NOS: Noa Lang neemt afscheid bij Ajax en verkast binnen Eredivisie

Vrijdag, 17 januari 2020 om

Noa Lang maakt het seizoen op huurbasis af bij FC Twente, zo meldt de NOS. Na overleg met Ajax en zijn zaakwaarnemer heeft de talentvolle buitenspeler ervoor gekozen om meer ervaring te doen op het hoogste niveau in Enschede. Lang nam vrijdag afscheid van zijn ploeggenoten op De Toekomst.

Ten Hag gaf vrijdag op de persconferentie nog aan dat Lang mocht vertrekken. “Hij is een jonge speler met relatief weinig ervaring op het hoogste niveau. Hij moet ervaring opdoen. We staan ervoor open om hem te verhuren zodat hij hopelijk in juni terugkeert als een betere speler.” Het talent werd ook gelinkt aan sc Heerenveen, maar kiest voor een tijdelijke overstap naar Twente.

Lang kwam aan het einde van de eerste seizoenshelft regelmatig aan spelen toe doordat Quincy Promes, David Neres en Zakaria Labyad geblesseerd raakten. Promes is inmiddels weer fit, terwijl Neres op de weg terug is en bovendien met Ryan Babel een aanvallende versterking is aangetrokken. De kansen op speelminuten zijn daardoor geslonken voor Lang, die bij Twente meer kans op speeltijd heeft.

Lang is niet de eerste Ajacied die overstapt naar FC Twente. In het verleden gingen Ronald de Boer en Andy van der Meijde hem al voor. Lang bewaart goede herinneringen aan de Grolsch Veste, want eerder dit seizoen maakte hij een hattrick tegen de Tukkers. Op 15 maart keert Lang voor even terug in de Johan Cruijff ArenA als hij het met Twente tegen het team van Ten Hag opneemt.


Poll

Goede zet van Noa Lang en Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

132 reacties (laatste reactie door sirius)

Oké wauw, dit is wel heel snel gegaan. Naja met Babel er bij werd het nog lastiger om minuten te maken dus ik snap het wel.

17 januari 2020 om 14:56

Vanuit zijn oogpunt snap ik het volledig. Maar Ajax trekt Babel aan omdat er te weinig vleugelaanvallers zijn en dan verhuur je er weer 1? Verder vind ik Lang een matige voetballer die alleen bij Twente uit goed speelde. Schijnt afgelopen zomer in de voorbereiding goed te hebben gespeeld, maar ik zie in hem niks wat in Ajax 1 hoort.

17 januari 2020 om 15:03

Omdat er te weinig vleugelaanvallers waren met ervaring. Natuurlijk is het leuk om spelers zoals Lang of Ünuvar te hebben (en volgens mij kan Hansen daar ook spelen?), maar die hebben allemaal nog geen ervaring. Babel heeft die ervaring, en nu kan Lang meer regelmatig spelen bij Twente. En zoals je zegt, ik twijfel ook nog of Lang Ajax 1 in zich heeft. Hij heeft nu een half seizoen om zich in de kijkers te spelen, ik denk dat hij die kans met beide handen aan gaat pakken.

17 januari 2020 om 15:21

Er was een gebrek aan fitte vleugelaanvallers. Promes is nu weer fit en straks ook Neres, dus dan is Lang gewoon de 6e/7e keus. Met Babel haal je iemand met ervaring die ook op alle posities voorin kan spelen. Ik ga ervanuit dat Ajax tot het einde van het seizoen nog van alledrie de prijzen wilt gaan, en dan kan je niet het risico nemen om met een Lang aan te komen wanneer er straks weer iemand geblesseerd raakt. We zagen tegen Valencia heel goed hoe beperkt het allemaal was.

17 januari 2020 om 15:23

Het is inderdaad wel apart als je er zo snel naar kijkt, maar Promes is nu weer terug en Neres is er ook weer bijna. Dan heb je eigenlijk al je aanvallers er weer bij. Dan heb je Babel als backup en dat is prima. Lang zou de komende maanden niet aan veel wedstrijden komen met de komst van Babel. Wat dat te gaat is de stap naar Twente ideaal (alhoewel ik persoonlijk een afkeer heb voor verhuurdperiodes).

17 januari 2020 om 15:24

@messibazoer, daarbij is Lang van origine ook geen echte buitenspeler en komt die ook gewoon nog tekort voor Ajax 1, leuk die hattrick tegen Twente maar verder heeft die eigelijk nog geen bal geraakt, geeft ook niet maar dan snap ik wel dat ze hem willen verhuren en Babel ervoor terug halen, is ook geen wereldspeler maar natuurlijk wel een paar klasse beter nog dan Lang

17 januari 2020 om 15:37

Met name fitte buitenspelers, daarbij heeft hij erg wisselvallend gespeeld in zijn wedstrijden en daarmee is het een aardige gok als je lange tijd op Lang had moeten terugvallen.

17 januari 2020 om 16:01

Babel is natuurlijk onder meer gehaald omdat Lang ontzettend tegenviel. Hij heeft gewoon matig tot slecht gespeeld, dus hij is geen goede back-up gebleken.

Succes bij Twente. Vraag mij af hoe goed hij nu echt is. Bedoel. Wat is z’n potentiële top

17 januari 2020 om 14:34

Ja dat is bij ieder talent, groot of klein altijd afwachten natuurlijk. Heeft ook met meerdere factoren te maken, club/begeleiding/mentaliteit/blessures etc.

17 januari 2020 om 15:54

en in dit geval kansen. Het niveau bij Ajax is bij vlagen schrikbarend hoog en met concurrentie van spelers als Promes Ziyech en Neres ligt het gewoon voor de hand dat je als 20 jarig jochie nog niet direct een basisplek afdwingt. Perfect besluit van hemzelf vooral om hiervoor open te staan. Onder meer De Boer VD Meyde Vertonghen bewezen dat een speler baat kan hebben bij een huur/uitleenperiode. Laat het maar zien jochie ook ik word niet vrolijk van je taalgebruik maar met je voeten kan je mij en het hele land de mond snoeren, als je iedereen doldraait inspireer je waarschijnlijk een hele generatie om zo te gaan praten. enige voorwaarde is dat je de kansen krijgt om het te laten zien en dat is nu bij Ajax misschien wat hoog gegrepen, geen schande. Het kan een Cernytje worden of de opvolger van Neres, we gaan het zien.

17 januari 2020 om 18:18

De Boer werd niet uitgeleend/verhuurd.

Lijkt me voor alle partijen een goede ontwikkeling. Hopen dat lang keihard blijft werken en laat zien dat hij uit het juiste hout is gesneden. Daar twijfel ik bij hem aan.

17 januari 2020 om 14:59

Hopen dat hij in zijn persoonlijke ontwikkeling sterker wordt. Wat tukkers nuchterheid, hard werken en knokken voor succes.

17 januari 2020 om 15:58

Dat valt best wel mee dat Twentse/tukse nuchterheid. Ik ben er geboren, getogen en woon er nog steeds maar van die nuchterheid was geen enkele sprake toen Twente enkele jaren boven zichzelf uitsteeg. Eigenlijk nog steeds niet. Ik zit dan ook met verbazing te lezen hoe Twentefans zogenaamd niets ophebben met het "arrogante" van Lang. Gevalletje pot en ketel.

17 januari 2020 om 16:26

Heel Nederland spreekt altijd van Twentse nuchterheid, en hierin het verschil met de randstad. Dat is ook één van de redenen dat het stadion gewoon zo goed als vol blijft zitten, ook als het dramatisch gaat.ik ben er ook geboren, getogen en woon er nog steeds. Bijzonder dat jij schijnbaar een andere ervaring hebt.

17 januari 2020 om 18:30

Heel Nederland spreekt ook altijd van Friese nuchterheid, Groningse nuchterheid, Zeeuwse nuchterheid etc. De Kuip zit ook bijna altijd vol, is dat dan randstedelijke nuchterheid? Die provinciale nuchterheid is een mooi verhaaltje, maar je hebt overal nuchtere en minder nuchtere mensen.

17 januari 2020 om 18:40

Dat van boven zichzelf uitstijgen valt reuze mee. Twente stond decennia lang, op een paar uitzonderingen na, steevast in de top 5. Opvallend genoeg kon de club in al die jaren nooit meedoen voor de prijzen op die periode rond het kampioenschap na dan. Ik zou niet zeggen dat je dan als club boven jezelf uitstijgt. Het is eerder dat FC Twente eindelijk echt meedeed na decennialang stabiel "ruiken" aan de top. Het is dan ook wel grappig dat een "nuchtere Twentenaar" die nuchterheid in twijfel trekt.

Goede zet van Ajax, maar ook Twente. Als deze jongen de mentaliteit had van een degelijke voetballer dan wordt hij een betere speler.

17 januari 2020 om 14:58

Of het voor twente een goede zet blijft de vraag. Het is niet zo dat ze Ziyech huren. Bij Noa Lang blijft het wel de vraag wat de echte toegevoegde waarde zal zijn.

Prima gedaan Ajax! Eens zien of Lang zijn praatjes kan waarmaken, in ieder geval lijkt dit een goede tussenoplossing voor alle partijen! (Of dat voor Twente ook echt zo zal zijn moet blijken..)

Goede zet van Lang. Lekker veel minuten maken en je kan het alleen maar beter doen in de tweede seizoenshelft. Je mag toch hopen dat Twente zich nu niet weer scheel betaalt voor een korte termijn oplossing.

17 januari 2020 om 14:57

Dan ga je er wel heel makkelijk vanuit dat hij veel minuten gaat maken. Daarom snap ik deze actie ook niet helemaal. Wat bedoel je met scheel betalen voor een korte termijn oplossing?

17 januari 2020 om 15:13

Altijd blij om te lezen dat er iemand is die weet welke huurprijzen Ajax rekent, zou je dat dan met ons willen delen? Zodat wij ook kunnen beoordelen of Twente zich scheel betaald aan een korte termijn oplossing. Of dat het misschien wel meevalt?

17 januari 2020 om 15:15

Ik denk niet dat FC Twente bijzonder veel betaalt om Noa Lang te huren. Als FC Twente zoveel geld had, hadden ze wel een buitenspeler gekocht. Verder maakt het momenteel niet uit voor FC Twente of het korte termijn oplossingen zijn. Zolang het oplossingen zijn en ze blijven erin, is het al goed.

17 januari 2020 om 15:19

Fijn dat je er vanuit gaat dat ik dit weet. De woorden 'laten we het hopen' suggereren dat ik hier weinig vanaf weet. Even terzijde, ik denk dat een speler die als talentvol wordt gezien en bij Ajax speelt niet perse slecht verdient!

17 januari 2020 om 15:45

Ik weet niet hoe het bij Ajax zit, ik weet meer over de Engelse verhuurmarkt, maar daar is het vaak als volgt: De club die verhuurt betaalt bij jeugdspelers meestal het salaris. Jeugdspelers hebben meestal geen enorm hoog salaris, en hun ontwikkeling is vaak meer waard dan dat salaris.

17 januari 2020 om 15:54

Klopt stravven, heb je gelijk in. Geldt dit ook nog voor een speler als Lang, die de nodige minuten al heeft gemaakt?

17 januari 2020 om 16:10

Je typte i je 2e reactie nét boven die van mij dat een speler huren van Ajax niet goedkoop is, daarmee wek je bij mij de indruk dat je weet wat de huurprijzen zijn, maar ja nu geef je toe dat je er weinig vanaf weet, weet ik in ieder geval wel dat ik jouw reacties over huurprijzen en salaris niet serieus hoef te nemen

17 januari 2020 om 20:15

@kipzes - Door de woorden "niet weer" er tussen te zetten, wek je in ieder geval de indruk dat ze dat eerder hebben gedaan voor een korte termijn oplossing. Dan wil ik wel eens weten aan welke huurling ze zich scheel hebben betaald...

Prima beslissing , veel minuten maken en inhoud krijgen. Hoop dat hij bij Twente vanaf het middenveld komt te spelen, daar ligt zijn kracht.

17 januari 2020 om 15:22

Ik ben heel benieuwd of hij zichzelf middenvelder of vleugelspeler vindt? Op transfermarkt geven ze aan dat zijn favoriete positie linksbuiten is. Het is wel cruciaal bij zo’n verhuur dat hij op zijn favoriete positie komt te spelen, zodat hij optimaal kan renderen en zichzelf kan laten zien.

Kww'tje. Hopen op een goed huwelijk. Ben trouwens benieuwd naar de wisselwerking tussen Lang en de fans, want qua karakter kan het haast niet meer van elkaar verschillen.

17 januari 2020 om 14:38

Jep, daarom denk ik ook dat dit een goede zet is voor Noa Lang, krijgt te maken met een erg kritisch publiek net zoals bij Ajax. Ook zullen ze het niet pikken als hij arrogant gaat doen m.b.t. Twente, gaat daar denk ik veel leren

17 januari 2020 om 15:00

Ik kan me beter identificeren met een jongen als Lang dan met de Spanjaarden. In het verleden hadden we ook Arnautovic en toen was er ook geen wrijving. Qua karakter misschien wel een beetje vergelijkbaar met Lang. Ik denk niet dat er problemen zijn of komen. Het publiek verwacht van iedereen dat ze hun stinkende best doen. Dat is niet alleen van toepassing op spelers die wellicht arroganter zijn of overkomen.

17 januari 2020 om 15:07

"het publiek verwacht van iedereen dat ze hun stinkende best doen. Dat is niet alleen van toepassing op spelers die wellicht arroganter zijn of overkomen."dat is nou juist het hele ding. De zal bereid moeten zijn zijn stinkende beste te doen en zich kapot te werken. Als hij dat niet doet én hij blijft net doen of hij de beste speler van de Eredivisie is verwacht ik dus juist wel problemen.

17 januari 2020 om 15:16

Maar dat is bij hem niet anders dan bij bijvoorbeeld Aitor of letterlijk elke andere speler.

17 januari 2020 om 15:25

Dat zegt ook niemand.. Je begrijpt me niet.

17 januari 2020 om 15:34

Haris je hele bericht zit vol met aannames. Ja hij heeft bravoure en hij heeft een accentje, maar die kerel werkt echter knetter hard. De wedstrijd tegen Twente notabene. Man wat was hij gretig zeg. Hij heeft zich toen echt het snot voor de ogen gewerkt, volgens mij de belangrijkste criteria volgens sommige Twentesupports...

17 januari 2020 om 15:38

Lijkt me nogal logisch dat m'n bericht vol met aannames zit. Hij heeft notabene nog geen minuut gemaakt. Ik weet inmiddels alleen wel een beetje hoe de gemiddelde Tukker in elkaar zit, en het grootste deel zit niet echt te wachten op zulke types.ik lees toch ook hoeveel twijfel en weerstand er op Twente fora is, wat bij andere transfers veel minder het geval is. Als iedereen ziet dat hij er alles voor doet zal het ook niet zo snel gebeuren nee. Het publiek heeft vaker achter spelers gestaan die er eigenlijk niet zoveel van konden maar zich wel kapot werkten.

17 januari 2020 om 15:40

Ik woon ook al een aantal jaar in Twente en bij mij op de werkvloer zijn de reacties momenteel louter positief.

17 januari 2020 om 15:44

Ah oké bijzonder. Laten we er dan het beste van hopen!

17 januari 2020 om 16:02

Twentefans hebben niet zoveel inzicht in het eigen gedrag blijkbaar. Zoals ik hierboven ook als schreef ben ik een tukker. Arrogantie is juist iets dat op Twentefans van toepassing is. Wat mij betreft een prima huwelijk.

17 januari 2020 om 16:13

Dus alle Twente fans hebben geen inzicht in eigen gedrag maar jij wel? Ik ben ook een tukker, zoals je misschien al had verwacht. Op basis waarvan vind jij arrogantie juist van toepassing op Twente fans?

17 januari 2020 om 16:24

Haha, lekker generaliserend, Gbeg. Wat maakt 'ons' zoal arrogant?

17 januari 2020 om 20:08

Zo zo, heel knap dat jij weet hoe ik in elkaar steek, want Twentefans zijn volgens jou dus arrogant. Knap staaltje psychologie...

Door het woord "afscheid" dacht ik dar hij zelfs verkocht was, maar huurbasis dus, ja prima voor beide partijen. 2 van belangrijkste Ajax spelers komen daar vandaan met Promes en Tadic

17 januari 2020 om 14:38

Ziyech.

17 januari 2020 om 14:38

Vergeet de belangrijkste niet Ziyech

17 januari 2020 om 18:57

En opperhoofd Ten Haag uiteraard

Gelukkig. Ik was al bang dat hij bij ons zou komen. Goede zet denk ik. Twente heeft hij kans op speeltijd

17 januari 2020 om 14:39

Hoezo bang? Zou per direct één van de betere spelers zijn bij jullie en zo niet is hij volgend jaar toch weer weg

17 januari 2020 om 14:41

Zou wissel zijn en slecht voor de sfeer. Dat laatste is wel een aanname, maar het lijkt me niet de leukste om erbij te hebben

17 januari 2020 om 14:59

Dit is gewoon de volgende Cerny

17 januari 2020 om 15:02

Zeg dat wel. Beste nieuws van deze transferperiode tot nu toe. Gebeurt nog vrij weinig namelijk, maar liever niks dan Noa Lang

17 januari 2020 om 15:05

Had inderdaad helemaal niks toegevoegd en denk ook niet dat zijn mentaliteit bij de club had gepast, daarnaast hebben we ook nog Bruijn en Halilovic die ik gelijkwaardig inschat.

Een paar weken terug was Lang een geweldig talent volgens veel Ajacieden, die zelfs presteerde in de CL (tegen Lille). Toen kwam zijn uitspraak “ik ben gemaakt voor grote wedstrijden” en sindsdien is het alleen maar bergafwaarts gegaan. Vind het opzich een knappe keuze die hij maakt, Ajax verlaten voor een degradatiekandidaat. Misschien doet het hem erg goed! Met Babel erbij was zijn kans op speeltijd erg afgenomen. Lang komt misschien redelijk arrogant en dom over maar vind ook wel dat de publieke opinie erg hard is voor deze jongen.. is op zich gewoon een prima speler maar bij lange na niet voor het niveau van het huidige Ajax. Ben benieuwd hoe hij zich weert bij Twente. Van de Looi selecteerde hem ook niet voor jong Oranje de laatste keer omdat hij hem mentaal niet sterk genoeg vond.. zegt ook wel iets maar misschien is daarom juist deze verhuurperiode, een goede situatie..

17 januari 2020 om 14:41

Vind Twente nou niet echt een degradatiekandidaat.

17 januari 2020 om 14:51

Dat is Twente (helaas) wel, betwijfel ook of Lang zelfs maar iets kan bijdragen om dat te voorkomen.

17 januari 2020 om 15:02

Als je naar de laatste maanden van 2019 dan speelt twente samen met Ado misschien wel het slechtste voetbal. Ze hebben in het begin van deze competitie relatief veel punten gepakt, daarna werd het alleen maar slechter, en kunnen ze het bij een mindere start het nog heel moeilijk krijgen. Daarnaast staan ze maar 4 punten boven een nacompetitie plek. De ploeg boven Twente heeft net zoveel voorsprong op Twente dan dat Twente op een nacompetitie plek heeft, en ten opzichte van rechtstreeks degraderen is het 6 punten.

17 januari 2020 om 15:04

We moeten het ook niet erger maken dan het is. Het eerste kwart van het seizoen was geweldig en daarna ging het geleidelijk aan slechter met de wedstrijd tegen RKC eigenlijk al dieptepunt. Als er gewoon een stabiele centrale verdediger bij komt, heb ik er wel vertrouwen in.

17 januari 2020 om 16:06

@tilburg Ik ken die Ajacieden niet waar jij het over hebt en heb Lang nooit als een groot talent gezien. Ik hoorde wel dat hij een aardige voorbereiding had, maar sinds hij is gaan spelen na alles blessures heb ik me voornamelijk aan hem geërgerd. Ik heb nog nooit een voetballer zo slecht zien spelen bij Ajax als Lang tegen Valencia, dat was echt bizar. Ik denk dat hij de druk ook gewoon niet aan kan.

17 januari 2020 om 16:12

Nou na de wedstrijden tegen Lille en Twente heb ik toch heel veel van die berichten voorbij zien komen..

17 januari 2020 om 16:18

Ik vond hem tegen Twente al heel matig spelen. Hij stond drie keer op de juiste plek om de bal in te tikken, en dat is natuurlijk ook belangrijk. Maar ik had toen al een paar keer dat ik dacht: wat doet ie nou? Rare ballen die hij lukraak in de lucht trapt, stom balverlies. Tegen Lille kan ik me eerlijk gezegd niet herinneren wat hij heeft laten zien, hoewel ik die wedstrijd wel gekeken heb. Ik heb me tegen Valencia aan hem geërgerd, dat was echt dramatisch. Hij durfde niets, leverde alles zomaar in, en kwam overal te laat met jagen. Ik snap heel goed dat ze toen hebben gedacht: hier kunnen we niet op rekenen, haal Babel er maar bij.

17 januari 2020 om 16:26

Dat snap ik ook volledig en ben het ook eens met jou analyse. Alleen hij werd toen na die wedstrijden gewoon onnodig gehypet door veel mensen.. betekent niet dat de gehele fanbase daar hetzelfde over dacht..

17 januari 2020 om 19:45

Hoog. Als jij vind dat Lang tegen Twente matig speelde, ondanks die drie goals, dan kun jij voor mij voortaan prima aan je mede Ajaxfans uitleggen hoe heel veel PSV fans zich voelen bij Pereiro. Alleen kan ik je melden dat de ergernissen rond Pereiro groter zijn.

Lijkt me een prima stap voor een speler die graag wil doorbreken, maar met een club die liever Babel huurt dan hem een kans te geven. We zullen zien.

17 januari 2020 om 14:41

Is gewoon een slimme zet van Ajax. Lang maakt weinig speelminuten en komt net tekort voor Ajax 1, terwijl hij op zijn leeftijd gewoon veel minuten moet maken. Waarom dan niet een ideale, ervaren invaller huren en Lang op huurbasis wegsturen? Win-win voor alle partijen.

17 januari 2020 om 15:05

Babel is wel gewoon basisspeler in Oranje en doet het de laatste jaren prima. Het is geen schande als talent om ernaast te moeten zitten voor Babel.

17 januari 2020 om 15:45

@joddit Hij heeft een kans gehad en is door de mand gevallen.

17 januari 2020 om 16:53

@hoogindeconcen ik vind het wel meevallen. ik vind niet dat hij het nou zoveel slechter deed als een Marin, Alvarez of Veltman en het is een talent dat net komt kijken. die kan zeker nog beter worden maar hij zal nu moeten aantonen bij FC Twente wat hij allemaal in huis heeft

Voor Twente een hele goeie speler. De meeste leden hier weten dat ik niet fan ben van Noa. Maar laat me duidelijk zijn de persoon Lang daar heb ik een hekel aan. De voetballer Lang is echt goed. Die jongen heeft een prima dribbel een goeie trap. Men zegt wel dat hij geen diepte heeft maar dat komt, omdat Noa meer 10 is. Het is nooit een echte buitenspeler geweest meer iemand met een goed overzicht. Hoop dat hij bij Twente op het middenveld zal spelen dan zullen de Lang zien waar ik van overtuigd ben ver kan schoppen

17 januari 2020 om 14:48

Kan het niet méér met je eens zijn Khalid, op 10 is het echt een groot talent. Als buitenspeler is het gewoon net niet.

Succes bij Twente. Juiste beslissing denk ik. Hoop alleen dat García met hem kan omgaan. Lijkt mij niet het type ten hag of advocaat die goed met zulke jongens kunnen omgaan.

17 januari 2020 om 15:10

Rustig aan Sloep01, lees nu even zijn reactie opnieuw als je van je paard af bent.

Hopen dat er hetzelfde gebeurt als met voorgaande huurlingen bij Twente (R. De Boer, van der Meyde). Die kwamen beter terug. Zou fijn zijn als hij veel minuten kan maken!

17 januari 2020 om 18:16

Ronald de Boer was geen huurling

Goede keuze voor Noa. Het stadion ligt hem al goed in ieder geval.

17 januari 2020 om 15:05

Lag het aan het stadion of aan de slechte tegenstand ? Als het aan het laatste is, dan heeft hij het wel gemakkelijk tijdens de trainingen.

17 januari 2020 om 15:06

Maar als dat zo is, weten we in ieder geval zeker dat hij toegevoegde waarde gaat hebben.

17 januari 2020 om 15:37

?? de slechte tegenstander was Twente (die het hem echt makkelijk maakte). In de tijd dat Ajax tegen Twente speelde was Twente voetballend 1 van de zwakste ploegen uit de eredivisie. In de eerste 6 wedstrijden heeft Twente 12 punten gepakt, in de 12 wedstrijden daarna heeft Twente 7 punten gepakt (en hebben ze ook nog verloren van Gae).

17 januari 2020 om 20:10

Daar heb je wel een punt, maar als je drie keer scoort als jonge speler, moet je wel wat kunnen. De Eredivisie is dan niet de beste competitie, maar het blijft profvoetbal en het is niet makkelijk om in een vol stadion te presteren.

Gelukkig alleen verhuur, deze jongen heeft echt wel potentie om basisspeler Ajax te zijn.overduidelijk dat het gewoon niet botert tussen hem en Ten Hag

17 januari 2020 om 15:07

Iedereen heeft toch kunnen zien dat hij ook heel erg teleurstelde tijdens enkele wedstrijden. Als je ziet / hoort welke grote talenten eraan komen, dan mag je voor ajax toch hopen dat deze nieuwe generatie het gaat redden en dat je niet afhankelijk wordt van Noa Lang.

17 januari 2020 om 15:23

Heb jij dan deze oooow zoooow grote talenten het al zien doen dan bij Ajax?ik heb Lang overigens wel een paar prachtige wedstrijden zien spelen.ook een aantal dramatische, maar wanneer ik bijvoorbeeld een De Ligt erbij pak.... Kunnen we het zelfde zeggen.groot talent, speelde wisselend goed en bagger en is toch doorgebroken.lang heeft ook echt nog niet de ervaring, de minuten in de benen om hem af te schrijven. En daarbij komt dat Lang op zijn favoriete positie er wel 3 in heeft gelegd...

17 januari 2020 om 15:31

Nee, ik heb zelf deze hele grote talenten niet gezien, maar volgens mij werd noa Lang nooit tot de echt grote sensaties gerekend. Ten aanzien van de Ligt is er wel een groot verschil. Toen de ligt doorbrak was hij 17, Lang wordt over een paar maanden 21.

17 januari 2020 om 15:42

@jeron Ik snap niet hoe mensen er bij komen dat hij zoveel potentie heeft. Ik heb nog niets gezien waarvan ik denk, ‘ja we moeten hem wat bijschaven maar het talent is er zeker’. Bij een Dest, Mazraoui of Gravenberch heb ik dat wel, of Traoré. In de wedstrijd tegen Valencia bijvoorbeeld, kon hij niet eens een bal over 10 meter passen. Hij heeft echt kansen gehad in de afgelopen maanden, en niet laten zien dat hij Ajax 1 materiaal is wat mij betreft. Ik denk persoonlijk dat hij een aardige speler voor Willem 2 of Groningen kan worden.

Goed voor die jongen. Hoop dat de Twentse nuchterheid hem weer met beide pootjes op aarde kan zetten. Als het tussen z’n oren goed zit en hij niet te veel naast zijn schoenen gaat lopen, zie ik hem een beste mooie carrière krijgen

Mooie oplossing voor clubs en speler. Goed ook dat-ie naar Twente gaat, bij Heerenveen zou hij niet aan de bak komen als basisklant.

Scoor je hattrick tegen twente, zeg je oke ik speel wel bij jullie😂

Hier hebben we dus helemaal niets aan. Schat deze man niet hoger in dan een Zekhnini of een Nakamura. Enige voordeel is dat er iemand in de ploeg komt die dezelfde taal als Drommel spreekt.

17 januari 2020 om 15:08

Ben het helaas met je eens. Maar misschien scoort hij een hattrick en houden we er 1x 3 punten aan over 😉

17 januari 2020 om 15:11

Ik moest wel even lachen om die laatste zin :D Maar goed: Laten we gewoon afwachten hoe goed hij is. Hij komt tekort voor Ajax op dit moment, maar dat is geen schande. Ik vind hem wel beter dan de bovengenoemde spelers. Nakamura heeft het gewoon (nog) niet. Ik weet niet of dat komt omdat hij net nieuw in Europa is of dat hij gewoon niet zo getalenteerd is als vooraf werd geschetst. Zekhnini heeft helaas alleen snelheid. Dat is een heel gevaarlijk wapen, maar als dat het enigste is wat je kunt, is het allemaal ook wel erg beperkt.

Heeft nog maar heel weinig laten zien waaruit blijkt dat hij zo ongelovelijk veel potentie heeft en basisspeler kan worden bij Ajax zoals sommige/velen beweren.overschatte speler met een misplaatste arrogante houding,.

De laatste maanden zijn wel apart gelopen voor Noa,hij viel geweldig in tegen Lille en paar dagen later scoorde hij een hattrick,leek wel de revelatie van het seizoen te worden,speelt paar slechte wedstrijden en wordt verhuurd....

17 januari 2020 om 15:30

Revelatie van het seizoen vond ik anders toch wel zwaar overdreven, heb meerdere malen de wedstrijd teruggekeken om de prestaties van Lang eens onder de loep te nemen. Wanneer ik iedere keer terugkeek zag ik vooral dat hij op de goede positie stond, maar verder vooral ook veel balverlies leed en niet echt in de wedstrijd leek te zitten, doordat hij amper een mannetje voorbij kwam. Iets wat in de wedstrijden daarna nog veel meer is opgevallen.

Zolang Twente genoeg grote wedstrijden speelt komt het wel goed met deze jongen

17 januari 2020 om 15:28

is maar net wat jij verstaat onder het goed komen met deze jongen, ik zie in hem namelijk geen toekomstige Ajax speler. Denk dat zijn plafond bij de subtop in de Eredivisie ligt. Alles wat een vleugelspeler moet hebben: mannetje passeren, goede voorzet, doelgerichtheid, bal bij zich houden zie ik weinig terug. Zijn 3 goals tegen Twente die enkel tot stand komen omdat hij toevallig goed gepositioneerd stond verbloemen veel. Voor zijn persoonlijke ontwikkeling uiteraard goed dat hij ervaring kan blijven opdoen in de Eredivisie.

Dit is echt ideaal voor die jongen en Ajax. Meer speeltijd zodat ie zich kan ontwikkelen en meteen ook een realitycheck voor hem dat hij er nog niet is. En daar is helemaal niks mis mee. Gewoon lekker knallen bij de Tukkers rest van het seizoen en dan volgend seizoen kijken hoe hij zich heeft ontwikkeld.

Goede zaak, heeft het niveau niet op dit moment en ik betwijfel of hij dat überhaupt ooit gaat halen.

Een hele goede voetballer, technisch goed onderlegd, het schort vaak aan z'n houding en maniertjes.ik hoop dat hij zich bij FC Twente van de goede kant laat zien. Dus een goede arbeidsethos toont, verdedigend z'n taken oppakt en meer inhoud kweekt. Hierdoor zal hij constanter presteren.nu voor Carel Eiting nog een mooie eredivisieclub zoeken!

Ik heb zomaar een flauw vermoeden dat je deze jongen niet meer terug gaat zien bij Ajax en zowel niet als vaste basisspeler.waarom denk ik dat, .....ik denk dat ze voor zijn positie gewoon weer iemand kopen volgend seizoen en dan zou hij weer op het tweede, derde, vierde plan komen.deze jongen krijgt nu de kans te snuffelen aan een basisplaats en zulke spelers kruipen dan niet graag meer terug op de bank, zeker niet op zo'n leeftijd.ik denk dat dit een "de witje" gaat worden.

17 januari 2020 om 16:23

Ik denk ook dat hij niet meer terug komt. Is ook gewoon niet goed genoeg voor dit Ajax. Als hij zich een beetje ontwikkelt kan hij nog wel een leuke speler voor Twente of Groningen worden denk ik.

Op het Fsiderforum gaat het erover dat het arrogante gedrag niet meer geaccepteerd wordt en dat door interne strubbelingen hij of verhuurd of verkocht mocht worden. Clubs nemen geen risico’s dus een huur was meest voor de hand liggend.

Komt hij eindelijk in een omgeving terecht waar men niet zal struikelen over het feit dat hij een accent heeft... On: Begrijpelijk dat hij en Ajax ervoor hebben gekozen om tijdelijk uit elkaar te gaan, al zie ik hem eigenlijk niet meer terugkeren bij Ajax. Ik hoop dat hij daar de nodige stappen kan maken en veel aan spelen toekomt.

En dan kijkje op zijn insta... heb toch wel veel moeite met de houding... het is nog een keerlke en moet dus bij ons een keal worden... ben benieuwd. #voordeelvandetwijfel

Prima stap voor Lang. In Enschede moet zich eerst in de basis spelen en dan knokken voor de punten. Wordt ie zeker niet slechter van.

Beter, zowel voor hem als voor Ajax. Bij Twente moet ie laten zien of die het echt kan. Is die eendagsvlieger Ebecilio met hattrick of echt een toptalent? Ik neig nu het eerste te zeggen.

Die arrogante kwal van een Lang gaat het nooit redden in het betaald voetbal, dus ook niet bij Twente.Lang is een ongeleid projectiel zonder enige zelfcontrole en speldiscipline, laat staan dat hij over zelfreflectie zou beschikken. Heeft wat autistische trekjes.Ooit van deze snotneus gezien dat hij de trainer van de tegenpartij aanvloog en daarna in bedwang gehouden moest worden door zijn ploegenoten.Zien we over anderhalf jaar terug bij de amateurs na een seizoentje KK divisie.

Twente-supporters: 'hij heeft een raar accent, we moeten hem niet'

17 januari 2020 om 17:12

Heeft hij ook. Lang praat nogal "nat"

Ik snap Lang wel. Hij is gemaakt voor de grote wedstrijden en momenteel bij Twente speel je heel veel grote wedstrijden. Hopelijk komt hij wat volwassener terug.

Nu kunnen we gaan zien of hij zich kan onderscheiden. Daarnaast hoop ik dat hij zich mentaal vooral ontwikkeld, daar is nog veel winst te halen.

Kan er morgen gelijk weer 3 in schoppen wat mij betreft......

Ik vind wat er nu allemaal gebeurt niet des ajax.waar is de tijd gebleven dat jeugdige spelers voor de leeuwen werden geworpen bij veel blessures/schorsingen. De jeugd opleiding waar ze altijd over te liepen pronken zorgde voor de opvulling. Nu gaan ze zelf house spelers vuren en zelf opgeleide spelers verhuren.en ja jeugd spelers hebben geen ervaring,daar zijn het ook jeugd spelers voor.

17 januari 2020 om 19:45

Dit keer niet voor de leeuwen, maar voor Van Leeuwen

17 januari 2020 om 20:12

Deze jongen komt momenteel tekort voor het niveau dat Ajax na wil streven. Je kunt niet telkens maar op elke positie in het wilde weg talenten in gaan brengen. Ze moeten ook het vereiste niveau hebben en ook Ajax heeft niet altijd een gouden lichting. Nu is het even wat minder met jongens als De Wit, Ekkelenkamp en noem ze allemaal maar op. Die kun je toch moeilijk op gaan stellen ten koste van Neres, Van De Beek en noem ze allemaal maar op.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV138
2.Ajax128
3.Vitesse127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. LamprouMiddenvelder50
G. RoemeratoeMiddenvelder50
R. ZerroukiMiddenvelder50
J. DrommelKeeper50
V. ČernýAanvaller53
DaniloAanvaller54
T. EbuehiVerdediger50
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

In de wandelgangen

Dinsdag 20 oktober
Hendrik Van Crombrugge en Anderlecht gaan met elkaar om de tafel. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren