Van Marwijk doet boekje open over ontslag Van Bommel bij PSV

Zondag, 19 januari 2020 om

Mark van Bommel werd in december ontslagen als trainer van PSV, wegens de tegenvallende sportieve resultaten. De 42-jarige oefenmeester was sinds de zomer van 2018 de eindverantwoordelijke in Eindhoven. Bert van Marwijk, die als adviseur aan PSV verbonden was, doet in het programma Rondo van Ziggo Sport een boekje open over het ontslag van zijn schoonzoon.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Vind jij het terecht dat Mark van Bommel ontslagen is bij PSV?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

110 reacties (laatste reactie door nicollevan emm)

Ja en De Jong is weer afhankelijk van hoe v. Bommel het doet als coach met 'zijn' spelers. Aankopen waren ook wel ongelukkig, maar ook dat hoort een beetje bij het trainersvak.

19 januari 2020 om 21:00

Met Bruma doet geen een trainer het goed. Wat een blind paard is dat zeg. Van Bommel wilde Berghuis en ze halen Doan. Ook weer zo’n vreemde aankoop. Van Bommel wilde die jongen van Torino maar de Jong verpest gewoon heel die deal door te lang te wachten. Van Bommel is ook mede schuldig hoor. Maar hij had gewoon minimaal dit seizoen af moeten maken. Wat viel er nog te redden dit seizoen? Het is niet dat het nog veel erger kon. Ik had hem lekker laten zitten. Vooral omdat de spelers wel erg tevreden met hem waren.. het seizoen was toch al over. Nou die Faber, dat is al helemaal een worst van een trainer. Je ziet het vandaal al, de situatie is echt beter geworden maar niet heus..

19 januari 2020 om 21:04

Van Bommel wilde ook Sainsbury en Behich. Lyanco was gewoon onhaalbaar en Baumgartl leek een uitstekend alternatief. Deze situatie is net zo veel op van Bommel als op de Jong af te schuiven. Als er geen fatsoenlijke tactiek en geen vertrouwen is, speelt geen enkele speler goed.

19 januari 2020 om 21:09

Lyanco was al in Eindhoven... de Jong liet hem nog even een toernooi spelen waar die werd uitgeroepen tot beste speler. Daarna was hij onhaalbaar. Dat is gewoon falen van de bovenste plank. Na zo’n actie zou je in mijn ogen gelijk ontslagen moeten worden..

19 januari 2020 om 21:11

Berghuis was financieel niet haalbaar dus schakelde John de Jong over op plan B. Zal ongetwijfeld in overleg met Van Bommel zijn gegaan. En vergeet inderdaad niet dat Van Bommel degene was die met Sainsbury en Behich op de proppen kwam. Ook werd een speler als Isimat op brute wijze bij het grof vuil gezet terwijl Cocu met hem als basisspeler kampioen werd. Waar Cocu het maximale uit de middelmaat haalde, haalde Van Bommel zo'n beetje het minimale eruit.

19 januari 2020 om 21:11

Lyanco was onhaalbaar omdat de Jong hem eerst naar het jeugd ek liet gaan voordat ze deal rond gingen maken, terwijl die al in Eindhoven was. Speelde daar enorm sterk en was daarna te duur geworden

19 januari 2020 om 21:11

Zo werkt het in de voetballerij. Volgens jou redenering had Overmars ook ontslagen moeten worden na het mislopen van Richarlison.

19 januari 2020 om 21:13

Betreft Bruma hadden ze informatie kunnen opvragen bij mij of mijn comments kunnen lezen voordat ze zo’n bedrag betalen. Volg die jongen al sinds zijn komst naar Gala, waar hij met veel puha is gehaald maar uiteindelijk, gelukkig voor Gala naar Leizpig is gegaan en daar ook geen potten heeft kunnen breken. Zoals je het zegt een blinde paard met heel weinig rendement. Wat ik van Bommel wel aanreken is dat hij bleef vasthouden aan een elftal die niet rendeert. Een Rosario, Sadilek bv bleef opstellen. Te laag ingreep, wanneer het eerder nodig was. En de spelers weinig wist te motiveren om een tandje bij te doen als dit nodig was. Al heb ik vandaag hetzelfde veldspel gezien bij PSV.

19 januari 2020 om 21:19

Helemaal niet. Die situatie is compleet niet vergelijkbaar @Benzema. Je hebt dringend een CV nodig want je hebt alleen viergever, dan kan je een hele talentvolle speler binnenhalen maar dan let je hem eerst nog een toernooi spelen waardoor die onhaalbaar wordt. Dan ben je toch een idioot, sorry dat ik het zeg.. Richarlison was gewoon een speler waar Ajax interesse in had. Ze hadden hem niet perse nodig, een CV was voor PSV prioriteit nummer 1. Al helemaal met die CL voorrondes. En jullie komen wel met Behich en Sainsbury maar dat waren wissels omdat de selectie gewoon niet breed genoeg was. Tuurlijk neemt hij dan spelers die hij kent, voor de korte termijn. En dan nog de kwestie met Berghuis. Je kan wel 23 miljoen uitgeven aan Doan en Bruma maar geen 12/13 aan Berghuis (wat Feyenoord 100% had geaccepteerd) en gewoon Gakpo meer vertrouwen geven? Ik ben serieus nog verbaasd dat jullie zulke acties van John de Jong proberen te verdedigen. Deze man is gewoon totaal ongeschikt voor deze job..

19 januari 2020 om 21:23

Ik probeer hem niet te verdedigen. Doan heb ik altijd een overbodige aankoop gevonden en Bruma lijkt ook een miskoop te zijn. Maar dat Berghuis het wel goed had gedaan is alles behalve een zekerheid.

19 januari 2020 om 21:33

Aanval: Bergwijn, Malen, Berghuis met daarachter Mo zou toch wel erg lekker zijn.. als je dan een fatsoenlijke CV, linksback en cm had gehaald dan doe je gewoon mee. Eigenlijk ook schandalig dat je Angelino niet hebt kunnen vervangen.

19 januari 2020 om 21:53

Klopt dat het ook wel aan de jong ligt maar je moet niet vergeten dat van Bommel samen met psv vorig jaar een voorsprong van 7 punten verloor in maart. Dat is ook een straaltje ongelooflijk slecht trainerschap zeg. Dus dan weet je ook wel dat dit seizoen zeker door van Bommel komt en dat hij gewoon niet een goeie coach is.

19 januari 2020 om 22:03

Baumgartl uitstekend alternatief? Kijk eens naar de tegengoals van Psv! Kijk eens hoe slap Baumgartl zijn man dekt. Ik vind het net zo'n slapjanus als Viergever en Schwaab. Lyanco, die vóór het jeugd EK al in Eindhoven was en enthousiast over een overgang naar Psv, was gewoon haalbaar. Daar had je een rots van een verdediger gehad; die vent is zo breed dat ie zijwaarts door een deur naar binnen moet lopen. Niet voor niets werd hij speler van het toernooi en dankzij het gebrek aan daadkracht van De Jong en het feit dat hij de meeste van zijn toen beschikbare miljoenen in Bruma pompte, stond hij toen niet onder contract bij Psv.

19 januari 2020 om 22:28

Berghuis was nooit haalbaar voor psv, veelte duur voor PSV.

19 januari 2020 om 23:59

Wel grappig dat nu al meerdere mensen vol overtuiging Lyanco’s prestaties op het jeugd EK aanhalen. De man is Braziliaan. En dan nog over m spreken alsof hij het met zekerheid top had gedaan. Geloof niet dat de meesten dusdanig op de hoogte zijn van zijn kwaliteiten.

20 januari 2020 om 00:26

Heb nergens jeugd EK gezegd. Het was een jeugdtoernooi in Toulon waar veel jeugdelftallen van toplanden aan meedoen.. en tuurlijk weet je niet of hij het beter had gedaan maar was toch een jongen waar veel interesse in was, sterke en jonge verdediger en speelt in de Serie A..

20 januari 2020 om 00:31

Geen onzin praten sainsbury en behich die waren tranfer vrij en hebben geen drol gekost Dat kun je geen slechte aankoop noemen

19 januari 2020 om 21:02

Ja maar als de aankopen het onder andere coaches ook niet doen. Ligt het toch aan de aankopen. Bruma gaat ook onder Guardiola of Klopp geen pepernoot raken. Van Bommel heeft zeker dingen verkeerd gedaan, maar als er iemand had moeten vertrekken, dan was dat John de Jong.

19 januari 2020 om 22:47

Bruma was ook al gescout onder Brands maar koos toen voor een Turks avontuur.trouwens ik vind het uitermate zwak van van Marwijk om zo te reageren. Hij begint echt een oude man te worden net als de vd Kerkhojes.

20 januari 2020 om 00:02

Dat kan je toch niet zeggen? Bruma speelt niet onder Guardiola of Klopp, hoe kan je dan concluderen dat hij t onder hen ook niet goed zou doen? Sterling werd voor Guardiola ook over t algemeen een blind paard gevonden ..

19 januari 2020 om 21:17

bert moet zijn domme grijns is van zijn smoel halen en niet zo van zulke onzin praten.waar komt die druk toch vandaan? nouja vanwege slechte resultaten? de sportieve slechte resultaten.ze hangen spandoeken op in het stadion'met mark blijf' dat vertegenwoordigt toch niet de hele fan achterban van Psv.het slechte spel dat op de mat werd gelegd gecombineerd met slechte prestatie's is de reden waarom je ontslagen en mede verantwoordelijk voor het halen van deze spelers waarin je in het begin nog steeds zij dat dit de beste selectie was die hij onder zijn hoeden kon hebben.je kan zeuren over wat je wil bert, maar als van bommel een persoonlijkheid had dan was het wel anders gelopen...

19 januari 2020 om 21:22

Met dit team gaat niemand het veel beter doen. Weet niet waar jullie elke keer die illusie vandaan halen als PSV supporter. Malen en Bergwijn waren een tijd gebleseerd.. daarnaast gewoon pech gehad met domme rode kaarten tegen AZ en Utrecht. Voor de rest is deze PSV selectie gewoon niet beter. Wat wil je nou met spelers als Doan, Bruma, Hendrix, Schwaab , Sadilek, Rosario?? En dan zouden je beste spelers Viergever, een 17-jarige Ihattaren en Dumfries moeten zijn? Alleen Malen en Bergwijn zijn van niveau. De rest is gewoon niet beter dan dit..

19 januari 2020 om 21:38

Allemaal prima, natuurlijk voor een deel ook waar. Echter moet je met dit materiaal ook gewoon uitwedstrijden bij FC Emmen, Sparta en vandaag VVV-Venlo winnen. Dus wat dat betreft hoor je het met dit materiaal beter te kunnen doen. Er loopt veel middelmaat rond, dat ben ik met je eens. Echter hoort een Mark van Bommel dat ook te zien en aan te geven dat hij met dit materiaal niet veel kan. Hij hoort spelers als Guti, Hendrix, Thomas en Rosario dan door te selecteren. Dat doet ie niet. Sterker nog, hij roept in september over een betere selectie dan een jaar eerder te beschikken.

19 januari 2020 om 21:44

Altijd lastig te verklaren en ik ben het ook met je eens: met die spelers moet je nog steeds kunnen winnen van die teams. Maar aan de andere kant vond ik PSV aan het begin van het seizoen best aardig spelen ook ook in de EL begonnen ze prima. Ik heb hier op VZ vaak berichten gezien dat PSV minimaal voor kwartfinale EL moest gaan en zelfs de finale zou kunnen halen met al dat talent dat ze hadden lopen. Er is gewoon iets ongeslagen en ik vind ook dat PSV te weinig leiderschap in de ploeg heeft. Ook allemaal net teveel jongens die mentaal gewoon niet sterk genoeg zijn. Kijk een Rosario als die een keer een goal maakt, dan moet hij gelijk heel boos kijken en emotieloos niet bewegen zo van kijk ik kan het wel.. het is gewoon allemaal lastig te verklaren waar het misgaat. Toch weet ik bijna zeker dat Faber het niet beter gaat doen en ik denk zelfs slechter..

19 januari 2020 om 21:53

Van Bommel had een deadline moeten zetten...als deze spelers niet worden gehaald dan ben ik niet meer de trainer van PSV, houd dan de eer aan je zelf als je weet dag de selectie niet goed genoeg is, waar hij in het begin zij dat het de beste selectie was die hij onder zijn hoeden heeft gehad, hij ging zelf akkoord en medeverantwoordelijk voor de aankopen met deze spelers die door de jong werden gehaald dat is gezegd tegen elkaar. ook pech hoort bij het spelletje, gele en rode kaarten horen daarbij, maar daar hoort bij het trainen ook een gedeelte management bij en die verantwoordelijkheid ligt bij jou als trainer, in deze situatie.en zoals gezegd door @master d moet je ook winnen van FC Emmen, Sparta en vandaag VVV-Venlo en tegen Oostenrijkse en Zwitserse ploegen in de Europa League wat gewoon afkeurde hockey spelers zijn, het falen van de Europa League vind ik echt heel erg jammer, dat was gewoon slecht, dat heeft de supporters gewoon pijn gedaan.

19 januari 2020 om 22:13

@tilburg013: waar je het vandaan haalt dat Ihattaren 'gewoon niet beter dan dit is' begrijp ik totaal niet - onmiskenbaar is hij een van Nederlands grootste talenten - maar voor de rest is het spot on. Het is regelrechte middelmaat waarvan je ze niet voor een topclub zou herkennen als ze bij AZ, FC Utrecht of zelfs SC Heerenveen zouden spelen. Als vooraf de Algemeen Directeur van de daken kraait dat Psv's ambitie luidt dat het structureel bij de 32 beste clubs in Europa wil horen, de Technische Directeur pleit voor geduld voor zijn miskopen en de coach - die zichzelf ook als een middelmatige manager onderscheidde - aan den lijve ondervond dat het kwaliteitsniveau van alle versterkingen zo pover was dat het zijn Waterloo werd, dan is er iets goed ziek in de organisatie. Het beste wat PSV kan overkomen is een eindklassering op de vierde of vijfde plaats. Hoe pijnlijk dat ook is, maar zou Faber erin slagen ook nog Champions League voorronde te bereiken dan zijn Gerbrands en De Jong ijdel genoeg om een 'zie je nou wel' te maken. Behalve een grote schoonmaak én een vastomlijnde visie op aanvallend, aantrekkelijk en succesvol voetbal (als blauwdruk voor alle elftallen), is het voornaamste wat PSV nu nodig heeft is een vertrek van John de Jong. Niet voor niets pleitte hij deze week al voor een extra technische man binnen het directeurschap. Kortom, de kat in het nauw weet het zelf ook niet meer en is doodsbang voor de consequenties.

19 januari 2020 om 22:50

Bedoelde er niet Ihatarren mee. Wilde hem buiten beschouwing laten omdat je nou eenmaal niet kan verwachten dat hij als 17-jarige de kar gaat trekken. Geweldig talent en ik ben echt fan van hem! Maar dat is dus de reden dat ik hem niet benoemde haha..

19 januari 2020 om 21:58

De afhankelijkheid van individuele prestaties is bij een TD nauwelijks groter dan bij een coach natuurlijk. Zodra de wedstrijd begint ben je in beide rollen aan hun grillen en kronkels overgeleverd. Wat je onderaan de streep kunt opmaken is dat Van Bommel al coach gewoon veel fouten heeft gemaakt - vreemd (en ook weer niet verrassend) dat ik Van Marwijk niet hoor over het gebrek aan strijdplanvarianten trouwens - en dat hij medeverantwoordelijk was voor de technische samenstelling. Maar dat hij zich hard heeft gemaakt voor andere spelers is allerminst een garantie dat het anders was gelopen. Van de op zijn voorspraak gehaalde Behich en Sainsbury moet ik nog bijkomen van het lachen. En je mag ook een kruisje slaan voor elke dag dat Berghuis niet voor PSV voetbalt, alsjeblieft zeg. Dat John de Jong buiten schot blijft is een regelrechte schande: vandaag ging zijn vondst Boscagli weer kinderlijk in de fout en De Jongs topaankoop Bruma solliciteerde elke minuut van zijn speeltijd voor een fulltime job in de kantine van de Herdgang. Onbegrijpelijk dat je na drie jaar intensief scouten en volgen niet doorhebt dat die jongen er gewoon helemaal niets van kan!

19 januari 2020 om 22:54

Precies dit. De TD kan best foute aankopen doen, maar de trainer moet er voor zorgen dat aankopen renderen. Niet alle aankopen zijn waardeloos dat kan echt niet. Momenteel zijn zo ongeveer alle aanwinsten van de zomer aan het falen, dat kan echt nooit. Bij Ajax zie je een soortgelijk iets gebeuren met Alvarez. Die is misbruikt als middenvelder, heeft nauwelijks wedstrijden gespeeld op de positie waarvoor hij gehaald is en staat momenteel te boek als miskoop. Hij is zogenaamd ingehaald door eigen opleiding. Echter is niets minder waar, hij kreeg geen kans op zijn eigen positie, terwijl Veltman en Schuurs vertrouwen behouden. Veltman die elke wedstrijd wel een cruciale fout lijkt te maken. En Schuurs die ook al fouten gemaakt heeft die punten hebben gekost. Dat zelfde idee heb ik bij PSV met die linksbacks.keihard afgeschreven, terwijl Sadilek ook voldoende slippertjes had. Daar lijken de trainers toch spelers te breken. Wober nog zo'n voorbeeld. Ijzersterk onder Keizer, nauwelijks kansen onder Ten Hag (nog voordat blind kwam, nog liever de Jong als verdediger). Je maakt mij echt niet wijs dat soortgelijke vliegers opgaan bij PSV.

Dit bewijst maar weer dat het hele bestuur van PSV niet meer weet waar ze mee bezig zijn. Ondertussen gaat de hele club naar de klote en mogen de 2 mannen blijven zitten en lekker boekjes schrijven. En van het topsportklimaat waar Gerbrands maar al te graag over praat is niks meer te zien

19 januari 2020 om 21:33

Wat bewijst de mening van de schoonvader van van Bommel ? Natuurlijk vallen de aankopen tegen, maar het voetbal was al een heel jaar vaker slecht dan goed. Hier is toch de trainer verantwoordelijk voor en niet het bestuur.

De Jong had nooit aangesteld mogen worden als TD, die is totaal ongeschikt voor een dergelijke functie en Gerbrands is hier mede verantwoordelijk voor. En De Jong zit er nog steeds dit terwijl die de kwaliteiten niet heeft maar wellicht vriendjes is met ome Toon.

19 januari 2020 om 21:22

Die hele vriendenclub mag er van mij uit. Dit is de definitie van wanbeleid.

19 januari 2020 om 21:40

Datzelfde wanbeleid heeft ook contracten van Malen, Ihatarren en Bergwijn verlengd. Heeft ook Lozano voor 40+ miljoen kunnen verkopen.ja er worden veel fouten gemaakt, maar die kunnen makkelijk opgevangen worden door de voltreffers die worden gemaakt.madueke is volgens mij ook onder aanspraak van De Jong naar PSV gekomen, zelfde geldt voor Ledezma.ja De Jong heeft een hoop missers, maar hij doet ook gigantisch veel dingen goed.

19 januari 2020 om 23:05

Allemaal leuk en aardig, maar nu staan ze wel onder Willem II. De fouten worden niet opgevangen maar juist verergerd. Kijk naar het spel van de afgelopen tijd. Leuk dat al die talenten er lopen en dat de kas gespekt is na het vertrek van Lozano, maar dat geld is er allang uit aan Bruma, Baumgartl en consorten. Allemaal stuk voor stuk aankomende miskopen zonder restwaarde.

Ik snap de woorden van Van Marwijk wel. Het aankoopbeleid is echt dramatisch bij PSV de afgelopen tijd. De jong had er van mij eerder uitgemogen dan van Bommel, maar dat gebeurt natuurlijk nooit met die vriendengroep daar. Wat Bert niet benoemt echter, is dat van Bommel wel een slechte coach is. Rosario en (Edit: Sadilek) zo lang laten staan is echt idioot, daar win je de oorlog nooit mee.

19 januari 2020 om 21:00

Je bedoelt Sadilek neem ik aan? Boscagli heeft amper kansen gehad onder van Bommel.

19 januari 2020 om 21:02

Excuus je hebt gelijk. Was nog in de waan van de dag na die wanvertoningen van vandaag.

19 januari 2020 om 21:07

Het was nou ook niet alsof boscagli zoveel beter speelde dan sadilek vandaag. Sterker nog die was met die domme tackle gewoon verantwoordelijk voor puntverlies vandaag. Het is eerder slecht van de jong dat hij 3 linksbacks heeft gehaald waarvan er geen 1 goed genoeg is (en 1 alweer weg is). Nu met die back van Milan lijkt hij ook weer naast de pot te pissen.

19 januari 2020 om 21:09

Daar heb je gelijk in, maar lijkt me verstandiger om Boscagli pas te beoordelen als hij een wedstrijd of 10 op rij speelt. Hij heeft namelijk ook genoeg goede dingen laten zien in eerdere speelminuten.

19 januari 2020 om 21:21

Mee eens Benzema. Hij heeft vandaag een domme fout gemaakt, maar hij was ook niet slecht aan het spelen verder. Ik hoop dat hij meer kansen kijkt.

19 januari 2020 om 21:40

Nee, maar als sadilek vandaag zo gespeeld had (degelijk) en een penalty had weggegeven was hij door de psv'ers met de grond gelijk gemaakt. Daarnaast is er schijnbaar niks beters dan rosario aangezien elke trainer hem opstelt.

19 januari 2020 om 23:10

Dat klopt Zytto. Sadilek heeft namelijk al veel meer kansen gehad dan Boscagli, die verpest het keer op keer. Ik wil eerst Boscagli op de lange termijn zien.

19 januari 2020 om 21:44

Wat ik dan weer wel mis is de kritiek die van Bommel bij zichzelf moet zoeken. Daar hoor ik niks over, behalve dat ie te lief zou zijn en dat ie bijvoorbeeld zijn eigen staf had moeten eisen. Van Bommel heeft zelf grote fouten gemaakt en kansen laten liggen. Vorig seizoen kon hij bij FC Utrecht-uit en Ajax-uit de concurrent op 8 punten zetten. Dat is 2x niet gelukt, terwijl hij in Amsterdam na een uur spelen op 1-1 stond en een man meer op het veld had. Daar heeft hij met PSV de titel verloren. Dan hoor je achteraf dat ze het goed gedaan hebben dat ze zolang bij Ajax konden blijven. Nee, je had de titelrace 2x kunnen beslissen wat je niet gedaan hebt. Dat had ik van een winnaar als van Bommel niet verwacht dat ie dat aspect zo zou negeren.

Natuurlijk was hij afhankelijk van het aankoopbeleid, dat valt inderdaad vies tegen. Maar als je vervolgens spelers op posities gaat zetten waar ze niet thuishoren dan helpt dat ook niet. Van Bommel probeerde spelers in een keurslijf te dwingen. Sadilek is geen linksback en Bergwijn is geen aanvallende middenvelder. Door dat soort vreemde keuzes heeft hij het zichzelf ook niet makkelijk gemaakt.

Wat een onzin zeg. Het is meer dan terecht dat van Bommel ontslagen werd en het had al veel eerder moeten gebeuren. Als je zo presteert met een club als PSV kom je niet onder een ontslag uit, ongeacht de relatie met de spelers. En ook over de supporters slaat hij de plank mis. Leuk dat er een of twee spandoekjes hingen, maar de meeste supporters vroegen al weken, zo niet maanden, om zijn ontslag.

19 januari 2020 om 21:04

Zijn ontslag is terecht. Maar Van Marwijk heeft hier toch ook gelijk? Alle laatste 6/7 aan kopen zijn mislukt of niet geworden wat er van verwacht word. Dan faal je als TD. Zeker gezien de bedragen.

19 januari 2020 om 21:08

Dat de Jong zijn werk niet goed gedaan heeft is duidelijk. Maar het is lastig om conclusies te trekken over waarom de aankopen niet goed presteren. Zijn ze niet goed genoeg of komt het omdat het hele team niet goed draait door een gebrek aan goede tactiek en vertrouwen? In een Bruma heb ik ook steeds minder vertrouwen, maar van Baumgartl bijvoorbeeld ben ik er van overtuigd dat hij een uitstekende speler voor PSV kan zijn.

Bert moet zich er gewoon buiten houden. Zelf ook gefaald als assistent/adviseur. Zal ook geen moment kritisch zijn op van bommel. Was hij als bondscoach ook niet. De ideale schoonvader..

Bommeltje en schoonpa moeten eens in de spiegel kijken. Al anderhalf jaar lang staat PSV volledig stil in haar ontwikkeling. Eerste seizoen was het het enige tactische plan de lange bal op Luuk de Jong. Het tweede seizoen was er uberhaupt geen plan. Tactisch en qua positiespel behoort PSV tot de slechtste ploegen van de Eredivisie. Faber mag nu de rotzooi opruimen die Van Bommel de anderhalf jaar gecreeerd heeft. Bommel heeft het elftal in beroerde staat achtergelaten.

Nu nog appjes van je spelers hierover krijgen.... misschien stond hij wel te dicht op de spelersgroep als ‘one of the Guys’ en daarom niet als leider/trainer gezien?? Beetje afstand is ook belangrijk

Onzin. Van Bommel heeft het slechter gedaan dan de kwaliteit die er staat, speelt walgelijk voetbal tegen mindere tegenstanders in de hoop dat Luuk scoorde en zijn interviews na de wedstrijden waren echt om te huilen en toonde een gebrek aan voetbalvisie.

Benieuwd wat Jeroen Zoet heeft geappt... Of die Mexicanen..... Tsja.... Is makkelijk praten op deze manier. Ik geloof niet dat iedereen in de selectie voorstander was van Mark. Sterker nog bij VI heb ik een interview van afellay gezien, toch het lieverdje van van bommel....die eigenlijk niet wou zeggen dat hij dit een waardeloos besluit vond. Vond ik toch wel typerend...

Wacht even, zover ik weet was #vanbommelout trending? En wilde ongeveer iedereen dat hij weg ging, samen met de jong

van Marwijk vindt dus alleen een minpunt de omgang met Zoet ( en zelf dat wil die nog rechtpraten) maar al het andere: 1. aanvoerder kiezen die nooit speelt, vervolgens een aanvoerder kiezen die geen natuurlijke leider is 2. spelers op de verkeerde positites zetten 3. spelers die in een ontzettende dip zitten gewoon elke week laten spelen. Dit benoemd hij dan niet.... Zie in van Bommel best een aardige coach, maar hij moet z'n gedrag wel gaan aanpassen en want minder koppig worden

19 januari 2020 om 21:27

Wat ik ook bijzonder vond was het gebrek aan zelfreflectie bij Van Bommel over het presteren van zijn ploeg. Na een verloren wedstrijd lag het eigenlijk nooit aan Van Bommel of zijn spelers. Ik vond het schrijnend. Alsof hij Oost-Indisch blind was en alleen zag wat hij wilde zien. Precies die indruk krijg ik nu van Van Marrewijk. Bert zal waarschijnlijk alles vanuit Mark's oogpunt hebben meegekregen, gezien hun band, en dat is ook wel te merken aan bovenstaand bericht.

Wel een heel bijzonder zwak verhaal over dat je voetballers niet kunt beoordelen op een video. Er zijn toch ook mogelijkheden om een paar wedstrijden op te vragen en te kijken wat een speler in zijn mars heeft. Trouwens van Marwijk was toch ook adviseur? Van Bommel was toch zgn. perfectionist? Natuurlijk zijn er niet wereldsterren binnengehaald. Zeer zwak wat van Marwijk doet.

We weten toch inmiddels hoe het werkt in het voetbal. Als de resultaten er niet zijn, is de coach de eerste van wie de kop rolt. V Bommel heeft m.i. gewoon veel te weinig uit de groep gehaald. In het begin ging alles perfect en was de groep top, later kwam er verval in en dan vind ik dat (ook) v Bommel schuldig is. Ergens wist hij de groep niet meer te raken, te motiveren, de juiste samenstelling te vinden of wat dan ook, het ging niet meer. Als je zoveel wedstrijden achter elkaar geen punten haalt is er van alle kanten druk. Misschien was de band tussen v bommel en de selectie wel TE goed en hebben ze een sterke leider nodig. Ook aankopen hebben niet allemaal gebracht wat verwacht werd, maar v Bommel is er ook niet vol overtuiging op tegen geweest.

Fijn dat Bert zich uitspreekt. Krijgen we toch weer een klein kijkje in de keuken. Hij zegt hier ook niets wat heel schokkend is, dus vind ik het ook onzin om dan om de hete brij heen te draaien. Daarbij, de manier waarop John de Jong zijn eigen straatje schoonveegde en alle schuld in de schoenen van Van Bommel schoof verdient niet de schoonheidsprijs. Zeker niet als je bedenkt dat Van Bommel altijd zwoer dat ze alles met zijn drieën deden. Hij heeft vaak zijn elftal in bescherming genomen, zelfs voorbij het punt dat het ongeloofwaardig en krampachtig werd. Maar zo heeft hij de zwijgende John de Jong ook altijd uit de wind gehouden. Kreeg ie een dolk in de rug voor terug. Dus zelfs als Bert spreekt met enige rancune, is dat heel verklaarbaar. Hij hoeft De Jong niet te beschermen en is hem niets verschuldigd. Werd tijd voor enig tegengeluid naar al die mooipraterij van De Jong toe.

Heeft Van Marrewijk onder een steen geleefd? Er was zeker onvrede onder supporters en ook in de media vroeg men zich hardop af hoe lang PSV zo door moest gaan voor Van Bommel ontslagen werd... Hoe Van Bommel bij de spelersgroep lag, kan ik niet invullen. Van Bommel hielt echter erg lang vast aan dezelfde kern spelers als Viergever, Dumfries, Sadilek, Rosario, Ihattaren, Malen en Bergwijn. Het lijkt mij logisch dat die spelers, die in hun nog jonge loopbaan veel aan het vertrouwen van Van Bommel hebben gehad, hem dankbaar zijn en positief aan de samenwerking terugdenken. Je gaat mij echter niet vertellen dat hij nog wordt geappt door jongens als Zoet, Lato, Guti, Pereiro, Bruma, Mitroglou... Wat ik bedoel te zeggen is dat er altijd spelers zijn die het vertrek van een trainer betreuren, maar er vaak ook minstens net zoveel jongens zijn die er eerder blij mee zijn. Vaak zijn er namelijk meer wisselspelers dan basisspelers en ook niet alle basisspelers zullen altijd gelukkig zijn met de hoofdtrainer. Hoe dan ook, de prestaties die Van Bommel leverde met dit spelersmateriaal waren onvoldoende en daarom is hij ontslagen.

19 januari 2020 om 21:40

Trouwens ook zeer zwak dat Van Marrewijk de schuld bij De Jong in de schoenen wil schuiven, omdat zijn aankoopbeleid nog geen doorslaand succes is. Ten eerste denk ik dat er veel meer uit sommige gekochte spelers gehaald kan worden dan Van Bommel heeft gedaan. Ten tweede had PSV gewoon ruim voldoende kwaliteit om beter te presteren dan het deed, want het verloor ook punten tegen de mindere goden in onze competitie of relatief kleine clubs in Europees verband. Met de spelers die PSV heeft, had men er nationaal beter voor moeten staan en nog in de Europa League moeten zitten.

Advocaat die "adviseur" wordt van van Bronkhorst, van Marwijk die "adviseur wordt van van Bommel, en nu weer Hiddink die "adviseur" wordt van Faber. Ik vind het allemaal prima. Maar het komt de geloofwaardigheid van de coach allemaal niet ten goede natuurlijk. Een beetje coach is zelf baas en laat zijn geloofwaardigheid niet van een adviseur afhankelijk zijn.

19 januari 2020 om 21:27

Als Van Bommel geen tijd had die spelers te bekijken waarom deed zijn adviseur BVM dat dan niet?

Van Bommel is altijd gek geweest op alibi’s en selectieve verontwaardiging. Hij had problemen met Van Basten (Oranje), Rijkaard (Barca) en Van Gaal (Bayern). Ook had hij in Andere Tijden Sport een merkwaardige verklaring voor het Ambrosini-moment, waar Cocu duidelijk een andere mening ventileerde. Nu schuiven hij en Van Marwijk de hete aardappel weer opzichtig door.

Na de zoveelste aanvaller die John binnenhengelde had Markie natuurlijk ook kunnen anticiperen door een goede linksback en een creatieve middenvelder te vragen, heeft niks met tijd of videobeelden te maken maar wel met de juiste prioriteiten stellen. Iedereen die een beetje PSV volgt zag al kilometers vantevoren dat er geen enkele balans in de selectie zit, kan Bertje wel naar John en Toon wijzen maar dit had Mark ook moeten zien.

19 januari 2020 om 21:50

Vind je niet dat er met Pereiro, Ihattaren, Guti, Afellay voldoende creatieve spelers zijn? Een AZ is jaloers op de hoeveelheid creatieve middenvelders van dat niveau. Je moet ze alleen wel laten presteren door middel van vertrouwen en het meegeven van een duidelijk strijdplan. Ik begrijp De Jong wel dat hij niet nog een middenvelder haalde... Als linksback haalde hij een getalenteerde jeugdinternational van Spanje. Lato was ook gewoon een back met een goed niveau en potentie. Het is onbegrijpelijk dat hij haast geen kansen heeft gehad, ondanks dat Sadilek bleef falen..

19 januari 2020 om 22:51

@De Toekomst Pereiro gaat en wil weg en heeft in zijn tijd bij PSV alleen tegen Ajax en Feyenoord wat laten zien maar in iedere gemiddelde eredivisie wedstrijd speelt hij in wandeltempo maar blinkt hij vooral uit in onzichtbaar zijn, Guti is allesbehalve een creatieve middenvelder en kun je langzaamaan bestempelen als mislukt, Affelay is inmiddels al jaren niet meer fit en de vraag is of hij dit seizoen nog in staat is om 90 minuten vol te gaan, blijft Ihattaren over, is natuurlijk wel erg gebrekkig om afhankelijk te zijn van een tiener als spelmaker zonder fatsoenlijke backup terwijl Ihattaren vooral rechts in de aanval goed is iov de positie als spelmaker. Je kunt je ook afvragen hoe goed Lato was als je Sadilek blijft opstellen, ik snap dat Mark van Bommel een eigenwijze hark is maar als hij met Lato vertrouwen had op betere resultaten had hij echt wel kunnen spelen en dan heb ik het nog niet eens over die centrale verdedigers met de wendbaarheid van een vrachtwagen en dan dacht ik dat wij slecht af waren met Botteghin.

19 januari 2020 om 23:06

Pereiro laat dus zien het niveau makkelijk aan te kunnen, maar dat lukt niet. Natuurlijk is dat vooral de schuld van Pereiro zelf, maar een trainer moet er ook juist voor zorgen dat spelers het maximale uit zichzelf (kunnen) halen. Ihattaren staat niet ter discussie. Guti is wel een creatieve speler. Geen sierlijke speler met actie, maar wel een speler die openingen ziet en spelers in stelling kan brengen. En Afellay is afgelopen zomer gehaald door De Jong en door Van Bommel zelf aanvoerder gemaakt. Of dat een goede aankoop en keuze was, kunnen we ons afvragen met de kennis van nu. We kunnen echter niet zeggen dat Van Bommel een extra creatieve middenvelder moest eisen, want hij was tevreden met Ihattaren en Afellay en had Guti en Pereiro nog. Opties genoeg. Ook kwaliteit genoeg. Je moet de ploeg alleen echter wel zo neerzetten dat spelers goed kunnen presteren.

19 januari 2020 om 23:16

@De Toekomst 5 goede wedstrijden per seizoen spelen is alles behalve aantonen dat je het niveau aankunt, over Guti verschillen we dan van mening want ik betrap hem nooit op creativiteit en is gewoon een loper net als Rosario, Hendrickx en Doan, Affelay wist natuurlijk iedereen dat dat een geote gok was aangezien hij een handjevol wedstrijden in vier jaar had gespeeld met de kennis van toen, ertussen, nu en achteraf. Als je Gakpo, Bergwijn, Ihattaren, Lammers, Perreiro hebt dan kunnen de Jong en van Bommel het zich persoonlijk aan trekken dat je een hele dure jongen als Bruma haalt en met zoveel stootkracht voorin is zelfs Mitroglu overbodig.

Van Bommel is ontslagen door de resultaten en blessures van belangrijke spelers. Dat heeft van Marwijk ook mee gemaakt. Als schoonvader effe stil zitten als je schoonzoon geschoren wordt. Hij wordt wel weer trainer trainer elders. Zoals Bert.

Ach hij.moet zijn oogappel verdedigen, kom op zeg kan.Hij Dat zelf niet ? Mark was n aardige speler maar vooral irritant maar als trainer dus ongeschikt omdat hij zichzelf te geweldig vind maar n goed paard maakt nog geen goede ruiter

Waren de tegenvallende resultaten volledig de schuld van Van Bommel? Nee. Gaat het sinds zijn ontslag beter? Nee. Dus wat dat betreft zou je kunnen zeggen dat zijn ontslag zinloos was. Maar we weten allemaal hoe de voetballerij werkt. In zijn laatste 12 wedstrijden als trainer van PSV (eredivisie + Europees) pakte Van Bommel slechts 10 punten eb moest hij 25 tegengoals incasseren. Je zult wereldwijd geen enkele club met titelaspiraties vinden die na zo'n reeks z'n trainer laat zitten.

19 januari 2020 om 22:16

Je bent dan nog aardig voor Van Bommel. Als je de prestaties achterwege laat zijn zijn media-optredens, vaardigheden om zijn stempel op het spel van PSV te drukken (geen ingespeeld team) en enkele vreemde keuzes (kiezen voor een geblesseerde aanvoerder, tweede aanvoerder zonder leiderschapskwaliteiten benoemen (Rosario) en vervolgens dezelfde fout maken met Dumfries) eigenlijk ook al voldoende redenen bij elkaar opgeteld. Natuurlijk, als de prestaties dan denderend zijn is er niks aan de hand, maar zulke dingen werken uiteindelijk wel tegen je als trainer.

Gedane zaken nemen geen keer, Nederlands oudste gezegde. Zeker mag van marwijk als analist een mening hierover hebben maar niet netjes dat het gaat over individuen. Als ex bondscoach moet hij beter weten en zeker gezien het feit dat bert ex psv adviseur is geweest. Het wordt tijd dat van Bommel zelf z’n mond open doet ipv alle anderen.

19 januari 2020 om 22:43

Van Bommel hoef ik hier ook verder niet over te horen. Je bent ontslagen, punt. Zoals zoveel trainers. Een reeks van zeer zwakke wedstrijden, geen progressie, dan ben je aan de beurt als trainer. Doorgaan met je leven, nieuwe baan zoeken en maar laten zien dat je een goede trainer bent/wordt. Al dat moddergooien nergens voor nodig en schiet er niks mee op.

Ondanks van Marwijk zijn we tweede geworden op het wk. Elke andere coach was wk geworden met de selectie van destijds. Bert van Marwijk is de slechtste bondscoach die Nederland ooit heeft gehad. Waarom zou hij imners anders niet naar een topclub gegaan zijn? Kortom Bommel , Marwijk ga en blijf weg. Genoeg schade aan gericht aan het Nederlandse voetbal

Kom op man, met deze selectie moet je blindelings 2e kunnen worden. Dat er zoveel spelers uit vorm zijn kan niet aan de TD liggen. Het vreemdste is nog dat Schwaab die altijd wel de rots in de branding was achterin nu ook totaal niks klaar kan spelen en een Hendrikx als een amateur rondloopt terwijl hij onder andere bij Cocu altijd wel belangrijk kon zijn. Dumfries lijkt ook opeens niks te kunnen en het middenveld vol creativiteit absoluut niks kan creëren.

@cabenessencehet argument om een trainer te ontslaan mag niet zijn omdat hij wat minder dan verwacht presteert, maar omdat je denkt dat je met een andere trainer verder gaat komen. Dat is in 80% van de ontslagen niet het geval. Dat komt vooral omdat het ontslag meer voorrang krijgt dan de vraag of men zeker is over de opvolging. Bij Tottenham werd Pochettini ontslagen na een seizoen dat tot de Champions League finale reikte. Hij kon overal terecht. Vooral de bekende patserclubs die altijd te veel geld hebben hengelden naar zijn diensten. Hij bleef echter in Londen en de uitslagen vielen wat tegen. Wat deden ze daar aan ? Ze haalden de grootste negatieveling die er te vinden is. En die ligt nu natuurlijk te janken om versterkingen. Want hij zelf zal het verschil met zijn baggervoetbal nooit gaan maken. Bij PSV moesten ze ook zo nodig "onder druk" van van Bommel af. Ze worden er geen zak wijzer van.

19 januari 2020 om 22:41

Vergelijk je nu een trainer die in meerdere jaren een geweldige staat van dienst opgebouwd door Tottenham als topclub te laten presteren nationaal en internationaal en herkenbaar voetbal speelde met Van Bommel die bij PSV niks heeft klaargespeeld, geen herkenbaar spel erin heeft gekregen, spelers niet beter heeft gemaakt, verkeerde keuzes maakte of hier raar mee omging (aanvoerders, Zoet) en ga zo maar door? Bij Van Bommel was er echt geen basis meer om door te gaan. Dat was klaar. Dat het nu niet beter gaat is omdat ze weer een matige coach hebben aangesteld. Als PSV Advocaat had kunnen halen, was het nu beter gegaan.

Van Marwijk deed net alsof Van Bommel alleen wat beginnersfoutjes gemaakt had. Hij had 1 van de meest getalenteerde teams van de eredivisie maar het is Van Bommel niet gelukt om enige lijn in het spel te brengen. Hoewel Van Bommel zeker niet de enige is die dingen fout gedaan heeft is zijn ontslag zeker wel terecht in mijn ogen. De resultaten bleven uit, de talenten werden niet beter en het spel was het laatste jaar niet om aan te zien. Vond het sowieso vrij dom gelul daar aan tafel, Aad de Mos kwam ook weer met de opmerking dat we in Nederland geen verdedigers opleiden en daarna vond Jack van Gelder het raar dat Zoet gewisseld werd, ja...

Moet nou de schoonvader voor Mark van Bommel opkomen en moet hij PSV een trap nageven? Wat een treurige bedoeling.

Sorry hoor, maar als je Rosario aanvoerder maakt dan snap je het gewoon niet. Die gozer is heel leider, dat zie iedereen. Daarnaast speelden ze erg verdedigend, zelfs tegen kleinere clubs.

Bij PSV (en iedere normale club waar de druk op staat) vliegt een trainer, ook van Bommel eruit bij deze prestaties. Daar hoeft ook van Marwijk niet verongelijkt om te doen. En wees gerust.. Als de Jong met de miljoenen die hij krijgt niet beter presteert is hij volgend seizoen aan de beurt..

Wat een gênante vertoning. Schoonpapa gaat even zijn lieve en goede schoonzoon verdedigen. Belachelijk dit zeg

Hahaha wat kansloos van Bertje. Nee, ik geef je groot gelijk dat John De Jong er helemaal niet klaar voor is om TD te zijn, net zo als speler is het gewoon middeelmaat. Alleen is het iets anders om een dip te hebben dan gewoon meer gelijkspelen een verliezen dan je wint na 1 jaar lang belabberd voetbal. Denk je echt dat z'n schoonvader hem hier afkraakt. Aankopen als Bruma, Lato, t wachten met Schwaab is echt amateuristisch, maar dat is de spelopvatting ook geweest, het is nog niet gespeeld en hoe goed Ajax z;n elftal ook is, het word dit jaar wel heel makkelijk gemaakt.

Heb het net nog even terug gekeken. En Van Marwijk heeft een heel genuanceerd verhaal gehouden, waar hij ook bij Van Bommel de vinger op de zere plek legt. Gewoon een nuchtere (zoals we hem kennen) analyse van het huidige PSV. Met nog wat informatie uit eerste hand. Ook over dat akkefietje met de medische staf bijvoorbeeld. Vond het wel interessant. Ook hier in dit topic worden de extremen steeds opgezocht. Voor de mensen die dat doen, kijk gewoon even de Rondo van vanavond terug. Al is het maar voor de nuance.

Ik blijf het zeggen Luuk de jong - angelino- lozano Die 3 gingen weg Ihhataren (fam incident) malen en bergwijn blessures. Berghuis niet halen maar doan, schwaab weg en schaab weer terug.. En dan de trainer op zn kop geven.. onvoorstelbaar.

Het resultaat van het ontslag van Van Bommel is dat er nu een Faber voor de groep staat die dezelfde prestaties, wellicht slechtere resultaten op de mat legt.een gelijkspel tegen amateurs, een overwinning tegen PEC Zwolle en gelijkspel tegen VVV-Venlo.Dat zijn resultaten waar zelfs een F.c. Groningen trainer geen genoegen mee mag nemen.zal me niks verbazen als in de achtste finale NAC Breda te sterk blijkt in de beker. FC Twente-thuis is ook geen uitgemaakte zaak en Ajax-uit en Willem II-thuis kunnen wel eens allebei verloren worden.en dan kan plaatsing Europees voetbal ook in gevaar komen.

Begrijp me niet verkeerd, van Bommel had van mij prima het seizoen af mogen maken, het was toch al een slecht seizoen. Dan kan je daarna altijd nog uit elkaar. Overigens kan Bert heel hard roepen dat de fans hem wilden houden, maar van de actief PSV volgende vrienden en fans die ik ken, was er maar één die dezelfde mening had. De roep om hem te laten vertrekken was, vanuit mijn oogpunt iig, groter dan die om hem te laten blijven. Dat er geen druk van buitenaf was lijkt me dan ook niet waar. Dat de spelers hem hoog hadden zitten merk je overigens wel. Veel spelers leken oprecht ontdaan na zijn ontslag

Wat een ongelooflijke prutser is Van Bommel, en z'n schoonpapa laat zich ontzettend kennen hier, goedkoop misselijkmakend mannetje. Is zelf overal buiten gegooid en nu de wijze heer uithangen. Hoeveel maanden (!!!) heb je Behich kunnen bekijken in de selectie van Australië Bert??? Jij vond 'm toch zo goed als linksback voor PSV?! Ga je die poen zelf terugbetalen, kansloze rukker.

Dan kijkt van Marwijk geen wedstrijden terug... Enfin de trainer moet het team smeden en dat is niet gelukt. Dan ben je als trainers helaas al snel de zondebok.

De waarheid is eenvoudig: Vorig seizoen was het Luuk de Jong die de punten binnenhaalde voor Psv. Na zijn vertrek kwam de middelmaat het de selectie pijnlijk naar boven. Gelukkig voor PSV hebben Malen, Ittaharen en Bergwijn dit gebrek aan kwaliteit (tijdelijk) kunnen opvangen maar inmiddels is deze "flow" ook verdwenen. Bommel maakte de spelers niet beter en met de aankopen werd geen team gesmeed. Gevolg: dramatisch voetbal en geen zicht meer op CL voetbal dit jaar. En voor de aankomende jaren zie ik geen snelle verbetering met 1) het vertrek van Bergwijn en Malen 2) gebrek aan voldoende aanstormend talent (zie prestaties Jong Psv) 3) te weinig financiële middelen om echte versterking te halen en 4) een incompetente TD die de boel niet naar een hoger plan kan trekken.

Als je als trainer een speler zoals Peirerro op de bank laat zitten, dan begrijp ik zijn speel wijze niet, srry in mijn ogen een zeer onderschatte speler die zowel als buiten speler/ aanvallende middenvelder inzetbaar was. Je koopt Mitroglu en die zit ook op de bank, Had deze jongens vertrouwen gegeven en ze hadden leuke dingen laten zien. Maar ja, En of Faber het gaat redden , heb er een hard hoofd in

Haha van Marwijk toch. Lekker afschuiven op iemand anders om je schoonzoon een beter gevoel te geven en jezelf. Er zijn inderdaad geen geweldige aankopen gedaan. Neemt niet weg dat dit materiaal nog steeds ondermaats presteert op dit moment. Als je ziet hoe in de eerste maanden gespeeld is en nu is dat een mega verschil. Van Bommel heeft geen goeie dingen gedaan, John de Jong niet. Maar ik vrees dat er nog veel meer speelt dan alleen dit. Er speelt iets in de spelersgroep wat een negatief effect heeft. Daar ben ik 100 van overtuigd. De manier waarop Zoet weg is gegaan door een ruzie tussen hem en Hesp bevestigd dit beeld alleen maar. Ook door de slechte resultaten wordt dit alleen maar aangewakkerd. Elke wedstrijd is eigenlijk het zelfde beeld. Ze starten de wedstrijd goed, maar komen niet tot scoren en dan gaan alle koppies weer hangen, zijn ze teveel met zichzelf bezig en loopt men steeds meer uit positie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5345
2.AZ5031
3.Feyenoord4613
4.PSV4525
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
P. RosarioMiddenvelder242
C. GakpoAanvaller246
BrumaAanvaller163
D. MalenAanvaller1411
K. MitroglouAanvaller111
L. UnnerstallKeeper120
S. LammersAanvaller52
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

Nederland
271 fans
Coach, 42 jaar
SeizoenClub
2018-2019 PSV
2017-2018 PSV U19
2012-2013 PSV
2011-2012 AC Milan
2006-2011 Bayern München

In de wandelgangen

Donderdag 27 februari
Real Madrid hoopt Mohamed Salah te kunnen losweken bij Liverpool zodra Gareth Bale verkocht is. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren