Oorlogstaal in Rotterdam om ‘schandalig’ bod: ‘Dit is gewoon respectloos’

Donderdag, 16 januari 2020 om 15:24Tim Siekman • Laatste update: 15:35

Jeffry Fortes wil Excelsior zo snel mogelijk verlaten voor Sparta Rotterdam. De middenvelder annex back beschikt bij eerstgenoemde Rotterdamse club over een aflopend contract, maar wil graag deze transferperiode al een overstap maken. Trainer Ricardo Moniz stelt echter in gesprek met RTV Rijnmond dat het bod van Sparta op Fortes veel te laag is.

"Wat Sparta biedt, is schandalig laag. Dit is gewoon respectloos", aldus Moniz tegenover de tv-zender. "Geef dan dat bedrag. Sparta moet niet proberen om hem voor een heel klein bedrag over te nemen. Hij gaat deze zomer al en nu maken ze hem gek. Het is ja of nee. Dat kan toch in één dag? Daar hoef je niet weken overheen te laten gaan."

Fortes zelf is het niet eens met zijn coach. "Het zegt genoeg dat iemand denkt dat een ander mij gek kan maken. Ik ben dertig jaar. Niemand vertelt mij wat ik moet doen. Niemand maakt mij gek. Ik maak mij eigen keuzes", aldus de middenvelder, die vrijdag tegen Telstar, net als vorige week tegen FC Dordrecht, op de bank gaat plaatsnemen. "Zelf vind ik het niet fijn om niet op honderd procent te spelen."

"De ploeg heeft niets te maken met wat er allemaal speelt. De trainer heeft dat gevoel ook. Wat heeft hij aan een speler die niet honderd procent gefocust is? Ik zou het graag willen ontkennen. Ik ben een prof en heb al vaak genoeg de knop omgezet. Maar nu is het moment daar dat ik niet honderd procent bij de groep ben", zo laat Fortes weten.


Poll

Verwacht jij dat Jeffry Fortes Excelsior deze maand nog gaat verlaten?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

16 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

"niemand vertelt mij wat ik moet doen. Niemand maakt mij gek." versus "maar nu is het moment daar dat ik niet honderd procent bij de groep ben" Hij wordt dus toch gek gemaakt of snap ik het niet?

16 januari 2020 om 15:57

Het is kennelijk een man vol tegenstrijdigheden. Ook verzekerd hij ons eerst dat hij een prof is, om dan in dezelfde zin te erkennen dat hij de knop niet kan omzetten om het meest basale professionele gedrag te vertonen. Al die blabla eromheen maakt het een beetje kolderiek. Want hij kan ook gewoon zeggen dat hij ten koste van alles naar Sparta wil en het daarbij laten.

16 januari 2020 om 17:07

Als iemand leeftijd er bij haalt als argument haak ik altijd vrij snel af. Wat een dooddoener zeg.

Ik snap hier zowel Excelsior als Fortes. Zie hem graag komen, maar Sparta lijkt hier zich wel schandalig te gedragen tegenover Excelsior. Hopen dat ze het uiteindelijk netjes oplossen. Wat ik alleen niet snap is waarom een trainer iets over een bod of bedrag zegt. Iets waar het bestuur zich mee bezig zou moeten houden.

16 januari 2020 om 17:42

Wat was het bod? Want als ik dit zo lees heeft hij nog een half jaar een contract en is inmiddels 30 en zit op de bank bij Excelsior. Dat lijkt mij dat er nooit een hoog bod uit zal komen. Ben benieuwd wat Sparta dan bied dat als schandalig laag wordt gezien?

16 januari 2020 om 19:17

Ja eens. Geen idee hoeveel, maar hoop niet meer dan 2 ton. Ze hebben Veldwijk voor 3.5 ton verkocht dus dan een deel erin en klaar

" Ik ben dertig jaar. Niemand vertelt mij wat ik moet doen. Niemand maakt mij gek." ... twee zinnen later: " Ik zou het graag willen ontkennen. Ik ben een prof en heb al vaak genoeg de knop omgezet. Maar nu is het moment daar dat ik niet honderd procent bij de groep ben." Inderdaad, heel stoïcijns, ja. Als hij zich niet gek had laten maken had hij gewoon zijn werk kunnen doen en de clubs het lekker uit laten zoeken.

Beste Niet zo slimme Fortes, je maakt inderdaad je eigen keuzes. Maar sinds JIJ een contract hebt ondertekend tot de zomer, bepaald de club of het bedrag en dus de keuze voor jou. De wettelijke contracttermijn gaat toch echt boven dag soort praatjes.

Wat is er precies zo moeilijk aan om nog een half jaar bij Excelsior te voetballen? Heeft al wat seizoenen in de eredivisie gespeeld dus het is niet echt dat hij zich op een nieuw podium kan laten zien. Zal bij Sparta wellicht wat meer verdienen, maar dat kan ook geen half jaar wachten? Het is nu net of zijn droom door zijn neus geboord word. Dat lijkt me toch wat ver gaan.

Wat nou, "respectloos" en "schandalig laag"? Is er soms een prijslijst vastgelegd hoeveel een speler moet kosten? Als je het onvoldoende vind, dan zeg je nee, en dan ben je klaar, dit verongelijkte gedrag in de media is gewoon stemmingmakerij.

16 januari 2020 om 20:36

Als club weet je heus wel wat de marktwaarde van je spelers ongeveer is en als er dan een belachelijk laag bod komt dan kan dat nu eenmaal de nodige irritaties opwekken. Als jij iets verkoopt wil je ook graag een reëel bod. Daar komt bij dat Excelsior er de nadelen van ondervindt, namelijk een speler die niet meer gemotiveerd is en alleen maar weg wil. Het kan zijn dat op deze manier een transfer geforceerd wordt en dat hoort gewoon niet, het is oftewel respectloos en schandalig.

16 januari 2020 om 21:54

Nog gekker is dat het de trainer is die de uitlatingen doet en niet de TD. Tenzij Moniz een dubbel functie heeft, dan neem ik mijn woorden terug.

Overigens geldt datzelfde voor Fortes. Houd gewoon je mond, totdat er een akkoord is. Tot die tijd ben je speler van Excelsior en hoor je je daarvoor 100% in te zetten. Die dreigspelletjes van spelers zijn echt een doorn in het oog. Net zo goed als clubs die, spelers die niet willen verlengen, pesten door ze op de tribune te zetten overigens, kan ik ook slecht tegen.

Voor zover ik weet staat er geen afkoopsom in zijn contract. Dan hoeft excelsior dus niet zomaar elk bod te accepteren. Aan de andere kant. Elk bedrag wat je nu nog voor hem krijgt is meegenomen. Als je hem tot het einde van het seizoen houdt weet je zeker dat je niks krijgt. En excelsior kan het geld denk ik wel gebruiken.

Slapzak. Als je zo out in the open Sparta wil veroordelen, benoem dan ook om wat bedrag het gaat. Kan iedereen je woorden ook op waarde schatten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Sparta Rotterdam

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
18.PEC Zwolle4-13
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
B. VriendsVerdediger101
B. SmeetsMiddenvelder102
M. OkoyeKeeper100
E. EmeghaAanvaller101
L. ThyAanvaller102
V. van CrooijAanvaller101
H. FraserVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Sparta Rotterdam.

1 fan
Middenvelder, 32 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren