‘Ik heb veel contact met de hoofdscout, hij is vaak bij Heracles geweest’

Dinsdag, 21 januari 2020 om

Lennart Czyborra staat op het punt om Heracles Almelo in te ruilen voor Atalanta. De Duitse linksback is dinsdag aangekomen in Bergamo om zijn transfer af te ronden. Naar verluidt verdient de Eredivisie-club 3,5 á 4 miljoen euro aan de verkoop van de verdediger. Robin Gosens loopt in gesprek met TC Tubantia vooruit op de komst van zijn toekomstige ploeggenoot.

Gosens is dit seizoen een vaste waarde bij de achtste finalist van de Champions League. Hij bewandelde dezelfde weg als Czyborra en verliet Heracles in 2017 voor de club uit de Serie A. “Laat hem maar komen”, reageert Gosens in het regionale dagblad. De 25-jarige linkspoot is blij met de aanstaande versterking. “Eindelijk weer eens een Duitser om Duits mee te praten. Hij heeft ook nog dezelfde achtergrond als ik, we kennen dezelfde mensen, dat schept een band. Heracles kennende zit het met zijn mentaliteit en karakter ook goed, ik kijk er naar uit.”

Transferprofiel: Lennart Czyborra

Atalanta presteert uitstekend in de Serie A en doet dat met relatief beperkte middelen. Spelers uit de Eredivisie worden veelvuldig bekeken, zo erkent Gosens. Eerder werd Hans Hateboer al weggehaald bij FC Groningen. “Ze scouten anders, zoeken naar onbekendere spelers. Nederland is een interessante markt. Dat ze bij Lennart zijn uitgekomen, is geen toeval. Ik heb veel contact met de hoofdscout, hij is vaak bij Heracles geweest, vertelde hij”, aldus Gosens. “Dat ze bij Czyborra uitkomen, betekent dat hij in het profiel past. Ze weten precies wat ze willen en wat ze halen. Daarin maken ze bijna nooit een fout. Hans Hateboer, Martin de Roon, spelers uit Zwitserland, België en ook ikzelf: onze waardes zijn allemaal meer dan verdubbeld.”

Net als bij Heracles staat bij Atalanta het doorontwikkelen van spelers centraal. “Alleen is Atalanta veel groter dan Heracles. We staan vierde (vijfde, red.), spelen Champions League en maken het topclubs moeilijk. Italië heeft me op alle vlakken een betere speler gemaakt. Ik kom uit de Eredivisie, waar het technische aspect belangrijk was. Hier is het heel fysiek en tactisch. Ik ben compleet geworden, veel sterker. Trainingen zijn lang en intensief, het is niet te vergelijken met Nederland.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

27 reacties (laatste reactie door daniellehughes)

Leuk ploegje dat Atalanta, wat mij betreft mogen ze Gosens wel oproepen voor het NL elftal, meer dan prima linksback en maakt inderdaad een zeer sterk seizoen door.

21 januari 2020 om 15:45

Gosens oogt gewoon als een mislukte linksbuiten die daarom maar back is gemaakt. Kan totaal niet verdedigen en aardig aanvallen. Dat kun je niet gebruiken in een vier-mans-verdediging.

21 januari 2020 om 15:59

Juist daarom moet Nederland hem oproepen. De sterkste positie bij Oranje is centraal achterin. De Vrij speelt altijd in een driemansverdediging, ik denk dat De Ligt en Van Dijk dat ook kunnen. Als je die drie achterin zet, met een middenveld van Wijnaldum en De Jong ervoor heb je een hele sterke as staan.

21 januari 2020 om 16:18

Buiten dat ik hem helemaal niet goed vind kunnen verdedigen, daarbij is Gosens een Duitser dus het kan sowieso niet volgens mij.verder vind ik ook vaak genoeg dat Blind steken laat vallen in NL elfal, maar diegene die het hebben overgenomen of mogelijk in aanmerking komen voor velen vind ik nog steeds niet beter, zeker niet als je aanvallend speelt.

21 januari 2020 om 16:23

Gosens heeft vorig jaar in maart aangegeven dat hij open staat voor het Nederlands elftal. Als Duits-Nederlandse voetballer is het mogelijk.

21 januari 2020 om 17:01

De Ligt heeft al moeite als je hem aan de linkerkant centraal zet. Verder vind ik het feit dat we drie geweldige verdedigers hebben gewoon een luxe-probleem. Het heeft naar mijn mening geen zin om met een drie-mans-verdediging te spelen waardoor je op het middenveld of in de aanval een positie moet opofferen en waarvoor; om een matige aanvaller op linksback te zetten? Dat zijn wel erg veel omschakelingen om pure middelmaat op te kunnen stellen.

21 januari 2020 om 17:11

@sirius - Maar hoe kom je erbij dat hij niet kan verdedigen? Baseer je dat nog op het feit dat hij toen bij Heracles voetbalde of maak je van lucht comments? Spelers kunnen trouwens doorontwikkelen. Om statistieken erbij te halen, want sommigen kicken daarop, volgens Elf Voetbal had hij in november 2018 bij Atalanta de volgende: "qua algehele rating springt Gosens er bovenuit ten opzichte van concurrenten Blind, Willems en Van Aanholt. Blind blijft wel in de buurt met een 7,4, maar de 6,5 en 6,3 van respectievelijk Van Aanholt en Willems zijn beduidend minder. In verdedigend opzicht zijn vooral de interceptie cijfers van Gosens indrukwekkend (1,7 per duel). Ook qua geslaagde tackles scoort hij met 2,2 goed, maar moet hij Blind (2,8) wel voor zich dulden. Aanvallend zou je zeggen dat Van Aanholt in de Premier League meer van zich laat spreken dan de 24-jarige Gosens in de Serie A, maar dat blijkt geenszins het geval. Sterker nog, Gosens doet het beter. Hij scoorde even vaak en gaf een assist meer, maar belangrijker nog zijn de cijfers wat betreft sleutelpasses en schoten op doel. Gosens en Van Aanholt schieten beiden gemiddeld 1.2 keer per wedstrijd op het doel van de tegenstander, maar de speler van Atalanta Bergamo geeft wel meer keypasses dan de speler van Crystal Palace (1.2 om 0.5). In de passing is Gosens ook beter en doet hij enkel onder voor Blind. Concluderend: bondscoach Ronald Koeman heeft geen enkele reden om Blind te vervangen, gezien zijn goede prestaties bij Oranje en ook bij Ajax, maar Gosens klopt wel steeds harder op de deur om eens de kans te krijgen bij Oranje. Een uitverkiezing zou allerminst gek zijn." en zoveel heeft Gasperini niet veranderd bij Atalanta en laat hij Atalanta nog steeds meedraaien bij de subtop van Italie. Dus geen idee waar je argumenten als "om een matige aanvaller op linksback te zetten? Dat zijn wel erg veel omschakelingen om pure middelmaat op te kunnen stellen" vandaan komen.

21 januari 2020 om 16:03

Kijk je uberhaupt wel eens naar Atalanta ? of roep je maar zomaar iets ? Als je het wel volgt dat wil ik graag weten waarom je in hem een geschikte back ziet voor het NL elftal, Aanvallend is hij opzich prima maar verdedigend laat die echt de wensen over.

21 januari 2020 om 16:17

Ben ik niet mee eens, als je ziet hoeveel mensen hij aanjaagt, van vleugelaanvallers tot en met de vleugelverdedigers. Je weet dat hij vrij spel heeft op links, want de twee controlerende middenvelders en de drie centrale verdedigers vormen de blok. Afgelopen wedstrijd tegen Spal ging het voornamelijk op de rechterkant mis, want Reca was nergens te bekennen. Hateboer was geschorst en Castagne is geblesseerd, dus de rechterkant was die wedstrijd hun zwakste linie, terwijl links er niks doorkwam.

21 januari 2020 om 16:04

Gosens is een Duitser.

21 januari 2020 om 16:21

Met Nederlandse roots, kan ook en heeft volgens mij ook een Nederlands paspoort, en geboren bij de Nederlandse grens. Hij spreekt vlekkeloos Nederlands en hij heeft meerendeel van zijn senioren carriere in Nederland gespeeld (jeugdopleiding Vitesse, Heracles en verhuurd geweest aan Dordrecht).

21 januari 2020 om 16:41

Gosens heeft een Nederlandse vader en een Duitse moeder.

21 januari 2020 om 16:54

Gosens heeft een Duits én een Nederlands paspoort. Nederlandse vader, Duitse moeder. Ik zou hem weleens willen zien spelen.

Wat een weelde zou dat zijn voor Heracles! Echt een bizar bedrag voor de Heraclieden. Even opgezocht, maar de duurste uitgaande transfer momenteel is nog altijd Lerin Duarte naar Ajax, voor 3 miljoen destijds. En dan nu misschien wel 4(!) voor een linksback? Tijden veranderen...

21 januari 2020 om 15:57

Echt een linksback met potentie. Vergeleken met de markt is dit denk ik een koopje. Hij is snel, behendig, en kan met zijn goede techniek scoren en assists geven. Ben een aantal wedstrijden bij Heracles geweest en dacht begin dit seizoen al dat die niet lang zou blijven. Jammer dat hij niet in de Eredivisie blijft. Is toch wat makkelijker volgen.

"itali㫠heeft me op alle vlakken een betere speler gemaakt. Ik kom uit de Eredivisie, waar het technische aspect belangrijk was. Hier is het heel fysiek en tactisch. Ik ben compleet geworden, veel sterker. Trainingen zijn lang en intensief, het is niet te vergelijken met Nederland.” - Je ziet wel dat ze fysiek sterker zijn geworden, maar ik vind ze helemaal niet zo aanzienlijk beter geworden. Het zegt ook wel wat over het gemiddelde(!) niveau van de Serie A dat dit soort jongens zich moeiteloos in de basis spelen. Dat het geweldig lastig is in de top van Italie geloof ik graag, maar alles daaronder is toch wel pure middelmaat. Ik heb dan ook het idee dat spelers als Gosens en Hateboer in staat worden gesteld om te presteren bij Atalanta, maar ik zie ze niet snel slagen als ze bijvoorbeeld een stap naar de Premier League maken of als ze bij een club komen waar er enorm veel druk is.

21 januari 2020 om 16:00

Het ligt eraan, het is Atalanta, geen topteam maar ook geen slecht team, en je past je toch deels aan aan je teamgenoten.

21 januari 2020 om 16:01

Hier sla je de plank wel een beetje mis. Hateboer maakte destijds in de winterstop de overstap naar Atalanta, met als gevolg dat hij in dat half jaartje nauwelijks aan de bak kwam. Ook Gosens was in zijn eerste seizoen voor het grootste deel reserve. Het is eigenlijk dit jaar dat hij echt met zijn grote doorbraak bezig is. Dus beide spelers hebben zeker tijd nodig gehad om aan het niveau van de SerieA te wennen. Wel ben ik het met je eens dat het beperkte spelers zijn die enkel in een bepaald systeem op hun best kunnen spelen. Hateboer heeft dat in zijn interland die hij mocht spelen goed bewezen. Desondanks heeft dat Atalanta wel een goed beleid met een consequente visie op de manier hoe er moet worden gespeeld. Ik ben ook blij voor hun dat ze hebben weten door te stoten naar de achte finales van de CL.

21 januari 2020 om 16:09

Is wel een stokpaardje bij heel veel mensen, dat Hateboer wordt beoordeeld op 3 interlands. Dat waren tevens de eerste paar wedstrijden van Koeman toen de ploeg nog in opbouw was. Tegen Belgie en Engeland had hij lang niet zo slecht gespeeld, ook niet heel goed, alleen tegen Italie, aka tweede interland van Hateboer, is hij flink door het ijs gezakt. Maar ik denk dat het puur kwam door de zenuwen en niet door zijn kwaliteiten. Als we spelers zo kort gaan beoordelen, dan kunnen we heel spelers gaan afschrijven die uiteindelijk goeie spelers zijn geworden voor hun nationale elftallen.

21 januari 2020 om 17:05

Ik denk ook wel dat mensen al niet gecharmeerd van hem waren. Dan helpen de drie interlands hem ook niet echt.

21 januari 2020 om 17:20

Nee klopt, maar hij was vorig seizoen wel een van de betere rechtsbacks van de Serie A en werd derde in de competitie boven Lazio, AS Roma, Inter (zelfde aantal punten, meer doelpunten) en Milan. Dit seizoen iets minder, Castagne haalt een hogere niveau dan Hateboer, maar is wel basisspeler onder Gasperini. Dumfries heeft meer potentie dan Hateboer, maar Hateboer is wel ietsjes verder en speelt bij een club dat in vorm is. PSV is verre van goeie doen op dit moment.

Vraag mij af of Koeman zit op te letten, want Gosens moet je zo snel mogelijk aanbieden voor Oranje uit te komen. Ook gewoon meteen meenemen naar het EK als hij ja zegt.

21 januari 2020 om 18:37

Gosens heeft al vaker verteld dat zijn droom is voor de “Nationalmannschaft” (en voor Schalke) te spelen In Oktober zei hij nog dat hij zich kwalitatief niet meer ver van de Mannschaft ziet. Toen Matthäus hem een paar dagen geleden Löw aanbevolen heeft was hij daarmee heel blij. Het is ook vrij normaal dat hij zich Duitser voelt omdat hij hier is opgegroeid en pas in de A-jeugd in Nederland ging voetballen. Ik denk niet dat hij zo opportunistisch is en voor Nederland gaat spelen omdat Koeman hem toevallig als eerste vraagt.

21 januari 2020 om 22:19

Dat weet je toch niet? Hij heeft een Nederlandse vader dus het zou best kunnen dat hij zich een beetje Nederlands voelt. En als de kansen groter zijn bij Nederland ipv Duitsland dan kan het de keuze vergemakkelijken. Nederland heeft een tekort aan kwalitatief goede linksbacks, terwijl Duitsland toch aardig voorzien is, ook al is het kwalitatief de zwakste positie in het Duitse elftal.

21 januari 2020 om 23:45

Ik weet het natuurlijk niet voor honderd procent maar ik ben ook half Duits en half Nederlands en ook vlakbij de Nederlandse grens in Duitsland opgegroeid. Ik heb heel veel familie in Nederland maar ik ben in Duitsland gesocialiseerd en voel me helemaal Duits. Voor dit gevoel zijn de jeugdjaren het belangrijkst. Als ik zijn interviews lees, denk ik dat hij niet zomaar de makkelijke weg kiest. Dat zijn voorkeur naar Duitsland uitgaat blijkt uit de interviews van de laatste maanden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Atalanta

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Juventus6024
2.Lazio5935
4.Atalanta4531
5.AS Roma4215
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
A. GómezMiddenvelder236
M. PašalićMiddenvelder225
L. MurielAanvaller2112
P. GolliniKeeper210
D. ZapataAanvaller148
A. TraoréAanvaller31
Voor de complete selectie: Clubpagina Atalanta.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Atalanta.

9 fans
Verdediger, 26 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 27 februari
Real Madrid hoopt Mohamed Salah te kunnen losweken bij Liverpool zodra Gareth Bale verkocht is. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren