‘UEFA veranderde formatie ‘TOTY’ en verving Kanté door Ronaldo’

Donderdag, 16 januari 2020 om

De UEFA maakte woensdag de samenstelling van het Team van het Jaar van 2019 bekend. Fans konden stemmen op hun favoriete spelers van het afgelopen kalenderjaar en dat leverde het gepubliceerde elftal op. Volgens de Daily Mail heeft de Europese voetbalbond op het laatste moment de formatie van het team omgegooid, zodat Cristiano Ronaldo toch een plekje in het elftal kreeg.

De UEFA heeft gekozen voor een opvallend aanvallende 4-2-4 formatie. Volgens de Engelse tabloid heeft dat er alles mee te maken dat er bij een 4-3-3 formatie geen plek voor Ronaldo zou zijn geweest. De aanvaller van Juventus kreeg namelijk minder stemmen dan Lionel Messi, Robert Lewandowski en Sadio Mané. De Europese voetbalbond vond dat Ronaldo een plek in het elftal verdiende en koos daarom voor een aanval bestaande uit vier spelers. Kind van de rekening werd N’Golo Kanté, die zijn plek op het middenveld verloor. Hij kreeg minder stemmen dan Frenkie de Jong en Kevin De Bruyne, en is niet terug te vinden in het sterrenteam.

De Daily Mail zet vraagtekens bij de integriteit van de UEFA. De krant schrijft dat het Team van het Jaar eigenlijk vorige week al bekend gemaakt zou moeten worden, maar door het besluit om Ronaldo in te passen leverde de publicatie vertraging op. De UEFA koos nog nooit voor een 4-2-4 opstelling bij het Team van het Jaar. De afgelopen zes edities werd gekozen voor 4-3-3, terwijl hier alleen in 2017 van werd afgeweken met een 4-4-2 opstelling.

Een woordvoerder van de UEFA laat weten dat de wijziging is doorgevoerd door de overwinning van Portugal in de Nations League. “De formatie van het Team van het Jaar van deze editie is gekozen om de stemmen van de fans te reflecteren, parallel met de prestaties van de spelers in de competities van de UEFA. Als gevolg daarvan staan er vijf Champions League-winnaars en vier finalisten van de Nations League in het team. De formatie verandert regelmatig en dit jaar is geen uitzondering.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door regulator)

Ik zou het alleen kwalijk vinden als er vooraf gecommuniceerd is dat je een team moet kiezen op basis van de 4-3-3 formatie. Staat me iets van bij dat je zelf tijdens het stemmen ook een formatie kan kiezen, en dat er veelal voor een 3-4-3 of 3-3-4 gekozen wordt omdat het aantrekkelijker is om op aanvallers te stemmen dan op middenvelders. Deze capriolen hebben vaker plaatsgevonden, door van bepaalde aanvallers ineens middenvelders te maken etc. maar omdat het nu Ronaldo betreft is het nodig om er met gestrekt been in te gaan.

16 januari 2020 om 09:38

bron is Daily. Geloof je dit echt? Daarnaast zou CR eerder dan Lewa in basis staan als spits.

16 januari 2020 om 09:47

Het is op basis van aantal stemmen door de fans. Dus schijnbaar is er vaker op Lewandowski gestemd als op Ronaldo.

16 januari 2020 om 09:56

@fr-rkc heb jij bewijs gezien? als obv stemmen gaat van fans dan weet je gerust dat CR veel meer dan Lewa krijgt. CR heeft miljoenen fans meer. Om precies te zijn op twitter heeft CR7 iets van 85 miljoen volgers (!!) terwijl Lewa het moet doen met 1,2 miljoen............dus geloof jij echt Daily?

16 januari 2020 om 10:31

Mrkrillin. Denk dat het wel aannemelijk is. Andere soort stemming, maar ook bij toty van het spel fifa kwam er geen Ronaldo bij de eerste 11. En gezien het bijgevoegde commentaar van Uefa kan je het nog beter aannemen dat het is gebeurd. Als Lewandowski het slachtoffer zou zijn waarom zou je dan de formatie aanpassen ten faveure van Cl en Nations League finalisten?

16 januari 2020 om 10:45

MrKillin en de rest: bovendien schijnt het het team van de Champions League te zijn, staat ook op het UEFA CL Twitter-account en gisteren ook op Voetbalzone. En Kante speelde enkel Europa League afgelopen jaar. Dus wat de Daily Mail nu stelt klopt sowieso niet. Edit: maar dan klopt de verklaring van de UEFA ook weer niet 🙃. Laat maar

16 januari 2020 om 10:54

Formus. Volgens mij is het officieel over alle door Uefa georganiseerde toernooien. Dus Cl, El, Nations League het afgelopen seizoen. Hij stond in ieder geval tussen de mogelijkheden waarop je kon stemmen. Even iets anders: 2 miljoen stemmen is echt extreem weinig op zoiets voor zo'n grote naam/organisatie. Wie zit er achter die marketing van Uefa

16 januari 2020 om 11:14

Inke, dat zou logisch zijn idd, ook nav de reactie van de UEFA. Maar ik quote VZ van gister: "De UEFA heeft op basis van ruim twee miljoen stemmen van voetballiefhebbers de beste elf spelers van 2019 in de Champions League geselecteerd". Dus dat had ik onthouden. En idd, 2 miljoen stemmen.... daar kunnen ze meer uit halen lijkt me ook.

16 januari 2020 om 12:45

Mrkrillin als je de statistieken van lewa vergelijkt met die van cr7 dit seizoen dan verdient cr7 echt geen plek in het elftal, dit zijn gewoon van die typische UEFA mafia praktijken

Ja dat zou best zielig zijn, als je een team van het jaar gaat maken dan moet je toch vooraf gaan bepalen welke formatie je daarvoor gaat gebruiken en die dan invullen aan de hand van de stemmers. Op deze manier kan je inderdaad zeggen we willen hem erbij dus wordt de formatie anders. Daarnaast is het een prijs waar het publiek op kon stemmen en ja als Ronaldo dan minder stemmen krijgen als andere dan valt hij eens buiten de boot.

16 januari 2020 om 09:46

@sebasjuh vraag je eens af wie publicteert dit. Kom tot conclusie het zijn de riooljournalisten van Daily mail. Bedenk dan zou dit waar zijn of onzin.

Dus het volk beslist dat Ronaldo in een 4-3-3 niet thuis hoort aangezien ze stemmen op de andere drie. Dan heb je dat te accepteren. Kan je alles wel gaan omgooien, maar Kanté is gewoon eerlijk verkozen. Ik heb hier ook wel mijn twijfels bij. Uiteindelijk verdient Ronaldo wel een plek, daar niet van, maar dan moet je het volk niet laten beslissen.

Hoe duur moet een Kante kosten? Denk dat Barça beter voor Kante had kunnen gaan dan De Jong

16 januari 2020 om 10:18

Totaal niet met elkaar te vergelijken. Buiten dat ze allebei op het middenveld spelen hebben ze eigenlijk niks gemeen.

16 januari 2020 om 10:26

Ze spelen ongeveer op de zelfde positie?

16 januari 2020 om 10:35

Ze vullen hun positie toch totaal anders in? Als je terug wil naar het tiki taka voetbal wat Barca volgens mij nog steeds voor ogen heeft dan heb je veel meer aan De Jong.

Zoals ik hierboven paar x heb gegeven ik geloof niet in dit broodje-aap verhaal van Daily. Zij zijn sws super onbetrouwbaar. Daarnaast check eens op social media kanalen hoeveel fans een CR heeft tov Lewa. Totaal ongeloofwaardig dat voetballiefhebbers massaal op Lewa zouden stemmen ipv Cr7. Als fans mogen stemmen, dan weet je van te voren CR7 en Messi worden massaal gekozen. Fans stemmen niet alleen op sportieve gronden maar vooral op populairiteit. De Engelsen wilden gewoon vooral meer spelers uit eigen compititie. Waarom zou Kante meer stemmen krijgen? Ik ben een onwijs grote fan, maar vorig seizoen was hij toch niet heel goed. Geldt voor heel Chelsea. CR heeft op twitter 85(!) miljoen fans en Lewa 1.2 miljoen....dus hoe geloofwaardig is het verhaal van Daily.

16 januari 2020 om 10:00

Als alle fans daadwerkelijk zouden stemmen waren het er meer dan 2 miljoen geweest. Niet alle fans hebben namelijk gestemd. En van die 2 miljoen kan zeker een groot gedeelte kiezen voor Lewa in de spits. En Kante kreeg niet meer stemmen dan Ronaldo, maar de 3e meeste stemmen voor een middenvelder. De DM is inderdaad onbetrouwbaar, maar dit stuk is niet gebasseerd op riool journalistiek maar op de stemmen, anders had de UEFA ook niet op deze manier gereageerd.

16 januari 2020 om 10:07

@troy010 het is statistisch aannemelijk dat dan van die 2 miljoen fans meer fans van CR zulen zitten dan Lewa. Opmerking van Uefa gaat toch niet specifiek over CR? Het is gewoon een aanname van DM zolang je niet de cijfers kan inzien.

16 januari 2020 om 10:39

Mrkrillin. Nee maar de opmerking gaat er wel over dat er zoveel mogelijk Cl winnaars en Nation league finalisten in staan. Vervang lewandowski voor kante en er komt helemaal geen verandering in het aantal cl winnaars en nation league finalisten.

16 januari 2020 om 10:55

@inkemontana Lewa is toch geen NL finalist of CL winnaar. Dus hij zou er sws niet in horen volgens de verklaring. Maar ja zolang we de stemmen niet zien doen we alleen aannames. Ik denk dat Daily goedkoop scoren wil met dit verhaal. Bij iedere verkiezing was er gedoe (stemmen veranderd bij journalisten bijv) en zij willen hiermee scoren en beeld schetsen dat Uefa echt maffia is.

16 januari 2020 om 10:59

Mrkrillin. Ik denk dat je mij niet snapt. Dat is het hem juist Als je Ronaldo vervangt voor Kante, dan heb je 1 speler minder uit de Nations League finale. Als je Lewandowski vervangt voor Kante dan gebeurd er niks in de verhouding Cl winnaars en Nations League finalisten. Maw. in het achterhoofd nemend de uitspraak van de Uefa, is het logischer dat ze de keuze Ronaldo/Kante hebben moeten maken dan de keuze Lewandowski/Kante.

16 januari 2020 om 11:22

Nee, het is helemaal geen aanname. Het is een feit dat Ronaldo minder stemmen kreeg dan Lewa, Messi en Mane. Tevens is het een feit dat Kante minder stemmen kreeg dan De Jong en De Bruyne. Omdat er dus een middenvelder uit moest, is dat Kante geweest omdat hij als middenvelder de minste stemmen kreeg. Waarom is dat geen feit? En laten we nou niet doen alsof Ronaldo zo'n fantastisch jaar heeft gehad. Lewandowski heeft meer doelpunten gescoord dan Ronaldo in het afgelopen seizoen, daarom kiezen de fans voor Lewandowski in de spits. En niet voor Ronaldo.

16 januari 2020 om 12:38

@mrkrillin Voor iemand die de Daily Mail beschuldigt van super onbetrouwbaar zijn heb je wel bizar veel gevoelsmatige aannames. Je hebt het over stemgedrag van fans, maar tegelijkertijd heb je geen idee waar de 2 miljoen stemmers uit bestaan.on topic: Dit is niet de eerste keer dat zo'n grote organisatie het flikt. Ik geloof dat Maradonna hierover kan meepraten. En ik snap echt niet waarom zulke lijsten van zo'n groot belang zijn, dat je gewoon het hele proces aanpast om tot een passend resultaat te komen. Stel kleuters zijn het ook.

Kan iemand mij vertellen waarom Ronaldo er perse in zou moeten ?hij won de Nations leaugue, waarin hij maar 2 wedstrijden speelde !!!!! Daarbij werd hij kampioen, wat Juventus al 8 jaar op rij doet, dus geen uitzonderlijke prestatie. Is het dan werkelijk dat de naam gewoon er perse in moet komen ?!

16 januari 2020 om 10:14

Dan kan je ook zeggen wat doet Lewandovski erin werd met Bayern uitgeschakeld in 8ste finale en Ronaldo haalde kwart finale,volgens mij legt Ronaldo ze er toch nog best vaak in het mandje vorig jaar

16 januari 2020 om 11:50

Lewandowski is de topscoorder in Europa die man is helemaal niet te stoppen. Bij Cristiano zie je eigenlijk dat hij al ouder wordt en dat alles minder wordt. Ook zijn aandacht begint minder te worden sinds hij bij Juventus heeft getekend, maar dat is logisch qua statuur is Juventus minder dan Real Madrid.

16 januari 2020 om 11:57

@frankly87, dat kan je van Lewandovski niet zeggen, want die staat er gewoon in gebaseerd op het aantal stemmen. En aangezien ze altijd 3-4-3 of 4-3-3 systeem hanteren hoort hij er daarom ook gewoon in te staan. Dus de vraag van jou is niet van toepassing. CR7 kreeg het te weinig stemmen, maar we passen het even aan omdat hij er anders niet instaan. Waarschijnlijk als hij volgend jaar op de 7e plek staat gaan ze een 2-1-7 systeem hanteren.

Vervelend voor Kanté. maar ik denk dat Kanteé zich geen zorgen maakt hierover, hij weet zelf ook dat dit niks voorstelt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

3832 fans
Aanvaller, 35 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Juventus 21 21 1 0
2018/2019 Juventus 31 21 3 0
2017/2018 Real Madrid 27 26 1 0
2016/2017 Real Madrid 29 25 4 0
2015/2016 Real Madrid 36 35 3 0
Laatste voetbalnieuws

Aankoopbeleid Juventus gekraakt: ‘Veel te veel geld voor Matthijs de Ligt’

In Italië is de kritiek op Juventus na het desastreus verlopen Champions League-duel met Olympique Lyon (1-0 verlies) niet mals. Voetbalanalist en voormalig middenvelder Vincenzo D'Amico vindt dat la Vecchia Signora...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 27 februari
Real Madrid hoopt Mohamed Salah te kunnen losweken bij Liverpool zodra Gareth Bale verkocht is. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren