‘Jeugdliefde slaat aanbod van Lukas Podolski om voor niets te voetballen af’

Zaterdag, 18 januari 2020 om 14:13Robin Bruggeman

Lukas Podolski genoot zijn jeugdopleiding bij 1. FC Köln en beleefde tussen 2003 en 2006 zijn grote doorbraak in het shirt van die Geißböcke. Na drie jaar Bayern München keerde hij in 2009 weer terug in Keulen, om er nog eens drie jaar in de hoofdmacht te spelen. Als het aan de nu 34-jarige aanvaller had gelegen zou er deze maand ook een derde rentree zijn gevolgd, maar Köln wil hier volgens berichten uit Duitsland niet aan.

Podolski speelde de afgelopen twee jaar voor het Japanse Vissel Kobe, dat zaterdag via de officiële kanalen bekend heeft gemaakt het aflopende contract van de routinier niet te verlengen. De 130-voudig international van het Duitse nationale elftal had daarom volgens het plaatselijke Express zijn zinnen gezet op een terugkeer bij zijn jeugdliefde, maar de degradatiekandidaat wilde hiernaar verluidt niet aan meewerken.

Podolski zag volgens de berichtgeving voor zichzelf eenzelfde rol weggelegd als Claudio Pizarro momenteel vervult bij Werder Bremen. De aanvaller wilde zich voor anderhalf jaar verbinden aan Köln, waar hij nog een rol zou kunnen spelen in de selectie en zich tegelijkertijd kon oriënteren op een plek in de clubhiërarchie voor na zijn pensioen. Geld speelde hierbij geen enkele rol, aangezien Podolski bereid zou zijn geweest om afstand te doen van een groot deel van zijn huidige salaris en de rest aan de jeugdopleiding of de stichting van de club te doneren.

Köln, dat volgens Express alleen aan de shirtverkoop al een veelvoud terug had kunnen verdienen, wilde hier echter niet aan. De huidige nummer vijftien van de Bundesliga haalde onlangs Mark Uth al terug en wil de rest van de beschikbare middelen inzetten om de komst van Lokomotiv Moskou-verdediger Benedikt Höwedes te bewerkstellingen. Een ‘geïrriteerde’ Podolski zou verder de afgelopen weken ook niets meer gehoord hebben over een eventuele andere rol binnen de club.


Poll

Vind jij dat 1. FC Köln wel in had moeten stemmen met het plan van Lukas Podolski?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

18 reacties (laatste reactie door ikweetalles07)

Vanuit puur sportief standpunt begrijpelijk. Podolski is al lang over zijn top heen en heeft Koln, in degradatiestrijd, niets bij te brengen. In een rol naast het veld, geloof ik echter dat hij nog van meerwaarde kon zijn voor Koln.

18 januari 2020 om 14:48

Ik denk dat Podolski ook binnen het veld zeker zijn nut kan hebben. Niet als basisspeler, maar meer in een rol a la Huntelaar bij Ajax.

18 januari 2020 om 15:40

Eens helemaal als je Uth wel haalt.

18 januari 2020 om 16:03

Uth is op dit moment mede verantwoordelijk voor de 1-0.. (ik vind het verder ook niks)

18 januari 2020 om 14:55

@thenry_228 ik vind dat geen reden om een speler te halen. zogenaamd ben je belangrijk in de kleedkamer voor de zogenaamde teamspirit maar wie neemt een speler serieus die niet eens word opgesteld? imo moet je als club alleen spelers halen die je sportief sterker maken want op het veld vallen de drie punten te halen en niet in de kleedkamer. wat amateurpsychologie en motiverende leuzen van een speler in de kleedkamer gaat naar mijn mening weinig bijdragen aan de resultaten op het veld

18 januari 2020 om 15:13

Niet mee eens. Als er iemand bij is die al veel heeft meegemaakt en gepresteerd, luister je daarnaar. Is het niet om van hem te leren, dan is het wel uit respect voor zijn verleden. En dan kan zo'n speler echt wel een positief effect hebben op de groep en daarmee indirect ook op de prestaties.

18 januari 2020 om 15:17

Ik vond dat Dirk Kuyt een soortgelijke rol in zijn laatste seizoen bij Feyenoord aardig vervulde. Die pikte zijn wedstrijden en doelpuntjes ook nog mee!

18 januari 2020 om 16:22

@De Toekomst ik geloof daar zelf niet in maar wie weet. ik denk dat wat je laat zien op het veld op dit moment je respect bij je medespelers oplevert. of je moet echt de CL hebben gewonnen en je team naar een WK winst ofzo hebben geschoten maar Podolski is niet zo een speler. dan heb je het echt over de Zidane's, Messi's en Ronaldo's van deze wereld

18 januari 2020 om 16:24

@penkie klopt maar die was sportief dus nog belangrijk in het veld maar blijkbaar hebben ze bij FC Koln hun twijfels erover of Podolski dat ook nog kan zijn

18 januari 2020 om 18:28

@japie; dat is niet hoe het werkt. De beste man was wereldtop in zijn beste jaren en weet wat ervoor nodig is om zo te kunnen presteren laat staan de rol die hij als invaller zou kunnen invullen. Zo iemand kan een team mentaal op sleeptouw nemen en misschien wel boven zichzelf uit laten stijgen. Hij staat daarbij geen jeugd in de weg lijkt me gezien hun positie

Het is altijd schitterend als een jongen van de club na zijn actieve loopbaan in de organisatie kan groeien en zo opnieuw belangrijk kan worden voor de club waar zijn hart ligt. Dat dat er nu niet in lijkt te zitten of gaat gebeuren, zal ongetwijfeld veel pijn doen bij Podolski. Zeker als hij ook nog bereid is om onder de genoemde voorwaarden terug te keren. Het moet echter ook wel passen. Als er binnen de organisatie en/of selectie geen plaats is, kan het voorkomen dat zo'n terugkeer uitgesteld wordt. Ik verwacht echter dat Podolski later wel weer aan de slag gaat bij Köln, want dat is duidelijk de club waar hij van houdt en hij is een te grote naam om er niet bij te betrekken. Het is dan echter de vraag in welke hoedanigheid. Dit wordt zeker vervolgd.

18 januari 2020 om 14:53

Manager of TD denk ik. Een trainer zie ik sowieso niet in hem.

Tja, misschien heeft hij inmiddels het niveau niet meer. Moeilijk te zeggen. Van der Vaart wou in zijn nadagen ook nog graag terug naar Ajax en Zenden naar Psv, maar het moet natuurlijk niet pijnlijk gaan worden.

Sportief gezien begrijp ik deze beslissing van Koln, binnen de organizatie zou hij eventueel wel wat kunnen betekenen.
Wat ik erger vind is dat ze die Howedes willen aantrekken, snap ik niets van.
Die gaat ze niet beter maken

Als de prioriteiten van de beschikbare middelen liggen bij de verdediging dan is het logisch dat er daar voorrang aan wordt verleend. Ongeacht of Podolski nu wel of geen toegevoegde waarde heeft.

Hahaha ouch, dat moet zeker wel in de eer aangetast hebben. Als Koln je al niet eens meer terug wil hebben en dan ook nog voor gratis is het wel beetje triest

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

1. FC Köln

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.VfL Bochum23-10
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
A. ModesteAanvaller1912
M. UthAanvaller163
A. PawlakUnknown
T. HornKeeper120
M. KöbbingKeeper00
M. SchwäbeKeeper70
J. UrbigKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina 1. FC Köln.

85 fans
Aanvaller, 36 jaar

In de wandelgangen

Maandag 17 januari
Chelsea heeft de kans om Layvin Kurzawa te contracteren laten schieten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren