‘Pereiro kan vermogen verdienen na akkoord PSV over transfersom’

Woensdag, 15 januari 2020 om

PSV en Cincinnati FC hebben een akkoord bereikt over de transfersom van Gastón Pereiro, zo schrijft het Eindhovens Dagblad. Het is nu wachten op een akkoord tussen de Uruguayaanse buitenspeler annex aanvallende middenvelder met de club uit de Major League Soccer. Daarover vindt deze week nog overleg plaats in Eindhoven, zo klinkt het.

Trainer Ron Jans hoopt snel te kunnen beschikken over de PSV’er. Volgens het regionale dagblad wil de club uit de Verenigde Staten de deal binnen 24 uur rond maken. Pereiro stond woensdag nog op het trainingsveld in Eindhoven, maar mogelijk is dat zijn laatste oefensessie geweest op Nederlandse bodem. Hij zou in de MLS een vermogen kunnen verdienen, daar technisch directeur Gerard Nijkamp hem als designated player aan de selectie wil toevoegen.

PSV houdt nog wel een slag om de arm, daar de plannen van zaakwaarnemer Paco Casal onduidelijk zijn. Hij zat de Eredivisie-club eerder al dwars toen Pereiro naar Spartak Moskou kon. De Russische club was bereid vijftien miljoen euro neer te tellen voor de 24-jarige international, maar de belangenbehartiger zette destijds een streep door de transfer. Eerder meldde De Telegraaf dat Pereiro wel oren zou hebben naar een verhuizing naar Amerika.

PSV telde in de zomer van 2015 6,5 miljoen neer om Pereiro over te nemen van het Uruguayaanse Nacional. Het is onduidelijk welk bedrag nu met de transfer gemoeid is. Pereiro speelde dit seizoen tot dusver acht wedstrijden voor PSV, waarin hij goed was voor twee doelpunten.

'Ajax had begin van het seizoen AZ en PSV leeg moeten kopen'
Meer video's


Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door constant kante)

Ik vraag me af hoeveel spijt PSV heeft dat ze hem niet hebben verkocht aan Spartak, die gewoon eigenlijk veel te veel geld wouden betalen aan een speler die weinig voorstelt. Had in het begin toen hij kwam nog een beetje vertrouwen in hem maar de laatste jaren is het gewoon niks met hem, type speler waar je wedstrijden niet mee wint helaas.

15 januari 2020 om 22:59

PSV wilde hem verkopen maar de zaakwaarnemer lag dwars. Lees eerst het artikel!

15 januari 2020 om 22:59

Type speler waar je wedstrijden niet mee wint? Heeft Ajax hoogstpersoonlijk een paar keer op de knieën gekregen. En dat voor een speler die niets voorstelt.

15 januari 2020 om 23:03

@triometMSN ontzettend leuk om te horen dat hij het goed deed tegen ajax maar je voetbalt nog tegen 16 andere teams in de competitie. Je hebt weinig aan een speler die 5 wedstrijden in het seizoen goed speelt.

15 januari 2020 om 23:12

Het is dus een speler die wisselvallig is maar ook zeker een speler die wedstrijden eigenhandig kan beslissen, en dus wedstrijden kan winnen!

15 januari 2020 om 23:17

Hij speelde wel meer wedstrijden goed, is 2x landskampioen geworden. Misschien kwam het er te weinig uit maat Pereiro is gewoon een prima speler. Snap ook niet waarom deze jongen niet gewoon in de basis stond. Ihattaren op rechts en Doan op de bank..

15 januari 2020 om 23:19

@triometmsn: In wedstrijden tegen Ajax en Feyenoord was Pereiro inderdaad nuttig. En als hij een tijdje op de bank had gezeten en weer eens een kans kreeg, dat deed hij het vaak ook nog wel eens aardig. De rest van de tijd speelde je vaak gewoon met tien man. En wat moet je nou met een speler die zich maar 5-6 keer per jaar optimaal op kan laden?

15 januari 2020 om 22:59

PSV was akkoord met Spartak. Het probleem ligt bij die zaakwaarnemer, die zijn eigen moeder nog zou verkopen als hij er een zakcentje aan kon verdienen. Ook nu geldt voor mij: eerst zien dan geloven. Die kerel gaat echt liever Pereiro nog een half jaar op de tribune zetten, dan kan hij het geld dat clubs normaal over hebben voor een transfersom lekker zelf in zijn zak steken. Alleen dat die Pereiro zich zo laat ringeloren. Een prachtige technicus, maar helaas als mens net zo weinig ruggegraat als als speler.

15 januari 2020 om 23:00

PSV heeft daar geen spijt van, ze hebben gedaan wat ze konden maar die maffe zaakwaarnemer zet er een streep door. En volgende week lees je waarschijnlijk ook dat dit niet door gaat. Die wil gewoon lekker cashen komende zomer als Pereiro transfervrij is. Ben wel benieuwd naar het transferbedrag mocht hij onverwacht wel vertrekken deze winter.

Ik hoop dat hij ooit nog in een vlinder verandert. Bij PSV te vaak misbruikt en het vertrouwen niet gekregen die hij wel verdient. Je hoort het spel om hem heen te bouwen en hem zoveel mogelijk ballen in te spelen.

15 januari 2020 om 23:02

Het is gewoon een slapzak 1e klas. Heeft meer dan genoeg wedstrijden achter elkaar gespeeld. Volgens mij begon hij vorig seizoen onder Van Bommel steevast in de basis. In een zwingend PSV was het ook net niks. Teert puur op de goals die hij maakt in topwedstrijden. Maar die andere 28 potten doen er ook toe.

15 januari 2020 om 23:02

Het is niet te hopen, gemiddelde leven van een vlinder bedraagt 12 maanden. Kan hij nog net een seizoen volmaken maar dan moeten ze volgend jaar weer op zoek naar een vervanger...

15 januari 2020 om 23:03

Ik ben helemaal klaar met de mensen die Pereiro nog verdedigen. Deze jongen heeft gewoon duidelijk niet de mentaliteit voor de top. Ongeloofelijk lui en in 9 van de 10 wedstrijden is die verstoppertje aan het spelen. Zonde want aan de bal is het net een tovenaar. Maar zowel Van Bommel als Cocu hebben er alles aangedaan om Pereiro aan de praat te krijgen en hem constant te laten presteren. Even leek het alsof het Van Bommel was gelukt toen PSV die belachelijk goede eerste seizoenshelft had. Maar vlak na de winterstop zag je weer (of eigenlijk dus helemaal niet, omdat die verstoppertje aan het spelen was) de slappe Pereiro die onzichtbaar was.

15 januari 2020 om 23:15

Die mensen kun je niet serieus nemen. Hij heeft op 10 gespeeld en kan ook prima als rechtsbuiten spelen wat hem zelfs beter ligt omdat hij dan minder hoeft mee te verdedigen. Maar volgens de "kenners" is het een echte 10 en werd hij zogenaamd misbruikt. Ook als rechtsbuiten kon hij gewoon naar de as trekken, die vrijheid had hij. Bij Ziyech is het bijvoorbeeld geen probleem of hij nou op 10 staat of op de flank. Pereiro is helaas gewoon niet constant, toch had hij wat mij betreft meer mogen spelen want hij is wel een klasse beter dan Doan, maar goed ik snap de overweging van PSV wel om hem niet op te stellen.

15 januari 2020 om 23:30

Ieder mens is anders, dat maakt ons uniek. Ziyech kan hard werken, Pereiro kan dat niet. Die informatie heb je toch al als PSV? Hoeveel ballen kreeg hij nou in een wedstrijd? PSV heeft al op Ihattaren en Propper na al jaren geen speler met een fatsoenlijke pass in huis.

15 januari 2020 om 23:40

Vergeet Guardado niet. Stond vaak samen met Pereiro op het middenveld. Dus dat argument dat hij geen ballen kreeg kan in de prullenbak. Pereiro heeft genoeg kansen gehad en heeft niks van zijn potentie waargemaakt. Dat hij nu naar de MLS gaat zegt al genoeg.

15 januari 2020 om 23:51

Er moet inderdaad meer creativiteit op het veld staan. Ziyech werkt inderdaad veel harder. Maar je kan PSV het lastig kwalijk nemen dat hij het niet heeft waargemaakt dat moet je toch met mij eens zijn ?

15 januari 2020 om 23:21

154 Wedstrijden in PSV 1, dat zijn volgens mij meer dan genoeg kansen, hoor. Hij heeft het helemaal zelf verprutst. 4,5 Jaar bij PSV en nooit meer dan 3-4 goede wedstrijden op rij gespeeld.

15 januari 2020 om 23:26

Als je hem van de 154 wedstrijden meer dan de helft als stront hebt behandeld dan is het niet gek dat hij nooit in de flow komt. Maar dat zal wel iets met topsport te maken hebben.

15 januari 2020 om 23:32

Hoezo als stront behandeld? Hij heeft de kansen wel gekregen toch?

15 januari 2020 om 23:38

Oh hij heeft wel kansen gekregen, maar was ook de makkelijkste speler om te wisselen. Sommige wedstrijden in recordtijd gewisseld. Of een laatste minuut mag hij er nog in. Ja dat noem ik als stront behandelen.

15 januari 2020 om 23:58

Ik heb vrijwel alle wedstrijden die Pereiro voor PSV gespeeld heeft van begin tot einde gezien. En ik heb vrijwel nooit als hij gewisseld werd gedacht "huh? Waarom hij?". Pereiro was heel vaak maar een beetje rond aan het wandelen, zette nooit een stap extra, maakte liever z'n kleding niet vies en kon zich blijkbaar alleen motiveren in de topwedstrijden. Dat hij mislukt is bij PSV is niet de schuld van Psv, van Cocu of van Van Bommel. Dat is volledig de schuld van Gaston Pereiro. Die jongen heeft aanleg, maar zijn mentaliteit deugt gewoon niet. Dat hij er in 4,5 jaar bij Psv, ondanks enkele hele mooie en belangrijke doelpunten, nooit in geslaagd is om populair te worden bij het publiek, dat zegt op zich ook wel wat.

16 januari 2020 om 04:49

MSN..Man, wat lul je nou allemaal. Heb je ooit 10 volledige wedstrijden achtereen van die gast gezien??? Dan zat je er je 9 daarvan kapot te ergeren. En hoezo aantal keren in recordtijd gewisseld? Is één keer voor rust gewisseld. Wat wil je nou zeggen. Wat nou stront...

16 januari 2020 om 17:17

Exact, zo was en is het gewoon! Al die praatjes rond Pereiro stoelen standaard maar op één losse statistiek: hij scoort redelijk veel goals (ook niet exorbitant veel trouwens) en vooral tegen Ajax en Feyenoord. Want voor de rest hebben we het gewoon over een speler met bijzonder veel talent en een begenadigd linkerbeen, maar gewoon een totale slapzak, een verstoppertje speler(t), verzaker en een speler die gewoon in 90% van de wedstrijden nagenoeg onzichtbaar was. En ja, ik heb hem week in week uit zien spelen, live ook in het stadion. Je ziet gewoon dat hij bepaalde delen van de wedstrijd ongeveer alles doet om niet aan de bal te komen, althans om zich te verstoppen en zich niet in te spannen om áán die bal te geraken en het spel te dragen. Hij is daarnaast echt super traag. Het was gewoon heel erg vaak heel erg triest wat hij bracht. Prima ook dat dan van die schijnpuristen weer beginnen over zijn geweldige linkerbeen en dat Hendrix en Rosario houthakkers zijn in vergelijking met hem (okay, dat laatste klopt ook wel) maar daarmee sla je wel tien planken mis. Want een wonderkind dat in 90% van de tijd niets uitvreet daar heeft een club als PSV niets aan. De topspelers moeten daar excelleren. Élke week weer! En niet vandaag twee wereldpassjes en daarna 89 minuten onzichtbaar zijn en de twee wedstrijden daarna ook afwezig lijken. PSV speelt 34 competitieduels en ik wil in die 26 duels die niet tegen de betere clubs zijn óók iets zien van hem, mág dat? En als laatste zal ik ook meteen die enorme mythe doorprikken dat hij 'geen kansen heeft gehad bij Psv'. Dat is echt een stukje fake news van het ergste soort als je dat durft te beweren. De man heeft ruim 150 duels kansen gehad en onder Cocu (in diens laatste kampioensjaar) én onder Van Bommel in diens eerste seizoen kreeg hij zelfs een vaste basisplaats als nummer tien. In beide gevallen werd dat niet veel soeps. En ja hoor, Pereiro mocht toen ook gewoon een lange serie achter elkaar blijven staan, ook als het vijf wedstrijden weer helemaal niks was. Nee, laat dit alsjeblieft waar zijn, ik ben wel klaar met Pereiro. Gewoon niet geworden wat we ervan hoopten toen hij kwam. Nu kan er wellicht nog wat geld ontvangen worden voor hem.

Als Gaston met Mino in zee was gegaan had ie al lang in Italië of Spanje gespeeld. Zijn huidige zaakwaarnemer verknald zijn carriere gewoon. Zonde vind het een goeie voetballer

Ik gun PSV deze transfer, al vrees ik dat de zaakwaarnemer een slaatje wil slaan uit een transfervrije status, die Gaston over een jaar heeft..

15 januari 2020 om 23:34

Laat hem maar naar Feyenoord komen. Dit is het type speler dat wij missen. Lui maar briljant.

16 januari 2020 om 17:21

Mist Feyenoord een speler die je 90% van de tijd niet ziet en als je hem wil ziet dat hij dan bijna alle duels verliest? Ja, ik zie het wel voor me hoor, dat diezelfde mensen die 'werken voor je xxx-geld' scanderen opeens een liefde gaan ontwikkelen voor een speler die niet hard werkt, die traag is en heel veel duels verliest. Ik zei het al eerder, 90% van de tijd gewoon volledig onzichtbaar. Ja, typische Feyenoord speler inderdaad.

17 januari 2020 om 13:23

Ik wil eerst ook zekerheid dat er getekend is voordat ik dit voor waar aanneem. Deze zaakwaarnemer wil vooral veel tekengeld incasseren en wacht dus vrolijk op de zomer. Zou voor psv goed zijn als er nog 5 miljoen wordt gevangen.

Ik vind het wel knap, ongeacht de vervelende zaakwaarnemer, dat PSV zelfs Pereiro met verlies weet te verkopen. Waar Ajax zelfs voor Wober nog veel te veel krijgt, weet PSV nauwelijks in de breedte wat transferresultaat te boeken.

16 januari 2020 om 09:10

@bimbooro hoe weet jij dat het met verlies zal zijn? Is bedrag bekend (mogelijk lees ik er snel over)? Zomer kon hij voor 15 mil weg en verwacht nu eigenlijk ook dat PSV winst kan maken, waar hij voor 6 mil gekocht is. Daarnaast Viergever, Younes waren gratis weggegaan en zal Ajax ook verlies maken op de 2 Colombianen.

Ik had pak 'm beet 2 jaar geleden niet kunnen denken dat hij een stap zou gaan maken naar de Mls. Met alle respect, maar hij leek toch meer potentie te hebben dan op 24-jarige leeftijd naar de MLS te verkassen. PSV mag blij zijn dat ze er nog wat aan over kunnen houden, gezien de aanstaande vrije transferstatus.

16 januari 2020 om 09:11

@edzel ik denk dat voor Peirero beter is uit te zitten en proberen gratis bij een Italiaanse of Spaanse club te komen

16 januari 2020 om 09:25

Helemaal mee eens. Las zojuist een nieuw artikel over onderhandelingen met Aston Villa, zou best goede stap kunnen zijn. Punt is en blijft met Perreiro dat hij zo ontzettend wisselvallig is. Zijn lichaamshouding/taal helpt ook niet helemaal mee op het moment dat hij wat minder speelt. Voetballen kan hij, maar moet constanter en efficienter worden. Misschien dat een nieuwe impuls hem goed doet, al is Nederland voor technisch vaardige spelers vaak een paradijs.

Die jongen heeft/had zoveel potentie.. heeft bij vlagen geniale dingen laten zien. Helaas niet constant en heel wisselvallig geweest terwijl hij toch echt wel de kansen heeft gehad om uit te groeien tot absolute sterspeler van Psv. Naar de MLS verkassen zou ik toch een verrassende keuze vinden. Die competitie is eigenlijk alleen maar mega fysiek en super atletisch/snel. Trage Pereiro die je al omduwt met je kleine teen zie ik daar nog geen potten breken, maar wie weet!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4743
2.AZ4126
4.PSV3519
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
P. RosarioMiddenvelder192
C. GakpoAanvaller194
D. MalenAanvaller1411
BrumaAanvaller133
K. MitroglouAanvaller81
R. RuiterKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

41 fans
Aanvaller, 24 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 PSV 4 2 1 0
2018/2019 PSV 27 10 3 0
2017/2018 PSV 28 11 2 0
2016/2017 PSV 30 10 4 0
2015/2016 PSV 29 11 2 0
Laatste voetbalnieuws

Gastón Pereiro weigert aanbod en bezorgt John de Jong overuren

Gastón Pereiro verlaat PSV niet voor FC Cincinnati, zo meldt De Telegraaf maandag. Ondanks een akkoord tussen beide clubs is de club uit de Major League Soccer genoodzaakt om verder te...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 23 januari
Juventus heeft de verhuurperiode van Matheus Pereira aan Dijon per direct afgebroken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren