Zoet zocht contact met staf Oranje en weigert op consternatie in te gaan

Woensdag, 15 januari 2020 om

Dinsdag maakten PSV en FC Utrecht bekend dat Jeroen Zoet het seizoen op huurbasis afmaakt bij laatstgenoemde club. De doelman kiest met het dienstverband bij de Domstedelingen voor zekerheid, zo geeft hij aan in gesprek met de NOS. "Wekelijks minuten maken en spelen, dat is mijn belangrijkste reden geweest", verklaart Zoet.

De sluitpost consulteerde nog wel keeperstrainer Patrick Lodewijks van Oranje, aangezien hij wilde weten hoe de technische staf van het Nederlands elftal tegenover zijn plan stond. "Oranje speelde ook een rol, maar dat zit in mijn achterhoofd. Het EK is pas over vierenhalve maand. Ik moet zorgen dat ik presteer en regelmatig speel. Daar wil ik nu bij Utrecht energie in steken."

Van Osch is terug bij PSV: 'Het voelt echt heerlijk'

Zoet wil vooruitkijken en ook niet stilstaan bij zijn zogenaamde vertrouwensbreuk met keeperstrainer Ruud Hesp. Diverse media hadden woensdagochtend gemeld dat Zoet mede door de slechte verstandhouding met de keeperstrainer van PSV loerde op een transfer. "Ik wil er niet veel over zeggen", antwoordt Zoet desgevraagd.

"Ik heb zeven jaar goed met hem samengewerkt. We hebben samen mooie dingen meegemaakt, maar in de voetbalwereld lopen dingen soms anders en dan moet je egoïstisch zijn”, aldus Zoet, die in gesprek met FOX Sports benadrukt dat hij meer opties had dan alleen FC Utrecht. “Maar ik wilde graag hier spelen. Hier heb ik zekerheid om wedstrijden te spelen. Utrecht is een club in vorm, die het goed voor elkaar heeft."


Poll

Een verstandige zet van Jeroen Zoet?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

53 reacties (laatste reactie door constant kante)

Het is zeker een verstandige zet, je wilt als keeper gewoon spelen en nu iemand uitvalt bij Utrecht grijpt hij zijn kans. Echter vind ik Zoet wel een beetje een pedant mannetje, maar dat is maar een onderbuikgevoel. Hij komt een beetje over als een kind die zijn zin niet krijgt. Ben benieuwd wat er zich afspeelt achter de schermen met de keeperstrainer. Als PSV'er hoop ik vooral dat hij zijn niveau terugvindt.

Deze jongen kan totaal geen concurrentie aan. Als ie beetje concurrentie krijgt word ie gek en gaat ie rare dingen doen. Ook weer zo iets lijkt alsof hij vlucht van de concurrentie strijd. Ben benieuwd hoe die et bij Utrecht gaat doen

15 januari 2020 om 16:30

Wat een zure reactie. Zo kun je alles wel in een negatief daglicht plaatsen. Die jongen wil gewoon wekelijks spelen en ziet dat die kans bij PSV erg klein is. Siert hem alleen maar dat hij zich niet te groot voelt voor een club als Utrecht, hij had ook gewoon bij PSV op het bankje kunnen blijven zitten en zijn salaris kunnen opstrijken. Welke rare dingen heeft hij volgens jou nog meer gedaan?

15 januari 2020 om 16:47

Het één sluit het ander niet uit he. Het is logisch dat Zoet wil spelen met het oog op het EK. Maar het is ook waar dat hij een stuk minder ging presteren toen Remco Pasveer de bekerwedstrijden kreeg en aangaf de concurrentiestrijd aan te gaan. En dat hij sinds Unnerstall in zijn nek hijgde ook onderpresteerde. En ook in Oranje was hij nooit goed omdat Cillessen zijn grote concurrent was. Dat valt op en dat mag best gezegd worden. Zoet kan beter maar zit zichzelf mentaal in de weg. Daarom zit hij (ook) nu bij Utrecht.

15 januari 2020 om 16:51

Pasveer keepte de bekerwedstrijden in de seizoenen 14/15 en 15/16, de seizoenen waarin Zoet op zijn best was. Ik denk dat je nu dingen door elkaar haalt? De latere terugval van Zoet had ook weinig met Unnerstall te maken. Die is begin 2019 al ingezet.

15 januari 2020 om 16:57

Nee hoor. Ik weet nog precies hoe het ging. Zoet heeft een paar periodes gehad waar hij ijzersterk keepte, maar onder andere nadat Remco Pasveer zei de concurrentiestrijd aan te gaan, ging Zoet ineens merkwaardige fouten maken en stond hij ineens een stuk onzekerder te keepen. Dat is toen ook breed uitgemeten in de media omdat het zo merkwaardig was. Daarna kreeg hij ook de bekerwedstrijden. En ook toen de discussie Zoet of Cillessen nog liep, zag je hem ook diezelfde onzekerheid tussen de palen meebrengen. En ook toen Unnerstall kwam zag je hetzelfde. Het is echt geen geheim dat Zoet last van concurrentie heeft. Wat jammer is want met een 'vrij' hoofd keepte hij uitstekend.

15 januari 2020 om 17:01

Overigens ben ik Zoet wel heel dankbaar voor zijn tijd bij PSV. Ik word 's nachts soms nog zwetend wakker denkend aan Andreas 'slappe handjes' Isaksson.

15 januari 2020 om 17:11

Ik kan me herinneren dat Johan Derksen dat ook eens gezegd heeft. Maar PSV heeft met Pasveer, Room en later Unnerstall altijd wel vrij degelijke reservekeepers gehad. Op het moment dat Zoet dan niet presteert kun je het altijd wel gooien op de concurrentiestrijd. Vind het beetje ver gezocht, denk dat het gewoon meer met het niveau van Zoet te maken heeft. Hij heeft 1 fantastisch seizoen in zijn carriere gehad (15/16) en verder was het altijd wat wisselvallig in mijn ogen. Al is het vanaf de tweede seizoenshelft van vorig seizoen wel ineens heel sterk achteruit gegaan.

15 januari 2020 om 17:29

Hoezo zuur? Wat boeit mij Zoet nou. Het valt me idd alleen wel op dat er op het moment dat iemand in zn nek hijgt dat hij dan in paniek raakt zoals Mt87 hier beneden zegt. Ik heb niks tegen Zoet hoor. Maar als Zoet een concurrent er bij krijgt die het net zo goed of beter doet dan lijkt het alsof hij het mentaal niet aankan.

15 januari 2020 om 18:27

@boadurum: Zoet is vooral kampioen in zelfoverschatting, zodra hij de waarheid voorgeschoteld krijgt zakt het mentaal als een kaartenhuis in elkaar. Ik snap wel dat hij voor Utrecht kiest

15 januari 2020 om 20:23

Mt87maar wat verklaart dan die merkwaardige fouten van Zoet in die seizoenen dat hij geen concurrentie had? Of wat zijn twijfelachtige optredens in oranje, terwijl de bondscoach (cillessen zat op de bank bij Barca en dus vond iedereen dat die niet opgesteld kon worden) hem álle vertrouwen gaf?? Het is een fabel dat dit alleen te maken heeft met vertrouwen en concurrentie. Sowieso, spelers die niet tegen concurentie kunnen, die horen natuurlijk nooit bij een topclub als PSV thuis. Daar is altijd concurrentie, want daar gaat het om winnen en niet om sentimenten. Wat dat betreft denk ik persoonlijk dat deze move niet tijdelijk is maar permanent zou moeten worden. Bij Utrecht past Zoet veel beter dan bij Psv.

15 januari 2020 om 16:32

Als keeper is het meest lastig om van concurrent te winnen. Coaches wisselen bijna nooit van keeper. En als je jaren lang ergens eerste bent geweest. Zou ik ook willen vertrekken.

15 januari 2020 om 16:35

@juvedreef Waterreus bewees juist dat je wel concurrentie kan winnen. In zijn tijd werden meerdere dure (top) keepers aangetrokken en hij versloeg ze allemaal. Anders dan deze Zoet die gelijk verongelijkt reageert wanneer hij gepasseerd werd na maanden slecht keepen.

15 januari 2020 om 16:36

Concurrentie niet kunnen aangaan of persoonlijke doelen nastreven, tja. Jij bekijkt het enorm negatief, ik bekijk het positief, eerlijk en realistisch. Ik vraag me af wie er verder komt. Zoet met een EK of Zoet die wel de concurrentie aanging, niet speelde, maar nu wel jouw persoonlijke goedkeuring heeft.

15 januari 2020 om 17:32

Het gaat mij niet om mijn goedkeuring want ik heb niks tegen Zoet. Het valt alleen wel op dat hij paniekerig word als een concurrent in zn nek hijgt. Kijk alleen als bij Oranje daar doet ie hele gekke dingen altijd. En vorig seizoen deed hij het prima maar sinds dot seizoen nu er een prima 2de keeper is gehaald doet ir weer hele rare dingen

15 januari 2020 om 20:25

Hij deed altijd al 'rare dingen'. Jeroen Zoet heeft best goede periodes gekend bij Psv, maar het is altijd een twijfelaar en een middelmatige doelman geweest. Dat concurrentieverhaal vind ik een hele makkelijke verklaring voor wat gewoon een kwaliteitsprobleem is.

16 januari 2020 om 05:06

Misschien is t wel concurrentie maar ik denk meer de negativiteit die er constant leeft in zogenaamde ‘warme psv cultuur’. Jeroen Zoet was al 2(of meer) jaar de schandpaal wanneer er iets fout ging. Iedereen wou dat hij wegging en nu gaat hij weg en dan gaan zoveel psv supporters moord en brand schreeuwen door zijn verhuur. Groot gelijk heeft hij, dit heeft hij nooit verdiend want het is een van de grootste psv hart dragende spelers die er rond liep in de selectie. Schaam mij kapot voor mij mede supporters en de club, ik had de ballen niet gehad om dit te doen maar groot gelijk heeft hij! “Rare dingen doen en niet tegen concurrentie kunnen” laat me niet lachen, die jongen kreeg veel te veel over zich heen joh. Ik zeg niet dat hij wereldtop is of eerste doelman van Oranje hoort te zijn maar zo’n behandeling krijgen is dik onverdiend. Als mensen dit niet in kunnen zien en denken dat hij niet tegen concurrentie kan dan kan je totaal niet objectief kijken en kan je beter jezelf op de vlakte laten. Komop man, ik moet nu open deuren instampen in een overduidelijk scenario. Zoet stond door de negativiteit al 1-0 achter in zijn koppie voordat de wedstrijd überhaupt begonnen was! (En dan kan je schreeuwen dat hij als prof er mee om moet kunnen gaan, maar in supporters groepen zag ik al zo lang andere berichten. Nep supporters of mensen met een on-objectieve bril op, lachwekkend haha!

Hij zegt in interview dat hij te horen kreeg dat hij geen 1ste keeper zou zijn en hij wil per se spelen. Ook in verband met EK. Netjes van Psv. Hoop dat ie het op 1 wedstrijd na, goed gaat doen.

15 januari 2020 om 16:35

En dan zal je altijd zien dat hij uitgerekend die wedstrijd niet te passeren is 😜. Zou voor hem denk ik wel een persoonlijke revanche zijn.

Denk dat met het vertrek van Vermeer naar Vs. Een concurrent minder is. Krul Cilssen Zoet/Bizot. Krul moet hoe dan ook mee als tweede keeper. Hij keept geweldig dit jaar.

15 januari 2020 om 16:28

Liever als eerste keeper mee krul!

15 januari 2020 om 16:35

Zie ook liever Krul als 1e keeper Cilessen is een goede keeper maar blinkt nergens in uit en zal ook geen punten voor je team pakken. Krul speelt elke week PL en je weet dat als je een penalty tegen krijg dat je rustiger gaat zitten kijken met Krul in de goal dan naar Cilessen die al in een hoek lig voordat er geschoten word.

15 januari 2020 om 16:58

Krijg je die mythe weer. Krul heeft ook belabberde cijfers als het gaat om strafschoppen stoppen. Vermeer is de absolute penalty killer, gevolgd door Bizot. Op ruime afstand volgen dan pas Krul en Cillessen. Van Zoet weet ik even niet zo snel hoe goed hij het op dat vlak doet, al is het volgens mij geen uitblinker met strafschoppen.

15 januari 2020 om 16:33

Beter als eerste keeper. Helaas is Koeman te koppig.

Door er niks over te willen zeggen zegt hij natuurlijk vanalles. Ik blijf het sneu voor Jeroen vinden, maar het blijft een terechte beslissing hem er naast te zetten. Ik verwacht wel dat hij mee gaat naar het EK. Koeman vindt het prettig om vast te blijven houden aan een bepaalde kern, dus als hij gewoon speelt bij Utrecht lijkt het me dat hij mee mag.

15 januari 2020 om 16:59

Inderdaad. Als het niet zo is zeg je dat natuurlijk gewoon.. Maar dat hij gewoon mee mag lijkt me niet. Daarvoor moet hij eerst aantonen in vorm te zijn, dat is hij het afgelopen jaar niet geweest. Sowieso was hij in Oranje altijd belabberd. Met Krul en Bizot als concurrenten zou ik voor die twee gaan met Cillessen.

15 januari 2020 om 17:01

Zou ik ook doen, maar dat is niet echt de stijl van Koeman. Die heeft Zoet er de hele tijd gewoon bij gehouden en blijft bijvoorbeeld ook vasthouden aan Strootman omdat hij gewoon de groep bij elkaar wil houden.

Ik vind dat hij niks berkeeerd zegt heel eerlijk en transparant. Hoop dat hij het goed doet bij Utrecht, zeker niet de beste van NL, maar als hij het goed doet bij Utrecht kan hij vechten met Bizot om de 3de plek. Cillessen en Krul moeten sws mee

Begrijp niet dat deze knul nog in Oranje zit. Blijkt totaal ondergeschikt voor de druk. Speelt niet voor niets nog in Nederland geen 1 buitenlandse (sub)top club wilde hem hebben. Blijkbaar lopen er toch goede scouts rond. Van mij mogen ze Krul gewoon weer selecteren speelt namelijk een prima seizoen bij Norwich en vorig seizoen trouwens ook al.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.Vitesse3310
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. van RooijenAanvaller10
J. HouwelingKeeper00
D. JensenKeeper00
T. NijhuisKeeper00
M. PaesKeeper180
J. ZoetKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

In de wandelgangen

Donderdag 23 januari
Juventus heeft de verhuurperiode van Matheus Pereira aan Dijon per direct afgebroken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren