Feyenoord zwaait Vermeer uit en zorgt voor financiële speling

Woensdag, 15 januari 2020 om

Kenneth Vermeer verlaat Feyenoord, zo meldt de club via de officiële kanalen. De 34-jarige doelman stapt over naar Los Angeles FC uit de Major League Soccer. Vermeer, die nog tot komende zomer vastlag, wilde erg graag verkassen naar de club uit de Verenigde Staten en Feyenoord heeft dus meegeholpen aan de wens van de routinier, die voor twee jaar gaat tekenen in de VS.

Feyenoord krijgt door het vertrek van Vermeer ook meer financiële ruimte, aangezien de doelman een relatief hoog salaris had. Met de extra financiële speling wordt het wellicht makkelijker om bijvoorbeeld een spits aan te trekken. Vermeer is al meerdere keren op vakantie geweest in de buurt van Los Angeles en wilde graag nog een avontuur aangaan in het buitenland.

Langer verblijf Advocaat bij Feyenoord een optie: 'Geef ons de tijd'

Vermeer stond sinds de zomer van 2014 onder contract bij de Rotterdammers. De vijfvoudig Oranje-international is tot 133 wedstrijden gekomen voor de huidige nummer vijf van de Eredivisie, met 40 clean sheets als resultaat. Vermeer won met de club vier prijzen, waaronder de landstitel in 2017. Eerder was de sluitpost actief voor Ajax, Willem II en Club Brugge.

"Kenneth heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij in deze fase van zijn carrière graag nog een stap als deze wilde maken", zo laat technisch directeur Sjaak Troost weten op de clubsite. "Nu Justin Bijlow weer fit is en Kenneth bij ons over een aflopend contract beschikt, zien wij mogelijkheden om hieraan mee te werken. Bovendien heeft Nick Marsman onlangs met zijn optredens in Feyenoord 1 zich ook kunnen laten zien, waarmee we over twee volwaardige doelmannen blijven beschikken."


Poll

Een goed besluit van Feyenoord?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

63 reacties (laatste reactie door rbn_)
15 januari 2020 om 13:39

Ik kwam hem vaak tegen in een shisha cafe in Amsterdam West. Wat een aardige gast is dat zeg. Het is je gegund Kenneth. Wat een topper. Nu lekker in La wonen en cashen. Tijd voor de jeugd. Bijlow alweer fit?

Ja en dan bijlow of marsman laten keepen zeker? Goeie keuze man 👍🤦🏽‍♂️

15 januari 2020 om 12:57

Ondanks een paar gekke uitspattingen per seizoen vind ik Vermeer ook de beste van de drie.

15 januari 2020 om 12:58

Bijlow is nog wel erg jong en talentvol voor een keeper. Hopen dat hij zijn kans grijpt.

15 januari 2020 om 13:16

Vermeer maakt oprecht bij de helft van de goals tegen een duidelijke fout. Snap niet wat mênsen in hem zien. Tuurlijk heeft hij af en toe een goede reflex, maar hij is zwak door de lucht, laat vaak ballen los en is bij afstandsschoten vaak kansloos door z'n lengte

15 januari 2020 om 13:24

Bij boog balletjes ook ,weet pereiro

15 januari 2020 om 13:14

Kijkend naar de lange termijn zeker een goede keuze

15 januari 2020 om 14:21

Met alle respect voor Vermeer en zijn prestaties bij Feyenoord maar als je hem dit seizoen echt had gevolgd dan had je gezien dat hij Feyenoord gewoon echt echt veel punten heeft gekost. Hij heeft fout op fout gemaakt en was ook eigenlijk al vervangen door Bijlow. Vermeer maakte soms hele knappe reddingen en stopte weleens een penalty maar Feyenoord is gewoon beter af zonder hem. Ik vond hem persoonlijk een groter probleem dan ons centrale duo in het begin van dit seizoen.

Mooie stap voor Kenneth! Veel succes in Amerika, en zorg ervoor dat je niet verpest wordt door Hollywood (just kidding hahah)

Het is hem van harte gegund. Nooit geen kwaad woord uit zijn mond over Feyenoord, ook niet toen hij op de bank belandde. Alle hoop nu op Bijlow, hopen dat hij zich door ontwikkeld.

Het is hem gegund, lekker genieten daar. Off: hoe is het eigenlijk met Sven van Beek? Is die nog geblesseerd of gewoon niet goed genoeg?

15 januari 2020 om 13:02

Van Beek is, helaas voor hem, nog steeds herstellende van een blessure.

15 januari 2020 om 13:02

Sven van Beek is herstellende van zijn blessure. Gaf zelf aan dat ie nu op 70% is

15 januari 2020 om 13:13

Beide. Hoop dat ie snel fit is zodat ie verkocht kan gaan worden. Hoop hem echt nooit meer in een Feyenoord shirt te zien!

15 januari 2020 om 13:16

Haha, duidelijk. Jammer eigenlijk, vond hem in het jaar van z'n debuut en het jaar daarna erg sterk.

15 januari 2020 om 14:02

wazza. Zonde eigenlijk hè. Begon in zijn debuutjaar erg sterk en het zag er zo veelbelovend uit. Dwong zelfs nog bijna een transfer af naar Monaco.

Erg jammer dat Vermeer ons verlaat maar natuurlijk een begrijpelijke keuze waar ik ook respect voor heb. Naast dat hij zo zijn momentjes had was hij wel de meest betrouwbare keeper die we in tijden hebben gehad (op Jones in het kampioensjaar na). Succes in Amerika Kenneth!

Lekker genieten in LA. Ben nu benieuwd of Bijlow zijn kans gaat pakken. Het is eigenlijk nu of nooit voor hem.

Ik denk dat iedereen hem dat wel gunt. Prima gozer en ook gewoon een prima keeper. Veel succes kenneth!

Mooie stap in een nieuwe omgeving voor Vermeer, al vind ik wel dat Feyenoord hem erg makkelijk laat gaan. Daar zullen ze wel hun redenen voor hebben, zoals bijvoorbeeld het salarisbudget. Ben benieuwd wie ze nu gaan halen voor de spitspositie en hoe Bijlow zich gaat houden als basisspelerzonder dat er echt druk op hem wordt gezet door een goede concurrent als 2e doelman.

Ben je net enigszins hersteld van de slappe seizoensstart en weer een beetje op weg naar Europees voetbal, laat je Bijlow keepen.. Mag toch hopen dat Feyenoord op zoek gaat naar een betere doelman?

15 januari 2020 om 13:17

Vermeer heeft in het laatste jaar absoluut niet laten zien noemendenswaardig beter te zijn dan enige andere Eredivisie keeper. Hij heeft ons eerder punten gekost dan gewonnen

15 januari 2020 om 13:20

Zo slecht is Bijlow toch niet? Had inderdaad ook liever gezien dat Vermeer nog een half seizoen zou blijven en dan Bijlow half jaar verhuren zodat hij 15 a 20 potjes achter elkaar kon keepen. Ik heb er echter ook wel vertrouwen in dat hij goed genoeg kan zijn/worden voor Feyenoord. Vooral hopen dat hij fit blijft en vertrouwen op kan doen.

15 januari 2020 om 13:46

Ik vond Bijlow in zijn periode als basisspeler geen fantastische indruk maken. Dan heb ik het niet over de wedstrijd tegen Ajax, waar het nodige gebeurde bij de goal, maar vooral over het algemeen. Vermeer is in alles beter, maar ik hoorde gisteren van een Feyenoord supporter die bij de Knvb werkt dat Feyenoord mogelijk bezig is met een terugkeer van Jones. Nou hebben we bij Jones gezien dat hij kan keepen, maar ook dat lijkt mij nu geen zekerheidje. De selectie van Feyenoord is niet top nu, sorry dat is niet kwetsend bedoeld maar het is wel zo. Dan wil je toch op zijn minst wel een keeper hebben waarvan je weet dat die er staat?

15 januari 2020 om 13:56

Bijlow maakte toen ook pas z'n eerste echte minuten. Ik vond hem juist gewoon solide keepen en hij kan alleen maar beter. Daarvoor moeten we 'm ook gewoon laten spelen En Vermeer in alles beter? Ja, reflexen, voetballend meespelen, coaching.. Maar hoge/lange ballen, afstandsschoten, vrije trappen? Mwa.. Mogen niet vergeten dat Vermeer ook diverse capriolen heeft uitgehaald in goal die hij afwisselde met fantastische reddingen en ook periodes minder keepte. Dat Vermeer de betere is/was; ja. Maar hij heeft/had dan ook al 13 jaar meer ervaring dan de 21-jarige Bijlow, he. Ik heb alle vertrouwen in Bijlow in elk geval.

15 januari 2020 om 14:05

Bijlow was juist erg stabiel op een aantal onzekerheden na, die je op zijn gebrek aan ervaring kan gooien. Heel knap voor een ventje dat toen nog pas 19 jaar was. Ik geloof zeker in hem!

15 januari 2020 om 14:04

Vermeer was ook tegen Dortmund weer niet best. Vermeer is en was een degelijke doelman met angst voor hoge ballen en een werkelijk bizar slechte trap. Die heeft nog nooit een bal bij een medespeler gekregen over afstand. In ieder geval 2 facetten waarin Bijlow beter is. Ook geen topper maar wel 13 jaar jonger en kost een tiende van het Vermeer salaris Gezien de middelmaat aan keepers in de Eredvisie hoeft ie nog geeneens erg zn best te doen om bij de beteren te horen.

15 januari 2020 om 14:27

Tja, ons enige alternatief was helaas om Vermeer te laten keepen, daar wordt je al helemaal niet blij van. Ik snap dat een Ajacied liever Vermeer op goal ziet bij Feyenoord maar ik heb wel genoeg van het foutenfestijn dat Vermeer dit seizoen is. Hij is met afstand onze slechtste speler geweest de eerste seizoenshelft en heeft ons bakken met punten gekost. Kijk voor de grap alle tegendoelpunten van Feyenoord dit seizoen nog eens na. Vermeer was niet voor niets een aantal jaren geleden al afgeschreven als eerste doelman. Enkel vanwege blessures kwam hij terug in het team, Jones en Bijlow zijn/waren veel beter en betrouwbaarder. Ook zij maakten weleens een foutje maar absoluut niet op eenzelfde schaal als Vermeer.

Daar is dan de officiële bevestiging. Succes Kenneth! Een uitstekende prof die ook altijd begaan was met iedereen binnen de selectie en zeker met de keepers. Genoeg mooie momenten hier gekend en z'n stap naar deze toffe club en stad is 'm ontzettend gegund. Nu is de kans rijp voor Bijlow en hopelijk pakt 'ie 'm met beide handen aan.

Kun je dadelijk een tweede spits kopen, ga je er qua keeper twee klassen op achteruit. Ook zal de transfersom niet zo denderend zijn dat je opeens een veel betere spits kunt halen dan Jorgensen. Ik ben benieuwd, maar vanuit Feyenoord perspectief vind ik dit niet heel logisch. Vanuit Vermeer gezien natuurlijk wel, prachtige stap voor hem!

15 januari 2020 om 13:21

Gaat vooral om salarisbudget dat Vermeer weg mag. Ik vrees dan ook dat we een spits gaan huren.

15 januari 2020 om 14:55

Zo geweldig is Vermeer nou ook weer niet. En over een half jaar was die toch wel weg geweest.

Tijd voor Bijlow.. Lekker onze eigen jeugd gebruiken en hem laten ontwikkelen in Rotterdam-Zuid!

Goede keuze van Vermeer! Ik wens Kenneth oprecht heel veel plezier en succes in zijn MLS avontuur!! En wij hebben in Amsterdam nog wel een overbodige keeper. En we zijn wel zo vriendelijk beleefd en bereid om mee te werken aan het keepers probleem van onze valse Rotterdamse stiefzus. Zijn naam Benjamin van Leer. Er zijn wel vaker spelers die mislukte in een Ajax shirt, opgebloeid in een Feyenoord shirt. Grootste voorbeeld Angelos Charisteas! Dus misschien bloeit Benji ook wel op in Rotterdam zoals hij ooit in Kerkrade voor Roda JC stond te schitteren.

15 januari 2020 om 13:19

Benjamin mag lekker de bank warm houden in Amsterdam. Bijlow is een klasse beter.

15 januari 2020 om 13:37

Om eerlijk te zijn kun je moeilijk stellen dat charisteas opbloeide bij Feyenoord want zijn verblijf was simpelweg geen succes. Ik heb het rijtje nagekeken, (jeugdspelers zonder Ajaxdebuut daargelaten) maar ik zie nauwelijks noemenswaardige voorbeelden. Misschien Arnold Scholten begin jaren 90?

15 januari 2020 om 14:14

Jullie snappen toch wel dat AFCA_BABEL sarcastisch is? Niet serieus nemen joh.

15 januari 2020 om 14:17

Met zijn comment over van Leer wel denk ik ja. Zn stelling over Ajacieden bij Feyenoord vraag ik me af.

15 januari 2020 om 14:57

Arnold inderdaad. Vergeet het onderwerp hier, Vermeer niet. Op een zijspoor bij Ajax en weernopgebloeid bij Feyenoord. En wellicht kan je ook Cruijff noemen. Hij was bij Ajax ook nog super, maar het jaar erna bij Feyenoord haalde hij ook prijzen. En dat is wellicht een nog grotere prestatie dan het jaar ervoor bij Ajax. Zeker ook ivm alle controverse er omheen.

15 januari 2020 om 19:27

@Bobo101 jij snapt 'm. Ik ben geen Ajacied die een hekel heeft aan Feyenoord. Ik kom niet uit Amsterdam en soms zijn Amsterdammers ook niet mijn kleur. Maar ik vind het gewoon soms leuk om rivalen te pesten. Beetje ouwehoeren is altijd lachen. Je moet hier niet alles zo serieus nemen. Ik plaag ook soms vrienden die voor Feyenoord zijn of mijn stiefbroertje die voor PSV is. En dan krijg ik het net zo hard te terug als het even minder gaat bij Ajax. Tuurlijk gaat Benji niet naar Feyenoord. En ik bedoel met Charisteas dat hij beter was bij Feyenoord dan bij Ajax. Maar mensen nemen vaak berichten net even iets te serieus omdat we hier op vz geen emoticons hebben. Maar jij snap mij in ieder geval kerel haha.

Superleuk voor hem! Vind zijn transfer naar ons toe destijds nog steeds geweldig! Voor ons wel jammer, want ik denk toch wel dat ik hem onze beste doelman vind eigenlijk.

Hoe staat het eigenlijk met de ontwikkeling van Joey Koorevaar?

@Feyenoorders, hoe zit het met het vertrouwen in Bijlow?

15 januari 2020 om 14:05

Ik denk dat het dit jaar nog net niet goed geneog is maar volgend jaar als hij een half jaartje op dit niveau heeft gekeept zie ik het wel goed komen

15 januari 2020 om 14:07

Alle vertrouwen in Bijlow! Die jongen heeft echt wel potentie en keepte zijn wedstrijden vrij stabiel voor een jonge knaap. Laat hem maar lekker vlieguren maken.

Wij zullen de 6-4 in 2011 nooit vergeten. Wat een heerlijke uittrap was dat! Comedy capers.wens hem het beste in LA.

15 januari 2020 om 14:56

Hij was altijd slecht in Utrecht. Laatste wedstrijd voor de winterstop ook weer meerdere ketsers!

Dat moet toch hartstikke mooi zijn. De MLS is een hartstikke leuke competitie, het leven in Amerika is geweldig als je een beetje geld hebt en je geen zorgen hoeft te maken om health care of studieschulden en LA is een prachtige stad. Ik snap zijn keuze wel!

Waarom ruim 70% aangeeft dit een goede keuze te vinden ontgaat me.. Nu krijgen we dus Mulder 2.0 op doel.. Echt een klap minder dan Vermeer.

Mooi dat Feyenoord heeft meegewerkt aan dit vertrek. Prachtig voor Vermeer om nog een paar jaar kan gaan ballen bij de club die hij wenste.

Wat een aderlating. Natuurlijk zat hij er weleens naast, maar Vermeer is 3 klasse beter dan Bijlow en Marsman. Het enige wat Bijlow voor heeft op Vermeer is een seizoenkaart van Feyenoord. Kan verder geen enkele reden bedenken waarom er supporters zijn die liever Bijlow hebben dan Vermeer.

15 januari 2020 om 16:05

Omdat Vermeer dit seizoen aan een heel matig seizoen bezig was. Met Bijlow komt er tenminste weer wat waarde op het veld te staan. Ik vind het daarom een prima zet.

Op je 34e nog een leuke transfer naar het buitenland maken. Het is je gegund.

34 en dan zo n mooie transfer maken. Heel veel succes in Amerika. We zullen zien of bijlow het gewenste niveau heeft.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4442
2.AZ4128
3.PSV3419
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. BerghuisAanvaller1711
L. SinisterraAanvaller172
C. ToureAanvaller00
J. BijlowKeeper00
Elber EvoraKeeper00
N. MarsmanKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Zaterdag 18 januari
Barcelona is in de zoektocht naar defensieve versterkingen neergestreken in Engeland. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren