar jaar is Leipzig veel sterker.

22 januari 2020 om 15:13

Een topclub speelt CL en dat doet Arsenal al jaren niet. Staan nu 10e en niks wijst erop dat er een veelbelovende toekomst aan zit te komen, zeker met zo’n gierige eigenaar daar. Voor Werner is het een sportieve stap achteruit

22 januari 2020 om 15:17

Ja want jij bent ook lekker objectief met jou username. Jullie Arsenal Morgen stoppen met in het verleden leven en is accepteren dat sommige clubs jullie eenmaal voorbij zijn gegaan, misschien niet qua merchandise maar als je niet durft toe te geven dat Leipzig op dit moment sportief een stap vooruit is tegenover Arsenal is jou bril iets te rood vrees ik. Op iedere positie, behalve de keeper, vind ik Leipzig betere spelers hebben. Dus ik kan je nu al vertellen dat Werner zeker niet naar Arsenal zal gaan. Waarom zou je top BL inruillen voor middenmoot/subtop PL?

22 januari 2020 om 15:21

@Elphenomo: je zegt eerst duidelijk dat Je energiedrankenclubje Arsenal ‘duidelijk’ voorbij is en nu zeg je dat ze niet zoveel voor elkaar onder doen? Weet je zelf nog wel punt je wil maken of niet? Voorts leuk dat je in de toekomst kan kijken en stellen dat Leipzig binnen enkele jaren veel sterker zal zijn dan Arsenal ( waarom je deze indirect aangeeft dat dat momenteel nog niet zo is, en je jezelf terug tegenspreekt met wat je in je eerste post zegt)

22 januari 2020 om 15:21

Helemaal mee eens @ElPhenomeno. Vergeet ook niet dat Arsenal seizoenkaarthouders het meeste kwijt zijn per jaar! Arsenal behandelt haar fans als melkkoeien en geeft ze zaadvoetbal ervoor terug. Dat de fans niet in opstand komen verbaasd mij. Misschien vanwege AFTV, omdat dat kanaal gebruikt wordt om woede te kanaliseren

22 januari 2020 om 15:23

@Emile Heskey: CL voetbal is de norm om een topploeg te identificeren? Dus pakweg Racing Genk en Lille zijn topploegen en de EL finalist van vorig jaar, Arsenal notabene, niet want spelen geen CL? Ok dan.

22 januari 2020 om 15:24

Leipzig is nu al sterker hoor. Maar het verschil is niet extreem groot. Bedoel Arsenal zal in een knock out ronde gewoon nog een aardige kans hebben, maar zijn wel de lichte underdog. Of snap je mijn punt niet?

22 januari 2020 om 15:25

Nee want Leipzig staat 1ste in een topcompetitie, voeren een goed beleid en hebben momenteel meer kwaliteit ind e selectie dan Arsenal. Is dat zo pijnlijk om toe te geven? Arsenal zit qua niveau in Duitsland op niveau Leverkusen.

22 januari 2020 om 15:30

Nee hoor. Leipzig voert een beter beleid dan Arsenal momenteel, daar kan ik je in volgen. Was ook de discussie niet, de discussie was dat jij Leipzig een grotere club vind. Waar ik het niet eens mee ben want op heden in Arsenal in alles een grotere club dan Leipzig.

22 januari 2020 om 15:30

Als je Arsenal een middenmotor noemt ben je wel echt een grap zeg. De club heeft 20 jaar achter elkaar CL gespeeld en daarna 3 jaar EL onafgebroken. Dat is meer dan het dubbele bestaan van Leipzig bestaat. Als je zegt dat je een topploeg bent als je CL speelt praat je ook onzin. Dat is een momentopname. Willem 2 staat ook 3de, top van Nederland of niet? Nee, een momentopname.

22 januari 2020 om 15:34

Natuurlijk @Arsenal890 We praten tegewoordige tijd. Momenteel is Leipzig top en Arsenal niet. En als Arsenal zo doorgaat wordt het een vergane glorie. Natuurlijk is dat pijnlijk voor een Arsnenal fan, maar je moet de realiteit onder ogen zien.

22 januari 2020 om 15:34

Groter heb ik nooit gebruikt, citeer me anders even. Het punt blijft dat groter niet zo relevant is. Arsenal is ook groter dan Man City en Chelsea, maar gaat die clubs de komende 5 jaar ook niet inhalen.

22 januari 2020 om 15:38

Tuurlijk is Arsenal een middenmoter. Het is net zo gek als ik zeg dat Utrecht kampioen gaat worden als Arsenal. Dat Arsenal 15 jaar geleden de top was kan je niet ontkennen. Maar in de afgelopen 15 jaar, hoe vaak heeft Arsenal een rol gespeeld in de titelstrijd? 2/3 keer misschien max? Dat hebben Twente en AZ ook, zijn dat ook stabiele topclubs in eigen land?

22 januari 2020 om 15:39

Emile: natuurlijk praten we in tegenwoordige tijd. Maar het gaat om die beredenering van jouw die klopt voor geen meter. ‘Als je CL speelt ben je een topploeg’. Dat is echt klink klare onzin. Of vind je Genk en Salzburg echt topploegen? Of dinamo Zagreb? Jij bent vast dezelfde die zegt dat Willem 2 beter is dan Feyenoord en psv? ‘Omdat ze hoger staan op de ranglijst’. Dat is een momentopname. Als jij echt vind dat dat topploegen zijn dan kun jij beter tennis gaan kijken.

22 januari 2020 om 15:41

Messibazoer: Dus omdat Arsenal 23 jaar in de top 6 eindigt zijn ze een middenmotor? Of omdat ze halverwege een seizoen op een 10de plek staan? Als jij dat 2de vind vind je Willem 2 blijkbaar ook top van Nederland.

22 januari 2020 om 15:43

In Engeland is voor mij een criterea voor een topploeg toch wel CL spelen. Dat jij daar allerei kleinere competities bij betrekt , is aan jou. Wanneer heeft Arsenal voor het laatst CL gespeeld? En jij noemt Arsenal een topploeg? Zag je Mustafi en Luiz gisteren verdedigen? Om je kapot voor te schamen

22 januari 2020 om 15:46

Ken je überhaupt de definitie van een middenmotor? Dan spreek je over Everton, die in een topseizoen eens 6de worden. Niet over Arsenal dat in een minder seizoen 6de wordt. En als je een topploeg definieert aan de hand van ‘ een rol spelen in de titel’, dan zijn er volgens jou definitie geen topploegen in Italië en Duitsland, waar er al 5-7 jaar steeds dezelfde ploeg domineert. Schrap Atletico Madrid dan ook maar van je lijstje want die eindigen standaard ook op 15 punten van Barca of Real. Dit jaar in de PL is er dan ook maar 1 topploeg want de rest volgt op 20 punten bijna). Kom op zeg...

22 januari 2020 om 15:48

Arsenal is inderdaad geen middenmoter maar een subtop. Subtop is normaliter plek 4 t/m 8. Dat is wel de plek waar Arsenal nu en ook de laatste paar jaar staat.

22 januari 2020 om 15:49

Nee, dit jaar is Liverpool abnormaal goed, maar dat maakt City bijvoorbeeld niet minder top. Wat zeker is is dat Arsenal dat 10e staat geen topploeg is

22 januari 2020 om 15:49

Thenry_228 en arsenal890, jullie discussieren met een Spurs fan en een BuLi-lover, die ook nog eens altijd het laatste woord wil hebben. Wat verwachten jullie?

22 januari 2020 om 15:52

Leipzig zit duidelijk in de lift en dit kan nog wel een grote aantrekkingskracht hebben op spelers. Arsenal hoort gewoon nog tot de grote clubs in Engeland, maar het is duidelijk niet meer het Arsenal van een paar jaar terug. Denk ook niet dat Arsenal hem nodig heeft aangezien ze Auba en Lacazette ook al twee spitsen hebben. Werner zou voor iedere (PL) club een versterking zijn en zou hem ook graag bij Liverpool zien.

22 januari 2020 om 15:58

Totaal niet waar. Ik hb al vaker gezegd dat Liverpool en City beiden moeiteloos kampioen zouden worden in Duitsland. Ook clubs als Chelsea en Spurs zouden gewoon meestrijden. Maar mogen we niet objectief kijken dan? @samcro volgens mij ben jij zelf namelijk ook een beetje Arsenal geil. Arsenal is helaas niet zo bijzonder meer. Voetbal verandert. Clubs als Milan, United en Arsenal zijn aan het aftakelen en vroeger is dat al gebeurd met clubs als Nottingham, Hsv, Deportivo La Coruna, Stuttgart, Bremen, Blackburn, Newcastle, Parma, Sampdoria en Zaragoza. Dat is helaas het gevolg van wanbeleid, externe investeerders die de markt betreden en innovaties die in het voetbal altijd weer plaats vinden.

22 januari 2020 om 16:02

@ Samcro: je hebt gelijk. Ik geef het op. Ze geven zoveel tegenstrijdige argumenten dat het moeilijk wordt een deftige discussie te voeren🙄🙄 conclusie: Arsenal is van niveau Aston Villa en Leipzig is van het niveau Liverpool. Zoiets?

22 januari 2020 om 16:06

Nee Leipzig is niveau Chelsea / Spurs op dit moment. Arsenal is de nr 5 a 6 van Engeland momenteel. Samen met Man United.

22 januari 2020 om 16:11

@THenry, je kunt hun argumenten nu wel blijven verdraaien en in het belachelijke trekken maar ze hebben ergens wel een punt. Op basis van de laatste jaren is de titel voor Arsenal een utopie en voor Leipzig goed mogelijk. CL is voor Arsenal ook niet vanzelfsprekend meer (lijken het 4de seizoen op rij CL te missen) en voor Leipzig zeer waarschijnlijk. Dus buiten de historie (zou hij beter naar Milan gaan) en de aantrekkelijkere competitie (al zal voor een Duitser de BuLi ook aantrekkelijk zijn) zie ik niet veel redenen om de overstap naar Arsenal te maken.

22 januari 2020 om 16:32

1x dan, maar ik ga niet meer op je reactie in hoor. Spurs en Chelsea zouden in Duitsland meedoen om de titel en Utd en Arsenal zijn vergane glorie. Utd staat 3pnt voor op Spurs en 6pnt achter op Chelsea (wedstrijd minder gespeeld). Arsenal heeft gisteren nog met 10 man gelijk gespeeld tegen Chelsea en eerder gelijk gespeeld tegen Spurs. Echt...je argumenten pluk je zo uit de lucht zonder dat je eerst checkt of wat je zegt wel hout snijdt. Eerst zei je ook al dat Arsenal wel eens uitgeschakeld zou kunnen worden in de groepsfase EL met Frankfurt erbij, totdat Arsenal even liet zien hoe de zaken ervoor staan. Stop aub met commentaar op Arsenal geven oke?

22 januari 2020 om 16:36

@Lierse: de titel was de laatste jaren voor Leipzig evenzeer een utopie. Daarnaast speelt Leipzig, net als Arsenal, ook niet consequent CL en presteren ze Europees niet beter dan Arsenal. Waar ze wel een punt hebben is dat Leipzig momenteel een ( veel) beter transferbeleid voert tov Arsenal ( al is dat niet moeilijk) en een duidelijke strategie hebben. Ik ben dus niet te beroerd om toe te geven dat Leipzig op dat gebied beter doet dan Arsenal en ALS beide ploegen op dezelfde manier blijven evolueren ( Leipzig naar boven en Arsenal naar beneden) dan zal er moment komen dat Leipzig Arsenal voorbij zal steken. Maar dat moment is er nog (lang) niet en 1 Leicester-achtig topseizoen van Leipzig gaat dat niet veranderen hoor. En dat zijn gewoon valabele argumenten die aantonen dat Leipzig zeker niet beter/groter is dan Arsenal. Los daarvan ziet een blinde ook dat Arsenal niet meer de club van 15 jaar geleden is maar dat kan snel (2-3 jaar) veranderen ( zie Liverpool), ook zonder externe financiering.

22 januari 2020 om 17:29

Over paar jaar is Leipzig veel sterker, op wat baseer jij dat

22 januari 2020 om 17:33

Dus jij vind dat Spurs en Chelsea beter zijn en je argument is dat Arsenal middenmoot is maar Spurs heeft maar 1 punt meer. Daarnaast kan Chelsea niet een winnen van een middenmoot Arsenal dat 75 minuten met een man minder speelde? Oke, goed verhaal.

Liverpool heeft opzich alle posities redelijk dubbel bezet, waarbij de spelers die op de bank zitten geen onrust stoken en hun positie kennen, hebben spelers die nog minimaal 2-3 jaar met dit niveau kunnen meegaan, en hebben talenten in de jeugdopleiding zitten en talenten die verhuurd zijn aan goeie clubs waar ze vlieguren kunnen maken, waarbij er een paar misschien flink kunnen doorgroeien en langzaam mee kunnen gaan met de eerste selectie. Ideale situatie om nu onder te werken en dit moeten ze blijven volhouden. Dus geen idee op welke positie ze moeten inkopen en ze zijn de laatste paar seizoenen onder Klopp altijd wel scherp met inkopen als er een bepalende speler vertrekt.

Ik zie het wel gebeuren met werner in de spits en firmino dan als aanvallende middenvelder

22 januari 2020 om 15:01

Absoluut geen optie. Liverpool speelt niet met een aanvallende middenvelder. Werner gaat niet komen. Niet nu en niet in de zomer.

22 januari 2020 om 15:53

Oke duidelijk, ik geef het door aan het transfercomite van Liverpool.

Liverpool heeft een geweldige selectie, maar vrij smal.mane, Firminho en Salah zijn absoluut onbetwist voorin, maar wat ze achter de hand hebben om dat op te vangen is echt 3 klasse minder. Ze spelen 50 a 60 wedstrijden per jaar... een Werner zou daar prima tussen passen. Wellicht met Firminho als aanvallende middenvelder. Het geeft een trainer wat meer opties.

22 januari 2020 om 15:07

Bwa Origi doet het toch heel goed als supersub? Je moet ook spelers hebben die zich goed voelen in zo een rol, en Origi doet dat. Werner zal dat niet doen denk ik.

22 januari 2020 om 15:09

Het zegt ook wel wat dat Gini vorig jaar in de CL halve finale als spits werd opgesteld. Met Werner als echte topspits ga je in de breedte ook flink vooruit, dat is wel wat je nodig hebt als je de komende jaren alles wil blijven winnen.

22 januari 2020 om 16:57

Vergeet Origi niet. Verder is Firmino goed, maar absoluut niet onvervangbaar en ik denk gezien de mogelijkheden van Liverpool ook zeker niet vergelijkbaar qua status dan Salah en Mane. Ik betwijfel zelfs of hij de strijd niet direct zou verliezen van Werner. Die is qua talent en leeftijd potentieel simpelweg beter.

22 januari 2020 om 23:34

Waarom zou je Firmino willen vervangen? Deze drie spelen iedereen kapot, dan ga je ze toch niet vervangen? Origi is een prima back-up voor Firmino, dat hebben we allemaal gezien in de CL tegen Barca. Werner kan beter naar een andere club gaan, want bij Liverpool gaat hij banken. Werner is een spits die graag scoort, terwijl Firmino meer in dienst speelt van die 2 geweldenaren. Op die manier zou Liverpool opeens anders moeten gaan spelen en dat zie ik zo gauw niet gebeuren.

Als je voor de beste ploeg ter wereld wil spelen, dan moet je voor Liverpool kiezen. Dat is volgens mij al een hele goede reden. Daarnaast is Werner zo goed dat hij zich ook gewoon in de basis kan gaan spelen. Probeer het, en mocht het niks worden dan kan hij na 2 jaar gewoon ergens anders verkassen zou ik zeggen.

22 januari 2020 om 15:17

Als Firmino zo goed blijft spelen kan een Werner (zelfs in topvorm) een basisplaats vergeten. Die moet het dan doen met een FA cup of Carabao Cup. Werner naar Liverpool zou een aanwinst voor de breedte zijn

Dit wordt gewoon een 4 mans aanval met Firmino achter Werner. Niks verkeerds aan!

Becker
Trent
Van Dijk
Gomez
Robertson
Wijnaldum
Henderson
Salah
Firmino
Mané
Werner

Hoe goed die 3 voorin ook zijn...je moet altijd doorselecteren,stilstand is achteruitgang. Spoeling is dun voorin,een blessure bij 1 van de 3 kan alleen Origi nu opvangen en das te weinig. Bovendien volgend jaar Africa Cup weer in januari en 2 van de 3 zijn weg. Werner kan een goede toevoeging zijn en heeft nog een hele carriere voor zich,zal ongetwijfeld voor de langere termijn een goede oplossing zijn.

Ik zie in Werner de ideale vervanger/opvolger van Suarez.

22 januari 2020 om 16:46

Ik ben benieuwd waarom je dat vindt.

22 januari 2020 om 16:52

Het is meer een gevoel, maar ook zie ik wel een vergelijkbaar profiel....buiten het rommelvoetbal dat Suarez speelt dan uiteraard.

22 januari 2020 om 17:50

Zie Firmino meer als de ideale opvolger, al zijn de statistieken wellicht een beetje tegenvallend. Hopelijk doen ze weer een gekkie transfer en verlossen ze ons van Lacazette.

Werner is natuurlijk een geweldige speler echter graag ik me af of hij in het spelletje van de Premier League mee kan. Vind hem namelijk niet heel sterk in de duels en verliest deze ook betrekkelijk vaak. Zie in hem meer een spits voor Bayern die op termijn Lewandowski opvolgt. Eigenlijk heeft Bayern al liggen slapen wanneer ze hem daadwerkelijk voor 25 miljoen hadden kunnen overnemen afgelopen zomer.

Ik zou Werner graag bij Barca zien. Is een spits die perfect Suarez op kan volgen

Wellicht is hij beter dan Firminho en gaat hij meer wedstrijden spelen. Kan ook gewoon.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Liverpool7947
4.Chelsea448
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
L. StewartAanvaller
J. KloppUnknown
Mohamed SalahAanvaller2415
AlissonKeeper190
C. KelleherKeeper00
A. LonerganKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

4 fans
Aanvaller, 23 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 RB Leipzig 23 21 3 0
2018/2019 RB Leipzig 30 16 1 0
2017/2018 RB Leipzig 32 13 1 0
2016/2017 RB Leipzig 31 21 4 0
2015/2016 VfB Stuttgart 33 6 0 0

In de wandelgangen

Donderdag 27 februari
Real Madrid hoopt Mohamed Salah te kunnen losweken bij Liverpool zodra Gareth Bale verkocht is. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren