‘Ernstige vertrouwensbreuk oorzaak van vertrek Jeroen Zoet bij PSV’

Woensdag, 15 januari 2020 om 07:03Robin Bruggeman • Laatste update: 07:35

Jeroen Zoet verloor eerder dit seizoen zijn basisplaats bij PSV en dinsdag volgde het nieuws dat de doelman de rest van het seizoen onder de lat zal staan bij FC Utrecht. De Oranje-international krijgt in de Domstad de kans om zijn EK-droom in leven te houden, aangezien Maarten Paes, normaal gesproken de eerste keus in Utrecht, de komende maanden aan de kant zal staan met een blessure.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Jeroen Zoet in de toekomst ooit nog onder de lat zal staan bij PSV?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

62 reacties (laatste reactie door passionforpink)

In mijn ogen ben je dan een slechte verliezer. Als als je er even niet in staat meteen vertrekken. Het EK verhaal is wat voor te zeggen, of is het een makkelijk excuus???
Mee gaan om toch op de bank te zitten.

15 januari 2020 om 07:37

Je zou ook op de inhoud kunnen reageren, namelijk dat je mede door het handelen van de keeperstrainer met 3 ontevreden keepers zit als PSV. Dat Zoet fouten heeft gemaakt staat buiten kijf. Echter pleit dat de gebrekkige communicatie van Hesp niet vrij.

15 januari 2020 om 08:42

Master D Dat gebrekkige communicatie verhaal komt uit de media, dezelfde media wat niet meer in staat is om een stukje goede journalistiek neer te zetten. Ze blijven maar schrijven over dezelfde onderwerpen en het liefst op de man, roddel en achterklap noemen we dat. Volgens mij is het de taak van de hoofdtrainer om zijn spelers duidelijkheid te verschaffen, ik heb dan ook nog nooit een verhaal als dit gelezen waarbij de keeperstrainer de zwarte piet krijgt om dit soort redenen. Hesp is een ervaren man en het lijkt er sterker op dat Zoet en vooral ook de Ruiter niet met de situatie om kunnen gaan. En dat is mede door het wisselbelleid van Mark van Bommel geweest.

15 januari 2020 om 08:51

Dat de communicatie slecht is mag toch wel aangenomen worden omdat meerdere mensen dat aangeven? Ik zou dat niet als onwaar bestempelen.

15 januari 2020 om 08:59

Ach ja het ligt weer aan de boodschapper en niet aan de Psv'er. Was jij maar zo kritisch op Hesp als dat je op de journalist bent. Volgens mij kreeg Ruud Hesp mede de zwarte piet toegespeeld door Mark van Bommel omdat Hesp vergeten was om Zoet ruim voor Willem II uit te informeren dat hij die wedstrijd 3e keeper zou zijn. Dat was schijnbaar de afspraak dat Hesp dat zou doen. Of dat een logische afspraak is doet even niet ter zake. Hesp heeft hiermee de kiem gelegd voor de vertrouwenskwestie. Terecht dat dit aan het licht wordt gebracht. Dat 3 keepers ontevreden zijn over de onduidelijkheid rond hun rol kan geen toeval zijn. Maar nee, laten we lekker de boodschapper bekritiseren omdat er onduidelijkheid is wie welke rol heeft. Ook daarin kan Hesp gewoon een rol spelen door naar Faber te gaan en aan te geven dat er 'nu' een besluit dient te worden genomen over wie 1e, 2e en 3e doelman is. Maar nee, het blijft lekker door sudderen, totdat de jarenlang 1e doelman eieren voor zijn geld kiest. Ook Hesp heeft hier een rol in.

15 januari 2020 om 10:10

Het ED staat er niet om bekend roddels te verspreiden m.b.t. Psv. Het is op zijn minst opmerkelijk dat de oud trainer dit aangaf en twee van de drie keepers dit bevestigen. Overigens ben ik het volledig eens dat v. Bommel dit destijds gewoon zelf had moeten communiceren. Hij was tenslotte eindverantwoordelijk.

15 januari 2020 om 12:53

Ik vind dat een 1e en 2e keeper altijd om een basisplek moeten kunnen vechten. Helemaal als het niveau dicht bij elkaar ligt, is het logisch dat er geen duidelijkheid kan worden verschaft wie standaard de nummer 1 is. Ben je langere tijd uit vorm, dan raak je je basisplek kwijt, zoals bij Zoet het geval was. Robin de Ruiter is met zijn 32 jaar gehaald als 3e keeper en mag sowieso niet klagen, ik neem aan dat hij capabel genoeg is dit te begrijpen, zonder dat Hesp hem dit hoeft uit te leggen. Het is begrijpelijk dat Zoet niet te spreken is over de manier van handelen voorafgaand aan het verliezen van zijn basisplek tegen Willem 2. Maar, met bovenstaand in acht nemende, vind ik het inderdaad als een slechte verliezer over komen om te spreken over een vertrouwensbreuk. Accepteren en terug knokken zou ik zeggen, al weet ik natuurlijk niet wat er zich verder nog heeft afgespeeld. Los van dit verhaal denk ik dat een verhuur aan Utrecht een mooie oplossing is. Alleen jammer van het feit dat Faber continue hamert op een positieve sfeer en mindset, en Zoet wordt verhuurd en direct een negatieve sneer na geeft. Maar goed, hopelijk maakt hij een goede indruk en kunnen we er nog wat aan verdienen. En nu maar hopen dat Unnerstall niet weer geblesserd raakt!!

15 januari 2020 om 07:51

Zoet kiest voor speelminuten in plaats van onduidelijkheid. Dan ben je zeker geen slechte verliezer.

15 januari 2020 om 12:54

Eens! Maar als je na het verliezen van je basisplek meteen spreekt over een vertrouwensgebrek dan wel!

15 januari 2020 om 08:26

Psvar dit is echt de domste reactie die ik in tijden heb gelezen. Elke speler wilt naar het EK. Of dat nu als basisspeler is of als wissel. Dus makkelijk excuus: zeker niet. Zoet wilt speeltijd om zijn EK plek veilig te stellen, dat is alleen maar logisch.

15 januari 2020 om 10:24

Zoet maakt liever een stap omlaag om te kunnen spelen dan dat hij rustig op de bank z'n salaris gaat incasseren. Daar heb ik eigenlijk wel respect voor.

15 januari 2020 om 10:27

Ben het gedeeltelijk eens met je. Alleen een slechte verliezer vind ik ook niet meteen want jeroen wil gewoon een EK meemaken en dat snap ik ook wel. Misschien is dat zijn enige keer en ook de laatste keer. Wel vind ik dat hij zich erg aanstelt mbt het voorgeval in tilburg en met Hesp. Je kunt het op een gegeven moment ook als twee volwassen mensen uit gaan praten. Daarmee zeg ik niet dat je niet boos mag zijn maar op een gegeven moment houd het op en ga je door? Het is niet het einde van de wereld denk ik dan.

15 januari 2020 om 10:52

@nick_10: Wij weten natuurlijk niet wat er achter de schermen gebeurt. Blijkbaar is er in Qatar opnieuw iets mis gegaan tussen Zoet en Hesp. Dat maak ik in elk geval wel op uit de berichten.

Dat is dus duidelijk wie er ook nog mag en misschien wel moet vertrekken bij PSV... man man man wat een seizoen hebben we alles komt er op een negatieve manier uit. Kijk nu al uit naar volgende seizoen want hier is geen eer meer te behalen als alles naar elkaar wijst

Wat moet Hesp hier doen dan? Faber is toch degene die de opstelling bepaald of is Hesp dat? Moet Hesp dan zeggen dat Zoet bovenaan de hiërarchie staat, maar waarschijnlijk niet keept? Zoet moet gewoon beter zn best doen en niet zo zeuren. En Ruiter word ik helemaal moe van, er is altijd gezegd dat hij no matter what 2e keeper zou zijn met een strijd tussen zoet en unnerstal voor 1. Maargoed, probleem is opgelost, zoet weg. Ruiter, grijp je kans.

15 januari 2020 om 07:43

Hesp kan van alles doen. Denk aan zijn duidelijk heid vragen/eisen aan Faber, zijn eigen mening geven, vertrouwen kweken. Dit is gewoon slecht gemanaged. Het begon met het naar de bus sturen/gaan. Daar was al onduidelijkheid. Daarna is het niet beter geworden. En aangezien dit behoorlijk slecht gemanaged is zou dat ook bij Ruiter het geval kunnen zijn. Kortom, het is te makkelijk om de schuld alleen bij Zoet en Ruiter te leggen.

15 januari 2020 om 08:34

Maar dat heeft hesp toch niet (alleen) gedaan.. er wordt nu als het ware gevraagd een hiërarchie op een bord te tekenen zodat iedereen zn plek kent.. het zijn toch geen kinderen meer. En Ruiter denkt gewoon er is nu chaos, laat ik ook eens mn kont tegen de krib gooien.

15 januari 2020 om 13:02

Ze spreken over hiërarchie alsof de een boven de ander staat. Verwacht je dan van Hesp dat hij na iedere training verteld wie er op dat moment op 1 staat? Kom op zeg, ze weten toch hoe het werkt. Hemelaal als je met 2 keepers concurreert over een basisplek hoef je toch niet continue te vragen; "en wie staat er nu op 1?" "en wie staat er nu op 1?" En wat de Ruiter betreft; Als voor hem zijn plek niet duidelijk is kan hij beter stoppen met voetbal en terug naar school gaan.. Wat een gedoe om niks zeg..

15 januari 2020 om 07:46

We maken niet goed seizoen door, maar Ruiter op goal zou het wel afmaken allemaal. Matige 32 jarige keeper die niets heeft gepresteerd. Verder wel met je eens dat het de taak van Faber is die de opstellingen maakt en niet Ruud Hesp.

15 januari 2020 om 07:53

Hesp heeft natuurlijk wel inspraak. Die heeft de expertise op keepersgebied en traint met ze.

15 januari 2020 om 07:57

Het zou wel heel vreemd zijn als Hesp die dagelijks intensief met die jongens bezig is zegt dat Jeroen wat hem betreft de beste keuze is en dat Faber die zich minder actief met de keepers bemoeid dan Robbin of Lars op doel zet. Ik zou de stem van een keeperstrainer hierin niet onderschatten.

15 januari 2020 om 08:54

Wij bij Louis van Gaal in het doel stond bepaalde zijn vaste keeperstrainer Frans Hoek. Louis zei geen kennis van keepers te hebben en liet daarom de specialist beslissen.

15 januari 2020 om 10:33

Uiteraard bepaalt Hesp niet de opstelling (al denk ik dat hij wel inspraak zal hebben wat de keepers betreft). Maar blijkbaar heeft Hesp wel de taak gekregen om als spreekbuis van de technische staf naar de keepers toe te fungeren. En we kunnen inmiddels wel concluderen dat hij die taak niet echt goed vervuld heeft en dat mag je hem zeker kwalijk nemen. Wat Ruiter betreft ben ik het wel met je eens. Als hij zelf niet begreep dat hij in de pikorde onder Zoet en Unnerstall stond, dan heeft hij ernstig boter op z'n hoofd.

Tja, Unnerstal heeft zich nou niet bepaald onomstreden weten te maken in de wedstrijden die hij mocht keepen. Dan snap dat je als keeperstrainer twijfelt wat de beste keuze is. Helemaal omdat een deel van het publiek en de technische staf nog steeds achter Zoet en de al ontslagen Van Bommel bleef staan.

Het is een vrij belachelijke soap geworden. Zoet had gewoon nog 1e keus moeten zijn. PSV trekt een vervanger aan die wellicht gelijkwaardig is, in ieder geval niet aantoonbaar beter, kan me voorstellen dat dat voor Zoet ook niet echt lekker is geweest. En dan die bizarre communicatie. Hopelijk snel volgend seizoen en dan weer een normaal PSV

15 januari 2020 om 07:48

Ja laten we lekker Zoet die een jaar lang helemaal niets heeft gepresteerd opnieuw 1e keeper maken. Zodat opnieuw al die afstandschoten in het netje liggen. Ja dat zou inderdaad heel slim zijn.

15 januari 2020 om 08:11

Nu draai je de feiten om. Zoet gaf eerst zélf aan te willen vertrekken bij PSV. Hij vond dat hij toe was aan een stap hogerop. Daar speelde PSV alvast op in door Unnerstall te halen en direct eerst nog te verhuren. Sindsdien keept Zoet als een natte krant, waardoor er geen belangstelling kwam. Zoet heeft dit zelf veroorzaakt.

15 januari 2020 om 09:44

Het gekke is ook dat Unnerstal om een of andere reden derde keeper was. Zoet deed het matig en werd vervangen, maar in plaats van Ruiter (de tweede keeper) wordt het dan Unnerstal. Op basis van kwaliteit wel logisch, maar dan moet je niet beweren dat Ruiter je tweede keeper is, want dat was hij dus niet echt. En in het geval van Zoet is het ook vreemd. Je bent jarenlang eerste keeper geweest van psv, hebt het bij vlagen erg goed gedaan en vaak gewoon redelijk, en dan ben je opeens derde keeper. Het lijkt me dat hij nog wel genoeg krediet had om tweede keeper te zijn?

Onbegrijpelijk hoe men in Eindhoven met de keepers bezig is. Trainingskamp is voorbij dus je hoort nu te weten wie na de winterstop de wedstrijden mag gaan keepen. Dat je er nu nog steeds niet uitbent (zo interpreteer ik de woorden van Faber gisteren en het gedraai om de hete brij van Hesp) is belachelijk. Logisch dat een Zoet die na het EK wil daar niet op gaat wachten, want straks komt hij niet meer weg eer de keeperstrainer er samen met Faber een keer uit is.

15 januari 2020 om 08:13

Het is ook bekend dat Hesp en Bommel niet door een deur kunnen en daarom mocht blijven.

Zoet keept al jaren zeer matig en Van Bommel durfde gewoon de juiste keuze te maken. Ik vind Zoet in dezen een slechte verliezer.

Wat is er aan de hand daar in Eindhoven? Het lijkt alsof de slangenkuil vanuit de Arena via de Kuip daar naartoe is verkast. Btw, ik snap de beweegredenen van Zoet maar vind het wel een slappe zak. Hij had a la Waterreus voor zijn plek moeten vechten. Ook belachelijk dat PSV met kind van de club zo omgaat.

15 januari 2020 om 08:20

Bij PSV staan er momenteel een paar clowns aan het roer... Men weet niet meer wat te doen en dat zie je in beslissingen die genomen worden en aankopen de gedaan zijn.... Chaos

15 januari 2020 om 08:40

Die clowns staan anders wel jaren aan het roer bij Psv. Er is niet eens zo heel veel aan de hand. Van speelronde 10 tm 18 win je maar 3 keer en wordt je uitgeschakeld in Europa terwijl je daarvoor gewoon een heel goed vooruitzicht had. Als PSV er 6 of bijvoorbeeld 5 had gewonnen dan had je nou niemand gehoord. Natuurlijk spelen niet alle aankopen even goed, maar er staat nog steeds een selectie die barst van het talent en die meer dan 200 miljoen waard is.

15 januari 2020 om 10:19

Wat is er belachelijk aan dat ze iemand die jarenlang eerste keeper is geweest niet op de bank willen laten verpieteren? Ze geven hem toch juist de mogelijkheid om voor zijn plek in de EK-selectie te vechten? Zoet kon gewoon echt niet meer als eerste keeper, die moest uit zijn lijden verlost worden.

Tja, het hele elftal klopt niet... Het is dan gewoon logisch dat er in wedstrijden meer druk op een keeper komt te staan. Verder is er binnen dit team weinig vertrouwen te vinden... Het ligt dus niet per definitie aan de keepers... Of Jeroen minder of beter dan Lars is, dat is te betwisten. Vond ze beiden redelijk gelijkwaardig.

En hierom ben ik zo blij met Varela bij Ajax. Je kan veel beter een talentje of een rustige jongen als extra keeper hebben ipv 3 van die haantjes.. Dit gezeik heeft ook geen positieve invloed op het team moraal

15 januari 2020 om 09:12

Met Onana voor je, kun je ook maar beter je mond houden. Ik denk dat als Varela een gelijkwaardige keeper voor zich had gehad, hij zich misschien ook wat meer zou roeren.

Waarom noemt iedereen de instelling van Zoet zwak?wat zou jij doen als je baas ineens andere mensen in je functie gaat plaatsen, daar nooit duidelijkheid in heeft gegeven en je gaat met je loon achteruit (vergelijkend met geen basisplaats). Psv gaat hier zelf gewoon zeer onproffesioneel mee om.

15 januari 2020 om 08:35

Hoezo ineens? Het was Zoet zelf die twee seizoenen geleden aangaf een vertrekwens te hebben. Is het dan vreemd dat je werkgever hierop inspeelt door alvast een opvolger te halen? Hij zadelde PSV op met het probleem door vervolgens hoog in de boom te gaan zitten, daardoor niet wegkwam, waardoor PSV genoodzaakt was Unnerstall weer te verhuren. Zoet keept sindsdien als een zak aardappelen. Kortom, eigen schuld dikke bult.

15 januari 2020 om 08:50

Ineens omdat psv op compleet het verkeerde moment Zoet van de basispositie afhaalde, dit gebeurde na de nederlaag tegen feyenoord. een wedstrijd die ze uberhaupt bijna nooit winnen. Die beslissing hadden ze een week of een paar weken eerder moeten maken. En ze hadden sowieso beter moeten communiceren. Als je nu 3 ontevreden keepers hebt, dan doe je iets niet goed.

ik begrijp de keuze van zoet wel, er word je gezegd dat je van het ene op het andere moment geen basisplaats hebt, (dat is nog tot daar aan toe) maar dan ben je ook ineens 3e keeper en hoef je niet op de bank plaats te nemen. heel de pers duikt er op als zoet verloren in de catacomben loopt en daarna naar de bus gaat. (dit had psv/de coach hem ook al dagen voor de wedstrijd kunnen zeggen en hem niet mee nemen naar die wedstrijd) Het gebrek van communicatie daarna in het trainingskamp en het niet duidelijk zijn richting de speler(s) zullen ook bij dragen aan zo'n vertrouwensbreuk.zoet hoopt nog naar het EK te kunnen en wil dus zoveel mogelijk spelen, dus vanuit zijn oogpunt een hele normale beslissing. hij kiest nu voor speeltijd zodat hij in beeld blijft bij de bondscoach, en als hij laat zien dat het met het niveau goed zit dan zie ik hem daarin nog best slagen.

Kan aan mij liggen, maar neem aan dat rangschikking in je team bepaalt wordt door de hoofdtrainer.het lijkt mij daaropvolgend ook het meest voor de hand liggend dat de hoofdtrainer daarin ook tekst en uitleg geeft.in geval van Zoet maakt het niet uit of hij 2e of 3e keeper is.hij moet spelenlogisch dat hij nu naar Utrecht staptongeacht of hij het EK wel of niet haalt, daarna is het tijd voor een transfer

Zoet zet nu in op speeltijd bij Utrecht om zijn plek binnen de selectie van Oranje veilig te stellen, maar ik zou er niet aan beginnen als bondscoach. Zoet is altijd al een keeper geweest die het beste presteert als hij onvoorwaardelijk vertrouwen krijgt van de coach. Met vertrouwen heeft hij op zich prima wedstrijden gekeept. Maar als hij de concurrentiestrijd aanmoet en de hete adem van een andere keeper in zijn nek voelt of juist tweede keeper is en zichzelf moet bewijzen, dan speelt hij angstig en haalt hij een beduidend lager niveau. Sommige spelers worden beter van concurrentie, Zoet bepaald niet. In het NL elftal zal hij sws niet eerste, maar tweede of derde keeper zijn. Hij heeft niet het vertrouwen van Koeman, zijn zelfvertrouwen zal er ook niet beter van zijn geworden nu hij een stap omlaag heeft moeten doen. Dus in Oranje verwacht ik ook niet dat hij bij een blessure van de eerste keeper ineens met vertrouwen zal spelen. Liever Cilessen/bizot voor plek 1 en 2 en dan Krul als penaltykiller erbij.

15 januari 2020 om 10:38

Je kunt wel zeggen dat Zoet de strijd gewoon aan had moeten gaan, maar hij is nu reservekeeper en het is voor reservekeepers niet eenvoudig om een basisplek af te dwingen. Die krijg je doorgaans pas als de eerste keeper weken op rij opzichtig faalt. En dat heeft Zoet natuurlijk niet zelf in de hand.

16 januari 2020 om 11:43

Ik zeg niet dat Zoet de strijd aan had moeten gaan, ik denk dat hij er op zich goed aan doet om nu te gaan voor zijn kansen als eerste keeper bij Utrecht. Ik geef alleen aan dat ik hem ondanks dat niet zou meenemen naar het EK omdat hij weinig vertrouwen heeft en alleen (oranjewaardig) presteert als hij het onvoorwaardelijke vertrouwen van de coach. Bij hem zal echt wel in het hoofd blijven zitten dat Unnerstall hem is gepasseerd als eerste keeper van Psv, dat hij -met alle respect- "slechts" eerste keeper van Utrecht is en sws nooit onomstreden is geweest in Oranje waar hij logischerwijs op zijn best derde keeper zou zijn en dus bij het wegvallen van de andere twee ook nog met weinig vertrouwen zal keepen. Zoet bezit ook niet heel specifieke kwaliteiten (bv als penaltykiller) waarvoor je hem mee zou moeten nemen. Als dan Cillessen het vertrouwen krijgt van Koeman, Bizot het beter doet bij een grotere club en Krul het beter doet in een sterkere competitie en zowel Krul als Bizot van waarde kunnen zijn bij penalties, zie ik geen reden om Jeroen Zoet erbij te houden in Oranje.

Het mes snijdt aan 2 kanten denk ik. De keeperswissel is niet op de meest tactische manier aangepakt, maar wat meer ruggengraat na een aantal wedstrijden op de bank te moeten zitten mag je ook wel verwachten voor 1 van de keepers van Oranje. Heeft zijn goede periodes gekend (interesse Atletico meen ik mij te herinneren), maar toch behoorlijk wisselvallig. Het kan verkeren..

Wat een gelul. Dat is niet de taak van Hesp. Een hoofdtrainer gaat over de opstelling. En ook over de communicatie. De keeperstrainer verzorgt in opdracht van de coach de training voor keepers.

15 januari 2020 om 10:36

Jij en ik kunnen vinden dat het niet de taak is van Hesp. Maar feit is dat hij die taak wel heeft gekregen en er heel slecht mee om is gegaan. En dat mag je hem kwalijk nemen.

15 januari 2020 om 10:43

Maar dat is dan toch helemaal zwak van de hoofdtrainer? De rotklusjes afschuiven op zijn assistenten...

15 januari 2020 om 10:47

Ik neem aan dat tegen Hesp is gezegd: "wij zijn als technische staf één team, we maken samen de beslissingen, en omdat jij als keeperstrainer het meest intensief samenwerkt met de keepers en ze het beste kent, wil ik dat jij namens de technische staf met hen communiceert." Dat is ook een werkwijze waar je voor kunt kiezen. Maar hoe dan ook: Hesp heeft nou eenmaal die taak gekregen. Had hij dat niet redelijk gevonden, dan had hij dat aan moeten geven en die taak moeten weigeren. Maar dat heeft hij niet gedaan. In plaats daarvan heeft hij 'm gewoon heel slecht uitgevoerd. En dat mag je hem kwalijk nemen.

Lijkt erop dat momenteel de willekeur heerst bij Psv. Spelers als Gutierrez, Zoet en Baumgartl werden vrij makkelijk geslachtofferd na een paar fouten, terwijl spelers als Rosario en Sadilek vrijwel eindeloos krediet leken te hebben, terwijl ze structureel matig tot slecht stonden te voetballen. En dan vliegen Van Bommel, Dirkx en Robbemond er wél uit, terwijl Hesp door mag gaan met het domweg niet uitvoeren van zijn taken. Niet gek dat je dan scheve gezichten krijgt.

15 januari 2020 om 11:46

Zoet werd niet vrij makkelijk geslachtofferd, die heeft heel lang mogen blijven staan en doorblunderen. Gutierrez werd niet makkelijk geslachtofferd, die is gewoon nóg slechter dan Rosario. Nu hij wat meer gespeeld heeft staat dat als een paal boven water. Baumgartl werd ook niet makkelijk geslachtofferd, we kregen gewoon veel te veel goals tegen en daar was hij zeker debet aan. Logisch dat je dan terug op ervaring valt. Sadilek ben ik wel met je eens dat die onverklaarbaar oneindig krediet had. Boscagli is in mijn ogen zeker niet slechter en vult die positie tenminste als een back in.

Het was een kwestie van tijd voordat men inzag dat Zoet gewoon niet zo goed is.

Jeroen Zoet is de keeper met de meest onzekere, labiele persoonlijkheid die ik ooit gekend heb. Als je het van de concurrentie van Remco Pasveer al spaans benauwd krijgt, dan is het niet gek dat je met concurrentie van Robbin Ruiter en Lars Unnerstall helemaal blokkeert. Daar valt niet tegen op te managen. De enige manier waarop Zoet enigszins kan presteren is als je hem iedere ochtend wakker belt en zegt 'jij bent mijn eerste keeper', zodat dat zijn eerste gedachte van de dag is. Daarbij mogen je tweede, en derde, en de keeper van de jeugd geen enkele ambitie tonen. Zoet moet eens bij zichzelf ten rade gaan waarom hij mentaal zo fragiel is, want hij zit zichzelf zo erg in de weg. Daar kan hij ook hulp bij vragen, maar zulke hulpverlening zit natuurlijk niet in het takenpakket van Hesp.

Dit is wel even wat anders, alle vingertjes wezen naar van Bommel, maar nu blijkt Hesp (mede-)verantwoordelijk te zijn. Het lijkt me ook geen onzinverhaal, want er is met van Bommel al iemand geslachtofferd. Wel echt stuitend om te zien dat de hele staf schijnbaar professionaliteit miste.

Los van de blijkbaar gebrekkige communicatie begrijp ik de twijfel bij Hesp wel. Ik denk dat het met deze 3 keepers lastig is een duidelijke volgorde aan te wijzen, simpelweg omdat ze elkaar niet veel ontlopen. Alledrie hebben ze hun mankementen en er stijgt er geen een bovenuit. Als je een pol zou doen welke keeper eerste keeper moest zijn krijg je denk ik een vrij evenredige uitslag, met misschien een lichte voorkeur voor Zoet en Unnerstall boven Ruiter

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2230
2.PSV2110
4.Feyenoord1611
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller93
E. ZahaviAanvaller93
R. SchmidtUnknown
Y. VertessenAanvaller81
J. DrommelKeeper80
N. MaduekeAanvaller72
BrumaAanvaller72
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

116 fans
Keeper, 30 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 16 oktober
Fiorentina wil in januari een poging wagen om Andrea Belotti in huis te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren