Valentijn Driessen toont zich kritisch: ‘Stal hem maar, dat wordt niks bij Ajax’

Zaterdag, 18 januari 2020 om

Razvan Marin maakte afgelopen zomer de overstap van Standard Luik naar Ajax, maar weet nog niet te overtuigen in Amsterdam. Er bestaat de nodige belangstelling voor de Roemeense middenvelder, die Ajax op huurbasis zou kunnen verlaten. Valentijn Driessen, journalist van De Telegraaf, vindt dat de Amsterdammers niet moeten twijfelen als iemand Marin wil huren.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Ben jij het met Valentijn Driessen eens?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door janta)

Toch weer wat kleine sneertjes naar Ten Hag. Kritiek is inherent aan het journalistieke vak maar het blijft opmerkelijk dat de beste Ajax-coach van deze eeuw door de beste man altijd aangepakt wordt, zelfs in de tijden dat er niks te klagen valt vind Valentijn wel wat te vinden. Wat betreft Marin, ik zie het ook niet in hem, maar een speler na een halfjaar totaal afschrijven is wel heel voorbarig. Als we dat beleid bij Ajax gaan hanteren dan had David Neres allang weggemoeten.

18 januari 2020 om 09:43

Sneer naar Ten Hag is hier gewoon terechte kritiek op de aankopen die op zijn advies zijn gedaan. Hij was lyrisch over Marin en Labyad, die zijn daarom ook gehaald.

18 januari 2020 om 09:54

Toch speelde Marin in België fantastisch. Het niveau van Ajax is momenteel gewoon heel hoog. Aankopen en eigen jeugd hebben moeite met aanklampen. Straks zullen alleen de top talenten nog doorstromen en deze periode heeft Ajax ook geleerd dat je alleen maar top spelers voor de basis kan halen. Internationals als Promes en Babel kunnen wel aanhaken. Een Roemeens international niet.

18 januari 2020 om 10:12

Ik denk echt dat er een verkeerd beeld leeft in Nederland over Marin. Hij speelde vorig seizoen fantastisch in de Play-offs (5 goals en 3 assists), maar in de reguliere competitie viel hij niet enorm op. Hij was een van de betere spelers bij Standard en in de Play-offs een van de beste van België. Maar hij werd echt niet aanzien als een van de sterren van de competitie. Er was in België dan ook wel enige twijfel of hij het zou redden bij Ajax.

18 januari 2020 om 10:48

Ik vond Marin tegen Ajax in de vCL de beste speler aan Standard zijde en ik was daarom ook verguld toen hij naar Ajax kwam. Alleen snap ik niet dat Marin bij Ajax als controleur gebruikt wordt, want dat is hij niet. Dan lijkt het mij dat Marin verkeerd gescout is en als Marin op voorspraak van EtH gehaald is, zoals bij Labyad @suarez 7,, dan vind ik dit geen sneertje, maar een terechte observatie.

18 januari 2020 om 13:06

@woutersl dat hoor ik van veel mensen maar zo een Jan Boskamp die de Belgische competitie op de voet volgt vond die Marin helemaal niet zo goed in de Belgische competitie. hij was ook niet gecharmeerd van Bande overigens

18 januari 2020 om 13:07

Volgens mij was Carcela duidelijk de beste aan Standard kant en niet Marin.

18 januari 2020 om 13:07

Het is simpelweg niet waar dat Marin vorig jaar louter fantastisch speelde. Onze Belgische voetbalkenner Jan Boskamp begreep al niet dat Ajax Marin kocht. We moeten dus nu niet gaan doen alsof het toentertijd een onbetwistbare keus was om nu de kritiek op Ten Hag/Overmars als onterecht af te doen. Die kritiek is wel degelijk terecht omtrent het punt Marin.

18 januari 2020 om 13:17

@walvis_theo blijkbaar kijkt Ajax daar niet naar! iedereen in Argentinie lachte zich rot toen Ajax die Magallan voor 9 miljoen wilde halen maar Ajax heeft hem toen alsnog definitief vast gelegd

18 januari 2020 om 15:48

@Japie vind je het gek? Ajax heeft een team van topscouts maar ze moeten volgens jou maar naar de algemene opinie kijken?

19 januari 2020 om 11:30

@jdhk niet altijd maar als zowat heel Argentinie zegt dat een speler niet best is komt dat natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen

18 januari 2020 om 11:07

Ten Hag heeft bij Ajax de beste selectie sinds tijden onder zijn hoede. Dus zou het vreemd zijn dat daarmee geen resultaat zou kunnen worden behaald. Hij doet het redelijk, maar ook niet buitengewoon. Op zijn aanbeveling gekomen spelers zijn geen doorslaand succes. Evenmin zijn wisselbeleid. Dus hem op het schild hijsen hoeft nou ook weer niet. Een 7, maar er zijn betere trainers/coaches. Die van AZ b.v.

18 januari 2020 om 11:33

Nou... De Ligt en De Jong zijn er niet meer bij...

18 januari 2020 om 12:07

Dit kun je nooit vergelijken, heeft hij het goed gedaan met het huidige spelersmateriaal of had zelfs de blinde neef van lucille werner hetzelfde resultaat gehaald, we zullen het nooit weten

18 januari 2020 om 20:35

Voor dat geld had Ajax toch wel iets beters kunnen kopen dan b.v. Marin, Pierie en - in iets mindere mate - Alvarez. Martinez is wel weer een koopje. Maar jammer dat er niet gerichter wordt gescout.

18 januari 2020 om 13:05

@suarez7 mogen we dan nooit meer kritisch zijn op Ten Hag? bepaalde keuzes in de CL zijn ook niet helemaal lekker uitgepakt dit jaar en Ajax heeft ook een paar keer onnodig puntverlies geleden in competitieverband dus dit seizoen mag er heus wel een keertje iets van kritiek zijn. daar heeft elke coach van een grote club mee te maken dus waarom Ten Hag als enige dan niet?

Tegen twente deed hij het uitstekend, ja dat is 1 wedstrijd Valentijn.. de rest heeft hij het idd niet laten zien. En hoezo de aankopen van ten Hag? Dat doet hij niet alleen.. trouwens labyad is voor de breedte gekocht en deed het in de breedte ook prima. Toen Neres wegviel heeft hij aardig mee gedaan. Marin moeten we nog niet afschrijven vind ik. Neres had ook ff tijd nodig. Lijken wat dat betreft op elkaar, 2 lieve timide jongens die met fluwelen handschoen benaderd moeten worden.

18 januari 2020 om 10:40

Lang heeft 7 x mee mogen doen , en dat was 5 keer normaal tot goed met Lille en Twente als positieve uitschieters. En 2 x drama tegen Valencia en Willem 2, maar toen was het als collectief dramatisch. Dat kan je een jonge jongen niet kwalijk nemen , ik hoop dat Gravenberch niet word afgerekend op 2 wedstrijden.

18 januari 2020 om 10:46

Gewogen en vooralsnog te licht bevonden. Nu een jaartje verhuren en hopelijk staat er volgend seizoen een betere speler.

18 januari 2020 om 12:38

Gravenberch is sowieso een ander soort speler, daar verwacht je andere dingen van. Ik vind ook niet dat je Lang iets kwalijk kan nemen, maar t is wel goed om bij twente ff minuten te maken. Voor Ajax is hij te wisselvallig gebleken.

18 januari 2020 om 13:19

@baradona ik vind het ook nergens op slaan. Veltman viel grandioos door de mand tegen Chelsea, Valencia, Willem II en Telstar in 1 maand tijd en staat er gewoon weer in. Marin en Alvarez laten al een half jaar weinig tot niks zien maar Noa Lang moet dan weg omdat hij niet elke wedstrijd goed speelt. blijkbaar tellen een accentje en een zogenaamde niet prettige uitstraling tegenwoordig zwaarder mee dan de sportieve prestaties want Noa Lang heeft het zeker niet slechter gedaan als de spelers die ik net noem

18 januari 2020 om 14:40

Noa Lang heeft dan ook veel zwaardere concurrentie. Op de flanken heeft hij Promes, Neres, Ziyech, Labyad en Babel(?) voor zich in de hierachie. Op 10 moet hij het opnemen tegen Promes, Ziyech en Van de Beek. (afhankelijk van de opstelling) Verwacht dat ook niet veel speeltijd voor hem ,zeker niet als iedereen fit is. Halfjaartje verhuur lijkt me dan prima.dat hij zijn plek kwijt raakt door een accentje lijkt me echt totale onzin.

Ten Hag wilde ook Promes die is goed uit de verf gekomen . Het blijft een vak apart het scouten van de juiste spelers voor een team. Het hangt van zo veel factoren af of een speler slaagt of niet. En er komt ook nog een beetje geluk bij aan de pas ook ... Marin heeft jammer genoeg nog niet kunnen overtuigen in het systeem van Ajax . Als Ajax hem wil verhuren en hem daarna toch wil terug halen , zou het beter hem te verhuren aan een club die aanvallend en op.balbezit speelt. Anders is het beter om hem te verkopen , eventueel met verlies .

Valentijn Driensen toont zich kritisch das behoorlijke pleonasme..... Geef die jongen nog geen halfjaar de tijd en als dan nog niks is dan verhuren of verkopen.

18 januari 2020 om 13:09

@fcscheidsrecht Noa Lang word door veel Ajax fans al afgeschreven na niet eens 6 maanden dus waarom mag er dan geen kritiek zijn op spelers als een Marin of Alvarez die ook niks laten zien?

19 januari 2020 om 10:51

@japie_krekel: Moet je niet aan mij vragen. 1) Ik ben geen Ajax fan 2) Ik heb Noa lang zeker niet afgeschreven. 3) Ik heb hem juist veel plezier en succes gewenst bij Twente als ie daar heen gaat en 4) Ik nam het juist voor hem op daar bij het Twente artikel en zei wat een zure reacties allemaal en waarom moet met men steeds Kluivert erbij halen?

19 januari 2020 om 11:27

my bad, dan begreep ik je verkeerd

Marin lijkt idd vooral niet de handelingssnelheid aan de bal te hebben die bij ajax belangrijk is. Daarbij kan hij niet spelen zoals hij wil, als loper van 16 tot 16. Ik denk ook dat hij het niet gaat redden bij ajax, maar dat hij bij veel andere clubs wel zal slagen. Hem nu verhuren is weer niet zo slim, want je hebt ook reservespelers nodig en hij is toch 1 van de 1e reserves op het middenveld.

Niet elke aankoop is een topper. Ookclubs als Liverpool, Inter , Leipzig en Real die draaien nu goed maar de hekdt daarvan zijn ook miskopen. Dat krijg je bij risico’s.

In die Marin heb ik dit seizoen nog nooit iets gezien wat de transfersom van 13 miljoen rechtvaardigt. Ik dacht dat hij een type Hagi was, maar hij is balletje-terug, balletje breed voetballer. Een Ekkelenkamp en vooral Gravenberch zijn een stuk verder en hebben meer klasse.wat betreft Babel prima dat hij er bij is, hij tenslotte op alle 3 de posities voorin uit de voeten. Alleen hij is technisch behoorlijk wat minder verfijnd. Dus ik voorzie meer een rol als invaller voor hem. Maar eigenlijk zou Traoré daarvoor ook geschikt zijn.

Het is voor gravenbergh te hopen dat hij meer kansen krijgt dan noa lang. Noa lang is al wel heel snel afgeschreven.

18 januari 2020 om 11:25

Bij Noa vermoedelijk vooral door zijn foute uitstraling.dat is niet goed maar wel hoe het werkt..

18 januari 2020 om 11:34

Ben ik het mee eens. Verkeerde uitstraling. Laat het hem maar bewijzen bij Twente. Ik ben benieuwd.

18 januari 2020 om 13:15

@993410 dat hebben we gezien met Ziyech idd. die werd zelfs uitgefloten door zijn eigen publiek voor zijn "foute uitstraling" en nu is iedereen dat vergeten en is hij opeens de grote held in Amsterdam. zo snel kan het gaan in de voetballerij

18 januari 2020 om 13:36

Is toch ook terecht, als je tot dan niets waar maakt maar wel aggeert op het publiek krijg je daar een reactie op.dat is trouwens overal zo..

18 januari 2020 om 12:05

Noa is niet afgeschreven: komende zomer krijgt hij een herkansing...

Labyad vind ik helemaal niet zo tegenvallen, krijgt gewoon niet genoeg kansen en hoe minder je speelt hoe meer je uit ritme raakt.

18 januari 2020 om 12:47

Voor de winterstop had Labyad een sterke periode tot aan zijn blessure. Als hij dat niveau weer haalt, dan is het gewoon een uitstekende 12-14de man. Overigens vind ik Driessen echt superslecht en niet meer toevoegen aan het publieke debat dan een gemiddelde reaguurder hier. Zijn mening over Ajax spelers vind ik irrelevant.geef Marin twee jaar de kans. Kwaliteit komt altijd bovendrijven en zelfs Zlatan legde het het eerste jaar af tegen Mido. Nu zeg ik niet dat hij gaat bovendrijven, maar zonder kans zich terug te vechten is de uitkomst sowieso duidelijk.

18 januari 2020 om 13:13

@ultimatefreak8... hoe bedoel je meten met twee maten! Noa Lang is na een handjevol wedstrijden een talent dat meteen zwaar tekort komt voor Ajax maar bankzitter Marin die nog niks heeft laten zien moeten we twee jaar de kans geven voordat we een oordeel over hem mogen hebben

18 januari 2020 om 20:30

Uhm ik begrijp je opmerking niet richting mij. Ik vind het prima dat Noa een half of zelfs anderhalve jaar gaat voetballen bij een andere club. Ik zal niet snel zeggen dat een speler tekort komt, behalve dat een speler tekort gekomen is.ik hekel gewoon de mentaliteit om spelers af te schrijven op, zeer zeker na een paar westrijden of een eerste seizoen.betreft Noa, die gaat nog wel eens kans krijgen na zijn verhuur. En Marin mag gerust nog een jaar krijgen om zich terug te knokken naar de basis.

Toch weer de sneer naar Ten Hag. Labyad heeft (terecht) weinig kansen gekregen omdat Ziyech tot 2x toe een seizoen langer bleef. Juist op het moment dat hij een langere periode kon spelen raakte hij geblesseerd. Marin heeft idd nog het minste weten te overtuigen van alle aankopen. Ik zou hem er dit seizoen wel gewoon bijhouden en kijken of hij zich nog ontwikkeld. Als hij stil blijft staan kun je hem in de winterstop van volgend seizoen laten gaan. Lang heeft talent, maar is nog niet goed genoeg voor Ajax 1. De uitleenbeurt aan Twente kan daarom goed voor hem zijn. Wekelijks spelen op een niveau hoger dan hij was gewend bij JA, prima. Vooralsnog gaat Ajax en Ten Hag uitstekend om met de talenten (Dest, Lang, Gravenberch, Traore en Ekkele kamp). Ze hebben in t begin van t seizoen al wat minuutjes gemaakt en vaak zie je dat in de 2e helft van t seizoen de minuten gaan toenemen. Ik verwacht dat dit ook nu gaat gebeuren.

Sinds wanneer nemen we de uitspraken van ene meneer Driessen zo serieus. Deze man doet alleen maar aan speculaties en is al deze aandacht telkens niet waard.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV138
2.Ajax128
3.Vitesse127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
A. OnanaKeeper50
D. BlindVerdediger50
N. MazraouiVerdediger50
AntonyAanvaller53
Q. PromesAanvaller51
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

0 fans
Middenvelder, 24 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 23 oktober
Ozan Kabak is bij Liverpool een kandidaat om Virgil van Dijk tijdelijk te vervangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren