Absalem verlaat FC Groningen tijdelijk met oog op Marokkaans elftal

Dinsdag, 21 januari 2020 om

Amir Absalem maakt het seizoen af bij Almere City FC, zo maken FC Groningen en de Keuken Kampioen Divisie-club dinsdagavond officieel. Almere City huurt de 22-jarige verdediger voor de rest van dit seizoen van FC Groningen. Absalem, die nog een contract tot medio 2021 met de noorderlingen heeft, had de komende maanden weinig uitzicht op veel speeltijd onder Danny Buijs.

“Wij vinden Amir namelijk nog altijd een talentvolle speler, maar voor zijn verdere ontwikkeling was het daarbij wel van belang dat hij op korte termijn aan spelen zou toekomen op een zo hoog mogelijk niveau. In onze ogen kan hij zich in Almere op een goede manier laten zien”, verklaart technisch directeur Mark-Jan Fledderus op de clubsite. Absalem begon het seizoen bij FC Groningen als basisspeler, maar raakte zijn plek kwijt aan Django Warmerdam.

“Wij hebben nog altijd vertrouwen in en plannen met Amir. Op dit moment is deze stap zowel voor speler als club goed. Wij wensen Amir heel veel succes bij Almere City en zullen zijn verrichtingen nauwlettend volgen.” Absalem genoot zijn jeugdopleiding bij Excelsior en Feyenoord. In de zomer van 2016 kwam de linksbenige vleugelverdediger over naar FC Groningen, waar hij tot achttien officiële wedstrijden in de hoofdmacht kwam.

Absalem zat recent in de voorselectie van het Marokkaanse elftal. “Het is belangrijk voor mij om nu zoveel mogelijk te spelen, ook met de kennis dat ik in de voorselectie van Marokko zit”, legt de verdediger op de clubsite uit. Technisch manager Teun Jacobs is verheugd met de komst van Absalem. “Amir is een mooie en waardevolle toevoeging aan onze spelersgroep. Wij waren nog in de markt voor een linksback. Hij is een verdediger die goed bij onze stijl van spelen past. Amir is jong en ambitieus en ziet in Almere een ideale plek om zich verder te ontwikkelen.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

18 reacties (laatste reactie door sirius)

Ik hoop niet dat die jongen echt denkt dat hij als speler van Almere City ook maar enige kans maakt op het Marokkaanse elftal.

21 januari 2020 om 19:53

Schijnt dat de Marokkaanse bond zelf afgelopen zomerheeft aangegeven hem in de gaten te houden. Om hem te polsen of hij in de toekomst overweegt voor ze uit te komen

21 januari 2020 om 20:02

Klopt, hij heeft wel met de Marokkaanse bond gesproken. Maar dat was meer omdat er een nieuwe bondscoach was, die alle mogelijke spelers in kaart wilde brengen. Daarnaast is hij natuurlijk nog redelijk jong en begon hij het seizoen als basisspeler. Maar als speler van Almere City (of bankzitter bij Groningen) is het natuurlijk redelijk kansloos.

21 januari 2020 om 20:09

Nou ja, die houden zo'n beetje elke Europese Marokkaan in de gaten. Ik ben niet echt op de hoogte van de Marokkaanse selectie, maar het lijkt me toch dat ze wel redelijke centrale verdedigers hebben lopen in plaats van een bankzitter van FC Groningen.

21 januari 2020 om 20:14

Nee ben ik met je eens hoor, maar snap wel dat zo'n jongen er nog aan denkt op het moment dat dat gesprek 6 maanden geleden is geweest.

21 januari 2020 om 20:28

@Sirius het was vooral Mark Wotte of Pim Verbeek die Marokkaanse bond liet inzien om ook focus op Marokkaanse talenten uit Nederland te hebben. Voorheen haalden ze eerder een Marokkaan uit de 2e divisie uit Frankrijk dan iemand uit de eredivisie. Alleen sinds Ziyech lijken ze helemaal nu iedere Marokkaan uit NL te willen.

22 januari 2020 om 01:09

Qua centrale verdedigers zit het nu een klein beetje schaars binnen de selectie. Vooral na het stoppen Benatia. Ondanks dat hebben ze nog wel enkele grote talenten lopen in de Marokkaanse competitie die wel een redelijke potentie kunnen hebben (denk aan Banoun), of een iets ervaren speler als Yamic van Genoa. Verder spelen normaalgesproken spelers als Sais (Wolves) en Feddal (Betis)/Abdelhamid (Reims) centraal. Op de backs is hij sowieso kansloos met een Hakimi en Mazraoui/Mendyl (van Schalke verhuurd aan Dijon). Maar zoals jij zelf ook al zei zitten ze niet bepaald te wachten op een verdediger van Groningen of Almere..

Nou bij Almere City maak je echt geen kans voor het elftal van Marokko.

Leuk een vleugel verdediger kunnen we ook wel gebruiken, blackson is nou ook niet wat je denkt wat een topper! Had liever een centrale verdediger zien komen want dan kan die Mirani er een keer uit. Slap in de duels, opbouwen kan hij niet, elke keer tikkie terug. Draait altijd open met zn rug naar de tegenstander dus het gaat 9 vd 10x gewoon fout en je houd je hart vast met die gast!

Ik snap niet dat die jongen denkt in aanmerking te komen voor het Marokkaanse elftal als je bij FC Groningen de bank warm houdt en naar Almere City moet om aan speelminuten te komen. Ik kan me toch niet voorstellen dat het Marokkaanse elftal zo verlegen zit om een verdediger.

21 januari 2020 om 19:44

Centraal is het niet zo heel sterk, de RB is wel goed bezet met Hakimi en Mazraoui, de LB is met Mendyl ook goed genoeg. Marokko is vooral in de voorste twee linies sterk, achterin kan het op de RB na beter.

21 januari 2020 om 19:58

Sterker nog, Hakimi kan ook op linksback en dan vergeet je Dirar nog. Centraal achterin met Saïss en Feddal niet heel sterk, maar wel stukken beter dan een 22-jarige linksback die verhuurd wordt aan Almere City denk ik.....

21 januari 2020 om 20:16

Benatia ook toch?

22 januari 2020 om 01:10

Benatia is helaas gestopt als international

Ik denk niet dat hij goed genoeg is voor Marokko, die hebben op zijn positie volgens mij Mendyl spelen.

22 januari 2020 om 01:11

Mendyl, hakimi en mazraoui (kunnen beide zowel links als rechts spelen). Dus op die positie heeft Marokko meer dan genoeg spelers haha

Hij is zelf gepolst door de bond afgelopen zomer, denk dat de titel daar vandaan komt. Vind hem beter dan van Hintum, verstandige stap dit. Zie hem volgend jaar best Groningen back worden.

22 januari 2020 om 01:14

Dat komt voornamelijk doordat de nieuwe bondscoach iedereen een kans wilde geven en aan t werk wilde zien. Had volgens mij ook 50 man op papier staan (waaronder talenten als Ihattaren en Diaz van Real Madrid als ik mij niet vergis). Dus dat hij destijds gepolst werd zegt niet veel in dit geval

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
7.AZ147
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
A. El MessaoudiMiddenvelder91
A. MatusiwaMiddenvelder90
D. van KaamMiddenvelder91
M. El HankouriAanvaller90
P. JoostenAanvaller92
S. PadtKeeper90
J. LarsenAanvaller83
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

2 fans
Verdediger, 25 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 24 november
Yusuf Yazici staat wellicht voor een avontuur in de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren