Jetro Willems gaat viraal met emotionele reactie op Twitter

Maandag, 20 januari 2020 om

Jetro Willems heeft maandagavond op sociale media gereageerd op zijn zware knieblessure die hij afgelopen zaterdag opliep in de wedstrijd tussen Newcastle United en Chelsea. De Nederlandse linksback ging per brancard van het veld en uit onderzoek is gebleken dat hij zijn voorste kruisband in zijn knie heeft afgescheurd. Willems is naar verwachting zes tot negen maanden uitgeschakeld.

“De tranen staan in mijn ogen terwijl ik dit schrijf”, begint Willems zijn boodschap op Twitter, die in korte tijd honderden keren werd geretweet en duizenden likes kreeg. “Ik bid voor iedere wedstrijd en vraag God om iedereen de wedstrijd gezond te laten eindigen, of we nou winnen of niet. Zoals je misschien al hebt gehoord, was de wedstrijd tegen Chelsea mijn laatste van dit seizoen. Ik had op alle fronten een ongelofelijk, prachtig, leuk en goed halfjaar en ik wil iedereen bedanken die daar bij betrokken was.”

Willems kwam aan het begin van het seizoen op huurbasis over van Eintracht Frankfurt. Waar hij bij de Duitse club een bijrol had, groeide hij bij the Magpies uit tot vaste waarde. “Het was fantastisch om voor NUFC te spelen! Ik zal sterker terugkeren!”, vervolgt de 22-voudig Oranje-international, die ook eventuele EK-deelname in rook ziet opgaan. “Ik geloof in het plan dat ik samen met God heb gemaakt en het pad dat wij hebben gekozen. Ik ga er alles aan doen om ervoor te zorgen dat dit niet mijn laatste wedstrijd voor Newcastle United was.”

Manager Steve Bruce liet zaterdag na de 1-0 overwinning op Chelsea al weten dat hij vreesde voor een ernstige blessure voor Willems. "We vrezen dat het zijn kruisband is. We hebben pech. Het is een grote klap voor ons", zei de trainer eerder in gesprek met Sky Sports. Het is niet de eerste ernstige knieblessure voor Willems. Zo stond hij de gehele eerste seizoenshelft van 2015/16 aan de kant door een kwetsuur aan de knie, toen nog als speler van PSV.Gerelateerd

Meer sportnieuws

57 reacties (laatste reactie door catscan)

Heel zuur voor die jongen maar aan de andere kant heeft hij nu wel tijd over om Engels te leren.

20 januari 2020 om 18:51

Glas is altijd halfvol bij jou, Willems zal vast wel engels kunnen. Gaat Newcastle hem overnemen van Frankfurt?

20 januari 2020 om 18:55

Gewoon een flauw grapje vanwege de spelfouten in de tweet, moet kunnen haha. Neemt natuurlijk niet weg dat dit ongelooflijk zuur is voor Willems, met zo'n zware blessure is het altijd maar afwachten hoe je terugkomt. En dan ook echt net wanneer hij zo in vorm was en tegen het Nederlandse elftal aan zat te hikken...

20 januari 2020 om 18:51

Ik heb altijd geleerd om te beginnen met de basis. In zijn geval Nederlands dus!

20 januari 2020 om 22:31

Dat inderdaad. En wellicht tevens, evolutie en andere zaken dat weinig te maken hebben met zijn denkbeeldige vriend.

21 januari 2020 om 08:52

@Catscan. Laat hem gewoon in zijn waarde joh.

Heel sneu voor Willems, maakte als hij deze lijn zou doortrekken een goede kans op het EK. Ben er alleen wel een beetje allergisch voor als spelers religie er weer gaan bijhalen. Getuigd ook nogal van grootheidswaanzin dat je denkt dat als er al een god zou zijn dat jij speciaal genoeg bent dat hij een speciaal plan voor jou heeft. Of zoals Willems zegt zelfs samen met hem heeft bepaald. Blijf het vreemd vinden dat anno 2020 mensen dit nog steeds geloven. Maarja hij zal er wel kracht uithalen dus goed voor hem.

20 januari 2020 om 18:56

Aan de andere kant zijn er ook genoeg mensen (waaronder ik) die het gek vinden dat er mensen zijn die nergens in geloven. Zulke mensen zijn van mening dat de mensheid, dieren, natuur etc. allemaal van zelf is ontstaan en als je komt te overlijden er helemaal niets zal zijn.

20 januari 2020 om 19:07

Hoe mensen, dieren en natuur is ontstaan is allemaal wetenschappelijk bewezen. Dus nee, die mensen denken niet dat het uit “niks” is ontstaan. Wat er gebeurt als je komt te overlijden weet niemand maar acht de kans inderdaad een stuk hoger dat er niets is dan dat we tussen de engeltjes in de lucht gaan zweven.

20 januari 2020 om 19:13

En wat is er dan zogenaamd bewezen? Dat er een oerknal heeft plaats gevonden en toen ineens wezens uit de grond popten?Of is dat ook maar zogenaamd geloven in die theorie? Oftewel jij gelooft ook ergens in.Ik heb niemand beeld materiaal zien overleggen en horen kijk...zie die mensen ineens ontstaan enzo... m.a.w je moet t gewoon ook maar geloven.Sommige geloven in God en sommige in een knal en sommige in een koe en sommige in niks... na de dood komen we of wel achter wie er gelijk had....Ieder zijn ding, doe vooral je ding maar laat iedereen in zijn waarde ipv steeds zeuren als iemand niet t zelfde denkt als wat jij denkt..

20 januari 2020 om 19:18

Maar, is die God van je dan wel zomaar uit het niets ontstaan?

20 januari 2020 om 19:22

Barqa. Dit meen je niet. De evolutietheorie is gewoon bewezen en dan weet je ook dat mensen niet zo ineens er waren. Elk levend organisme is geëvolueerd uit een micro-organisme.

20 januari 2020 om 19:22

"..en toen ineens wezens uit de grond popten?" Dit meen je niet serieus hoop ik toch? Het ontstaan van leven (en daarna de evolutie in gevarieerde complexere levensvormen) is een proces van honderden miljoenen jaren gast. Er popte niks random uit de grond 😂

20 januari 2020 om 19:26

We kunnen de oerknal gewoon zien en door de achtergrondstraling bewijzen dat die er was. Wezens uit de grond popten? Geloof je ook niet in de evolutietheorie? Is dat ook verzonnen?

20 januari 2020 om 19:52

Dat is iets waar jij in gelooft. Ik vind dat weer zwaar onlogisch. Maar nogmaals de 1 gelooft heilig hier in en de ander heilig daar in. Nou laat iedereen lekker geloven wat die wil zeg ik dan maar.

20 januari 2020 om 20:46

In het geval van de evolutietheorie gaat het niet in geloven. Dat is een feit. Maar met iemand die feiten niet wil accepteren valt niet te discussiëren.

20 januari 2020 om 20:46

@ChrisAJax92, er is helemaal niks bewezen alleen theorieën die wetenschappelijk zelfs tegen zijn gesproken. Zoals de theorieën van Darwin die wetenschappelijk tegen zijn gesproken.

20 januari 2020 om 21:05

@peter_selie zwaartekracht is ook een theorie......

20 januari 2020 om 21:23

Het is allemaal iets ingewikkelder dan wat ik nu ga zeggen en helemaal ingewikkelder hoe jij t zegt Nijogeth. Maar evolutietheorie is wetenschappelijk gezien helemaal nog niet bewezen. Vandaar de naam theorie. Iets wat wel is bewezen krijgt de titel wet. Dus draagt niet meer de naam theorie.

20 januari 2020 om 21:36

Het is inderdaad iets heel ingewikkelder. Dat je al zegt dat het wetenschappelijk gezien niet is bewezen zegt al genoeg. De gehele wetenschap is het er wel mee eens dat dit klopt en de evolutietheorie is tegenwoordig al zo breed, dat deze meerdere biologische wetten omvat, waaronder de wetten van Mendel bijvoorbeeld. Een theorie die zich laat staven aan bepaalde wetten en geheel geaccepteerd is door de wetenschap en zelfs de meeste geloofsinstellingen, dat kunnen we toch wel onderhand voor feit aan nemen toch? Want ik zie namelijk nog nergens een argument waarom de evolutietheorie niet waar zou zijn? En ondertussen zie ik honderden argumenten om aan te nemen dat wat bijvoorbeeld in de Bijbel staat totaal niet klopt en dit geheel niet realistisch is. Neem alleen al het scheppingsverhaal. God creëert Adam en Eva als de eerste 2 mensen en deze krijgen 3 zoons en daarna houdt het op. Hoe kunnen er dan nog mensen komen?

20 januari 2020 om 21:54

@ridirkulous, het woord theorie zoals wij dat in het dagelijks taalgebruik kennen heeft weinig te maken met de term 'wetenschappelijke theorie'. Er moet namelijk ontzettend veel bewijs ten grondslag liggen aan een wetenschappelijke theorie voordat we iets zo mogen noemen. Een theorie is over het algemeen een grote verzameling van verscheidene wetten. Nou is dit alles in het geval van evolutie vrij onschuldig, maar het ontkennen van sterk onderbouwde wetenschappelijke theoriën met het kulargument 'het is maar een theorie' kan in sommige gevallen erg gevaarlijk zijn en het siert je dan ook niet.

20 januari 2020 om 22:01

De evolutietheorie is een theorie. Het is geen feit. De oerknal is ook nog niet bewezen, Tot op heden is het nog steeds een theorie. De huidige religieuze opvattingen hebben ook geen bewijs van het bestaan van een schepper die aanbeden moet worden. Feit is dat we niet weten hoe het leven is ontstaan. Dus discussiëren daarover hoeven we niet te doen. Laat iedereen lekker geloven wat die wilt en heb daar gewoon respect voor. Dat geldt ook voor een ieder die iets anders gelooft, respect voor andere geloven. Jetro Willems haalt kracht uit zijn geloof, dat is alleen maar mooi. Ik ben zelf totaal niet gelovig, maar vind het wel mooi dat een ander daar wel kracht uit kan halen.

20 januari 2020 om 22:07

@nijogeth,je zegt dat de hele wetenschap het er wel mee eens is dat de evolutietheorie klopt. Dat klopt niet. En dat er velen willen aannemen dat het klopt, maat het nog niet waar. Het is nog steeds een theorie en we kunnen aan heel veel theorieën sleutelen en terug rekenen naar aangenomen wetten, maar dat maakt het nog niet waar.

20 januari 2020 om 22:14

Ik heb t ook niet over de term theorie en wet in het dagelijks leven hoor. Ik heb t juist over de wetenschap. Dat zijn gewoon legit wetenschappelijk termen. Hoe jij ervan maakt (alsof ik het zo bedoelde) "het is maar een theorie" is dan ook weer below the belt.

21 januari 2020 om 06:45

De oerknal is beschreven in de Koran 1400 jaar geleden! https://wetenschap.infonu.nl/natuurverschijnselen/41340-ontstaan-van-het-universum-islam-en-wetenschap.html

21 januari 2020 om 08:29

Het onderwijs valt wel weer tegen in Nederland. Onbegrijpelijk dat zoveel mensen hier in God geloven. Aan de andere kant wel lekker makkelijk om alles mee te verklaren wat je niet begrijpt

21 januari 2020 om 08:32

De Koran beschrijft ook hoe Mohammed op een vliegend paard naar de hemel vloog en hoe hij eigenhandig de maan splitste.

21 januari 2020 om 21:06

Eindelijk een leuke discussie op VZ, wel zoals alles ongenuanceerd tot de max. Ik noem mezelf momenteel een agnost. Ik geloof wel in iets van een 'goddelijke' kracht, maar hoe weet ik (nog) niet. Of de ecolutietheorie volgens jou en meerdere wetenschappers 'bewezen' is neemt niet weg dat er een begin mist. Ook die knal komt ergens vandaan etc. Nee, ik ben het zowel oneens met doorgewinterde gelovigen als atheïsten. Beide hebben hetzelfde probleem mijn inziens. Te snel klaar willen zijn met het mysterie van de aarde. Ondanks dat ik beide niet geloof zal ik het niet snel belachelijk noemen. Ik weet het namelijk ook niet, en misschien heeft de ene wel gelijk. Misschien ook niet. Maar veronderstellen dat jij als atheïst of gelovigen gelijk hebt tov de ander heb ik nooit begrepen. Als het echt hard bewezen was, bestond de discussie niet. Dus waarom zo haten op elkaar?

20 januari 2020 om 19:03

Wat kan jou het nou schelen waar deze jongen zijn kracht uit haalt? Hij (en miljarden anderen) halen hun krachten uit God, dat is zijn goed recht. Ik vind dan ook dat je dat ten alle tijden mag benoemen als drijfveer!

21 januari 2020 om 08:43

Helaas heeft het geloven in God ook regelmatig impact op het leven van mensen die niet in god geloven.

21 januari 2020 om 08:56

Dat heeft het niet geloven in God ook. Maar goed mij hoor je daardoor ook niet elke atheïst beledigen.

21 januari 2020 om 11:18

Er worden in ieder geval weinig mensen omgelegd in naam van het atheïsme. Daarnaast geloof jij dat ongelovigen zullen branden in de hel dan mag een ongelovige best zeggen dat het bizar is dat er tegenwoordig nog mensen zijn die die onzin geloven.

20 januari 2020 om 19:14

Kijkn dat je athiest bent is leuk genoeg, maar moet je er nou echt zuur over gaan doen als het emand anders wel boeit om over een persoonlijke relatie met God te praten?

20 januari 2020 om 19:28

Doe ik er zuur over dan? Ik zeg toch ook dat het mooi is voor hem. Maar vind het ook verwonderlijk.

20 januari 2020 om 20:24

Hoe kan je iets verwonderlijk vinden als de mensheid het al duizenden jaren doet en miljarden mensen het nog steeds doen?......dan vind ik verwonderlijk wel een hele aparte woordkeuze....

20 januari 2020 om 21:31

Je doet wellicht niet zuur, maar je ventileert zeker je superiority tegenover de gelovigen. Dat is wat je eigenlijk deed. Je plaats jezelf boven hen die iets in hogere macht geloven. Laat mensen geloven wat ze willen geloven man zonder dat je die mensen weer eens belachelijk moet maken. Stel he, er is helemaal geen bal na t leven op aarde, en dan? Mensen die gelovig waren, hadden gewoon ook een mooi leven op aarde. Hadden een houvast op aarde tijdens moeilijke tijden. Maaar stel er is WEL wat na leven op aarde? Mensen die wel geloven zitten veilig(hangt ook nog eens af welk geloof dan veilig zit, maar das een andere discussie). Alleen die mensen die niks geloofden... Oh oh.. You are screwed.. What u gonna dooo..

20 januari 2020 om 21:36

Who you gonna call?

20 januari 2020 om 21:44

Hoezo maak ik ze belachelijk? Door te zeggen dat ik het niet snap? Niet zo snel op je teentjes getrapt zijn.

20 januari 2020 om 22:02

Nee hoor ik ben niet op mn teentjes getrapt. Maar de manier waarop jij dingen formuleert komt spottend over. Zoals zweven in de lucht tussen de engeltjes. Alleen die zin al zit vol met denigrerende boodschap. Verkleinwoordje.. Engeltjes.. Zweven.. Je had dat makkeljjk respectvoller kunnen zeggen. En daarvoor, grootheidswaanzin.. Je maakt de gelovigen van alles en nog wat uit. Als je deze subtiele steekjes ontkent, jah dan houdt t gewoon op.

21 januari 2020 om 06:50

Als je God ontkent, kun je ook je eigen woorden die op papier staan ontkennen.....smh

21 januari 2020 om 12:36

Ik kan ook best onzin opschrijven hoor...

En mensen doen maar alsof het normaal is dat god zich interesseert in voetbalwedstrijden of dat zo’n figuur uberhaubt gelooft in een sprookjesfiguur. Omdat zoveel mensen het geloven doen we alsof het iets normaals is. Ik zag net E.T, lijkt mij realistischer.

20 januari 2020 om 19:17

Waarom kan je niet iemand in zijn waarde laten? Het zegt meer wat over jou dat je E.T. Realistischer vind. Iedereen haalt zijn/haar kracht ergens vandaan en al is dat van een plant of wat dan ook, laat het gaan.

20 januari 2020 om 19:46

@youknowit8: Als een gelovige tegen een ongelovige zegt dat hij naar de hel gaat, dan valt dat onder vrijheid van meningsuiting en vrijheid van godsdienst. Maar noem je vervolgens zijn god een sprookjesfiguur, dan "laat je hem niet in z'n waarde". Ik heb soms het idee dat gelovigen menen dat ze het alleenrecht hebben op vinden dat ze gekwetst zijn. En dat zeg ik als agnost die redelijk neutraal tussen beide partijen staat.

20 januari 2020 om 20:48

Het mooiste vind ik nog dat in de Bijbel staat dat Adam en Eva de enige 2 personen op de wereld waren en zij kregen 3 zoons. Daar zou het dan toch op moeten houden als het niet 1 heel groot incestverhaal is?

20 januari 2020 om 21:36

Als een gelovige zoiets zegt dan prima, zeg iets terug. No problem. Maar nu reageert hij op een tweet, die verder volledig los staat van een atheist en degelijke. Dus waarom dan weer die sneer? Laat t gaan.

20 januari 2020 om 22:40

Mannen kunnen ook zwanger worden. Heb je die film met Arnold Schwarzenegger niet gezien? Ik geloof daar heilig in.

20 januari 2020 om 23:18

Daarom verwoord die Hans Teeuwen dat toen zo prachtig tegen de dames van halal. Precies die monopoly op de waarheid en je mag er niet over discuteren omdat het te dichtbij komt en de argumenten er niet zijn! Gewoon zwaar high vroeger begonnen te schrijven en zoals elk verhaal steeds overgenomen wordt er steeds wat bij verzonnen of dingen verdraaid. Uiteindelijk kan elke gek zijn eigen interpretatie erop loslaten. Feit is dat het fictie is. En dat geeft niet als het mensen kracht en troost geeft prima! Andere doeleinden niet. Zo God heeft gesproken. Nu weer verder.Zeer spijtig voor Jetro die in deze vorm toch zeker een kandidaat voor Koeman moet zijn geweest. Jammer voor Newcastle ook.

Ligt het aan mij of raken de laatste maanden ineens een heleboel spelers voor minstens een half jaar geblesseerd?

20 januari 2020 om 19:48

Tenzij jij wekelijke mensen doormidden schopt op het voetbalveld, geloof ik niet dat het aan jou ligt.

20 januari 2020 om 20:30

Het schijnt inderdaad een trend te zijn de laatste tijd (gevoelsmatig). Alsof het EK nadert en deze spelers daarom met bosjes omvallen. En dan zijn het vooral jonge spelers (malen, Demiral, Yazıcı, Dorukhan & Abdülkadir Ömür) waarvan veel wordt verwacht op het EK, of spelers die zich nu net opnieuw willen gaan bewijzen (depay & Willems). Dat zijn ieder geval de voorbeelden die ik ken uit het Turkse of Nederlandse voetbal waarbij het speelt en dan zullen er nog wel meer zijn. En dan heb je vast nog wel bekendere gevallen, die ik weer niet ken, maar jongens als Zaniolo en Mctominay.

20 januari 2020 om 22:42

Ze bidden gewoon tot de verkeerde God. Zlatan is bijvoorbeeld nooit geblesseerd.

20 januari 2020 om 23:25

Zlatan bidt tot zichzelf

21 januari 2020 om 11:33

Dat is dan ook de enige juiste God. Willems had ook tot Zlatan moeten bidden

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Newcastle United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.Southampton34-14
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
E. SørensenAanvaller
B. DawsonUnknown
PacoUnknown
M. DúbravkaKeeper270
JoelintonAanvaller271
M. AlmirónMiddenvelder262
Voor de complete selectie: Clubpagina Newcastle United.

180 fans
Verdediger, 25 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Newcastle United 19 2 0 0
2018/2019 Eintracht Frankfurt 23 0 2 1
2017/2018 Eintracht Frankfurt 23 0 4 0
2016/2017 PSV 25 2 2 0
2015/2016 PSV 15 2 3 0
Laatste voetbalnieuws

Willems houdt deur op een kier: ‘Of ik hier terugkeer? Ja, waarom niet?’

Voor Jetro Willems sloeg vorige maand het noodlot toe in de thuiswedstrijd van Newcastle United tegen Chelsea. De linksback liep een zware knieblessure op en moet nog minstens acht maanden revalideren....Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 22 februari
Barcelona hoopt te kunnen profiteren van de Europese uitsluiting van Manchester City. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren