‘Na alles wat hij de club gegeven heeft, behandelt PSG hem niet goed’

Woensdag, 22 januari 2020 om

Edinson Cavani was de afgelopen jaren een van de grote boegbeelden van Paris Saint-Germain, maar de Uruguayaan is bezig aan zijn laatste maanden in dienst van de Franse grootmacht. De topscorer aller tijden van les Parisiens beschikt over een aflopend contract in het Parc des Princes en is, mede door de komst van Mauro Icardi, niet meer verzekerd van een basisplaats. Cavani zou zelfs het liefst deze maand nog uit Parijs vertrekken, maar het is nog maar zeer de vraag of dit tot de mogelijkheden behoort.

Atlético Madrid geldt momenteel als de gewenste bestemming voor de aanvaller, die ook genoemd wordt bij onder meer Manchester United en Chelsea. Berta Gómez, Cavani’s moeder, laat in gesprek met AS echter weten dat PSG vooralsnog weigert om medewerking te verlenen. “Zoals jullie weten zijn er gesprekken en Paris Saint-Germain heeft drie voorstellen van Atlético afgeslagen. Mijn zoon heeft nu echter gevraagd of hij mag vertrekken en we wachten af of de clubs een akkoord weten te bereiken.”

Tuchel: 'Ik sluit een vertrek van Cavani bij PSG niet uit'

“Het is een ingewikkelde zaak, maar hij wil voor Atlético spelen. Als dat nu niet lukt, dan moet het in de zomer gebeuren. Dat zou iets prachtigs zijn, hier dromen we al jaren van. Maar het is nu niet aan mijn zoon, maar aan PSG en Atlético”, laat zij optekenen. Gómez voegt toe dat Atlético Cavani’s eerste keus is, maar dat zijn huidige werkgever ook duidelijk heeft gemaakt dat het de routinier met het oog op de Champions League graag aan boord wil houden: “Dat snappen wij, dat hebben ze ons ook laten weten.”

“Wat ik echter niet begrijp is dat ze willen dat hij blijft en dat hij dan maar zes minuten mag spelen (tegen AS Monaco, red). Ze behandelen hem niet goed, na alles wat hij Paris Saint-Germain heeft gegeven in de bijna zeven jaar dat hij hier speelt. Ik ben boos, omdat ze geen rekening met hem houden. Als je hem toch bijna niet gebruikt, laat hem naar een club gaan die zijn doelpunten nodig heeft, zoals Atlético Madrid.” Berichten dat Cavani depressief zou zijn geworden door de situatie, zijn volgens zijn moeder echter niet waar: “Het gaat prima met hem, het klopt niet wat er gezegd wordt. Hij is alleen boos, omdat hij niet begrijpt dat ze zo moeilijk doen als er toch niet op hem gerekend wordt. Hij traint normaal en wacht de ontwikkelingen af.”


Poll

Denk jij dat Edinson Cavani deze maand gaat vertrekken bij Paris Saint-Germain?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

27 reacties (laatste reactie door speedyafc)

Weet zij ook dat Cavani belachelijke salariseisen had als dit dan waar blijkt te zijn en anders is het inderdaad wel jammer dat PSG moeilijk doet maar denk dat ze hem uiteindelijk wel laten gaan

22 januari 2020 om 12:51

Moeilijk doet? Ze hebben de CL voor de deur staan, dan wil je toch niet je reserve spits zomaar van de hand doen?

22 januari 2020 om 13:19

Maar een spits als Cavani accepteert de rol als reserve-spits niet. Dat is nou eenmaal het nadeel als je maar blind spelers koopt. Icardi halen terwijl je Cavani al hebt getuigt nou niet bepaald van slim nadenken. Dan weet je dat Cavani op een vertrek aan gaat sturen. Geen van hen gaat een rol op de bank accepteren en beiden zijn erg gewild bij grote clubs.

22 januari 2020 om 13:21

Dat maakt voor PSG niet zoveel uit. Icardi speelt en Cavani niet. Mocht Icardi geblesseerd raken, dan stellen ze Cavani weer op in de CL. En reken maar dat die daar dan ineens weer zin in heeft, uiteindelijk wil elke voetballer de CL winnen.

22 januari 2020 om 13:23

En dus..... een 1/2 jaar zal hij dit toch moeten accepteren. Bij een topclub moet ook top materiaal op de bank zitten.

22 januari 2020 om 12:57

Belachelijke salariseisen naar wie? PSG of Atleti? Want zolang de clubs er niet uitkomen, kan hij ook zijn eisen aan Atleti niet bekend maken. Daarnaast is PSG zelf degene die dergelijke contracten uitdeelt. Dat ze hem niet willen laten gaan, is begrijpelijk en zowel Cavani als PSG zitten vast in hun eigen gouden kooi.

22 januari 2020 om 14:12

Hij is er al uit met atletico dus wat jij zegt klopt niet.

Ach ja, dat is wel bekend van PSG natuurlijk.. Ze zijn niet misselijk in het uitdelen van hoge salarissen maar houden je aan je contract. Bij PSG moet je echt met je volle verstand tekenen en er vanuit gaan dat je het aantal jaren waar je voor tekent ook uit gaat zitten. Niks mis mee natuurlijk, maar af en toe mogen ze daar denk ik wel iets soepeler in worden!

22 januari 2020 om 12:54

Ze moeten toch ook heel dik betalen als ze de speler aantrekken? Hij heeft 55 miljoen euro gekost.

22 januari 2020 om 13:02

Ja, maar zoals ik zeg: weet ook wanneer je een uitzondering moet maken. Cavani heeft ze heel veel gegeven, misschien wel meer dan die 55 miljoen opgeleverd uiteindelijk, en is af en toe gewoon voor lul gezet. Daar hebben we hem zelden over gehoord, hij heeft zijn ego echt aan de kant gezet om voor het team. Dan mag je hem wat mij betreft na al die jaren wel wat gunnen toch?

22 januari 2020 om 13:05

Hij krijgt een vrije transfer komende zomer. Echter PSG gaat haar kansen in de CL toch niet verkleinen? De CL is alles waar het bij PSG momenteel om draait, die gaat zo weer beginnen.

22 januari 2020 om 14:02

Hij “krijgt” niks, zijn contract loopt gewoon af. Ik denk niet dat Cavani het verschil voor ze gaat maken in de CL (dat heeft hij nog nooit echt gedaan namelijk), dus om hem dan alleen voor zijn naam op de bank te hebben vind ik wel wat ver gaan ja

22 januari 2020 om 17:21

Het is niet puur voor de naam, het is als backup voor de spelers die wel spelen. Een paar blessures en hij staat weer in de basis.

22 januari 2020 om 13:05

Ik vind het op zich niet zo'n gekke redenatie van PSG hoor. Ik zou het gekker vinden als ze desondanks dat je altijd rijkelijk beloont bent ze ook nog water bij de wijn doen om je verder te helpen in je carriere terwijl je ook nog gewoon een plaats hebt in de huidige selectie. Het is (tot dusver) niet zo geweest dat ze exorbitante salarissen uitbetalen maar vervolgens rare capriolen uithalen om maar van een speler af te komen (zoals je soms ziet bij Turkse clubs bijvoorbeeld) om welke reden dan ook. Ik vind het PSG haar goedrecht om gewoon Cavani te willen behouden, gezien ze nou ook niet bepaald heel dik zitten in de bezetting van de spits (als Icardi geblesseerd raakt moet Cavani er gewoon meteen weer staan). Ik denk overigens ook dat het grootste probleem in de kwestie is dat Atletico Madrid ook niet bakken met geld klaar heeft staan en goed moet nadenken over waar men het aan uit geeft, vooral met de gigantische uitgaven om Joao Felix binnen te halen en de altijd onzekere periode na het wisselen van een stadion.

22 januari 2020 om 13:34

Ja logisch toch. Een speler wil wel bij PSG tekenen, omdat je een torenhoog salaris krijgt. PSG heeft gewoon het recht om spelers aan hun contract te houden. Dan had een Neymar, Rabiot of Cavani daar maar beter over moeten nadeken. Dat Rabiot niet wou bijtekenen was zijn probleem destijds. Logisch dat PSG hem dan niet meer opstelt. Of moet je zoals Dortmund gaan handelen? Een speler vertrekt transfervrij zoals Lewandowski naar je grootste concurrent en je laat hem dood leuk staan. Ik hoop dat Schalke wat verstandiger is en Nubel nooit meer opstelt.

PSG wil op volle oorlogsterkte blijven, alleen een speler van dit kaliber op de bank houden is vaak een lastige opgave. De kreten als "contract is contract", maar wanneer je zo veel geld verdient en verdiend hebt, zijn er ook andere drijfveren - zeker op zijn leeftijd wanneer je nog steeds die drive en fysieke capaciteiten hebt.daarnaast schijnen er perikelen te zijn omtrent het salaris.. als hij dan zo graag weg wilt en PSG is uiteindelijk welwillend om mee te werken, zal hij mogelijk wel wat (meer) water bij de wijn moeten doen.

Aan de ene kant snap ik PSG wel, als Icardi nu geblesseerd raakt dan hebben ze geen goeie backup.. Maar iemand die zoveel voor de club heeft betekend (een ware PSG legende en geliefd door de de fans) mag wel vertrekken als ie aangeeft niet te willen blijven, wat Real ook met Ronaldo heeft gedaan. Psg gebruikt hem amper. Psg is net als Tottenham geworden; spelers gevangene houden.

22 januari 2020 om 13:04

Real liet Ronaldo in de zomer gaan, niet in de winter vlak voor de hervatting van de CL campagne. Komende zomer, na afloop van het seizoen, laat PSG hem dan ook gaan.

22 januari 2020 om 14:10

Dat klopt daarom zeg ik ook dat ik PSG ook wel snapt. Maar het neemt niet weg dat ze de spelers daar gevangene houden.

22 januari 2020 om 16:43

Aan de andere kant, voor 10 miljoen kan je geen vervanger halen, en je versterkt een directe concurrent in de CL. Misschien als Atletico geen CL zou spelen ze hem makkelijker zouden laten gaan. En als Atletico 20 miljoen zou betalen zouden ze hem laten gaan. Maar als het openingsbod van Atletico 5 miljoen is zou ik ook niet staan springen om hem van de hand te doen.

22 januari 2020 om 16:51

Klopt ook wel. Maar Leonardo zei laatst nog dat ze hem niet voor minder dan 30m laat gaan. Dat vind ik wel te veel voor iemand van 33 die nog een half jaar contract heeft. Ik snap beide kanten wel... maar als Cavani nou wat vaker speelde dan had ik 100 procent achter de beslissing van Psg gestaan. Maar Cavani speelt niet of veelste weinig dus dan mag Psg wat water bij de wijn doen, imo.

Atleti zou hun bod hebben verhoogd+ bonussen, hij wil dolgraag naar Atleti... laat hem gewoon gaan, mbappe kan ook in de spits spelen , tuchel is zeer polyvalent dus komt goed!

22 januari 2020 om 13:08

Tuchel polyvalent? Die zie ik toch eigenlijk vrijwel maar op 1 plek, namelijk die van trainer! Haha, nee even zonder gein, ik snap wat je bedoelt. PSG heeft bij het eventuele wegvallen van Icardi ook zonder Cavani nog wel opties zat om een goede voorhoede op te stellen. Ik snap dat ze hem liever houden met het oog op de k.o. fase CL maar een man met zo'n staat van dienst zou je wel ietsje flexibeler mee mogen zijn; zeker als je er gewoon een goed bedrag voor kunt vangen!

22 januari 2020 om 13:32

Hahaha deze was goed! Ja klopt wat je zegt, maar denk wel dat ze hem zullen laten gaan

..."ze hebben hem niet goed behandeld..." 400.000 per week...dan zou ik me ook niet goed behandeld voelen. Nu hij in de herfst van zn carriere komt is minder speeltijd logisch lijkt me,al is hij nog steeds bruikbaar. Maar Icardi doet het gewoon goed,niets mis mee.

Wanneer leren dit soort figuren (=lees familie) dat ze eens stoppen met social media te gebruiken om op te komen voor hun dierbare. Hij is een vetbetaalde prof die voorbij is gestreefd. Wat nou "slecht" behandelen? Die man sleept de miljoenen binnen, en moet gewoon zijn werk doen. Hij mag vragen of hij mag vertrekken, indien dat niet mag, lekker blijven zitten en je best doen op de trainingen en het team helpen waar nodig.

Snap beide. Psg wil de championsleaque winnen en wil de selectie bij elkaar houden. Cavani wil spelen en dat gebeurd bij psg amper. Sowieso had cavani eerste spits moeten blijven. Heeft het altijd geweldig gedaan en maakte niet normaal veel doelpunten ..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Paris Saint-Germain

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Rennes447
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
Á. Di MaríaMiddenvelder258
Pablo SarabiaMiddenvelder203
M. VerrattiMiddenvelder200
I. GueyeMiddenvelder191
K. NavasKeeper200
M. IcardiAanvaller1911
K. MbappéAanvaller1916
Voor de complete selectie: Clubpagina Paris Saint-Germain.

237 fans
Aanvaller, 33 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Paris Saint-Germain 13 4 2 0
2018/2019 Paris Saint-Germain 21 18 1 0
2017/2018 Paris Saint-Germain 32 28 3 0
2016/2017 Paris Saint-Germain 36 35 5 0
2015/2016 Paris Saint-Germain 32 19 3 0
Laatste voetbalnieuws

Van Persie tipt ‘doelpuntenmachine’: ‘Hij maakt 25 goals per seizoen’

Manchester United nam afgelopen zomer afscheid van Romelu Lukaku. The Red Devils zijn er sindsdien echter nog niet in geslaagd om de naar Internazionale vertrokken spits te vervangen en ook tijdens...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 27 februari
Real Madrid hoopt Mohamed Salah te kunnen losweken bij Liverpool zodra Gareth Bale verkocht is. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren