Transfervrije Bilal Basacikoglu ruilt laagvlieger in voor Turkse top

Dinsdag, 21 januari 2020 om

Bilal Basacikoglu heeft een ruime maand na zijn vertrek bij Kayserispor een nieuwe club gevonden. Trabzonspor maakt dinsdag via de officiële kanalen namelijk melding van de komst van de 24-jarige aanvaller, die zich in eerste instantie tot het einde van het seizoen aan de Storm van de Zwarte Zee heeft verbonden. De partijen hebben de optie om de samenwerking met twee jaar te verlengen.

Basacikoglu was sinds de zomer van 2018 actief voor Kayserispor, dat hem destijds overnam van Feyenoord. De Rotterdammers hadden hem vier jaar eerder voor 3,5 miljoen euro opgepikt bij sc Heerenveen, maar de rechtsbuiten wist in De Kuip nooit uit te groeien tot een vaste waarde. In totaal zou hij 103 wedstrijden spelen voor Feyenoord, waarin hij 7 keer wist te scoren.

Bij Kayserispor, dat momenteel de hekkensluiter in de Turkse Süper Lig is, was hij in eerste instantie wel een basisspeler. In zijn eerste seizoen, waarin hij ook kampte met langdurig blessureleed, kwam hij in totaal 22 keer in actie in de Turkse competitie. In de huidige voetbaljaargang volgden nog eens elf wedstrijden, voordat hij in december een disciplinaire schorsing opgelegd kreeg.

Deze schorsing mondde uiteindelijk uit in de ontbinding van zijn contract, waardoor Basacikoglu transfervrij op zoek kon naar een nieuwe club. Met Trabzonspor heeft hij nu een plek in de Turkse top veroverd, aangezien de club momenteel de derde plek bezet, nog voor grootmachten als Fenerbahçe, Besiktas en Galatasaray. De achterstand van Trabzonspor op koploper Sivasspor is vijf punten.


Poll

Een goede stap voor Bilal Basacikoglu?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door efsane61)

Hoe dan?! Zijn prestaties en cijfers bij Kayserispor waren niet geweldig toch, dan heeft hij dit wel aardig voor elkaar.

21 januari 2020 om 11:11

Trabzonspor heeft een alternatief nodig op de flanken. Het liefst iemand die op zowel links als rechts kan spelen en daar voldoet hij aan. Als iedereen fit is, zal hij zeker geen basisspeler zijn. Daarnaast is hij gratis opgehaald en gaat hij ook niet heel veel verdienen. Voor de rest van dit jaar krijgt hij 162.500 Turkse Lira betaald. Dat is omgerekend nog geen 30 duizend Euro!!!voor komend seizoen, als er gebruik wordt gemaakt van de optie, krijgt hij 2,7 miljoen TL (ongeveer 4 ton Eur) en voor het seizoen daarop 2 miljoen TL (3 ton Eur).

21 januari 2020 om 11:12

typisch weer een speler die gewoon voortborduurd op een goede naam in de scoutingsboekjes. Toen hij een revelatie was bij Heerenveen is ie jeugdinternational geworden in Turlkijke en op de lijstjes gekomen van de Turkse topclubs. Transfervrij durven veel clubs het dan nog wel een keer aan met m. Oty: Basacikoglu is geschikt voor 1 soort spel . Gelanceerd worden in een counterploeg. Voor alle feyenoord fans een leuk weetje. . Destijds kocht een bijna failliet feyenoord Bilal voor 3,5 miljoen. Terwijl er voor Oussama Idrtissi uit de eigen A1 niet eens een koelkast contractje vanaf kon van 2000 euro per maand....

21 januari 2020 om 11:33

Denk niet dat veel Feyenoorders dat leuk vinden

21 januari 2020 om 11:34

Op zich heb je helemaal gelijk dat hij naar boven komt bij Turkse clubs door zijn afkomst en prestaties in het verleden, maar zoals ik hierboven al aangeef, was Trabzonspor eigenlijk al op zoek naar een type zoals hij. En momenteel geeft Trabzonspor geen grote bedragen uit voor transfers en salarissen, dus is dit wel een logische transfer

21 januari 2020 om 11:42

Clarkkent, leuk weetje voor jou van een Feyenoord fan: Feyenoord was in 2014 verre van 'bijna failliet'. Idrissi was, net als Robbert de Vos, simpelweg echt niet goed genoeg voor het eerste en het beloftenelftal zat (zoals nog steeds het geval is) niet in de piramide. Hij kon blijven en wedstrijden met het tweede meedoen en trainen bij de A1. Dit wilde Idrissi (logischerwijs) niet en daarop koos hij voor FC Groningen, waar hij wel in een beloftecompetitie kon spelen. Ook bij Groningen ging het Idrissi niet altijd goed af en achteraf is het makkelijk te zeggen dat Feyenoord wat aan hem had gehad, maar destijds was hij gewoon niet goed genoeg. Dat hij zich jaren later uitstekend ontwikkelt bij AZ is mooi voor hem

21 januari 2020 om 12:05

Bobiku niet te snel met je conclusies. Idrissi was al jaren jeugdinternational en 1 vd beste spelers van de A1. Idrissi heb ik een keer of 4 tegen basacikoglu zien spelen en was toen elke wedtrijd 3 klasse beter. Dat zag een blind paard nog. Idrissi speelde zich binne 3 ,maanden in het eerste elftal van groningen en was eigenlijk vrijwle meteen een revelatie. Je verhaal van de beloftemncompetitie klopt maar ze hadden m voor 2000 euro erbij kunnen houden en mee kunnen laten traine met de selectie, niet terugzetten naar de jeugd. Feyenoord heeft de laatste jaren wel vaker niet voor eigemn talent gekozen. Slecht beleid is dat.

21 januari 2020 om 12:13

Je laat toch niet iemand met het eerste meedoen als hij het niveau omlaag haalt? Dat is exact de reden waarom Feyenoord op dit moment de selectie wat inkrimpt. Idrissi was inderdaad jeugdinternational en een prima talent, maar Bilal liet het zien in de Eredivisie. Dat is wel iets anders. Dat Idrissi beter was in eerdere onderlinge ontmoetingen zegt me niet zo veel. Elke speler ontwikkelt zich namelijk op een andere manier, met een ander tempo. Niet dat ik per se vind dat Bilal een heel goede aankoop was hoor, begrijp me niet verkeerd. Idrissi was bij Groningen overigens nooit onomstreden hè. Ik kan me herinneren dat het menig wenkbrauw deed fronsen toen AZ hem kocht.

21 januari 2020 om 13:43

een talent dat meetraint haalt het niveau niet omlaag, niet overdrijven. Wat de situatie was is dat Feyenoord 1 van hun toen grotere talenten voor weinig geld kon houden. En dat ze een blind paard voor 3,5 miljoen haalden. Het was echt niet zo dat Basacikoglu toen ineens meer kwaliteit had dan Idrissi. .elke scout kon je dat toen vertellen. Sterker nog AZ heeft m toen al in de scoutingsboekjes gezet. Het gaat alleen om de rust en geduld wat je hebt om je eigen talenten naar niveau te brengen. Dat is er bij Feyenoord te vaak niet geweest. Sterker nog, er is geen beleid van hun eigen talenten altijd voordeel van de wijfel geven en naar Feyenoord 1 brenegen. Dit is daar een voorbeeld van.

21 januari 2020 om 15:53

AZ heeft hem toen in de scoutingsboekjes gezet? Zo overtuigd waren ze blijkbaar niet, want hij ging naar Groningen. Jij zegt dat hij daar vrijwel meteen een revelatie was, maar hij is er nooit onomstreden geweest.

21 januari 2020 om 16:14

bobiku, ik probeer je uit te leggen dat de transfer naar AZ niet uit het niets kwam. Hij was een jeuginternational die in de jeugd van feyenoord steevast uitblonk. Het is niet zoals jij probeert te zeggen een flapdrol die het nooit zou halen (zoals vincent janssen die met moeite in de a2 speelde) en die zich later beter heeft omtwikkelt. Het was een groot talent en smaakmaker die een vaste plek had in alle vertegenwoordigende elftallen. Die doe je weg. Om een blind paard van dezelfde leeftijd te halen. With all due respect. Dat is voor mij exemplarisch voor het jeugdbeleid van Feyenoord van de laatste 10 jaar.

21 januari 2020 om 17:14

Ik beweer niet dat hij er niets van kon, maar ik vind het makkelijk om er achteraf over te oordelen. Bilal blonk uit bij Heerenveen. Idrissi was bij Groningen niet verzekerd van een basisplek. Daarom vind ik het onzin om het zo eenzijdig te belichten. Ik ben het met je eens dat ze het met Idrissi anders op hadden moeten lossen hoor, maar ik vind het niet heel kwalijk dat ze Bilal kochten, ondanks dat ik het zelf niet had gedaan. Rutten wilde hem heel graag hebben. Ik had graag gezien dat ze Idrissi verhuurd hadden. Zijn stap naar AZ kwam inderdaad niet uit het niets, maar je zegt letterlijk dat Idrissi vrijwel meteen een revelatie was bij Groningen. Dat is gewoon niet waar

21 januari 2020 om 20:00

Nee, hij is bij ons om andere redenen in het vizier gekomen. Onder andere om het feit dat hij binnen was te halen voor het koelkastcontractje wat jij al aan een A1 speler wilde aanbieden (hij heeft getekend voor €5000,- p.m.).

21 januari 2020 om 19:59

Een combinatie van factoren: wij hebben momenteel geen groot budget, wij hebben een alternatief nodig voor op de flanken, hij is rete goedkoop en tot slot ligt zijn roots in de regio (iets wat in de regio Trabzon nogal relevant is, vergelijk het met een Limburger hier). Kortom, dit was voor ons de ideale korte termijn oplossing. Daarbuiten is het maar een contract voor een half jaar indien hij slecht presteert, dus ook geen financiële last in de toekomst. Alleen maar een win-win dit, als hij ook maar een klein beetje presteert.

Deze jongen heeft echt 0.0 scorend vermogen, maar heeft wel een drive, snelheid en agressie. Eigenlijk zou hij zich op rechtsback moeten focussen.

21 januari 2020 om 10:43

Jorisdijk, die gedachte had ik nou ook in zijn laatste jaar bij Feyenoord. Hij is ook nog verdacht taai in de duels en verliest nooit een kopduel, met die ongekende sprongkracht. Voorin mist hij overzicht, maar ik denk dat het een goede wing back zou kunnen zijn

21 januari 2020 om 10:50

great minds think alike, heeft wel wat druistigs over zich, zal wel wat kaarten pakken.

21 januari 2020 om 11:52

great minds think alike zegt-ie, ik ga even braken met m'n niet zo great mind.

21 januari 2020 om 11:02

Toeval treft dat de wedstrijd dat hij zijn basisdebuut maakte voor Heerenveen, de wedstrijd tegen PSV in het seizoen 13/14 die eindigde in een 1-1 gelijkspel, hij op die positie misschien wel zijn beste wedstrijd voor Heerenveen speelde. Joey van de Berg kreeg in die wedstrijd vroeg een rode kaart, Pele van Anholt schoof van rechtsback naar het middenveld, Bilal ging op rechtsback spelen. Vanaf dat moment vermoedde ik al dat hij nog wel eens op die positie zou kunnen eindigen.

21 januari 2020 om 11:31

Inderdaad , dat gaf ik ook aan vlak voor zn vertrek, lekker experimenteren als rechtsback , kan een boel recht trekken met zijn drive , snelheid en uithoudingsvermogen. Hetzelfde hetzelfde roep ik over Adama Traore. Als je hem om kan turnen tot rechtsback dan zal die in de top3 rechtsbacks terecht komen.blijft ie op de flank dan komt ie niet eens in de top20.

Prima speler voor op de bank. Ajax had meer aan hem gehad dan Babel. Ajax heeft ook interesse gehad volgens zijn zaakwaarnemer maar ze kwamen er niet uit door het tekengeld.

21 januari 2020 om 10:50

Tekengeld haha? Iemand die zich heeft bewezen en de nodige ervaring heeft kan een leuke bedrag vragen. Maar niet deze Bilal die overal is mislukt. Ik denk dat ze zaakwaarnemer maar wat zit te verzinnen. Om zijn cliënt goed in de markt te zetten.

21 januari 2020 om 10:51

Heb je hier misschien ook een bron van? Want ik kan mij dit moeilijk voorstellen, en Babel is natuurlijk nog steeds beter/bruikbaarder dan deze jongen. Bilal is, buiten Heerenveen, overal mislukt.

21 januari 2020 om 10:51

Jij bent de grappigste thuis zeker. Wat moet Ajax met een Feyenoord-flop?

21 januari 2020 om 10:53

Ik denk dat dat echt een broodje aap verhaal is. En hoe kan je een Babel nou vergelijken met Basacikoglu, die een half goed seizoen bij H’veen heeft gedraaid en verder zelfs bij Kayseri niet een basis had. Niet al te veel Fanatik lezen zou ik zeggen.

21 januari 2020 om 11:42

Jongen ik verzin dit niet zelf, komt van zijn makelaar af. Jullie zullen best gelijk hebben dat het verzonnen kan zijn door zijn zaakwaarnemer om een club voor hem te vinden. Wat Trabzon vermeld op zijn site is dat Bilal rond de 24.000 euro krijgt voor de rest van het seizoen. Kan me niet voorstellen dat hij zo weinig gaat verdienen! Ik weet niet hoe jij erover [email protected] Mijn mening is dat Trabzon met opzet een laag bedrag vermeld om de Turkse ffp te omzeilen.

21 januari 2020 om 12:21

Als Trabzon dat doet dan frauderen ze. Het lijkt me niet dat voorzitter Agaoglu dat zou toestaan omdat hij altijd de mond vol heeft van transparant en correct gedrag door het bestuur. We gaan het volgen.

21 januari 2020 om 11:11

Wat praat jij nou haha. Babel is een compleet andere speler, veel doelgerichter en kan in de spits. Los van dat het Feyenoord afdankertje is hebben ze ook gewoon niks aan hem.

Het blijft toch bewonderenswaardig dat er steeds clubs zijn die klaar staan om de puurste middelmaat binnen te halen, en dan ben ik nog vriendelijk in mijn woordkeuze.

Aardige jongen maar komt zelfs voor Trabzonspor tekort. Gelukkig kost hij niet veel. Zou als invaller in het laatste kwartier nog voor gevaar kunnen zorgen. Grotere rol dan dit zie ik niet voor hem weggelegd.

Matige speler. Kon bij Kayseri ook niet echt overtuigen. Denk ook niet dat Trabzonspor hem na de zomer nog binnen houdt.Als hij bij Trabzon faalt, zullen er ook weinig subtop, of middenmoot clubs, uit Turkije in hem geïnteresseerd zijn denk ik. Ik zou als ik hem was gewoon volgend seizoen naar een Antalyaspor of zo gaan (die waarschijnlijk gaat degraderen dit seizoen). Lekker met minder druk spelen in de tweede competitie van Turkije en heerlijk van het leven in Antalya genieten.

Heeft die toch mooi voor elkaar, want bij Kayseri was het helemaal niks. Trabzon is een mooie club, vol stadion en ze hebben ook een erg sterk elftal nu. Het zou me niet eens verbazen als hij opeens helemaal gaat opleven daar. Wie weet gaat hij het eerste kampioenschap in 35(?) jaar daar wel mee maken.

Belachelijk eigenlijk hoe goed deze deal is. We zochten een stand-in voor Nwakaeme en Sturridge, dus een speler die op beide flanken kan spelen. Nu hebben we ook het voordeel dat Bilal Turks is, dus de competitie al kent en vooral ook bekend is met een stand-in rol, wat bij Feyenoord ook al het geval was. Als kersje op de taart krijgt hij tot het einde van het seizoen omgerekend 24000 (!!!) euro. Los van de kwaliteiten van de speler is dit een topdeal. Echter ben ik zelf nooit echt een fan geweest van Bilal aangezien hij mij meer een renpaard leek, maar ik laat mij graag verrassen. Zoals de reactie hierboven al vermeld, kan hij hier wellicht meemaken wat hij een paar jaar geleden bij Feyenoord meemaakte, een kampioenschap na veel te veel jaren.

21 januari 2020 om 13:44

Ik lees telkens dat een speler 'de competitie al kent', maar wat moet ik me daarbij voorstellen? Kent hij de tegenstanders? In zijn geval heb je daar niet veel aan, want hij heeft er niks van gebakken de laatste 2 seizoenen. Voor de breedte is het een redelijke speler, maar ik denk niet dat hij het beter zal doen dan Avdijaj.

21 januari 2020 om 15:15

Hij kent onder andere de competitie, tegenstanders, maar ook het land en de cultuur van de competitie. Hij heeft al ervaring in onze league en zal dus geen problemen moeten hebben met het aanpassen hieraan. Ook heeft hij kennis van wat wel/niet mag van de scheidsrechters (wat in turkije erg weinig is, tenzij je fener of gala bent). Verder is hij gehaald als een sub, waarbij hij alleen al met mijn turkse nationaliteit al meer brengt dan avdijaj, die vooral met zichzelf bezig was en vaak agressief speelde. Bilal zal het sowieso beter doen dan hem.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Trabzonspor

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.Rizespor5-1
Voor de complete stand: Spor Toto Süper Lig
SpelersPositieW
Edgar IéVerdediger50
A. ÖmürMiddenvelder51
H. TürkmenVerdediger40
U. ÇakırKeeper40
L. BakerMiddenvelder40
A. CanbazMiddenvelder40
S. AsanVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina Trabzonspor.

24 fans
Aanvaller, 25 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 22 oktober
Brighton & Hove Albion hangt een hoog prijskaartje om de nek van Ben White wanneer Liverpool in januari aanklopt om hem over te nemen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren