Faber werd verrast door keuze: ‘Tja, moeten we daar een issue van maken?’

Dinsdag, 14 januari 2020 om

PSV maakte dinsdagmiddag bekend dat Jeroen Zoet tot het einde van het seizoen verhuurd wordt aan FC Utrecht. De 29-jarige doelman maakte de stap naar de Domstad om aan spelen toe te komen met het oog op het EK van komende zomer. Ernest Faber snapt de keuze van Zoet, maar geeft in gesprek met VTBL toe dat het enigszins verrassend is dat hij naar FC Utrecht verkast.

“Jeroen heeft bij mij en de club het verzoek neergelegd om naar een club te kunnen gaan waar hij veel aan spelen zou toekomen, indien die zou komen. Ik had FC Utrecht niet verwacht, moet ik zeggen. Maar goed, hij wil graag zekerheid en iedere week spelen. Die wens heeft PSV vervuld”, zo begint Faber. Hij krijgt vervolgens de vraag of Zoet de concurrentiestrijd met Lars Unnerstall en Robbin Ruiter niet te vroeg heeft opgegeven.

“Het kan zomaar gebeuren, het zijn drie goede keepers. Je weet nooit wat er met blessures of andere dingen gaat gebeuren. Maar hij wilde zekerheid en die heeft hij bij FC Utrecht gekregen. Ik heb tegen hem gezegd dat de verschillen klein zijn en dat de kans aanwezig was dat hij veel ging spelen, maar dat ik niet zeker wist of hij iedere wedstrijd ging spelen. Daarin zijn we duidelijk geweest en daar heeft hij op gereageerd, prima”, beaamt de trainer van PSV.

“Ik kan hem begrijpen. Als je ergens de garantie krijgt dat je speelt, moet je het zeker doen. Ik wil hem ook niet in de weg staan, want het EK is voor een speler een mooie beloning”, stelt Faber. Hij antwoordt niet direct op de stelling dat Zoet zo door de achterdeur vertrekt. “Tja, moeten we daar een issue van maken? Ik ken Jeroen al vanaf de Onder-19 en heb hem ook in die fase meegemaakt. Het is een verrassende keuze, maar naar hem kijkend begrijp ik het.”


Poll

Snap jij de keuze van Jeroen Zoet?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

26 reacties (laatste reactie door marrekie)

Op en top Professional Benieuwd wie eerste keeper zal worden op de EK

14 januari 2020 om 20:39

Eerste keeper wordt Jasper gewoon hoor. Ik vind het persoonlijk een moedige keuze van Zoet, al.zal.menig ander hem een lafaard vinden. Een stap terug zetten om straks hopelijk weer vooruit te kunnen, hoeft namelijk niet verkeerd te zijn.

14 januari 2020 om 21:16

Wie zegt dat zoet überhaupt nog geselecteerd gaat worden... Je hebt krul nog en die van AZ Vermeer. Allemaal betere keepers dan zoet.

14 januari 2020 om 21:36

@ajacied34 ik zie Koeman niet veel veranderen. al zouden Cillessen, De Ligt en Babel bv nu heel het seizoen op de bank terecht komen dan zullen die gewoon spelen op het EK verwacht ik. Koeman is niet een coach die makkelijk wisselingen doorvoert in zijn elftal. die stelt zelfs een De Rhoon op tegen een team als Noord Ierland

Prima reactie van Faber. Gewoon een goede oplossing voor alle partijen.

14 januari 2020 om 21:50

Prima reactie?" 'ik heb tegen hem gezegd dat de verschillen klein zijn en dat de kans aanwezig was dat hij veel ging spelen, maar dat ik niet zeker wist of hij iedere wedstrijd ging spelen. " Hij blinkt uit in vaag- en algemeenheden

14 januari 2020 om 22:34

Moet iedere trainer dan zijn vaste basiself aan het begin van het seizoen vaststellen? De verschillen zijn nou eenmaal klein. Als Unnerstal niet presteert zou Zoet weer een kans krijgen.

15 januari 2020 om 03:13

Als een keeper om duidelijkheid vraagt en hij krijgt dit als antwoord, is het toch echt wel een antwoord waar je helemaal geen reet mee kunt. Ik geef Zoet groot gelijk dat hij weg wilt, komt waarschijnlijk bij Utrecht beter tot zijn recht dan bij PSV, ik heb hem op misschien 1 seizoen na nooit een goede keeper gevonden.

Prima voor Jeroen natuurlijk, met het oog op het aankomende EK. Niet dat er een gigantisch groot verschil zit tussen Zoet en Unnerstall, maar vind de laatste toch een betere lijnkeeper dan Jeroen. Ook kan hij wel wat met afstandschoten, waar Jeroen een dik jaar er zo vaak naast heeft gezeten als het komt tot afstandschoten.

14 januari 2020 om 20:42

Al staat Unnerstal ook regelmatig aan de grond genageld bij schoten van grote afstand..

14 januari 2020 om 20:43

Sommige vinden hier dat Unnerstall geen haar beter is, daar ben ik het niet mee eens. Hij had een paar ballen zeker wel mogen houden, maar had een paar reddingen die Jeroen (in deze vorm) nooit zou hebben.

14 januari 2020 om 21:31

Inderdaad. Gelijk de eerste wedstrijd die Unnerstal basis stond pakte hij gelijk al 2 ballen die zoet had doorgelaten. Mooi gebaar van PSV om zoet nu deze speeltijd te gunnen en hem niet verplichten om een half jaar als tweede keeper te fungeren.

15 januari 2020 om 08:53

Ik snap de hele discussie niet. Zoet speelde slecht, pakte geen punten en wordt terecht gewisseld. Klaar. Understall krijgt nu zijn kans en dan moet je hem laten staan. Jammer voor Zoet, maar een EK in aankomst is geen reden om het niet te doen. Dan had hij beter moeten presteren, zo werkt het in de voetballerij.

Misschien ben ik te pessimistisch, maar wat wil je ook na zo'n eerste seizoenshelft. Toch, om die reden kijk ik eerder naar beneden dan omhoog en dus naar het gat met Utrecht van 5 punten. In mijn ogen versterken we een concurrent. We hebben op dit moment geen spits en nog steeds hetzelfde dramatische middenveld. Rodriguez zou leuk zijn, maar is dat genoeg? Weet niet of dit zo slim is.

14 januari 2020 om 22:18

De vraag stellen is hem beantwoorden. Dat het feit dat PSV een fatsoenlijke linksback weet te vinden al met gejuich wordt ontvangen baart geeneens opzien meer. Terwijl het te bizar voor worden is natuurlijk. Maar inderdaad zijn de problemen daar verre van opgelost. Dat spelers als Pereiro en Zoet zeer waarschijnlijk en zeker vertrekken, ruimt voor de lange termijn lekker op natuurlijk. Maar het treurige is dat ze, buiten de aanvallende krachten van Psv, ook nog tot de bovenkant van de spelersgroep behoren. Je blijft met een restpartij middenmaat zitten dat de komende 17 wedstrijden gaat uitmaken welke vier spelers het minst ongeschikt zijn om als controleur danwel centrale verdediger de schade beperkt te houden. Kennelijk lijken John de Jong en Toon Gerbrands dat slim. In het toch al verloren seizoen zeg ik: maak lekker kennis met het tegendeel en hopelijk trekt Gerbrands een aantal hele nuttige conclusies die hem vertellen dat het anders moet.

14 januari 2020 om 22:42

" Het minst ongeschikt", is hoe pijnlijk ook de enige juiste woordkeuze. Hendrix viel in zijn betere seizoenen op Europees niveau qua handelingssnelheid pas door de mand, wat hem dus al ongeschikt maakte voor het niveau wat PSV nastreeft. Maar de andere middenvelders hebben dat niveau nog niet eens aangetikt. Qua verdedigers is Nick Viergever het degelijkst, maar ook niet meer dan degelijk. En ook op Europees niveau niet goed genoeg. De twee minst ongeschikten zijn dus de twee die we al het langst in huis hebben. Wat betekent dat tijdens het doorselecteren aan afbraak in plaats van opbouw van het elftalniveau heeft plaatsgevonden.

Ik vind het waardeloos, laat maar weer zien dat hij weinig zelfreflectie heeft, geen PSV hart heeft en niet bereid is tot harder te trainen om het tegendeel te bewijzen. Dat signaal geeft hij af en niks anders in de ogen van een PSV'er. Hij keepte gewoon belabberd, pakt geen punten zolang hij al bij PSV keept. Daar komt een slechte verdediging bij, maar dan nog was het niet goed. Hij hoeft niet meer terug te komen.

Wat een waardeloze goeddoener van een reactie. Als je een beetje verstand van voetbal hebt dan weet iedere coach al met welke keeper hij gaat spelen. Dit is belangrijk voor het vertrouwen. Dit gebeurt zelfs op het allerlaagste niveau. Een coach heeft voor 75 / 80 % al in zijn hoofd met wie hij gaat spelen aan het begin van een seizoen of na de winterstop. Zoet heeft gewoon te horen gekregen dat zijn situatie niet zal verbeteren maar dat krijg je natuurlijk niet via de media

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4442
2.AZ4128
3.PSV3419
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
P. RosarioMiddenvelder182
C. GakpoAanvaller184
D. MalenAanvaller1411
BrumaAanvaller123
K. MitroglouAanvaller81
R. RuiterKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

116 fans
Keeper, 29 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 FC Utrecht 1 0 0 0
2019/2020 PSV 11 0 1 0
2018/2019 PSV 34 0 1 0
2017/2018 PSV 32 0 1 0
2016/2017 PSV 31 0 1 0
Laatste voetbalnieuws

Teleurstellend debuut voor Zoet na spectaculair begin van 2020

PEC Zwolle en FC Utrecht hebben het nieuwe decennium in de Eredivisie ingeluid met een spectaculaire onderlinge wedstrijd. Met debutant Jeroen Zoet onder de lat gaven de bezoekers in de slotminuten...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 18 januari
Barcelona is in de zoektocht naar defensieve versterkingen neergestreken in Engeland. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren