Langer verblijf Advocaat niet uitgesloten: ‘Die geluiden worden steeds harder’

Woensdag, 15 januari 2020 om

Dick Advocaat stapte onlangs als opvolger van Jaap Stam in bij Feyenoord en de ervaren oefenmeester verbond zich in eerste instantie tot het einde van het huidige seizoen aan de Rotterdamse club. De kans bestaat echter dat Advocaat langer werkzaam zal zijn in De Kuip, zo beaamt ook algemeen directeur Mark Koevermans.

“De geluiden van nog een jaar Advocaat worden steeds harder. Dat is logisch als je sportief succes hebt. Maar technisch directeur Frank Arnesen gaat nu officieel beginnen. En die gaat erover”, tekende het Algemeen Dagblad tijdens de traditionele Nieuwjaarsreceptie op uit de mond van Koevermans. “We hebben de tijd tot april of zelfs mei om te beslissen. We gaan er gewoon rustig naar kijken. Dat wil Dick zelf ook. Hij zegt dat Feyenoord zijn laatste club is, dat geeft ons iets meer tijd. Maar het is niet uitgesloten dat hij inderdaad langer blijft.” De Telegraaf voegt toe dat de oefenmeester voorlopig niet met de club in gesprek wil over een nieuw contract.

Koevermans sprak zich op het evenement verder uit over de rolverdeling tussen de directie en de Raad van Commissarissen. In de afgelopen maanden bemoeide de RvC zich ook met voetbalinhoudelijke zaken en speelde president-commissaris Toon van Bodegom bijvoorbeeld een grote rol in de komst van Marcos Senesi. “De directie zet het beleid uit en de Raad van Commissarissen controleert”, schept Koevermans nu echter duidelijkheid.

“In een eerdere fase was ik interim algemeen directeur. En Sjaak Troost was interim technisch directeur. Het was toen goed dat we werden geholpen, bijvoorbeeld door Toon van Bodegom. Maar Frank Arnesen gaat beginnen als technische man en ik ben hier de algemeen directeur.” Koevermans, die nog niet weet of het budget de komst van een nieuwe spits toe zal laten, spreekt daarom ook van een ‘andere situatie’: “De Raad van Commissarissen moet puur gaan controleren, dat is de enige manier waarop het werkt. En die afspraken zijn ook zo gemaakt.”

Advocaat durft omhoog te kijken: 'Europees voetbal halen met Feyenoord'
Meer video's

Poll

Denk jij dat Dick Advocaat volgend seizoen ook nog trainer van Feyenoord zal zijn?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

16 reacties (laatste reactie door bbmike)

En terecht, simpelweg omdat je op korte termijn niet beter gaat krijgen.

15 januari 2020 om 08:20

Klopt,maar op de lange termijn kan Feyenoord helaas ook niets beters krijgen. Onder Ajax heb je steeds meer ploegen die kwalitatief aan elkaar gewaagd zijn. Als Arnesen zn ploeg versterkt op eredivisienivo,dan doen anderen dat ook. Feyenoord is en blijft een modale eredivisieploeg ...maar dat is prima zo !

15 januari 2020 om 08:26

Misschien moet jij de definitie van modaal eens opzoeken. Dat is namelijk niet van toepassing op een club als Feyenoord.

15 januari 2020 om 10:34

waarschijnlijk vindt messibarca zijn eigen club in Europa ook maar modaal

Zojuist de nieuwjaarsreceptie bekeken. Plaatsvervangende schaamte is wat wat mij bekruipt. Die man heeft 45 min. zitten brabbelen, maar niets inhoudelijks gezegd. Hij heeft wederom laten zien hoe incapabel hij is voor een dergelijke functie!

Dick Davids? De hoeveelste laatste club is dit eigenlijk voor Advocaat? Ik denk dat het 5 jaar geleden is dat hij in Nederland geen club meer zou trainen. Maar toen kwam Sparta en Utrecht en nu Feyenoord.gewoon niets zeggen en stoppen als het niet meer gaat is beter en geloofwaardiger.

tja voor feyenoord de beste oplossing lijkt mij, de man heeft er verstand van en een beter trainer ga je volgens mij toch niet vinden.

Je weet natuurlijk wat je hebt aan Dickie (naast een riant salaris). Gezien de toekomst zou ik liever een moderne coach aan het roer zien, met een duidelijke visie en spelopvatting (1 die ook aansluit op beschikbaar spelers materiaal) - echter wie ga je hier voor kunnen aanstellen?nog een overbrugging met Dick lijkt ok, mits de financiele middelen die beschikbaar zijn/komen correct gebruikt worden (spelers met restwaarde en niet enekel gearriveerde namen op leeftijd, zoals een Lens). De komende jaren moeten in het teken staan van kapitaal creëren; jeugdopleiding ontwikkelen en verbeteren en de talenten daadwerkelijk de mogelijkheid geven om door te breken.

15 januari 2020 om 11:35

Ik hoop dat ze intern iemand opleiden die het over kan nemen. Bijvoorbeeld die assistent die kwam met stam en er nu nog zit. Hoop dat hij geschikt is als hoofdtrainer. Dan kan hij El ahmadi als assistent nemen zodat El ahmadi op den duur hem kan opvolgen. Feyenoord is weer naar beneden gegaan op het moment dat El ahmadi weg ging. Hij was het brein op het middenveld. Zie in hem een zeer geschikte coach

15 januari 2020 om 12:06

Precies dit dus. De formule van bijvoorbeeld AZ is simpel: de jeugdopleiding levert veel spelers, die moeten kapitaal opbrengen en dat kapitaal wordt voor een groot deel teruggeleid naar de jeugdopleiding. Feyenoord moet ook weer een club worden waar de jeugd echt een kans krijgt en vooral waar er een plan is met de jeugd. Stel een trainer aan die dat in alles uitstraalt en die de jeugd echt de kans geeft. Dat geeft feyenoord ook de mogelijkheid om verder te investeren in de jeugd en, doordat het eerste elftal jeugd kansen geeft, jonge talenten aan te trekken. Met Dick ga je alleen weer een jaartje overbruggen. Niemand zal verder weten wat het plan wordt van de club. Vandaar lijkt het me op de lange termijn beter als Feyenoord komend seizoen een nieuwe, jonge trainer aanstelt en wellicht zesde wordt dan dat Dick een blik veteranen mag opentrekken en feyenoord vierde wordt, maar verder niets opschiet.

15 januari 2020 om 12:18

Als je Dick nu weer afschrikt heb je volgend jaar waarschijnlijk Fraser + De Wolf + Kuijt aan het roer. Een absolute horrorfilm, bijna net zo erg als Jaap Stam. Nee bedankt!

"de geluiden van nog een jaar Advocaat worden steeds harder. Dat is logisch als je sportief succes hebt". echt fantastisch dat je dit zegt omdat er onder Advocaat een paar wedstrijden zijn gewonnen. het is maar wat je onder sportief succes verstaat. Ach, ze leggen de lat dus niet zo hoog.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4442
2.AZ4128
3.PSV3419
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. BerghuisAanvaller1711
L. SinisterraAanvaller172
C. ToureAanvaller00
J. BijlowKeeper00
Elber EvoraKeeper00
N. MarsmanKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

88 fans
Coach, 72 jaar
SeizoenClub
2019- Feyenoord
2018-2019 FC Utrecht
2018-2018 Sparta Rotterdam
2017-2017 Nederland
2016-2017 Fenerbahçe
Laatste voetbalnieuws

Transfersom en zaakwaarnemer zitten Feyenoord dwars op transfermarkt

Feyenoord hervat de Eredivisie zaterdagavond met een thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. Trainer Dick Advocaat heeft bij de eerste wedstrijd na de winterstop nog altijd niet de beschikking over versterkingen. Het Algemeen...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 18 januari
Barcelona is in de zoektocht naar defensieve versterkingen neergestreken in Engeland. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren