‘Akkoord van totaal dertig miljoen over voormalig Ajax-doelwit Dani Olmo’

Donderdag, 16 januari 2020 om

Dani Olmo wordt begeerd door zo’n beetje de gehele Europese top, maar lijkt zijn keuze gemaakt te hebben. Nikola Lipovac, journalist van de Kroatische krant Jutarnji List, weet te melden dat Dinamo Zagreb een bod van totaal dertig miljoen euro van AC Milan op de Spaanse middenvelder heeft geaccepteerd. Men verwacht dat Olmo er tevens spoedig zal uitkomen met i Rossoneri.

Olmo werd de afgelopen tijd gelinkt aan onder meer Real Madrid en Barcelona, terwijl ook Ajax in de markt zou zijn geweest voor de middenvelder. Volgens Lipovac gaat nu dus AC Milan aan de haal met de Spanjaard, die in ieder geval een vaste transfersom van 20 tot 25 miljoen moet kosten. Het betekent dat de bonussen in de overeenkomst tussen AC Milan en Dinamo Zagreb vijf tot tien miljoen zullen bedragen. De Kroatische club besefte dat dit het juiste moment was om Olmo van de hand te doen, daar zijn contract nog loopt tot medio 2021.

Dinamo Zagreb heeft geprobeerd om Olmo een nieuw vijfjarig contract te laten ondertekenen, tegen een jaarsalaris van anderhalf miljoen euro. Daar zag de Spaanse middenvelder echter niks in, omdat hij samen met vader Miguel tot de conclusie is gekomen dat nu ook met het oog op het EK van komende zomer het beste moment is om van club te wisselen. “Dit Milan kan het antwoord zijn, omdat het een grote club is en de weg naar nieuw succes heeft ingezet”, zegt Lipovac in gesprek met Radio Rossonera.

Dat Zvonimir Boban, die deel uitmaakt van de leiding van AC Milan, als Kroaat goede banden heeft met Dinamo Zagreb, heeft de overeenkomst volgens Lipovac gemakkelijker gemaakt. “Misschien zou de Bundesliga de beste competitie voor Olmo zijn, maar hij kan het in Italië ook goed doen”, stelt de Kroatische journalist. Olmo speelde sinds 2014 voor Dinamo Zagreb, dat hem destijds overnam van Barcelona. “De taal zal geen probleem voor hem vormen en hij weet hoe je met uitdagingen omgaat, aangezien hij op zijn zestiende al naar Kroatië kwam.”


Poll

Snap jij deze keuze van Dani Olmo?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door titaantje)

Hoe komt Milaan aan zoveel geld (oprechte vraag)? Zij hebben toch onwijs veel schulden en verkopen amper spelers met winst laatste jaren. Zocht net op. Schuld milaan: AC Milan - 210 miljoen

16 januari 2020 om 10:03

nope, alle schulden zijn al jaartje of 2/3 afbetaald (volgens mij bij de 1e grote overname) enige waar zij nu op moeten letten is Ffp. dus niet meer uitgeven dan binnenkomt. goed boekhouding is het halve werk. vandaar dat Milan vaak huur met verplichte koop doet. dan wordt het niet meegenomen in het boekhouding van dat seizoen. maar geld heeft Milan best wat hoor, vorig jaar ook 130 miljoen geã£â£ã¢â¯nvesteerd en daarbij betaalt Milan wel vaker rond die bedragen; Romagnoli,kessie,piatek, ect redelijk normale bedragen voor Milan

16 januari 2020 om 10:09

Betekent deze transfer dat Paqueta nu gaat vertrekken, of staan deze transfers los van elkaar?

16 januari 2020 om 10:11

@maurootje, oke. Ik zag recent lijstje en daarop stond dus 210 miljoen schuld. Verder werd milaan toch pas geleden nog uitgesloten van Europees voetbal ivm schulden. En dat stuk wat je zegt over huur met optie, dat is dan toch steeds uitstel van executie. Op korte termijn verwacht ik niet dat ze of onwijs veel verkopen of opeens meer structurele inkomsten genereren.

16 januari 2020 om 10:14

Het artikel waar jij aan refereert stamt volgens mij uit 2018 en hd betrekking op het seizoen 2016/2017. Inter stond toen ook erg hoog in de lijst (zelfs derde volgens mij). Beide Milanese clubs zijn inmiddels overgenomen door andere eigenaren en hebben deze schulden op zich genomen.

16 januari 2020 om 10:16

@lierse, ik denk los, maar geen idee, ik hoop dat hij blijft, wel staat Biglia voor een transfer, maar dat is niet zelfde positie

16 januari 2020 om 10:19

@mrkrillin die 210 was de oorspronkelijk schuld, die is afbetaald.verder is Milan uitgesloten door FFP als straf dat ze dus schulden hadden van 2015 t/m 2018. niet omdat ze om dit moment (hoge) schulden hebben

16 januari 2020 om 10:20

@marcoveratti ah thanks. Zou best kunnen dat het uit 2018 was.

16 januari 2020 om 10:22

Alle schilden zijn afbetaald. De sancties zijn het gevolg van het overtreden van de ffp regels. Op dit moment is investeringsmaatschappij Elliot eigenaar van Milan. Hebben geld zat, zoek maar eens op. Echter gaan zij de club weer verkopen binnen afzienbare tijd. Schijnt dat ze in gesprek zijn met Louis Vuitton, maar moet nog blijken of dit waar is.

16 januari 2020 om 10:25

@maurootje dank voor de info. Hopen dat Milaan ook weer kan aanhaken bij de top. Was vroeger echt een mooie club met heerlijke spelers zoals Weah, Boban, Maldini etc. Genieten gewoon.

16 januari 2020 om 10:25

@acmark klopt, dat gerucht gaat al 2 weken, maar lees het Nergens(qua grote kranten/sites) weet verder niet wat ik ervan moet vinden. hopelijk pompen ze (te verantwoorden) geld in Milan, kan Milan nog meer dikke spelers halen. maar wat ik hoor hebben ze wel echt een visie, ze willen Alegrri halen, sommige van het bestuur moet weg, anderen blijven, ect ect

16 januari 2020 om 10:27

@acmark ja begreep het al. Haha hoop niet dat Milaan in lelijke LV shirtjes gaat spelen haha. Met die blokjes op shirtje...jammer dat Elliot niet als eigenaar wil blijven. Beter om stabiele groep achter je te hebben zoals bij Liverpool.

ik denk dat zijn landgenoot Boban een grote rol heeft gespeeld, tof dat zo'n grote talent naar Milan komt, maar Milan heeft talenten te over, nu wordt het tijd voor ervaring+die nog echt van toegevoegde waarde is qua niveau. Ibra en in mindere mate Kjaer was een stap in de goede richting. haal modric maar op ofzo, zonder Zlatan en Kjaer en Bonaventura is de gemiddelde leeftijd op het veld verdikkie 23,6 jaar!

16 januari 2020 om 10:13

Maurootje hoe zit het met onze financiën eerlijk gezegd snap ik helemaal niet meer wie de bazen bij ons zijn en geld investeren.

16 januari 2020 om 10:22

op dit moment zij nog steeds in handen van Amerikaanse investeringsfonds Elliott Management, maar of zij ook daadwerkelijk geld erin pompen of dat het geld van Milan zelf komt, geen idee eigenlijk. heb eigenlijk het gevoel dat ze nauwelijks wat doen daar, maar goed

16 januari 2020 om 13:44

Zeker wel, de club wordt door hun gerund (als zij geen geld erin zouden pompen zouden we failliet gaan). Echter is het een investeringsmaatschappij, en die willen investeren en uiteindelijk natuurlijk winst maken. Ze hebben de club in principe voor 300m overgenomen (lening destijds van Li) en zullen dus op redelijk korte termijn de club moeten verkopen om winst maken, aangezien ze ook al redelijk wat geïnvesteerd hebben qua spelers. De resultaten worden er ook niet beter op, dus de waarde van de club zal ook niet toenemen. Denk dat we dit jaar of 2021 wel weer een ander bewind hebben.

16 januari 2020 om 13:55

Wat ik zelf niet snap en het kan mij liggen. Ac Milan is zo prachtige club mooi stadion groot van naam en faam. Het is wereldwijd volgens mij qua marketing nog steeds gigantisch. Maar waarom koopt een rijke Sheikh of Arabier ons niet. Waarom zitten die alleen in PL.

16 januari 2020 om 14:13

Sinds wanneer is Dani Olmo een Kroaat?

16 januari 2020 om 15:28

oeps..! beide landen hebben wel goede voetballers lopen, dus in dat opzichte.....

Zou een goede aankoop zijn voor Milan dit zeg! Betekend waarschijnlijk wel dat Paqueta vertrekt, maar dat is met de komst van Olmo zeker een vooruitgang!

16 januari 2020 om 10:54

Nou dat is oprecht de vraag. Dani Olmo vind ik persoonlijk een hele fijne speler en zou -als Barca niet teveel middenvelders zou hebben- ook welkom zijn wat mij betreft, maar als ik zou moeten kiezen tussen Paqueta en Olmo, zou eerstgenoemde wel eerste keuze zijn. Dat hij amper rendeert ligt volgens mij meer aan het feit dat Milan amper met een echte 10 speelt -wat zijn beste positie is- maar soms in een 442 (zonder ruit op het middenveld) en soms in een 433 met een controleur speelt.

16 januari 2020 om 12:45

Ik denk wel dat Olmo een stapje verder is en Paqueta moet ook 30 mil opleveren, dus ik vind het opzich wel prima, we kunnen het "gratis" met een andere speler proberen. Paqueta speelde trouwens nooit slecht, alleen vaak onzichtbaar of net niet allemaal. Al kan Olmo ook in de zelfde val trappen, maar hoop ik dat hij daar minder gevoelig voor is omdat hij dus net een niveautje hoger is dan Paqueta

Als dit waar is pff. Snap eerlijk gezegd niet waarom Olmo voor ons kiest maar mij ga je niet horen klagen. Aan andere kant voor AC is het geen groot verschil. Dat zou betekenen dat Paqueta vertrekt denk ik. Ik heb Olmo paar keer zien spelen zijn top is niet dan Paqueta die al een tijd uit vorm is.

Snap niet dat Ajax zich niet hierin mengt! Echt een geweldige speler en een genot om naar te kijken. 30 miljoen is toch wel te betalen?

16 januari 2020 om 10:27

30 mil kan Ajax tegenwoordig wel betalen, maar alsnog zijn ze er niet happerig om zulke bedragen op tafel te leggen. blijft een groot bedrag voor een nederlandse club

16 januari 2020 om 10:48

Als ajax olmo had gekocht en hij 2 jaar goed zou presteren en in de cl zouden ze hem makkelijk voor 80 a 120m kunnen verkopen.

16 januari 2020 om 11:10

Jij doet net of Ajax elk jaar geweldig gaat presteren in de CL. Volgend seizoen zijn er een hoop toppers weg en ik betwijfel of ze die allemaal kunnen vervangen. De halve finale halen was uitzonderlijk maar dat gaat niet elk jaar gebeuren. Zelfs met het sterke team dat ze nu hebben spelen ze EL.. 80-120 miljoen wordt niemand waard bij Ajax. Zelfs hun toppers niet. Frenkie en de Ligt gingen voor 75 miljoen..

16 januari 2020 om 11:52

Beerus ajax presteert maar 1 keer in de 22 jaar, dacht dat het na dit seizoen wel duidelijk was.

16 januari 2020 om 13:17

ohja. Ajax verkoopt over 2 jaar een speler die dan meteen op plek 5 duurste transfers ooit komt..

16 januari 2020 om 10:34

Waarom zou een speler naar Nederland komen wanneer die ook naar alle topcompetities kan vertrekken?

16 januari 2020 om 10:42

Champions League? Anoniem meedraaien in de Serie A of ieder jaar kampioen worden en CL spelen?

16 januari 2020 om 10:49

Bij Dinamo Zagreb speelde hij dit seizoen ook Champions League. Die worden in Kroatie ook elk seizoen kampioen en maken serieuze kans om de voorronde CL te overleven. Ik snap best dat een stap naar Ajax voor Olmo te klein is.

16 januari 2020 om 10:52

Niet álles draait om de Champions League hè. Als je menig Eredivisie volger moet geloven is dat overigens wel zo. Hartstikke leuk ieder jaar kampioen worden in Nederland, maar in principe is het een nietszeggende prijs. Dat je daarnaast 6 wedstrijden (laat het er in een goed seizoen een keer 8 of misschien zelfs 10 zijn) Champions League wedstrijden mag spelen terwijl je voor de rest tegen de lamme en de blinde aan moet treden is voor veel spelers denk ik niet aantrekkelijk. Ook zijn de salarissen in de top van de Serie A (daar reken ik Milan ook nog steeds toe kwa financiën) nog steeds vele malen hoger dan in de Eredivisie, daarnaast betaal je in Italië maar 20% belasting over je bruto salaris en in Nederland in dit geval bijna 50%. Het leven is voor veel mensen in Italië ook aantrekkelijker dan in het altijd regenachtige Nederland.

16 januari 2020 om 11:11

“Menig eredivisie volger” maak daar maar gewoon Ajax volgers van.. die denken vaak dat alles om een paar wedstrijden CL draait en de rest van het jaar op een belabberd niveau spelen waar je alles op 70% kan winnen..

16 januari 2020 om 12:19

@repuiztav er komt natuurlijk ook een aardig salaris bij kijken verwacht ik. verder denk ik dat je vanuit de competitie waar hij nu speelt echt een stap omhoog wil doen naar een mooie competitie en niet tegen tegenstanders wil spelen als bv een FC Groningen en Heracles

16 januari 2020 om 12:21

Ajax is volledig kansloos voor zo'n speler. Ook in deze mindere jaren heeft Milan nog altijd veel meer aantrekkingskracht dan Ajax.

16 januari 2020 om 12:27

@benzema. ik weet niet of Ajax perse minder aantrekkingskracht heeft maar ik denk wel dat de Eredivisie veel minder aantrekkingskracht heeft als de Serie A waar clubs als Inter, Napoli, Juve, AS Roma, Fiorentina en Lazio in spelen. AC Milan ook natuurlijk maar dat gaat hij spelen

16 januari 2020 om 13:11

Ik denk dat het eerder te maken heeft met het treurig gestelde niveau in de Eredivisie, zoals Japie aangeeft.

16 januari 2020 om 13:20

Ajax is onderdeel van de eredivisie en zo is de eredivisie onderdeel van Ajax. Dus als de eredivisie minder aantrekkingskracht heeft, heeft Ajax dat automatisch dus ook

Wat een domme keus voor ajax. Zag olmo eerder naar ajax gaan dan ac milan. Kopen ze die mexicaan voor 15m terwijl je een superstar in the making kan kopen voor 30m.

Milan? Snap niet dat als je de grootste clubs voor het uitkiezen hebt, vertrekt naar een club als Milan. Hij kan zeker wel speeltijd krijgen bij een betere club, Milan is niet de juiste stap voor hem. Geen enkel talent die daar de afgelopen jaren naar toe is gegaan is is er echt beter van geworden; Leao, André Silva, Halilovic, Castillejo. Ik zie daarbij Milan in de nabije toekomst niet uitgroeien tot een Italiaanse topclub zoals Inter dat wel heeft gedaan.

16 januari 2020 om 15:34

Milan is een mooie club die veel salaris bied in een grote competitie, zeer logisch naar mijn mening, daarbij een grote kans op speeltijd. EN spelers als (tot nu toe) Theo,romagnoli,cutrone(eigen jeugd) Donnarumma(eigen jeugd) en Leao doen het uitstekend, dus wat je verteld klopt maar half, dus wat probeer je te zeggen?sommige slagen, sommige niet... in ander nieuws, lucht is blauw..

Ajax ligt te slapen. Dit betekend dat Paqueta wss vertrekt. Met zo een middelmatige spelers gaat Ac milan er niet komen. Geen 1 speler van Milan zou spelen bij zowel Inter als Juventus. Zelfs Napoli en Lazio hebben een betere kern. Voor 160 miljoen kan je een goeie selectie opbouwen. Eriksen - 30 miljoen - (10 miljoen loon) Boateng - 30 Miljoentelles - 30 Miljoen Emerson - 20 miljoen Demiral Lenen en Inaki 50-60 miljoen

Ik vind t zo jammer dat we hem niet hebben gehaald, Dani Olmo is een geweldenaar, die gaat sws in de top spelen, prachtigee voetballer.

Alle topclubben zijn geinteresseerd en je kiest voor AC Milan. Toch wel verrassend. ACM heeft historie, maar draait inmiddels al meer dan 5 jaar niet goed en lijkt inmiddels een kerkhof van trainers en talenten te zijn. Ik had als Olmo anders gekozen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Dinamo Zagreb

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.NK Osijek2710
3.Gorica239
Voor de complete stand: 1. HNL Ozujsko
SpelersPositieW
I. SvržnjakAanvaller
B. PetkovićAanvaller82
D. ZagoracKeeper20
J. GvardiolVerdediger60
N. ČavlinaKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Dinamo Zagreb.

1 fan
Middenvelder, 22 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 1 december
Genoa en Lasse Schöne willen in januari met wederzijds goedvinden uit elkaar. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren