Europese topclubs balen stevig met verplaatsing Afrika Cup naar de winter

Woensdag, 15 januari 2020 om

De Afrika Cup zal volgend jaar weer in januari en februari plaatsvinden. De laatste editie van het landentoernooi werd in de zomer afgewerkt, een maatregel waar veel Europese topclubs blij mee waren, aangezien men in de wintermaanden dan 'gewoon' kon beschikken over Afrikaanse spelers. Nu is de Afrika Cup echter weer verplaatst naar de winter.

Het idee was dat de Afrika Cup in 2021 ook in de zomer zou worden gespeeld. Op verzoek van organisator Kameroen is het toernooi echter verplaatst, mede vanwege de weersomstandigheden. Zodoende lijken oude problemen weer op te gaan spelen bij veel clubs, die in het verleden stevig baalden hun spelers in januari en februari te moeten missen.

Onder meer in Engeland zullen veel coaches de verandering hekelen. Onder anderen Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal), Sadio Mané, Mohamed Salah (Liverpool) en Riyad Mahrez (Mancester City) kunnen in januari en februari lange tijd afwezig zijn bij hun clubs. In Nederland zal vooral Ajax met Hakim Ziyech, Noussair Mazraoui (Marokko) en André Onana (Kameroen) balen van het nieuws.34 reacties (laatste reactie door stravven)

Het is niet anders ik vind het wel beter voor ze dat het in de winter word gespeeld. Vallen de temperaturen nog een beetje mee

15 januari 2020 om 17:25
0

Kameroen ligt zowat op de evenaar dus die temperatuursverschillen vallen mee. Maw altijd warm.

15 januari 2020 om 17:31
0

Clubs betalen deze spelers en kunnen ze 1,5 maand kwijt zijn.. Onzin

15 januari 2020 om 17:51
0

Dit zou inderdaad een reden kunnen zijn om niet te veel Afrikaanse spelers in je selectie op te nemen. Wat dan weer ten koste gaat van carrières van spelers. Lastige kwestie dus.

15 januari 2020 om 18:00
0

Zeker met een club als liverpool, Salah,mane, keita en Matip zal je dat missen

15 januari 2020 om 18:09
0

En een reden om Afrikaanse spelers een lager loon te geven. Uiteindelijk werken ze ook minder in een seizoen.

15 januari 2020 om 18:18
0

Matip komt niet meer voor Kameroen uit! Maar voor de rest...is nogal wat als die 6 weken wegvallen!

15 januari 2020 om 19:36
0

Nee, weet je wat, meteen opknopen aan de hoogste...... ooh wacht het is 2019. Alle gekheid op een stokkie 🤓, serieus dude die spelers kunnen er toch helemaal niets aan doen dat deze editie wordt verplaatst! Volgende afrika cup weer in de zomer dan zijn alle problemen weer van de wereld.

Was te verwachten aangezien de Confederations Cup in de zomer van 2021 wordt gehouden en er ook een Afrikaans team daaraan zal moeten deelnemen. Ik vind de Afrika Cup wel wat hebben in de winter, maar voor de clubs met Afrikaanse spelers is dit minder leuk natuurlijk.

15 januari 2020 om 17:38
0

De Confederations Cup bestaat niet meer. Die ene van Rusland in 2017 was de laatste.

15 januari 2020 om 17:49
0

Serieus? Dat heb ik gemist dan. Wel jammer, ook al was het geen hele grote prijs was het toch altijd leuk om de kampioenen van alle continenten tegen elkaar te zien.

15 januari 2020 om 18:38
0

Ik heb het net opgezocht en OzwardGozku heeft helemaal gelijk, de Confederations Cup bestaat niet meer. Vanaf 2021 wordt het vervangen door het nieuwe WK voor clubs wat van 8 naar 24 deelnemers gaat.

Kunnen ze dan niet gewoon in Europa in die maanden een interland sessie inbouwen en dan in die periode alle kwalificatie duels afronden. Ben je ook meteen af van de tussentijdse stops vanwege interland wedstrijden.

15 januari 2020 om 19:04
0

Een verfrissende benadering van dit ‘probleem’. Leuk om eens wat anders te lezen dan de standaard reactie dat je beter geen Afrikaanse spelers kan aantrekken!

15 januari 2020 om 19:49
0

Denk niet dat dat het probleem oplost, het verschuift het probleem dan alleen maar naar de kwalificatieperiodes van de Afrikaanse landen. Nu vallen deze grotendeels samen dacht ik met de Europese landen. Ipv van in de wintermaanden heb je dan het probleem tijdens de Afrikaanse kwalificatieperiodes.

16 januari 2020 om 07:11
0

Het probleem is dat er in de zomer ook allerlei zaken spelen. Kwalificatie voor EL en CL beginnen ergens begin Juli, dat helpt niet echt mee. En het speelschema in veel landen is al extreem vol, in Engeland, Spanje en Italia spelen de teams op het hoogste niveau al enorm veel wedstrijden.

Begrijpelijk dat Europese topclubs hiervan balen maar ook begrijpelijk aan de kant van Kameroen. Plus ik ben zelf een fan van de Afrika cup in de winter omdat ik er nou eenmaal gewend aan ben geraakt. Plus die laatste Afrika Cup viel toch ontzettend tegen, of de hitte een rol speelde, kan het geval zijn maar laat dat niet nog een keer gebeuren.

Er is toch helaas wel een grote kans dat zowel Ziyech als Onana tegen die tijd niet meer bij Ajax spelen.

15 januari 2020 om 18:24
0

Waar zou Ziyech dan heen moeten? De echte top heeft geen interesse en daaronder wil Ziyech zelf niet. Denk dat hij naar de Afrika Cup gewoon als speler van Ajax zal gaan.

15 januari 2020 om 23:31
0

Wat is de “echte” top? Relatief begrip. En hoe weet jij dat die geen interesse hebben? Omdat hij nog bij Ajax zit? Ziyech heeft het heel erg naar zijn zin bij Ajax en verdiend een vermogen. Heeft helemaal geen noodzaak om te vertrekken.

Hey geen Aurier dan (als hij nog niet weg is), bedankt Afrika Cup ❤️

15 januari 2020 om 19:00
0

Valt mee. Wij moeten het doen zonder Salah, Mane en Keita.

15 januari 2020 om 19:34
0

Ja, dat is andere koek, gelukkig kunnen clubs er alvast of anticiperen nu en in de zomer.

Vind het belachelijk dat dit elke 2 jaar gehouden wordt. Doe gewoon net zoals het EK elke 4 jaar. En doe dat gewoon het zelfde jaar als het EK. In de zomer. Snap ook echt niet dat spelers hier aan mee willen werken. De club betaald je salaris en dat gezegd te hebben komt het dikwijls voor dat spelers geblesseerd terug komen. En dan nog eens een paar weken extra moeten revalideren omdat zijn land toevallig in bij de laatste paar zat, en alles op alles gezet moest worden voor een zo hoog mogelijke eindnotering.

15 januari 2020 om 19:05
0

Brood en spelen.... Africa en armoede..

Ja kom op man, iedereen heeft wel gezien dat het in de zomermaanden niet te doen was. Het zou inderdaad een goede oplossing zijn om dit toernooi gewoon eens in de 4 jaar te doen, dan heb je er ook veel minder gedoe over.

Niets aan te doen, zo is het nu eenmaal. In de zomer is het onverantwoord om in die hitte te voetballen. Je zag het al afgelopen zomer, na een kwartier liepen veel spelers al met een kletsnatte shirt.

16 januari 2020 om 07:12
0

Dat ligt aan waar ze het houden. In de zomer is het bijvoorbeeld in Zuid-Afrika beter qua temperatuur dan in de winter, want als het hier zomer is is het daar winter.

Dat het verplaatst is mbt de hitte snap ik nog wel. Maar dat het toernooi elk 2 jaar gehouden word heb ik nooit begrepen. Zou net als het ek om de 4 jaar moeten zijn.

16 januari 2020 om 20:40
0

Afrika is een continent waar vrijwel elk land nog aan het ontwikkelen is en waar armoede nog heerst. Ook is voetbal daar nog aan het groeien. Door het toernooi elke 2 jaar te organiseren blijft de interesse erin groot, en zal het zich blijven ontwikkelen. Ik denk dat je pas een Afrika Cup om de 4 jaar over 25 jaar o.i.d. gaat zien wanneer de meeste landen rijker en meer ontwikkeld zijn (hopelijk).

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

In de wandelgangen

Zaterdag 18 januari
Barcelona is in de zoektocht naar defensieve versterkingen neergestreken in Engeland. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren