‘Bij twijfel kiezen ze altijd voor Barcelona, ze lachen naar ons’

Maandag, 20 januari 2020 om

Barcelona had zondagavond veel moeite met het bezoek van Granada. Dankzij een doelpunt van Lionel Messi een kwartier voor tijd wist de Catalaanse topclub uiteindelijk af te rekenen met de middenmoter: 1-0. Dimitri Foulquier, verdediger van Granada, wijst na afloop met de beschuldigende vinger vooral naar het optreden van scheidsrechter Valentin Pizarro Gomez.

In minuut 69 werd Germán Sánchez van Granada met zijn tweede gele kaart naar de kant gestuurd na een overtreding op Messi. Even later scoorde de Argentijn de 1-0 en bezorgde hij zijn ploeg de drie punten. Foulquier krijgt het gevoel alsof Barcelona steevast wordt geholpen door de arbitrage. "Iedere keer als we naar het Camp Nou gaan, is het hetzelfde", aldus de stopper tegenover Movistar.

"We vechten, we geven alles, maar ze gunnen het ons gewoon niet", vervolgt de huurling van Watford zijn relaas. "Als er sprake is van twijfel, vallen de beslissingen altijd uit in het voordeel van Barcelona. Bij twijfel kiezen ze altijd hun kant. Ze lachen naar ons, de kleintjes, en naar alle moeite die wij moeten doen om te proberen hun miljoenen te evenaren."

Diego Martínez was na afloop iets diplomatieker. "De beslissing (de rode kaart, red.) was erg drastisch", aldus de trainer van Granada. "Natuurlijk kan Barcelona je verslaan, want ze hebben veel kwaliteit. Maar deze beslissing was wel erg rigoureus, zeker omdat bijvoorbeeld Arturo Vidal niet eens werd toegesproken op zijn gedrag. De rode kaart is lastig te verteren. Ik voel mee met mijn spelers, want ze hebben op het veld alles gegeven", besluit Martínez.


Poll

Begrijp jij de frustratie bij Granada?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

27 reacties (laatste reactie door destinytorres)

Mond dichthouden. Je ploeg was voortdurend bezig met schoppen en dan mogen ze verwachten dat ze op een duur rood krijgen. Misschien een tip : speel voetnal de volgende keer

20 januari 2020 om 14:15

Pardon? German heeft, volgens mij, in de hele wedstrijd maar 2 fouls gemaakt. Het was helemaal geen tweede gele kaart. Paar minuten later maakt Vidal (zoals gister ook heb aangeveven) op identieke wijze eenzelfde overtreding(en). Dat Granada in de eerste helft irritant bezig was, ja zeker, maar dan had de scheids gewoon moeten ingrijpen. Ik begrijp ze wel, Messi alleen al verdiend meer dan al die Granada spelers bij elkaar. Maar ze gingen echt niet over de streep. 2 keer geel binnen 10minuten, en voor zoiets? Komop, moet wel meer gebeuren om een 2e gele kaart te trekken. Zou je ook niet leuk vinden als dit Barca overkomt.

20 januari 2020 om 14:22

Wel terecht dat zij het zeggen. Het was ook onterechte 2de kaart. Doe Barca bril af en reageer objectief.

Ik snap de hele ophef niet. Gewoon een overtreding waar je geel voor kan geven. Een tweede geel weegt niet zwaarder dan de eerste en het was dus gewoon niet handig met al geel op zak. Daarnaast is Granada gister ook heel vaak gespaard dus naar mijn mening zijn hun klachten onterecht.

Komt helaas wel vaker voor dat de grotere clubs het voordeel van de twijfel krijgen bij de arbitrage. Maar aan het einde van een seizoen maakt het mijn inziens allemaal niet zoveel uit en vlakken de foute beslissingen elkaar wel uit.

Hou op hoor... zit de hele wedstrijd te schoppen, doorlopen, duwtjes uitdelen. Zou wel veel meer geel moeten hebben gekregen, mag blij zijn dat je nog met 10 man eindigde.

Bullshit. En ik heb de wedstrijd als neutrale toeschouwer bekeken. Granada maakte er een fysiek duel van en ging een aantal keren over het randje heen. Je kon er gewoon op wachten dat de scheidsrechter een keer een rode kaart ging trekken. Dit heeft niks met 'het heilige Barca' het voordeel van de twijfel geven te maken. Granada speelde spijkerhard met ontzettend veel risico, dat resulteerde met een rode kaart als gevolg.

Ik snap jullie reacties niet hoor. Als je niet reglementair iemand behandeld, pak je kaarten. Dat is hier gebeurd, daar hoor je niemand van Granada over janken, buiten die gefrustreerde trainer dan. Het gaat om die kleine dingetjes, een ingooi die keer op keer in het voordeel van Barcelona uitdraait, omdat ze maar hun handje in de lucht moeten steken. Kleine foutjes die ze niet meekrijgen, corners die geen corners zijn. Er is niets mis met harder voetbal spelen, al zeker niet tegen een ploeg waar je weet dat dit je enige sterke punt is, ik begrijp deze reactie hoor, het zijn ook vaak die kleine momentjes en voordeeltjes die een match maken, en daar is Barca en Real ook trouwens erg goed in om dit af te dwingen.

Maar de rode kaart was gewoon terecht. Als in 'dit was een tweede gele kaart waard'. Heeft niks met kleintjes te maken. Sterker nog, Barcelona heeft dit seizoen in totaal 4 rode kaarten gehad. 2 keer direct rood en 2 keer na een tweede geel. Granada met deze rode kaart pas 1 keer...

20 januari 2020 om 14:18

Isco24 Als dat terecht was voor deze 2 overtredingen dan had A.Vidal ook er uit gemoeten.Overtredingen van Vidal waren in alle opzichten zwaardere.Maar het is zo altijd in Spanje Barca en Real M. zijn in voordeel t.o.v. kleinere clubs.

20 januari 2020 om 14:18

Isco24 Als dat terecht was voor deze 2 overtredingen dan had A.Vidal ook er uit gemoeten.Overtredigen van Vidal waren in alle opzichten zwaardere.Maar het is zo altijd in Spanje Barca en Real M. zijn in voordeel t.o.v. kleinere clubs.

20 januari 2020 om 14:32

Senadbehlic Als je La Liga volgt (en niet alleen Atleti, Barca en Madrid kijkt), zie je dat dit absoluut niet waar is. Maar het wordt heel moeilijk om dit soort discussies te houden, zeker als men alleen maar van plan is om onwaarheden te verkondigen als een feit zonder de wedstrijden te kijken. Enige wat ik kan doen is zeggen ; kijk eens de rest van La Liga, Het is een leuke competitie. Tuurlijk wordt er vaker gefloten op een overtreding tegen Barca dan Granada. Simpele feit is omdat Barca vaker de bal heeft, dus Granada zal vaker aan een rem moeten trekken dan Barcelona.

20 januari 2020 om 14:36

Ik volg zeker La Liga en niet alleen La Liga maar ook andere competities en ik kan je met zekerheid zeggen dat Barca en Real M. bijna altijd scheidsrechters mee hebben. Helaas, met komst van VAR is niet veel veranderd.

20 januari 2020 om 14:45

Nou, dat is denk ik dan jouw interpretatie maar absoluut niet de waarheid. Zeker niet de afgelopen 3 seizoenen. Het is eerder andersom, wat opvalt omdat het voorheen zeker zo was dat Barcelona en Real de scheidsrechters vaak mee hadden. Granada toont zich hier gewoon een slechte verliezer en proberen iets aan te halen maar gaan volledig voorbij aan de vorige wedstrijd tegen Barcelona waarin zij een (terechte) penalty kregen en Suarez geen penalty kreeg, ondanks dat er duidelijk een overtreding op hem werd gemaakt. Dat boeit me verder niet, maar toont wel aan dat er tegenwoordig vaker tegen- dan voor ze gefloten wordt. Beetje opvallend misschien ook dat hij zegt "dit gebeurt altijd als we naar Camp Nou gaan". Dan vermijdt ie de wedstrijd in september bij Granada..

20 januari 2020 om 18:18

Je zit er anders wel echt naast de statistieken bewijzen, dat zowel Real en Barça echt niet minder kaarten (en al helemaal niet rode) krijgen dan de rest van de clubs.

Na een wedstrijd als deze kunnen ze beter niks zeggen.. een beetje hard spelen is niet erg, maar dit had niks met voetbal te maken.. aan de bal deden ze niks, maar als Barça de bal had was het naar alles schoppen wat bewoog.

Boel Calimero’s in Spanje hoor. Zaterdag die lui van Sevilla, zondag die van Granada... ik vond het ook absoluut geen rode kaart, maar als je daarover mekkert isoleer je het wel heel erg. Granada had wat mij betreft al veel eerder met 10 of zelfs 9 moeten komen te staan. Wat een schoppartij legden zij aan de dag. Klagen dat iemand onterecht een rode kaart krijgt op dat moment vind ik dan ook idioot. Als de scheids en var echt steevast voor Barca koos dan was Granada met 9 of 8 spelers geëindigd i.p.v. 10.

Ach iedereen die Spaans voetbal kijkt weet dat de Spaanse scheidsrechters gewoon slecht zijn. Echt voorkeur hebben ze niet, maar het lijkt gewoon soms willekeur. Zag je ook tegen Real waar het eerste doelpunt vam Sevilla onterecht werd afgekeurd en de tweede onterecht niet werd afgekeurd.

Terechte 2e gele kaart en ze moeten blij zijn dat ze er niet nog 5 extra kaarten hebben gehad want wat hebben die lopen schoppen. Zelfs de scheenbeschermer en sok kapot schoppen van Alba is gewoon niet eens met een vrije trap bestraft. Ze kunnen beter zwijgen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Granada


8 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Antonio PuertasMiddenvelder265
D. MachísAanvaller266
Rui SilvaKeeper260
Carlos FernándezAanvaller235
SoldadoAanvaller232
Víctor DíazVerdediger250
VadilloMiddenvelder223
Voor de complete selectie: Clubpagina Granada .
Programma 
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Granada .

In de wandelgangen

Donderdag 28 mei
Moussa Wagué is op de radar verschenen van Sevilla, dat een geschikte kandidaat voor de rechtsbackpositie zoekt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren