‘FC Twente wil na huurdeal met Ajax toeslaan bij Feyenoord’

Vrijdag, 17 januari 2020 om

FC Twente wil Jan-Arie van der Heijden op huurbasis overnemen van Feyenoord, zo weet het Algemeen Dagblad vrijdagmiddag te melden. De centrale verdediger, wiens contract over enkele maanden afloopt in De Kuip, kan bij de Rotterdammers al enige tijd niet beschikken over een basisplaats. Trainer Dick Advocaat geeft in het centrum van de Feyenoord-verdediging de voorkeur aan Eric Botteghin en Marcos Senesi.

Daarnaast kan Advocaat binnenkort weer een beroep doen op Sven van Beek en Edgar Ié, die op de weg terug zijn na uiteenlopende blessures. Tevens is George Johnston een optie in het hart van de Rotterdamse defensie. Volgens het Algemeen Dagblad hoopt Feyenoord met het verhuren van Van der Heijden te kunnen besparen op de totale kosten aan salaris. Eerder dit seizoen gebeurde dit al bij Kenneth Vermeer (Los Angeles FC), Calvin Verdonk (verhuurd aan Twente) en Liam Kelly (verhuurd aan Oxford United).

Van der Heijden had in augustus vorig jaar al de kans om Feyenoord te verlaten. De 31-jarige verdediger sprak destijds met Panathinaikos over een transfer. Tot een verhuizing richting Griekenland leidde dat echter niet. De routinier, met 125 wedstrijden namens Feyenoord achter zijn naam staan, keerde in november terug in de basisopstelling, toen Botteghin geblesseerd raakte. Inmiddels is laatstgenoemde weer fit, waardoor Van der Heijden weer veroordeeld is tot een bijrol.

Twente werd donderdag ook al in verband gebracht met een andere verdediger. Mike te Wierik zou aankomende zomer de overstap maken van FC Groningen naar de Tukkers. De mandekker trapte vrijdag echter al op de rem in gesprek met TC/Tubantia. "De club heeft alleen geïnformeerd naar me bij mijn zaakwaarnemer, verder is er niks", zo liet Te Wierik weten in aanloop naar het duel tussen beide clubs van zaterdag. Vrijdag werd al bekend dat Twente voor de rest van het seizoen de beschikking krijgt over Noa Lang, die op huurbasis overkomt van Ajax.


Poll

Zou Jan-Arie van der Heijden een aanwinst zijn voor FC Twente?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door ikea)

Kun je m net zo goed gratis oppikken.

17 januari 2020 om 16:59

Denk dat Twente zijn salaris + tekengeld niet kan/wil betalen. Kon afgelopen zomer weg maar wou geen salaris verlaging accepteren van Panathinaikos. Kon daar als ik het me goed herinner 200+.000 verdienen waar hij bij Feyenoord voor een 570.000 op de loonlijst staat.

Ik begrijp er nog steeds niks van. Ik geloof dat er nog steeds niet veel geld is in Enschede. Maar ze huren toch niet de minste spelers, neem aan dat de clubs waarvan ze gehuurd worden niet alleen voor de lonen opdraaien?

17 januari 2020 om 16:17

Ze steken natuurlijk heel handig in op spelers die bij hun huidige club min of meer overbodig zijn geworden. Dan zul je ook zien dat die clubs bereid zijn water bij de wijn te doen om van zo'n speler af te komen of zoals in het geval van Noa Lang, een constructie te regelen waarin zo'n jongen speeltijd krijgt.

17 januari 2020 om 16:19

Er is ook nog steeds niet veel geld in Enschede. Dan werd er wel gekeken naar een speler om definitief over te nemen. Van der Kraan heeft onlangs aangegeven dat er iets ruimte is voor 1 of 2 versterkingen, en eventueel nog één als er spelers vertrekken.aburjania is bijv. alweer weg (die naar mijn mening overigens geen fatsoenlijke kans heeft gekregen).

17 januari 2020 om 16:42

Aburjania is helemaal nog niet weg, hoe kom je daar nou bij dan? Ik zou er trouwens niet rouwig om zijn. Zal best kunnen voetballen, maar ik zie liever een Bosch of Roemeratoe als die niet minder zijn. Jongens uit de eigen jeugd waar je wat aan over kunt houden later. En Selahi is onverwacht wel een zekerheidje geworden dit seizoen. En dat is ook Twents eigendom.

17 januari 2020 om 16:20

Noa Lang zal wel niet zo duur zijn, aangezien Ajax Lang hier zelf ook profijt van heeft. Van der Heijden is een ander verhaal aangezien hij regelmatig in de basis staat, maar wellicht is het een manier voor feyenoord om budget vrij te maken voor nieuwe aanwinsten.

17 januari 2020 om 16:21

Noa Lang komt net kijken, Jan-Arie van der Heijden is volledig overbodig bij Feyenoord en Troupee heeft geen basisplaats bij FC Utrecht. Denk je dat je daar de hoofdprijs voor betaalt als je ze wilt huren? Als ze echt veel geld hadden, zouden ze wel spelers kopen. Bovendien is er een potje waarmee ze wat (kleine) mogelijkheden hebben. In de zomer hebben ze overigens ook niet al het geld opgemaakt wat ze ter beschikking hadden. Dat vertelde Van Der Kraan nog tijdens de nieuwjaarsreceptie van FC Twente (terug te kijken op Youtube).

17 januari 2020 om 16:41

Noa Lang zal de hoofdprijs niet kosten qua eventuele huursom of salaris. Daarbij wil Ajax hem graag verhuren zodat hij ervaring op kan doen. Als ze iets kwijt zijn, is het een laag bedrag. Van der Heijden zal vooral qua salaris iets moeten kosten. Voor de rest is ie namelijk overbodig in de Kuip. We hebben gezien dat Feyenoord niet zo moeilijk doet met het verhuren van overbodige spelers. Een Kelly is ook nagenoeg voor nop in de league one neergestreken op huurbasis.

17 januari 2020 om 19:39

Vorig jaar heeft twente ook een groot risico genomen met de veruit duurste selectie (salarissen). Toen hadden ze een groot verlies dat door de gemeente weggewerkt is. Ook nu zuilen ze denken liever een verlies dan degraderen.

17 januari 2020 om 20:56

Vorig jaar speelden ze in de Keuken Kampioen Divisie met een begroting van 18 miljoen euro. Natuurlijk heb je dan met afstand de duurste selectie. Dat is echt een heel slecht argument. De spelers die al langer onder contract stonden, hadden gewoon een Eredivisie salaris. Sommigen hadden zelfs een subtop-salaris of iets wat daar in de buurt kwam. FC Twente kan helemaal geen risico's meer nemen met betrekking tot transferuitgaven, want ze zitten in een strenge sanering waar de gemeente en de Knvb op toezien. Je hebt dus ook nog eens feitelijk ongelijk. Dat bedoel ik overigens niet denigrerend.

Hij is gratis haal hem gewoon ipv huren.

17 januari 2020 om 16:07

Nee joh, als hij dan tegenvalt zit je vast aan het contract.eerst half jaartje huren met dan een mogelijk contract lijkt mij ook logischer.

17 januari 2020 om 16:09

Maar waarom. Zal feyenoord hieraan mee werken is die nu weg maar in de zomer weer het zelfde probleem?

17 januari 2020 om 16:11

Tja hij loopt toch straks gratis de deur uit en als vd Beek en Lé terug zijn denk ik dat hij toch niet aan spelen toekomt.zo ben je in ieder geval van ze salaris af (en volgens mij verdient hij best veel voor Feyenoord begrippen) @sander 91 Ié

17 januari 2020 om 16:18

Opvallend hoe vaak je mensen ziet die denken dat die jongen Lé heet Ié is de naam, met een 'i'.

We besparen niks op Kelly, want we schijnen gewoon het salaris van 6 ton door te betalen. Van der Heijden weg lijkt me prima, maar dan moeten Ié en van Beek wel fit zijn. Anders is het een prima alternatief.

17 januari 2020 om 16:47

Johnston is toch de vervanger van Van der Heijden. Dus laat hem maar lekker vertrekken naar Twente.

Denk dat Feyenoord zegt haal hem of niet maar we gaan hem niet verhuren dan hebben we zelden probleem in de zomer als nu

17 januari 2020 om 16:27

Ik denk dat Feyenoord ook wel inziet dat Jan-Arie van zijn transfervrije status gebruik gaat maken. Als Twente bereid is om een deel van zijn salaris over te nemen is dat gewoon heel interessant voor Feyenoord, want dat geld kun je dus gaan besteden aan spelers die ook echt wat toevoegen aan de selectie. Als Twente niet minimaal een deel van zijn salaris wil overnemen, dan heb je een punt.

17 januari 2020 om 17:23

vd Heijden is gewoon weg van de zomer hoor.

'T is niet gek dat Twente uitkomt bij Jan-Arie. Het was namelijk overduidelijk dat ze opzoek gingen naar een linksbenige CV. Deze zijn relatief schaars (kwalitatief gezien). Ik zou het zeker toejuichen!

17 januari 2020 om 16:34

Twente zou dan echt heerlijk bezig zijn. Veel beter dan een ADO dat een vreemdelingenlegioen wordt. Ted van Leeuwen is gewoon een geweldige TD. Zeker voor clubs met een kleine portemonnee. Wat hij dan voor elkaar krijgt is gewoon knap. Ik ben echt heel erg benieuwd hoe goed hij zou zijn bij een club die wel een ruim budget heeft. Vaak is dat toch een andere sport. Van Geel bijvoorbeeld is ook vaak relatief goed als hij weinig te besteden heeft, maar als hij meer te besteden heeft wordt het transferbeleid niet beter. Dus nogmaals, voor Twente is Ted echt geweldig, maar ik zou hem echt nog eens bij een rijkere club als AZ of PSV willen zien.

17 januari 2020 om 16:46

De Toekomst, niet dat ik ontken dat Van Leeuwen goed bezig is hoor, maar 'veel beter dan ADO dat een vreemdelingenlegioen wordt?' Twente met Busquets, Selahi, Espinosa, Aitor, Nakamura, Vuckic, Berggreen, Zekhnini, Plegezuelo, Latibeaudiere. Dat is geen vreemdelingenlegioen? Het elftal bestaat daar nog altijd uit aanzienlijk minder Nederlanders dan bij ADO.

18 januari 2020 om 00:04

Ik denk dat je je nog eens gaat vergissen in je aannames. Leg ook even de twee 'vreemdelingenlegioenen' naast elkaar. ADO kent met Necid een Tsjech en Bjelica een Serviër (echter van jongs af aan opgegroeid in Nederland). Nu komt daar bij een Vlaams sprekende Belg, een Roemeen, een Engelsman en een Welshmen. Ik hoop dat ADO je gaat verrassen en ik zie Twente nog wel verder zinken. Jan Arie zou natuurlijk een topper voor ze zijn, maar een Troupee blijkt eigenlijk niet zo goed en bij Lang heb ik het gevoel dat mocht het niet lekker gaan lopen, snel, dat hij helemaal door het ijs zakt.

Jan-Scharie, lijkt me een mooie versterking voor Twente, prima verdediger voor subtop Eredivisie met veel ervaring.

Voor Twente een goeie ervaren eredivisie speler. Voor Arie zelf ook goed, krijgt ie eindelijk weer een trainer die blij met hem is.

Fct is goed bezig Noah lang , nu vd heijden. Ik zou proberen el ahmadi er bij te halen. Dan is Twente uit de brand

Kan je meteen die Bijen eruit gooien, wat een drama verdediger is dat zeg

Tja, voor Twente een prima oplossing opnde korte termijn. Hopelijk bedingen ze een optie tot koop.

17 januari 2020 om 17:47

Contract eindigt deze zomer van v/d Heijden. Lijkt me sterk dat Twente aan zijn salariseis kan voldoen

Elke verdedigende versterking is welkom. Slechter dan laatste halfjaar kan haast niet. Wel vervelend dat we hem dan weer voor een halfjaartje huren, in plaats van definitief binnenslepen. Maar ja, er is geen geld en ik denk dat Van der Heijden ook wel een pittig salaris heeft.

Waarom zou Vitesse Jan Arie niet een halfjaar willen?! Heeft die het eerder prima gedaan en is ook zeker wel wat nodig.

Prima zet, binnenhalen en direct Bijen ernaast zetten.

17 januari 2020 om 18:49

Je weet dat Jan-Arie linksbenig is en dus op de plek van Schenk komt te spelen?

17 januari 2020 om 20:49

Denk je dat Garcia perse met een links en rechtsbenige verdediger wil spelen? Ik denk eerlijk gezegd dat hij dan gewoon met Schenk en vd Heijden gaat spelen.

17 januari 2020 om 20:55

Fuckic, trainers spelen doorgaans met een rechts- en linkspoot in een centrum. De kans dat Schenk rechts in het centrum komt is nihil

17 januari 2020 om 20:58

Ik mag toch hopen van niet, want Schenk heeft welgeteld 1 leuke wedstrijd gespeeld dit seizoen.

18 januari 2020 om 00:05

Schenk is toch ook de slechtere. Ik vind Bijen zelfs bij de betere verdedigers in de eredivisie horen!

18 januari 2020 om 00:32

Je probeert nu een grap te maken?

18 januari 2020 om 00:33

Ik denk dat hij dan met van der Heijden en Plezeguelo gaat spelen.

18 januari 2020 om 09:46

Ikea.... serieus??? Bijen kost ons aantoonbaar punten....

18 januari 2020 om 11:37

Ik weet het wel zeker Haris. Anders had hij Schenk allang naar de kant gehaald. Die jongen heeft geen enkele wedstrijd goed gespeeld, maar hij is wel onze enige linksbenige CV...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5345
2.AZ5031
3.Feyenoord4613
4.PSV4525
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. ToureAanvaller
S. BerghuisAanvaller2214
L. FerMiddenvelder212
S. LarssonAanvaller214
L. SinisterraAanvaller215
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

15 fans
Verdediger, 31 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 27 februari
Real Madrid hoopt Mohamed Salah te kunnen losweken bij Liverpool zodra Gareth Bale verkocht is. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren