‘Ajax keert terug in Argentinië en legt bod van vijftien miljoen euro neer’

Maandag, 20 januari 2020 om 19:29Rian Rosendaal • Laatste update: 19:29

Ajax heeft zijn pijlen gericht op Juan Fernando Quintero. Journalist Victoria Najda van het Argentijnse medium Radio Del Plata weet maandag te melden dat de Amsterdamse club een bod van vijftien miljoen euro heeft neergelegd bij River Plate voor de aanvallende middenvelder. In de huidige verbintenis van Quintero staat naar verluidt een ontsnappingsclausule van 22 miljoen euro. Volgens Najda neemt de Argentijnse topclub het aanbod van Ajax serieus in overweging.

Quintero verlengde vorig jaar zijn contract bij River Plate nog tot medio 2022. De Colombiaanse aanvaller heeft geen succesvol 2019 achter de rug, want Quintero viel van de ene blessure in de andere. De door Ajax begeerde Zuid-Amerikaan was onder meer een halfjaar uit de roulatie vanwege een zware kruisbandblessure. De 22-voudig international van Colombia is sinds enkele weken helemaal hersteld van een kwetsuur aan het dijbeen.

Het is niet de eerste keer deze transfermarkt dat Quintero in verband wordt gebracht met een vertrek bij River Plate. Naar verluidt zou een aanbod van Genoa recentelijk echter zijn afgeslagen, daar er door de laagvlieger niet werd voldaan aan de afkoopclausule van 22 miljoen euro. Het is de tweede maal dat Ajax bij River Plate kijkt naar een mogelijke versterking. Middenvelder Exequiel Palacios verkoos in december het Bayer Leverkusen van trainer Peter Bosz boven een transfer richting de koploper in de Eredivisie.

Quintero, die met Colombia deelnam aan de WK's van 2014 en 2018, speelde eerder in verschillende competities in Europa. Als huurling diende de middenvelder Pescara, terwijl later nog avonturen volgden bij FC Porto en Stade Rennes. Sinds 2018 heet zijn werkgever River Plate, dat hem tot dusver in 53 wedstrijden gebruikte. In die reeks kwam Quintero tot negen doelpunten en zes assists.


Poll

Zou Juan Fernando Quintero een aanwinst zijn voor Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door london calling)

Veel geld voor een speler die een zware knieblessure heeft gehad. Maar mocht hij fit raken en op zijn niveau dan is hij waarschijnlijk onhaalbaar. Ik snap de gok dus wel, mocht dit waar zijn. Al twee wk's meegemaakt en al 22 interlands beloofd in ieder geval veel goeds, mijn eerste ingeving is dus positief!

20 januari 2020 om 19:41

Ik vind 15 miljoen voor een speler die net een paar weken fit is wel erg veel. Verder ken ik de speler niet goed genoeg om te oordelen over zijn kwaliteiten. Het is en blijft altijd een gok

20 januari 2020 om 19:56

Dit is net zo een gok als die Romero van Psv, stond in de belangstelling van Arsenal en kreeg toen ook een flinke knieblessure. Die jongen zit nu de bank warm te houden bij ergens op veldjes in Argentinië, het is dus inderdaad een hele grote gok en zeker voor 15 miljoen.

20 januari 2020 om 20:03

Nou dat vind ik niet. Quintero heeft in zijn hele carriere slechts 1 zware blessure gehad en hij is nu 27 jaar. Die romero is 21 jaar en heeft al 4 zware blessures gehad. Elke speler krijgt wel een keer een relatief zware blessure in zijn carriere. Anders zou je donyell malen nu ook al helemaal kunnen afschrijven.

20 januari 2020 om 22:10

Reis en Zanka.....

20 januari 2020 om 20:36

Quintero is wel een echte artiest met een linkervoetje als Ziyech. Heerlijke speler aan de bal maar mist de snelheid en dynamiek die Ajax nodig heeft op de 6 en 8 positie naast Gravenberch. Zonde dat Ajax niet vol is gegaan voor zn teamgenoot Palacios. Die had Ajax op 6 en 8 echt een stuk beter gemaakt.

Zou ik niet doen als ik Ajax was. Er hangt rond deze speler voor mij een “Bruma-sfeertje”. Vroeger gezien als heel groot talent, maar nu al een paar jaar wat minder (al doet hij het wel degelijk de laatste jaren). Maar voor 15 miljoen lijkt me dit een te groot risico.

20 januari 2020 om 19:43

In tegenstelling tot Bruma heeft Quintero toch echt wel wat meer gepresteerd. Winnende goal in de Libertadores finale tegen de aartsrivaal en 2 wk's meegemaakt met Colombia

20 januari 2020 om 19:52

Hij heeft zeker een mooier palmares dan Bruma, maar zijn statistieken zijn niet denderend (voor een aanvallende speler wel belangrijk natuurlijk). Vorig seizoen 6 doelpunten en 2 assists in 22 wedstrijden, in 17/18 3 doelpunten en 4 assists in 25 wedstrijden. In heel zijn carrière heeft hij nooit aan meer dan 8 doelpunten bijgedragen in competitieverband. Klinkt allemaal niet overtuigend, daarnaast is er natuurlijk ook een reden dat hij op jonge leeftijd de stap terug maakte van Porto naar de Argentijnse competitie.

20 januari 2020 om 19:58

Deze gozer kan in tegen stelling tot bruma wel echt voetballen. Had hem toen zien spelen in de Copa finale en daar spatte de kwaliteit vanaf, maar hij is volgens mij net zoals pereiro een zoutzak die fantastisch kan voetballen wanneer het hem uit komt. Dat kan bruma dan weer niet.

20 januari 2020 om 20:17

Hij kan inderdaad met momenten geweldig voetballen, maar echt constant is het niet bij hem (zeker qua statistieken, want ik kijk zeker niet elke wedstrijd van River Plate). Dan is 15 miljoen iets teveel van het goede naar mijn mening.

20 januari 2020 om 19:58

Dus omdat er "een Bruma-sfeertje" om deze speler hangt moet Ajax het niet doen? Dus Ajax moet deze jongen niet halen puur op basis van dat jij hem op de éã©n of andere manier direct met Bruma associeert? Heb je ook nog rationele en serieuze argumenten waarom Ajax hem niet zou moeten halen? Als dit de manier is om tot het besluit te komen om spelers wel of niet te halen dan kan je net zo goed kop of munt gaan gooien.

20 januari 2020 om 20:07

Hij werd vroeger een grote toekomst toegelicht, het ziet er allemaal leuk uit met veel snelheid, heeft verscheidene caps voor een grote voetbalnatie, kan geen goede statistieken voorleggen (eigenlijk in heel zijn carrière) en soms speelt hij een werkelijk fantastische wedstrijd om daarna een paar wedstrijden niet thuis te geven. Er zijn dus echt wel een aantal andere reden dan een onderbuikgevoel waarom ik rond hem een "Bruma-sfeertje" aanvoel.

20 januari 2020 om 20:36

Rugu bij zulke berichten (over interesse in spelers die in Zuid Amerika spelen) zoek ik altijd naar jouw reacties! Kan je wat meer over deze jongen vertellen, denk je dat hij (voor een dergelijk bedrag) een meerwaarde voor Ajax zou kunnen zijn?

20 januari 2020 om 20:58

Prima, zeg dat dan. Dit zijn allemaal prima argumenten en geef ik je groot gelijk in.

20 januari 2020 om 21:04

Eigenlijk hetzelfde wat Lierse hierboven ook zegt. Hoe ik hem ook zou typeren, de man speelt af en toe en kleine reeks briljante wedstrijden en die wisselt hij dan weer af met een aantal zaadpotten of een blessure. Het is de iets mindere uitvoering van James en dan erg blessuregevoelig. Dat inconsistente is wel een terugkerend thema wat als een rode draad door zijn carrière loopt. Gezien het feit dat hij alweer 27 denk ik niet dat hij ooit echt een hele constante vorm gaat halen. Het blijft in aanleg een fantastische speler met een heerlijke ouderwetse lob-pass, echter zou ik hem denk ik ook niet halen, hij is te blessure gevoelig en niet in zijn algmene vorm zitten teveel pieken en dalen. Ik denk dat er voor dit bedrag betere opties voorhanden zijn in Latijns Amerika.

20 januari 2020 om 21:06

Ik kan wel begrijpen waarom Lierse Quintero met Bruma vergelijkt. In z’n jonge jaren gehaald als de natuurlijke opvolger van James, alleen heeft hij nooit een constant hoog niveau gehaald. Voor een 10 zijn z’n statistieken ook gewoon slecht, als die jongen zo goed was had hij op deze leeftijd niet meer bij River Plate gezeten aangezien hij met z’n Porto verleden geen onbekende jongen is. Hij teert net zoals Bruma qua status volledig op het verleden, ik denk niet dat hij in dit Ajax in de basis zou staan en voor dat bedrag zou het een nieuwe Sulejmani worden.

21 januari 2020 om 10:55

dit is dus het hele probleem met aankopen als je een nederlandse club bent. Je kan voor 15 miljoen euro niet een middenvelder halen van mid 20 met geweldige statistieken. Die kosten 50 miljoen plus. Wat er over blijft zijn gokjes. Spelers die goed zijn maar geen geweldige statistieken hebben. Of spelers die toevallig vergeten zijn omdat geblesseerd zijn geweest of ver weg hebben gespeeld.de beste categorie voor ajax zijn dan nog spelers die een grote belofte hadden, net een niveautje te hoog hebben geprobeerd en nu een stapje lager op revanche azen. Zeg maar type Blind.

Ik begin me wel zorgen te maken om het aankoopbeleid van Ajax. Ja, er zitten zeker goede spelers en minder goede spelers bij. Maar eerst gaf Ajax EUR 5mln uit, nu zitten we in de 12-18mln bandbreedte. Daarnaast vraag ik me af waarom er nu steeds zuid amerikanen gehaald moeten worden? Haal een koopmeijners, Stengs dan.

20 januari 2020 om 19:43

AZ zal rond de 25 miljoen gaan vragen voor Stengs want die zijn echt niet gek. Voor dat bedrag kan je naar mijn mening een veel betere speler halen uit het buitenland. Ik snap Ajax dus wel hierin, liever 2x een Neres dan 1x een Stengs.

20 januari 2020 om 19:50

En er zijn toch meer dure jongens geslaagd bij Ajax vanuit zuid Amerika dan vanuit Alkmaar. Qua prijs maakt het nu niks uit, ik denk dat az spelers zelfs duurder zijn voor Ajax dan deze jongen.

20 januari 2020 om 19:55

Mensen die zich zorgen maken moeten eens even onder de streep kijken hóe waanzinnig goed het ervoor staat. De cijfers liegen niet.

20 januari 2020 om 20:24

Als ze rond de 25 miljoen vragen zijn ze nog steeds hartstikke gek. Voor die prijs verkochten ze Jahanbakhsh en voor niet veel minder Vincent Janssen. Dat is toch wel een categorietje lager talent dan de klasse toptalent waar je Stengs toe moet rekenen. De marktwaarde van Stengs ligt nu rond de 20 miljoen en een doorlopend contract tot 2023 zullen clubs gril moeten en willen betalen om hem over te nemen. AZ gaat echt niet met een schamele fooi van 25 miljoen akkoord, zeker niet als Ajax de volgende eigenaar van Stengs wil zijn. Zijn linkerbeen kun je daarvan kopen en voor zijn rechter zul je minstens 10 bij moeten leggen. Ik zou niet weten waarom AZ nog langer mee moet doen aan die kleindenkerij als Hirving Lozano PSV ook 42 miljoen oplevert.

20 januari 2020 om 20:32

Status van de club speelt ook een rol. Spelers van psv en voornamelijk ajax brengen eenmaal meer geld op. Of dat daadwerkelijk altijd terecht is, is een ander verhaal. Maar 1 ding staat vast. Spelers van psv en ajax zijn getest op het "moeten" winnen dan enkel "mogen".

20 januari 2020 om 19:53

Tja... Ajax heeft tegenwoordig natuurlijk ook meer transferinkomsten. Dan stijgen de uitgaven natuurlijk mee.

20 januari 2020 om 19:53

Malcolmx. Ik hoor van veel mensen dat Stengs een samenvattingenspeler is. Veel onzichtbaar op een aantal leuke momenten na. Verder ook minimaal 10 miljoen duurder dan de 15 die hier genoemd wordt. Niet zo gek dus dst Ajax buiten de landsgrenzen kijkt als talenten van Az al minimaal 25 moeten kosten.

20 januari 2020 om 20:01

Waarom maak je je zorgen? M.b.t. dit bericht? Dat gaat over een bericht vanuit de Argentijnse pers, wat mij eerlijk gezegd nog vrij weinig zegt. De aankopen van Overmars zijn toch wel oké. Ja, Marin en Alvarez zijn nog geen parels, maar we zijn nog maar een half jaar verder. Stengs halen vind ik te makkelijk, want wat maakt hem dan een duidelijke versterking voor het huidige Ajax? Of is dit ook een speler die eerste de tijd nodig heeft om zich te ontwikkelen naar het niveau waar wij als supporters naar streven en we nieuwkomers de tijd niet of nauwelijks gunnen (zoals bij Alvarez, Marin, Lang en Babel)?

20 januari 2020 om 20:17

Stengs? En je wilt binnen die 12-18mln bandbreedte blijven? Go figure! Met een korter lopend contract sleet AZ Jahanbaksh al voor 25 miljoen zeg! Kun je nagaan wat ze clubs voor Stengs gaan vragen en helemaal als die club Ajax heet! Ik vind dat Ajax het helemaal niet zo slecht doet op de transfermarkt. Welke bandbreedte je ook aanhoudt, tegenover de tops staan altijd de flops. Met Huntelaar en Tagliafico haalde Ajax prima versterkingen in huis, daartegenover zijn de miskopen Kristensen, Orejuela en Woeber redelijk acceptabel, zeker omdat Ajax ze bijna kostendekkend verkocht. Tadic en Blind waren een schot in de roos, dat Magallan een miskleun is en Labyad een teleurstellend breedteaankoopje zou ik dan voor lief nemen. En nu weer vind ik Alvarez en Marin in verschillende mate acceptabele tegenvallers, als je met Promes en Martinez je handen mag dichtknijpen. Wat dat betreft ben je eigenlijk behoorlijk verwend. Kijk eens elders, wat er bij andere clubs allemaal misgaat op transfergebied. Mijn eigen club wel als grootste voorbeeld hoe het niet moet. Dan denk je nog wel eens een keer voordat je meent je zorgen te moeten maken.

20 januari 2020 om 20:51

Ik deel totaal niet in je zorgen. Huntelaar ging dik tien jaar geleden voor 27 miljoen. Frenkie ging afgelopen jaar 75 miljoen en Matthijs voor 85 miljoen. Er is helemaal niets mis mee als Ajax een deel herinvesteerd hoor.

21 januari 2020 om 16:36

Ik denk dat wanneer Ajax Stengs voor 20 miljoen of minder op had kunnen halen Overmars al in de auto had gezeten om hem naar Amsterdam te rijden...er hebben nooit alleen maar voltreffers bij gezeten, bij alle clubs mislukt ongeveer de helft van de aankopen. Dat is nooit anders geweest en zal waarschijnlijk ook niet zo snel veranderen.dat de focus naar zuid Amerika is verlegd is heel bewust gedaan. Naast de enorme poule aan talenten zijn het relatief goedkope spelers die daarnaast een stukje hardheid - mentaliteit meebrengen die bij Nederlandse en Scandinavische spelers nog wel eens ontbreekt. En zeker uit de eredivisie blijkt het lastig te zijn om goede spelers te halen. In de laatste 5 jaar zijn er voor het eerste 8 veldspelers uit de eredivisie gehaald waarvan er maar 2 succesvol waren, en bij Feyenoord of PSV is dit voor mijn gevoel niet veel beter. In dezelfde periode zijn er 8 spelers uit zuid amerika gekomen waarvan er in ieder geval 4 het gewoon prima hebben gedaan en misschien komt Alvarez daar nog bij terwijl ze met de optie in de verhuur overeenkomst van Magallan ook nog een groot deel van zijn transfersom terug hopen te krijgen en ze ook op Orejuela niet veel verloren hebben.naast het scouten in zuid amerika is ook de keuze om meer uit te gaan geven een hele bewuste geweest. Buiten het feit dat Ajax meer kon uitgegeven, zaten er juist in die categorie tot 5-6 miljoen wel heel veel miskopen. De beste spelers uit de subtop gaan immers ook al een paar jaar voor bedragen rond de 10 miljoen, of meer, naar het buitenland.buiten Stengs of Boadu zou ik ook niet weten welke speler Ajax uit de eredivisie had moeten halen die daadwerkelijk een toegevoegde waarde was geweest (op een aantal spelers van PSV die niet betaalbaar - haalbaar zijn voor Ajax na). Dan kom je toch al snel bij spelers als Til en Vlap uit en ook Koopmeijners lijkt me net niet goed genoeg. Waarschijnlijk hadden we ons bij die namen af lopen vragen waarom Ajax geen spelers haalt uit het buitenland.

Heel veel geld voor een gokje. En daarbij heeft Ajax voor de positie van aanvallende middenvelder geen versterking nodig, Unucar staat op punt van doorbreken. We hebben behoefte aan een echte vleugelspeler, een pingeldoos a la Neres.

20 januari 2020 om 19:47

Deze jongen kan vgm ook op de rechtervleugel, beetje hetzelfde als Ziyech hangend met z’n linkerbeen

20 januari 2020 om 20:30

Inderdaad, dat duurt nog 3/4 jaar voordat hij ajax kan gaan dragen. Een debuut zit er natuurlijk wel in, die verwacht ik binnen een jaar

20 januari 2020 om 20:39

Ik hoop niet dat Unuvar de opvolger van Ziyech/van de Beek zal worden (er van uit gaan dat ze aankomende zomer vertrekken). Dat is nog veel te vroeg om te vragen van zo'n jonge knaap. Dan is een ervaren speler als tussenpaus perfect.

20 januari 2020 om 22:06

Maar geen Quintero... In competitieverband: 157 wedstrijden in totaal verdeeld over 7628 minuten. Dat zijn afgerond 85 wedstrijden. Hij kan goed voetballen, maar heeft nooit een seizoen volgespeeld en meerendeel wisselspeler geweest.

Veel geld natuurlijk maar Quintero is wel echt een goede speler. Stond in zijn beginjaren ook echt bekend als een groot talent en kan ook echt super goed voetballen, maar was ook best wel vaak 'lui'. Ik heb hem een paar jaar geleden bij FC Porto zien spelen en de afgelopen jaren o.a bij het Colombiaans elftal en in meerdere wedstrijden van River Plate en in 2018 speelde hij in de Copa Libertadores (de Champions League voor dat continent) echt sterk tegen Boca Juniors en scoorde Quintero ook 'n goal, waardoor River Plate met 3-1 van Boca Juniors won en dus de Copa Libertadores won. Zelf vind ik hem een beetje een kruising tussen Juan Riquelme en James Rodriguez en nee, ik schrijf nergens dat Quintero de nieuwe Riquelme of Rodriguez is of was. Maar qua speelstijl lijkt hij veel op deze 2 en als Ajax hem binnen kan halen, dan halen ze ook echt wel serieus een goede speler en een goede opvolger voor Ziyech. Technisch is hij echt heel goed, hij is snel, behendig, heeft een goed spelinzicht, levert veel assists af en scoort genoeg goals. Het enigste waar hij dan wel aan moet werken, is dat hij harder moet werken. Ik zou zijn komst naar Ajax zeker toejuichen.

20 januari 2020 om 19:56

Ik heb het net eens opgezocht en in competitieverband heeft hij nooit aan meer dan 8 goals rechtstreeks bijgedragen (doelpunten en assists dus), dat veel assists en doelpunten valt dus wel tegen naar mijn idee. Lijkt me echt een gevalletje Bruma, ziet er allemaal leuk uit, vroeger veel talent toegedicht, selecties voor een groot voetballand. Zou het niet toejuichen als Ajax hem aankoopt.

Een speler met een ongelofelijk goede (vrije) trap. Wel veel geld, maar als hij fit raakt is dit gewoon een enorm goede speler en ook nog maar 25.

20 januari 2020 om 20:24

Haha hoe ik dan aan 25 kom.. maar 27 is ook prima leeftijd.

20 januari 2020 om 20:18

Soms loopt het gewoon anders. Maarja wij hebben linksachter een zekere Tagliafico staan. Ook 27 jaar oud en reeds ook al mislukt in Europa.

20 januari 2020 om 20:32

Zoals ryanbabel8 hierboven al schrijft; Tagliafico speelde tot januari 2018 ook in Argentinië op 25-jarige leeftijd. Eerder speelde hij in Spanje op huurbasis bij Real Murcia en die konden hem vanwege financiële problemen niet kopen en het was nou niet zo dat Tagliafico daar zo goed was. En kijk nu naar Tagliafico bij Ajax.

ik heb liever dat ze Davy Propper halen. 1 jarig contract Nederlands international ervaren speler. Zowel centrale middenvelder als rechter aanvallende middenvelder inzetbaar

WoW, bizar goede speler. Kan volgens mij wel moeilijk aarde in Europa. Ik zou hem nu halen en dan komende half jaar laten wennen. Mocht die zn niveau halen belachelijk goede voetballer, type Ziyech.. niet normaal goed!!

Er loopt in de jeugd genoeg talent. Geldverkwisting dit soort aankopen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4446
2.PSV4326
3.Vitesse4116
4.AZ3716
5.Feyenoord3515
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
A. OnanaKeeper180
Q. PromesAanvaller186
D. TadićAanvaller189
L. TraoréAanvaller117
K. ScherpenKeeper00
N. TagliaficoVerdediger150
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

11 fans
Middenvelder, 28 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 28 januari
Joaquin Fernández verlaat sc Heerenveen wellicht op korte termijn. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren