Ajax bevestigt miljoenendeal; De Telegraaf komt met details

Woensdag, 15 januari 2020 om

Ajax gaat inderdaad in zee met Curaçao Tourist Board. De Amsterdamse club bevestigt woensdagmiddag na eerdere berichten vandaag dat men tot en met medio 2023 een partnership is aangegaan. 'Voor het eerst in de historie van de club zal een partner zichtbaar zijn op de mouw van het Ajax-shirt', zo meldt de club via de officiële kanalen.

Curaçao Tourist Board zal daarnaast via verschillende kanalen het toerisme op het eiland promoten onder de miljoenen volgers van de club. Naast zichtbaarheid door middel van een logo op het shirt is tevens een bezoek van Ajax 1 aan Curaçao een onderdeel van de overeenkomst. Ook zal een 'Ajax Legends team' afreizen naar Curaçao en worden tijdens het bezoek verschillende promotionele evenementen georganiseerd op het eiland.

Ten Hag voorziet mooie maanden: 'In deze groep zit veel drive en plezier'

"Toerisme is een belangrijke pijler van de economische ontwikkeling van Curaçao", reageert Giselle McWilliam, minister van Economische Ontwikkeling van Curaçao, op de site van Ajax. "De samenwerking met Ajax is een goede manier om onze Nederlandse en internationale doelgroep meer over Curaçao als veelzijdige vakantiebestemming te vertellen."

"Voor Ajax betekent het partnership met Curaçao Tourist Board een mooie uitbreiding van onze commerciële portefeuille", stelt Menno Geelen, commercieel directeur van Ajax."En wij gaan er met Curaçao Tourist Board voor zorgen dat hun marketingdoelstellingen mede dankzij deze samenwerking behaald zullen worden. Onze nieuwe partner zorgt bij Ajax voor inkomsten die een bijdrage moeten leveren aan onze doelstelling om structureel aan te haken bij de Europese voetbaltop."

De Telegaaf komt woensdagmiddag met meer details. 'Om op de mouw van het Ajax-shirt te mogen staan betaalt het Happy Island jaarlijks bijna twee miljoen euro én elk seizoen een compleet verzorgd trainingskamp', aldus de krant. 'Mogelijk dit seizoen nog, afhankelijk van de successen in Europa, bezoekt Ajax het land dat onderdeel is van het Koninkrijk der Nederlanden.'

'Met de megadeal, die na Ziggo, Adidas, ABN Amro en BUD met stip in de top vijf van de Amsterdamse sponsorcontracten komt, komt Ajax tegemoet aan de wens van minister van Economische Ontwikkeling, McWilliams, die de uitstraling van Nederlands grootste voetbalclub wil gebruiken om het 'veelzijdige toerisme' te bevorderen. Op alle mediakanalen van de club zal de pracht van het eiland worden getoond.'


Poll

Een goede deal van Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

80 reacties (laatste reactie door tagliafico3)

2 miljoen per jaar en een gratis trainingskamp, dat is meer dan wat de meeste hoofdsponsors betalen in de Eredivisie. Vind het logo zelf ook prima eruitzien.

15 januari 2020 om 16:38
0

Ik denk zelf dat ze winter Antillen doen en (hopelijk) zomer de toernooien in de VS waar ook veel geld te verdienen is. Eigenlijk hadden ze ook voor Jong Ajax dit moeten regelen. Bespaart ze extra geld en heb je Ajax 1 en Jong Ajax op zelfde plek.

Mooi is het niet maar zo extreem lelijk als de reacties doen vermoeden op social media is het ook weer niet naar mijn mening.

15 januari 2020 om 16:51
0

Bwa ik vind het Arsenal shirt toch ook mooier zonder de Visit Rwanda op de mouw hoor, idem bij dit Ajax shirt. Maar goed, dat is nu eenmaal de tendens in het hedendaagse voetbal: alles voor de inkomsten. Volgende stap voor Ajax is de naam van heg stadium verkopen aan de hoogste bieder. Spelen ze dadelijk in de Albert Heijn Arena of iets dergelijks...

15 januari 2020 om 18:54
0

Onmogelijk. Dankzij de magische nieuwe naam is dat niet meer mogelijk. De JC arena, mag niet de AH JC arena worden. Dat was een van de vw om JC arena te mogen worden.

15 januari 2020 om 17:05
0

Opvallend al dat negativisme, het is een win-win situatie en daarnaast zijn landen als Bonaire etc. Gewoon een bijzondere gemeente binnen Nederland inclusief dat ze daar stemmen voor de verkiezingen in de tweede kamer. Vergelijkingen met Rwanda vs Arsenal slaan nergens. Curacao en Nederland hebben wat dat betreft toch een band met elkaar? Dus wat is er nou eigenlijk mis met deze sponsering, waarbij het nogmaals een win-win is voor beide kanten. Sommige zouden ook eens moeten weten hoeveel Ajacieden op het eiland rondlopen en Ajax gewoon volgen.

15 januari 2020 om 19:43
0

Klopt. Curaçao is een eigen land maar wel onderdeel van hetzelfde koninkrijk.

15 januari 2020 om 18:20
0

Ik vind het vrij onopvallend en totaal niet lelijk eigenlijk. Menig hoofd(shirt)sponsor is vele malen lelijker. Als je hier 2 miljoen voor kunt krijgen zou je knettergek zijn om het niet te doen mijns inziens!

15 januari 2020 om 19:14
0

Sanderk91. Knettergek is wat overdreven, maar dit is natuurlkijk een goede marketingactie, vergelijkbaar met die van PSV een paar jaar geleden toen Philips een stapje terug deed en PSV sponsoren aantrok die voor veel minder geld op de rug van het shirt wilden staan. Het is gewoon een manier om meer sponsors te persen uit een markt die al nagenoeg uitgemolken is.

15 januari 2020 om 19:58
0

Fair enough, knettergek is misschien wat overdreven als het om 2 miljoen gaat maar toch, je snapt wat ik bedoel. Dit zijn inderdaad gewoon mooie kansen om je inkomsten gestaag te vergroten, zo ook de actie van PSV destijds inderdaad.

Persoonlijk vind ik mouwsponsoren doorgaans echt gigantisch lelijk, maar als je daar al 2 miljoen per jaar voor kan vangen laat je dat natuurlijk niet lopen. Dat is meer dan menig eredivisieclub ontvangt van hun hoofdsponsor.

Financieel geweldig voor mijn clubje natuurlijk, maar Ajax mag echt nooit meer iets zeggen over duurzaamheid en dat ze zich hiermee bezig houden. Enorme hypocrisie, en ik hoop dat Ajacieden dit ook gewoon inzien. Met de trein naar Lille was een grote farce.

15 januari 2020 om 16:40
0

Zo kan je natuurlijk alles krom praten. De trein naar Lille was enigszins hypocriet, daar ben ik het mee eens. Maar wat dacht je van de shirtjes van Adidas, Nike, Puma, etc? Die worden door kinderhandjes gemaakt.

15 januari 2020 om 17:10
0

Ach ja, ze hadden ook gewoon met het vliegtuig naar Lille kunnen gaan. Was dat dan beter geweest als je dan niet ''hypocriet'' bezig bent? Ik denk dat je toch ergens moet beginnen? Als ik deze reactie moet geloven moet je dus eigenlijk gewoon schijt hebben aan alles en doen waar je zin in hebt want als je een keer iets goeds doet en daarna iets ''gewoons'' dan ben je hypocriet bezig. De wereld op zijn kop. Met een reisje naar Curacao haalt Ajax een shirtsponsor op ter waarde van 2 miljoen per jaar en met een reisje naar Qatar kreeg het een gratis trainingskamp en sloot het een samenwerking met een club aldaar waar het financieel beter van werd. Ook beurde het een leuk bedrag. Ajax gaf aan niet meer ver te willen vliegen als dat niet hoeft. Maar als je er als club beter van wordt dan moet je dus wel gewoon gaan.

15 januari 2020 om 17:33
0

Je laatste zinnen bewijzen precies mijn punt. Ajax kiest met deze deal dus om wel ver te vliegen. Dat maakt het zo hypocriet allemaal. Prima dat ze het doen, ook al ben ik er op persoonlijke titel op tegen wegens klimaatredenen (want naast het vliegen moedig je het ook nog eens aan), maar je mag zeker nu als club niet meer zeggen duurzaam bezig te zijn. Pray what you preach for.

15 januari 2020 om 17:52
0

@Simpatico Ik dacht nog altijd dat dit een voetbalforum was, niet een forum van Groenlinks over vliegschaamte... Btw: het is practice what you preach

15 januari 2020 om 18:10
0

Haha thanks, wow. Even helemaal door elkaar gehaald. Ga hem nu niet meer aanpassen .en ja, het is een voetbalforum, maar ga alsjeblieft nou ook niet zeggen dat klimaat en politiek niks met voetbal te maken heeft

15 januari 2020 om 18:41
0

Hou klimaat alsjeblieft uit de sport. Je word er al zo mee dood gegooid.

15 januari 2020 om 19:10
0

Ja klopt, het gaat wat betreft klimaat namelijk niet over triviale zaken als uitgaan, bier zuipen, gamen en snelle auto's maar om wezenlijke dingen zoals de verandering van het klimaat dat voor hele ernstige toestanden kan zorgen. Ik snap best dat nu er malloten zijn die onbeschaamd in het openbaar het klimaatprobleem als een hoax wegzetten en die de benodigde aanpak 'te duur' vinden (en dus niet nodig,...) en dat mensen dat ongegeneerd naroepen. Maar om te stellen dat je ermee 'dood' gegooid wordt vind ik aperte galgenhumor. Los hiervan, ik vind het helemaal geen issue dat Ajax jaarlijks een geheel verzorgd trainingskamp krijgt bij deze sponsordeal. Scheelt een hoop geld en vliegen gaan ze toch. En beter naar Curacao dan naar Qatar, in mijn ogen.

15 januari 2020 om 20:37
0

Simplico,Dat maakt het niet hypocriet, dan snap je gewoon niet goed wat van der sar bedoelt met zijn woorden. Ik snap nog steeds je hele punt niet. Ajax heeft aangegeven niet ver te vliegen indien dat niet nodig is. Bepaal jij dan Wanneer vliegen nodig is van achter je computer of bepaalt Ajax dat zelf? Als Ajax die deal nodig acht, wie ben jij dan om daar iets van te vinden? Ik vind het een hoop loos geschreeuw want jij hebt a, totaal geen zicht op wat een voetbalclub nodig heeft en b, hebt totaal geen zicht op waar Ajax mee bezig is. Dus waar maak je je druk om. Ajax ging op trainingskamp om geld te verdienen en te werken aan internationale exposure en haalde daar vervolgens een deal uit die op den duur de club vooruit helpt. Nou dan heeft Ajax die deal toch gewoon nodig om te groeien? Of mag iedere club graaien in het buitenland en moet Ajax alles maar op de fiets afdoen? Dan val jij van der sar in principe aan op het feit dat hij zich gewoon houd aan wat hij heeft verkondigd, zolang de club dan nodig acht. Dat je dat niet begrijpt is misschien een andere discussie maar hij houd zich toch gewoon aan zijn woord?

15 januari 2020 om 16:44
0

Met de trejn naar Lille was gewoon omdat dat beter uitpakte. Geen douanegezeik en uiteindelijk zelfde reistijd

15 januari 2020 om 16:54
0

Die douane heb je sowieso omdat je met eurostar gaat. Het is sowieso makkelijke optie om desondanks de trein te nemen, maar er werd geschermd met het millieu..

15 januari 2020 om 17:51
0

Quote Van der Sar: 'We leven in een klimaatbewuste tijd en wij willen als club graag een goed voorbeeld geven.'

16 januari 2020 om 14:55
0

Ja, dat is natuurlijk een mooie bijkomstigheid voor de marketing. Maar betekent iet dat het daadwerkelijk de reden er voor was.

15 januari 2020 om 16:48
0

Dus omdat je een aantal dingen doet die niet duurzaam zijn, mag je gelijk niks duurzaams meer doen? Helpen de kleine beetjes tegenwoordig niet meer?

15 januari 2020 om 17:40
0

Elk iets dat Ajax wel duurzaam doet is mooi meegenomen, maar elke keer dat ze zichzelf hiervoor op de borst slaan en Van der Sar uitspraken als 'we leven in een klimaatbewuste tijd en wij willen als club graag een goed voorbeeld geven' doet, is het gewoon hypocriet. Wees dan nederig, ga met de trein, maar vertel niet dat je het goede voorbeeld wil geven. Als je het goede voorbeeld wilt geven, doe je andere dingen en promoot je vliegen naar de andere kant van de wereld niet.

15 januari 2020 om 18:10
0

Wat een geneuzel zeg. Wat hij zegt kan toch prima. Je hoeft niet full time klimaatbewust te zijn want het is ook nog gewoon een bedrijf en geen filantropische instelling. Dat je af en toe bewuste keuzes maakt wanneer het kan is juist een prima manier om men het goede voorbeeld te geven. Je maakt het zo extreem zwart wit en dat hoeft helemaal niet.

15 januari 2020 om 18:12
0

Het gaat om de hypocrisie. Als je dat niet wilt inzien, is dat prima. Maar als je de zaken tegenover elkaar zet en afstreept, begrijp je mijn punt beter. En dan is het inderdaad niet zwart wit, maar heel duidelijk.

15 januari 2020 om 19:39
0

Totale arrogantie spat er bij je vanaf over jouw mening. Wat is er hypocriet aan? Heeft hij ooit beweert volledig voor het klimaat te gaan? Is het hypocriet als je soms er mee bezig bent waar het kan? Je kan prima een voorbeeld zijn door af en toe bewust bezig te zijn hoor, in jouw klimaatdrammerige optiek niet merk ik maar dat is gelukkig niet de absolute waarheid.

15 januari 2020 om 16:50
0

Ze promoten hier helemaal niets millieu vervuilends.ze promoten alleen het land Curaçao. Wie zegt dat je het vliegtuig moet pakken om er naartoe te gaan? Pak je waterfiets en vertrek maar. Ga je nu hetzelfde over Feyenoord zeggen? want als mensen in Amerika dit zien, pakken ze misschien het vliegtuig om naar Droomparken te gaan. Wat praat jij onzin xD

15 januari 2020 om 17:47
0

Haha, ja ik denk ook wel dat alle Feyenoordfans in Amerika naar Droomparken willen. Slaat natuurlijk nergens op wat je zegt.en als je vliegen naar Curaçao niet onder het kopje milieu plaatst, volg je het nieuws niet. Of je ontkent de klimaatproblemen, natuurlijk. Als dat niet zo is, google dan even naar het nieuwste stikstofrapport.

15 januari 2020 om 18:48
0

@jero3ntj33__ hoewel ik het niet volledig met Simpatico eens ben raakt jouw opmerking echt kant noch wal. Natuurlijk promoot je met de Curacao wel iets milieuvervuilends. Er is geen enkele milieuvriendelijke manier om massatoerisme naar dat eiland te brengen. Er is niemand die met de waterfiets of kano daar heen gaat; de massa pakt het vliegtuig. Je vergelijking met Feyenoord en Amerika slaat als een tang op een varken, want het bereik van Feyenoord is in Amerika veel minder groot als het bereik van Ajax in Europa. Over onzin gesproken. Ben nu trouwens wel benieuwd hoeveel geld Ajax van CST krijgt. Dacht dat dat meer zou zijn dan twee miljoen maar dat heb ik blijkbaar overschat.

15 januari 2020 om 16:57
0

Dus je bent alleen goed bezig als je alles duurzaam doet?

15 januari 2020 om 17:48
0

Waar haal je vandaan dat Ajax het alleen goed als ze duurzaam bezig zijn?

15 januari 2020 om 17:20
0

Iedereen is toch hypocriet, allemaal pakken we de auto. Allemaal gaan we met het vliegtuig.hypocrieten zijn degene die denken dat wat we nu aan het doen zijn helpt.natuur doet zijn eigen gangetje. Uiteraard ben ik voor alternatieven maar waar we nu mee bezig zijn???maja het is hip om de groene moraalridder uit te hangen.

15 januari 2020 om 17:50
0

Dus omdat iedereen hypocriet is, moeten we het maar doen? Maar ok, je bent iemand die ontkent dat klimaatverandering gaande is door toedoen van de mens. Je zou eens een dagje met Australiers moeten gaan praten en vragen of zij dat ook zo zien. Of dat o.a. de kolenindustrie, wellicht, het is maar een kleine mogelijkheid bewezen door 99 procent van de wetenschappers hoor, toch ook hiermee te maken heeft.

16 januari 2020 om 04:55
0

Ik geloof best dat de mens invloed heeft op het klimaat, maar er is nog geen enkel bewijs dat het daadwerkelijk zo is. Men denkt dit en onderneemt daarom actie. Je zou dit namelijk alleen maar kunnen bewijzen door nu met alles te stoppen en dan zou het klimaat moeten gaan veranderen. Je kunt namelijk ook gewoon zeggen dat het een toevallige samenloop van omstandigheden is dat de aarde op een natuurlijke wijze zijn klimaat aanpast. Daarmee zeg ik niet dat ik dat geloof, maar echt bewijs is er niet.

16 januari 2020 om 14:59
0

Er is wel degelijk bewijs. Een heleboel zelfs. Zoek maar op.

15 januari 2020 om 22:18
0

Het is altijd pijnlijk om te zien wat voor een mensen er op dit forum rondlopen. Blij om te zien dat toch iemand enigszins begaan is met het klimaat, de wereld redden zal al moeilijk zat zijn maar met deze vrienden op het forum hier gaan we het zeker niet redden.

16 januari 2020 om 06:27
0

Was het niet vooral om praktische redenen dat Ajax de trein pakte naar Lille? Dat het net zo snel of misschien zelfs sneller zou zijn dan vliegen naar Parijs CDG om vanaf daar dan nog met een bus oid verder te moeten gaan? Dat dat reizen met de trein dan ook nog beter voor het milieu is, was wat dat betreft dan een leuke bijkomstigheid.

Ik zie hier echt totaal geen toegevoegde waarde in. Vooral vanuit het oogpunt van Curacao niet. Je wilt Nederland meer over Curacao als vakantiebestemming vertellen? Zijn er Nederlanders die geen idee hebben wat Curacao is qua vakantiebestemming? Het is eerder de prijs (vliegen) wat de gemiddelde Nederlander tegenhoud er op vakantie te gaan. Heel Nederland weet donders goed wat Curacao is. Als Ajax er geld aan verdient is dat ook gelijk het enige wat ze hier aan overhouden lijkt mij.

15 januari 2020 om 16:39
0

@harisfuck in het vorige artikel stond ook vooral internationaal promoten. Dus niet alleen voor Nederlanders.

15 januari 2020 om 17:14
0

Ajax speelt het gros van de wedstrijden in Nederland en maar plusminus 8 europese wedstrijden per jaar. Als dat het doel is lijkt het me niet de juiste keuze om dan op de mouw te gaan gaan staan.

15 januari 2020 om 18:17
0

Er zullen misschien ook wel wat mensen buiten Nederland Ajax volgen . Daar bij nig wat oefenpotjes in het buitenland. En als jouw ploegje zo blijft presteren in Europa dan komen er ook nog wat extra voorrondens bij in Europa

15 januari 2020 om 18:27
0

Ik denk dat je niet helemaal doorhebt hoeveel buitenlanders Ajax ook actief volgen, trotsePSVfan. Kijk eens naar de social media volgers, miljoenen subscribers op alle kanalen (youtube, fb, insta, etc.) en bommetje vol met mensen van over heel de wereld. De doelgroep is wel degelijk groter dan enkel Nederland.

15 januari 2020 om 22:47
0

oke vorig seizoen heeft ajax de meeste europese wedstrijden van allemaal gemaakt 3 jaar terug finalist el dus ooki flink wat wedstrijden en dit seizoen zitten ze in de winterstop al; op 10 europese wedstrijden. ik weet niet maar als ze die trent doorzetten dan zijn het jaarlijks flink wat wedstrijden. verder tis extra inkomsten en qua milieu ja tis een bedrijf hoeveel bedrijven houden er really rekening met het milieu denk als je er onderzoeken op richt dat de meeste bedrijven vrij snel door de mand vallen

15 januari 2020 om 17:22
0

Zo veel weet je dus niet van Curacao als vakantie bestemming. Je kan ook niet bij voorbaat zeggen dat Curacao een duurdere vakantie bestemming is dan Griekenland of Italie. Zeker als je dingen als autohuren, eten etc. Tegenover elkaar zet. Naar Curacao vliegen kan redelijk goedkoop zijn als je in de laagseizoenen zoekt, daarnaast heb je daar met guldens te maken dus je euro worden verdubbeld wat uiteten, uitjes etc. Goedkoper maakt.

15 januari 2020 om 17:38
0

Haha huh? Dus als ik naar Kroatië op vakantie ga, waar 1 euro ongeveer 7 Kuna waard is, ben ik opeens 7 keer zo rijk? Curaçao is op de meeste vlakken even duur of zelfs duurder dan Nederland.

15 januari 2020 om 17:45
0

Niemand heeft gezegd dat je rijker ben daar, ik geef gewoon aan dat bepaalde dingen (m.b.t. Tot vakantie) goedkoper zijn daar dan in Europa.

15 januari 2020 om 17:56
0

@caribbean,aan je naam te zien kom je daar uit die regio ? Kan jij misschien iets meer vertellen over de facceliteiten op Curacao waar Ajax zijn trainingskamp kan gaan houden . Het is voor mij al weer 20 jaar geleden dat ik op bon bini Curacao was , maar toen stond het niet bekend om zijn groene voetbalvelden ...

15 januari 2020 om 18:47
0

@Bossie Ik ben er inderdaad 1 of 2 keer per jaar te vinden. In Curacao heb je de SDK stadion / sportcomplex waar Curaçaose nationale elftal ook zijn wedstrijden speelt, inclusief een atletiek baan, zwembaden en fitness ruimtes eromheen. Het voetbal veld is echter een mix van kunstgras en echt gras, want zoals je aangeeft groeit het gras niet overal mooi groen daar en is moeilijk te onderhouden. Ik kan me herinneren dat er een paar jaar geleden 13 miljoen gulden geïnvesteerd is om desbetreffende faciliteiten daar te verbeteren, tuurlijk stelt het niks voor als je het met Nederlandse profclubs moet vergelijken. Aan de muziek zal het Iedergeval niet liggen

15 januari 2020 om 20:49
0

Toch wel vreemd dat je in de eredivisie pleit voor echt gras en dan een trainingskamp belegd op kunstgras??muziek en vermaak meer dan genoeg aanwezig op Curacao , daar is dan in die 20 jaar niks aan veranderd, gelukkig... Ik lees net dat de grasmat 85/90 echt gras is met daar doorheen kunstgras

16 januari 2020 om 04:58
0

Net als in amsterdam dus. In de arena ligt namelijk ook een mix.

Ik moet toegeven dat het me best meevalt. Had eerder een soort patch verwacht en dan is dit tekstlogo beter.

Zonde van het shirt. Voor die paar miljoen hoeven ze het ook niet te doen lijkt me. Ze zijn druk bezig om hun ziel te verkopen voor zoveel mogelijk centen. Had het liever niet gezien maar als je mee wil met de top zit er niks anders op.Edit: top, ziet er net zo belachelijk uit als het visit Rwanda logo van Arsenal. Hoe verkwansel je een shirt.

Eigenlijk zou Ajax naar een structuur moeten gaan zoals ze nu ook hebben met het vrouwenelftal. Daar is Abnamro hoofdsponser. Zodat 1e Ziggo heeft en Jong Ajax ook een andere hoofdsponser en de rest van de jeugdelftallen ook andere sponsers.

16 januari 2020 om 04:59
0

Abn is hoofdsponsor van de jeugd en sinds kort ook van de vrouwen.

Niks tegen Curaçao al ben ik zelf een grotere fan van Aruba waar ik nog met de kerstvakantie was. Maar zonde van het shirt. Ik vind reclame op een mouw of wat je weleens in Portugal ziet reclame op de achterkant van het broekje zo lelijk. Hoop dan ook dat het hierbij blijft.

naja 2 miljoen is echt een schijntje. En ik vind t echt he le maal niks dat je nu een sponsor op je mouw hebt. Voor 2 miljoen...en dan betaalt Curacao dat? Kunnen ze dat geld niet beter ergens anders aan besteden? Ik ben Ajacied, maar ik vind dit echt een belachelijke deal.

Trainingskamp op Curacao? Is dat niet een extra belasting een uur of 9 in een vliegtuig door verschillende tijdszones . En dan ben ik ook nog benieuwd naar de accomondatie en comfort en natuurlijk hoe het veld er bij ligt? In vergelijking met Qatar ga je er denk ik wel op achteruit ....

15 januari 2020 om 18:54
0

De accommodatie en het comfort heb je op Curaçao uiteraard niets over te klagen, daar zijn genoeg prachtige hotels met alle voorzieningen die je je wenst. Over de kwaliteit van de speelvelden weet ik niet, ligt eraan waar ze gaan spelen. Het Ergilio Hatostadion (waar de nationale ploeg normaliter speelt) heeft een prima hybride veld, zo zijn er vast nog enkelen. Maar inderdaad, Curaçao ligt niet bezaaid met velden als biljartlakens hahah!

15 januari 2020 om 19:06
0

Komt er ook nog de reisduur bij , wat als een extra belasting kan worden gezien . Hybride veld is dat een soort kunstgras of hoe moet ik dat zien ?

15 januari 2020 om 19:12
0

Reisduur is vrij lang inderdaad, maar je bent daar ook gewoon 10 dagen ofzo, ikzelf heb er nooit zo veel last van moet ik zeggen. Hybride is hetzelfde als in de eigen J.C. Arena, een mix van echt gras (85 a 90 procent) met daar doorheen 10 a 15 procent kunstgrasvezels die de graskwaliteit ten goede komen.

15 januari 2020 om 21:26
0

Omdat ten Hag daar nog al scherp op is , over reisduur en belasting van de spelers. Ik vond het al vreemd dat je in de eredivisie pleit voor echt gras en dat je dan op een veld gaat trainen dat niet echt is. Maar naar je uitleg is het me duidelijk , bedankt hier voor

Zo, de komende jaren gratis trainingskampen en dus niet meer naar de emiraten. Weer een nieuwe weg ingeslagen. Je ontkomt er gewoon niet aan: hoe populairder het voetbal wordt, hoe meer de commercie er gebruik van gaat maken....

Prima hoor, weer 2 miljoen structureel erbij. Er worden wel goede zaken gedaan bij Ajax. Qua omzet afgelopen jaar gewoon op nr 23 van de wereld, en qua inkomsten uit commercie zelfs in de top 20 van de wereld, boven clubs als Lyon, Everton, Roma, Napoli, dat is echt heel knap.

Mensen die hier klagen over millieu, stop alsjeblieft ook met het volgen van het EK & WK en het volgen van de CL & EL. Daarbij sponsor je indirect ook de dure vluchten die daarbij gebruikt worden. Misschien moet je dan ook maar van VZ afgaan, want internet is een zware milieuvervuiler. De mensheid is tegenwoordig zo hypocriet, en wij Nederlanders staan hiermee voorop. Roepen dat alles slecht is voor het milieu, maar ondertussen; Internet gebruiken, het huis vol elektrische apparaten, autorijden in plaats van fietsen.gewoon een goede en slimme deal in mijn ogen.

Goeie deal. Ajax zal dan met hun gaan vliegen denk ik.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4442
2.AZ4128
3.PSV3419
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller188
L. TraoréAanvaller41
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper180
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper00
N. TagliaficoVerdediger173
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Zaterdag 18 januari
Barcelona is in de zoektocht naar defensieve versterkingen neergestreken in Engeland. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren