‘Heerenveen na Sven Botman opnieuw in de race voor Ajax-talent’

Donderdag, 16 januari 2020 om

Noa Lang mag Ajax deze maand op huurbasis verlaten en diverse clubs uit de Eredivisie azen op zijn komst. FC Twente wil de buitenspeler graag inlijven en volgens het Algemeen Dagblad heeft ook sc Heerenveen interesse. Lang, die ook als aanvallende middenvelder uit de voeten kan, heeft bij Ajax door de komst van Ryan Babel minder uitzicht gekregen op speelminuten.

Volgens de krant zaten Twente en Lang al met elkaar om de tafel om te praten over een tijdelijke overgang. De twintigjarige Ajacied kwam dit seizoen vlak voor het einde van de winterstop regelmatig aan spelen toe. Door blessures van David Neres en Quincy Promes moest trainer Erik ten Hag puzzelen en deed hij daardoor een beroep op Lang. De jeugdinternational was van grote waarde in het competitieduel met Twente, waarin hij drie keer scoorde.

Heerenveen hoopt dus ook op zijn komst en in Friesland kan Lang een oude bekende treffen. De twintigjarige verdediger Sven Botman verliet Ajax afgelopen zomer op huurbasis voor Heerenveen en maakt een uitstekende indruk. Hij is vaste basisspeler in het team van trainer Johnny Jansen en speelde zich in de kijker bij Norwich City.

Nu Ajax Babel heeft aangetrokken, Promes weer fit is en Neres op de weg terug is, heeft Lang weinig kans meer om in actie te komen in de hoofdmacht. De Amsterdammers willen hem graag verhuren. Volgens De Telegraaf hebben in totaal vier clubs zich voor Lang gemeld is het laatste woord aan de speler zelf. Bij Ajax wordt heel nadrukkelijk gezegd dat Lang mag blijven als hij dat wil of als de juiste kans zich niet voordoet.

Ajax-coach krijgt steun: 'Fijn dat de Telegraaf eindelijk opgehouden is over Ten Hag'
Meer video's

Poll

Noa Lang kan Ajax het beste op huurbasis verlaten


Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Zou goed voor hem zijn. Maar ben bang dat hij het 'te min' voor hem vindt om uitgeleend te worden. Plusdat als hij dit doet zieikdekans groot dat hij uiteindelijk niet meer terugkeert omdat hij niet goed genoeg is voor ajax en wel voor de subtop. Ik weet niet hoeveel rek er nog in deze speler zit..

Als hij Ajax gaat verlaten dan zien we hem in Amsterdam niet meer terug. Noah is een gevalletje Cerny: veelbelovend maar net niet.

16 januari 2020 om 09:51

Dat denk ik ook. Daar zijn er natuurlijk heel veel van. Het kan dan twee kanten op; of het wordt helemaal niks meer zoals Johnsen, Cerny, Sierhuis, Cassierra , of ze krijgen alsnog een heel redelijke carrière zoals Kishna en El Ghazi. Aan de andere kant hebben dit soort jongens ook weinig keuze, als ze blijven is de kans op spelen ook klein en daar worden ze ook niet beter van.

16 januari 2020 om 09:53

Nou denk ik dat Sierhuis alsnog een heel redelijke carriere kan krijgen. Hij is een harde werker met een goede kop erop, dus hij kan a la Weghorst nog wel flink wat stappen zetten.

16 januari 2020 om 10:55

Cheesie, begrijp je opmerking niet. Even er van uitgaande dat je het over talenten hebt en niet over alleen maar uitgeleende talenten, dan praat je over mensen die nog redelijke carrières hebben en dan heb je het over Kishna. Die wilde zelf weg en is eigenlijk nooit meer op niveau geweest. El Ghazi, ok, doet t niet onaardig. Maar de rest is of nog verhuurd of nog aan t begin van hun vervolgloopbaan en daar kan je toch nog niks over zeggen? Niet of ze gelukt of mislukt zijn?

16 januari 2020 om 10:59

@cheesie ik geef toe dat ik weinig gezien heb van Sierhuis bij Groningen, maar ik zou niet erg vinden als hij terugkomt. Om laatste minuten wat te forceren en opportunisticher te spelen. Huntelaar stopt denk ik en een grote sterke kopper ontbreekt in de selectie. Goedkope optie ook en hij kent het systeem en de club.

16 januari 2020 om 11:18

El Ghazi heeft het bij Ajax toch ook veel beter gedaan dan die andere talenten die je noemt? El Ghazi heeft zelfs in Oranje gespeeld als ik me niet vergis. Past niet echt in dat rijtje thuis denk ik.

16 januari 2020 om 12:06

Misschien was ik met sierhuis wat te voorbarig, maar van Johnsen, Cerny en Casssiera ben ik vrij zeker. Van Kishna en El Ghazi werd veel meer verwacht dan waar ze nu zijn.

16 januari 2020 om 09:52

Met imo wel als verschil dat dit bij Cerny ook vooral door blessures kwam. Lang is gewoon wel te licht voor dit hoge niveau, maar dat is ook geen schande. Niet iedereen is er op zijn 20e al klaar voor. Een Schone speelde op die leeftijd bv ook nog in de marge en is uiteindelijk toch naar dat niveau gegroeid.

16 januari 2020 om 10:40

Ja, Cerny was in de jeugd wel echt een veel groter talent dan Lang vond ik. Was echt fenomenaal in dat team met Frenkie, Nouri etc. Lang was in de jeugd altijd al een beetje hot/cold.

16 januari 2020 om 10:57

Maar Lucas, jij was ook zo'n ontzettend talent. Ook niet gered. Hopelijk nog via een omweg, maar moet je wel opschieten. Je ziet er iig nu wel een stuk minder ideale schoonzonerig uit, staat je goed btw 😉

16 januari 2020 om 10:09

Hij zou er goed aan doen om een half jaartje naar Heerenveen te gaan. Ben ervan overtuigd dat het hem beter maakt en volgend jaar kan hij gewoon weer terugkomen bij Ajax (vertrek van Neres en Ziyech valt te verwachten). Gevalletje Cerny dus zeker niet maar.. zijn karakter doet mij soms wel wat denken aan Ricardo Kishna (en we weten hoe dat is afgelopen)

16 januari 2020 om 10:14

Is het dan niet wijs om naar een club te gaan waar hij basis speelt? Doet hij in Heerenveen natuurlijk niet. Bij wel meer clubs lijkt mij niet. Maar ik zou als ik hem was, zoeken maar een team waar hij basis speelt.

16 januari 2020 om 10:29

Waarom niet in de basis?

16 januari 2020 om 10:43

Omdat Ejuke en Van Bergen gewoonweg beter zijn. Minstens net zoveel potentie hebben en ons geld op kunnen leveren. Worden al over bedragen met dubbele cijfers gerept over Ejuke. Dus nee, Lang staat natuurlijk geen basis

16 januari 2020 om 10:47

In dat geval geen Heerenveen. Overigens zullen er wel wat speelgaranties afgegeven moeten worden alvorens hij daar naartoe gaat..

16 januari 2020 om 11:01

@spot Lang doet me juist meer denken aan Jenner. Ook een speler die dacht beste te zijn en er al was

16 januari 2020 om 12:13

Ik geloof niet dat Lang denkt de beste te zijn. Tot voor kort was er in de selectie simpelweg geen plek voor hem en vragen de CL en EL wedstrijden om meer ervaring. Door wat meer ervaring op te doen kan hij zich voorbereiden op de basisplaats die volgend jaar ongetwijfeld voor hem vrijkomt als Ziyech, Neres en Babel verdwenen zijn.

16 januari 2020 om 21:22

het gaat tegenwoordig snel. 3 maanden geleden was hij volgens veel Ajax fans nog een uitzonderlijk talent

Sterker nog, hij zal geen eerste keus zijn. Van Bergen en Ejuke zijn basisklanten, op het middenveld Veerman (en Faik, Kongolo voor posities waar Lang niet voor in aanmerking komt) en daarachter Halilovic en Bruijn die ook nog op de bank zitten. Halilovic wilde alweer weg, dan zou t nog kunnen (omdat Dreyer ook weggegaan is) Ik heb meer met eigen jeugd en zit niet te wachten op Lang.

16 januari 2020 om 11:22

Zullen het wel willen als breedte versterking op de flanken. Weet niet wat jullie naast van Bergen en Ejuke als flankspelers hebben? Lang zou toch ergens heen moeten gaan waar hij veel aan spelen toekomt en wat jij ook al zegt bij Heerenveen met Ejuke en van Bergen voor je op de flanken gaat dat niet lukken ben ik bang.

Ik merk dat veel mensen hem beoordelen op zijn voorkomen, net zoals dat bij Ziyech destijds gedaan werd. Ik heb deze jongen veel in de KKD zien spelen en deze jongen heeft zeker de kwaliteiten om een toegevoegde waarde te zijn voor Heerenveen.

16 januari 2020 om 09:58

Volgens mij komt dat vooral omdat mensen wel van bluf, maar niet van misplaatste arrogantie houden. Dat zag je bij Justin Kluivert bijvoorbeeld ook. Lang kan echt wel iets, maar is voor Ajax niet het type speler dat ze nodig hadden. Hij is meer een speler die de bal in de voeten wil en daarvan had Ajax er met Ziyech en Tadic al twee die dat 4x beter kunnen.

16 januari 2020 om 10:00

Zijn houding en voorkomen zijn wel degelijk van invloed op zijn spel, dus logisch dat dat meegenomen wordt in de beoordeling. Het nonchalante, verongelijkte en arrogante zie je op het veld terug. Zoals Lanjouwer hieronder zegt; denk niet dat dat in de spelvreugde en positieve sfeer van het Heerenveen van dit moment past.ook bij een voor degradatie strijdende club zal hij niet passen. Dus òf hij wordt beter en blijft bij Ajax, daar valt zijn houding minder op, of hij werkt aan zijn houding en imago en gaat naar een kleinere club. Als dit hem beide niet lukt vrees ik voor zijn carrière. Zie Aissati, Bakkali, Assaidi, Basacikoglu etc. Etc. Zelfde types qua karakter en spel, niks van terecht gekomen. Labyad heeft het uiteindelijk ingezien, maar had daar ook wat jaren voor nodig.

Naast dat hij bij ons sowieso geen basis is, zou ik deze jongen niet graag zien komen. Verlengd voorkomen. Onvergelijkt. Niet de meest intelligente. Slecht voor de positieve sfeer die er nu hangt. Toonvoorbeeld van de aanwezige Amsterdamse arrogantie. Toen ik hoorde dat hij verhuurd mocht worden, was ik al bang dat we zouden meedoen na het onverwachtse vertrek van Dreyer. Lang verhaal kort: Hamstra, dor dit alsjebliefst niet!

16 januari 2020 om 12:49

Amsterdamse arrogantie? Je beseft wel dat hij uit omgeving Rotterdam komt he? Wat een ironie zeg.

17 januari 2020 om 08:03

Over intelligentie gesproken, verlengd voorkomen, onvergelijkt, alsjebliefst?! Zeg dan zelf ook niks. Heerenveen moet in haar handen knijpen als deze jongen komt, prima speler die misschien nog niet het niveau van Ajax heeft maar wel degelijk heel goed kan ballen.

Denk niet dat hij direct basisspeler zal worden bij Heerenveen. Schat Van Bergen en Ejuke op dit moment hoger in. Wel leuk voor de breedte.

Denk wel dat het goed voor hem is. Soms zie je echt wel dat Hij goed kan voetballen, hij heeft een actie en explosiviteit. Maar met af en toe invallen valt het toch vaker tegen dan mee. Wellicht het bij heereveen of twente wel lukt constanter te worden en wat vertrouwen op te bouwen als hij meerdere wedstrijden speelt.

16 januari 2020 om 10:12

Alleen is hij bij ons ook wissel. Dus ik denk niet dat hij er heel erg veel mee gaat opschieten

16 januari 2020 om 12:40

Haha Jij zegt het.. hij is niet minder dan wat jullie hebben. Beter zal ik ook nog niet beweren.

16 januari 2020 om 13:04

Ik ga wel beweren dat hij minder is. Zeker zelfs. En wat we nu hebben kunnen we beiden dubbele cijfers voor vangen. Waarom zouden we dan erop achteruit gaan met een huurling. Onlogisch

16 januari 2020 om 14:18

Als neutrale supporter kan ik zeggen dat ik alle dagen liever een Ejuke en/of Van Bergen op de flanken zie dan Lang. Zelfs na zijn prima optreden in ons huis. Desondanks dat hoop ik wel dat hij naar Twente zal gaan aangezien we alle versterking voorhanden nodig zullen hebben om erin te blijven.

Als die zijn attitude eens opzij zal zetten kan het zeker wat worden. Ik vermoed dat die naar FCtwente gaat. De druk iedere thuiswedstrijd van 25 000 supporters ennde sfeer is de doorslag

Ik hoop in ieder geval dat deze hele situatie ervoor zorgt dat Noa inziet dat hij niet zo belangrijk is als hij eigenlijk dacht. Die jongen dacht toen hij bij Jong speelde al dat hij de golden boy was en die arrogantie zag je ook terug op het veld. Als zijn houding verandert zie ik het nog best goedkomen met hem, maar het zou best kunnen dat Lang te eigenwijs is om zijn houding te veranderen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4743
2.AZ4126
4.PSV3519
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller198
L. TraoréAanvaller51
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper190
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper00
N. TagliaficoVerdediger183
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

0 fans
Middenvelder, 20 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 FC Twente 0 0 0 0
2019/2020 Jong Ajax 9 5 2 1
2019/2020 Ajax 5 3 0 0
2018/2019 Jong Ajax 22 5 2 0
2018/2019 Ajax 3 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

‘FC Twente had zich weer bij Ajax gemeld, ze probeerden het elke keer'

Noa Lang maakt het seizoen op huurbasis af bij FC Twente, dat de jonge aanvaller tijdelijk heeft overgenomen van Ajax. De huurling liep tijdens het trainingskamp van Ajax in Qatar een...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 23 januari
Juventus heeft de verhuurperiode van Matheus Pereira aan Dijon per direct afgebroken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren