Advocaat verwacht snel witte rook: ‘We gaan ervan uit dat het lukt’

Vrijdag, 17 januari 2020 om

Sjaak Troost zou bij Feyenoord kunnen terugkeren als lid van de Raad van Commissarissen, op voorspraak van president-commissaris Toon van Bodegom. Bij de Vrienden van Feyenoord zijn hier echter twijfels over, voornamelijk door het functioneren van Troost in zijn periode als technisch directeur op tijdelijke basis. Volgens RTV Rijnmond hoort de voormalige tussenpaus, inmiddels opgevolgd door Frank Arnesen, eind januari of hij al dan niet kan aanblijven bij Feyenoord.

Dick Advocaat mengt zich liever niet in de discussie over de perikelen op bestuurlijk niveau bij Feyenoord. "Ik kan niet oordelen over de posities van Van Bodegom en Troost, daar sta ik te ver vanaf", wordt de trainer geciteerd door onder meer Voetbal International. "Ik zou Troost wel graag bij de club betrokken zien houden. In wat voor functie dan ook." De onrust is dan ook geen groot issue voor Advocaat. "Wel onderling natuurlijk. Resultaten boeken neemt alle onrust weg." De ervaren trainer mijdt in dat kader De Kuip zoveel mogelijk. "We trainen een stukje verder, dus ik zie 'm wel liggen, maar ik ga er niet heen."

Advocaat heeft meer aandacht voor eventuele aankopen, met de focus op een nieuwe middenvelder en spits. "We gaan ervan uit dat het lukt", aldus de opvolger van Jaap Stam, die gelijk een kanttekening plaatst. "Maar eenvoudig is het niet. Ja, als je bulkt van het geld, maar dat doet Feyenoord niet." Verschillende factoren lijken de zoektocht complex te maken. "Je hebt bij zo'n transfer niet alleen te maken met de speler, ook met de club en de agenten die machtig zijn. We wachten af."

Feyenoord heeft het trainingskamp in Marbella weer achter de rug. De Eredivisie wordt zaterdag hervat met een thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. Advocaat heeft wisselend nieuws uit de ziekenboeg in aanloop naar het bezoek van de Friezen. "Rick Karsdorp zit weer bij de wedstrijdselectie." Er zijn ook de nodige afwezigen. "Ridgeciano Haps heeft nog minimaal week nodig. Edgar Ié gaat maandag weer voluit trainen en Sven van Beek komt er ook aan. We doen het nu met veelal dezelfde groep, maar straks als iedereen terug is, wordt het nog interessanter."


Poll

Zie jij Feyenoord deze maand een nieuwe spits aantrekken?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

18 reacties (laatste reactie door fvddb)

Advocaat haalt toch het maximale uit deze selectie en overal waar hij komt brengt hij extra professionaliteit. De spelers werken voor hun centen, er keert rust terug in de top en hij is transparant en eerlijk over alle zaken waarover de media hem vragen stelt. Voor Feyenoord hoop ik dat ze spelers aantrekken voor de toekomst. In dat opzicht zou nog een jaar Advocaat goed zijn, kan hij nog meer zijn hand laten zien en de club verder helpen. Over een dik jaar laat hij de club dan op dusdanige manier achter, dat een jongere onervaren trainer ook genoeg fundament heeft om mee aan de slag te gaan.

18 januari 2020 om 01:06

Op het gebied van professionaliteit en vakmanschap kan advocaat de club zeker verder helpen. Op het gebied van het doorontwikkelen van talent komt feyenoord gewoon erg stil te staan want advocaat wil op korte termijn presteren en kiest voor ervaring. Dat was ook het geval onder gio, vooral in diens laatste jaar. Dat beleid moet spoedig bijgestuurd worden.

Wat is het toch een armoe bij Feyenoord hè. Presteren al veertig jaar ondermaats – met uitzonderingen daar – als je ziet wat de potentie en het bereik qua fans is. Vier kampioenschappen in veertig jaar! En nu de machtsstrijd die gaande is, na uitstekend onderzoek van NRC. Zo zonde. In dat opzicht is Advocaat een verademing, die hier door zijn ervaring boven staat en de rust bewaart binnen het eerste elftal.

17 januari 2020 om 18:45

Als ze al 40 jaar ondermaats presteren, zegt dat niet meer over jou verwachtingen? Misschien dat ze gewoon de doelen wat realistischer zijn gesteld, wat logisch zou zijn helemaal na de financiele problemen die ze op ten duur hadden. Het verschil tussen de begrotingen van Ajax en Psv erg groot. Ajax en PSV hebben meer dan dubbel zo veel te besteden in hun begroting.

17 januari 2020 om 20:45

Jij maakt er een probleem van. Wij (in ieder geval ik als supporter) vinden het geen armoe hoor. Je bent Feyenoorder en niet voor de prijzen. Dat in tegenstelling tot de meeste van mijn generatie die allemaal voor Ajax zijn omdat zij de prijzen pakten toen wij jong waren. Persoonlijk zou ik niet willen ruilen, armoe of niet.

Pfff wat zijn ze traag zeg snap de tactiek van Arnessen wel hoe langer je wacht hoe goedkoper de speler gaat worden denk ik, want die Slowaakse clubs kunnen geen inkomsten mislopen denk ik. Sven helemaal vergeten dat hij nog voetbalt. Haps bijna weer! Rick missen we niet die kan er niet veel meer van.

Ik begrijp niet waarom Troost niet terug in de RvC zou mogen. Omdat hij 'gefaald heeft als TD', zou dan de reden zijn. Hij is daar echter niet uit plezier of ambitie gaan zitten, maar omdat de nood aan de man was. Of hij het goed gedaan heeft is een tweede, maar hij heeft zijn verantwoordelijkheid wel gepakt. Ik zou het uiterst merkwaardig vinden als Troost niet meer terug kan treden in de RvC om die reden. Hij mag dan zijn oorspronkelijke taken niet meer uitvoeren en krijgt de zwarte piet omdat hij er ging zitten toen geen ander dat wilde. Wat mij betreft mag er wat meer waardering zijn voor Troost. Bovendien wil Arnesen hem graag in de RvC hebben

17 januari 2020 om 15:39

Waarschijnlijk omdat ze 'm liever kwijt dan rijk zijn en het argument over zijn functioneren als TD gebruiken als smoes. Om eerlijk te bekennen komt Troost op mij ook over als incapabel persoon.

17 januari 2020 om 15:47

Als TD is het niet de gedroomde man inderdaad, maar Arnesen wil hem voor de club behouden en ik neem aan dat dat niet voor niks is. Ik vind niet dat hij wat betreft zijn rol in de RvC afgerekend kan worden op zijn werk als TD

17 januari 2020 om 15:47

Als troost terugkeert in de RVC komt hij de positie dat hij zijn eigen functioneren als TD moet gaan beoordelen en daarmee komt de objectiviteit van de RVC in het geding.

17 januari 2020 om 15:52

Precies, maar het lijkt me dat Troost ook wel weet dat niet alle keuzes goed hebben uitgepakt. Die zal heus niet gaan volhouden dat Kelly een goede aankoop was. Waarom moet hij zijn eigen functioneren daar beoordelen? Het is namelijk niet zo dat hij moet beslissen of het contract van de TD verlengd moet worden, want hij was die TD en hij is in die hoedanigheid dan al niet meer actief. Zoals Repuiztav zegt, ze gebruiken dat vermoedelijk als smoes.

17 januari 2020 om 16:52

Waarom hij dan zijn eigen functioneren moet beoordelen? Omdat toezicht houden de primaire taak is van een RVC en aangezien de RVC zich niet mag mengen in de dagelijkse gang van zaken, gebeurt die toetsing achteraf.

17 januari 2020 om 16:20

Ik zou het raar vinden als hij wel terug de RVC in gaat. De RVC moet boven alles en iedereen staan op het moment dat jij deel hebt uitgemaakt van een beleid waar je ook deel van hebt uitgemaakt kan je niet meer objectief oordelen je zal ook moeten oordelen voor een over jezelf aan het einde van het seizoen. Dat hij weet hoe moeilijk het nu is is voor mii een dooddoener een RVC moet volledig objectief beleid kunnen beoordelen en dat kan troost nu niet meer vind ik. Er zijn spelers door hem gehaald waarvan hij later moet oordelen of het goed beleid was dat is toch scheef

Die Vrienden van Feyenoord... Eerst zetten ze Troost bij Feyenoord in het bestuur. Duwen hem richting TD om vervolgens twijfels te hebben. Die gasten worden een blok aan het been van Feyenoord

Wordt eens tijd dat heel die top bij Feyenoord eens zich gaar realiseren dat er maar een belang is en dat is die van Feyenoord zelf en niet van hun eigen macht. Vrienden van Feyenoord hebben veel te veel macht en zaaien steeds verdeeldheid binnen de club. Als de top niet goed functioneert heeft dat ook zijn uitwerking naar beneden toe. Troost moet juist bijval krijgen die zijn nek heeft durven uitsteken en zou nu door enkele zwakkelingen niet meer terug mogen in de RvC terwijl vele hem willen behouden voor de club. De zwakke broeders moeten heel snel Feyenoord verlaten of uitgekocht worden zodat eindelijk eens de neuzen dezelfde kant heen wijzen. Succes kan er behaald worden met eensgezindheid en er de schouders achter te zetten en niet met elkaar maar te bekritiseren. Advocaat nog een jaar aanstellen zodat hij de boel op de reil kan zetten en dan een functie geven binnen de organisatie.

Je vraagt je af waarom we een nieuwe spits zouden aantrekken als je weet dat Sven van Beek weer op de weg terug is!

De vrienden van Feyenoord hebben wel een hele dikke vinger in de pap daar. Misschien moeten die bedankt worden voor het feit de club te hebben geholpen en moet er afscheid worden genomen.

Kunnen ze niet maken. Die arme man is niet voor zijn plezier tech directeur geworden. En hem daar nu op afrekenen ?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5345
2.AZ5031
3.Feyenoord4613
4.PSV4525
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. ToureAanvaller
S. BerghuisAanvaller2214
L. FerMiddenvelder212
S. LarssonAanvaller214
L. SinisterraAanvaller215
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

39 fans
Verdediger, 25 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 27 februari
Real Madrid hoopt Mohamed Salah te kunnen losweken bij Liverpool zodra Gareth Bale verkocht is. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren