Pereiro verrast met nieuws over onderhandelingen met Premier League-club

Donderdag, 16 januari 2020 om 09:10Chris Meijer • Laatste update: 09:19

Er wordt de afgelopen dagen veelvuldig gespeculeerd over de toekomst van Gastón Pereiro. De Uruguayaanse aanvallende middenvelder is bij PSV in het bezit van een aflopende verbintenis en om die reden willen de Eindhovenaren graag deze maand afscheid van hem nemen, zodat er nog een transfersom gevangen kan worden. FC Cincinnati leek de afgelopen dagen de voornaamste kandidaat om Pereiro over te nemen, maar hij spreekt nu zelf van onderhandelingen met Aston Villa.

Het Eindhovens Dagblad maakte woensdagavond melding van een akkoord tussen Pereiro en het FC Cincinnati van trainer Ron Jans. De Amerikaanse club wilde de transfer binnen 24 uur afronden en is bereid de 24-jarige aanvallende middenvelder een behoorlijk bedrag te bieden, daar hij als zogenaamde designated player aan de selectie moet worden toegevoegd. “PSV heeft me verteld dat ze een akkoord hebben bereikt met Cincinnati”, zo bevestigt Pereiro in gesprek met het Uruguayaanse radiostation Sport890.

“Mijn zaakwaarnemer (Paco Casal, red.) werkt momenteel aan een aanbieding van Aston Villa. De Major League Soccer is momenteel het meest concreet, maar ik zou graag in Europa blijven spelen”, gaat tienvoudig Uruguayaans international verder. Hij vertelt dat hij komend halfjaar in ieder geval niet hoeft te rekenen op speeltijd bij PSV, zolang hij zijn aflopende contract niet verlengt. “Dat ik over zes maanden transfervrij ben, heeft de afgelopen tijd tegen me gewerkt.”

“Vanuit de club hebben ze me verteld dat het moeilijk zou worden om me op te stellen, zolang ik mijn contract niet zou verlengen”, stelt Pereiro. In de eerste seizoenshelft kwam de aanvallende middenvelder tot slechts acht optredens, waarin hij goed was voor twee doelpunten. PSV nam Pereiro in de zomer van 2015 voor 6,5 miljoen euro over van Nacional. De Eindhovenaren zouden nu van Cincinatti een bedrag van twee tot drie miljoen tegemoet kunnen zien.


Poll

Zie jij Gastón Pereiro deze maand vertrekken bij PSV?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

27 reacties (laatste reactie door sirius)

Deze jongen is nog steeds maar 24. Heeft nog voldoende mogelijkheden om zich te ontwikkelen dus lijkt me zonde om naar de MLS te vertrekken. Ik blijf er van overtuigd dat als de juiste trainer hem weet te raken dat je een topper in huis hebt.

16 januari 2020 om 09:29

Heeft zeker mogelijkheden, technisch gezien één van de betere bij Psv. Echter is mentaliteit een ander dingetje. Hij heeft bij PSV iets van 4 trainers gehad denk ik, als die alle 4 het niet écht in je zien zitten, aan wie zou het dan liggen?

16 januari 2020 om 09:55

Maar Pereiro is niet de enige speler die deze vier trainers niet aan het voetballen gekregen hebben, dus je zou het net zo goed om kunnen draaien. Ik heb trouwens even opgezocht over welke trainers het precies gaat. Pereiro debuteerde onder Cocu en heeft daarnaast onder Van Bommel gespeeld. Ik kan die ene pot onder Faber niet echt meetellen (waar hij ook nog eens inviel). Hij heeft bij PSV dus maar echt onder twee trainers gevoetbald. Beide trainers, Cocu en van Bommel, stonden niet bekend om hun aanvallende, attractieve voetbal. Daarom hoop ik dat hij ooit geraakt wordt door een trainer die het wel aandurft om te spelen met een opvatting waarin Pereiro kan excelleren.

16 januari 2020 om 12:33

@baronvonborsig ik weet niet of het een mentaliteitskwestie is. die jongen kan geweldig voetballen maar wat is nou eigenlijk zijn beste positie? ik zou het niet weten en zijn trainers hebben daar volgens mij ook moeite mee

16 januari 2020 om 14:29

Ik vraag het mij eigenlijk ook af Japie Krekel, ik heb z'n statistieken er even bijgepakt van Uruguay, Club Nacional en Uruguay -20. Maar daar schommelt hij ook van linksbuiten, naar aanvallende middenvelder en soms weer rechtsbuiten.

16 januari 2020 om 09:37

Hij kan ontzettend goed voetballen maar hij mist toch karakter, doorzettingsvermogen en de wil om de beste te zijn. Kortom, wat mij betreft een mooi weer voetballer. Lijkt me dan ook weinig te zoeken hebben bij een ploeg als Aston Villa.

mooie club, als EL Gazi daar kan opbloeien, waarom deze jongen niet?

16 januari 2020 om 10:13

Alleen riskant omdat het zeer twijfelachtig is of ze volgend jaar nog PL spelen.

16 januari 2020 om 11:01

Denk als ze spelers als Perreiro halen, dat ze de PL volgend haar wel kunnen vergeten. Ze hebben minimaal een vechtersmentaliteit nodig om niet te degraderen.

16 januari 2020 om 11:12

Hij is inderdaad wel zo'n beetje de enige Uruguayaan zonder vechtersmentaliteit.

Ik snap best dat het voor hem interessanter is om een half jaar te wachten en vervolgens tekengeld te krijgen of een hoger salaris. Voor PSV niet zo fijn, maar hij moet vooral voor zichzelf kiezen.

16 januari 2020 om 09:58

Dan speelt hij dit seizoen waarschijnlijk niet veel meer en mist hij de Copa America. Of dat nou het beste is voor hemzelf...

16 januari 2020 om 11:02

Dat is 1 Copa. Erna zit je voor miljoenen extra gebakken. Sportief gezien misschien niet het beste idee, maar financieel lijkt me t niet verkeerd. En altijd koffiedik kijken hè 😉

16 januari 2020 om 11:14

Klopt, maar de Copa werd juist vaak als reden gegeven dat hij nu al wil vertrekken. Want als die Copa niet belangrijk zou zijn, zou hij beter deze zomer transfervrij op zoek kunnen gaan. Want dan kan je zomaar een hoger salaris en stevige tekenbonus tegemoet zien.

Zou een mooie club voor hem zijn. MLS ook een leuk avontuur, maar niet op deze leeftijd. Hij heeft nog een hele carrière voor zich. Zou mooi voor hem zijn als hij in de PL kan laten zien wat hij kan. Want voetballen kan ie zeker.

16 januari 2020 om 11:30

Hangt er maar vanaf wat hij zelf wil natuurlijk en of hij zich nog kan opladen om ergens in Europa te vechten voor een kans. Terwijl het leven in de VS heel goed is wanneer je goed geld verdiend. Ik zou er toch ook serieus over nadenken, moest mijn carriere volledig in het slop zitten en de trein komt voorbij...

Het maakt me niet zo veel uit waar Pereiro heen gaat, zolang hij maar gaat in de winter en PSV nog iets van een transfersom krijgt. Of dat hij bijtekent natuurlijk, dat zou wel het mooiste zijn maar dat lijkt me een illusie helaas,...

Goh. Het was nagenoeg rond met Cincinnati en ineens komt er weer een kink in de kabel, dat zag ik niet aankomen! En nu even zonder sarcasme: dit spelletje rondrom Pereiro hebben we helaas al meerdere keren gezien. Dikke kans dat die achterlijke zaakwaarnemer van hem het weer in de soep laat lopen, zodat hij in de zomer een vet bedrag aan tekengeld op kan strijken voor een transfervrije Pereiro.

Ik hoop echt dat Pereiro deze winter vertrekt naar een club in Europa. Dat is voor zowel psv, hoewel hij best van waarde kan zijn in de tweede seizoenshelft, als voor hemzelf het beste.

16 januari 2020 om 10:56

Hij is en kan niet van waarde zijn in de 2e seizoenshelft, zolang hij niet bijtekent zit hij op de bank, levert niets op, kost PSV enkel geld. Waarom zou een Europese club beter voor hem zijn?

16 januari 2020 om 12:09

Ik zeg niet dat een Europese club beter voor hem is, maar dat ik hem daar graag naar zie vertrekken, puur omdat ik hem dan beter kan volgen en benieuwd ben hoe het hem daar vergaat. En los van contract etc. kan hij op het veld natuurlijk wel van meerwaarde zijn, ik vind hem beter dan Rosario, Hendrix, Guti, Doan, Thomas, Bruma die nu veel minuten krijgen.

16 januari 2020 om 12:27

Dan zou ik mijn reactie toch (even nalezen) anders verwoorden Hij is een moment voetballer gebleken die meer wedstrijden lui is dan goed. Dus van meerwaarde zou ik hem persoonlijk niet geven puur omdat hij het in de grote wedstrijden weleens / veelal laat zien. Zijn zaakwaarnemer speelt spelletjes met hem en hij vind het blijkbaar allemaal best, anders had hij of vertrokken of hij had gespeeld. Maar, een ieder het zijne uiteraard maar we verschillen van mening omtrent Pereiro

16 januari 2020 om 12:30

Ha, ik zie wat je bedoelt. Ik bedoelde met de laatste zin te zeggen dat weggaan beter is dan blijven omdat hij waarschijnlijk bij psv niet meer gaat spelen door zijn aflopende contract. En persoonlijk vind ik Pereiro een fantastische voetballer, die in het verleden eigenhandig grote wedstrijden heeft beslist. Jammer dat hij mentaal geen topspeler is maar technisch is hij een van de beste van de eredivisie.

Ik verwacht dat zijn zaakwaarnemer gewoon een spelletje speelt, hij dan toch nog een halfjaar bij psv moet blijven en dan komende zomer transfervrij ergens kan tekenen met een leuke tekenbonus.

Zo verheugd als ik was met zijn komst enkele jaren geleden, zo blij ben ik wanneer Pereiro weg is. De tekenen leken zo veelbelovend en zowel onder Cocu als Van Bommel heet de Uruguyaan veel en vaak het vertrouwen gehad. Maar ik heb hem nooit op een reeks van vijf sterke optredens kunnen betrappen en hoe weinig passie die man aan de dag legt werd op een gegeven moment weerzinwekkend. Zijn linkerbeen is geniaal, maar verder ontbreekt er teveel om het niveau PSV werkelijk te ontgroeien ben ik bang.

Die jongen is zelf ook dom. Hij kan beter gewoon bijtekenen en zorgen dat hij zijn vorm weer haalt, want momenteel zie ik hem niet zomaar een basisplaats bemachtigen in Europa. Hij is nog maar 24 jaar en bij PSV verdien je ongetwijfeld ook niet slecht. Om zo door de achterdeur te vertrekken is nooit fijn. Je komt niet geheel wedstrijdfit binnen en als z'n zaakwaarnemer daadwerkelijk wacht tot hij transfervrij is, kan hij verwachten dat hij de tweede seizoenshelft helemaal niet meer aan bod komt. Dat gaat je als speler niet in de koude kleren zitten. Je merkt toch vaak dat spelers deukjes en krasjes oplopen als ze een halfjaar op de bank of tribune moeten zitten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7366
2.PSV6134
3.AZ6128
4.Vitesse5618
5.Feyenoord5429
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller2817
E. ZahaviAanvaller219
R. SchmidtUnknown
Y. VertessenAanvaller100
J. PiroeAanvaller81
Y. MvogoKeeper280
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

41 fans
Aanvaller, 25 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 23 april
Beerschot heeft de optie tot koop in het huurcontract van Zakaria Bakkali niet gelicht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren