‘Ajax verhoogt omzet met nieuwe internationale samenwerking’

Woensdag, 15 januari 2020 om

Ajax voetbalt vanaf zondag met de naam 'Curaçao' op de mouw, zo weten De Telegraaf en Het Parool woensdagmiddag te melden. De Amsterdamse club werkt aan de laatste details van een nieuwe sponsovereenkomst met het eiland voor de duur van drie jaar, zo klinkt het. Ajax wil de deal nog niet bevestigen.

Ajax wil structureel aanhaken bij de Europese top en zoekt in het buitenland naar middelen om de omzet verder te verhogen. Giselle McWilliam, de Curaçaose minister van Economische Zaken, hoopt na de deal met Ajax meer toeristen te trekken uit Nederland en de rest van Europa. Zij zal zondag aanwezig zijn bij het duel tussen Ajax en Sparta Rotterdam in de Johan Cruijff ArenA om het logo te onthullen.

Ten Hag voorziet mooie maanden: 'In deze groep zit veel drive en plezier'

Het zal niet de eerste keer worden dat Curaçao als sponsor dient voor een club in Nederland. Tussen 2008 en 2011 was het eiland al hoofdsponsor van NEC. Ajax heeft er geen geheim van gemaakt dat men steeds vaker buiten de landsgrenzen kijkt om de financiële mogelijkheden te vergroten. De Amsterdammers hebben bijvoorbeeld samenwerkingsverbanden met clubs uit heel de wereld.

"De financiële kloof met de Europese top is niet dichten en toch willen we structureel aanhaken. Dan moet je creatief blijven", zei algemeen directeur Edwin van der Sar eerder. "Ons stadion zit vol, we hebben 34.000 mensen op een wachtlijst, de skyboxen en business-seats zitten vol en de Europese uitwedstrijden zijn uitverkocht. We kunnen vol op andere zaken inzetten. Dat moet ook, anders wordt het gat weer groter."Gerelateerd

Meer sportnieuws

72 reacties (laatste reactie door hoogindeconcen)

Zucht. Ik dacht dat ze weer een nieuwe club in het buitenland gingen samenwerken. Het gaat echter slechts om een mouwsponsor. Ja, dat is de bedoeling he van sponsoring ...dat het geld oplevert

15 januari 2020 om 16:13

Hoe had jij gedacht dat Ajax dmv samenwerking met een buitenlandse club omzet verhogend zou zijn? Dat is doorgaans namelijk niet de voornaamste reden dat clubs nauwer gaan samenwerken, want dat gaat 9 van de 10 keer over kennis, sportieve belangen en strategie. Ik vind het zelfs een prestatie om deze titel misleidend te vinden.

All about the money. Goed initiatief, maar als Ajax echt knaken wil verdienen moet je toch in zee gaan met de oliesjeiks uit vae of qatar? Ik persoonlijk hecht wat minder waarde aan de nationale competities in het voetbal en ben groot voorstander van een Super Euro League. Stiekem denk ik dat Ajax daar ook wel interesse in zal hebben, gewoon de 24 beste clubs van Europa in een competitie, en dan maak je daaronder een Super Euro League 2 ofzo. Ik heb veel kritiek gekregen over deze denkwijze, maar ik zie het op den duur toch wel echt gebeuren.

15 januari 2020 om 15:27

Je moet juist terug naar de oude Europacup 1. Dan spelen tenminste weer echt de kampioenen tegen elkaar en mag je 't echt de champions league noemen

15 januari 2020 om 15:29

Voor de oude Europacup zijn de krachtsverschillen te groot geworden. Dit zal (denk ik) nooit meer rechtgroeien, dat clubs uit Hongarije en Schotland tot de absolute top gaan horen

15 januari 2020 om 15:48

Natuurlijk gaat dat nooit meer gebeuren en kan je ook niet over door blijven zeuren. Oplossingen zijn investeerders zoals psg. Daar zit je niet op te wachten als ajacied maar dat brengt je structureel aan de top denk ik. En misschien is er een andere nederlandse club die dan ook interessant word om over te nemen.

15 januari 2020 om 16:00

Door de huidige constructie en het geld dat ermee om gaat zal het ook nooit meer veranderen. De CL levert te veel geld op voor de clubs, en hierdoor wordt het verschil te groot. Dit is iets dat door de fifa / uefa zelf in de hand is gewerkt.

15 januari 2020 om 16:10

Ik zie een toernooi zoals de Europa Cup 1 ook niet snel meer gebeuren, maar zeggen dat de krachtsverschillen nu te groot zijn voor zo'n toernooi vind ik niet terecht. In het begin zullen de kampioenen uit de grote vier competities inderdaad meer geld hebben, maar omdat elk land nu maar 1 team kan leveren zal dit verschil langzaam weer kleiner worden. Het wordt dan weer aantrekkelijker om in landen zoals Nederland, Belgiã«, Schotland, etc. te spelen, want de kampioen van zo'n land speelt altijd "champions League". De huidige Champions League opzet heeft gezorgd voor die enorme kloof door de grote competities meer plaatsen te geven.

15 januari 2020 om 16:14

Een Europe Cup 1 waarin dus niet en barcelona en Real Madrid kunnen spelen? Lijkt me op voorhand al een dikke failure, en ik zou ook niet weten waarom we daar weer heen zouden moeten... Alsof de kampioen uit Bulgarije jou ook maar iets kan schelen, kom op zeg. Super Euro League, dat wordt de toekomst

15 januari 2020 om 16:21

Niet iedereen denkt zoals jou, insidermadrid. De huidige opzet van de Champions League kan mij gestolen worden. Het is elk jaar bijna weer hetzelfde verhaal met dezelfde clubs die doorstoten naar de achtste finales, etc. Ik zie juist liever teams zoals Anderlecht, Celtic, Ajax, Kopenhagen, etc. er bij en kans hebben op een Europese prijs. Daarom vond ik de Europa Cup 1 opzet zo mooi. Kampioenen tegen elkaar. Dan verdeel je het geld in mijn ogen ook veel eerlijker dan nu.

15 januari 2020 om 16:24

Ik zie liever de kampioen van Bulgarije tegen de kampioen van bijv Griekenland dan 5x per jaar barca en real

15 januari 2020 om 16:55

De oude Europa Cup I opzet terugbrengen is een mooie, maar vooral romantische gedachte. Het geld dat nu omgaat in de CL, is dankzij de opzet. Nu betalen sponsoren en televisierechten goed, omdat iedereen maar wat graag betrokken wil zijn bij wedstrijden als Liverpool - Barcelona. Wanneer alle wedstrijden tot de kwart-finale als Juventus - Flora Tallinn zijn, daalt de interesse enorm. Op den duur zou zo'n opzet kunnen leiden tot een wederopstanding van veel oude Europese topclubs uit kleinere landen, maar ik zie het veel eerder gebeuren dat het kartel aan Europese topclubs dat niet deelneemt aan een Europa Cup I 2.0 dan zelf maar een toernooi begint.wat wel hervormd kan worden, is de opzet van de kwalificatie. Middels de gescheiden route van kampioenen en niet-kampioenen daar is het verloop in de laatste jaren wel iets eerlijker geworden maar alsnog mis ik wel vaak teams uit Scandinavië en Oost-Europa in de groepsfase.

15 januari 2020 om 15:28

Nou nee, laat de vaderlandse competitie maar lekker staan. Wat gaat er met de CL gebeuren als je al in zo’n euro league voetbalt?

15 januari 2020 om 15:31

Arnau/ CL is een toernooi, zo een Euro League is een competitie

15 januari 2020 om 15:28

In Duitsland zullen ze met een Super Euro League niet instemmen.

15 januari 2020 om 15:30

Engeland geloof ik ook niet. Gelukkig maar.

15 januari 2020 om 15:29

Ik ben daar geen voorstander van. Zogenoemde “Fairy Tales” als die van Ajax vorig seizoen gebeuren niet meer, kleinere clubs als Rode Ster zullen niet meer in de CL zitten. Dat moeten we niet willen. Je gooit dan de hele geschiedenis van het voetbal weg, voor geld. Ook zijn wedstrijden als Bayern-Real niet meer interessant, omdat dat dan te vaak voorkomt. Geen goed idee.

15 januari 2020 om 15:34

Voor dat soort clubs als Rode Ster is er een mogelijkheid om mee te doen in de Super Euro League 2. Je kan het zo invullen dat de bovenste twee van de Euro League 2 promoveren naar de Euro League 1, en de 2 laatste van de Euro League 1 degraderen naar de Euro League 2. Het hoeft niet ieder jaar vast te staan wie er mee doet aan de League. Ik heb een heel plan gelezen over iemand die dit in elkaar zou willen zetten, en het is echt fascinerend interessant. Bayern - Real is altijd interessant, zelfs als het een oefenduel is

15 januari 2020 om 15:55

Bayern real ja. Maar als Willem II supporter zit ik totaal niet te wachten op euro League 3 of 4 met uitwedstrijden tegen Valenciennes en Malmö of zo.

15 januari 2020 om 16:07

Pprins/ in dat plan wat ik gelezen heb, staat dat alleen de bovenste 4 clubs uit de Eredivisie mee zouden doen aan zo een Euro League 1 of 2. De Eredivisie blijft gewoon bestaan maar dan zonder de vier grootste clubs, daardoor maken andere clubs ook meer kans om kampioen te worden. Net als dat de Engelse, en Duitse en Spaanse league gewoon zouden blijven bestaan, ze halen alleen de toppers eruit. Op die manier maken clubs net als die van jou dus kans om kampioen te worden. Een Euro League 3 of 4 zou natuurlijk belachelijk zijn en niet rendabel zijn voor zulke kleine clubs en met de geringe interesse ervoor kan dat nooit slagen. In dat plan wat ik gelezen heb beweren ze dat iedereen er op vooruit zou gaan en dat de nationale competities interessanter worden voor een heleboel clubs. Ik ben helemaal verkocht van het idee en ik denk dat het de toekomst gaat worden

15 januari 2020 om 16:31

Madrid, wanneer je de toppers uit de competitie haalt zullen sponsors van de kleinere clubs zich terugtrekken.

15 januari 2020 om 15:30

ik weet niet of dat wel ideaal is voor uit supporters om zovaak te reizen ivm werk.wat ik wel zou toejuichen is dat de CL deelname ook beschikbaar is voor paar amerikaanse en aziatische clubs om zo die continenten er meer bij te betrekken want die wereldbeker gaat ook nergens over voor clubs. Het zou toch mooi zijn om Atlanta van frank de boer of Inter Miami bezig te zien in CL later?

15 januari 2020 om 15:36

Prot/ We bieden al plek aan Rusland en Israel om mee te doen in onze competitie, als we ook nog Noord-Amerika gaan betrekken wordt het wel heel ingewikkeld met reizen. Om terug te komen op jouw argument over reizen : ik heb een plan gelezen waarin het reizen voor supporters wordt beschreven, en daarin zeggen ze dat voetbalclubs zelf arrangementen kunnen opstellen met vliegtuigmaatschappijen voor het reizen binnen Europa, het is echt een interessant plan. Helaas staat het niet meer op het internet maar alle problemen worden erin getackeled. Er is slechts éã©n probleem waar ze niet omheen kunnen : Groot Brittanie zal nooit meewerken hieraan, omdat hun voetbalsector in het land al zo gigantisch is.

15 januari 2020 om 15:56

Denk niet dat zo'n League gaat gebeuren. De Engelse en Duitse clubs (buiten Bayern) willen hun eigen competitie niet verlaten en grote wedstrijden zijn dan niet meer speciaal. Daarnaast komen er voor de uitsupporters heel veel kosten bij en worden de financiele verschillen tussen clubs nog groter. Dan ontstaat er een monopoly positie die niemand wil.

Weet niet of de achterliggende gedachte alleen geld is, maar ben niet bepaald een fan dat ze het shirt voor meer inkomsten gebruiken (zoals Arsenal met Rwanda). Kan me niet voorstellen dat het bedrag zo substantieel is dat we dit moeten doen.

15 januari 2020 om 15:29

Mee eens, bovendien doet het me gelijk denken aan die tenues van Sturm Graz die compleet volstonden met reclame. Hoop niet dat we die kant opgaan.

15 januari 2020 om 15:46

Daar was ik inderdaad ook een beetje bang voor. Een hoop derrie op een shirt ziet er altijd belachelijk uit.

15 januari 2020 om 16:02

Na de afgelopen winterstop (en het bijbehorende uitje) is het toch wel duidelijk dat het vooral om het geld gaat. Op zich is dit ook logisch, want geld heb je nodig om de kloof zo klein mogelijk te maken / houden.

Het is bijpakken of wegzakken; hoop wel dit echt een dikke miljoenen deal is want al is het 40 mil per jaar is het nog steeds "niets" tegenover de europese top, wat ze zelf wilde

15 januari 2020 om 15:26

Zal wel om 2 of 3 miljoen gaan. Maar financieel de aansluiting vinden met se top kun je ook niet binnen een jaar realiseren. Ze zijn in ieder geval op de goede weg want laatst ook weer een samenwerking met een club uit het middenoosten.

15 januari 2020 om 15:28

Ik ben heel benieuwd maar het zal toch niet in de buurt komen van 40 miljoen of ben ik nu gek?

15 januari 2020 om 15:36

Nee lijkt me ook niet. Afhankelijk van hoe groot en waar precies denk ik tussen de 2 en 5 miljoen

15 januari 2020 om 15:42

Nee denk ik ook niet, maar met 2-3 mil zijn het wel kleine stapjes, en aangezien er "aansluiting met top" staat, verwacht ik ook wel wat, een paar miljoentjes is geen aansluiting

15 januari 2020 om 15:46

40 miljoen voor een mouwsponsor, dat zou wat zijn. In dat geval zou ik lange mouwen adviseren die helemaal vol staan! Nee denk dat dit eerder om 2 à 3 miljoen o.i.d. gaat, maar met veel kleine stapjes ga je op den duur ook vooruit. Ik vind dat Van der Sar zich goed manifesteert op het gebied van nieuwe inkomsten mogelijkheden!

15 januari 2020 om 20:12

Sandermet veel kleine stapjes kan je het gewoon vergeten, die 'aansluiting bij de Europese top'. Simpele rekensom. Qua begroting en omzet kã¡n Ajax die slag echt op geen enkele manier winnen, puur omdat de markt waar Ajax in zit te klein is. Ik zeg het nog maar een keer. Liverpool toucheerde in 2018-2019 152 miljoen pond alleen al uit TV rechten. Dat is anderhalf keer de begroting van Ajax. En meer dan de omzet van Ajax in een waanzinnig uitzonderlijk en fabelachtig seizoen in de CL. Hudderfield Town kreeg zelfs nog 96 miljoen pond. Voila! Hoe wil jij eigenlijk'kleine stapjes maken' in je structurele inkomstenstroom om dã¡t gat te dichten precies, als je weet dat de TV rechten in de PL weer geveild gaan worden dit jaar en iedereen ervan uitgaat dat die omhoog gaan en zeker niet omlaag??? Dat lukt zelfs niet als je het hele shirt tien keer verkoopt aan een sponsor van twee miljoen, ...incidenteel zal een club als Ajax, en Psv, altijd in staat zijn Europees leuk mee te doen (psv haalde in 2005 óã³k net de finale niet en won de dubbel), maar dat structureel aanhaken bij de Europese top dat is echt een vage utopie. Hoe goed Van der Sar zich ook manifesteert.

16 januari 2020 om 08:48

Ik zeg ook niet dat we ooit gaan aansluiten bij de absolute Europese top, dat is gewoon niet mogelijk, de inkomsten van de PL, Barca, Real, PSG, Bayern, etc. zul je als Nederlandse club nooit kunnen benaderen om de redenen die jij hierboven aangeeft. Van der Sar zegt dat ook: "de kloof is niet te dichten, toch willen we aanhaken". Dat betekent echter niet dat je zelf stil wil staan. Ajax doet er alles aan om zelf met haar relatief beperkte middelen tóch te groeien om zo bij die top-25 (ongeveer) te blijven horen. Dat is gewoon prima natuurlijk!

15 januari 2020 om 16:31

Wow dacht je echt dat het in de buurt van 40 miljoen zou zijn en daar ben je al blijkbaar niet van onder de indruk,realisme is ver te zoeken bij jou...

Zoals Arsenal en Visit Rwanda dus. Vind ik altijd beter dan een sponsor zoals een vage gokbedrijf of bank dat gelinkt is aan allerlei vage handelingen.

15 januari 2020 om 16:15

Inderdaad. Je helpt dan ook met de ontwikkeling van een land. Eigenlijk is het een soort liefdadigheidswerk waar Ajax ook nog wat onkosten voor vergoed krijgt 😜😜. Maar het is inderdaad beter dan het promoten van vage gokbedrijven zoals dat in België en Engeland op grote schaal gebeurt.

Heel goed nieuws. Zie Ajax op deze maniervwel structueel de Champions League spelen. Geld is hier nu eenmaal belangrijk voor. Vandaar de naam betaald voetbal

Dit deed Rwanda anderhalf jaar geleden ook met Arsenal, sindsdien is de toerisme van het land met 8% gestegen en hebben ze miljoenen winst gemaakt

Past wel goed bij het reggae / Bob Marley-imago. Kluivert heeft zijn roots daar dacht ik ook. Best wel leuk voor een zomers en tropisch tintje.

15 januari 2020 om 15:30

Haha precies! Eindelijk iemand die het snapt! Al die overtrokken reacties hier! Relax man, geniet van het leven, van curaçao en van alles.

15 januari 2020 om 16:20

Er zijn precies nul overtrokken reacties hier! Snap niet waar je dat dan ook vandaan haalt

15 januari 2020 om 16:32

Kluivert is toch gewoon een Surinamer...

15 januari 2020 om 20:14

Kluivert is gewoon Nederlander, met een vader die uit Suriname komt en een Curacaose moeder.

15 januari 2020 om 21:48

Inderdaad. Zoals jij het zegt is het.

Haha dit soort dingen vind ik altijd wel mooi joh. Een beetje een andere temperament zouden de Nederlanders wel goed doen, merk je ook aan de reacties hier (KNIPOOG, KNIPOOG). Alles net iets rustiger aan kan er wel bij. Laten we hopen dat het niet doorslaat naar het team.

Het blijft voor mij toch altijd een beetje vreemd dat een (ei)land een club gaat sponsoren. Het meest idiote is nog absoluut de deal tussen Rwanda en Arsenal. Marketingtechnisch gezien zijn het hartstikke slimme zetten, maar het is vreemd als relatief wat armere landen (rwanda en in mindere mate Curacao) dergelijke bedragen uit gaan geven. Ik ben erg benieuwd om welk bedrag het in dit geval gaat.

15 januari 2020 om 16:00

Kijk eens naar de reclames voor skigebieden tegenwoordig. Bayern heeft trouwens Qatar Airways op de mouw staan.

15 januari 2020 om 16:23

Qatar heeft geld. Skigebieden ook. Rwanda gebruikt geld dat ze niet zelf hebben gegenereerd om een club te sponsoren. Dat is een ietwat onorthodoxe manier om je economie op te bouwen. Het werkt, maar het is niet vreemd dat er toen bijvoorbeeld kamervragen over werden gesteld. Bij Curacao speelt dat in wat mindere mate, want dat krijgt niet bakken aan ontwikkelingshulp zoals Rwanda dat krijgt, maar het voelt voor mij toch wat vreemd aan. De vergelijking met Qatar ed past dus niet, die situatie is volledig anders.

15 januari 2020 om 17:17

Dat ben ik met je eens. Ging me meer om het feit dat een land / regio een club sponsort. Rwanda vind ik dan om meerdere redenen wel met afstand het meest beladen.

Ben je eindelijk van die strepen op de mouw af, krijg je dit 🤣 zal adidas ook leuk vinden: of onderbroken lijnen op de mouw, of alleen op de schouder of zijkant voor hen dus. Wel benieuwd wat voor geldsom ertegenover staat

Noem me ouderwets, maar dit vind ik echt een achteruitgang van jewelste. Ik begrijp dat het draait om de knaken, maar aan het shirt moet je niet tornen. Inmiddels zijn we 'gewend' aan de Adidas strepen, al verlang ik terug aan de tijd dat die er nog niet op stonden. Echter zullen we vast ook wel 'wennen' aan de sponsoring op de mouw..

15 januari 2020 om 16:13

Wauw, ik bedenk me nu dat er dit jaar helemaal geen strepen op staan. Ik wordt dus inderdaad oud

Nice! Hopelijk levert dit Curacao veel extra toeristen bezetting op! Nieuw Ajax shirt kopen zodra dit erop staat. Leuk! Mijn eiland als sponsor van mijn clib 😍

15 januari 2020 om 22:40

Serieus? Hoe kan je als curacaoenaar hier nou blij mee zijn. We hebben hier al geen cent te makken, gigantisch begrotingstekort, verhoogde accijnzen, nul investeringen in infrastructuur (behalve het SEHOS en dat is ook al een groot fiasco aan het worden) en het minimumloon ligt al 300 nafl onder de armoedegrens. Daar gaat een klein logootje op de mouw echt niks aan veranderen hoor. Je kan dat toch niet verkopen aan de bevolking. Voor Ajax wel een prima deal hoor.

16 januari 2020 om 01:59

Ik ben op het moment in Curaçao en van wat ik hoor op de radio zijn ze er hier niet echt blij mee. Kost bakken met geld en dat is er niet.

Ik vind het sowieso altijd apart wanneer een land een voetbalclub sponsort, maar snap bij een land als Curaçao de keus voor Ajax helemaal niet. Volgens mij kent iedereen in Nederland Curaçao echt wel en lijkt mij de Nederlandse markt nou niet echt een markt waar nog veel rek in zit.

15 januari 2020 om 16:25

Precies. Dan is de combi Rwanda in Arsenal een stuk logischer. De combi Curacao-Ajax lijkt me een stuk minder op te leveren voor Curacao dan dat het Rwanda heeft opgeleverd bij Arsenal.

Als je 34.000 man in de wachtrij hebt voor een seizoenkaart, waarom dan niet een nieuw stadion bouwen met plaats voor 80.000 man in plaats van 52.000?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4743
2.AZ4126
4.PSV3519
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller198
L. TraoréAanvaller51
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper190
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper00
N. TagliaficoVerdediger183
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Donderdag 23 januari
Juventus heeft de verhuurperiode van Matheus Pereira aan Dijon per direct afgebroken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren