Manchester United volgt Ajax en PSV niet en mijdt Midden-Oosten

Woensdag, 15 januari 2020 om

Manchester United zal later deze maand geen trainingskamp beleggen in het Midden-Oosten, zo heeft manager Ole Gunnar Solskjaer in duidelijke bewoordingen laten weten. Vanwege de politieke spanningen tussen Iran en de Verenigde Staten vindt men het niet verantwoord om tijdelijk in die regio te verblijven. Solskjaer legt overigens zijn spelers overigens geen verbod op om op eigen gelegenheid naar bijvoorbeeld het door voetballers vaak bezochte Dubai af te reizen.

"Mocht ik momenteel al zorgen hebben, dan heeft dat in ieder geval niets te maken met de prestaties op het veld", laat Solskjaer optekenen in de Engelse media. "Sommige zaken zijn nou eenmaal belangrijker dan voetbal. We hebben voor een trainingskamp gekeken naar opties in het Midden-Oosten, maar dat gaat nu zeker niet meer gebeuren. In plaats daarvan krijgen de spelers een paar dagen vrijaf. Ik weet niet waar ze uiteindelijk zullen belanden, maar wij blijven in ieder geval in Europa."

Ole Gunnar Solskjaer: 'Greenwood gaat een geweldige carrière tegemoet'

"De tussentijdse break is erg belangrijk voor ons, en we hebben nog vijf tot zes wedstrijden voordat we op dat punt zijn aanbeland", vervolgt Solskjaer zijn uitleg. "We zullen het tot dat moment moeten uitzingen en hopelijk weten we de komende tijd resultaten te boeken. Hopelijk krijgen we de komende tijd ook genoeg vitamine D binnen voor de laatste drie maanden van het seizoen." Manchester United staat woensdagavond tegenover Wolverhampton Wanderers in de replay van de derde ronde in de FA Cup. Zondag volgt een uitduel met koploper Liverpool.

Manchester United verbleef in 2018 en 2019 in Dubai, terwijl langer geleden Qatar driemaal werd aangedaan door the Red Devils. De selecties van Ajax en PSV verbleven recentelijk ook in Qatar, ondanks de spanningen op politiek gebied. De Nederlandse topclubs pasten op advies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken wel hun reisschema aan, want het luchtruim boven Irak en Iran diende te worden vermeden.


Poll

Verstandige keuze van Manchester United?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

15 reacties (laatste reactie door josephinebertha)
15 januari 2020 om 08:42

Dit is toch puur uit veiligheidsoverwegingen en niet omdat men daar onmenselijk met mensen omgaat? Er staan nog weinig mensen op die zeggen dat ze de boel vermijden, omdat het een stel beesten zijn. Hoop dat er snel een club zo’n statement maakt.

15 januari 2020 om 10:07

Vind je dat aan de voetbalclubs Aad? De Nederlandse staat en het Nederlandse bedrijfsleven, evenals de rest van Europa, doen volop zaken met "dit soort" landen. Hoor ik praktisch nooit iemand over. Maar als een voetbalclub daar naartoe gaat om zaken te doen is de wereld te klein.

15 januari 2020 om 10:54

Dat komt denk ik doordat je het verschil niet ziet tussen de belangen van Nederland en dat van Ajax. Nederland is in veel dingen (nog) afhankelijk van landen als Qatar en Ajax en PSV zijn dat totaal niet. Daarnaast, als Ajax en PSV nooit de keus hadden gemaakt om naar Qatar te gaan, maar naar bijv. Spanje of Portugal, was er nooit sprake geweest van een eventuele 'statement', om de simpele reden dat niemand er dan van op de hoogte was.het gaat veel mensen om het feit dat een club persé in Qatar vriendschappelijk in een stadion wil spelen, waarbij mensen zijn omgekomen, om wat geld op te halen, terwijl er ritsen met goede alternatieve te bedenken zijn.

15 januari 2020 om 11:29

Nederland afhankelijk van Qatar? Ik ben je even kwijt. Wat stopt er precies in Nederland als het geen zaken doet met Qatar? Nederland doet zaken met een land omdat ze er denken financieel op vooruit te gaan, net als Ajax en PSV dat doen. En als we Spanje en Portugal, als ook ons trouwens, gaan doorlichten komen we ook vanzelf corruptie, bloed en andere ellende tegen. Waar ligt de grens?

15 januari 2020 om 11:32

@Dante e makkelijk. Als die partijen gewoon zaken doen is dat hun keuze. Een ieder moet de belangen afwegen. Dus ook een voetbalclub. Dus het is zeker, of misschien JUIST aan een voetbalclub hier een statement te maken. Zeker ook als je ziet onder welke omstandigheden de stadions worden gebouwd is het heel handig om te onderzoeken of jouw trainingsaccomodatie ook niet met bloed gebouwd is...

15 januari 2020 om 11:54

Want een voetbalclub heeft een grotere verantwoordelijkheid aandacht voor omstandigheden van werknemers te vragen dan bijv overheden? Ik blijf het vergezocht en zelfs een beetje onzin vinden. En het wordt dan zo'n eindeloze discussie. Want je kunt bijna elk product dat een voetbalclub gebruikt terug herleiden naar landen of bedrijven met twijfelachtige reputaties, van de kleding tot het eten, koffie, transportmiddelen, energie etc.

15 januari 2020 om 12:04

Vind ik absoluut geen taak van deze organisaties, hoewel ik groot fan ben van Mvo. Ik zou het wel graag zien dat een club een statement maakt, omdat er dan weer veel aandacht voor komt.

Verschil is dat Ajax en PSV hun keuzes al hadden gemaakt voor het conflict. Hadden zij hun keuze in dit stadium moeten maken, dan hadden zij waarschijnlijk dezelfde keuze gemaakt. Eigen veiligheid voorop.

Geen goede reclame voor Qatar met het oog op het WK van 2022. Altijd gehoopt dat het WK Qatar ontnomen zou worden maar eigenlijk de moed al opgegeven. Maar de recente ontwikkelingen tussen de VS en Iran zijn natuurlijk wel van grote invloed. Stel dat er rond 2022 een negatief reisadvies wordt gegeven voor Qatar, dan hebben ze daar toch echt wel een probleem. Als ik de Fifa was zou ik dit met argusogen bekijken en plan B alvast klaar leggen.qatar heeft sowieso met een heleboel landen bonje inmiddels: Bahrein, Saoedi-Arabië, Uae... En ze zitten midden tussen Saoedi-Arabië en Iran in welke aartsvijanden van elkaar zijn. Gezellige boel daar.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Liverpool6136
4.Chelsea3910
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
O. SolskjærAanvaller
M. RashfordAanvaller2214
David de GeaKeeper220
L. GrantKeeper00
E. BaillyVerdediger00
S. RomeroKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

In de wandelgangen

Zaterdag 18 januari
Barcelona is in de zoektocht naar defensieve versterkingen neergestreken in Engeland. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren