‘Transfer Van de Beek hangt volledig af van één wapenfeit’

Dinsdag, 14 januari 2020 om 15:47Tim Siekman • Laatste update: 16:06

Manchester United heeft de transferdoelwitten in kaart gebracht, zo meldt Manchester Evening News dinsdag. De kans is aanwezig dat middenvelder Bruno Fernandes deze maand overkomt van Sporting Portugal. Naast de Portugees verzekert de doorgaans goed ingevoerde krant dat ook onder anderen Donny van de Beek hoog op het transferlijstje staat.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door dante)

Grappig hoe het wordt gebracht. Alsof het zo geregeld is voor united. Terwijl vd Beek zeg heel duidelijk is. Dit seizoen sowieso nog bij Ajax. In de zomer zal dan wel een transfer volgen. Maar als hij kan kiezen tussen Real, Barcelona en PSG. De ploegen die ook werd genoemd. Dan kiest hij echt niet meer voor united anno 2020.

14 januari 2020 om 15:55

Gek genoeg vind ik Man United nog best wel een ploeg die bij hem zou passen. Waarschijnlijk een mooi salaris met een goede kans op veel speeltijd, beiden partijen gaan er dan op vooruit. Bij die andere ploegen is het maar bezien of hij een dergelijke inbreng kan leveren.

14 januari 2020 om 16:01

Manu lijkt me echt 1 van de slechtste clubs om heen te gaan. Zit totaal geen voetbal in. Mocht dit gebeuren dan wordt dit een Depay 2.0 transfer.

14 januari 2020 om 16:07

Indien James en Modric vertrekken bij Real Madrid lijkt de kans aanwezig dat Odegaard en Vdbeek naar Real Madrid komen. Helemaal als Manutd geen CL speelt volgend jaar, kan je beter bij Ajax blijven of gewoon naar De Koninklijke gaan

14 januari 2020 om 16:44

Op dit moment zit er misschien minder voetbal in maar dat kan over een x aantal jaar anders zijn. 4 jaar geleden eindigde Liverpool nog als 8e (!) in de PL onder Southampton en West Ham. Een paar gerichte aankopen, geluk met de jeugd en ze draaien zo weer mee om de prijzen. Als bonus speel je alleen al in de competitie tegen prachtige ploegen. Natuurlijk is CL spelen de droom van elke voetballer maar je kan er ook gewoon na 6 wedstrijden weer uit liggen om je vervolgens weer te moeten richten op Pec, FC Emmen en RKC met als toetje de EL.

14 januari 2020 om 16:58

Eindelijk iemand die wat zinnigs zegt over de gevallen topclubs. Liverpool had een aantal jaar terug echt een erbarmelijk elftal, maar hebben dat met goed beleid om weten te draaien. Ja, dat beleid is bij United onder Woodward ver te zoeken, maar je kunt ook zeggen dat van de Beek een stap in de goede richting is om dat beleid juist te gaan voeren.

14 januari 2020 om 17:59

Maddison is veel harder nodig dan Van de Beek. Hij heeft zoveel creativiteit. Lanceert Vardy iedere wedstrijd een paar keer. Kunnen die rappe jongelingen bij United veel plezier aan beleven.

14 januari 2020 om 18:01

Van De Beek is een Klopp type speler. Echter is t middenveld daar al overbezet.

14 januari 2020 om 16:35

Inderdaad best wel logisch dat Van de Beek staat in het rijtje: Bruno Fernandes (de bepalende speler van Sporting Portugal), Maddison (de bepalende speler van Leicester), Grealish (de bepalende speler van Aston Villa) en Donny van de Beek (de onderkant in het team van Ajax, een jongen die meespeelt bij Ajax, nauwelijks opvalt en vaker matig speelt dan goed en op geen enkele manier een bepalende speler is sterker nog als je niet oplet heb je niet eens door dat ie meedoet). Alsof ze gek zijn bij Manu. Fernandes, Grealish en Maddison zijn alledrie werkelijk drie klassen beter dan Van de Beek. Categorie goeie humor en fake nieuws maar weer.

14 januari 2020 om 17:09

Als je niet oplet heb je niet door dat hij meedoet. Misschien ligt daar het probleem bij je Holland8. Ik zou eens gaan opletten en dan zie je waarom van de Beek zo'n gewilde speler is. Maar waarschijnlijk blijf je in je eigen wereldje hangen waar van de Beek niks goed kan doen en al die geïnteresseerds clubs, al die nominaties voor prijzen het allemaal mis hebben en jij niet.

14 januari 2020 om 17:13

Naja het scheelt natuurlijk dat Vd Beek een aantal goals in de CL in belangrijke wedstrijden heeft gemaakt. Gewend is voor het kampioenschap te spelen en nog prima kan doorontwikkelen. De eerste 2 zaken kan geen van de anderen overleggen en doet natuurlijk interesse aanwakkeren. Bijzonder verhaal van je..

14 januari 2020 om 17:32

@leprof Ja dat is waar was ik even vergeten. Dat die drie anderen week in week uit niet gewoon meespelen maar domineren op het allerhoogste competitie niveau (en Fernandes een belangrijke speler is van Europees kampioen Portugal) en Van de Beek zijn beste wedstrijd dit jaar heeft gespeeld tegen Telstar doet inderdaad niet terzake. Bovendien vond ik Van de Beek ook ijzersterk tegen de mondiale toppers Wit-Rusland en Estland. Meteen halen die jongen zou ik zeggen tegen Manu.

Nee beter niet. Van de Beek lijkt me een voetballer die alleen in een goed team kan functioneren, zoals bij Ajax nu. Bij United is dat verre van en ben bang dat van de Beek mee gaat met dat niveau dan.

Manu betaald wel altijd veel te veel voor spelers. Dus ik verwacht hier dan toch wellicht een record voor Ajax. Denk ook wel dat hij bij Manu beter tot zijn recht komt dan bij RM.

14 januari 2020 om 16:27

FC Barcelona betaalde voor Frenkie de Jong (huidige recordsom voor een speler) 75 miljoen euro, wat met bonussen kan oplopen tot 86 miljoen. Het lijkt me niet heel waarschijnlijk dat Manchester United meer dan 75 miljoen gaat betalen voor Van de Beek. Goede voetballer (mits in het juiste systeem en goed gebruikt) maar in mijn ogen geen 75 miljoen of meer waard. Mocht Manchester dit wel gaan bieden tijdens de zomerse transferperiode dan moet Ajax direct akkoord gaan.

14 januari 2020 om 19:12

De Ligt was 85 volgens mij.

Zie hem liever naar Man Utd gaan dan Real. Een jonge met een fijne techniek, maar ook veel op power doet (fysiek, loopvermogen en diepgang). Vandaar dat ik hem bij Man Utd en de PL zeker zie slagen. Bij Real Madrid wordt het lastiger

Ik kan me nauwelijks voorstellen dat je een overstap naar een club zou laten afhangen van CL voetbal, aangezien dat echt een momentopname is. Het lijkt me juist mooi als je een aandeel kunt hebben in United terugbrengen waar het hoort. Bovendien speel je Premier League, waar je elke week een mooie wedstrijd hebt

14 januari 2020 om 16:03

Waarom niet? CL is qua niveau de sterkste competitie ter wereld. Zou me goed kunnen voorstellen dat Van de Beek daarin wilt uitkomen

14 januari 2020 om 16:08

Stel, hij gaat naar Real. Dan speelt hij CL ja, maar speelt hij? En als hij speelt, kan hij zich binnen dat team wel onderscheiden? Natuurlijk is het een pluspunt, maar ik zou het kortzichtig vinden om een keuze louter te baseren op Champions League voetbal in het eerste jaar

14 januari 2020 om 16:07

In Spanje heb je ook elke week een mooie wedstrijd met mooi weer erbij ook nog. Denk idd ook dat vd Beek beter tot zijn recht komt bij United of wellicht Spurs/Arsenal.

14 januari 2020 om 16:22

Als een team in de topcompetities geen CL speelt is dit een hele sterke indicatie dat ze ook niet voor het kampioenschap kunnen gaan. Uiteraard is het altijd mogelijk, maar hoe vaak wordt een club in de topcompetitie kampioen terwijl ze geen CL spelen?

14 januari 2020 om 16:32

Dat vind ik nu ook . Je kan beter deel uitmaken van een team dat de club weer terug heeft gebracht naar de top. Dan krijg je uiteindelijk meer bewondering en waardering dan dat je deel uitmaakte van een team dat al aan de top staat

14 januari 2020 om 17:32

Ja, maar garanties bestaan niet in het voetbal. Pogba werd ook gehaald om Manu weer naar de top te brengen, en kijk waar ze nu staan. Pogba was destijds een van de meest begeerde voetballers. Voor hetzelfde geld eindigen ze 14e met Van de Beek. Dat is het risico bij United, je weet niet welke kant het op kan gaan. Ik zie nog steeds geen progressie als ik United zie voetballen. Ik kan niet anders dan te concluderen dat er iets goed mis is met het bestuur of de scouting bij United en zie niet in hoe ze dat snel kunnen veranderen.

14 januari 2020 om 20:12

Maar ja hij heeft bv ook geen garantie dat hij in de basis komt te staan bij Real of een andere club. Als je voor een club gaat kiezen of die heeft interesse dan zal je die club volgen en kijken wat ze nog meer aankopen of wat de plannen zijn.

14 januari 2020 om 18:28

Ik denk dat het huidige niveau van United ook wel een rol speelt in zijn beslissing, maar dat hij dat niet zegt. Ik denk dat United echt nog wel een paar jaar nodig heeft om weer mee te strijden om het kampioenschap.

14 januari 2020 om 18:49

Ik denk dat het wel meevalt en dat ze met enkele gerichten aankopen weer mee kunnen gaan doen, gecombineerd met het talent dat ze hebben. Martial en Rashford zijn goede spelers, er moet alleen wat bij om ze te laten renderen. Iemand die ze weg kan sturen (Bruno Fernandes). Ook zou ik een controleur halen (Neves) en een spits die in de bal kan spelen. In mijn ogen zouden ze hetzelfde kunnen gaan spelen als Oranje doet, dus zou ik Depay halen. Heeft zich uitstekend ontwikkeld en beschikt over het benodigde karakter. Die mannen erbij en dan in de komende twee jaar eventueel nog wat accentueren, dan heb je met Rashford, Martial, Bissaka, Shaw, Maguire, Lindelöf, McTominay, De Gea en Greenwood eromheen een heel mooi team staan

Beter kiest hij een club die CL speelt. Ik zie Man U de komende 3-4 jaar nog geen CL halen

14 januari 2020 om 16:09

Emile / Ik vrees het zelfde. En als je ook kijkt naar de situatie van Pogba nu, die tegen zijn wil in wordt vastgehouden door de club, dan moet je je maar afvragen of je daar echt heen wil.

14 januari 2020 om 16:13

Dat gebeurt bij vrijwel elke club. Pogba wordt 'vastgehouden', maar moet hij dan naar Real? Als je kijkt hoe bijvoorbeeld Van der Vaart daar werd behandeld toen ze hem wilden verkopen.. Clubs oefenen nu eenmaal druk uit op spelers. Of dat goed of fout is, is een tweede, maar het gebeurt bij alle grote clubs

14 januari 2020 om 16:16

Hij heeft natuurlijk met gezond verstand getekend dus totaal geen moeite mee als ze hem daar houden

14 januari 2020 om 16:19

Bobi en Richard/ ik snap waar jullie vandaan komen en het is een lastige kwestie. Maar als club moet je toch altijd boven dit soort situaties staan en goed kunnen inschatten of een speler nog wel wat waard is als hij blijft en natuurlijk ontevreden is. Nu heeft Pogba letterlijk 3 wedstrijden gespeeld dit seizoen, en het lijkt er tot aan de zomer niet echt meer te worden. Daarnaast moet Manutd nu op een hele oncomfortabele manier zaken gaan doen, want Pogba moet verkocht worden voor het EK begint, als hij daar immers een blessure oploopt is het helemaal gedaan met Pogba als ''asset'' voor Manutd.

15 januari 2020 om 09:23

@insidermadrid Dit is wat we lezen, maar heeft Real Madrid al een serieus bod neergelegd bij United dan? Zelfs in deze wereld van geruchten en totale verzinsels heb ik daar volgens mij niets over gelezen. Heb meer de indruk dat Real hem gek maakt in de hoop hem voor weinig op te pikken als er een onwerkbare situatie ontstaat.

15 januari 2020 om 11:19

Dante / Real Madrid is niet geinteresseerd in hem, maar Zidane zou hem graag willen toevoegen aan de squad, Florentino Perez ziet het helemaal niet zitten omdat Fede Valverde het zo goed doet. Ik zat eerder aan clubs als psg en Juventus te denken voor Pogba, misschien barcelona als ze het aandurven. Ik blijf bij mijn mening dat hij dit seizoen al bij een andere club had moeten spelen, als iemand echt graag weg wil, laat hem dan gaan, want ik geloof werkelijk waar niets van die blessures die Pogba allemaal heeft opgelopen dit seizoen, misschien dat 1 of 2 ervan wel kloppen maar echt niet alle 10. Laatst was hij niet aanwezig omdat hij ''ziek was''. Niemand is drie weken ''ziek'', dit ga je krijgen als spelers hun zin niet krijgen. Het kan ook dat het is wat jij zegt, dat Manutd geen bod heeft ontvangen, maar Raiola heeft zulke goede contacten, die kan hem overal onder brengen. Van wat ik vernomen heb wilde Manutd 230 miljoen euro voor Pogba, dat is hij natuurlijk never nooit waard. De druk staat er vol op de komende periode, want wss gaan we in mei horen wat de nieuwe club van Pogba wordt. Ik ben zelf tevreden met Fede Valverde, hij is nog zo jong en zit ook alweer twee jaar bij ons. Ervaring met de club en met Zidane is cruciaal, helemaal als je 21 jaar jong bent

15 januari 2020 om 11:37

Ik denk echt dat United hem voor 100-150m had laten gaan. Maar we kunnen dus in ieder geval niet negatief praten over United dat ze een speler tegen zijn wil vasthouden, als we niet eens weten of er iemand bereid was een marktconform bedrag voor hem te betalen.

Ik weet niet of de laatste alinea enigszins ironisch bedoeld is, maar het lijkt me sterk dat de transfer naar Real al in kannen en kruiken is.... Dan zouden we toch wel net als Frenkie weten wat de transfersom is, en zou het breder uitgemeten worden. Ben benieuwd of Real nog steeds voor de deur staat als Donny een mindere tweede seizoenshelft gaat draaien.

Meest logische vervolgstap, wie dit schrijft helpt zijn carrière echt om zeep. Zo’n jongen moet niet al meteen naar real gaan, wat een arrogantie zeg. Al shine je zoveel in de eredivisie en een paar wedstrijden europees wil niet zeggen dat je je zomaar in de basis speelt bij de elite. Iedereen zou een voorbeeld aan Virgil moeten nemen. Lekkers niks om geven om naar celtic of Southampton te gaan en goed doorontwikkelen. Nu word hij in 1 adem met legendes van Liverpool genoemd, wie had dat gedacht in Groningen. Tottenham, dortmund, inter, dat zijn leuke clubs nu voor hem, de absolute elite nog een paar jaar overslaan

Van de Beek lijkt mij iemand die lekker meebalt in een goed draaiend team, maar niet een team op sleeptouw gaan nemen. Een goed draaiend team is nou net wat Man Utd niet is. Niemand die daar even de lijntjes uitzet vanuit het veld en bepaald hoe er gespeeld gaat worden. Van de Beek is qua speler een mindere versie van Pogba, die gaat de boel niet trekken

Ik ben van mening dat van de Beek bij Ajax zich als een vis in de vijver voelt en daardoor boven zichzelf uitstijgt en bij grote clubs moet je je meestal je ellebogen gebruiken om te vechten, terwijl van de Beek liever met iedereen vriendjes wil zijn.

Valentijn driessen wist ook zeker dat bergwijn afgelopen zomer naar ajax ging. Eerst zien dan geloven. Ik zie real nog steeds eerder eriksen halen, die is gratis op te halen

Naar mijn mening voegt Van de Beek niets toe aan het zinkende schip van United. Real is ook te hoog gegrepen voor hem. Zou gewoon bij ajax blijven of wachten op een club die beter bij je past.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7266
2.PSV6134
3.AZ6128
4.Vitesse5618
5.Feyenoord5429
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2814
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Donderdag 15 april
Tottenham Hotspur houdt rekening met een vertrek van José Mourinho aan het einde van dit seizoen en heeft een potentiële opvolger in het vizier. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren