‘FC Twente én FC Utrecht gaan profiteren van situatie bij FC Groningen’

Vrijdag, 17 januari 2020 om

FC Groningen gaat komende zomer waarschijnlijk afscheid nemen van Mike te Wierik en Django Warmerdam. Volgens De Telegraaf gaat eerstgenoemde verdediger binnenkort tekenen bij FC Twente, terwijl Warmerdam na de zomer aan de slag gaat bij FC Utrecht. Beide verdedigers beschikken bij de Trots van het Noorden over een aflopend contract.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

14 reacties (laatste reactie door twenteov)

Voelt toch raar dat je aanvoerder transfervrij vertrekt. Tel daarbij op dat Warmerdam toch voor Groningen begrippen een goede speler is, dan ga je toch denken dat Fledderus het niet echt lekker doet bij Grün.

17 januari 2020 om 08:01

Afgelopen zomer was er ook al sprake van dat Warmerdam zou vertrekken, bij Sparta waren ze toen behoorlijk teleurgesteld dat de stekker er op het laatste moment uit werd getrokken. Dat hij straks alsnog vertrekt kan dan geen enorme verrassing zijn. Te Wierik is leuk om erbij te hebben, niet heel veel meer dan dat. Het feit dat hij aanvoerder is heeft volgens mij meer te maken met de afwezigheid van echt leiderschap op het veld bij Groningen.

17 januari 2020 om 08:25

Echte leiderschap hebben wij op zich wel, Memisevic en Padt komen hier zeker voor in aanmerking. Alleen is de rest van het elftal gewoon ontzettend jong.

Het is belachelijk om te zien dat FC Groningen dit al veel vaker is overkomen. Voor de FC belangrijke spelers die gratis de deur uit lopen en waarvoor geen transfersom betaald wordt. Zo bouw je natuurlijk geen kapitaal op en kun je niet mee blijven doen in het linkerrijtje. Deze twee spelers kost Groningen straks zo'n 2,5 miljoen. Beetje jammer toch.

Mocht dit waar zijn hebben Fledderus en Gudde een leuk taakje voor de boeg komende zomer... Het vertrek van Ter Wierik, Warmerdam, Itakura, Asoro, Sierhuis (optie tot koop net zoals op Asoro) en waarschijnlijk Memisevic en Zeefuik. 6(!) basisspelers die waarschijnlijk weg gaan. Ben benieuwd wat er voor terug komt met onze financiële status

Beide spelers zijn goed vervangbaar. Maar nu Te Wierik, Itakura, Warmerdam, Memisevic en waarschijnlijk Zeefuik aankomende zomer vertrekken mag je een complete nieuwe verdediging aantrekken. Redelijk zorgzame situatie volgens mij.

17 januari 2020 om 09:29

Ik denk dat je "zorgelijk" bedoeld, maar dit is tevens een goede gelegenheid om de selectie eens goed tegen het licht te houden. Op dit moment zit er kraak nog smaak aan het complete elftal.iedre week weer een teleurstelling omdat er geprobeerd wordt met behoudend voetbal wat punten te vergaren. Dit resulteert vaak in eindeloos heen en weer getik achterin en tijdrekken mocht men een keer voor staan. Kortom , niet om aan te gluren. Wat mij betreft liever strijdend ten onder dan met laf voetbal punten vergaren. En ik zou Dick Lukkien maar vast benaderen als toekomstig coach bij Groningen want ik geloof er niet meer in dat het met de huidige trainer veel beter gaat worden.

17 januari 2020 om 17:24

Hahah uiteraard moet het zorgelijk zijn, typo. Ben het met je eens qua doorselecteren en de meeste namen zijn prima te vervangen. Er komt een hele sterke lichting talenten aan, maar de enige ervaring die er was stond vooral achterin. Ik vind dat je backs zelf moet kunnen opleiden, maar juist achterin wil je iemand hebben die de klappen van de zweep binnen een club kent. Zoals het nu lijkt verdwijnt dat compleet, en is Padt de enige die dat meedraagt daarna komt waarschijnlijk Hrustic - die ik ongeschikt vind voor die rol. Er van uitgaande dat bovenstaand scenario uitkomt. Zie Lukkien graag komen, maar de Fc en Buys zijn helaas al in vergaande gesprekken over verlenging.

Met het oog op de komende wedstrijd tegen Twente, zou ik Te Wierik maar even vervangen. Mooie gelegenheid om de spelers die wel blijven vast in te passen in het elftal. Voor a.s. zaterdag zou je met Memisevic en Itakura in het centrum kunnen spelen. Tevens zou Groningen op zoek moeten gaan naar een centrum verdediger die vooruit durft te voetballen, zijn we misschien ook eens van dat eindeloos heen en weer geschuif af.

17 januari 2020 om 13:37

meandmyself mwoah Te Wierik heeft al deze verhalen van die rioolkrant zelf al verwezen naar het rijk der fabelen. Hij heeft zelf gezegd klaar te zijn met het gezeik en geeft aan dat Twente alleen contact met de zaakwaarnemer gezocht heeft. Twente zelf heeft ook al aangegeven dat het lang zo ver (nog) niet is. Kloten voor Te Wierik zelf vooral dit, dat dit vlak voor FCT-FCG naar buiten komt en waarschijnlijk dus behoorlijk aangedikt is door een van de waardeloze journalisten van de Telegraaf. Wat een pauperkrant is het toch ook. Wat voorspel je trouwens morgenavond?

Te Wierik is een prima aanwinst voor de zomer. Jongen uit de streek, jarenlang in de gezamenlijke voetbalacademie gespeeld maar naar Heracles vertrokken omdat hij destijds niet goed genoeg was voor FC Twente 1 dat destijds top van Nederland was. Groningen al jaren wel een stabiele defensie qua tegendoelpunten, waar Te Wierik ook deel van is.mooi alvast bouwen aan een stabiel team, ervan uitgaande dat we niet degraderen. Hopelijk krijgen talenten uit de eigen opleiding ook een kans als die zich toedienen, zodat we eindelijk weer een herkenbaar team krijgen. Daarmee doel ik op een Bosch, Everink en een Zerrouki. En dan aangevuld met spelers als Selahi etc.

Volgens mij staat de onder 19 bovenaan dus talent zat.

Spelers waarvan het contract afloopt nemen de gok dat ze elders meer kunnen verdienen. Soms met succes echter later moeten ze eieren voor hun geld kiezen. We moeten ook niet denken dat modale spelers niet vervang baar zijn. Werk nu voor de scouts dus .

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.Vitesse3811
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
A. HrusticMiddenvelder233
A. MatusiwaMiddenvelder210
M. El HankouriAanvaller180
J. AsoroAanvaller143
S. SchreckMiddenvelder110
S. PadtKeeper230
G. GudmundssonAanvaller112
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

In de wandelgangen

Vrijdag 21 februari
Roberto Firmino denkt erover na om Liverpool na dit seizoen te verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren