‘Nog altijd overtuigd Ajax wijst eerste bod van Club Brugge af’

Woensdag, 15 januari 2020 om

Ajax haalde Razvan Marin afgelopen zomer voor 12,5 miljoen euro van Standard Luik naar de Johan Cruijff ArenA, maar de middenvelder is er nog niet in geslaagd om een basisplaats te veroveren bij zijn nieuwe werkgever. Er wordt dan ook al voorzichtig over een tussentijds vertrek van de Roemeen gesproken en na Royal Antwerp lijkt zich nog een gegadigde aan te dienen.

De Telegraaf en Het Nieuwsblad weten woensdag te melden dat Club Brugge zeer gecharmeerd is van de middenvelder die in de voorgaande seizoenen een van de steunpilaren van Standard was. Club zou Marin graag de rest van het seizoen op huurbasis terug willen halen naar de Jupiler Pro League, met volgens De Telegraaf de optie om hem in de zomer definitief in te lijven.

Ten Hag voorziet mooie maanden: 'In deze groep zit veel drive en plezier'

Of Ajax bereid is hieraan mee te werken is echter nog maar de vraag, aangezien de Amsterdammers volgens Het Nieuwsblad al een eerste aanbieding vanuit Brugge hebben afgewezen. Trainer Erik ten Hag zou nog altijd geloven in de kwaliteiten van zijn pupil en daarom niet zomaar mee willen werken aan een vertrek. Volgens de Belgische krant is het nog niet duidelijk of Club zich ook nog voor een tweede keer bij directeur voetbalzaken Marc Overmars zal melden. Als het wel van een vertrek komt, wil Ajax Marin volgens De Telegraaf overigens liever meteen verkopen, in plaats van hem eerst te verhuren.

Voor Marin is het belangrijk om, met het oog op het EK van aankomende zomer, in de tweede seizoenshelft regelmatig minuten te maken. De 21-voudig international van zijn land had aan het begin van dit seizoen nog wel een basisplaats bij Ajax, maar verdween daarna naar de bank. De 23-jarige Marin speelde vooralsnog vijftien officiële wedstrijden voor de koploper van de Eredivisie.


Poll

Denk jij dat Razvan Marin in de toekomst wel uit gaat groeien tot basisspeler bij Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

54 reacties (laatste reactie door doncoxxx)

Ik hoop dat ze Marin kansen blijven geven. Hij lijkt tot nu toe een miskoop, maar bij hem heb ik echt het gevoel dat hij met wat meer vertrouwen veel beter kan.

15 januari 2020 om 08:57

Ik snap echt niet dat mensen nog vertrouwen in hem hebben. Kan serieus nog geen bal fatsoenlijk aannemen en vertraagd het spel daardoor zwaar. Een Gravenberch of Taylor dat zijn toch veel meer pure voetballers dan Marin. Als je 10 miljoen zou kunnen vangen voor Marin zou ik hem meteen weg brengen.

15 januari 2020 om 09:02

Denk alleen dat je momenteel geen 10 miljoen vangt voor Marin..

15 januari 2020 om 09:21

De eerste optie tot koop aanbieding ging om 10 miljoen, Overmars wil minimaal 12 miljoen

15 januari 2020 om 09:34

Kijk maar naar oude beelden bij Standard. Hij kan prima een bal aannemen. Maar als het vertrouwen er niet is, lukt er weinig. Marin is echt een goede voetballer. De vraag is of het er in Amsterdam uit gaat komen. Ik denk niet dat ze dat na een half jaar al moeten opgeven..

15 januari 2020 om 09:51

En ik snap niet dat mensen het continu op 1 wedstrijd en af en toe eens een invalbeurten beoordelen. Zo kan hij nooit eens in z’n ritme komen. En hij wordt ook verkeerd gebruikt.

15 januari 2020 om 10:13

Hij zal vast een bal kunnen aannemen, maar betwijfel of ie van het niveau is dat Ajax nastreeft. Ook op het moment dat Ajax de transfer aankondigde werden er behoorlijk wat wenkbrauwen gefronst. Behalve dat is het ook geen speler die in de Ajax-filosofie past. Ajax speelt niet met balafpakkers op 6, maar met echte voetballers.

15 januari 2020 om 11:34

Waarom zou je de man afschrijven, hij is nog geen 6mnd bij Ajax. Marin is geen Messi die je meteen kan inzetten. Mocht hij het niet halen ligt het niet aan de jongen maar aan de scout die het niet goed gezien heeft. Misschien is hij ook niet op de huisraad manier gebruikt, je moet geen speler halen die je op basis van een bepaalde manier hebt zien spelen en vervolgens wil je dat hij het anders doet. Je moet dan degene de tijd geven.

15 januari 2020 om 09:35

Door over te gaan op onderhandelen geeft Ajax al aan dat zij hem sportief gezien wel afgeschreven hebben. Hopelijk herstelt Marc zijn foutje en krijgen we er een mooi bedrag voor.

Ik zie ook wel de potentie in Marin, ik vindt hem alleen erg timide. Hij mag wat meer bravoure tonen in zijn spel.

15 januari 2020 om 07:02

Ja idd, lijkt echt alsof hij met de rem erop speelt. Bij een bod van 8-10mljn zou ik denk toch wel eieren voor mn geld kiezen..

15 januari 2020 om 07:04

Zie een club uit België niet gauw dat geld voor hem neertellen. Ze hebben het misschien wel in kas maar strooien niet zomaar.

15 januari 2020 om 09:51

Ja gek hè als je steeds maar 1 kans krijgt of een invalbeurt. Dan durf je ook weinig.

15 januari 2020 om 10:54

Martinez greep wel zijn kans en is nu onbetwist.

15 januari 2020 om 14:14

In het begin heeft hij enkele wedstrijden achter elkaar de kans gehad maar overtuigde zelfs niet een klein beetje. Geloof echt wel dat Hij iets kan, maar in deze omgeving lukt het (nog) niet.

Ik zou een investering van ruim 12 miljoen nooit na een half seizoen afschrijven (zie bv Neres). Marin laat de laatste steeds meer glimpsen van iemand die echt wel kan voetballen. Hij heeft gewoon aanpassingsproblemen. Dat overkomt meer voetballers, die jongen is pas 23. Heus nog niet door de wol geverfd.

15 januari 2020 om 08:25

Dat is wel wat anders dan bij Neres, die begon niet fantastisch maar als je puur naar statistieken kijkt was het niet eens zo heel slecht. Verder was die speler natuurlijk een stuk jonger, sprak hij de taal niet en kwam die wel van de andere kant van de wereld. Marin zou sneller aan Ajax moeten wennen. Ik weet natuurlijk niet wat Ajax kan ontvangen maar als je een groot deel van je geld terug kan krijgen is dat niet eens zo dom, want de laatste wedstrijd kreeg zelfs Ekkelenkamp de voorkeur boven hem en Gravenberch komt er ook aan.

15 januari 2020 om 08:52

Als ik naar die jonge kijk tussen alle andere talenten bijv. tegen Eupen, raak ik gewoon gefrustreerd van zijn voetballend vermogen. Hij is gewoon geen natuurtalent, elke bal die hij aanneemt springt 2 meter van z’n voet af.

15 januari 2020 om 09:12

Die jongen speelt volgens mij met zoveel spanning in zijn lijf, dat gewoon echt niets lukt. Het is van buitenaf zo makkelijk praten, maar het is gewoon niet voor iedereen zomaar weggelegd om gelijk te presteren bij Ajax. Wij als supporters hebben vaak ook achterlijk hoge verwachtingen van nieuwkomers. Zlatan kon er in eerste instantie ook geen klote van. Pas toen hij na ruim een seizoen spelen in de eerste Cl-wedstrijd 2x scoorde (Lyon thuis 2-0). Raakten we lichtelijk overtuigd van zijn kunnen (hoe twee doelpunten een situatie kunnen veranderen). Geef die Marin gewoon de tijd en dan komt het vast wel goed. Wees blij dat we Gravenberch hebben en niet alleen aangewezen zijn op Marin. Geef Marin dit seizoen rustig de tijd en ga daarna de balans opmaken. Hij kan echt wel iets, maar wellicht (nog) niet op dit niveau.

15 januari 2020 om 09:30

Of zou het misschien andersom zijn... Alle voetballers met aanpassingsproblemen presteren slecht. Ik heb nog nooit een goed presterende speler horen zeggen dat hij niet kan wennen aan de nieuwe omgeving. Het lijkt wel alsof stabiliteit en rust buiten het werk ook belangrijk is voor voetballers. Het zijn net mensen

15 januari 2020 om 09:38

De echte goede spelers hebben zoveel talent, die renderen overal. De club daaronder heeft meer stabiliteit en begeleiding nodig. Zlatan was ook met heel wat anderen zaken bezig en was ook heel onzeker (liet hij dan wel niet merken). Pas toen Litmanen hem onder zijn hoede nam, ging het stukken beter. Ook Maxwell bracht stabiliteit. Niet voor niets dat die twee bij veel dezelfde clubs hebben gespeeld. Hoeveel jonge aankopen van Ajax belanden in de binnenstad en komen amper nog fris in de binnenstad? Sulejmani was destijds geen slechte speler, maar niemand die hem hielp, terwijl het nodig was. Het werkt gewoon twee kanten op.

15 januari 2020 om 10:45

@baukevan der z, die zijn er wel hoor. Nadat Onana al ruim een jaar basis stond en de EL finale nog had gekeept had ie eens een interview gehouden dat ie zich verveelde in Amsterdam en zich eenzaam voelde.

15 januari 2020 om 09:35

@tubes ik zou hem liever ook niet verkopen. Heeft goede leeftijd. Anders heb je straks bij Ajax voornamelijk spelers rond en boven de 30 en jonkies. Middengroep rond de 22 tot 28 is juist heel belangrijk. Hij kan samen met Varela (mocht hij aangekocht worden) Martinez en Alvarez de middengroep vormen. Ik denk dat hij nog wel kan slagen. Vooral als vd Beek weggaat en hij zijn plek kan overnemen op 10 (ja vb Beek speelt laatste wedstrijden niet meer daar).

15 januari 2020 om 16:08

In de rol van Overmars kruipend, zou ik als Ten Hag het niet in hem ziet zitten en hem als hij Marin een keer een kans geeft als VM blijft gebruiken, dan zou ik hem zeker direct van de hand doen. Die 12 miljoen doet er dan niet toe. Maar als hij Marin in de toekomst de kans wil geven als AM of als een van de buitenste middenvelders in een systeem met punt naar achter, dan zou ik hem houden. De vergelijking met Neres slaat nergens op. Dat is een andere speler die nooit op een voor hem vreemde positie is neergezet, waarin hij niet uit de voeten kan.

Verhuren aan Club voor een half jaartje lijkt me met het oog op de beoogde speelminuten voor Gravenberch geen gek idee, maar ik zou hem wel graag in de zomer terug zien. Denk dat hij nog altijd wat kan gaan toevoegen aan Ajax mocht bijv. Donny vertrekken!

15 januari 2020 om 09:02

Het lijkt me dat hij bij Club Brugge ook gewoon op de bank terecht komt hoor, de twee meer aanvallend ingestelde middenvelders bij Club zijn Vormer en Vanaken en die speelt hij er niet uit.

15 januari 2020 om 09:07

Daar heb je gelijk ik inderdaad, dan heeft het geen nut. Bedoelde meer het type club als Brugge. Eerder werd Antwerp genoemd, dat zie ik dan totaal weer niet zitten, schopploeg van de bovenste plank.

Als je hem nu gaat verhuren krijgt hij de zomer weer het aanpassingsprobleem dus dat lost niks op voor hem denk ik

Gewoon een half jaar verhuren en een koopsom van 10 miljoen meegeven voor Club. Willen ze hem na een half jaar moeten ze dat betalen. Ben je van Marin af en is het verlies minimaal. Ajax heeft het geprobeerd en het is niet goed uitgepakt en gewoon snel weer door en niet deze jongen 4 jaar binnenboord houden en hopen dat het ooit nog iets wordt. Koop dan een andere speler waarmee je het wilt proberen of geef eigen jeugd de kans. En zeker in deze fase met Marin ben ik meer geneigd om jeugd een kans te geven. Laat hun maar fouten maken waar ze van leren en beter worden in plaats een Marin die kansen te geven.

15 januari 2020 om 07:31

Ja eigen jueugd zou ik ook de kans geven ipv Marin laten invallen. Misschien speelt nu mee dat JAJ meedoet voor eht kampioenschap en ze dat team niet willen verzwakken.

15 januari 2020 om 08:23

Ik zou hem wel verkopen bij een goed bod maar niet eerst verhuren. Valt de huurperiode tegen bij Brugge krijg je hem terug en dan gaat hij daarna ook niet meer functioneren bij Ajax. Marin past niet goed in het Ajax systeem. Gravenbergh die uit eigen jeugd komt is hem al voorbij en dan komt Taylor er nog aan. Stel dat je er 8 miljoen voor krijgt, dan zou je die weer kunnen investeren in de aanvaller van Gent waarin interesse is. Dat is een pijlsnelle aanvaller en laat dat nu nog iets zijn wat we in dit elftal niet hebben. Kan die jongen ook al vast wennen en zouden dan Ziyech, Neres en Babel weer vertrekken heb je er een speler bij die al een half jaar heeft meegelopen.

Dit is dus lastig. Marin heeft in zijn eerste halfjaar een ontzettend slechte indruk gemaakt, maar tijdens de wedstrijd tegen Brugge vond ik hem niet slecht. Misschien komt hij nu langzaam los en aangezien Martinez voorlopig in de verdediging speelt, is er een plek vrij op het middenveld. Aan de andere kant dient Gravenberch zich ook meer en meer aan. Ik zou denk toch Marin erbij houden.

15 januari 2020 om 07:49

Die wedstrijd tegen Brugge kun je toch niet al referentie nemen? Op zes heeft die in de eerste seizoenshelft laten zien niet mee te kunnen. Laat die minuten maar Gravenberch.

Zolang Blind er nog uit ligt zal er meer geschoven gaan worden maar ik denk niet dat dit meteen zal leiden tot een plek in het elftal voor Marin. Gravenberch ontwikkeld zich erg sterk en stevent af op een basisplaats.

Ik kan mij voorstellen dat je voor de breedte van het middenveld hem niet zomaar laat gaan. Aan de andere kant kunnen we ook stellen dat het erg slecht is wat hij de eerste maanden heeft laten zien. In de hierarchie lijkt zelfs een Gravenberch hem voorbij. Moet je zo iemand dan houden, op de bank zetten, waardoor hij het EK sowieso gaat missen? Echter na een half jaar iemand afschrijven is ook weer vroeg. Maar ja, gaat hij na de zomer zichzelf wel in het elftal spelen, bijvoorbeeld op de positie van Donny?

Ik hoop dat ze hem niet verkopen en alsnog een kans geven. Marin was in zijn laatste seizoen bij Standard een van de beste spelers. Het zou ook getuigen van slecht beleid een speler binnen 6 mnd te verkopen die 12 miljoen heeft gekost.

Ik heb er nog wel vertrouwen in. De 1 staat er gelijk en de andere duurt het wat langer. Misschien is het wel handig en ik weet niet of dat nu nog mag om hem wedstrijd ritme te doen oplopen in Jong Ajax want daar schort het misschien wel aan.

Is denk ik wel mooi en krachtig signaal en goed voor die jongen z‘n zelfvertrouwen om dit bod af te slaan. Die clubs uit België zijn eventueel volgend seizoen ook nog wel geïnteresseerd. Die hebben gewoon zijn spel bij Standard nog in hun achterhoofd. Misschien niet helemaal het type spelers voor het korte combinatiewerk van Ajax, maar we gaan het meemaken. Helaas is Roemenië niet gekwalificeerd voor het EK, anders had hij daar de kans gehad z’n revanche te nemen en te laten zien wat hij kon. Het zal in de voorbereiding op volgend seizoen wel bepaald worden of ze echt nog potentie in hem zien.

Waar hebben we het toch elke keer over “ acclimatiseren, tijd geven... goed genoeg is oud genoeg, elke keer dat maar argument dat hij pas 23 is. Hij krijgt nu geen kans omdat hij niet beter is dan andere basisspelers. Verkopen die hap!

Wat ik van hem heb gezien komt hij gewoon zwaar tekort, ballen die van zijn voet springen, passmomenten niet zien. Dit soort dingen heeft niet te maken met leeftijd of met aanpassen. Je kan zo iemand niet alleen houden voor zijn vrije trappen. Jammer voor de centen, maar hij is het niet waard.

Verkopen voor een miljoen of 9 , en dan Davy Propper halen Aub.

Wat mij betreft snel afscheid van nemende jeugd staat al klaar om in te stappen.

Zeker niet afschrijven deze jongen.. bij de club houden en de kans geven volgend seizoen op een relatief nieuw middenveld zijn plaats te verdienen! Mogelijk als vervanger van vd Beek

Lekker laten gaan. Donny, Ziyech en Martinez zijn sowieso verzekerd van een basisplek als iedereen fit is. Marin is maar een wissel. Gravenberch, Unuvar gaan hem op den duur voorbij. Ekkelenkamp en Eiting zijn niks minder. Taylor komt er aan. Daar heb ik veel meer dan een met Marin. En nu kun je er nog wat voor terug krijgen door zijn goede naam in België. Over een paar jaar vang je er nog minder voor waarschijnlijk. Dus beperk je verlies en Ajax &Marin kunnen weer door.

Gewoon verkopen en je verlies nemen. Als het echt een ajax waardige speler was, was ie na 6 maand wel basis waardig geweest. Gravenbergh en eiting de kans geven. Het lijkt mij helaas een geval maggalan Snap niet dat er mensen zijn die roepen "kansen blijven geven" dat niveau is Ajax inmiddels ontgroeid.

Gebruik marin nou gewoon eens op manier zoals hij in België speelde. Net zoals alvarez wordt ie totaal verkeerd gebruikt. Marin is echt een goede voetballer. Ten hag moet eens kappen met die 2 verkeerd te gebruiken.

Ik weet het niet met Marin. Heeft mij verre van kunnen overtuigen in de speelminuten die hij heeft gekregen tot dusver. Met de aanstaande doorbraak van Gravenberch voorzie ik ook de komende periode(s) geen basisplaats. Vrij dure aankoop voor de bank (voor NL begrippen). Het seizoen duurt hopelijk (Europees) nog lang voor Ajax, dus je hebt uiteraard kwaliteit nodig op de bank, echter ben ik er nog niet van overtuigd dat hij het niveau/spel van Ajax aan kan.

Verkopen en doorschakelen met het binnenhalen van Stengs. Bovendien zat middenvelders met meer kwaliteit in de jeugd

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4442
2.AZ4128
3.PSV3419
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller188
L. TraoréAanvaller41
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper180
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper00
N. TagliaficoVerdediger173
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

0 fans
Middenvelder, 23 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 10 0 2 0
2018/2019 Standard Luik 38 10 8 0
2017/2018 Standard Luik 33 4 4 0
2016/2017 Standard Luik 9 2 0 0
2016/2017 Standard Luik 9 0 2 0
Laatste voetbalnieuws

Valentijn Driessen toont zich kritisch: ‘Stal hem maar, dat wordt niks bij Ajax’

Razvan Marin maakte afgelopen zomer de overstap van Standard Luik naar Ajax, maar weet nog niet te overtuigen in Amsterdam. Er bestaat de nodige belangstelling voor de Roemeense middenvelder, die Ajax...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 18 januari
Barcelona is in de zoektocht naar defensieve versterkingen neergestreken in Engeland. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren