‘Internazionale dendert door en sluit morgen miljoenenakkoord’

Woensdag, 15 januari 2020 om

Olivier Giroud gaat binnenkort tekenen bij Internazionale, zo melden Franse en Italiaanse media woensdag. Chelsea en Inter gaan naar verluidt morgen een deal ter waarde van minimaal 4,5 miljoen euro beklinken. Middels bonussen kan de transfersom nog oplopen naar 6,5 miljoen euro. De zaakwaarnemer van de spits is donderdag in Milaan om de laatste details rond te krijgen.

Sky Italia meldde op dinsdagavond al dat Giroud dit weekend een keuring zal ondergaan bij de Italiaanse topclub, maar RMC Sport beweert nu dat de medische testen mogelijk al eerder worden afgelegd. Als alles goed verloopt en de clubs definitief een akkoord bereiken, zal de 33-jarige aanvaller voor tweeënhalf jaar tekenen.

Lampard: 'Olivier Giroud zou mogen vertrekken bij Chelsea'

Naast Giroud lijkt Inter ook dicht bij de komst van Christian Eriksen te zijn. De Deense middenvelder beschikt bij Tottenham Hotspur over een aflopend contract, waardoor hij komende zomer transfervrij van club kan wisselen. Inter hoopt de spelmaker deze winter al naar Milaan te halen en volgens de laatste berichten lijkt een transfer van Eriksen naar Italië realistisch.

Volgens Sky Italia heeft Eriksen al een persoonlijk akkoord bereikt met i Nerazzurri. Inter heeft een bod van tien miljoen euro exclusief bonussen uitgebracht op de ex-Ajacied en nadert volgens diverse Italiaanse media de vraagprijs van Tottenham. Naar verluidt gaat Eriksen bij een deal tussen de clubs een meerderjarig contract tekenen met een salaris van tien miljoen euro per jaar, exclusief bonussen.


Poll

Een goede zet van Internazionale om Olivier Giroud te halen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door ramondiaz)

Is er iemand van Inter hier die mij kan uitleggen hoe het kan dat Inter ineens spelers van het kaliber Giroud, Eriksen, Alexis Sanchez en Lukaku kan halen? Ze hebben mijns inziens jarenlang lopen sukkelen met halve bak aankopen, maar dit is toch wel een rijtje met namen.

15 januari 2020 om 13:32

Al een paar jaar heeft Suning het daar voor het zeggen. Ook de omzet van Inter is enorm gestegen de laatste 2 jaar. Inter had de afgelopen jaren veel matige aankopen gedaan, maar voor de zomer zaten er bij Inter ook al wat goede spelers zoals, Handanovic, Brozovic, de Vrij, Skriniar en Lautaro.

15 januari 2020 om 17:37

Inter is in 5 jaar tijd van 169mln omzet gegaan naar 370. Dit jaar over 400. En volgens berekeningen in 3 jaar tijd zullen half miljard omzet hebben.

15 januari 2020 om 13:33

Die lopen denk ik echt keihard te gokken dat Conte ze meer succes gaat geven, structureel CL haalt, dat PSG de hoofdprijs voor Icardi neer gaat leggen en spelers als Martinez veel gaan opleveren etc. Het komt op mij over als een alles of niets poging om Juve van de troon te krijgen nu dat niet zo lekker loopt onder Sarri, terwijl ze zelf de trainer binnenhalen die Juve aan de soevereine top heeft gezet. Lukt het, dan komen ze financieel vast rond. Vallen ze de komende 2 seizoenen terug de Europa League in, moeten ze als een gek gaan verkopen of riskeren Milan achterna te gaan. Geen Europees voetbal door gebrek aan knaken. Riskant, maar voor de neutrale kijker toch wel leuker dat ten minste iemand alles uit de kast trekt om die monopolie daar te eindigen.

15 januari 2020 om 13:39

Zo heel veel geven ze niet eens uit aan transfers. Lukaku was duur, barella ook. Maar daar tegenover halen ze De vrij, Godin gratis binnen, en kopen ze eriksen voor (volgens de geruchten) voor 10-20 mil. Met dit elftal moet je makkelijk CL kunnen halen ieder jaar. Dus een heel grote gok vind ik het nou ook niet.

15 januari 2020 om 13:43

Klopt helemaal, maar gezien dit seizoen en de huidige selectie (met aankomende spelers) moet dit ook wel structureel haalbaar zijn. Het is ook eindelijk weer spannend in Italië, zou leuk zijn als er nog een 3e team kan aanhaken, bijv Napoli.

15 januari 2020 om 13:47

Keihard te gokken? Icardi presteert zeer naar behoren bij PSG en is voor 70 miljoen op te halen, wat vandaag de dag voor een topspits als Icardi best meevalt. Daarnaast is er enorme interesse voor Lautaro, dewelke minstens +100 miljoen zal opbrengen. Ze halen dit seizoen sowieso opnieuw de CL dus ook daaruit volgend seizoeneen pak inkomsten. Er zit uiteraard een risico aan verbonden maar al bij al lijkt er ook wel goed over nagedacht en zijn het berekende risico’s hoor.

15 januari 2020 om 14:38

Justinors, die jongens gaan daar niet voor een appel en een ei staan ballen he. Zo veel grootverdieners onder 1 dak, dan kan je maar beter zorgen dat er gepresteerd wordt.

15 januari 2020 om 17:40

Dat is het niet. Het is juist het omgekeerde. Juve gokt op de Champpions League en riskeert daarmee veel. Fairplay grens kosten % van totale omzet hoort 70% te zijn. Inter heeft na al die aankopen 57% terwijl Juve al op 71% zit en moet uitkijken. Barca is net ontsnapt met wat deals. Die zitten op dit moment op 69%.

15 januari 2020 om 19:26

@john Terry Klopt niet wat je zegt, Internazionale heeft ivm de FFP jarenlang de hand op de knip gehouden, het hele salarishuis is aan banden gelegd en men heeft tot 2 jaar geleden gewacht tot ze sinds jaren weer in de CL uit konden komen, 2019 wederom en ook dit jaar moet het heel gek lopen dat ze zich niet direct plaatsen voor de CL. Verder heeft de Suning organisatie Thohir uitgekocht en enorm veel energie in de marketing van het merk Internazionale gestoken, gevolg is dat de omzet in slechts enkele jaren is verdubbeld met de verwachting dat de omzet binnen enkele jaren groeit richting de half miljard. Een half miljard is natuurlijk nog lang niet in de buurt van de waarde die clubs als Real, Barca of Man Utd hebben maar het gaat wel in rap tempo de goede kant op. Op het veld staan nu ook jongens die een flinke marktwaarde vertegenwoordigen als je kijkt naar jongens als Martinez, Skriniar, Barella enz maar ook buiten het team heeft Inter mensen als Icardi, Gabriel Barbosa en Nainggolan spelers die waarde hebben. Nu ook de sportieve prestaties progressie laten zien is het logisch dat Inter aantrekkingskracht heeft op grote spelers, dit heeft niet met risico te maken maar alles met gezond beleid.

16 januari 2020 om 01:23

Die lonen tellen wel zwaar door natuurlijk

15 januari 2020 om 13:48

ik geloof niet dat Eiksen voor Inter kiest, en Giroud van 33 is leuk voor in de breedte maar geen topaankoop

15 januari 2020 om 13:57

Ik ben wel erg benieuwd op basis waarvan je denkt dat Eriksen niet voor Inter kiest en waar hij dan wel naartoe gaat? Die transfer hangt toch gewoon al enige tijd in de lucht?

15 januari 2020 om 17:28

Psg? Die waren toch ook geïnteresseerd. Zou kunnen....

15 januari 2020 om 17:43

Een maand geleden hebben PSG, Spurs(verlenging) en Man Utd 12mln geboden. Real wachtte tot in de zomer dus nog geen bod gedaan. Inter heeft hem 10mln bod gedaan(meerdere bonussen betrokken) en hij heeft Inter’s en Conte’s bod geaccepteerd. Giroud voor op de bank en 5mln prijs is top deal.

15 januari 2020 om 13:50

@fr-rkcnamen is wat anders dan kwaliteit.giroud...tja, ze zullen hem ongetwijfeld als pinchhitter gaan gebruiken.maar er is geen topclub die op Giroud als basisklant zit te wachten.dus hij moet kiezen...een subtopper in de basis of reserve bij een club die mee doet om de prijzen.alexis...hele grote naam...al 2 jaar niks laten zien. Niet elke club zit op zo'n speler te wachten. In Italië kijken ze er vaak wat anders tegen aan.eriksen vind ik op zich wel een kleine verrassing. Maar blijkbaar zijn Barca en Real niet gekomen. Tja...man utd...of Inter... maakt op het moment ook niet zo veel uit. Wellicht vond hij het avontuur in Italië leuk om aan te gaan.t is nou niet alsof ze spelers hebben aangetrokken waar de hele wereldtop achter aan zat

15 januari 2020 om 14:27

Zoveel geven ze niet uit aan transfersommen: Lukaku kostte weliswaar de hoofdprijs (gaat min of meer 1-op-1 tegen de verkoop van Icardi), maar Sanchez is gehuurd, en Eriksen en Giroud kosten bijna niks omdat ze bijna contractvrij zijn. Godin en De Vrij waren ook transfervrij. De inkomsten kant van Inter is vrij gezond dus ze kunnen wel stevige salarissen betalen, en ze hebben ook een aantal relatief jonge/goedkope spelers die de kosten nog enigszins drukken.

15 januari 2020 om 14:57

Voor degenen die de serie A volgen is dit geen verrassing lijkt me. Van zodra Suning de boel had overgenomen werd het voor iedereen duidelijk dat Inter weer een volle schatkist had. Het grootste struikelblok was vooral het FFP regime waar ze nog onder zaten, waardoor hun transferuitgaven strikt opgevolgd werden en ze op hun balans moesten letten. Daarnaast heeft ook de Staat een handje geholpen door het belastingsregime voor buitenlanders te verlagen. Van zodra deze beperkingen werden opgeheven heeft Inter haar loon en transferuitgaven flink omhooggegooid.

15 januari 2020 om 16:33

Het zijn allemaal spelers die naar Inter gaan/gingen die al een tijd niet op niveau zitten/zaten of nauwelijks aan speeltijd komen/kwamen. Lukaku doet het dan super momenteel, maar dat had ook niemand zien aankomen toen hij werd gekocht. Sánchez is al een hele tijd niks, Giroud is gewoon een breedteaankoop en Eriksen is al een tijd uit vorm en heeft geen zicht op speeltijd bij Tottenham. Zelfde kun je zeggen over Juventus van pakweg vijf jaar geleden. Die sukkelden ook heel lang met net-niet materiaal en dan opeens komt er een selectie samen die weet te winnen, en gaat het balletje rollen. Kijk waar ze nu staan.

16 januari 2020 om 07:55

Giroud is op, Alexis is op (al heeft hij nog altijd wel iets interessant te bieden misschien). Ze zijn allebei de 30 voorbij, Eriksen heeft een rotseizoen tot dusver en Real en United zullen zich niet melden. Lukaku mislukt bij United, dusja. Inter heeft hiervan geprofiteerd.

Goede aankoop voor Inter maar waarom zou Giroud dit willen?? Bij Inter gaat hij toch ook gewoon banken?! Lukaku en Lautaro doen het door geweldig en volgens mij hebben ze daarachter ook nog best een aardig talentje lopen.

15 januari 2020 om 13:31

Tja van 3e spits naar Chelsea (1 spits system), naar Inter dat voor de tital strijdt en 3e spits in een 2 spitsen systeem wordt. Giroud wordt dan geen basis speler, maar de kans is erg groot dat hij vrijwel iedere wedstrijd minuten zal maken. Daar in tegen lijkt Lautaro ook vaak vermoeid, maar aangezien Conte niet een waardigeplan b heeft/had(alexis wordt weer fit) moet hij blijven spelen.

15 januari 2020 om 13:35

Alexis is er natuurlijk ook nog. Ik denk dat Inter Giroud meer ziet als de back up voor Lukaku. Een duo van Giroud en Lukaku lijkt me niet ideaal.

15 januari 2020 om 13:41

Ik denk niet zo zeer dat dat zo is. Lukaku staat toch wel zo een beetje overal voorin en wijkt ook best vaak uit naar de flanken. Terwijl Giroud maar op 1 plek nodig is en dat is in de punt. verder denk ik niet zo eer dat giroud voor lukaku of lautaro gekocht is, of alexis gaat presteren moeten we nog maar zien.

15 januari 2020 om 14:16

Ja, dat is zeker zo, Alexis speelde net voor zijn blessure een goede wedstrijd, dus wellicht kan hij ook nog van waarde zijn nu hij fit is. Hoe dan ook wordt Inter gevaarlijker in de tweede seizoenshelft. Nu hebben ze de 2 spitsenposities dubbel bezet.

15 januari 2020 om 13:47

Giroud wordt wel gewoon 3e spits verwacht ik, juist jammer voor Esposito

15 januari 2020 om 14:14

Ah Esposito is pas 17, hij moet zorgen dat hij ready is zodra lautaro vertrekt.

15 januari 2020 om 14:22

Esposito is nog helemaal niet klaar om dé spits te zijn achter lautaro en lukaku. Die moet rustig gebracht worden.

15 januari 2020 om 13:53

Lekkerder weer en betere belastingvoorwaarden dan in Engeland. Als je toch op de bank zit, gaan zulke elementen misschien ook wel tellen.

15 januari 2020 om 14:10

Beter eten, beter weer, misschien meer kans op speeltijd, Milaan is de stad van de mode iets waar Giroud ook van houdt.

Een top deal voor dat geld voor Inter. Die missen een back-up spits of een spits voor de laatste 20 minuten als Lautaro opgebrandt is Je kan zeggen wat je wilt over Giroud maar het is wel een top pinchhitter en dat is ook precies wat Inter nodig heeft in de selectie. Ik denk dat net als Lukaku, Giroud in de serie a beter wordt.nu nog Eriksen en hopelijk Munier (al denk ik niet dat dit gaat gebeuren).

Wat moet Inter nou met Giroud,die zit op de bank bij Chelsea plus ze hebben al Alexis als invaller

15 januari 2020 om 14:28

Alexis is gehuurd, die is er nog maar een half jaar.

15 januari 2020 om 17:01

Spelen met 2 spitsen, daar wil je dus minimaal 4 spitsen in de selectie voor hebbeb

L Martinez gaat in de zomer naar FC Barcelona.

Die Giroud overschat zichzelf wel echt flink zeg. Eerst gaat die Arsenal verlaten omdat hij te weinig ‘minuten’ maakt. En dan gaat die naar Chelsea waar die uiteraard geen basis speler was. Nu is Inter aan de beurt terwijl daar misschien wel het beste duo rondloopt. Alsof je daar ook veel minuten zou maken.

Van de bank van tribune van Chelsea naar de Bank van Inter! Het voordeel is dat dat je net iets dichter op de veldspelers zit. Het is die dramatische spits van harte gegund, maar ik snap deze overgang totaal niet. Met het systeem wat Conte altijd heeft gehanteerd werkt de combinatie van 2 spitsen 1 een targetman en de andere een valse nummer 9 of complete spits het beste. Aangezien Conte graag zijn hele selectie overal goed dubbel bezet wil hebben snap ik wel de aankoop van een extra targetman achter Lukaku. Maar waarom in godsnaam Giroud, Hij komt ten eerste veels te veel snelheid tekort maar als breekijzer zou het misschien kunnen.

15 januari 2020 om 19:20

Waar ga je voor 8.5 miljoen een betere spits dan Giroud vinden?

Van de bank van Chelsea naar de bank van inter. Mis ik iets? Ik zie namelijk geen reden waarom Giroud deze stap zou maken. Voor het weer moet je ook niet aan die kant van Italië zijn

Voor 16 miljoen 2 spelers erbij. Netjes. Vooral eriksen verwacht ik veel van. Ben echt benieuwd hoe hij het daar gaat doen. Jammer dat real geen interesse meer had. 10 miljoen is niks alleen is er geen plek voor hem in het elftal aangezien real amper met een nummer 10 speelt.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Internazionale

1022 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Juventus4819
3.Lazio4224
4.Atalanta3523
5.AS Roma3513
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
R. LukakuAanvaller1914
L. MartínezAanvaller1810
M. PolitanoAanvaller110
A. SánchezAanvaller31
K. AsamoahVerdediger80
A. BastoniVerdediger100
Voor de complete selectie: Clubpagina Internazionale.

In de wandelgangen

Zaterdag 18 januari
Barcelona is in de zoektocht naar defensieve versterkingen neergestreken in Engeland. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren