Teleurstellend debuut voor Zoet na spectaculair begin van 2020

Vrijdag, 17 januari 2020 om

PEC Zwolle en FC Utrecht hebben het nieuwe decennium in de Eredivisie ingeluid met een spectaculaire onderlinge wedstrijd. Met debutant Jeroen Zoet onder de lat gaven de bezoekers in de slotminuten een 2-3 voorsprong uit handen: 3-3. Na het gelijkspel overnacht PEC Zwolle als nummer vijftien in de Eredivisie en staat FC Utrecht zesde. De ploeg van John van den Brom had nummer vijf Feyenoord kunnen passeren, maar slaagde daar niet in.

Het werd vanwege de drie tegendoelpunten en de late gelijkmaker geen gelukkig debuut voor Zoet. De doelman zal onder meer balen van de wijze waarop PEC Zwolle op 2-1 kwam: na zeven minuten in de tweede helft stond Zoet als aan de grond genageld na een poeier van Kenneth Paal. Het was een dwarrelbal van aanzienlijke afstand van de linkspoot, eveneens een ex-speler van PSV. Paal draaide knap weg bij zijn tegenstander, had de ruimte en schoot hoog raak door het midden. Hij scoorde in twee van zijn laatste drie duels in de Eredivisie; in zijn eerste 44 optredens scoorde Paal nooit.

Bij rust stond het nog 1-1; de score werd halverwege de eerste helft geopend door FC Utrecht. De bezoekers hadden de treffer te daken aan de VAR. Hoewel niemand van FC Utrecht appelleerde, merkte de videoscheidsrechter op dat Sam Kersten in het strafschopgebied met de elleboog richting de bal ging. Het was een duidelijke handsbal en Simon Gustafson benutte de buitenkans op koelbloedige wijze. FC Utrecht verzilverde zodoende penalty nummer dertig op rij in de Eredivisie, een reeks die begon in december 2014.

Het duurde niet lang voordat PEC Zwolle op gelijke hoogte kwam. Mark van der Maarel schatte een dieptebal volledig verkeerd in, was te passief en zag de bal langs zich heengaan. Mike van Duinen was attent, stond oog in oog met Zoet en maakte geen fout. In het tweede bedrijf stond PEC Zwolle een tijdlang op een 2-1 voorsprong. Mede door drie opeenvolgende ingrepen van Zoet in een chaotische situatie werd de schade niet erger, en een kleine twintig minuten voor tijd knalde Gyrano Kerk de 2-2 tegen de touwen vanuit het strafschopgebied.

Zoet onderscheidde zich in de slotfase nog met een redding op een kopbal van Van Duinen, na knap voorbereidend werk van Paal. De wedstrijd leek in een 2-2 remise uit te monden, maar vier minuten voor het laatste fluitsignaal greep FC Utrecht weer de leiding. Urby Emanuelson trok vanaf de rechterflank naar het centrum van het middenveld en leverde een ingenieuze steekbal op Issah Abbas. De invaller stond in het strafschopgebied, draaide weg, stond oog in oog met doelman Michael Zettereren rondde beheerst af. Het laatste woord was desondanks aan de thuisploeg. Een pass vanaf de rechterflank van Dennis Johnsen ging voorbij aan de Utrechtse defensie en stelde Yuta Nakayama in staat om de eindstand te bepalen. In de blessuretijd haalde FC Utrecht opgelucht adem toen Joris van Overeem een bal van de lijn haalde.


Poll

Verdiende PEC Zwolle het punt tegen FC Utrecht?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door jajowi)

Zoet blijft een matige keeper,dit is zijn niveau

17 januari 2020 om 21:59

Typischer dan dat afstandschot wordt het niet met Zoet, altijd raak.

17 januari 2020 om 22:28

O nee? En die kapbeweging dan waarmee hij zichzelf (weer) in de problemen brengt? Vind ik veel typischer.

17 januari 2020 om 22:00

we hebben helaas een keepersprobleem bij Oranje. Cillessen is waarschijnlijk onze beste keeper en die zit op de bank voor een modale keeper als Domenech wat wel zegt over zijn niveau. Zoet is nog een klasse minder dus die zie ik Bizot en anders bv een Krul niet uit de Oranje selectie houden

17 januari 2020 om 22:02

Ajax? Oranje bedoel je zeker?

17 januari 2020 om 22:09

Gelukkig heeft de jeugd de toekomst, Peas is wel echt een talentje maar vooral de Keijzer uit jong utrecht is een groot talent.

17 januari 2020 om 22:12

Cillessen was geblesseerd en heeft daarna 1 keer op de bank gezeten (en toen maakte die keeper een grote fout), dus denk niet dat je kan zeggen dat Cillessen een bankzitter is. Die speelt volgende week weer denk ik.

17 januari 2020 om 22:29

@zytto34 zou kunnen maar ook dan vind ik het nog steeds geen overtuigende keeper. het is wel de beste keeper die we hebben dus we moeten roeien met de riemen die we hebben maar ik hoop op betere tijden wat betreft Nederlandse keepers

17 januari 2020 om 22:30

@paterpeter ik hoop ook dat die jongens zich doorontwikkelen tot toppers. een keeper als Vd Sar word node gemist

17 januari 2020 om 22:57

Jarenlang bestond 'onze' centrale verdedigers (Heitinga/Mathijssen) uit middelmaat. Nu zijn we weer een decennium verder en we hebben 3 (misschien 4 als Aké zich doorontwikkeld) wereld toppers achterin. Teams veranderen en hebben altijd zwakke plekken. Het gaat erom hoe het geheel presteert.

18 januari 2020 om 00:30

Wat meer nederlands keep talent zou mooi zijn. Maar als hij zo goed is, waarom zit hij dan nog bij Utrecht? En niet bij minimaal een Nederlandse (sub)top club? Of heeft hij net dit jaar een flinke stap gezet?

18 januari 2020 om 00:41

Utrecht is toch subtop? Utrecht heeft hem 2 jaar geleden weggehaald bij Nec, en niet alles wat goed is hoeft bij de topclubs te spelen! Utrecht heeft namelijk ook een zeer sterke jeugdopleiding. Bovendien heeft die juist voor utrecht gekozen vanwege Jong utrecht dat kkd speelde, de andere drie clubs hadden op dat moment al een goede keeper. En utrecht heeft wel oog voor dit soort talentjes.

18 januari 2020 om 01:00

Zo is het maar net, als je al over een echte zwakke plek kan praten zoals een paar reacties hierboven. Sowieso presteert Cillessen gewoon prima wanneer hij fit is, en Krul is er ook nog. Met Vermeer/Bizot/Zoet is er nog wat keus voor een 3e keeper. Vind het wel meevallen met "keepersprobleem". Maar ruimte voor beter is er altijd.

18 januari 2020 om 00:53

Idd. En t mooie is nog dat als ik Faber hoor, hij er zeker over nadacht om Zoet weer 1e keeper te maken. Het is gebleken dat Unnerstal geen verpletterende indruk maakt, zoet lekker 2e seizoenshelft laten spelen en in de zomer verkopen. Maar dat zit er nu niet meer in. Blijkbaar is utrecht idd zijn niveau, mentaal en kwalitatief. Opzich natuurlijk een hele mooie club. Maar de echt top zit er niet meer in denk ik, een mooie Europese transfer is ook verder weg nu denk ik.

Hoe krijg je het toch voor elkaar. Voorkomen zo laat in de wedstrijd en dan een paar min later weggeven. Dit soort dingen zijn typisch Eredivisie

17 januari 2020 om 21:54

Kunnen we als psv niet gewoon alle keepers dumpen pff wat een niveau op zoek naar iets nieuws

17 januari 2020 om 22:47

We hebben een gigantische kutverdediging, zelfs met Allison of Ter stegen bereik je niks. Los dat daar achterin op en met Unnerstall heb je een prima keeper.

Zoet keepte echt niet slecht, de verdediging van Utrecht verdedigde daar in tegen wel erg slecht

17 januari 2020 om 21:58

Dit inderdaad. Eerste goal had hij beter kunnen uitkomen maar was absoluut geen blunder. Tweede en derde goal kansloos. Verdediging van Utrecht is waardeloos.

17 januari 2020 om 22:00

We misten ook wel Hoogma, en zijn op zoek naar een nieuwe linksback.

17 januari 2020 om 22:05

Tuurlijk, het ligt nooit aan Zoet en altijd aan de verdediging. We zijn het over eens dat hij het zwabber schot wel kon hebben toch? Zeker voor een keeper die pretendeert mee te moeten naar het Ek. Keepers als Zoet, Vermeer etc. Moeten we niet meer selecteren.

17 januari 2020 om 22:20

Ik ben een Ajacied, en absoluut geen fan van Zoet. Overigens ben ik het met je eens dat Vermeer en Zoet geen NL elftal materiaal meer is. Maar iedereen doet hier net alsof het gelijkspel door Zoet komt, terwijl hij het verlies juist heeft voorkomen.

Onvoorstelbaar dat Utrecht hier niet wint...was maar 1 ploeg die het na de eerste 15 minuten verdiende en dat was Utrecht. Zwolle echter zo scherp als een mes voorin

17 januari 2020 om 22:01

Wedstrijd duurt niet voor niets 90 min. Niet alleen de eerste 15 min tellen.

17 januari 2020 om 22:03

Daarom zegt ie ook “na 15 minuten al” oftewel: 75 minuten lang verdiende utrecht het.

17 januari 2020 om 22:04

Vind een gelijkspel hier meer dan terecht. Vind nou niet dat Utrecht nou meer doelkansen heeft gecreëerd dan Pec. Vind zelfs dat Zwolle de betere kansen had. Utrecht had het betere van het spel maar was nou ook niet uitgesproken beter.

17 januari 2020 om 22:14

Ik vond Utrecht nou niet per se zo veel beter hoor. Ze hadden wat meer de bal maar echt uitgespeelde kansen leverde dat niet op. Een gelijkspel in mijn ogen is op zijn minst terecht

Ik heb niets gezien, maar 3-3 is natuurlijk een leuke uitslag voor de neutrale supporter en PEC als ik goed kan lezen. Ben zo blij dat de Eredivisie weer terug is, misschien is t geen PL of Primera Division, maar ik blijf t erg leuk vinden!

Utrecht heeft iets van 8 aanvallers,en achterin moet je het doen met Vd Maarel

Echt sneu voor Zoet. Gewoon een degelijke keeper die kapot is gemaakt in zijn vertrouwen bij Psv door amateuristisch handelen en het wegnemen van zijn vertrouwen. Iets wat essentieel is om top te blijven presteren of uberhaupt terug te keren van een dip. Ook denk ik dat hij met een betere zaakwaarnemer allang een buitenlandse transfer had gemaakt.

17 januari 2020 om 22:44

Zoet is niet kapot gemaakt maar terecht op het zijspoor belandt door structureel bewijzen geen top keeper te zijn. Dat is reden 1 dat PSV niet handig heeft gehandeld klopt maar laten we alsjeblieft niet doen alsof hij door randzaken kapot gemaakt is. Gewoon voor een topclub een matige keeper met af en toe een leuke piek maar vooral diepe dalen

18 januari 2020 om 01:38

Zoet is echt enorm lang de hand boven het hoofd gehouden . De soap bij Willem II was wel heel onhandig van PSV maar als hij gewoon minder doelpunten had doorgelaten stond ie gewoon nog in de goal . Hij heeft vooral totaal geen kijk op afstandschoten . Die tweede goal kan toch echt niet. Bij de 1:1 ook niet sterk, positioneel verkeerd. Verder onzeker bij hoge ballen en meevoetballend enorm zwak. Heeft wel goede reflexen op de lijn en goed in 1:1 situaties maar als totaal gewoon onvoldoende voor de top.

18 januari 2020 om 11:00

Ik vond het toch wel een heel erg vreemde curve die aan die bal zat. Ik denk dat menig keeper zich verkeken hadden op deze bal. Dat kan je Zoet nauwelijks kwalijk nemen. Wel oogt zijn motoriek niet helemaal in orde, waardoor ik me afvraag of Zoet nog wel een keeper genoemd mag worden. Die kan er helemaal niks meer van. Aan de bal slecht, reactievermogen slecht, qua movement en positionering niet sterk, hij straalt niets uit en kan geen verdediging neerzetten. Één van de slechtste keepers op de Nederlandse velden.

Vreemd dat Zoet zo is afgezakt. Maakte een aantal jaar geleden tijdens het tweeluik met Atletico echt een goede indruk en leek op weg naar de subtop van Europa.

Naar mijn mening is hij altijd al een niet al te beste keeper geweest ook in al die jaren bij PSV vond ik hem niet de juiste man. En van Bommel heeft dat goed gezien. En tuurlijk heeft Zoet ook hele goede of redelijk goede wedstrijden gekeept. Maar als dit onze tweede keeper is bij het Nederlands Elftal nou dat vind ik nogal schrikbarend. En Koeman kennende neemt hij Zoet, Strootman en de Roon die niks toevoegen aan het elftal gewoon mee naar het EK. Maar laat ik even bij de keepers blijven. Neem dan Bizot en als derde keeper een jeugd keeper mee die dan naar snuffelen aan het Nederlands Elftal. Kijk even bij Jong Oranje of je daar een keeper van kan meenemen. Want Zoet moet je thuis laten die ook volledig uit vorm en op het moment kwalitatief niet sterk genoeg om een plek bij de EK selectie te verdienen.

Tja, hoe vaak maakt meneer wel geen fouten op afstandsschoten. Dat kun je inmiddels geen pech meer noemen. Gewoon een degelijke keeper met zijn beperkingen, die echt geluk heeft gehad dat hij het zolang mocht proberen in PSV 1.

blijf het zeggen een enorme sukkels hier bij ons.een bestuur die steeds de verkeerde mensen aanstelt met als hoogte punt de aanstelling van dhr van der Brom.we hebben bij Utrecht 1100 middenvelders, 170 aanvallers en een paar verdedigers die of(met alle respect) oud zijn of niet capabel zijn. Jeugd speelt lekker bij jong. Als je zoals vandaag voor de zoveelste keer tegen een matige tegenstander punten verlies hoor je gewoonweg niet thuis bij de top 4. sterker nog geeneens in de top 6. ze moeten zich kapot schamen en vooral de trainer. wissels beleid? heeft hij niet snapt niet wat er gevraagd word. een team maken? kan hij niet, met zo'n selectie geen team kunnen maken is gewoonweg falen.weer een seizoen verneukt, en dit mag het bestuur zich aanrekenen.maar goed dat is mijn mening.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PEC Zwolle

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.VVV-Venlo27-24
16.PEC Zwolle22-19
17.ADO Den Haag18-25
18.RKC Waalwijk12-32
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. ThyAanvaller235
V. van CrooijAanvaller140
M. van DuinenAanvaller102
J. WestermanAanvaller40
X. MousKeeper130
E. SpijodicKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina PEC Zwolle.

116 fans
Keeper, 29 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 FC Utrecht 5 0 0 0
2019/2020 PSV 11 0 1 0
2018/2019 PSV 34 0 1 0
2017/2018 PSV 32 0 1 0
2016/2017 PSV 31 0 1 0

In de wandelgangen

Vrijdag 28 februari
Chelsea heeft serieuze belangstelling voor Houssem Aouar. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren