FC Emmen dankt VAR tweemaal na krappe zege op Heracles Almelo

Zondag, 19 januari 2020 om

FC Emmen heeft zondagmiddag met een 1-0 zege op Heracles Almelo uitstekende zaken gedaan in de strijd tegen degradatie. De formatie van trainer Dick Lukkien sloeg kort voor rust keihard toe, slechts enkele minuten nadat Heracles de score leek te hebben geopend. De treffer van de bezoekers werd echter geschrapt op advies van de VAR. Voorafgaand aan het doelpunt van Mauro Junior maakte Joey Konings hands. Na het bestuderen van de beelden kreeg scheidsrechter Joey Kooij het advies om de goal van Junior te annuleren. Heracles was vervolgens niet meer in staat om een gelijkmaker af te dwingen, ondanks een treffer van Cyriel Dessers in blessuretijd. De aanvaller stond echter buitenspel en zag het doelpunt dus geannuleerd worden..

Emmen begon behoorlijk voortvarend aan het eerste competitieduel van 2020, met Michael de Leeuw die al na vier minuten een halve omhaal produceerde in de buurt van het doel van Heracles. Zijn poging leverde echter niet de openingstreffer op en ook Marko Kolar was in de rebound niet trefzeker. Na een kwartier spelen in Emmen kwam De Leeuw net niet goed uit bij een afgemeten voorzet van Luciano Slagveer, waardoor het wat tamme Heracles opnieuw goed wegkwam. Slechts enkele minuten later belandde een kopbal van Slagveer op het dak van het doel van Heracles-keeper Janis Blaswich. Diezelfde Blaswich redde na een halfuur spelen bekwaam op de inzet van De Leeuw, terwijl Kolar in het vervolg ook niet de 1-0 op het scorebord kon brengen.

De Leeuw had duidelijk zijn vizier niet op scherp, want één-op-één met Blaswich faalde de ervaren aanvaller wederom. Emmen leek de prijs te betalen voor de gemiste kansen, toen Mauro Junior drie minuten voor rust scoorde na een slimme doorkopbal van Joey Konings. Het doelpunt werd geannuleerd op aanraden van de VAR, want Konings bleek hands te hebben gemaakt bij de assist op Junior. Emmen haalde opgelucht adem en ging uiteindelijk niet met een achterstand, maar een voorsprong de rust in. Slagveer raakte nog op ongelukkige wijze de paal, maar Kolar wist kort voor het rustsignaal wel te scoren in de verre hoek, toen hij alleen voor Blaswich verscheen.

Heracles ging niet bij de pakken neerzitten en opende na rust de jacht op de gelijkmaker. Eerst was Emmen nog wel dicht bij de 2-0, maar De Leeuw faalde wederom in kansrijke positie met een knal over het doel. Met bijna een uur spelen op de klok had Dessers gehoopt te scoren namens Heracles, maar zijn inzet van dichtbij werd vakkundig gekeerd door Emmen-doelman Dennis Telgenkamp. Kolar had het duel in het slot moeten gooien, maar de maker van de 1-0 knalde vlak bij het doel hoog over. De moegestreden matchwinner werd in de slotfase afgelost door Nikolai Laursen. Heracles bleef tot het laatste fluitsignaal aandringen en leek op 1-1 te komen via Dessers. De Belg deed dat echter in buitenspelpositie, waardoor de drie punten in Emmen bleven. De VAR zag geen reden om de beslissing van Kooij te overrulen.


Poll

FC Emmen speelt ook volgend seizoen in de Eredivisie


Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door jeron)

Hmm die laatste goal leek toch echt geen buitenspel..

Wat heeft dat Emmen toch vaak mazzel in die thuispotjes zeg... Twee zeer dubieus afgekeurde goals van Heracles. Met name bij die tweede goal is van duidelijk buitenspel absoluut geen sprake. Bij twijfel voordeel aanvallende partij, wat is daarmee gebeurd?!

19 januari 2020 om 16:51

Heb je ook statistieken die jouw bewering onderbouwen? De eerste was 100% aanvallend hands en dus terecht afgekeurd. Tweede heb ik nog niet gezien.En bij twijfel voordeel voor aanvallende partij? Waar staat die in het spelregelboek?

19 januari 2020 om 16:58

Eerste goal was voor mij en zelfs voor de VAR vrijwel niet te zien, getuige ook het duidelijk zoeken van de video scheidsrechter op het scherm.. dus duidelijk hands? Nah, absoluut niet.Ik ben verder totaal geen Heracles aanhanger dus het zal me een worst wezen wie er wint. Heb ik statistieken? Nee, die hou ik niet bij, ik heb een leven. Als je echter de thuiswedstrijden van Emmen terug gaat kijken ontbreekt het hen zelden aan de nodige mazzel. Dat staat me zeker wel bij, benieuwd hoe lang ze dat volhouden.Edit; bij twijfel voordeel aanvallende partij staat/stond in de spelregels. Waar dat staat mag je zelf uitzoeken.

19 januari 2020 om 17:07

Ik herriner mij een wereldgoal van Bijl tegen PSV die werd afgekeurd door de VAR, een discutabele overtreding. Ben benieuwd naar jouw voorbeelden over de mazzel van Emmen.

19 januari 2020 om 17:22

Ik vond binnenkant arm ter hoogte van elleboog duidelijk hands.Leuk dat je geen statistieken bij houdt, maar roep dan ook niet iets wat je feitelijk niet kan onderbouwen. Zo vaak heeft Emmen geen 'geluk' gehad. Wel leuk dat je iedere thuiswedstrijd van Emmen bekijkt! Hulde. Zal de regel even opzoeken

19 januari 2020 om 20:40

Emmen speelt thuis erg goed, maar heeft zelden mazzel. PSV twijfelachtig afgekeurde goal van Bijl en tegen Feyenoord te lang door laten spelen wat een overwinning kostte. Vandaag 1e keer dat het meezat, maar 1e goal was zeker terecht afgekeurd. Buitenspel was wel twijfelachtig, maar je kunt dus niet echt zeggen dat Emmen geluk heeft.

19 januari 2020 om 22:03

Ja lekker ben jij. Beetje statements maken maar als er om onderbouwing wordt gevraagd mag diegene dat zelf gaan uitzoeken. Ga dan ook niet zo roeptoeteren

Ben benieuwd naar het Var-moment van de laatste goal van Dessers. Het leek mij geen buitenspel, maar de Var was er heel snel uit. Opmerkelijk. Emmen gefeliciteerd met de 3 punten!

19 januari 2020 om 16:35

Op de herhaling van fox na de wedstrijd leek het mij duidelijk geen buitenspel🙈

19 januari 2020 om 16:38

Als het dan zo duidelijk is kunnen ze het ook rustig laten zien in de herhaling/slowmotion. Maar die lieten ze niet zien. Geeft toch een beetje een dubbel gevoel.

20 januari 2020 om 09:17

Het was de grensrechter die buitenspel constateerde en de vlag omhoog gooide, niet de VAR die buitenspel aangaf. Waarschijnlijk kon de VAR geen beelden vinden om dit signaal te ontkrachten en kon de beslissing dus niet terugroepen. Dus ik vraag me af of je de VAR hierbij de schuld moet geven, men moet bij de grensrechter zijn.eerste goal was overigens een goede ingreep van de Var. Aanvallend hands is volgens de regels altijd een overtreding, dus terecht afgekeurd.

Fijn dat er in elk stadion goede camera standpunten zijn om buitenspel te beoordelen, kwam hier ook weer goed van pas.

Wat een geweldige speler is die Pena toch, moet toch makkelijk een stap hogerop kunnen qua club. Sowieso doen de aankopen van Emmen het erg goed.

Het wordt een mooie spannende 2e seizoenshelft onderin. Nog eens extra omdat er dit jaar voor het eerst sinds lange tijd 2 teams rechtstreeks uitvliegen.

Los van de 2 VAR momenten waarin wij het voordeel pakken... Wat was deze scheidsrechter en zijn hulptroepen slecht zeg... Aan beide kanten wordt een corner een achterbal en een achterbal een corner. Overtredingen waar geel op zijn plaats is, speelt hij door. En als je valt door te struikelen over de middenlijn volgt er een vrije trap... Maar...... Jongens wat is Pena en Aurejo en genot!! Deze jongens gaan ons hopelijk heel wat centjes opleveren

19 januari 2020 om 17:00

ben bang dat dat tegen gaat vallen. is in ieder geval laatst genoemde niet door investeerder mogelijk gemaakt?

19 januari 2020 om 17:04

Dat zou bij Feyenoord het geval worden. Dat ging toen niet door. Uiteindelijk zitten hier wat Kjell Scherpen euro's in

19 januari 2020 om 17:14

zou idd mooi zijn voor toekomstige investeringen. liggen beiden wel voor een aantal jaar vast. hopen dat nieuwe spits van Anderlecht ook wat goals kan meepakken en natuurlijk chacon erbij komt. :-)

19 januari 2020 om 17:15

wat bedoel je overigens met je voorbeeld over feyenoord

19 januari 2020 om 20:28

Dat Feyenoord hem wilde halen, maar er financieel niet uit kwam. Ik kan alleen geen link sturen, maar daarin zie je dat hij bij van Feyenoord was

19 januari 2020 om 21:18

dat had idd niet meegekregen, maar hij bewijst wekelijks een hoger niveau aan te kunnen. Vrees t, maar hoop dat we nog een tijdje van hem kunnen genieten.

19 januari 2020 om 17:05

@Jeroen Ik hoop voor jullie dat die twee jongens geld gaan opleveren, ik zou Pena heel graag op het middenveld of vlak achter de aanval bij Feyenoord willen zien, prachtige techniek en speelt alles in 1 keer echt een verrijking voor de Eredivisie.

19 januari 2020 om 20:34

Ja, die Pena is echt briljant goed voor het niveau wat Emmen is...door hem speelt een Chacon ook heerlijk.denk inderdaad dat een Auraujo en Pena straks wel richting de subtop/max.suptop kunnen

19 januari 2020 om 17:06

Vrees dat beide weinig op gaan leveren aangezien deze door een externe sponsor gefinancierd worden. Buiten dat mochten ze erin blijven leveren ze daar indirect hun geld aan bij natuurlijk

19 januari 2020 om 20:45

Wel grappig, ik vond de scheidsrechter juist vrij goed. Liet veel doorgaan en niet om elk wissewasje fluiten. Heb geen grove overtredingen gezien overigens die onbestraft bleven.

20 januari 2020 om 10:58

Nee, vond het echt vertekend beeld.liet soms wanneer de wind op kwam zetten het spel al stil leggen voor een vrijetrap..ander moment waarbij je dan zou denken, nu gaat hij geel geven liet hij door spelen.maar ook gewoon veel fouten wat hij niet ziet....ingooi Heracles, geeft hij aan Emmen en andersom...maar dit ook wijzend richting de grensrechters...emmen kwam uiteindelijk er goed mee weg, maar vond het zeer zwak

Onvoorstelbaar dat een var, die nooit zeker van zichzelf kan zijn zo’n beslissing neemt. Schaam je kapot daar in Zeist, of kom met beelden die duidelijk aangeven dat de goal afgekeurd moet worden. Dit neigt naar marchanderen.

Wat een leuke speler is die Peña. Vooral in de eerste helft. Zoveel dreiging vanuit zijn kant .. verder was het volgens mij geen buitenspel die goal van dessers

Vreemde titel. Waarom dankt Emmen de Var? De VAR keurde die laatste goal helemaal niet af, dat deed de grensrechter. Wanneer de VAR geen goede beelden heeft om dit signaal te ontkrachten, kunnen ze de beslissing ook niet terugdraaien. Zeg dan "emmen bedankt de grensrechter".en die eerste goal is gewoon terecht afgekeurd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Emmen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.Willem II8-9
18.FC Emmen3-16
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. AraujoVerdediger100
G. BijlVerdediger100
C. CavlanVerdediger100
S. TibblingMiddenvelder90
N. LaursenAanvaller92
M. ChacónMiddenvelder80
M. de LeeuwMiddenvelder85
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Emmen.

Tsjechië
0 fans
Middenvelder, 37 jaar
SeizoenClubW
2013/2014 Bohemians 1905 12 0 0 0
2012/2013 Bohemians 1905 7 0 0 0
2011/2012 Apollon Limassol 18 0 3 0
2010/2011 Apollon Limassol 21 0 6 1
2009/2010 AE Paphos 21 0 6 0

In de wandelgangen

Woensdag 2 december
Barcelona is geïnteresseerd in de diensten van Felipe Augusto. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren