‘Feyenoord krijgt nul op rekest vanuit België in zoektocht naar spits’

Woensdag, 15 januari 2020 om

Feyenoord is nog steeds op zoek naar versterkingen voor de aanvalslinie, maar de zoektocht heeft nog niet het gewenste resultaat opgeleverd. De Rotterdamse club meldde zich onlangs bij Club Brugge voor Loïs Openda. Laatstgenoemde zal voorlopig echter niet in De Kuip actief zijn, want Club wil de negentienjarige aanvaller deze transferperiode niet laten gaan, zo meldt Het Nieuwsblad woensdag.

De clubleiding van Feyenoord had het idee om Openda op huurbasis naar Rotterdam te halen, maar Club verleent geen medewerking. De jonge aanvaller, met een contract tot medio 2022 in Brugge, staat tot dusver dit seizoen op elf optredens in de hoofdmacht van de Belgische formatie, zonder een keer gescoord te hebben. Openda stond zaterdag in een oefenwedstrijd in Qatar nog als invaller tegenover Ajax. Club verloor de vriendschappelijke ontmoeting met 3-1 en de door Feyenoord begeerde jongeling wist niet te scoren.

Trainer Dick Advocaat aast in totaal op twee tussentijdse versterkingen voor Feyenoord, met daarbij veel aandacht voor het aantrekken van een extra aanvaller. Nicolai Jörgensen heeft mede vanwege verschillende blessures een uiterst moeizame eerste seizoenshelft achter de rug. Mocht de Deense spits wederom wegvallen, dan moet Advocaat gaan puzzelen. Diens voorganger Jaap Stam gebruikte in het begin van het seizoen Steven Berghuis enkele keren als diepste spits en ook Luis Sinisterra speelde op die positie.

Algemeen directeur Mark Koevermans had dinsdag op de nieuwjaarsreceptie goed nieuws voor Advocaat, want Feyenoord is achter de schermen druk bezig met versterkingen. De bestuurder wilde geen namen noemen, maar verzekerde wel dat sommige namen die zijn rondgegaan in de media op zijn lijstje staan. Feyenoord hervat de Eredivisie zaterdagavond met een thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen.

Advocaat durft omhoog te kijken: 'Europees voetbal halen met Feyenoord'
Meer video's

Poll

Zie jij Feyenoord deze transferwindow nog een aanvaller halen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Ik denk dat Feyenoord het nog verschrikkelijk moeilijk gaat krijgen om een (redelijke) aanwinst binnen te halen. De huidige positie is ook niet echt aantrekkelijk voor een potentiële topper te noemen en dan uitstraling naar buiten toe is ook weleens beter geweest.

ik denk dat feyenoord het nog knap lastig gaat krijgen om een versterking binnen te halen die aan de verwachtingen kan voldoen.heel veel geld is er volgens mij niet, en echte potentiële toppers worden ook nog niet genoemd.ik ben wel erg benieuwd

Ze kijken nu in ieder geval verder dan de bekende namen. Toch mis ik nog 1 bekende naam die nog niet voorbij is gekomen: Graziano Pellé. Loopt daar met een halfjaar uit zijn contract, zal niet duur zijn en meer garantie op goals t.o.v. een Guidetti.

15 januari 2020 om 08:53

@Legends ik heb de indruk dat ze daar juist EINDELIJK van af willen: oud spelers terughalen hoewel Guidetti kwam laatst ook alweer voorbij evenals Bruno Martins Indi. Laat Feyenoord wat verder kijken dan de neus lang is. Dickie begrijpt dat wel.

15 januari 2020 om 09:41

Ik vind dat altijd zo’n gezeur. Wat maakt het nou uit of iemand een oud speler is of niet? Als hij goed genoeg is en hij brengt datgene waarvoor je hem haalt dan is het toch prima? En zeker als hij minder kost dan een of andere tropische verrassing waarvan je ook nog maar moet afwachten of het wat wordt.

15 januari 2020 om 12:43

@suc6magnet omdat spelers zonder restwaarde geen geld opleveren en dat is nou juist het probleem dat Feyenoord in deze situatie heeft gebracht waar AZ aardig wat geld heeft verdiend aan uitgaande transfers de afgelopen jaren, wat je nu ook terug ziet op de ranglijst

15 januari 2020 om 15:33

Ja maar een speler halen die er direct staat gaat nu eenmaal niet samen met jong, restwaarde en ook nog betaalbaar. En daarmee komen jongens als Guidetti en Pelle in beeld omdat die tenminste bewezen hebben geen last van ‘kuipvrees’ te hebben.

15 januari 2020 om 09:05

Weet niet precies in wat voor 'staat' Pelle verkeert op het moment, maar als hij zichzelf een beetje scherp heeft kunnen houden in China dan zou hij een fantastische aanwinst zijn. Klein struikelblok is dat hij volgens mij 15 miljoen per jaar verdient op het moment.....

15 januari 2020 om 09:13

@-Legends- Pelle gaat nooit komen helaas. Die man verdient zo veel die gaat niet even van het culturele China naar het koude Nederland bij een feyenoord in nood.

15 januari 2020 om 09:34

Ik weet niet hoe lang hij nog wilt voetballen, maar wellicht is hij juist te overtuigen door een plaatje te schetsen voor ná zijn voetbalcarrière. Op die manier heb je weldegelijk wat aan oudere spelers. Tadic bij ajax, verwacht van Huntelaar hetzelfde, Van Bommel en als ik mij niet vergis Kuyt ook?

15 januari 2020 om 09:38

@samhan. Aan de andere kant. Pelle heeft nu al zoveel geld binnen geharkt, dat hij een lager salaris wel accepteert. Maar goed, wishful thinking

15 januari 2020 om 09:39

Loopt uit zn contract en heeft inmiddels de leeftijd dat hij niet bij clubs om miljoenen tekengeld meer kan vragen.

15 januari 2020 om 09:39

Ik zou het toejuichen hoor maar ik verwacht het niet. Mits mogelijk gewoon doen maar indien hij daar interesse in heeft verwacht ik hem eerder terug in Italië dan in Nederland. Zou het wel fantastisch vinden als pelle komt. nog steeds mijn favoriete spits van de afgelopen jaren.

15 januari 2020 om 09:43

Pelle gaat dat half jaar lekker uitzitten denk ik. Las gisteren dat hij meer dan 400.000 euro per week verdient. In een half jaar daar verdient hij meer dan wanneer hij voor 3 jaar bij Feyenoord zou tekenen.

Huur dan lekker Jelle Vossen van club... dat wordt 100% een sensatie in de Kuip heb ik het gevoel

15 januari 2020 om 08:52

Jelle Vossen lijkt me idd wel een goede voor Feyenoord, zowat een kruising tussen Dirk Kuyt en Bjorn Vleminckx, zou wel eens kunnen lukken.

15 januari 2020 om 08:59

Ik kan niet wachten: hij gooit de ballen in het veld en kopt ze dan er vervolgens zelf in. En of dat een sensatie wordt in De Kuip!

15 januari 2020 om 09:09

Zit momenteel ook aardig op een zijspoort bij Club als ik het goed heb (?)

15 januari 2020 om 09:38

En waarom zou iemand die bij Club Brugge op een zijspoor staat een versterking zijn voor Feyenoord? Er zal toch een reden zijn dat hij daar niet speelt als het zo’n goalgetter is...

15 januari 2020 om 09:49

Heeft wel meer dan 100 goals gescoord in de Belgische competitie

15 januari 2020 om 10:20

Omdat de aanvallers daar beter zijn. Vossen zou basisspeler bij veel de meeste eersteklassers in de Benelux zijn, op 5-6 ploegen na.

15 januari 2020 om 10:21

De meeste doelpunten gescoord in de laatste decennium in de Pro League.

15 januari 2020 om 10:37

@suc6magnet eerst en vooral omdat Club gewoon een niveau hoger is dan Feyenoord. Club zou op dit moment gewoon de nr2 zijn in NL, dus geen schande voor een club als Feyenoord om daar een bankzitter te gaan halen.ten tweede, Vossen is niet meer de jongste, heeft vooral bij Genk en ook zijn eerste 2 seizoenen bij Club toch sterk gepresteerd. Is een typische voetballer die goed genoeg is voor de (sub)top in de Benelux, maar de stap hogerop moeilijk aankan imo. Nu wordt hij gewoon op de bank gehouden door het jonge geweld bij Club, waar vooraan nogal wat talent en weelde is.dus om (tijdelijk) de spitspositie bij Feyenoord in te vullen lijkt die mij zeker goed genoeg. Uiteraard niet toekomstgericht.

15 januari 2020 om 11:56

Mwah, ik denk dat dat wel meevalt. Jullie beste speler is Ruud Vormer, dat zegt mij genoeg.

15 januari 2020 om 12:04

Maar Feyenoord wil juist minimaal naar het niveau van Club. Dan heb je dus niets aan Vossen.

Met alle respect vind ik het schandalig dat feyenoord nu nog steeds geen spits heeft aangetrokken. Je wist dit al heel vroeg in het seizoenshelft al, eigenlijk al na de voorbereiding. Dan hoor je naar mijn mening op de achtergrond bezig geweest te zijn. Eerste wedstrijd komt er aan en er is niks bij gekomen. Ik zou lekker voor damsgaard gaan. In Portugal loopt er bij Rio Ave ook een rond. Mehdi Taremi. speelt daar een half jaar maar is een spits die zowel op de vleugels als 10 kan en heeft heel veel diepte. Zijn instinct om steeds de vrije ruimte in te duiken komt veel overeen met bijvoorbeeld donny van de beek. Ook heeft hij al een WK ervaring waar hij Iran bijna naar de volgende ronde schoot. Probleem is alleen wel dat hij nu een half jaartje in Portugal is en rio ave laat hem niet zo simpel gaan na een half jaar.

15 januari 2020 om 09:19

Er staat ook wel een hoop druk op nu natuurlijk. Het is al een tijd duidelijk dat er een spits bij moet, heel Nederland heeft het gezien en roept erom. Dat moet dus zorgvuldig gebeuren, anders zouden er wel eens koppen kunnen gaan rollen. Tel daarbij op dat je tot het vertrek van Vermeer eigenlijk de financiele ruimte niet had en het is niet geheel onlogisch dat het wat langer duurt. Neemt overigens niet weg dat de tijd nu wel begint te dringen, want voor de komende wedstrijd gaan we die spits niet binnen hebben.

15 januari 2020 om 09:37

Ben jij wel eens met een lege portemonnee naar de MediaMarkt gegaan? En dat je dan allemaal mooie dingen ziet, die je moet laten staan? Dat dus.

15 januari 2020 om 09:54

Feyenoord heeft het geld om een spits te kunnen kopen. De club is financieel gezond en heeft geld geïncasseerd voor de transfers van Vilhena (9 miljoen) en St. Juste (minimaal 9 tot maximaal 12 miljoen). Minimaal heeft Feyenoord 18 miljoen verdient en 6 miljoen daarvan uitgegeven aan Senesi. Met 12 miljoen transfer budget kan je aardig de media markt in Zoals ik al eerder heb gezegd kan je Damsgaard in Denenmarken voor een miljoen of 5 ophalen, Kokorin staat er ook voor open om te komen zoals ik heb begrepen. Tevens komt er nog meer ruimte bij met de verkoop van ayoub en tapia.

15 januari 2020 om 10:14

Haha wat? Elke persoon die Feyenoord ook maar half volgt weet dat het geld daar zeker niet tegen de plinten klotst. Van die transferinkomsten ging een groot deel weer naar andere partijen die inkomende transfers hadden mogelijk gemaakt bijvoorbeeld. Daarnaast was Senesi duurder. Feyenoord moet heel secuur met het beetje geld dat ze hebben omgaan. Damsgaard én Kokorin (wat denk je dat dat voor salarisdruk met zich mee brengt, zo'n Rus die gewend is voor 2 á 3 miljoen per jaar te spelen, als het niet meer is) is echt een utopie.

15 januari 2020 om 10:22

@timmoty16, Dat geld niet tegen de plinten klotst weet iedereen wel. Feit is nog steeds dat feyenoord nog steeds financieel goed zit en een prima transfer budget hebben. Verder over Kokorin, na zijn gevangenisstraf kan hij nergens meer 2 a 3 miljoen gaan vragen. Wil die jongen voetballen moet hij hoe dan ook gaan inleveren.

15 januari 2020 om 10:10

Het is blijkbaar minder makkelijk dan het in je hoofd soms lijkt. Je gelooft toch niet echt dat Feyenoord nu net begonnen is te zoeken naar een spits?

15 januari 2020 om 10:16

Dat gevoel geven ze wel. Ondanks dat Arnessen ook pas is begonnen had iedereen wel meer verwacht vandaag de dag. Er zit gewoon geen vooruitgang in zo lijkt het. Voor het zelfde geld halen ze ineens een verassing ala Senesi maar dan voor in de spits maar de tijd dringt wel en de eerste wedstrijd is al bijna. Rekening houdend dat de nieuwe spits ook nog eerst moet wennen. Persoonlijk had ik verwacht dat ze nog voor het trainingskamp een spits zouden hebben.

15 januari 2020 om 10:54

Zelfs de topclubs op de wereld hebben moeite met in de winterperiode goede spelers halen, maar van Feyenoord had je het wel verwacht? We kunnen ze misschien kwalijk nemen dat er van de zomer niks gelukt is, maar nu kijk ik er zeker niet van op.

15 januari 2020 om 10:16

"Probleem is alleen wel.." Ja, en zo is elke speler niet gemakkelijk op te halen en kan het dus langer duren ofwel helemaal niet lukken. En ga je dus diverse opties langs. Tuurlijk zijn ze ermee bezig.

Speelde zeer goed in zijn invalbeurt tegen Ajax, goede speler.

Tot zover dan ook de mogelijke medewerking van Feyenoord als Club aanklopt voor een speler. Volgens mij heeft Feyenoord niet heel moeilijk gedaan tijdens de overgang van Vormer en Amrabat naar Club. Al weet ik niet of Feyenoord nou gelukkig wordt van een speler die niet heeft gescoord in 11 wedstrijden, dan is Jorgensen beter qua statistieken (10 wedstrijden 2 doelpunten dit seizoen).

Advocaat gaat voor de korte termijn en koopt liever succes. Het opbouwen van een nieuw en jong team zal onder Advocaat niet gebeuren en dus gaat er geld verloren aan matige spelers die geen waarde opbouwen terwijl de jeugd zijn heil bij andere clubs zoekt. En zo glijdt Feyenoord steeds verder weg zonder zicht op een goede toekomst

Mooi dat Feyenoord ieder geval verder kijkt, ipv alleen maar in Nederland

Toppers gaan nu niet komen...Ik zou bijv Sambou bij Fortuna Sittard weg halen....die kent de rol van 2de spits..jong, balvast, goedkoop qua salaris. Heeft meer gescoord dan Jorgensen en Bannis bij elkaar. En heb je meteen een Club voor Bannis en Wouter Burger...klaar is klara

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4442
2.AZ4128
3.PSV3419
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. BerghuisAanvaller1711
L. SinisterraAanvaller172
C. ToureAanvaller00
J. BijlowKeeper00
Elber EvoraKeeper00
N. MarsmanKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

0 fans
19 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Club Brugge 11 0 1 1
2018/2019 Club Brugge 20 4 1 0
Laatste voetbalnieuws

‘Feyenoord krijgt nul op rekest vanuit België in zoektocht naar spits’

Feyenoord is nog steeds op zoek naar versterkingen voor de aanvalslinie, maar de zoektocht heeft nog niet het gewenste resultaat opgeleverd. De Rotterdamse club meldde zich onlangs bij Club Brugge voor...Lees verder

  In de wandelgangen

  Zaterdag 18 januari
  Barcelona is in de zoektocht naar defensieve versterkingen neergestreken in Engeland. Lees verder
  X

  Inloggen op Voetbalzone

  Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

  Gebruikersnaam
  Wachtwoord
   
  Wachtwoord vergeten?
  Registreren