Tottenham Hotspur rondt huurdeal met koopoptie van 50 miljoen af

Woensdag, 15 januari 2020 om

Gedson Fernandes is speler van Tottenham Hotspur, zo maken de Londenaren woensdagochtend bekend via de officiële kanalen. De Portugese middenvelder is de eerste aanwinst van het tijdperk-José Mourinho voor the Spurs en wordt in eerste instantie voor anderhalf jaar gehuurd van Benfica. Tottenham heeft volgens onder meer Sky Sports de optie om hem voor vijftig miljoen euro definitief in te lijven.

"Het is altijd een grote droom geweest om voor deze club uit te komen", stelt de aanwinst van de Londense club in een eerste reactie. De overgang van Fernandes naar Tottenham hing al enige tijd in de lucht. Sky Sports meldde maandag dat de middenvelder in Londen was gearriveerd om de huurdeal helemaal rond te maken. Chelsea deed Benfica naar verluidt ook een aanbieding, met de verplichting tot koop voor 64 miljoen euro als Fernandes de helft van de wedstrijden zou meedoen tijdens zijn huurperiode. De Portugees, ook gelinkt aan West Ham Unitedheeft echter gekozen voor de stadgenoot.

De jonge middenvelder, die de jeugdopleiding van Benfica doorliep en in 2018 debuteerde in de hoofdmacht, heeft een ontsnappingclausule van 140 miljoen euro in zijn tot medio 2023 lopende contract staan. Men gaat er bij Benfica echter niet vanuit dat dit bedrag daadwerkelijk op tafel komt als Fernandes definitief wordt verkocht. De Portugees zou de laatste tijd overhoop hebben gelegen met trainer Bruno Lage, waardoor een tijdelijk afscheid de beste optie lijkt te zijn voor alle betrokken partijen.

Fernandes kwam tot dusver tot 59 wedstrijden in de hoofdmacht van Benfica, met daarin 3 doelpunten en 7 assists. Afgelopen seizoen veroverde hij met de Portugese grootmacht de landstitel. Fernandes, die verschillende jeugdelftallen van Portugal vertegenwoordigde, wordt door manager José Mourinho aangemerkt als vervanger van de geblesseerde Moussa Sissoko. Het is nog niet duidelijk wanneer de huurling zijn debuut maakt. Tottenham gaat zaterdag op bezoek bij laagvlieger Watford.

BREAKING NEWS: Spurs complete Gedson Fernandes capture
Meer video's

Poll

Een goede aanwinst voor Tottenham Hotspur?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door fc barcalona u)

Hing al een tijdje in de lucht natuurlijk. Goede eerste aankoop met de blessure van Sissoko in het achterhoofd. De spoeling was wel erg dun!

15 januari 2020 om 11:20

Yoeri/ zal ook wel met het vertrek van Eriksen te maken hebben toch? Goed dat José Mourinho een Portugees haalt, hij heeft in het verleden een heleboel Portugese spelers groot gemaakt!

15 januari 2020 om 12:19

Toch denk ik niet dat deze Gedson Fernandes echt nodig is bij Spurs. Ze hadden veel meer gehad aan bijvoorbeeld Florentino van Benfica. Dat is namelijk een sterke voetballende CVM die Spurs momenteel mist. Gedson Fernandes is een dezelfde type als Ndombele, Lo Celso, Alli, Winks, noem het maar op. Daar heeft Spurs al genoeg van. Geen slimme zet vind ik van Spurs. Bovendien haalt Florentino ook veel hogere scores op whoscored.com dan Gedson Fernandes.

15 januari 2020 om 14:18

Ten eerste, ndomebele, lo celco, winks en alli zijn allemaal zo erg verschillend? Enige overeenkomst is dat ze allemaal erg goed kunnen voetballen… En spurs doet juist uitstekende zaken, want ze huren een talent die in de belangstelling van meerdere clubs voor 18 maanden, meet een 'optie tot koop'! Erg dom van Benfica lijkt mij.

Die portugeze clubs blijven toch ook een fortuin verdienen ieder jaar. Kunnen de eredivisie clubs nog wat van leren.

15 januari 2020 om 11:00

In dit geval betreft het echter enkel een optie tot koop voor Tottenham dus het is absoluut niet zeker dat ze binnen 18 maand 50 miljoen gaan betalen. Welke meerwaarde deze constructie biedt voor Benfica is me dan ook een compleet raadsel...

15 januari 2020 om 11:21

Die zullen ook wel een huursom ontvangen voor de 18 maanden? Anders is het mij ook een raadsel

15 januari 2020 om 18:25

Ja maar niet veel volgens mij, is het waard.

15 januari 2020 om 11:21

Dat is ook met een reden; bij de Portugese top 4, spelen er gemiddeld stuk betere spelers aks in de Nederlandse top 4...

15 januari 2020 om 12:48

Ja want 75-86m voor bijv De Jong is peanuts natuurlijk... Een aantal jaren geleden mocht je dit nog zeggen en zou ik je gelijk geven. Maar tegenwoordig doen de eredivisie clubs het niet slecht qua verkoop.

Begrijp alleen niet zo wat Benfica hier dan aan heeft? Je verhuurd hem 1 1/2 jaar maar geen verplichte optie tot koop. Wanneer hij nog 1 1/2 jaar bij Benfica blijft en goed speelt zouden ze er misschien nog meer voor kunnen krijgen.

15 januari 2020 om 10:30

Hij is nu geen 50 miljoen waard. Door hem daar te stallen kan hij zich in de kijker spelen. Als hij dan al een beetje gewend is bij Spurs zullen ze misschien geneigd zijn iets over te betalen voor hem. Klopt natuurlijk wel dat een niet verplichte optie tot koop per definitie niet handig is voor de verhurende partij.

15 januari 2020 om 10:39

Benfica ontvangt nu 65 miljoen voor een speler die sinds september slechts vijf keer de 90 minuten heeft volgemaakt, een aantal keer als tijdrekwissel ingezet werd en vijf keer niet bij de selectie zat. Dat zijn toch niet bepaald statistieken waarvan je denkt "dat is de nieuwe Joao Felix" of "benfica ziet het wel zitten in die gozer en had hem beter zelf kunnen houden".dat 'ie eerst anderhalf jaar verhuurd wordt en daarna pas gekocht wordt door Tottenham is niks meer of minder dan een trucje. Het kan worden toegepast om niet met de Financial Fair Play in de knoei te komen, maar kan ook (zoals bij Lo Celso) gebruikt worden om de verkopende club te helpen. Lo Celso heeft een doorverkoopclausule, dus Betis moet PSG betalen als ze hem verkopen. Door hem eerst een jaar te verhuren en hem dan voor minder te verkopen valt het bedrag waar PSG recht op heeft ook lager uit.

15 januari 2020 om 10:40

Wie zegt dat tottenham hem overneemt? Het is eerst op huurbasis, en wat ik hier lees is het niet de beste middenvelder dus is de kans zeker aanwezig dat het niet betaald word.

15 januari 2020 om 10:43

@airbags het is een Optie tot koop. Je gaat er al vanuit dat hij gekocht gaat worden, dat is dus niet zeker.

15 januari 2020 om 11:48

Ja, goed punt. Ik had elders gelezen dat het een verplichte koopoptie was en mijn reactie daarop gebaseerd. Excuus!

Kan bij Benfica niet eens de bank halen? Maar heeft wel veel potentieel heb ik gelezen, anderhalf jaar is ook lang genoeg om te ontwikkelen.

15 januari 2020 om 18:23

Komt door de trainer, die heeft blijkbaar ruzie met een aantal spelers waaronder Fernandes. Is echt wel een goed talent hoor en weinig risico vooral met een leenstelsel voor 18 maanden met een optie tot koop lol.

Benfica blijft maar geld binnenharken. Ben zelf niet heel erg kapot van deze speler, dus vind het behoorlijk wat geld. Ook voor middelmatige spelers wordt tegenwoordig de jackpot betaald, helemaal als deze bij Benfica vandaan komt.

15 januari 2020 om 10:47

Benfica heeft samen met Ajax recent een prijs gewonnen voor de beste jeugdopleiding van de wereld.

15 januari 2020 om 11:13

En dat is ook 1 van de redenen, net als bij Ajax, er meer wordt betaald voor een speler van Benfica of Ajax. Door de befaamde opleidingen en spelers die zijn voortgebracht door deze clubs, liggen de prijzer hoger dan wanneer vergelijkbare spelers bij bijvoorbeeld Sporting of Feyenoord spelen.

15 januari 2020 om 11:22

En ben je ook nog eens toevallig Benfica en Ajax; jouw geluk kan niet op!

Iemand die wat meer kan zeggen over deze speler aub? Ken hem helemaal niet.

Ik snap dat hij het zegt maar ik kan me moeilijk voorstellen da het echt zijn droom was om voor Spurs te spelen.

15 januari 2020 om 10:46

In een ander interview met de BBC zegt hij dat hij waanzinnig graag onder landgenoot Mourinho wilde spelen. Dat verklaart denk ik wel waarom Spurs deze strijd gewonnen heeft.

15 januari 2020 om 11:02

Klopt maar verklaart niet waarom hij 'altijd al' voor deze club wou spelen. tenzij 'altijd al' sinds vorige maand is

15 januari 2020 om 11:16

Op de Twitter pagina van Spurs lees ik dat het zijn droom was om in deze competitie te spelen. Denk dat het een gevalletje verkeerd overgenomen is. Edit: Ah, hij schijnt ook gezegd te hebben "Its all a dream to come to this big club." Dus zal vooral z'n droom zijn geweest om voor een grote club in de PL te spelen. Al zijn de praatjes natuurlijk altijd mooi hè, haha.

Gedson werd gedwongen in een systeem te spelen wat hem totaal niet ligt. Bij Mourinho zal dat anders zijn. Loopvermogen techniek en positionele kwaliteiten. Mourinho zal er meer uithalen dan die Lage van Benfica. Wat is dat een verschrikkelijke trainer. Heeft ook ruzie met florentino en jota krijgen weinig speeltijd en zijn beter dan wat we nu speelt..... die gabriel en cervi echt prutsers.

15 januari 2020 om 12:26

Toch denk ik dat Spurs meer had gehad aan een voetballende CVM dan een Gedson Fernandes. Florentino hadden ze denk ik daarom beter kunnen halen i.p.v. Gedson Fernandes, omdat Spurs een type als Florentino meer mist in selectie dan een type Gedson Fernandes. Spurs heeft met: Ndombele, Winks, LoCelso en Alli al vier spelers die op nummer 8/10 kunnen spelen, net als Gedson Fernandes. Dan zwijg ik nog over Sissoko en Eriksen, maar die laatste zal mogelijk vertrekken. Als CVM heeft Spurs alleen nog maar Dier en Skipp, waarvan ze beide te kort komen voor Spurs niveau. Daarom denk ik dat Spurs meer had gehad aan Florentino. Ook is hij naar mijn mening een groter talent dan Gedson Fernandes. Florentino haalt ook niet voor niets hogere scores op whoscored.com.

15 januari 2020 om 18:17

Is gewoon niet zo makkelijk in Januari dus ik ben erg blij met deze deal. Nu nog een verdediger die ook back kan spelen en natuurlijk een spits (Cavani zou natuurlijk top zijn) Een CVM is handig en ook best nodig maar ik ga niet dromen want het is niet realistisch en wil het liefst een spits erbij.

15 januari 2020 om 18:21

Dan kun je beter de trainer wisselen idd, zo raak je grote waardes voor de club kwijt. In de wedstrijden die ik heb gezien van Fernandes was hij inderdaad erg goed, veel loopvermogen techniek en erg comfortabel met de bal aan zijn voet/dribbel. Is misschien wel een goede vervanger voor onze oude Dembele, maar weet niet hoe goed hij verdedigend is. Als dat ook goed zit kun je met hem, Ndombele en Lo Celso spelen.

Hoorde net ergens dat Westham, Chelsea en Spurs hem allemaal wilden huren. Waarom wil niemand deze jongen kopen?

15 januari 2020 om 12:21

Omdat huren beter is dan kopen. Dan zit je er niet aan vast, mocht hij tegenvallen.

15 januari 2020 om 13:03

Ja duh ik snap het concept van huren. Maar de meeste spelers worden gekocht/verkocht, zeker als er meerdere rijke clubs achteraan zitten. Dit is toch heel ongebruikelijk, zeker zonder verplichte koopoptie.

15 januari 2020 om 18:15

Omdat hij zich verder moet ontwikkelen, hoeveel talent hij ook heeft 50 mil direct neerleggen is niet slim. Het is dat hij ruzie had met de trainer anders mocht hij niet weg. 18maanden lenen met OPTIE tot koop is echt een hele goede deal voor ons.

Slimme deal van onze kant, we gaan hem zeker nodig hebben en als iedereen weer fit is dan kun je een erg goede balans creëren met deze spelers.Nu doorschakelen voor een spits en hopelijk een rechtsback of centrale verdediger die ook op de back uit de voeten kan. Volgens geruchten gaan we voor die spits van Porto of Cavani (doe mij maar Cavani die gaat zat scoren en kan Kane goed vervangen als killer)

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Tottenham Hotspur

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Lucas MouraMiddenvelder214
M. SissokoMiddenvelder202
H. KaneAanvaller2011
H. WinksMiddenvelder180
Son Heung-MinAanvaller185
P. GazzanigaKeeper170
H. LlorisKeeper70
Voor de complete selectie: Clubpagina Tottenham Hotspur.

849 fans
Coach, 56 jaar
SeizoenClub
2016-2018 Manchester United
2013-2015 Chelsea
2010-2013 Real Madrid
2008-2010 Internazionale
Laatste voetbalnieuws

Tottenham blijft ook voor vierde wedstrijd op rij zonder overwinning

Tottenham Hotspur is er zaterdagmiddag voor de vierde keer op rij niet in geslaagd om een Premier League-wedstrijd te winnen. De ploeg van manager José Mourinho kwam op bezoek bij Watford...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 18 januari
Barcelona is in de zoektocht naar defensieve versterkingen neergestreken in Engeland. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren